Befektetés a Bitcoin-ba (BTC) – minden, amit tudnia kell

A Bitcoin anonim alkotója, Satoshi Nakamoto szerint „elektromos peer-to-peer készpénzrendszer”. A Bitcoin létrehozásának célja az volt, hogy létrehozzon egy „elektronikus tranzakciós rendszert a bizalomra támaszkodva”. A Bitcoinnak a találékonyság, az elszántság és a technológiai képességek kombinációjával sikerült ez a feladat.

Nehéz elképzelni egy világot Bitcoin nélkül. Ma a világ első és legsikeresebb kriptovalutája egy háztartási név. Számtalan tévéműsor, dal, tisztelgés, műalkotás és könyv szentelt ennek a forradalmi találmánynak.

Mindezen figyelem ellenére a világon az emberek többsége tanácstalan marad abban a tekintetben, hogy hogyan működik ez a protokoll, mi ad értéket és miért olyan sok ember megszállottja. Alapjában véve a Bitcoin egyszerű, sőt mondhatni elegáns is. Ez a forradalmi program a virtuális valuta szektor korábbi évtizedeinek korábbi fejlesztéseire épült, hogy olyan decentralizált valutát hozzon létre, amely ellenáll a cenzúrának.

Milyen problémákat old meg a Bitcoin (BTC)?

A Bitcoin nem csak véletlenszerű esélyként lépett be a piacra. Közvetlenül az emberiség jelenlegi legsürgetőbb problémáinak leküzdésére építették. A Bitcoin középpontjában egy alapvető üzenet áll. Lehetőséget nyújt a világnak arra, hogy elválassza az államot a monetáris politikától. A Bitcoin Genesis blokkjának kódolásán belül található rejtélyes üzenet egyértelművé teszi a projekt célját. Beágyazva a érme alap ennek a blokknak a rejtélyes üzenete volt:

“A Times 03/2009/2009 kancellár a bankok második mentésének küszöbén áll.”

Maga az üzenet a in címsorára utal Az idők ugyanazon a napon került közzétételre. A Bitcoin megalkotója úgy vélte, hogy a rossz monetáris politika katasztrófába sodorja a világot. Talán ezért a Bitcoin csak megbízható pénzügyi elveket alkalmaz az értékének és felhasználásának biztosítása érdekében.

Infláció

A rossz monetáris politika általában kifutó inflációhoz vezet. Amikor az országok inflációt tapasztalnak, devizájuk értéke zuhan. Az infláció tönkreteheti a helyi gazdaságot, és az állampolgárok nyomasztó adósságállapotába kerülhet. A teljes életmegtakarítás napokban törlődik, amikor az infláció nem lesz kontroll alatt. Az infláció akkor jön létre, amikor a piacon lévő valuta mennyisége meghaladja a keresletet.

A Fiat-valuta nem rendelkezik maximális kínálattal. A kormányok és a Federal Reserve találkozhat, és új finanszírozást hozhat létre, amelyet megfelelőnek tart. Ezzel a megközelítéssel az a probléma, hogy a kormányok arról híresek, hogy a nyomtatókat szabadon engedik olyan költségek fedezésére, mint az infrastruktúra és a háborúk.

Bitcoin Whitepaper

Bitcoin Whitepaper

A Bitcoin nem tapasztal elszökött inflációt, mert csak 21 millió érme van készletben. Ezt a felső határt rendszeresen meghatározott időközönként vezetik be a piacra. Ily módon a Bitcoin olyan globális tartalékvalutát biztosít a világ számára, amely sokkal prediktívebb, mint a többi alkalmazott rendszer.

Cenzúra


A cenzúra egy másik fontos kérdés, amellyel a Bitcoin frontálisan küzd. A decentralizált hálózatokat történelmileg nehéz cenzúrázni. Gondoljon például a kedvenc videó streaming platformjára. Ez a decentralizált hálózat másik formája. Egyszerűen lehetővé teszi, hogy más emberekkel találkozzon online és kereskedjen az adatokkal, függetlenül attól, hogy mi ez.

