Zbirka AMA: izvršni direktor OKExa Jay Hao i Whalepool

14. travnja naš se izvršni direktor Jay Hao pridružio se sjednici uživo pitajte me (AMA) koju je organizirao Whalepool, dobro uspostavljena zajednica za kripto trgovanje, i odgovarao na pitanja na svom Telegram kanalu s više od 14 000 članova (https://t.me/whalepoolbtc). Kroz 90 minuta razgovora, Jay je duboko zaronio u proizvode tvrtke OKEx, kao i sustav rizika, pokrivajući širok spektar trgovačkih alata koje nudimo i mjere koje poduzimamo kako bismo zaštitili trgovce od ekstremne nestabilnosti tržišta.

Pitate se po čemu se OKEx izdvaja od kripto tržišta, i kako održavamo evidenciju od nula noktiju tijekom cijelog pada tržišta u ožujku? Pogledajte donji Q&Kao što smo vam pripremili, sa svim pitanjima na koja je Jay odgovorio u chatu.

Contents

Dobrodošli @OKExJay, možda možete grupi dati uvod u vaše iskustvo i vrijeme u OKExu.

Naravno, pridružio sam se OKEx-u više od dvije godine, ono što sada posebno uživam je otvorena kultura blockchain tvrtki. U OKExu smo izuzetno brzo prerasli u tvrtku s preko 1.000 zaposlenika, ali još uvijek smo izuzetno ravne strukture i naš izvršni tim želi biti što pristupačniji.

Sad sam i glavni službenik za korisničku podršku odgovoran za obradu upita kupaca koji se odnose na naše proizvode. Dakle, slijedite me na Twitteru @ jayhao8.

1. dio: OKEx proizvodi

Možete li nam reći nešto o tome koje proizvode nudite kako biste ljudima koji nemaju kripto omogućili da kupuju kripto?

Među našim proizvodima, Kupite Crypto i C2C tržišta su oni koji se uklapaju u korisnike koji su novi na kripto tržištima i žele se ukrcati.

Kako bi korisnicima omogućio izravnu i jednostavnu kupnju kripto valuta s fiat valutama putem Buy Crypto, OKEx surađuje sa sedam fiat gateway partnera kako bi ponudio šest vrsta kripto valuta (tj. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, & Lanac). Ove kripto datoteke možete kupiti s preko 30+ fiat valuta koristeći kreditne kartice. Više pogledajte ovdje: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Kripto s fiat valutama možete kupiti i na našim C2C ​​tržištima, gdje korisnici mogu međusobno trgovati između fiat valuta i kripto.

Podržava li OKEx trgovinu fiat valutama ili samo trgovanje tokenima?

Podržavamo uslugu depozita fiat valuta putem različitih ulaza za spot i derivate trgovanje. Ipak, ne podržavamo fiat-kripto ili kripto-fiat parove. Oni koji su zainteresirani za trgovanje fiat parovima, mogu se uputiti u OKCoin, jednog od naših strateških partnera – https://www.okcoin.com/

OKEx ima proizvod za posudbu koji mogu učiniti korisnici koji imaju bilo koju kripto "oročeni depoziti" ili "štedni računi". Možete li reći više o ovoj ponudi proizvoda i odakle dolazi povrat kamatnih stopa?

Naša usluga zajma C2C (trenutno dostupna samo u najnovijoj verziji APP-a) pruža korisnicima uslugu zajma između pojedinaca kako bi se mogli udovoljiti raznim zahtjevima korisnika za zajmom i ulaganjem. Ova će vam infografija dati kratku ideju o tome kako to funkcionira:


Slika

Pa, odakle dolazi povratak? Dobro pitanje :)

Povratak C2C zajma investitorima kamata je koju plaćaju zajmoprimci. Zajmoprimci mogu uzeti zajam za druga ulaganja kako bi ostvarili dodatne dobitke i platili kamate na zajam.

