Bitcoin Trading – Műszaki elemzési ütemterv

A kriptográfiai táblák olvasásának elsajátítása elengedhetetlen ismeret mindazok számára, akik érdekeltek a Bitcoin sikeres kereskedésében. Első pillantásra a kereskedési diagramok idegen nyelvnek tűnhetnek. A zavaró vonalak, formák és színek nagyon megfélemlítővé tehetik a kezdők számára. Ezenkívül a technikai elemzés elsajátításához meg kell tanulni a kereskedéssel kapcsolatos szakzsargont.

Szerencsére a kriptográfia nagyon hasonlít a részvényekhez. Valójában az egyetlen valódi különbség az eszköz. Mindkét eszköz ugyanazokat az alapokat használja. Tanulmányozhat a világ legnagyobb tőzsdei kereskedőinél, és elképesztő előnyt adhat magának a piacon.

Ne feledje, hogy a kereskedés nem az a különbség. A piac pszichológiájának megértéséről van szó. Más szavakkal, nem kell újból feltalálni a kereket. Eleinte több sikert fog elérni, ha követi a bevált kereskedők útját, akik évek óta gyakorolják ezt a készséget. A nagy hír az, hogy ha megértette a Bitcoin kereskedelmét, akkor rengeteg eszközosztályral kereskedhet.

Az első lépés a végső Bitcoin kereskedővé válás során megismerkedni a kereskedés alapjaival. Meg kell ismerkednie a ma alkalmazott legfontosabb elméletekkel és terminológiával. Ezenkívül biztosan meg akarja érteni a különböző diagramtípusokat és a mintafelismerést.

Szerencsére a kereskedelem szempontjából a piaci előzmények hajlamosak megismétlődni. Következésképpen az elemzés lehetővé teszi, hogy felismerje ezeket a tendenciákat, és felhasználja őket arra, hogy megalapozott döntést hozzon a jövő piaci mozgásáról.

Dow elméleti stratégia

A Dow elmélet egy stratégia, amelyet Charles H. Dow. dolgozott ki, ezért a neve. Dow, Edward Jones és Charles Bergstresser mellett megalapította a Dow Jones-t & Company, Inc. A trió 1896-ban fejlesztette a Dow Jones ipari átlagot.

Charles Henry Dow - Bitcoin kereskedés 2. rész

Charles Henry Dow – Bitcoin kereskedés 2. rész

A Dow elmélet értékes betekintést nyújt a piaci mozgásokba. Azt állítja, hogy a piaci ár mindent figyelembe vesz. Minden tényező, beleértve a külső fejleményeket, és minden korábbi, jelenlegi és jövőbeli részlet együttesen meghatározza az eszköz piaci értékét.

Ez az elmélet azt jelenti, hogy tapasztalt kereskedőként képesnek kell lennie a piaci változók figyelemmel kísérésére. Megtanulja megérteni vagyonközösségének jelenlegi, múltbeli és jövőbeli igényeit. Ennek a tanulásnak az információk és piaci hírek folyamatos gyűjtéséből kell származnia. Mindig különös figyelmet kell fordítania a jövőbeni előírásokra.

A Dow elmélet azt jelenti, hogy minden ármozgás egyáltalán nem véletlenszerű, éppen ellenkezőleg. Az ármozgások nagyobb trendeket követnek. Ezek a trendek két kategóriába sorolhatók: rövid és hosszú távú trendek.

Bitcoin piacelemzés

A technikai piacelemzés során kifejezetten az érme árára koncentrál. Ez a stratégia megköveteli, hogy használjon technikai mutatókat, és figyelmen kívül hagyja az árhoz hozzájáruló külső változókat. Ily módon eltávolíthatja az érzelmeket a döntéseiből.

