Strategije trgovanja bitcoin fjučersima

Učenje najpopularnijih strategija trgovanja Bitcoin Futuresima koje se danas koriste može biti pametan način da poboljšate svoje pozicioniranje i ukupnu razinu kripto vještina. Pametni investitori razumiju da nitko ne može sa 100% preciznošću predvidjeti okrete koje će tržište pretvoriti. Međutim, postoje neke metode koje trgovci koriste kako bi smanjili rizik i poboljšali dobit.

Svaki trgovac treba nekakav plan. Ova vam strategija pruža putokaz koji će vam pomoći da ostanete dosljedni. Strategija trgovanja pomaže vam da odvojite svoje odluke o ulaganju od svojih osjećaja. Ovaj plan pomoći će vam da odlučite kada ulaziti i izlaziti iz trgovine. Također će vam pomoći da prepoznate mogućnosti poput trendova u nastajanju.

Dobra vijest je da su Bitcoin Futures daleko najtrgovaniji derivati ​​kriptovaluta. Kao takva, na tržištu je više likvidnosti nego ikad. Uz to, više platformi sada nudi opcije trgovanja Bitcoin Futuresima.

Što su Bitcoin futures?

Prije trgovanja bilo kojom imovinom morate razumjeti njenu primarnu svrhu. U slučaju Bitcoin Futures-a, glavna svrha je špekulacija na tržištu. Ova špekulacija također pomaže usmjeriti tržište Bitcoina. Ako investitori hrle na Bitcoin Futures ugovore s višim premijama, Bitcoin će doživjeti rast cijena u većini okolnosti.

Trgovac nagađa

Kada trgujete bitcoin fjučersima, važno je da upotrijebite sve podatke koji su vam na raspolaganju kako biste obrazovani pogodili buduća kretanja bitcoina na tržištu. Što je najvažnije, Bitcoin Futures omogućuje vam zaradu čak i kada se tržišna vrijednost Bitcoina smanji. Kad investitori povjeruju da predstoji predstojeći pad vrijednosti Bitcoina, otvorit će kratke ugovore. Suprotno tome, ako vjerujete da će se vrijednost povećavati tijekom trajanja ugovora, htjeli biste otvoriti dugi ugovor.

Kratka pozicija

Skraćivanje imovine popularna je strategija koju trgovci dionicama koriste desetljećima. Kada otvorite kratku poziciju, Bitcoin posudite putem trgovanja polugom. Tada prodate sve svoje posjede. Jednom kada cijena Bitcoina padne na vaš unaprijed određeni izlaz, otkupljujete Bitcoin po nižoj cijeni. Tada možete otplatiti zajmodavca i zadržati razliku između prodajne i nabavne cijene kao svoj profit.

Duga pozicija

Duga pozicija jednostavno znači da želite zaključati Bitcoin po cijeni svog ugovora jer vjerujete da će na kraju sporazuma biti puno veći. Ugovor biste otvorili po današnjoj cijeni za kasniji datum. Kada datum stigne, možete prodati svoj Bitcoin i zadržati dobit.

Strategija upravljanja rizicima

Još jedna popularna upotreba Bitcoin Futures-a je rudarska zajednica za ublažavanje izloženosti riziku zbog volatilnosti tržišta. Rudari će koristiti Bitcoin Futures da zaključaju svoju zaradu ostvarenu provjerom valjanosti transakcija. Rudar može koristiti terminski ugovor kako bi jamčio da neće preuzimati gubitke zbog volatilnosti na tržištu. Nije iznenađujuće, uobičajeno je da rudari prodaju svoje Bitcoin s premijom putem terminskih ugovora.

Ugledne burze koje nude budućnost


Vrhunske burze koje nude ove jedinstvene financijske instrumente uključuju Ameritrade, CME, OKCoin, BitMEX, i Huobi. Ova raznolikost pruža investitorima širok izbor ugovornih mogućnosti. Zanimljivo je da se u Bitcoin Futures ugovorima dnevno trguje oko 10 milijardi dolara. Ova likvidnost izravno se izjednačava s više tržišnih prilika za investitore koji su spremni odvojiti vrijeme za savladavanje svojih vještina.

Premija

Bitcoin Futures obično trguje po premijskoj stopi u usporedbi s spot cijenom. Mnogo je razloga za ovu pojavu. Glavni faktor za to su špekulacije investitora. Dalje, tu je paritet interesa. Ovo je formula koja regulira odnos između Bitcoina i USD i buduću vrijednost svakog od njih na temelju stopa posudbe / posudbe.

Špekulirajući na tržištu

Ako želite biti uspješan trgovac Bitcoin Futuresima, morate usavršiti svoje špekulativne vještine. Prvi korak u ovom procesu je započeti opsesivno praćenje cijene Bitcoina. Morat ćete obratiti pažnju na spot cijenu i sve veće promjene u tržišnoj kapitalizaciji.

