KeepKey Wallet Review – Hatalmas és sokoldalú kriptovaluta hardvertárca

Az olyan hardver pénztárcák, mint a KeepKey pénztárca, jelenleg a kriptovaluták legbiztonságosabb tárolási módját kínálják. Az első hardvertárca bemutatásakor szinte mindenki további előnynek tartotta őket. Ez már nem így van. A hardvertárcák elengedhetetlenek, ha kriptovalutákba kíván befektetni.

Ebben a cikkben szeretném áttekinteni az egyik legjobb kriptovaluta pénztárca – a KeepKey pénztárca – minden szempontját, és remélhetőleg segít megérteni mindent, amire szükség van ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzon. Abban az esetben, ha még nem látta, írtam egy áttekintést a Trezorról is, amelyet szintén át kell esnie, hogy minden opcióját megfelelően megértse.

Amit szeretek és nem szeretem a KeepKey-ben

Amit szeretek

 • Bizonyos minőségi színvonalra számítunk műszaki hardvereinkben. A KeepKey-t valóban modern technikai hardverként tervezték. A legtöbb más hardvertárca úgy néz ki és úgy érzi magát, mint egy évtizedes technológia.
 • Nyílt forráskódú firmware biztosítja, hogy az esetleges sérülékenységeket azonnal megtalálja a közösség, és azokat azonnal javítsák.
 • Kiváló felépítésének és kialakításának köszönhetően messze a legjobb felhasználói élményt nyújtja.

Amit nem szeretek

 • Számomra a legnagyobb vita a platformokon átívelő támogatás hiánya.
 • Hatalmas hátrány az is, hogy képtelenség helyreállítani a pénztárcámat egy harmadik féltől származó pénztárcán. Ha vissza kell állítanom a pénztárcámat, nem akarok várni egy új eszköz leszállítására. Azonnal vissza akarom szerezni.

Továbbá, ha teljesen új a kriptovaluta vagy különösen a hardveres pénztárca világában, feltétlenül nézze meg a cikk a kriptovaluta pénztárcákról. Ez segít abban, hogy gyorsabban megismerje, mi a hardveres pénztárca, és milyen lehetőségek közül választhat.

A funkciók összefoglalása

KeepKey pénztárca felületKeepKey kliens felület

Ár

A KeepKey 129 dollárért érhető el. Lehet, hogy nem ez a legolcsóbb pénztárca, különösen ha összehasonlítjuk a Keepkey alternatíváival. Még mindig olcsóbb, mint közvetlen versenytársa, a Trezor Model One.

Egyszerű használat

A KeepKey pénztárca használatának megkezdése egyszerű. De még mindig el kell fektetnie egy kis időt, hogy minden biztonsági jellemzőjét megfelelően megértse.

Biztonsági jellemzők

Amíg kihasználja a pénztárca összes biztonsági funkcióját, az eszköz nagyjából bevehetetlen boltozat.

Altcoin támogatás

A KeepKey pénztárca hatalmas számú kriptovalutát támogat, még azokat is, amelyeket még soha nem hallottál. Az altcoinok támogatása azonban nem olyan széles, mint a Trezor.

A KeepKey mögött álló vállalat

A KeepKey egy kicsit késett a hardveres pénztárca piacáról. A pénztárca 2015 végén jelent meg a piacon, miután Trezor és Ledger már meghatározta a hardvertárcák jelentését. A KeepKey pénztárca azonban megkülönböztette magát azzal, hogy prémium opciót kínált a kriptovaluta befektetők számára.

A KeepKey késői piacra lépése ellenére hamar helyet teremtett magának a kriptoszférában. 2017 augusztusában a svájci kriptovaluta-tőzsde, A ShapeShift AG felvásárolta a hardvertárca gyártót. Ez létrehozta az első API integrált hardver pénztárca natív kriptovaluta-csere funkciókkal.


A

Első megtekintés: KeepKey Review

Alapvetően ezt fogja megtalálni, amikor megnyitja új KeepKey pénztárcáját. Forrás: BitcoinWalletGuy

Alapvetően ezt fogja megtalálni, amikor megnyitja az új KeepKey pénztárcáját. Forrás: BitcoinWalletGuy

A KeepKey egy USB-alapú kriptovaluta hardvertárca. Azután tették elérhetővé, hogy a Trezor és a Ledger már elérhető volt, de prémium lehetőséget kínált a biztonságos hardvertárca szempontjából.

A KeepKey-vel kapcsolatban a legközvetlenebb különbség a letisztult kialakítás. A legtöbb KeepKey alternatíva minimalista haszonelvű kialakítást kínál. A KeepKey azonban prémium terméknek érzi magát és úgy néz ki. Nagy érintőképernyővel rendelkezik, amelyet a tranzakciók megerősítésére használ.

Sőt, a KeepKey pénztárca is nem letétkezelő csere, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a kriptovaluta befektetők különböző kriptovalutákat cserélhessenek anélkül, hogy ki kellene tennünk a privát kulcsainkat vagy különféle külső fenyegetésekre szánt pénzeszközeinket.

Lehet, hogy a KeepKey nem támogatja az altcoinok széles skáláját, mint a Trezor, mégis számos kriptovalutát és altcoint támogat. Kivéve, ha a leghomályosabb mikrokupakos altcoinok érdekelnek, tökéletesen meg kell elégednie a KeepKey pénztárcán tárolható altcoinok számával.