A Dow-elmélet 6 tétele

3 Piaci mozgások

Fő mozgalom – A fő mozgalom a jelenleg zajló fő trend. Ez a tendencia a piaci tevékenység éveit fogja felölelni. Például a Bitcoin fő mozgása bullish, ha megnézzük az eszköz teljes kereskedési előzményeit. Fontos azonban megérteni, hogy az elemzésben szereplő időkerettől függően a fő mozgás lehet bearish vagy bullish.

Közepes hinta – A közepes ingadozás másodlagos piaci reakció. Ez a reakció legfeljebb három hónapig tarthat. A közepes ingadozások tartalmazzák az ár visszavonásait. Visszatérés az, amikor a Bitcoin piaci mozgása a piaci tevékenység előtt kezd visszatérni eredeti állapotába. A legtöbb esetben a visszavezetés az eredeti piaci érték 30–60% -ára tér vissza.

Rövid hinta – A rövid ingadozások napi áringadozások. Egyes esetekben egy rövid hinta akár egy hónapig is eltarthat. Ezek a kisebb mozgások a piaci spekulációk miatt következnek be. Mint ilyen, a Bitcoin a hét folyamán rendszeresen rövid ingadozásokat tapasztal.

3 Piaci szakaszok

Felhalmozódás

A felhalmozási szakasz akkor következik be, amikor a hozzáértő befektetők valamilyen értékes információt kapnak, amely a piaci viszonyok jelentős változásához kapcsolódik. Ezek az információk magukban foglalhatják a vállalat belsejéből vagy a piacot befolyásoló egyéb utakból szerzett ismereteket. Mindkét esetben az eredmények ugyanazok. Ezek a befektetők elkezdik vásárolni vagy eladni eszközeiket, hogy ajánlatot tegyenek a hírre.

Különösen ezt a fázist nehéz felismerni, mivel a piaci mozgások minimálisak. A miniszkuláris piaci kiigazítások oka az, hogy a befektetők többsége nem élvezi az első mozgók által kapott információkat. Mivel csak csekély számú ember fér hozzá ezekhez az információkhoz, ezeket az értékesítéseket a napi kereskedési mennyiség között észre sem veszik.

Abszorpció

A felszívódás akkor következik be, amikor a nagyközönség kezdi figyelembe venni a kialakuló piaci trendet. Ez a részvétel nagyobb piaci aktivitást eredményez. Következésképpen több befektető ugrik be a mozgalomba. Végül ez a szcenárió a FOMO által táplált spekulációkhoz vezet (a hiányzástól való félelem).

Itt az érzelmek játszanak nagy szerepet a piac viselkedésének diktálásában. Ha a piac tankol, a befektetők megijednek és pánikba esnek, eladva Bitcoin-jukat, ami tovább növeli az áresést. Ellenben, ha a Bitcoin értéke meredeken emelkedni kezd, új befektetők rohanása lép be a piacra, és megpróbálja elkapni a következő bikafutást.

terjesztés

Ebben a szakaszban a korai befektetők elkezdik visszahozni felhalmozott részesedéseiket a nyilvánosság elé. Ezek a befektetők már profitot értek el, és most már a trend megfordulása előtt kilépnek pozícióikból. Ez a kilépés olyan lendület megjelenését idézi elő, amely árvisszatérítést eredményez a piacon. A képzetlen befektetőknek megmarad azoknak a részesedése, amelyek megelőzték a trendet.

Piacok Kedvezményes hírek azonnal

A piac azonnal reagál az eszközzel kapcsolatos minden információra. Ez a reakció magában foglalja a beruházást körülvevő összes adatot. Az eszköz értéke tükrözi az összes piac reményeinek, félelmeinek és elvárásainak összegét. Az olyan hírek, mint a jövőbeli szabályozások, a jelentős intézményi elfogadás és az új pénzügyi termékek bevezetése, mind nagy szerepet játszanak a Bitcoin árazásában.

