KeepKey pregled novčanika – moćan i svestran hardverski novčanik za kriptovalute

Hardverski novčanici poput KeepKey novčanika trenutno nude najsigurniji način za pohranu kriptovaluta. Kad je predstavljen prvi hardverski novčanik, gotovo svi su ih smatrali dodatnom pogodnošću. To više nije slučaj. Hardverski novčanici su neophodni ako želite ulagati u kriptovalute.

U ovom članku želim vas provesti kroz svaki aspekt jednog od najboljih novčanika za kriptovalute – novčanika KeepKey i nadam se da ću vam pomoći da razumijete sve što trebate kako biste donijeli utemeljenu odluku. U slučaju da ga još niste vidjeli, napisao sam i recenziju Trezora, koju biste također trebali proći kako biste pravilno razumjeli sve svoje mogućnosti.

Što volim i ne volim u KeepKeyu

Što mi se sviđa

 • Očekujemo određeni standard kvalitete u našem tehnološkom hardveru. KeepKey je stvarno osmišljen kao moderni tehnološki hardver. Većina ostalih hardverskih novčanika izgleda i osjeća se poput desetljeća stare tehnologije.
 • Njegov softver otvorenog koda osigurava da zajednica odmah pronađe sve moguće ranjivosti i odmah ih popravi.
 • Nudi daleko najbolje korisničko iskustvo zbog svoje vrhunske izrade i dizajna.

Ono što ne volim

 • Najveća sporna točka za mene je nedostatak podrške na više platformi.
 • Također, nemogućnost oporavka novčanika na novčaniku treće strane veliki je nedostatak. Ako treba oporaviti novčanik, ne želim čekati isporuku novog uređaja. Želim ga odmah oporaviti.

Također, ako ste potpuno novi u svijetu kriptovaluta ili samo hardverskih novčanika, svakako biste trebali provjeriti članak o novčanicima za kriptovalute. Pomoći će vam da ubrzate ono što je hardverski novčanik i opcije koje možete birati.

Sažetak značajki

Sučelje novčanika KeepKeySučelje klijenta KeepKey

Cijena

KeepKey dostupan je po cijeni od 129 USD. To možda nije najjeftiniji novčanik, pogotovo ako se uspoređuje s Keepkey-ovim alternativama. I dalje je jeftiniji od izravnog konkurenta, Trezora Model One.

Jednostavnost korištenja

Početak rada s KeepKey novčanikom je jednostavan. Ali svejedno ćete morati uložiti malo vremena kako biste pravilno razumjeli sve njegove sigurnosne značajke.

Sigurnosne značajke

Sve dok koristite sve sigurnosne značajke novčanika, uređaj je u velikoj mjeri neosvojivi trezor.

Podrška za Altcoin

KeepKey novčanik podržava ogroman niz kripto valuta, čak i onih koje nikada niste čuli. Međutim, njegova podrška altcoinima nije tako široka kao Trezor.

Tvrtka koja stoji iza ključa

KeepKey je malo zakasnio na tržište hardverskih novčanika. Novčanik se na tržište pojavio krajem 2015. godine nakon što su Trezor i Ledger već definirali značenje hardverskih novčanika. Međutim, KeepKey novčanik se diferencirao nudeći premium mogućnost za ulagače u kriptovalute.

Unatoč kasnom ulasku KeepKeya na tržište, ubrzo je stvorio mjesto za sebe u kriptosferi. U kolovozu 2017. švicarska burza kriptovaluta, ShapeShift AG kupio je proizvođača hardverskog novčanika. Ovo je stvorilo prvi ikada integrirani hardverski novčanik API-ja s izvornim funkcijama razmjene kriptovaluta.


