Najsigurniji Bitcoin novčanik: Online vs. Hardver

Mrežni i hardverski novčanici dvije su najčešće opcije za pohranu i pristup vašoj kriptovaluti. Budući da je sigurnost sada problem više nego ikad prije, važno je znati koja je najsigurniji bitcoin novčanik.

U ovom ćete članku otkriti:

 • Razlike između internetskog novčanika i hardverskog novčanika
 • Prednosti i nedostaci svakog
 • Kako zajedničko korištenje njih obje moglo bi biti idealno rješenje za zaštitu valute i dobro spavanje noću

Prema nedavna studija o prijevarama s kripto valutama, 13 000 žrtava prevareno je s 11 milijuna dolara u četverogodišnjem razdoblju od 2011. do 2015. godine. Sigurnost se sada mora shvatiti ozbiljno više nego ikad. Vaš je izbor novčanika izuzetno važan, jer će on odrediti sigurnost i pristupačnost vaše valute.

Najsigurniji bitcoin novčanik

Ako još uvijek niste sigurni što je točno Bitcoin (BTC) novčanik, pročitajte ovaj detaljni vodič za novčanik. Ako želite naučiti o razlikama između mrežnih i hardverskih novčanika, a što je sigurnije, nastavite čitati ovaj članak.

Najsigurniji tip Bitcoin novčanika

Razlika između mrežnih i hardverskih novčanika

Bitcoin novčanici kreću se od neprobojnih uređaja za pohranu koji stanu na vaš dlan do korisničkih web stranica s besprijekornim korisničkim sučeljem. Jedino im je teško odrediti koji je pravi za vas.

Dvije su najčešće opcije Online (internetski) i hardver (offline uređaji). Ali da biste bolje razumjeli to dvoje, bitno je da prvo shvatite temeljnu razliku između “vrućeg” i “hladnog” novčanika.

Hot Storage vs. Hladno skladištenje

Je li novčanik vruć ili hladan, određuje njegova internetska veza. Vrući novčanik povezan je s internetom i može se koristiti u bilo kojem trenutku za obavljanje transakcije. Hladni novčanik nije na mreži i ne povezuje se izravno s webom, što znači da ako želite izvršiti transakciju, morate je nekako povezati.

Pro savjet: Premještanje novca iz vrućeg novčanika u hladni relativno je jednostavno. Najbolje je primati novac putem svog vrućeg novčanika i premjestiti ga van mreže u hladni radi sigurnog pohranjivanja, zadržavajući samo mali saldo na mreži za redovite transakcije. Zamišljajte to kao da plaćate u gotovini i položite većinu svoje plaće na svoj štedni račun, dok imate malo gotovine na raspolaganju za vikend.

Vizualizirajte vrući novčanik kao svoj tekući račun, a hladni novčanik kao svoj štedni račun (ili čak sef skriven u podrumu!). Prvu možete koristiti za kupnju predmeta u bilo kojem trenutku, dok je drugu namijenjeno sigurnom čuvanju.

Mrežni i hardverski kripto novčanici

Internetski novčanici

Online Bitcoin novčanik u potpunosti se pokreće s weba (iznenađenje !!!). Ovi internetski novčanici rade u oblaku i nude neusporedivu dostupnost. Novcu možete pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu putem internetske veze. Internetski novčanici izvrsno su rješenje za ljudi koji žele pohraniti male količine Bitcoina za redovite kupnje.


internetski bitcoin novčanikNaširoko korišteni internetski bitcoin novčanik

Loša je strana što su vaši ključevi pohranjeni na poslužiteljima druge tvrtke, što znači da su ranjiviji na krađu ili hakiranje. Općenito, međutim, većina novčanika ima snažne sigurnosne mjere.

Savjet za tržište: Blockchain novčanik najpopularniji je svjetski digitalni novčanik. Jednostavno je, jednostavno i sigurno. Iz ovih razloga više od 20 milijuna odabralo je ovaj novčanik. Za više informacija, posjetite web stranicu Blockchaina i pročitajte više o njihovim uslugama.

Internetski novčanik za kriptovalute uključuje treću stranu koja kontrolira vaša sredstva, što znači da su povjerenje i sigurnost najvažniji. Mt. Gox Bitcoin hak rezultirao gubitkom Bitcoina u vrijednosti od 450 milijuna dolara (3 milijarde dolara na današnjoj procjeni!). Obavezno istražite i odaberite ugledno ime.

Pros:

 • Dostupno s bilo kojeg mjesta na kojem imate internetsku vezu
 • Nema drugih fizičkih ograničenja (poput potrebe za oslanjanjem na vlastito računalo za pristup novcu)
 • Neki se mogu povezati s mobilnim i stolnim novčanicima
 • Bitcoin ćete možda moći kupiti putem razmjene na vašem poslužitelju
 • Vaš novčanik nije izravno ugrožen ako vam je računalo hakirano

Protiv:

 • Manje sigurno
 • Nedostatak kontrole

Hardverski novčanici

Za razliku od mrežnih novčanika koji se nalaze u oblaku, hardverski novčanici pohranjuju vaše privatne ključeve izvan mreže u komadu hardvera (ponovno iznenađenje!). Ovo je glavni primjer hladnjače. Oni nude stupanj sigurnosti s kojim se ne mogu mjeriti mrežni, mobilni ili papirnati novčanici.

Hardverski novčanik

Široko koristite harware novčanik – Trezor

Iako je vaša valuta pohranjena izvan mreže, obavljanje transakcija i dalje je jednostavno. Hardverski novčanici opremljeni su sigurnim čipom ili ekvivalentnim uređajem koji vam omogućuje obavljanje transakcija. Povežete ga s računalom, unesete pin i pošaljete svoju valutu.