A Bitcoin sok szempontból hasonló. Ez lehetővé teszi bárki számára, hogy találkozzon és cseréljen értéket. Minden Bitcoin tranzakció közvetlen peer-to-peer folyamatban történik. Mivel nincsenek köztes képviselők, szabályozók vagy más felek, nincs senki, aki cenzúrázná a titkosítás elköltésének jogát.

Átláthatóság

A Bitcoin az átláthatóság alapvető protokollján működik. A nyilvános blokkláncok lehetővé teszik a hálózat mindenki számára, hogy minden tranzakciót valós időben láthassanak. Egyetlen Bitcoin sem mozog a hálózaton anélkül, hogy az emberek képesek lennének nyomon követni. Ez az átláthatóság lehetővé teszi, hogy a Bitcoin leváljon a világ többi piacáról. A Bitcoin az első igazán decentralizált piac, amelyet a kínálat és a kereslet határoz meg.

Magánélet

Noha nagyobb átláthatóságot biztosít, a Bitcoin nagyobb magánélet biztosítására is képes. A Bitcoin megszünteti a fiókneveket, és ehelyett két kulcsra támaszkodik. Az első kulcs a nyilvános kulcsa. Ez az a kulcs, amelyet megadsz az embereknek, hogy küldjenek neked Bitcoin-t. A második kulcs a privát kulcsa. Így küldhet Bitcoin-t. Ezt a kulcsot soha ne add át senkinek. Ha megteszi, akkor elviheti az összes Bitcoinját, és nem tehet róla.

Hogyan működik a Bitcoin (BTC)

A Bitcoin sikeres volt ott, ahol a korábbi virtuális valuták kudarcot vallottak, a blockchain technológia bevezetése miatt. A blokklánc a számítógépek decentralizált hálózata. Ez a számítógéplánc a hálózat teljes számítási erejét kihasználva biztonságban marad.

Bitcoin kereskedelem - elemzés a CoinMarketCap segítségével

Bitcoin Trading – Elemzés a CoinMarketCap segítségévelBitcoin Trading – Elemzés a CoinMarketCap segítségével

A Bitcoin tranzakciók blokkokra vannak csoportosítva. Ezek azok a blokkok, amelyek létrehozzák a tranzakciók láncolatát, azaz a Blockchain-et. A blockchain pénznemek időbélyeget vezettek be az egyenletükbe, hogy megváltoztathatatlanná tegyék őket. Ez az időbélyeg az, hogy Satoshi Nakamoto hogyan tudta legyőzni a virtuális pénznemek által okozott régi problémát, a kettős kiadásokat.

Dupla költés

A virtuális pénznemekkel kapcsolatos korábbi próbálkozások nagyon közel jártak, de végül a kettős kiadási probléma miatt kudarcot vallottak. A kettős kiadási probléma az volt, hogyan lehet megakadályozni a hackereket abban, hogy egy tranzakció során kétszer költsenek kriptovalutát. Az anyagi világban ez nem jelent problémát. Valaki átadja neked a készpénzt, és nincs nálad, te pedig.

A digitális világban a hackerek elküldhetnek Önnek egy virtuális pénznemet, és amíg a tranzakció feldolgozás alatt áll, addig küldjön el hasonló tranzakciót, mielőtt a rendszer felismeri a duplikációt. Nakamoto ügyesen hozzáadott egy időbélyeget a tranzakciók minden blokkjához. Ezt az időbélyeget azután a következő blokk kriptográfiai kódjában használják.

Bányászati ​​Bitcoin (BTC)

A Bitcoin blokkláncon végrehajtott tranzakciók a csomópontoktól, más néven „bányászoktól” kapnak jóváhagyást. Amint a tranzakciók blokkja jóváhagyást kap, hozzáadódik a tranzakciók láncához, hogy kialakuljon a blokklánc. Fontos, hogy a bányászok jutalmat kapnak a hálózat biztonságáért.

Eredetileg ezt a jutalmat 50 Bitcoin-ban határozták meg. Ezeknek a jutalmaknak a fele 210 000 blokkonként. Ez a folyamat átlagosan körülbelül 4 évet vesz igénybe. 2012-ben bekövetkezett az első felezés. Ez 25 BTC-re hozta le a Bitcoin bányászatát. Aztán 2016-ban történt egy másik. Így a bányászok 12,5BTC-t kaptak. A legutóbbi felezés 2020. május 11-én volt, és a jutalmakat 6.25BTC-ig csökkentette. Az elemzők ilyen ütemben jósolják, hogy a végső bányajutalom valamikor 2140-ben következik be.