Mt. Gox Investor 650 000 BTC után hiányzik

Mt. Gox Investor 650 000 BTC után hiányzik

Ezenkívül a nem Bitcoin-hoz kapcsolódó kérdések is befolyásolhatják eszközének árát. Az olyan események, mint a nagy választások, kétségbe vonhatják az eszköz stabilitását a jövőben. Ez a forgatókönyv különösen igaz, ha olyan új szabályozatlan eszközökkel beszélünk, mint például a Bitcoin. Emellett az olyan nagy események, mint a háború, természeti katasztrófák vagy járványok, szintén befolyásolják az eszközök piaci értékét.

A kötet megerősíti a trendeket

Az eszköz mennyisége az általa tapasztalt piaci tevékenység mennyisége. Bika trend esetén észre kell venni a kereskedési volumen ugrásait. Ennek az áremelésnek meg kell felelnie a piaci volumen emelkedésének. Ha az ár ugrásait a megfelelő mennyiségi emelkedés nélkül látja, ez általában annak a jele, amit pumpának neveznek. Egy szivattyúban a nagybefektetők manipulálják az eszköz árát súlyuk alapján, hogy elindítsák az ártrendeket.

Trendfordítások

Ez a szabály kimondja, hogy a mozgásban lévő piac mindaddig mozgásban marad, amíg a trend meg nem fordul. Alapvetően, ha észlel egy nagy léptékű tendenciát, akkor számíthat arra, hogy a tendencia addig folytatódik, amíg észreveszi egy újabb felhalmozási időszak kezdetét a képzett befektetők által.

Sajnos nagyon nehéz lehet sikeresen meghatározni, hogy mikor zajlik a trend megfordítása. A piacon mindig lesznek kis és közepes kilengések. Ezek a mozgások rendkívül bonyolulttá tehetik annak ellenőrzését, hogy a mozgás valóban a megfordulás kezdete-e. Minden külső kereskedési tényező körültekintő értékelése elősegítheti a megfelelő választást ezekben a helyzetekben

Bitcoin technikai elemzés

A technikai elemzéshez eszközök kombinációjának használatára van szükség annak megjóslásához, hogy a Bitcoin ára emelkedni vagy esni fog-e. Fontos, hogy a technikai elemzés nagyobb betekintést nyújt a piacba. Következésképpen minél jobban állsz hozzá, annál nagyobb sikerrel fogsz kereskedni. Íme néhány kulcsfontosságú fogalom, amelyet meg kell értenie a technikai elemzés egyszerűsítése érdekében.

Bitcoin Chart időkeretek

Meg kell értenie az ablakok időkeretét és azt, hogy ezek használata hogyan befolyásolja az elemzés eredményeit. Ezek a legnépszerűbb időkeretek, amelyek ma elérhetőek a Bitcoin tőzsdéken

  • 15 perc
  • Óránkénti
  • 4 órás diagram
  • Napi diagram

A használt időkeret nagymértékben függ a kereskedési stílustól. Például, ha Ön napi kereskedő, akkor óránként kell használni, egészen a perc kereskedési ablakig. A döntés oka egyszerű. A legfrissebb információkra van szüksége, mert mikrokereskedéseket folytat.

Bitcoin Day Trading

A napi kereskedők percek alatt megnyithatják és bezárhatják kereskedési pozícióikat. Ezenkívül folyamatosan kereskedhetnek a nap folyamán. Néhány kereskedő naponta több mint 50 kereskedést folytat. Ezekhez a műveletekhez percenkénti elemzésre van szükség.

Bitcoin hosszú távú kereskedők

A helyzet a hosszú távú kereskedőknél megfordult. Ezek a kereskedők inkább hónapokig, sőt évekig tartják pozíciójukat. Bizonyos esetekben, például a HODLereknél (tartsa meg a drága életet), soha nem szándékoznak eladni Bitcoin állományaikat.

A hosszú távú kereskedők a hosszú távú trendektől függenek. Ezeknek a kereskedőknek havi adatokat kell egyszerre megvizsgálniuk, hogy jobb áttekintést kapjanak a nagyobb trendekről. A hosszú távú kereskedőknek nincs szolgáltatása a piac kisebb ingadozásainak vizsgálatára. Valójában kontraproduktív lehet, mivel arra késztetheti a kereskedőt, hogy kitalálja a döntését.