Sada možete založiti BTC za posudbu USDT-a. Još uvijek planiramo integrirati druge tokene u našu uslugu zajma C2C, a vrijeme uvođenja bit će objavljeno u budućnosti.

I zašto se naša usluga zajma C2C izdvaja od ostalih sličnih proizvoda?

 1. – Naša linija likvidacije je 90%, dok ostalih 83%. Teže je likvidirati s naše strane i na taj način jamčiti sredstva dužnika;
 2. – Korisnicima dopuštamo da prilagođavaju stopu zajma na temelju tržišne situacije – dok drugi postavljaju visoku stopu zajma, tako da zajmoprimci moraju platiti veću kamatu;
 3. – Naša dospjela zatezna kamata relativno je niža. Postoje kazne za zakašnjelo otplatu dužnika iz posebnih razloga, ali to ih je previše koštalo. Ulagači će i dalje moći naplatiti glavnicu, uključujući zatezne kamate kao što jamči OKEx.
 4. – Tijekom razdoblja promocije ne naplaćujemo nikakvu naknadu za uslugu (Da, trenutno je još u razdoblju promocije)

  – Naša usluga zajma C2C koristi i zajmoprimcima i investitorima.

Je trgovanje maržom još uvijek popularan za trgovce kada imaju mogućnost trgovanja višim polugama Futures, Swaps, Options?

Da, rekao bih da se radi o različitim proizvodima dizajniranim za različite potrebe.

Trgovanje maržom, unatoč sličnostima u svojim utjecajima, ima koristi i kao korištenje kolaterala. U osnovi možete založiti BTC i altcoin za USDT, ili obrnuto, kako biste povećali svoju kupovnu moć na OKExu.

Naravno, proizvod OKEx margin Trading popularan je iz kuta obavljanja poslova:

 • – Poluga je niža, što čini njezin rizik kontroliranijim
 • – Trgovci maržom ne trebaju snositi rizik od likvidacije ili povrata novca
 • – Postoji više vrsta digitalne imovine koja podržava trgovanje maržom
 • – Nema isporuke, datuma isteka i naknada za financiranje, ali uz kamate koje čine troškove upravljanijima

U pogledu ostalih upotreba:

 1. – Posuđena digitalna imovina (iznad potrebnog omjera marže) također se može prenijeti na drugu trgovinu OKEx-a radi korištenja
 2. – Zaštita od spot / futures / tržišta opcija

Većini trgovaca vjerojatno su poznati OKEx tradicionalni Futures proizvodi. Ali u proteklih godinu dana dodali ste trajne zamjene i nedavno opcije (na BTC). Možete li nam reći nešto više o tim proizvodima?

Pa, prvo ću dati kratki uvod u derivate.

OKEx fjučersi jedan je od prvih proizvoda koji su lansirani na našoj platformi i danas je postao najveće tržište na svim tržištima kripto derivata.

Trenutno nudimo tjedne, dvotjedne, tromjesečne i dvomjesečne terminske terminske ugovore s 9 glavnih digitalnih sredstava, u pokušaju da ispunimo razne zahtjeve za trgovanje poput zaštite, arbitraže i slično.

Što se tiče vječne zamjene, ona je pokrenuta krajem 2018. Opseg trgovanja i likvidnost su se nakon toga brzo povećavali. A sada je to vjerojatno najpopularniji izveden instrument koji se koristi za trgovanje digitalnom imovinom, posebno među maloprodajnim korisnicima.

Za razliku od fjučersa, vječna zamjena ima mehanizam financiranja koji pričvršćuje trajnu zamjenu na tržišnu cijenu. Bez datuma isteka i visoke poluge do 100x, trajna zamjena dobar je izbor za trend trgovce. Osim toga, mehanizam financiranja nudi izvrsnu priliku za arbitražu.

Opcije OKEx pokrenut je kasnije u siječnju ove godine (trenutno je dostupno tržište opcija BTC / USD, još ih ima). Iako je relativno novo u kripto trgovanju, opcije su popularan izveden instrument na tradicionalnom tržištu. Uvođenje opcija OKEx bio bi izvrstan dodatak cjelokupnoj trgovačkoj infrastrukturi platforme.