Ako je internetski ili mobilni novčanik poput novčanika u vašem džepu koji se koristi za gotovinu, hardverski novčanik je poput neosvojivog švicarskog bankovnog računa koji se koristi za vašu životnu ušteđevinu. Budući da nisu povezani s internetom, ne postoji opasnost od hakiranja.

hardverski novčanikJedan od najsigurnijih bitcoin novčanika – hardverski novčanik Ledger Nano

Kada kupite hardverski komad, dobit ćete niz “početnih riječi”. Ako se hardver ikad izgubi, ukrade ili pokvari, možete vratiti pristup svojoj valuti na novom uređaju pomoću ovih riječi (Write. Them. Down!).

Jedini nedostaci su što morate poduzeti dodatne korake da biste izvršili transakciju, a hardver je malo skup; međutim, ovo je mala cijena koju treba platiti. Dopustit ćemo da nas saže vrhunska Amazonova recenzija za “Trezor”, vodeći hardverski novčanik:

Već neko vrijeme ulažem u kriptovalute i ako želite najvišu razinu sigurnosti za svoju kripto, onda je to hardverski novčanik. Iako se 100 dolara može činiti kao puno novca, puno je bolje biti siguran, nego dugoročno žao.

Pros:

 • Dodani slojevi sigurnosti
 • Nema internetske veze znači da nema hakera
 • Nikada ne unosite pin na računalo
 • Transakcije su jednostavne

Protiv:

 • Manje prikladan od mrežnih novčanika
 • Relativno su skupi (novi “Trezor” košta oko 100 USD)
 • Može se izgubiti ili slomiti

Koji je najsigurniji Bitcoin novčanik

Vaša razina sigurnosti ovisi o vrsti novčanika koji ste odabrali i pružatelju usluga s kojim ste partner. Svaka vrsta je sigurna u različitom stupnju. Iako najbolji Bitcoin novčanik za vas ovisi o vašim jedinstvenim okolnostima, najsigurniji Bitcoin novčanik je daleko hardverski novčanik.

Internetski novčanici u osnovi su rizičniji zbog činjenice da su povezani s mrežom i u rukama treće strane. Kad god ste na mreži, ostavljate malu mogućnost hakiranja.

Da rezimiramo: hardverski novčanici nude stupanj sigurnosti koji je nedostižan putem mrežnog, mobilnog ili papirnatog novčanika.

Čitati: Najbolji hardverski bitcoin novčanici 2018

Kako odabrati mrežni novčanik

Iako su hardverski novčanici najsigurniji Bitcoin novčanik, on-line, mobilni i papirnati novčanici i dalje imaju svrhu. Ako je sav vaš novac u sefu skrivenom u vašem zidu, kako biste platili svoj obrok u restoranu (Posjetite ovu web stranicu pronaći restoran u vašoj blizini koji prihvaća BTC!).

Znati kako odabrati pravi novčanik za kriptovalute umijeće je samo po sebi. Postoji mnoštvo opcija koje možete odabrati, a dobivanje prave presudan je korak ka sigurnom zarađivanju novca u svijetu bitcoina. Slijedite ovaj kontrolni popis kako biste osigurali postavljanje Bitcoin novčanika, koji je najbolji za vas.

Savjet: Pitajte 100 stručnjaka za Bitcoin koji je najvažniji, a većina bi rekla da je multisignature prekid dogovora.

 • Sigurnost: Ima li internetski novčanik HTTPS? Jesu li prijave jake? Imaju li rezervnu frazu u slučaju da zaboravite lozinku? Iznad svega, svakako odaberite novčanik s potvrdom u dva koraka (na primjer, lozinka + SMS kôd).
 • Multisig: Tehnologija višestrukog potpisivanja zahtijeva više od jednog ključa za autorizaciju Bitcoin transakcije. To znači da će više strana morati potvrditi transakciju da bi je dovršile. Shvatite to kao ugovor koji nije valjan ako se obje strane ne potpišu i ne dogovore. Razlika je u tome što drugi supotpisnik također možete biti vi samo s drugog uređaja. Na taj bi način lopov trebao ukrasti OBA privatna ključa da bi dobio pristup.
 • UX: Korisničko iskustvo važno je posebno za one koji su novi u prostoru. Je li novčanikom jednostavno upravljati? Ako je zbunjujuće, moglo bi vam na kraju pojesti sate vremena i frustrirati vas. Naravno, složeni novčanici izvrsni su za stručnjake koji obavljaju složene transakcije, ali za osnovne kupnje potrebna vam je jednostavnost.
 • Možete li napraviti sigurnosnu kopiju svojih bitcoina? Najvažnija mjera koju možete poduzeti je izrada sigurnosne kopije vašeg Bitcoin novčanika. Ako pružatelj internetskih usluga to ne nudi, potražite drugdje.
 • Ugled: Imajte na umu da će treća strana imati barem određenu kontrolu nad vašim sredstvima, što znači da želite nekoga tko je ugledan. Želite li svoj novac radije imati u Bank of America ili John’s Backyard Bank? Najveća imena na webu uglavnom su ugledna, ali za dodatnu provjeru pogledajte Bitcoin Reddit i pogledajte što hardcore Bitcoin-eri kažu o pružateljima usluga.

Ako izgubite svoj BTC ili ga pošaljete prevarantu, to će zauvijek nestati. Transakcije su konačne!

Zaključak

Odabir najsigurnijeg Bitcoin novčanika presudan je za zaštitu vaše investicije. Na kraju je najbolja neka kombinacija internetske i izvanmrežne pohrane.

Balansiranje dovoljno novca u vašoj vrućoj pohrani za kupnju i hladnjači radi uštede najsigurniji je i najprikladniji način za pohranu vaših bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map