Bitcoin Market Cap

Csak tíz percig kell részt vennie a kriptopiacon, mielőtt meghallja, hogy valaki megemlíti a „piaci sapkát”. A Bitcoin piaci felső határa a forgalomban lévő érmék teljes mennyisége, X az egyes érmék ára jelenleg. Következésképpen a piaci felső határ sokat elárul egy adott eszközről.

Market Cap a CoinMarketCap-on keresztül

Market Cap a CoinMarketCap-on keresztül

Megvizsgálhatja a piaci felső határt, hogy mélyebb betekintést nyerjen egy eszköz stabilitására. Weboldalak, mint pl CoinMarketCap.com valós idejű elemzéseket nyújt Önnek vonaldiagram formájában. Ezekkel a diagramokkal felismerheti a piaci trendeket. A Bitcoin esetében észreveheti, hogy az eszköz az elmúlt 9 évben jelentős értéket nyert.

Bitcoin gyertyatartó táblázatok

A gyertyatartó diagramok a legnépszerűbb diagramstílusok, amelyeket manapság a kriptotérben használnak. Eleinte ezek a térképek ugyanolyan furcsának tűnhetnek, mint egy idegen űrhajó vezérlése a képzetlen szem számára. E figyelemre méltó kereskedési eszközök megértése azonban csak néhány percet vesz igénybe.

Gyertyatartó diagram - Binance Trading Window

Gyertyatartó diagram – Binance Kereskedési ablak

A gyertyatartó táblázatok rengeteg információt nyújtanak ránézésre. Észre fogja venni, hogy a piros és zöld gyertyatartók egymás után kerülnek elhelyezésre. Fontos, hogy minden gyertya megmutatja egy eszköz ármozgását a kiválasztott időkereten belül.

Hogyan olvassuk el a Bitcoin gyertya botokat

A gyertyatartó táblázatokkal mindent megtalál, amit tudnod kell ahhoz, hogy megértsd az eszköz piaci értékének jelenlegi állapotát. Láthatja a nyitó és záró árakat, a napi magas és alacsony árakat, és eldöntheti, hogy milyen időintervallumokban jelenítse meg ezeket az információkat.

Egy zöld gyertyatartó azt jelzi, hogy a Bitcoin magasabb ideig zárt, mint a nyitó értéke. Bármikor meglát egy piros gyertyát, ez azt jelzi, hogy az eszköz némi veszteséget szenvedett. Ily módon könnyű figyelemmel kísérni a piaci tevékenységet, akár telefonjáról is.

A legtöbb gyertyában észreveszi, hogy van test. Ahol a gyertya fő része kezdődik, az a nap nyitási ára. Ha a gyertya zöld, akkor a nyitó ár a gyertyatest alja lesz. Ha a gyertya piros, a test teteje tájékoztatja a nyitó árról.

Észre fogja venni, hogy a felső vagy az alsó rész mindig egybeesik a folyamatban lévő gyertyával a diagramban. Ez az összehangolás a következő kereskedési nap zárását és nyitását jelenti. Ez az idő a választott kereskedési intervallumtól függően változhat.

Árnyékok

A gyertya tetejéről és aljáról kis vonalak is kilógnak. Ezeket a vonalakat árnyékként ismerjük. Az árnyékok a nap magas és alacsony szintjét képviselik. Így másodpercek alatt hihetetlen mennyiségű információt tudhat meg egy gyertyatartó tábláról.

Ezek az adatok ezután segíthetnek abban, hogy időben meghozza a befektetési döntést. Bizonyos gyertyák jelezhetik a trendek kezdetét. Következésképpen egy egész terminológia alakult ki ezen mutatók körül. Íme a leggyakoribb gyertyatartó indikátorok, amelyeket a Bitcoin kereskedésekor fog látni.