U

Prvi pogled: KeepKey Review

To je u osnovi ono što ćete pronaći kada otvorite svoj novi KeepKey novčanik. Izvor: BitcoinWalletGuy

To je u osnovi ono što ćete pronaći kada otvorite svoj novi KeepKey novčanik. Izvor: BitcoinWalletGuy

KeepKey je hardverski novčanik za kriptovalute zasnovan na USB-u. Dostupna je nakon što su Trezor i Ledger već bili dostupni, ali nudila je premium mogućnost u smislu sigurnog hardverskog novčanika.

Neposredna razlika u KeepKeyu je njegov elegantan dizajn. Većina KeepKey alternativa nudi minimalistički utilitaristički dizajn. Međutim, KeepKey se čini i izgleda kao vrhunski proizvod. Sadrži veliki zaslon osjetljiv na dodir koji ćete koristiti za potvrđivanje transakcija.

Štoviše, KeepKey novčanik također razmjena koja nije skrbnička i koja nam omogućava ulagače u kriptovalute da razmjenjuju različite kriptovalute bez izlaganja privatnih ključeva ili naša sredstva za razne vanjske prijetnje.

Iako KeepKey možda neće podržavati širok raspon altcoina kao Trezor, i dalje podržava ogroman broj kripto valuta i altcoina. Osim ako vas ne zanimaju najskrovitiji micro-cap altcoins, trebali biste biti savršeno zadovoljni brojem altcoina koji se mogu pohraniti u KeepKey novčanik.

KeepKey Review: Raspakiranje

Unutar kutije KeepKey pronaći ćete hardverski novčanik, USB kabel, karticu za zapisivanje vaše tajne rečenice za oporavak i brzi vodič o tome kako započeti s novim novčanikom. Trebali biste pogledati video kako biste dobili ideju što možete očekivati ​​kada otvorite paket.

Oblikovati

KeepKey je uistinu prekrasan uređaj. Izvor: KeepKey

KeepKey je uistinu prekrasan uređaj. Izvor: KeepKey

KeepKey novčanik velik je uređaj. Za razliku od svojih konkurenata, doista se ističe. Trezor i Ledger možete udobno nositi u džepu, ali isto neće biti moguće s KeepKeyem. Ali također bih trebao napomenuti da KeepKey nije dizajniran za takvu upotrebu.

Ako u svakom trenutku želite hardverski novčanik, uzmite Ledger Nano ili Trezor One. KeepKey, s druge strane, nije dizajniran za prijenos, već za korisničko iskustvo i sigurnost. Budući da možete trgovati izravno s uređaja, vjerojatno ćete ga htjeti koristiti za pohranu velikih količina kripto valuta.

Ako ga gledate čisto s estetskog gledišta, nema apsolutno nikakve sumnje da je to prekrasan hardverski komad.

Opće značajke i specifikacije

Hardverski novčanik KeepKey omogućuje vam pohranu privatnih ključeva u izvanmrežnom i sigurnom okruženju. Zaštitit će vas od virtualne i fizičke krađe. Možete ga čak koristiti i na računalu koje je zaraženo zlonamjernim softverom, bez stvarnog rizika od gubitka pristupa privatnim ključevima ili digitalnoj imovini.

Kako radi?

KeepKey novčanik u osnovi je luka Trezora, što znači da u osnovi radi sve što Trezor čini u sigurnosnom smislu. Kao što već znate, naše privatne ključeve čuva iza vatrozida, što nam omogućuje povezivanje uređaja s računalom koje je na mreži bez ikakvog rizika.

KeepKey ima sustav za provjeru PIN koda koji djeluje kao zaštita od neovlaštenih transakcija. Nadalje, virtualna tipkovnica je također nasumično odabrana, što praktički onemogućava upotrebu softvera za pritiskanje tipki za krađu PIN koda.

Kada inicijalno postavimo uređaj, potrebno je generirati početni kôd koji se koristi za izradu sigurnosne kopije cijelog uređaja. Zadani kôd sjemena je 12 riječi, ali uređaj također podržava 18 i 24 duljine sjemena.