Miért olyan sok erő

Gyakran hallja, hogy az emberek panaszkodnak arra, hogy a Bitcoin hálózata hatalomra éhes. Annak oka, hogy a Bitcoin annyi energiát igényel, összefügg a bányászati ​​beállításával. A Proof-of-Work (PoW) algoritmusban csak egy bányász adhatja hozzá a tranzakciót a blokklánchoz. Annak megállapításához, hogy melyik csomópont kapja meg ezt a megtiszteltetést, minden csomópont versenyez egy fejlett matematikai képlet megoldása érdekében. Ezt a képletet SHA-256 egyenletnek nevezik

SHA-256

Az SHA-256 egy rendkívül összetett egyenlet, amely megköveteli, hogy a számítógépek hajtsák végre az összes feldolgozási teljesítményüket. Az egyenlet annyira bonyolult, hogy a számítógép számára sokkal értelmesebb, ha véletlenszerű találgatásokat generál, ahelyett, hogy közvetlenül megkísérelné az egyenletet. Különösen az egyenletre adott válasznak négy nullával kell kezdődnie, hogy érvényes legyen. Körülbelül 10 percet vesz igénybe, amíg ez a folyamat befejeződik.

Befektetés a Bitcoin-ba (BTC) - minden, amit tudnia kellNehézségi beállítás

Minél nagyobb a torlódás a Bitcoin hálózatán, annál nehezebbé válik az egyenlet. Ez a nehézségi beállítási mechanizmus segíti a Bitcoin fenntartását előrejelző monetáris kínálatában. Az olyan csúcskategóriás bányászok, mint az ASIC (Application Specific Integrated Circuits) bevezetése miatt a Bitcoin bányászati ​​nehézségei új magasságokba jutottak. Ezek a chipek ezerszer gyorsabbak, mint a PC-k az SHA-256 egyenlet megoldása során. Élénken, a protokollhoz több nullára lesz szükség a válasz elején. Ez a manőver növeli az egyenlet nehézségét.

A Bitcoin (BTC) előnyei

A Bitcoin elképesztő előnyökkel jár a piacon. Egyrészt a Bitcoin biztonságos ökoszisztéma. Tranzakciói egyenrangú módon zajlanak. Minél kevesebb közvetítő vesz részt, annál költséghatékonyabbak és gyorsabbak lesznek a tranzakciók. Ezért a Bitcoin sokkal olcsóbban küldhető nemzetközileg, mint a fiat valuta.

Milliókat küldhet Bitcoin-ban percek alatt, és ugyanannyi érték fiat pénznemben történő elküldésének a töredékéért. A Bitcoin korábban elképzelhetetlen módon egyszerűsíti a nemzetközi fizetéseket. A Bitcoin átutalási fizetési központok tökéletes példa arra, hogy ez a kriptovaluta hogyan segítette a világot.

A Bitcoin nem kötődik egyetlen kormányhoz sem, ezért nem tekintik semmiféle szankciónak vagy egyéb korlátozásnak, amelyet a fiat devizákkal szemben alkalmaznak. Az emberek politikát szem előtt tartva költhetik el Bitcoinjukat. A Bitcoin blokklánc-hálózatának decentralizált jellege lehetetlenné teszi a kormányok bezárását.

A Bitcoin (BTC) története

A Bitcoin hivatalos története 2008. augusztus 18-án kezdődik. Ekkor regisztrálta Satoshi Nakamoto, a Bitcoin névtelen alkotója a Bitcoin.org domaint. Két hónappal később közzétett egy linket a ma már híres Bitcoin-folyóiratához. A cikk a „Bitcoin: Peer-to-Peer elektronikus készpénzes rendszer” címet kapta a Cypherpunk levelezőlistán. A Cypherpunk közösség úgy véli, hogy a magánélet kulcsfontosságú a mai digitális környezetben.