Gyertyatartó csalólap - Jbmarwood

Gyertyatartó csalólap – Jbmarwood

Kalapács

A kalapácsos gyertya jelezheti, hogy a bullish megfordulása hamarosan bekövetkezik. A gyertya azt mutatja, hogy a piac megnyitásakor az eladók az ár meredek esését kényszerítették. Ezt a lefelé irányuló nyomást erősebb vételi nyomás érte. Ez a nyomás a lendület eltolódását eredményezte.

Fontos, hogy a lendület kissé visszaszorult, de nem a nap zárása előtt. A kalapácsokat könnyű észrevenni, mert olyan árnyékot tartalmaznak, amely néha háromszor olyan hosszú, mint a gyertya teste. A kalapácsok tudatják Önnel, hogy a vásárlók a piacon vannak, és ők irányítják az aznapi árfolyamatot.

Hullócsillag

A hullócsillagos gyertya ellentétes a kalapácsgyertyával. Amikor meglátja ezeket a gyertyákat, ez azt jelenti, hogy a vevők a nap megnyitásakor, de a zárás előtt irányították a piacot, erős nyereségüket kitörölte nyereségük. Viszont megjósolhatja, hogy nagyobb eladási nyomás lép be a piacra. A hulló csillagok nagyon kicsi alsó árnyékokkal rendelkeznek, a felső árnyék pedig a gyertya nagy részét teszi ki.

Bullish elárasztó minta

A bullish elnyelő minta ismét azt jelzi, hogy a vásárlói nyomás erős a piacon. Ebben a 2 gyertyás mintában azt látja, hogy az eladók az előző nap lefelé kényszerítették az árat. Másnap az eladók visszanyerték az irányítást, és eltörpítették a medvék előző nap bevezetett veszteségeit. Ez a minta egy bearish gyertyát mutat, amelyet egy nagyobb bullish gyertya követ.

Medve elnyelő minta

Viszont a bearish elnyelő mintázat tudatja Önnel, hogy az eladók tömegesen lépnek be a piacra. Az első gyertya ebben a mintában az előző nap nyereségét mutatja. A következő gyertya ebben a mintában megfordítja a nyereséget és még erősebb veszteségeket mutat.

Morning Star minta

A hajnalcsillag-minta három gyertyát használ a piaci trendek meghatározásához. A hajnalcsillag egy bullish irányváltási minta, amely a vevők és az eladók közötti küzdelmet mutatja. Az első napon azt látja, hogy az eladók teljes mértékben irányították a piacot. Ezt az értékesítési nyomást a második napon ellensúlyozták, a harmadik napon pedig megfordították.

Esti csillag

Az esti csillagminta ellentétes a hajnalcsillaggal. Itt láthatja, hogy a vásárlók két napos nyomás után kimerülnek. Az első napon a vevők szabályozhatták az árat. A második napon az előrelépések ugyanolyan nyomással voltak, és a harmadik napra elvesztették az irányítást a piac felett. Könnyedén észreveheti a sztártrendeket, mert nincs testük, mert a piac mindkét oldalán egyenlő volt a nyomás. A reggeli csillag gyertya azt jelzi, hogy az eladók most a hátsó ülésen vannak, és a bikák irányítják. Az Esti Csillagok azt mutatják, hogy a medvék működtetik jelenleg a piacot.

Relatív erősségi index

A Relative Strength Index (RSI) egy matematikai képlet, amelyet a piaci áramlás mérésére használnak. A képlet veszi a piac ármozgásának erejét és sebességét, és összehasonlítja azokat a korábban előfordult másokkal. A képlet így hangzik:

RSI = 100 – (100 / (1-RS))

Az RSI a jelenlegi és a korábbi piaci ingadozások, valamint a legutóbbi nyereség nagyságának és a közelmúlt veszteségeinek összehasonlításával megpróbálja megállapítani, hogy egy eszközt túlvásárolnak-e vagy alulértékelik-e. A túlvásárolt eszköz általában a közeljövőben leértékelődik. Az alulértékelt eszköz drágul, amint annak belső értéke megvalósul.