Uz postojeće spot trgovanje, trgovanje maržama, terminskim ugovorima i tržištima vječnih zamjena, opcije omogućuju korisnicima OKEx-a da na jednom mjestu diverzificiraju svoje strategije trgovanja i zaštite.

Za one koji žele saznati više, tu je Options101: https://medium.com/okex-blog/okex-options-101-68b6da96a7ac

Možete li nam reći zašto nudite Linearni USDT (slično Binanceu) i Coin-Margin (više poput Huobija)?

Razlika između ove dvije vrste ugovora je temeljna.

USDT-maržirani terminski poslovi linearni su ugovor, dok su terminski rokovi s marginom kovanice inverzni. Najveća razlika između njih je imovina marže i nominalna vrijednost ugovora.

USDT-maržirani terminski termini omogućuju vam polaganje USDT-a kao marže za trgovanje bilo kojim ugovorima. Recimo, ako želite trgovati BTC, ETH i EOS ugovorima, morat ćete uplatiti samo neki USDT. Više nećete morati trgovati svojom imovinom u BTC, ETH i EOS kako biste otvorili poziciju.

Također, nominalna vrijednost je ~ $ 1, što znači da je prag otvaranja pozicije spušten. Korisnicima je puno lakše izračunati dobit koristeći USDT kao maržu. Ipak, to je udovoljavanje različitim potrebama naših korisnika.

Sve je više konkurenata u Futuresima kao što su Binance, FTX, Bybit, HuobiDM – kako OKEx planira ostati konkurentan s toliko novih proizvoda i igrača na tržištu?

Da, i toga sam svjestan. Nastavit ćemo širiti tržišnu dubinu i asortiman naših proizvoda, na primjer, nudeći više temeljne imovine i razdoblja valjanosti, itd. Dopustite mi da razložim svoje misli na nekoliko točaka:

Vjerujem da svaka burza ima svoj položaj na tržištu. U tvrtki OKEx trgovcima nudimo najširi spektar proizvoda za trgovanje kao što su spot trgovanje, trgovina fjučersima, C2C, ulog itd. To je jedan od načina da budemo ispred svojih konkurenata.

O našem sustavu upravljanja rizikom da i ne govorimo. Vidite, mi nudimo futures od pokretanja OKExa. I znate da je kripto tržište bilo divlje ove dvije godine. Nastavljamo učiti na ovom nepredvidljivom tržištu, usavršavajući sustav upravljanja rizicima kako bismo našim korisnicima pružili pouzdanu platformu za trgovanje.

Također nudimo različite algo narudžbe kako bismo korisnicima pomogli u udobnoj trgovini. Oni čak mogu koristiti naše podatke o tržištu derivata kako bi dobili uvid u svoje trgovine. Rekao bih da nudimo dosta korisnih alata za naše korisnike. To nije nešto što možete imati na drugim platformama.

I, naravno, naša likvidnost, suvišno je reći, mi smo jedna od glavnih razmjena. Dobra likvidnost štiti naše korisnike od ekstremnih tržišta.

Možete li ukratko reći kako je sustav OKEx dizajniran da bude stabilan i pouzdan za trgovce, čak i u nestabilna vremena?

Naravno! Na tome smo puno radili.

Kao vodeći u industriji postavili smo izuzetno visoke standarde za naše trgovinske sustave. Uz nadogradnju našeg trgovačkog sustava u kolovozu 2018., implementirali smo i sljedeću generaciju Lightning 2.0 sustava s vodećim svjetskim performansama nakon višestrukih nadogradnji.

Niska latencija i velika propusnost ključevi su kako bi se osiguralo da naši korisnici mogu normalno trgovati tijekom vršnih razdoblja poput ekstremne nestabilnosti. I to je također tajna zašto smo prevladali pad sustava 3.12 – ponajviše zahvaljujući nadogradnji našeg sustava.