Tehnički podaci

Prikaz

Zaslon osjetljiv na dodir u boji

Zaslon

256 x 64 3,21 ”OLED

Procesor

ARM® Cortex ™ – M3

Korisniku ugodno
Novčići i žetoni

Sigurnosne značajke

PIN

Preko KeepKey uređaja

Zaporka

Djelomično putem KeepKey uređaja i računala

Oporavak uređaja

Preko KeepKey uređaja

Dodatne značajke

Password Manager
U2F provjera autentičnosti
Šifriranje putem GPG-a
SSH
Na šifriranju uređaja
Podrška za Micro SD karticu

Premium podrška
Ugrađeno korisničko sučelje
Podrška za BIP32

Sigurnosne značajke i privatnost

Hardverski novčanik KeepKey stvoren je s jedinom namjerom da pruži apsolutnu sigurnost i zaštitu od fizičke i cyber krađe. Možete otići i pretražiti Internet da slučajevi novčanika ne uspiju zaštititi od hakera i nećete pronaći niti jedan slučaj kada novčanik nije uspio.

Pregledajmo neke značajke sigurnosti i privatnosti koje KeepKey nudi:

PIN kod

Primijetite kako su brojevi nasumično odabrani? Čak su i sitnice bitne što se tiče sigurnosti. Izvor: CoinBuzz

PIN kôd je važna značajka novčanika. Nakon postavljanja početnog koda, morate postaviti PIN kôd. Ovaj se PIN kôd generira djelomično na računalu i uređaju u dva koraka.

Ovaj ćete PIN upotrebljavati za gotovo sve svoje interakcije s novčanikom. Svaka pojedinačna transakcija zahtijevat će unos PIN koda za potvrdu svake pojedinačne transakcije. Ako zaboravite PIN kôd, morat ćete resetirati uređaj i upotrijebite sjeme oporavka za oporavak privatnih ključeva.

Štoviše, KeepKey ograničava broj netočnih unosa PIN-a. Između svakog neispravnog pokušaja, uređaj provodi razdoblje hlađenja kako bi spriječio pokušaj različitih kombinacija da nasilno uđu u uređaj.

Zaporka

Dodavanje lozinke dodatna je značajka koju možete omogućiti radi veće sigurnosti. To čini da dodaje još jedan nivo sigurnosti vašem kodu za oporavak sjemena. Možete dodati čak i više lozinki kako biste ljudima još više otežali pristup vašim privatnim ključevima.

Dakle, u malo vjerojatnom slučaju da se netko uspije dočepati vašeg koda sjemena za oporavak, također bi trebao znati lozinku kako bi dohvatio vaše privatne ključeve.

Kazna za oporavak

Novčanik EA KeepKey prikazuje rečenicu za oporavak od 12 riječi. Izvor: BraveNewCoin

Prva stvar koju ćete učiniti prilikom pokretanja uređaja je postavljanje kazne za oporavak. To nam omogućuje da u potpunosti napravimo sigurnosnu kopiju uređaja. Dakle, ako izgubite uređaj ili ga slomite, možete jednostavno oporaviti sadržaj uređaja na drugom KeepKey novčaniku. To osigurava da nikada ne budete pogrešno zaključani iz trezora.

Prema zadanim postavkama, kazna za oporavak duga je dvanaest riječi. Međutim, ako odaberete, možete odlučiti povećati duljinu koda na najviše 24 riječi. Nadalje, kôd za oporavak generira se pomoću uređaja i računala na koje je povezan.

U slučaju da trebate oporaviti novčanik, morat ćete upotrijebiti KeepKeyovu aplikaciju za proširenje Chrome. To bi bila ista aplikacija koju ste koristili za postavljanje novčanika, što znači da biste trebali biti upoznati s klijentskim sučeljem.

2-faktorska autentifikacija

Na strani dvofaktorske provjere autentičnosti, KeepKeyu nedostaje glavna značajka, značajka koju ćete pronaći i na Trezor i na Ledger novčanicima. Iako KeepKey ima 2FA autentifikaciju u obliku PIN koda, on nema univerzalnu dvofaktorsku autentifikaciju (U2F), gdje morate fizički potvrditi svaku transakciju nakon unosa PIN koda.

