Beruházás a genomikába és a CRISPR-be – minden, amit tudnia kell

Van egy új iparág, amely növekszik, amely ígéretes, hogy ugyanolyan zavaró, mint az AI és a blockchain, ez az ipar genomika. A CRISPR, a megfizethető emberi genom-szekvenálás és az adattudomány fejlődése révén számos társaság pozícionálja magát arra, hogy kihasználja az egészségügy új megjelenését. Megvizsgáljuk, mi a genomika, mit helyeznek el a vállalatok ebben a jövőben, és miért számít.

Mi a Genomika?

Genomika egy személy génjeinek (a genomnak) a vizsgálata, a mező áttekinti e gének kölcsönhatásait egymással és a személy környezetével. A genom egy szervezet teljes DNS-készlete, amely az egyént különböző fizikai tulajdonságokkal programozza. A test gyakorlatilag minden egyes sejtje tartalmazza az emberi genomot alkotó mintegy 3 milliárd DNS-bázispár vagy betű teljes másolatát. Erejével adattudomány ma már lehet tanulmányozni a gének kölcsönhatását, és egyes esetekben a gének szerkesztését egyetlen gén DNS-betűjének vagy bázisának módosítása érdekében.

Az emberi genomok szekvenálása

Számos olyan exponenciális technológia létezik, amelyek egyesültek, hogy lehetővé tegyék a teljes emberi genom egyszerű és költséghatékony szekvenálását. Az első emberi genom költség szekvenálása 2,7 milliárd és 13 évet vett igénybe. Moore törvénye és más exponenciális technológiák miatt a költségek most 1000 dollárra csökkentek, és az előrejelzések szerint tovább csökkennek 100 dollárra.

Ez azt jelenti, hogy egy olyan korszakba lépünk, ahol bárki megszakíthatja teljes emberi genomját, hibákat keresve, bizonyos betegségekre vagy egészségügyi kérdésekre hajlam.

Több vállalat ragaszkodik egy olyan piactérhez, ahol kezdetben a fogyasztók követelni fogják genomjuk szekvenálását, és végül az orvosi szakemberek is megkövetelik. Ez hajtja az erőt a piac számos genomikai vállalata mögött, a második hajtóerő a CRISPR technológia átalakító ereje.

Mi a CRISPR?

A CRISPR megismerése érdekében először meg kell értenie, hogy a terminológiának többféle esete is van. A biológiában, A CRISPR DNS-szekvenciákra utal természetesen megtalálható a baktériumok és más mikroorganizmusok genomjában. A CRISPR-ek az immunrendszer kulcsfontosságú komponensének szekvenciái, amelyek megvédik a baktériumokat a vírusoktól. A CRISPR immunrendszer a behatoló vírus genomjának megsemmisítésével védekezik a vírusos támadások ellen. Ekkor lép be a színre a CRISPR technológia.

A népszerű használat és a magyarázat módja szempontjából a „CRISPR” rövidítés a „CRISPR-Cas9.A „CRISPR a Cas9 nevű fehérjével kombinálva (vagy„ CRISPR-asszociált ”) egy enzim, amely úgy működik, mint egy molekuláris olló, képes a DNS-szálak vágására. Míg a génszerkesztés gondolata körül volt az 1950-es évek óta, A CRISPR költséghatékony szintű génszerkesztést tett lehetővé olyan pontossággal, amely még soha nem volt elérhető.

A genomikában részt vevő vállalatok

Jelenleg több tucat olyan vállalat van, amely kihasználja a genomika előnyeit, áttekintjük öt vezető céget, amelyek nyilvános.

CRISPR Therapeutics AG (NASDAQ: CRSP)

Mi állítja be CRSPR Therapeutics eltekintve az alapítók összes csillagától, ide tartozik Dr. Emmanuelle Charpentier, akinek alapvető kutatásai bemutatták a CRISPR-Cas9 technológia legfontosabb mechanizmusait, megalapozva a CRISPR-Cas9 sokoldalú és precíz génszerkesztő eszközként történő használatát. Számos díj ismerte el munkáját, köztük az élettudományi áttörési díj.


A CRISPR Therapeutics hatékony és sokoldalú CRISPR / Cas9 génszerkesztő platformot fejleszt terápiákká hemoglobinopátiák, rák, cukorbetegség és más betegségek kezelésére..

Az első terápia, amelyet előrelépnek, az a vérbetegségek β-thalassemia és a sarlósejtes megbetegedések kezelésére, ez most bekerült a klinikai vizsgálatokba, csakúgy, mint az első allogén CAR-T program, amely B-sejtes rosszindulatú daganatokra irányult. Míg a sarlósejt olyan betegség, amelynek vitatható kis piaca van, a technológia kiforrása után előreléphetnek más betegségvektorok megcélzásában.