RSI - Investopedia

RSI – Investopedia

RSI-felelősség kizárása

Mint minden diagramkészítő eszköz esetében, az RSI sem 100% -ban pontos, egyetlen kereskedési eszköz sem. Ez azt jelenti, hogy ezt az eszközt más indikátorokkal együtt kell használnia az eredmények javításához. Az RSI-mutatók hajlamosak a hamis vételi és hamis eladási jelekre. Ezek akkor fordulhatnak elő, amikor pumpás vagy flash eladó van a Bitcoin piacán.

Az RSI olvasása

Az RSI diagram egy vonaldiagramot mutat, amely 0 és 100 között mozog. A 70+ pontszám egy túlvásárolt eszközt jelez. Ez a jelzés árcsökkenést jelezhet. Fordítva: a 30-as pontszám alulértékelt eszközt mutat. Ez a pontszám azt jelenti, hogy jó eséllyel az eszköz áremelkedést tapasztalhat.

Bitcoin támogatási és ellenállási vonalak

Az RSI fontos, de nem ez az egyetlen eszköz, amelyet a Bitcoin kereskedésére használ. Érdemes megértenie a támogatási és ellenállási vonalakat is. Gondoljon ezekre a láthatatlan akadályokra, mint egy eszköz árának előre meghatározott szintjeire, amelynél a trend megfordulása általában bekövetkezik.

A támogatási és ellenállási szintek meghatározása egyszerű. Csak keresse meg a diagram azon pontjait, amelyeknél az ár több érintését látja a szint áttörése nélkül. Amikor az eszköz megfelel ezeknek az akadályoknak, vagy eltolódik, vagy áttör a következő támogatási / ellenállási szintre. Ha egy támogatási szint megszakad, az azt jelzi, hogy a piac megfordította áramlását. Ezenkívül a támogatási szintek segíthetnek abban, hogy megállapítsák, hol ugrálhat vissza a Bitcoin ára.

Például, ha a Bitcoin támogatási szintje 8500 dollár, akkor a Bitcoin számára nehezebb lesz ezen az áron túl emelkedni, ha ez a szint alatt van. Ez az úgynevezett ellenállási szint. Ha a Bitcoin meghaladná ennek a szintnek az árát, akkor az támogatási vonalként szolgálna. Ha a vonal határozottan megszakad, akkor jelentősebb piaci mozgásokat jelez.

Bitcoin piaci pszichológia

A sikeres kereskedőknek meg kell ragadniuk a piac fő pszichológiáját, hogy hatékonyak maradjanak. A többi kereskedő elméjének megértése segít jobban megjósolni, hogy a piac hogyan fogja tükrözni bizonyos fejleményeket, például az új szabályozásokat. A piacon ma három fő kereskedési pszichológiai típus létezik.

Az első típusú kereskedési pszichológia a hosszú kereskedőké. Ezek olyan magánszemélyek, akik megveszik eszközeiket, és azt tervezik, hogy addig tartják őket, amíg az ár jóval később meg nem emelkedik. Ekkor viszontértéküket eladják, és elveszik a nyereségüket. Vannak olyan kereskedői is, akik „rövidek”. Ezek olyan kereskedők, akik arra számítanak, hogy a Bitcoin árfolyama a jövőben csökken. Ezek a kereskedők nyereségük maximalizálása érdekében gyakran beépítenek más pénzügyi eszközöket, például tőkeáttételes határidős ügyleteket. Végül megvan az átlagos kereskedője. Ez az a kereskedő, akinek nincs belátása a piac ingadozásainak meghatározásához. Ez a kategória tartalmazza a legtöbb új kereskedőt.

Összegzés – A Bitcoin kereskedés elsajátítása

Most, hogy megértette a Bitcoin kereskedésének kulcsfontosságú elemeit, készen áll a kereskedési kaland megkezdésére.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner