Razgovor izvršnog direktora OKEx-a: Post-halving – kako procijeniti tržište bitcoina

Bitcoin se napokon prepolovio po treći put. Znam da su mnogi od vas željni znati hoće li se BTC cijena pomicati prema gore ili prema dolje. Sudeći prema prethodnim narativima, porast će sredinom do dugoročno, ali naglo će pasti ubrzo nakon prepolovljenja. Danas želim podijeliti svoje stavove o ključnim podacima o lancu i tržištu za procjenu tržišnog raspoloženja i implikacija na cijene.

Uronimo.

1. Jedinstvene aktivne adrese

Jedinstveni najučinkovitiji indikatori na lancu za procjenu ukupne razine mrežne aktivnosti i vrednovanja Bitcoina su jedinstvene adrese. Pokazuje koliko je adresa sudjelovalo u aktivnostima slanja ili primanja na blockchainu.

U razdoblju nakon prepolovljenja, kontinuirani porast jedinstvene adrese presudan je za održavanje BTC skupa. Veći broj mogao bi ukazivati ​​na to da je više korisnika poslovalo na mreži, što rezultira većom procjenom i višom BTC cijenom. Ipak, nakon skoka 10. svibnja, nije došlo do primjetnog povećanja broja jedinstvenih aktivnih adresa, što bi moglo objasniti zašto se cijena BTC-a sada kreće oko 8 000 USD.

2. Stopa raspršivanja i mrežna poteškoća

Još jedan trag na koji treba paziti nakon prepolovljenja je brzina raspršivanja i poteškoće. Budući da je prepolovljenje smanjilo nagradu rudara s 12,5 BTC na 6,25 BTC, očekuje se porast pritiska na smanjenje profitabilnosti rudarstva, unatoč brzini raspršivanja i poteškoćama prije nego što je prepolovljen gotovo dosegnuo maksimum svih vremena. Jesu li rudari spremni rasporediti svoju računarsku snagu u mrežu presudni je pokazatelj BTC cijene. Ako su sigurni, cijena će rasti ili obrnuto.

Nije iznenađujuće što je brzina raspršivanja sada pala 15% 12 sati nakon prepolovljavanja zbog isključenja nekih starih rudarskih strojeva (moguće Antminer S9). Što se tiče koliko je vremena potrebno za povratak na trenutnu razinu, to ovisi o promjeni cijene. Ako brzo naraste, tada će se i brzina raspršivanja cijele mreže brzo oporaviti.

3. Promjena neto pozicije HODLera

Puno se divim HODLerima – oni su istinski vjernici Bitcoina, vjeruju u kripto kad to nitko drugi ne čini. Stoga je njihov stav o BTC cijeni možda još jedan ključni pokazatelj za investitore da procijene tržište nakon prepolovljenja, posebno iz srednjoročne perspektive, jer bi nakupljanje i smanjenje BTC-a moglo biti izravan odraz osjećaja HODLera i kitova.

Podaci Glassnodea pokazuju da neto pozicija BTC HODLer-a ostaje pozitivna osam uzastopnih tjedana prije prepolovljenja. S tim trendom koji je u tijeku, mislim da će i HODLersi ostati kratkoročni nakon kratkog prepolovljenja.


4. Obujam razmjene

Društveni element jedinstveni je dio kripto tržišta, on ukazuje na to kako zajednica vidi Bitcoin u razdoblju nakon prepolovljenja. Taj neujednačeni informacijski krajolik mogao bi ojačati sklonost investitora da donose trgovinske odluke na temelju svog osjećaja.

Kada se tržište BTC očekuje kao bikovsko tržište, više ulagača ući će na tržište s burzi. BTC saldo na burzama ipak je tek dosegnuo 6-mjesečni minimum i ne očekujemo veliku količinu u bliskoj budućnosti (baš kao što se dogodio FOMO 2017. godine). Kao što se odražava na BTC cijenu, trgovci nisu tako pozitivni kao što se ni u kratkom roku očekivalo.

5. Omjer MVRV & NVT signal

Omjer MVRV pomaže u predviđanju BTC cijene govoreći nam je li sredstvo precijenjeno ili je podcijenjeno trenutnom tržišnom kapitalizacijom dijeljenjem tržišne vrijednosti (MV) s ostvarenom vrijednošću (RV). Ako je MVRV između 0 i 1, tada je tržište u prosjeku podcijenjeno.

Samo 4 dana prije prepolovljenja, podaci tvrtke Santiment pokazali su da BTC-ov omjer MVRV iznosi 0,99. A danas? Omjer MVRV bitcoina veći je od 1, unatoč trendu pada nakon prepolovljenja, što ukazuje na blago prekomjerno i precijenjeno.

Još jedan pokazatelj također otkriva da je tržište bitcoina sada precijenjeno. NVT signal odnosi se na vrijednost mreže prema ukupnom iznosu transakcija u USD u protekla 24 sata. Trgovcima koji razmatraju kratkoročnu kupnju model sugerira da postoji prilika za brzu zaradu na temelju ostvarene cijene i prosjeka od 200 tjedana.

Trenutno je NVTS u silaznom trendu.

Pa što ti misliš? Podijelite s nama svoja razmišljanja o BTC cijeni u razdoblju nakon prepolovljenja!

Slijedite OKEx na:

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map