Naš novi sustav sada može udobno obraditi ne manje od 100 000 narudžbi u sekundi. I naš direktor financijskih tržišta Lennix također je dodatno pokrio ovu temu – https://medium.com/okex-blog/on-okex-lightning-2-0-674d47196721.

Dio 2 – Upravljanje rizikom

Koliko visoku polugu nudite za proizvode Futures / Swaps / Options i kako sprječavate kitove na tržištu?

Vrijedno je čitavog članka da prođemo kroz naš sustav upravljanja rizikom. Jednostavno rečeno, objasnit ću vam više o opcijama – koje mnogim trgovcima mogu biti nove.

Naš sustav upravljanja rizikom za tržište opcija OKEx sastoji se uglavnom od marke, ograničenja cijene, marže opcija, kao i od fonda osiguranja.

Cijena marke odražava poštenu i objektivnu cijenu imovine na tržištu. Uzimamo referencu na cjelokupne tržišne cijene kako bismo utvrdili fer cijenu ugovora o opcijama i koristimo je za izračunavanje marži računa i upravljanje rizikom platforme, kako bismo umanjili rizike likvidacije koji proizlaze iz tržišne manipulacije.

Ograničenje cijene postavljeno je tako da ograničava raspon cijena narudžbi na temelju marke cijene sredstva. Dizajniran je kako bi zaštitio investitore i spriječio tržišne manipulacije.

Kupce opcija veže ograničenje maksimalne ponuđene cijene, dok prodavače ograničava minimalno ograničenje cijene traženja. Marža opcija je osigurati da trgovci mogu normalno obavljati poslove, odnosno kupnju, prodaju, držanje i izvršavanje ugovora o opcijama po isteku.

Postoje marža narudžbe, marža pozicije i marža održavanja. Posljednje dvije su garancija da prodavači opcija imaju dovoljno sredstava za izvršenje poslova.

Fond osiguranja je zaštitna mreža za uklanjanje rizika od povraćaja novca zbog velike likvidacije pod krajnjom nestabilnošću tržišta.

Ako želite razumjeti detalje našeg sustava upravljanja rizikom, slobodno pregledajte naš korisnički vodič ovdje: https://okexsupport.zendesk.com/hc/en-us/sections/360007491391-OKEx-Coin-Margined-Options-User-Agreement-Guide

Za Futures i Swapove nudite maksimum 100x poluge na BTC i nešto poput 50x za altcoine?

Da, glavni trgovinski parovi su do 100x, a altcoins varira od 20x do 50x.

Kako OKEx potiče likvidnost na tržištima? Ima li OKEx interne kreatore tržišta kako bi osigurao postojanu likvidnost? Što ljudi mogu učiniti ako su zainteresirani za osiguravanje likvidnosti na OKExu?

Naša tržišna mikrostruktura dobro je definirana kako bi potaknula trgovce na pružanje stvarne likvidnosti, a istovremeno održavala niske naknade za trgovce da otvore poziciju. Imamo različite programe izrade tržišta koji su namijenjeni različitim razinama tržišnih kreatora u različitim instrumentima.

Stoga, za razliku od naših kolega, OKEx nema internih market mekera i ne postoji rizik da interni makeri na tržištu preuzmu protok klijenata, zlouporabe inventara klijenta u suprotnom smjeru, niti lov na likvidaciju.

Naš prihod ostvarujemo od naknada, a ne od trgovanja u pnl. Nemamo interni ured za trgovinu rekvizitima. Ipak, imamo vrlo transparentan program marketinških markera za koje se mogu primjenjivati ​​pružatelji likvidnosti. Slobodno pošaljite e-mail na [e-pošta zaštićena] za daljnju raspravu.

Imate više fondova osiguranja, jedan po tržištu, a zajedno trenutno iznose preko 75 milijuna USD.

