Odgovor OKExa na koronavirus: ažuriranje tri mjeseca pandemije COVID-19

Kako se ožujak – što se mnogima čini vječnim mjesecom – bliži kraju, željeli smo informirati zajednicu o tome kako se kao tvrtka približavamo COVID-19.

Što se tiče geografskog smještaja, sjedište nam je na Malti, a operativni ured radi izvan Hong Konga. Imamo članove tima sa sjedištem i u drugim zemljama širom svijeta.

Širom tvrtke započeli smo s provođenjem našeg odgovora na viruse sredinom siječnja.

Od 30. ožujka, posebno u Hong Kongu zabilježen je ponovni rast infekcija COVID-19. Kao odgovor, grad je stezanje mjere socijalnog udaljavanja i razmatranje strožih karantenskih mjera za blaže slučajeve.

Borba protiv virusa u Aziji nije gotova, dok se velik dio svijeta tek počinje mobilizirati.

U ovim nesigurnim vremenima mislimo da je važnije nego ikad prije biti transparentan i dijeliti informacije, iskustva i savjete kako bismo održali sebe i one oko sebe sigurnima i zdravima.

Kako OKEx reagira na koronavirus? Kada je odgovor prvi put proveden?

Interno smo primijenili politiku rada kod kuće u svim našim globalnim uredima nakon što je izbijanje virusa započelo u Aziji. Ponovno, to je bilo sredinom siječnja, neposredno prije početka kineske Nove godine.

Također smo implementirali dnevna zdravstvena izvješća, tražeći od naših gotovo 1000 zaposlenika da prate i bilježe svoje zdravstveno stanje u našem komunikacijskom sustavu tvrtke. Potez je napor da se osigura da naš tim za svaki slučaj dobije potrebnu podršku i medicinsku skrb.

Sretni smo što možemo izvijestiti da do sada niti jedan zaposlenik OKEx-a nije obolio od virusa – i nadamo se da će tako i ostati..

Uz to, kao i mnoge (vjerojatno većina) drugih tvrtki, naša politika odgovora na viruse uključuje obustavu putovanja na posao na neodređeno vrijeme.

Koji je OKExov vremenski slijed za upravljanje virusima?

U ovom trenutku nemamo konkretan vremenski okvir – to će ovisiti o razvoju situacije.

Na primjer, do prošlog prošlog tjedna naši su uredi u Hong Kongu bili djelomično otvoreni, u skladu s lokalnim zakonima i smjernicama. Ako su zaposlenici osjećali potrebu da uđu u ured, za njih su osigurane maske, dezinficijensi i sredstva za dezinfekciju, a ured se redovito dezinficira.

Da bi gustoća bila niska, od svakog je odjela zatraženo da odjednom dozvoli ne više od 30 posto članova njegovog tima.


Međutim, u ovoj smo fazi još uvijek oprezni. Od prošlog tjedna, tvrtka se vratila 100-postotnoj politici rada kod kuće, s obzirom na nedavna događanja s virusom lokalno i globalno.

Utječe li virus na poslovanje?

Kratki odgovor je negativan. S obzirom na tehnički orijentiranu prirodu naše tvrtke, naše svakodnevno poslovanje zaista nije poremećeno. Sretni smo što možemo lako upravljati sastancima i zadacima na daljinu.

Kako je radna snaga OKEx po svojoj prirodi decentralizirana i sada je potpuno udaljena, uvijek se trudimo omogućiti fleksibilnost kako bi zaposlenici mogli izvršavati vlastite zadatke u skladu s vizijom veće tvrtke, bez previše mikroupravljanja..

Ostajemo u kontaktu u chatovima i redovito obavljamo video pozive u odjelima kako bi svi ostali na istoj stranici.

Je li tim nešto naučio iz tranzicije?

Iz ljudske perspektive, jedna od temeljnih vrijednosti OKExa je da je jedinstvo snaga – i gledali smo kako se ta vrijednost odigravala u posljednjih nekoliko mjeseci. Unutar zajednice OKEx pomažemo si unatoč fizičkoj razdvojenosti.

Na primjer, zaposlenici se potiču da svoje potrebe izraze svom timu i menadžmentu u pogledu potreba, poput medicinskih potrepština, hrane, maski itd., A kolege zaposlenici mogu ponuditi pomoć kad god je to moguće.

Poslovno gledano, ubrzo nakon što smo implementirali politiku rada od kuće, timovi su shvatili potrebu uspostavljanja tjednih poziva – idealno uz video – kako bi bili u toku s međusobnim radom i napretkom.

Zasad to većini nas dobro ide jer se međusobno bolje upoznajemo i postajemo svjesniji međusobnog rada. Redoviti pregledi također poboljšavaju suradnju između odjela.

Ono što najviše nedostaje bez uredskog okruženja?

Općenito, vibracije tvrtke ostaju pozitivne i ljudi su zahvalni na fleksibilnosti. No, iako smo tehnološka tvrtka, trebalo nam je neko vrijeme da se prilagodimo novom, beskontaktnom radnom okruženju.

Iako ne trebamo biti u uredu da bismo obavili posao – a mi tehnički možemo raditi na svojim prijenosnim računalima odakle god – mnogi su definitivno izrazili da osjećaju nedostatak kontakta s kolegama, kao u face-to- angažman lica tijekom sastanaka.

Općenito su osobni sastanci korisni za mogućnost trenutnog čitanja reakcija drugih. Također, u početku nam je ponekad trebalo malo više vremena nego kad smo bili u uredu da posegnemo i dobijemo odgovor od kolega.

18. ožujka, izvršni direktor OKExa, Jay Hao, napisao je pismo zajednici o tome kako tvrtka reagira na virus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map