Druga pametna strategija je promatranje ukupnog tržišnog zamaha. Kriptomarket se često kreće u korelaciji s Bitcoinom i obrnuto. Ako vidite da cijelo tržište ide zeleno, velika je šansa da će Bitcoin slijediti ostatak tržišta. Uz to, kada Bitcoin mjeseca, obično odjekuje na cijelom tržištu altcoin-a. Ovo povezano kretanje nije zajamčeno. Kada se Bitcoin kreće odvojeno, ili čak suprotno, od tržišta altcoina, to je poznato kao odvajanje.

Jednom kada osjetite trenutna kretanja tržišta Bitcoina i kako oni utječu na cjelokupni zamah kripto tržišta, spremni ste ispitati vanjske čimbenike. Artikli poput vijesti, izvještaja i regulatornih pitanja vrijedni su vaše pažnje. Svaka vijest koja bi mogla poboljšati ili odgoditi veliko usvajanje Bitcoina vrijedna je pažnje. Presudno je da regulatorne vijesti mogu imati najveći utjecaj na cijenu ove imovine. Vaš posao je prikupiti ove vijesti i pretpostaviti njihov utjecaj na mrežu.

Obrazovana predviđanja cijena

Ova će strategija zahtijevati da naknadno napravite obrazovana nagađanja o vrijednosti Bitcoina. Također, morate odrediti kada bi bilo najbolje vrijeme za izlazak iz vaše investicije. Vaša strategija izlaska trebala bi uključivati ​​oba scenarija. Želite znati kada unovčiti svoju dobit. Također, morate znati kada napustiti tržište i smanjiti svoje gubitke. Zapamtite, Bitcoin i dalje doživljava visoku volatilnost i njegova tržišna vrijednost može naglo rasti ili opadati. Slijedom toga, pokazalo se da je Bitcoin povijesno teško predvidjeti.

Uz to, relativna novost cijele industrije ostavlja investitorima nedostatak pouzdanih usporedivih. Usporedive su druge tržišne situacije ili imovina koja jako sliči dotičnoj. Uz tradicionalnu imovinu, proučavanje kretanja usko povezane imovine može pomoći u pružanju dodatnog uvida u potencijalni razvoj događaja u budućnosti.

Bitcoin futures citati putem CME Group

Bitcoin futures citati putem CME Group

Dobra vijest je da se Bitcoin fjučersi obično sastoje od ugovora s duljim vremenskim razdobljima i da se Bitcoin s vremenom pokazao tendencijskim rastom vrijednosti. Sveukupno, Bitcoin je doživio gotovo 9 godina rasta tržišne vrijednosti prije glavnih korekcija 2018-2019. Kad imovina kontinuirano doživljava cijenu fjučersa koja premašuje spot cijenu, poznato je da je u stanju kontagoa.

Dvije vrste bitcoin fjučersa

Danas postoje dva glavna stila ugovora s bitcoin fjučersima koji su dostupni investitorima – terminski rokovi s fiksnim dospijećem i trajni ugovori. Ovi ugovori dijele mnoštvo karakteristika s glavnim razlikama koje se pojavljuju u obliku naknada za svaki:

Futures s fiksnom dospijećem

U Bitcoin Futures ugovoru s fiksnim dospijećem plaćate unaprijed određenu premiju kada otvorite svoju poziciju. Naknadu možete platiti i po isteku ugovora.

Trajni ugovori

Trajni ugovori nude vam drugačiju strukturu plaća. Plaćate fluktuirajuću stopu. Ova se stopa prilagođava oko četiri puta dnevno ili svakih osam sati.

Trgovanje u različitim tržišnim uvjetima

Dobra stvar kod trgovanja bitcoin futuresima je da ako se pravilno izvede, ima mjesta za dobit bilo u scenariju bikova ili medvjeđeg tržišta. Važno je razumjeti kontrast između ta dva tržišta i kako bi se trebao povezati s vašom cjelokupnom strategijom trgovanja.

Tržnica bikova

Na tržištu bikova investitori će otvoriti duge pozicije i čekati svoju dobit. Budući da Futures ima tendenciju trgovanja višom vrijednošću od spot cijene, vožnja bikovima može donijeti veće premije na tržište. Ove rastuće cijene izravna su posljedica pozicioniranja ulagača da se pripreme za predviđeni porast tržišne vrijednosti.

Medvjeđa tržnica

Suprotno tome, medvjeđa tržišta stvaraju scenarij u kojem se fjučersi mogu trgovati po nižoj vrijednosti od promptne cijene imovine. Ovi padovi cijena rezultat su ulagača koji žele sačuvati kapital i preusmjeriti se za buduća kretanja.