Vjerujemo da dovoljnost fonda osiguranja ukazuje na razinu kontrole rizika na burzi. Zaista, kombinacija postojećeg OKEx-ovog fonda osiguranja i sustava upravljanja rizicima, uključujući sustav omjera margine razine održavanja, cijenu marke, ograničenje cijene i tako dalje, čini nas dovoljno snažnima da se odupremo svim ekstremima koji se mogu dogoditi na kripto tržištu.

Kao što vidimo, neki ekstremni tržišni događaji poput pada 12. ožujka nisu nas srušili. Čak štoviše, potrošili smo samo razumnu količinu fonda osiguranja kako bismo zaštitili dobit naših trgovaca od povrata ili automatskog razduživanja zbog ekstremnog tržišta.

O Clawback-u u odnosu na automatsko uklanjanje povrata – OKEx trenutno koristi samo Auto-Deleverage (trenutni povraćaj sredstava), ali ne i povlaštene povrede socijalnog gubitka, zar ne?

Zapravo još uvijek koristimo mehanizam socijaliziranih gubitaka, ali vrlo rijetko. Zahvaljujući našem dobro provjerenom sustavu upravljanja rizicima, dogodila se 0 povrata na vječnim zamjenama između svih naših navedenih digitalnih sredstava od pokretanja tijekom više od godinu dana.

Što se tiče terminskih ugovora, tijekom posljednjih 1,5 godina nije došlo do povrata novca među glavnim digitalnim sredstvima poput BTC-a, EOS-a i ETH-a. U našem fondu osiguranja prikupljeno je 3.070 BTC, 1.6 milijuna EOS i 42.000 ETH. I više nema povrata za ostalu imovinu nakon što smo uveli rješenja za upravljanje rizicima kao što je sustav odnosa margine razine održavanja, cijena marke i ograničenje cijene itd.

Stoga je, pod zaštitom našeg zdravog sustava upravljanja rizikom i osiguravajućeg fonda vrijednog 80 milijuna dolara, trgovanje fjučersima i zamjenama na OKEx-u relativno je sigurno. Budući da su povraćaji novca i ADL vrlo malo vjerojatni (rekao bih da ima gotovo 0% mogućnosti), vaš je profit siguran kod vas.

Kakav je sustav OKExa s obzirom na skrbništvo nad klijentskim sredstvima?

Korisnici i sigurnost su na prvom mjestu, bilo da je riječ o sigurnosti sredstava, trgovine, podataka i privatnosti. Usvajamo multisig hladni novčanik kako bismo podijelili imovinu na oko 500 BTC po novčaniku, tako da ne nosimo niti jedan hladni novčanik s ogromnom količinom imovine i da se naši rizici šire i bolje upravljaju.

Dakle, nema želje za postavljanjem neke vrste "SAFU" fond?

Što se tiče sigurnosnog fonda, nismo osnovali određeni fond i plasirali ga medijima. Ali ono što vas mogu uvjeriti jest da imamo više nego dovoljnu rezervu za rješavanje bilo kakvih neočekivanih situacija.

Imamo dugogodišnje iskustvo u sigurnosnoj tehnici, a sami smo razvili tople i hladne novčanike i multi-sig tehnologiju kako bismo zaštitili sredstva. Do sada sam ponosan što mogu reći da imamo čistu evidenciju da nije došlo do narušavanja sigurnosti. Uvjereni smo da ćemo iu budućnosti održavati čistu strukturu.

Dolazi još AMA

Javite nam bilo koju temu koju želite obraditi!

Svaki put kad završimo AMA, osjećamo se jako zaprepašteno i impresionirano koliko nestrpljivo naše zajednice žele saznati više o nama. Kao što je već rečeno, nastavit će dolaziti još AMA sesija. Ako imate bilo kakve sjajne ideje na temu koju možemo pokriti, slobodno nas obavijestite na našim kanalima na društvenim mrežama. Do sljedećeg puta, sretno trgovanje!

Slijedite OKEx na:

 

https://twitter.com/OKEx

 https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map