A Bitcoin Genesis blokkját 2009. január 3-án bányászták. Ez volt a Bitcoin blokkláncának kezdete. Mint ilyen, 0. blokkként is emlegetik. Nakamoto 50 Bitcoins jutalmat is gyűjtött az első blokk bányászatáért. Ugyanebben a hónapban az első nyílt forráskódú Bitcoin kliens egy postán keresztül lépett a piacra SourceForge.

Korai tranzakciók

A Bitcoin korai napjaiban az izgalom csak a virtuális valuta fejlesztési szektorra korlátozódott. Nevezetesen a jól ismert számítógépes programozó, Hal Finney volt az első személy, aki Bitcoin tranzakciót kapott. Hal a Bitcoin kezdeteiben szoros kapcsolatban állt Nakamotóval. 2009. január 12-én 10 Bitcoint kapott Nakamoto-tól.

Van néhány első támogatója a projektnek, amely ma is aktív az ágazatban. Wei Dai, a Bitcoin elődjének b-pénzének megalkotója nagy része volt a tesztelés ezen korai szakaszainak. Nick Szabo, egy másik Bitcoin előd, Bitgold megalkotója az elsők között vett részt ezekben a decentralizált tranzakciókban.

Nakamoto bányászat és eltűnés

Nakamoto nagyon aktív volt a Bitcoin korai napjaiban. Gyakran kommunikált a fent említett fejlesztőkkel és a tér más tagjaival. Koncepcióját különféle, ma is fennálló bejegyzésekben tárgyalta.

Ezekben a napokban aktívan módosította és kiküldve technikai információk a Bitcoin fórumon is. Körülbelül 1 millió Bitcoint bányászott ki szakértői tanulmányok szerint is. Aztán figyelmeztetés nélkül hirtelen eltűnt. Utolsó bejegyzésében megvitatja a „biztonságos mód” funkció néhány végleges változtatását, és hivatkozást hagy az építésekre.

Satoshi Nakamoto Utolsó fórumbejegyzés a Bitcoin fórumon keresztül

Satoshi Nakamoto Utolsó fórumbejegyzés a Bitcoin fórumon keresztül

Soha nem állít semmit a távozásról. Az utolsó hozzászólást megelőző írásában azonban kijelenti, hogy „Jó lett volna, ha ezt a figyelmet bármilyen más kontextusban is felkeltjük. A WikiLeaks felrúgta a szarvasfészket, és a raj felénk tart. ” Amióta Nakamoto eltűnt, fejlesztő Gavin Andresen vállalta a vezető fejlesztő szerepét a Bitcoin Alapítvány.

Pizza nap

2010. május 22-én egy Bitcoin rajongó Hanyecz László néven vásárolt két nagy papa János pizzája 10 000 BTC-ért. A tranzakció a Bitcoin fórumain történt. A hozzászólásokban Hanyecz 10 000 BTC-t kínál annak, aki pizzát szed, fizet érte és házához szállítja. Vidáman kijelenti, hogy szüksége van két pizzára, hogy másnap „nibálhasson” néhányat.

Egy brit férfi elfogadta az ajánlatot, és a következő órán belül Hanyecz finom pizzát rágcsált, és a kézbesítő 10 000 BTC-vel indult. Akkor 10 000 BTC csak körülbelül 41 dollárt ért. Ma ezek a BTC értéke meghaladja a 100 000 000,00 USD-t.

A biztonsági rések megjelennek

2010. augusztus elején egy támadási vektor nyilvánvalóvá vált a Bitcoin központi fejlesztői számára. A kódolási hiba blokkellenőrzési problémákat okozott. A hackerek kihasználhatják ezeket a problémákat, mert lehetővé tették a felhasználók számára, hogy megkerüljék a Bitcoin gazdasági korlátozásait. Viszont egy hacker végtelen számú Bitcoint hozhat létre.

Csak néhány nappal később ezek a kockázatok valósággá váltak, mivel egyetlen tranzakcióval 184 milliárd Bitcoint generáltak. Ezeket az újonnan vert pénzérméket a hálózat két címére küldték el. Szerencsére a fejlesztők már tisztában voltak a sérülékenységekkel. Úgy döntenek, hogy megfordítják a tranzakciókat, és a Bitcoin blokkláncát a frissített biztonságos verzióra terelik.