Naizgled se čini da KeepKeyu nedostaje ključna sigurnosna značajka, ali za to postoji razlog. Novčanici Trezor i Ledger zaista su mali uređaji. Možete ih čak i staviti u privjesak za ključeve i stalno ga držati na sebi. Zbog toga ima smisla da morate fizički potvrditi svaku transakciju fizičkim gumbom na novčaniku.

KeepKey, s druge strane, nije ni izbliza ni mali ni prenosiv. Novčanik nije dizajniran za nošenje u privjesku. Djeluje više poput sigurnog trezora banke. Ne biste trebali pohranjivati ​​male količine kriptovaluta u njega i ponijeti ga sa sobom poput tradicionalnog novčanika. Zbog toga KeepKey ne uključuje značajku U2F.

Promjenjivi firmver i provjera firmvera

KeepKey je jedini hardverski novčanik koji radi na softveru otvorenog koda. To znači da se možete petljati s firmverom i vršiti izmjene po svom nahođenju. Razlog tome je taj što osigurava da više očiju pažljivo pregledava firmware i pomaže u razvoju snažnijeg sigurnosnog sustava.

Međutim, ovo također otvara mogućnost primanja novčanika s modificiranim firmwareom, posebno prilagođenim za krađu privatnih ključeva. Međutim, ako uređaj sadrži prilagođeni firmware, uređaj će stalno upozoravati korisnika o prilagođenom firmwareu. U tom slučaju trebate odmah kontaktirati korisničku podršku..

Pakiranje otporno na neovlašteno otvaranje

Uređaj je izgrađen na način da se ne može ponovo otvoriti i zatvoriti. Ako netko uspije fizički otvoriti uređaj i vratiti ga, jasno ćete primijetiti da je uređaj otvoren i zalijepljen.

Privatnost

Jedna od glavnih karakteristika svojstvenih kriptovalutama je sposobnost obavljanja anonimnih transakcija. Iako kriptovalute nisu u potpunosti anonimne, ipak nude velik stupanj povjerljivosti. Ovo je jedna od glavnih značajki koja je rezultirala usvajanjem kriptovaluta.

Zbog toga se bilo koji proizvod ili usluga koji djeluju unutar kriptosfere moraju pridržavati najstrožih standarda privatnosti kupaca. Zbog toga tvrtka ne prati niti jedan od svojih uređaja. Zapravo nemaju čak ni mogućnost praćenja i prikupljanja podataka na svojim uređajima i korisnicima.

Kompatibilnost s više platformi

Kompatibilnost je važan aspekt hardverskog novčanika. Odabrani hardverski novčanik trebao bi biti kompatibilan s operativnim sustavima i softverom koji već koristite. Još važnije, trebao bi podržavati sve kriptovalute koje imate ili namjeravate nabaviti.

Pa pogledajmo kako se KeepKey kreće u smislu međusobne kompatibilnosti:

KeepKey podržani novčići

Sljedeće kriptovalute mogu se pohraniti u KeepKey novčanik.

 • provjeriteBitcoin
 • checkBitcoin Cash
 • checkLitecoin
 • checkDash
 • checkEthereum
 • checkAragon
 • checkAugur
 • checkStorj
 • checkBasic žeton pažnje
 • checkCivic Districtox
 • checkFunFair
 • checkGolem
 • checkGnosis
 • checkOmiseGo
 • checkSOL
 • checkBancor
 • checkICONOMI
 • checkiExec
 • provjeri status

Također podržava sve ERC-20 tokene. Potpuni popis kovanica podržanih za KeepKey možete posjetite službenu web stranicu KeepKey.

