Nova značajka: Futures & Perpetual Swap Market Data

Kako donosite odluke o trgovanju? nakon pažljivog istraživanja? ili jednostavno idite s osjećajem?

Kada je riječ o trgovanju terminskim ugovorima i vječnim zamjenama, na tržištu zapravo nema mnogo podataka koji bi vam pomogli u donošenju odluka o trgovanju.

Zbog toga pokrećemo Budućnosti & Podaci o vječnom swap tržištu – the prva takve vrste platforma za velike podatke u industriji.

Ova nova značajka ekskluzivna je za kupce prijavljene u OKEx. Od tamo možete pristupiti stvarno vrijeme podaci o našim terminskim i vječnim swap tržištima 9 glavnih tokena, kao što su omjer dugih / kratkih pozicija, indeks raspoloženja i osnova.

Cilj nam je pružiti točne, nepristrane podatke o trgovanju kako bi pomogli našim kupcima da razviju vlastite strategije trgovanja. I naravno, zajedno s općim tržišnim podacima koji su već dostupni na OKExu, nadamo se da će dodatni uvidi također pomoći našim kupcima da bolje razumiju tržište.

U ovoj novoj značajci postoje 6 pokazatelja da pomognemo našim kupcima da shvate tržišni trend:

 • Omjer dugih / kratkih korisnika
 • Osnova
 • Otvorene kamate i obujam trgovanja
 • Kupite / prodajte količinu uzimatelja
 • Indeks raspoloženja najboljih trgovaca
 • Korištena prosječna marža najboljeg trgovca

1. Omjer dugih / kratkih korisnika

Ovaj pokazatelj prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge i kratke pozicije tijekom određenog vremenskog razdoblja. Omjer se sastavlja s tjednim, dvotjednim, tromjesečnim terminskim ugovorima i vječnim zamjenama. Duga / kratka strana korisnika određuje se prema njegovoj / njenoj neto poziciji tokena.

Što to znači:

 • Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija.
 • Kada je omjer visok, pokazuje da je prosječni broj otvorenih pozicija po korisniku s duge strane manji od prosječnog broja otvorenih pozicija po korisniku s kratke strane.

2. Osnova

Ovaj pokazatelj prikazuje cijenu ugovora / zamjene, cijenu spot indeksa, a također i osnovu. Osnova određenog vremena = cijena ugovora / swap-a – cijena spot indeksa.

Što to znači:

 • Cijena ugovora / zamjene odražava očekivanja trgovaca o budućoj cijeni osnovne imovine. Kada je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je opće tržište bikovsko. Kad je negativan, to podrazumijeva medvjeđi pogled.
 • Osnova se često spominje s premijskom stopom. Premijska stopa = osnova / cijena indeksa na licu mjesta
 • U normalnim okolnostima osnova tjednih ugovora je niža, a osnova tromjesečnih ugovora veća. Osnova tromjesečnih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu.
 • Kada je stopa premije visoka (pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Izvješće o strategiji arbitražnog postupka po stopi financiranja Analiza mogućnosti arbitraže između kamatne stope spot margin trgovanja i vječnog swap trgovanja … mediu

3. Otvorite kamate i obujam trgovanja


Otvoreni interes predstavlja ukupan broj neotplaćenih terminskih ugovora / swapova, dok je opseg trgovanja ukupni obujam terminskih ugovora i vječne svope tijekom određenog vremenskog razdoblja..

Što to znači:

 • Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000.
 • Ako opseg trgovanja poraste, a otvoreni interes u kratkom vremenskom razdoblju padne, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisilno likvidirano.
 • Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvara puno pozicija.

4. Kupite / prodajte količinu uzimatelja

Obim kupca: aktivni opseg kupnje (preuzimatelj) tijekom određenog vremenskog razdoblja, što ukazuje na priljev.

Količina prodavatelja prodaje: aktivna količina prodaje (preuzimatelj) tijekom određenog vremenskog razdoblja, što ukazuje na odljev.

Što to znači:

 • Kada je količina kupca velika, to ukazuje na bikovsko tržište. Kada je opseg prodavatelja velik, to odražava medvjeđi osjećaj.
 • Općenito, maloprodajni kupci daju više narudžbi. Kupci koji kupuju / prodaju mogu se tretirati kao pokazatelj predviđanja tržišta od strane maloprodajnih kupaca.

5. Indeks raspoloženja najboljih trgovaca

Ovaj pokazatelj pokazuje postotke dugih i kratkih pozicija koje drže vodeći trgovci. Jedan aktivni račun ima pravo na jedan glas, bez obzira na veličinu njegove pozicije. (samo računi koji imaju pozicije broje se kao aktivni.) Ako račun ima pozicije zaštite, tada njegov glas ovisi o njegovoj neto poziciji.

Što to znači:

 • Ovaj je pokazatelj vrlo sličan omjeru dugih i kratkih pozicija. Međutim, u izračun su uključeni samo podaci top 100 trgovaca na OKExu.
 • Ovaj indeks treba uzeti u obzir zajedno s omjerom dugih / kratkih pozicija radi boljih uvida u trgovanje.

6. Korištena prosječna marža najboljeg trgovca

Ovaj pokazatelj odražava kako top 100 trgovaca koristi svoj deponirani kapital. Za razliku od TTSI, TTAMU ne broji glasove. Umjesto toga, izračunava se iz prosječnog postotka početne marže koju koriste najbolji trgovci.

Što to znači:

 • Pokazuje kako sredstva koriste i dodjeljuju top 100 trgovaca (prosjek).
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map