Abban az időben a Bitcoin használata még csak a fejlesztők számára volt kizárólagos, így ma nem ez volt a kérdés. Kritikusan ez volt az egyetlen alkalom, amikor egy Bitcoin tranzakciót megfordítottak. Azóta semmilyen más biztonsági hiba nem derült ki.

Kripto piac jelenik meg

A következő évben más kriptovaluták kerültek bevezetésre. Ez volt a kriptopiac hivatalos megszületése. Emellett a kiválasztott cégek elkezdték elfogadni a Bitcoin szolgáltatást. A legelső szervezet, amely ezt megtette, az Electronic Frontier Foundation volt. A WikiLeaks szintén az elsők között fogadta el a Bitcoin adományait.

2012-ben a Bitcoin megkapta az első cameo-ját egy nemzeti televíziós sorozatban. A kriptopénz egy CBS jogi drámában jelent meg A jó feleség.  Idén a Bitcoin Foundation is elindult. Ennek a csoportnak az alapítói Gavin Andresen, Jon Matonis, Patrick Murck, Charlie Shrem és Peter Vessenes voltak..

Céljuk az volt, hogy a Bitcoin bevezetését új magasságokba tereljék. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez a fejlesztők a nyílt forráskódú protokollok további szabványosítására, védelmére és népszerűsítésére törekedtek. Ma a Bitcoin Foundation továbbra is létfontosságú szerepet játszik a Bitcoin terjeszkedésében.

BitPay

2012 októberében a népszerű Bitcoin Payment processzor, a BitPay jelentős mérföldkőnek számított. A cég elérte az 1000 kereskedőt, akik elfogadják a Bitcoin-ot. Ugyanebben az évben, a világ egyik legnagyobb tárhely-platformja, a WordPress elkezdte elfogadni a Bitcoin fizetéseket. Ezek a fejlemények elképesztő jövő évhez vezetnek a Bitcoin számára.

2013-ban a Bitcoin jelentős előrelépéseket tett. Ebben az évben a fizetési feldolgozó, a Coinbase beszámolt az egymillió dolláros BTC sikeres értékesítéséről, érménként átlagosan 22 dollárral. Ez volt a Bitcoin első nagyobb piaci összeomlásának éve is. Márciusban hatalmas eladás következett be, amikor a Bitcoin közösség körülbelül hat órára szakadt.

Két Bitcoin

A technikai szerencsétlenség két különálló Bitcoin blokklánccal órákig elhagyta a világot. A fejlesztők felhívták az összes tranzakció leállítását, hogy rájöjjenek a problémára. Ez azt eredményezte, hogy a befektetők elveszítették hitüket az új projektben. A Bitcoin eladási értéke percek alatt eladást jelentett. A fejlesztők stabilizálni tudták a helyzetet, amikor az összes bányász frissítette az 0.7-es verziót, mint új szabványt.

Bitcoin (BTC) szabályozási aggályok

Ez volt az az év, amikor a szabályozók elkezdték észrevenni a Bitcoin tevékenységét. Konkrétan, a Pénzügyi Bűnözés Elleni Hálózat (FinCEN) nyilvános nyilatkozatot tett, amelyben kijelentette, hogy a bányászoknak, akik eladják a BTC-jutalmaikat a fiatért, pénzszolgáltató vállalkozásokként kell regisztrálniuk vagy következményekkel kell szembenézniük. Ez a bejelentés enyhe hullámzást váltott ki a piacon, de ez csak egy csepp volt a jövőbeni vödörben.

Áprilisban a Bitcoin súlyos összeomlást tapasztalt, az eddigiektől eltérően. Az összeomlást a világ akkori legnagyobb tőzsdéje, az Mt. Gox és a világ vezető Bitcoin fizetési processzora, a BitInstant tapasztalta megnövekedett feldolgozási késedelem okozta. A baleset során a Bitcoin árai szabadon esett 266 dollárról 76 dollárra.

Elkobzások

Ez az év volt az első alkalom, amikor egy kormányzati ügynökség azt állította, hogy lefoglalta a Bitcoint. Pontosabban, az Egyesült Államok Drug Enforcement Administration felsorolta a 11,02 Bitcoins lefoglalását az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma közleményében. Körülbelül ugyanabban az időben a hatóságok lefoglaltak több, az Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó fiókot.