Operativni sustavi

KeepKey je osmišljen i testiran tako da savršeno radi sa sva tri glavna operativna sustava. Bez obzira jeste li korisnik Maca, Linuxa ili Windowsa, ne biste trebali imati problema s pokretanjem uređaja na željenom operativnom sustavu.

Preglednici

Što se tiče preglednika, nećete imati stvarnog izbora. KeepKey je prvenstveno dizajniran za rad na pregledniku Chrome. Tvrtka inzistira na tome da korisnici KeepKey koriste isključivo preglednik Chrome. Osim toga, aplikacija Chrome savršeno funkcionira u svim operativnim sustavima.

Novčanici treće strane

Nažalost, KeepKeyu jako nedostaje podrška za novčanik treće strane. Od pisanja ovog članka, KeepKey je kompatibilan samo s Electrum novčanikom i za to je potrebno malo petljanja s uređajem. Na primjer, morat ćete preuzeti i instalirati najnoviji Python klijent.

Čitav postupak čini se suvišnim s obzirom na to da je većina ostalih hardverskih novčanika lako kompatibilna s nekoliko različitih novčanika trećih strana. Ako vas zanima kako integrirati Electrum sa svojim KeepKey uređajem, razmislite o posjetite Podrška za KeepKey.

Oporavak novčanika treće strane

U nesretnom slučaju da se nađete u potrebi za oporavkom novčanika, morat ćete posjedovati KeepKey novčanik. Za razliku od Trezora, koji nam omogućuje da oporavimo novčanik čak i bez uređaja Trezor, KeepKey ne nudi takvu mogućnost. Dakle, ako izgubite ili razbijete novčanik, morat ćete kupiti još jedan KeepKey novčanik prije nego što oporavite svoj prethodni novčanik.

KeepKey alternative i usporedba cijena

Sad smo razgovarali o tome što je KeepKey i što točno nudi, prijeđimo na to koliko košta. Važno je da uz KeepKey pogledamo i alternative KeepKey. Cijene su relativne u smislu da koštaju u smislu onoga što dobivamo i koje su naše alternative u rasponu cijena i oko njega.

Ispod ćete pronaći cijene različitih hardverskih novčanika, kao i gdje biste ih mogli kupiti:

KeepKey 129 USD
Trezor Jedan 89 € Trezor Jedan
Trezor Model T 149 € Trezor Model T
Ledger Nano S 79 € Ledger Nano S

Kao što vidite gore, KeepKey ima prilično skromne cijene. Da, možda je skuplji od Trezor One i Ledger Nano S, ali oni nisu njegovi izravni konkurenti. Trezor Model T izravna je alternativa KeepKeyu.

Oba ova uređaja imaju zaslon osjetljiv na dodir i sadrže značajnu procesorsku snagu, što ih čini mini računalima posebne namjene. KeepKey je i dalje znatno jeftiniji od modela Trezor T. Zapravo je puno bliži jednostavnijem Trezor novčaniku nego njegovom izravnom konkurentu Trezor Model T.

Međutim, ne možemo zanemariti činjenicu da Trezor Model T nudi daleko više značajki u smislu kompatibilnosti s kriptovalutama, novčanicima trećih strana, uslugama trećih strana itd. Ako želite izravno usporediti ta dva novčanika, predlažem vam da pređite na pregled novčanika Trezor.

Kako postaviti novi novčanik KeepKey

Čim spojite uređaj na računalo, bit ćete preusmjereni na njihov “Započnite”Stranici.

1) Prvo što ćete morati učiniti je preuzeti klijentsku aplikaciju pomoću kartice Chrome proširenje.

Preuzmite službeni KeepKey Client na svoj Chrome

2) Nakon što instalirate KeepKey klijent novčanika, najvjerojatnije ćete morati ažurirati firmware novčanika.

3) Nakon što ažurirate firmver novčanika, uređaj će vas provesti kroz sve korake koji su uključeni u postupak inicijalizacije.

4) Kao prvo, morat ćete postaviti novi PIN kôd pomoću uzorka kodiranog broja na uređaju.