Preispitivanja

Industrijski standard postavlja datum isteka većine terminskih ugovora posljednjeg petka u mjesecu. Ti ugovori uključuju i mjesečne i tromjesečne ugovore. Poznavanje ovih informacija može vam pomoći da svoju investicijsku strategiju uskladite s nadolazećim razvojem unutar sektora.

Strukture plaćanja bitcoin fjučersa

Trenutno se najpopularnije burze koje nude bitcoin futures oslanjaju na dvije glavne strukture plaćanja. Prva opcija je inverzna struktura plaće. U ovom scenariju stavljate BTC kao zalog za svoj investicijski ugovor. Drugi stil strukture plaćanja naziva se linearna struktura plaćanja. Glavni kontrast je taj što linearni terminski ugovori zahtijevaju da svoja plaćanja izvršite izravno u USDT.

Zanimljivo je da su se u posljednje dvije godine pojavile i hibridne strategije plaćanja. Ti ugovori pružaju investitorima malo veću fleksibilnost u pogledu vrsta plaćanja. Možete čak odabrati različite valute za primanje dobiti. Ovaj scenarij koristi investitorima koji će možda zahtijevati da se neka zarada isplaćuje u USD, dok druga ostaje u kriptovalutama.

Arbitražno trgovanje

Također postoje prilike za zaradu od varijacija cijena između razmjena povremeno tijekom vašeg ugovora. Trgovci će često koristiti ovaj namaz, koji je poznat i kao “osnova” za brzu zaradu. Važno je da ova strategija zahtijeva arbitražu. Arbitraža je jedan od najstarijih oblika trgovine koji su čovjeku poznati. Bitcoin arbitraža događa se kad god se investitor uključi u istodobnu kupnju i prodaju Bitcoina na različitim tržištima ili u izvedenim oblicima s ciljem da iskoristi neučinkovitost cijena između platformi koje drže istu imovinu. Arbitraža je moguća kad god primijetite:

  • Ista imovina trguje po različitim cijenama na različitim tržištima
  • Dvije imovine s istim novčanim tokom ne trguju se po istoj cijeni
  • Kada sredstvo ima predviđenu buduću cijenu, ali ne trguje po toj cijeni

Najraniji oblici arbitraže uključuju jednostavnu kupnju imovine na jednom mjestu, prenošenje na drugu lokaciju i njezinu prodaju radi zarade. Danas su oni koji žive u blizini graničnog prijelaza u jedinstvenom položaju za sudjelovanje u ovoj vrsti trgovine. Srećom, digitalna imovina daje nam mogućnost trgovanja kao da se nalazimo bilo gdje globalno.

Arbitražno trgovanje robom iz stvarnog svijeta

Arbitražno trgovanje tradicionalnom robom

Usredotočenost

Kada se posebno bavite arbitražom kriptovaluta, treba razmisliti o nekoliko drugih razloga. Prvo, želite potražiti niske naknade za trgovanje kako biste osigurali da vam se dobit ne proždere u transakciji. Dalje, morat ćete razmotriti brzinu prijenosa imovine. U slučaju Bitcoin Futures-a, vremena razmjene uvelike se razlikuju ovisno o platformi koju koristite. Na kraju, želite sredstvo s velikim volumenom. Srećom, Bitcoin Futures često nudi sva tri ova scenarija.

Strategije trgovanja bitcoin fjučersima

Sad kad ste bolje razumjeli neke od osnova trgovanja Bitcoin Futuresima, spremni ste naučiti o tri glavne strategije trgovanja koje danas koriste ulagači. Sjajna vijest je da se ove tehnike mogu koristiti na gotovo bilo kojoj klasi imovine koja nudi terminske pogodnosti. Dvije glavne tehnike su:

  • Arbitraža budućih gotovinskih novčanih sredstava
  • Međurazmjenska premium arbitraža

Cash and Carry Premium arbitraža

Strategija trgovanja ročnicama Cash-and-Carry najpopularnija je na tržištu iz mnogih razloga. Njegova popularnost prvenstveno proizlazi iz tržišno neutralnog pristupa. Ako se pravilno izvede, strategija unovčenja novca umanjuje izloženost riziku za ulagača. Ovo smanjenje izloženosti riziku posljedica je načina na koji ova tehnika predviđa bilo kakvo kretanje na tržištu. Glavni cilj ove tehnike je iskorištavanje cjenovne neučinkovitosti u spot cijeni

Osnove arbitraže gotovine i prenosa

Prvi korak u osnovnoj arbitraži gotovine i prenosa je procjena tržišta. Morat ćete pažljivo pratiti postotnu razliku između trenutne spot cijene Bitcoina i cijene Bitcoin Futures ugovora. Počnite svakodnevno bilježiti postotak cijene u određeno vrijeme dnevno. Ovi će vam podaci omogućiti bolju svijest o tome kako su povezane dvije cijene.