Szabályozási aggályok

A Bitcoin ebben az időszakban is átélt néhány szabályozási kérdést. A thaiföldi Deviza Adminisztráció és Politikai Osztály törvénytelenné tette a Bitcoint az országban. Emellett Amos Mazzant, az ötödik körzet texasi keleti körzetének amerikai szövetségi bírója vitatott döntést hozott arról, hogy a Bitcoin „pénznem vagy pénzforma”. Végül a német pénzügyminisztérium elismerte a kriptovalutát pénzügyi eszközként.

Selyemút

2013 októberében az FBI nagyjából 26 000 BTC-t foglalt le a Silk Road weboldalról. Ez volt addig a legnagyobb Bitcoin-lefoglalás. A műtét mögött álló ember, Ross William Ulbricht, kábítószer-kereskedelemben bűnösnek találták és életfogytiglani börtönre ítélték a decentralizált piac létrehozásában játszott szerepéért. Sokan úgy vélik, hogy ez a mondat túl kemény volt, és hogy kereskedőként, és nem a piac fejlesztőjeként vádolták meg.

Ross William Ulbricht

Ross William Ulbricht

Bitcoin ATM-ek

A Bitcoin bankautomatái ekkor kezdtek felbukkanni a világ minden tájáról. A Robocoin és a Bitcoiniacs 2013 októberében dobta piacra a világ első Bitcoin ATM-jét. Ez a történelmi ATM a kanadai Vancouverben található. Ugyanebben a hónapban a kínai Baidu internetes óriás engedélyezte a webhelybiztonsági szolgáltatások ügyfeleinek, hogy a Bitcoins segítségével fizessék ki számláikat. Továbbá, a BTC China megelőzte a japán székhelyű Mt. Gox, mint a világ legnagyobb Bitcoin kereskedési tőzsdéje kereskedelem volumene szerint.

Decemberben a népszerű online kereskedő, az Overstock.com vezetői bejelentették, hogy az elkövetkező hetekben elfogadják a Bitcoin alkalmazását. Röviddel ezután a piac újabb jelentős veszteséget szenvedett el. Ezt részben azért hozták, mert a Kínai Népi Bank megtiltotta a kínai pénzintézeteknek a Bitcoin használatát. Abban az időben Kína irányította a Bitcoin kereskedési volumenének döntő részét.

A Bitcoin Vegasba jön

2014-ben a Bitcoin folytatta az intézményes elfogadás felé vezető utat. Idén a D Las Vegas Casino Hotel és a Golden Gate Hotel is megrendezésre került & A Las Vegas belvárosában található kaszinó ingatlanok bejelentették, hogy elkezdik elfogadni a kriptovalutát. Ez a hír segítette a Bitcoin árának erősítését. A lendület azonban rövid ideig tartott.

2014 februárjában a Bitcoin megtapasztalta a hírhedt Mt. Gox Hack történt. A platform 744 000 Bitcoin veszteséget szenvedett a támadás során. Kevesebb, mint egy hónappal később a világ legnagyobb Bitcoin tőzsdéje csődöt jelentett be. A piac értéket árult el e feltárást követően.

Fő teljesítmény

Szeptemberben a piac fellendülésnek indult. Ez volt az a hónap, amikor a TeraExchange jóváhagyást kapott a CFTC-től különböző Bitcoin-alapú szolgáltatások kínálatának megkezdéséhez. Pontosabban, a cég elkezdett felajánlani egy tőzsdén kívüli swap terméket a Bitcoin ára alapján. Ez az esemény monumentális eredmény volt az egész piacon, mert ez volt az első alkalom, hogy egy amerikai szabályozó ügynökség jóváhagyott egy Bitcoin pénzügyi terméket.

A Bitcoin (BTC) a mainstreambe megy

Az év a Bitcoin számára is erősen zárult. A számítógépes óriás, a Microsoft decemberben kezdte elfogadni a Bitcoint a felhasználóktól. A Bitcoin segítségével Xbox játékokat és Windows szoftvereket vásárolhat. Ezenkívül az első Bitcoin dokumentumfilm, A Bitcoin emelkedése és emelkedése, kiadták.