Odaberite svoj PIN kôd

5) Nakon što postavite PIN kôd, uređaj će generirati sjeme za oporavak. Ovo je jedini put da će uređaj prikazati sjeme za oporavak. Pazite da ga pažljivo zabilježite pomoću sjemenske kartice isporučene s uređajem.

KeepKey kazna za oporavak

6) Nakon što zabilježite kaznu za oporavak, vaš novčanik KeepKey bit će spreman za primanje prve transakcije.

Pregled i izjave

Ispod ćete pronaći najbolju pozitivnu i kritičku recenziju KeepKeya na Amazonu.

KeepKey Amazon pregled KeepKey Amazon pregled

Iako biste trebali pročitati što više svjedočanstava i recenzija kupaca, ipak sam smatrao da bih trebao uključiti barem najbolje pozitivne i kritične kritike na Amazonu.

Kao što možete vidjeti iz recenzija, pozitivan komentar govori o cijeni, korisničkom iskustvu, dizajnu i izradi uređaja. Kritički osvrt ukazuje na neke točke koje smo obradili u članku. Na primjer, novčaniku nedostaju neke osnovne značajke i unakrsna kompatibilnost koje bi do sada trebale biti riješene.

Nekoliko važnih pitanja prije nego što nabaviš KeepKey

Pitanje: Što ako želim koristiti aplikaciju novčanika koja mi se sviđa umjesto klijenta novčanika KeepKey?

Odgovor: Nažalost, KeepKey je u ovom trenutku kompatibilan samo s Electrum novčanikom. Ako je Electrum novčanik vaš omiljeni izbor, onda imate sreće. U suprotnom, morat ćete se naviknuti na novog klijenta novčanika.

Pitanje: Koliko je važno imati mogućnost oporavka novčanika na klijentu novčanika treće strane?

Odgovor: Iskreno, nije puno bitno u smislu da će vaše kriptovalute biti sigurne. Međutim, s emocionalne strane razumijem potrebu za hitnim oporavkom novčanika. Zamislite samo da sjedite i čekate da vam se isporuči novi novčanik kako biste ga mogli oporaviti na novom uređaju.

Pitanje: Koliko bi integracija značajke izvorne razmjene na hardverskom novčaniku mogla biti važna?

Odgovor: Ovisi o opsegu vaše upotrebe. Ako ste investitor ili trgovac koji neprestano traži bolji povrat prebacivanjem između različitih altcoina, onda je to definitivno važno. Zapravo, to bi čak moglo biti odlučujući faktor za vas. Međutim, ako se jednostavno držite svojih kriptovaluta za dugoročni dobitak, onda to ne bi trebalo biti važno.

Moje posljednje misli

Ako pročitate moju recenziju na Trezoru, tada biste trebali znati da sam jako pristran prema novčaniku Trezor. Ali također bih želio napomenuti da se trudim na svojoj razini biti objektivan radi ovih recenzija i dajem sve od sebe da jasno kažem gdje moje pristranosti utječu na moje mišljenje.

Imajući to na umu, s povjerenjem mogu to reći unatoč nekim nedostacima KeepKey-a i dalje nudi puno stvari koje drugi novčanici ne nude. Na primjer, ako volite trgovati između različitih kriptovaluta, tada je KeepKey savršen izbor za vas. Omogućuje vam da izbjegnete rizik zadržavanja sredstava na razmjeni, a da istovremeno imate mogućnost pristupa tržištima izravno iz sigurnosti vašeg hardverskog novčanika.

Međutim, ne možemo zanemariti ni nedostatke KeepKeya. Mislim da je potpuno smiješno da KeepKey još uvijek nije kompatibilan s novčanicima i uslugama trećih strana. Kao i kod svih izbora, postoje oportunitetni troškovi. Nadamo se da će vas ovaj pregled informirati dovoljno da donesete promišljenu odluku na temelju svoje osobne situacije i potreba.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map