Dalje, arbitražar bitcoin fjučersa izvršio bi dvije kupnje. Prva kupnja bila bi duga pozicija u Bitcoinu. Važno je da je ovo izravno ulaganje u Bitcoin. Ulagač bi tada otvorio kratki terminski ugovor s Bitcoinom istovremeno i za isti iznos. Kritično je da ovaj ugovor mora imati cijenu koju investitor smatra skupom.

Volatilnost

U većini ćete slučajeva primijetiti da terminski ugovori doživljavaju intenzivniju volatilnost cijena od izravno Bitcoina. Oni također trguju za puno veću vrijednost. Međutim, postoje slučajevi kada i Futures padnu ispod spot cijene. Morat ćete upotrijebiti svoj grafikon da biste odredili kada se cijena Futures odvoji od spot cijene.

Kad ugovor istekne, investitor ispunjava svoje obveze koristeći prvobitno kupljeni Bitcoin. Razlika između trenutne spotcoin cijene Bitcoina i cijene terminskog ugovora je dobit. Ova je prilika prisutna kad god priljev iz kratkoročne futures pozicije premašuje troškove stjecanja i knjigovodstvene troškove na dugoj imovinskoj poziciji.

Nije potpun dokaz

Istina je da metoda gotovine i prenosa ograničava rizik u određenim tržišnim uvjetima. Međutim, ova strategija ne može ništa spriječiti povećanje troškova nošenja. Iskreno, morat ćete nadgledati svoje naknade i druge čimbenike poput maržinskih troškova. Sve se to vremenom može zbrajati i dijeliti vašu dobit.

Inter-Exchange Premium arbitraža

U strategiji ulaganja među razmjenama nastojite zaraditi na promjenjivosti terminskih cijena s jedne platforme na drugu. Postoji mnogo načina da se taj zadatak izvrši. Najjednostavniji je oblik pronaći razmake u cijenama bitcoin fjučersa između različitih platformi i trgovati svojom imovinom između svake da biste zaradili dobit. Iako ovo može zvučati pojednostavljeno, postoje neki dodatni rizici koje treba izbjegavati.

Neučinkovitost cijena bitcoin fjučersa između razmjena - Bitcoinfuturesinfo.com

Neučinkovitost cijena bitcoin fjučersa između razmjena – Bitcoinfuturesinfo.com

Jedna od prvih stvari koje želite ispitati su trgovački parovi koje nude platforme. Možda ćete otkriti da je određeni trgovinski par Bitcoin precijenjen u usporedbi s konkurencijom. Neki ulagači mogu čak odabrati da ispitaju tri trgovačka para kako bi pronašli neučinkovitost. Ova se tehnika naziva unutarrazmjenska trokutasta arbitraža.

Automatizacija

Danas na tržištu postoji niz Dapps-a i botova koji mogu pomoći u pojednostavljenju ovog postupka. Uz to, trgovci često grade prilagođene skripte za praćenje vrijednosti imovine na različitim platformama. Postoje čak slučajevi da programeri automatiziraju cijeli proces tijekom dana. Na taj način mogu polako slagati malene zarade tijekom svojih trgovačkih aktivnosti.

Rizici međurazmjenske arbitraže

U ovoj situaciji morate pažljivo obratiti pažnju na likvidnost predmetne imovine, naknade za transakcije i vrijeme prijenosa. Međurazmjenska arbitraža vremenski je osjetljiva operacija koja se može pokvariti ako sredstvo koje šaljete traje satima da stigne do druge razmjene. Možete pratiti stopu naknade za Bitcoin i opseg trgovanja kako biste osjetili približno vrijeme čekanja na transakciju, vaše vrijeme i naknade. Također, budite sigurni da na burzi ne dolazi do kašnjenja u uplatama ili podizanjima. Svi ti scenariji mogu propustiti da propustite uski vremenski okvir koji morate izvršiti za arbitražnu trgovinu.

Sažetak – Trgovanje bitcoin fjučersima

Trgovanje bitcoin futuresima osjetljiv je postupak kojem treba vremena da se savlada. Sjajna vijest je da nakon što razvijete pouzdanu strategiju trgovanja koju ćete slijediti, jednostavno možete pokrenuti svoje investicijsko vozilo i početi stjecati iskustvo odmah. Ključ vašeg uspjeha leži u vašoj sposobnosti da procijenite tržište Bitcoina i nagađate o budućoj cijeni ove digitalne imovine. Srećom, sada ste naoružani najpopularnijim strategijama trgovanja terminskim ugovorima na tržištu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map