2015-re a bitcoin piac kezdett lendületet venni. Ugyanezen év januárjában a Coinbase 75 millió dollár összeget gyűjtött be. Abban az évben a népszerű tőzsdei Bitstamp egy hétre leállt a kereskedéssel egy feltörés miatt. A cég dokumentumai szerint a cégnél 19 000 Bitcoint loptak el az eset során. Lenyűgöző, hogy a platform újra megnyílt, és egyetlen felhasználó sem vesztette el a pénzét csak napokkal később.

New Heights

A következő évben a Bitcoin hálózata új magasságokba bővült. A hálózat elérte a rekord hálózati sebességet, több mint 1 exahash / sec értéket. 2016 márciusában a japán kabinet a virtuális pénznemeket ismerte el fizetési módként. Ez elősegítette a piaci érték és a fejlődés fejlődését a régióban. Sajnos 2016 augusztusában újabb jelentős Bitcoin-tőzsde, Bitfinex, feltörték, és körülbelül 120 000 BTC veszett el.

A Bitcoin Japánban elismert

2017-ben Japán több Bitcoin-barát jogszabályt fogadott el. Ebben a körmenetben a Bitcoin hivatalosan legális fizetési módként volt elismerve. Ez az álláspont segített a kereskedési volumen új szintekre emelésében. A piac felrobbant. Például 2017. január és május között a csere Poloniex több mint 600% -os aktív kereskedők növekedését jelentette platformján.

Méretezhetőségi aggályok

Ezek a rekordmagasságok azt eredményezték, hogy több befektető lépett be a piacra. Mindezek a felhasználók óriási túlterhelést okoztak a hálózaton. Hamarosan a Bitcoin tranzakciók többe kerültek, és sokkal hosszabb ideig tartottak. A probléma forrásponttá vált, amikor a Bitcoin közösség megosztotta a problémákat. Végül egy új Bitcoin Cash nevű kriptovaluta jelent meg.

Bitcoin torlódás a WooBullon keresztül

Bitcoin torlódás a WooBullon keresztül

2018-ban Dél-Korea jelentős lépéseket tett a Bitcoin ellen, amikor betiltotta az anonim tranzakciókat. Idén a láncolaton kívüli fizetési megoldás, a Villámhálózat is repülni kezdett. A villámhálózat magán fizetési csatornákra támaszkodik a bitcoin piaci torlódások megelőzésére.

Bitcoin Banking

A Bitcoin banki megoldások ebben az évben is piacra léptek. Ez az idő, amikor a Bitcoin betéti kártyák és bankszámlák megjelenése egyre népszerűbbé vált. Emellett a Bitcoin-bankautomaták több helyen kezdtek megjelenni, mivel áraik jelentősen csökkentek, és több gyártó lépett be az ágazatba.

2019-re a Bitcoin már háztartási név volt. Több ezer kriptovaluta volt, és a piac bővült. Ezenkívül más nagyobb kriptográfiai projektek kezdték beszélni a szabályozókat. Pontosabban, a Facebook Mérleg érméjén szabályozók voltak.

Ebben az évben a Bitcoin érni kezdett. Manapság szinte mindent megtehet a Bitcoin-szal. Adót fizethet, utazhat, vagy akár étel- vagy ajándékkártyával. Ezenkívül a DeFi szektor bővülése még több lehetőséget biztosított a Bitcoin felhasználóinak a Bitcoin tárolása és a passzív jövedelemáramlás tekintetében.

Ki találta ki a Bitcoin-ot (BTC)?

Míg a Bitcoin fehér könyv mögött a név áll Satoshi Nakamoto, nem volt senki, aki előrelépett és bebizonyította, hogy valóban a Bitcoin alkotója. Számos személy kijelentette, hogy Nakamoto volt, de még senki sem tudta áthelyezni a fejlesztő által az első napokban bányászott eredeti 1 millió BTC-t. A lényeges bizonyítékok hiánya miatt az összeesküvés-elméletek szakadást váltottak ki.