Invitae Corporation (NASDAQ: NVTA)

Invitae Corporation az emberi genom szekvenálásának gyorsan csökkenő költségeinek kihasználására szolgál. Ez egy genetikai információs cég, amely az örökletes rendellenességek, a vetélés elemzése és az örökletes rák genetikai diagnosztikájához, preimplantációjához és hordozói szűréséhez szükséges információk szolgáltatására szakosodott. Alapvetően minden nagy adat, amely az emberi genom szekvenálásával nyújtható, kínálja az Invitae Corporation.

Nemrégiben az Invitae Corporation az ArcherDX partnerrel hogy átfogó rákgenetikát és precíziós onkológiát nyújtson a betegek számára világszerte.

Azok számára, akik az emberi genomokat szekvenáló vállalat előnyeit keresik, piacvezetőek.

Pacific Biosciences of California, Inc. (NASDAQ: PACB )

Pacific Biosciences of California, Inc.. egy 2004-ben alapított biotechnológiai vállalat, amely génszekvenálási és néhány új, valós idejű biológiai megfigyelési rendszert fejleszt és gyárt. Egyetlen molekulát fejlesztettek ki, valós idejű (SMRT) szekvenálási technológia amely nagy konszenzus pontosságot biztosít példátlan olvasási hosszúsággal. Ez egy új módszer a DNS, az RNS és a fehérjék szintézisének és szabályozásának tanulmányozására a biokémia, az optika, a nanofabrikáció és így tovább.

Néhány jelenlegi alkalmazás, amelyen dolgoznak, magában foglalja az epigenetikus változások detektálását a szekvenálás során, hogy megnyíljon az ajtó a DNS-módosítás könnyebb feltárására, hogy összekapcsolják a genotípust a fenotípussal. Ez lehetővé teszi az epigenetika hatásainak megértését a biológiai folyamatok széles skáláján, beleértve a génexpressziót, a gazda-patogén kölcsönhatásokat, a környezeti reakciót, a DNS károsodását és a DNS helyreállítását. Ezenkívül feltárja az epigenetika szerepét a tulajdonságok öröklésében egyik generációról a másikra.

Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST)

Twist Biosciences Corp szintetikus DNS-t gyárt a biotechnológiai ipar ügyfelei számára. Tervezték a DNS-szintézis platform az öröklött DNS-szintézis módszerekben rejlő áteresztőképesség, méretezhetőség és költség korlátozásainak kezelése. Ez lehetővé teszi számukra a DNS precíziós gyártásának elérését.

A nagy áteresztőképességű szilíciumplatform lehetővé teszi a Twist Biosciences számára, hogy miniatürizálja a DNS-szintézishez szükséges kémiát. Ez a miniatürizálás lehetővé teszi a vállalat számára, hogy 1 000 000-szeresével csökkentse a reakció mennyiségét, miközben 1000-szeresére növelje az áteresztőképességet, lehetővé téve 9600 gén szintézisét egyetlen szilícium chipen teljes skálán.

Ez más vállalatok számára lényegében egyszerű módja annak, hogy szükség szerint DNS-t rendeljenek.

Illumina, Inc. (NASDAQ: ILMN)

Illumina, Inc. integrált rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz a genetikai variáció és a biológiai funkció elemzésére. A vállalat termék- és szolgáltatássorozatot kínál, amelyek a szekvenálást, a genotipizálást és a génexpressziót, valamint a proteomika piacát szolgálják.

A technológiát jelenleg használják segíteni a COVID-19-ben,  lehetővé teszik az éjjel-nappal dolgozó vállalatok számára az átvitel nyomon követését, a felügyelet lefolytatását, a vírusfertőzés bármilyen típusú terápiájának és oltásának fejlesztését.

Néhány jelenlegi kínálatuk gyors, jó minőségű, mintáról adatra következő generációs szekvenálási (NGS) szolgáltatásokhoz, például RNS-hez és teljes genom szekvenálási szolgáltatásokhoz való hozzáférést foglal magában..

Válasszon tőzsdeügynököt

Utazásának első lépéseként tőzsdei brókert kell választania. Az általunk ajánlott bróker az Firstrade.

Beruházás a genomikába és a CRISPR-be - minden, amit tudnia kell Beruházás a genomikába és a CRISPR-be - minden, amit tudnia kell Beruházás a genomikába és a CRISPR-be - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Firstrade felülvizsgálata

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ M1 Pénzügyi áttekintés

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

100 USD

Számla minimum

Egyik sem

Akciók

Ingyenes készletek *

* Részletek a weboldalon.

Akciók

Egyik sem

promóció

Egyik sem

Összegzés

Noha felsoroltunk néhány olyan elsődleges vállalatot, amely kihasználja az alacsony költségű emberi genom szekvenálás és génszerkesztés előnyeit, sok más vállalat is ígéretes. Az egészségügyi ágazat megérett a zavarokra; azok a befektetők, akik stratégiailag részvényesekké válnak e piacvezetők egy részében, a legjobb helyzetben vannak egy új iparág megjelenéséhez. A befektetőknek biztosítaniuk kell a genomika megismerését, különös hangsúlyt fektetve a CRISPR-re.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map