Razgovor izvršnog direktora OKEx-a: Indijski kripto pejzaž

Indija privlači moju pažnju svojim brzim kripto razvojem. U drugoj po veličini naseljenoj zemlji na svijetu kripto je u porastu zahvaljujući agresivnoj monetarnoj politici svoje središnje banke kao odgovor na ekonomski pad izazvan pandemijom COVID-19. Zemlje diljem svijeta zauzete su tiskanjem novca kako bi održale likvidnost na tržištu, ali to postupno smanjuje kupovnu moć njihovih lokalnih valuta. Sve više ljudi to primjećuje i počeli su svoje portfelje zaštititi od kriptokrivizma kao investicijske alternative, posebno u Indiji. Danas više Indijaca prihvaća kripto da bi kompenziralo deprecijaciju indijske rupije.

Mislim da postoji više čimbenika koji doprinose razvoju kriptografije u Indiji. Crypto se koristi za dvije glavne primjene u zemlji – prekogranični medij doznake i valutu vozila za pretvaranje rupije u stabilnije fiat valute, poput američkog dolara.

Kripto za međunarodne doznake

Također najveća zemlja na odlasku stanovništva na svijetu, Indija je imala više od 17 milijuna useljenika u 2019, što je pridonijelo snažnoj potražnji za međunarodnim doznakama.

Ipak, globalne naknade za doznake u Indiji su nerazumno visoke zbog velike potražnje (zemlja je zabilježila 5,67 milijardi USD naknade za doznake u 2019. godini). Očito je da Indijci trebaju bolji izlaz za svoje prekogranično plaćanje. Korištenje Bitcoina ili drugih kriptovaluta kao prekograničnog medija plaćanja za njih je najbolje izvedivo rješenje.

Od 4. ožujka 2020. godine, Vrhovni sud Indije ukinuo je zabranu bankarstva Indijske rezervne banke (RBI) protiv kripto valuta, cjelokupno indijsko tržište kriptovaluta ponovno je postalo prosperitetno, posebno što se odražava na opseg trgovanja kripto burzama. Zbog velike potražnje za doznakama, vjerujem da će ona dugoročno voditi prosperitet rasta digitalne valute u Indiji.

Kripto kao valuta vozila za pretvaranje rupije u stabilnije fiat valute

Deflacija umanjuje vrijednost indijske rupije, posebno tijekom epidemije COVID-19, gdje se tečaj između rupije i američkog dolara i dalje penje.

Indija je uvijek imala veliku potražnju za američkim dolarom za internetsku kupovinu, streaming pretplate itd. Bez obzira na to je li riječ o očuvanju rupije ili potražnji potrošača, uz stalnu deprecijaciju rupije, Indijanci imaju snažnu potrebu da svoju rupiju pretvore u stabilnija fiat valuta. Međutim, strogi devizni propisi jako su otežali pretvaranje rupije izravno u dolar, pa se većina Indijaca odlučuje pretvoriti rupiju u Bitcoin, a zatim u dolar putem P2P trgovačkih platformi ili chat grupa, kao što su WhatsApp, Telegram i Facebook.

Nakon ukidanja dvogodišnje zabrane kripto trgovine u zemlji, očekuje se da će se indijsko gospodarstvo pomaknuti prema slobodnijem i poštenijem tržištu na kojem smiju slobodno razmjenjivati ​​američki dolar s Bitcoinom. Prema podacima iz Similarweba, tijekom prvog tromjesečja 2020. povećao se promet web stranica glavnih kripto burzi iz Indije. Među njima su najviše porasli posjeti OKExa iz Indije, koji su dosegli 545,56%. Predvidljivo je da će tržišna konkurencija u Indiji postati sve žešća.

Indijski plan OKEx

Trenutno se indijski ekosustav kriptovaluta još uvijek razvija i postupno se poboljšava u smislu razmjene, medija i infrastrukture. Ovdje na OKExu želimo dovršiti ekosustav kripto trgovanja u Indiji povezivanjem indijskih korisnika s međunarodnim trgovinskim tržištima.

Kako bismo se nosili sa sve većom potražnjom, uvodimo usluge prilagođene indijskom tržištu kako bismo olakšali trgovinu ljudima. Obavijestite me o mom Twitteru ili službenom kanalu OKExa!

U međuvremenu, ako ste zainteresirani da saznate više o trenutnom kripto ekosustavu u Indiji, OKEx se udružio s tvrtkom Coinpaprika i napisao zajedničko izvješće kako bi podijelio uvide iz globalne perspektive. The Izvješće OKEx x Coinpaprika – Mapiranje indijskog ekosustava Blockchain raspravlja o raznim novim tržištima koja brzo rastu u svijetu u smislu opsega trgovine. Izvješće možete preuzeti ovdje.


Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map