Egy adott esetben egy számítógépes programozó és egy korai Bitcoiner Craig Wright néven jelentkezett, és azt állította, hogy ő Nakamoto. Még egy Copywrite-t is megkísérelt feltölteni a Bitcoin névre. Amikor azonban eljött az ideje annak bizonyítására, hogy Nakamoto, nem tudott olyan bizonyítékot felmutatni, amely összekapcsolta őt azzal a mozdulatlan millió BTC-vel.

Olyan esetek is előfordultak, amikor valakit Nakamotóval tévedtek. A Newsweek egy ember életét vette át a csengőhangokon, miután helytelenül közölte, hogy ő a Bitcoin készítője. Ez az ember, Dorian Nakamoto tagadta, hogy bármi köze lenne a projekthez. Ma arca szimbolikus képként áll Satoshi Nakamoto képviseletében.

Hogyan vásárolhat Bitcoin-t (BTC)

Bármelyik tőzsdén kaphat Bitcoin-t. Binance közvetlen Bitcoin fiat devizapárokat kínál. Csak regisztrálnia kell egy fiókot. Miután a számlád érvényes, fiat valutával töltheted be. Szerencsére a Binance ebben a hónapban csak hozzáadta az azonnali fiókbetöltést. Három napig tartott a betöltés.

Miután a fiat pénzneme szerepel a tőzsdén, egyszerűen kiválaszthatja a BTC / USD kereskedési párost, és máris mehet. A teljes folyamat csak egy percet vesz igénybe, és nagyon egyszerű. Különösen a Binance a világ legnagyobb tőzsdéje.

Régiójától függően érdemes megnéznie kanadai vagy szingapúri útmutatónkat.

Befektetés a Bitcoin-ba (BTC) - minden, amit tudnia kell Befektetés a Bitcoin-ba (BTC) - minden, amit tudnia kell Befektetés a Bitcoin-ba (BTC) - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó felhasználók

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Európai kereskedők

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

1,00 USD

Számla minimum

35 €

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

A Bitcoin (BTC) tárolása

A Bitcoin tárolása egyszerű. Az érme népszerűségének köszönhetően minden eddiginél több lehetőség áll a Bitcoin befektetői rendelkezésére. A BTC tárolásának legegyszerűbb módja egy mobilalkalmazás. A mobilalkalmazásokban könnyen lehet navigálni, és másodpercek alatt letölthetők. A legjobb az egészben, hogy a legtöbb szabadon használható.

A mobil BTC pénztárcák, például a JAXX, hosszú utat tettek meg a piac kezdete óta. A mai pénztárcák könnyen használhatóak, és sokféle kriptovalutát tárolhatnak. Ezek a platformok megkönnyítik befektetéseinek diverzifikálását és portfóliójának nyomon követését.

Asztal

Ha biztonságosabb lehetőséget szeretne, mint egy mobil pénztárca, akkor mindig együtt járhat a Bitcoin asztali klienssel. Az asztali pénztárca biztonságosabb, mert a számítógép általában biztonságosabb, mint az okostelefon. Ezenkívül, mivel az asztali pénztárcát a projekt fő fejlesztői fejlesztették ki, tudja, hogy ez egy biztonságosabb lehetőség.

Azok számára, akik nagy mennyiségű Bitcoin-ot szándékoznak HODL-ra szedni, vagy bárki számára, aki úgy véli, hogy a biztonság az elsődleges befektetési szempont, a hardveres pénztárca a legjobb lépés. A hardvertárcák biztonságos módon tárolják a Bitcoin-t offline állapotban. Ez a stratégia távol tartja titkosítását a hackerektől és más rosszindulatú kódoktól.

Hardver pénztárca

Ha jelentős befektetést szeretne elérni a BTC-ben, vagy ha hosszú ideig tervezi a kriptográfia HODLingjét, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja a Bitcoin-t (BTC).

A Bitcoin jövője

A Bitcoin jövője fényesnek tűnik. A világ mára felismerte a blockchain technológia erejét. A Bitcoin tovább bővíti felhasználói körét és funkcionalitását. Az elemzők egyetértenek abban, hogy csak idő kérdése, hogy a Bitcoin a világ legfontosabb tartalék valutája legyen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map