KeepKey Review: The Unboxing

A KeepKey dobozban található a hardvertárca, az USB-kábel, a titkos helyreállítási mondat leírásához szükséges kártya és egy gyors útmutató az új pénztárca használatának megkezdéséhez. Tekintse meg a videót, hogy képet kapjon arról, mire számíthat a csomag kinyitásakor.

Tervezés

A KeepKey valóban egy gyönyörű eszköz. Forrás: KeepKey

A KeepKey valóban egy gyönyörű eszköz. Forrás: KeepKey

A KeepKey pénztárca nagy eszköz. Versenytársaival ellentétben valóban kiemelkedik. Kényelmesen hordozhatja a Trezort és a Nagy könyvet a zsebében, de ugyanez nem lesz lehetséges a KeepKey-vel. De azt is meg kell jegyeznem, hogy a KeepKey-t nem ilyen használatra tervezték.

Ha mindenkor hardveres pénztárcát szeretne magára, akkor a Ledger Nano vagy a Trezor One készülékkel kell együtt járnia. A KeepKey viszont, nem a hordozhatóságra, hanem a felhasználói élményre és a biztonságra tervezték. Mivel közvetlenül az eszközről kereskedhet, valószínűleg nagy mennyiségű kriptovaluta tárolására szeretné használni az eszközt.

Ha pusztán esztétikai szempontból nézzük, akkor kétségtelen, hogy ez egy gyönyörű hardver.

Általános jellemzők és specifikációk

A KeepKey hardvertárca lehetővé teszi a magánkulcsok offline és biztonságos környezetben történő tárolását. Védelmet nyújt mind a virtuális, mind a fizikai lopások ellen. Akár rosszindulatú szoftverekkel fertőzött számítógépen is használhatja, anélkül, hogy valódi kockázatot jelentene a privát kulcsokhoz vagy a digitális eszközökhöz való hozzáférés elvesztése érdekében.

Hogyan működik?

A KeepKey pénztárca lényegében Trezor portja, vagyis alapvetően mindent megtesz, amit a Trezor a biztonság szempontjából. Mint már tudják, a magánkulcsainkat egy tűzfal mögött tartja, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az eszközt egy online számítógéphez csatlakoztassuk, minden kockázat nélkül..

A KeepKey rendelkezik egy PIN-kód ellenőrző rendszerrel, amely védelmet nyújt az illetéktelen tranzakciók ellen. Ezenkívül a virtuális billentyűzet is randomizált, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a billentyűleütés szoftver használatát a PIN-kód ellopásához.

Amikor először beállítottuk az eszközt, megköveteli, hogy hozzunk létre egy magkódot, amelyet a teljes eszköz biztonsági mentésére használunk. Az alapértelmezett magkód 12 szó, de az eszköz 18 és 24 maghosszat is támogat.

Specifikációk

Kijelző

Színes érintőképernyő

Képernyő

256 x 64 3,21 ”OLED

Processzor

ARM® Cortex ™ – M3

Felhasználóbarát
Érmék és zsetonok

Biztonsági jellemzők

PIN kódot

A KeepKey eszközön keresztül

Jelszó

Részben a KeepKey eszközön és számítógépen keresztül

Eszköz helyreállítása

A KeepKey eszközön keresztül

Extra funkciók

Jelszókezelő
U2F hitelesítés
Titkosítás GPG-n keresztül
SSH
Az eszköz titkosításáról
Micro SD kártya támogatás

Prémium támogatás
Beépített felhasználói felület
BIP32 támogatás

Biztonsági jellemzők és adatvédelem

A KeepKey hardvertárca kizárólag azzal a céllal készült, hogy teljes biztonságot és védelmet nyújtson mind a fizikai, mind a számítógépes lopások ellen. Elmehetne az internetre, és keresse meg azokat az eseteket, amikor a pénztárca nem véd a hackerek ellen, és nem talál egyetlen példányt sem, ahol a pénztárca nem sikerült.

Vizsgáljuk meg a KeepKey pénztárca néhány biztonsági és adatvédelmi funkcióját:

PIN-kód

Figyelje meg, hogy a számokat randomizálják? A biztonság szempontjából még az apróságok is számítanak. Forrás: CoinBuzz

A PIN-kód a pénztárca fontos jellemzője. A vetőmag kód beállítása után be kell állítania egy PIN kódot. Ezt a PIN-kódot egy számítógépen és az eszközön kétlépcsős folyamatban generálják.

Ezt a PIN-kódot nagyjából a tárcával folytatott összes interakció során fogja használni. Minden egyes tranzakcióhoz meg kell adnia a PIN-kódot az egyes tranzakciók igazolásához. Ha elfelejtette a PIN-kódot, akkor vissza kell állítania az eszközt és használja a helyreállítási magot a magánkulcsok helyreállításához.

Ezenkívül a KeepKey korlátozza a helytelen PIN-kódok számát. Minden helytelen próbálkozás között a készülék kihűlési időszakot hajt végre, hogy megakadályozza a különféle kombinációk erőszakos bekísérlését az eszközbe.

Jelszó

Jelszó hozzáadása olyan kiegészítő szolgáltatás, amelyet a nagyobb biztonság érdekében engedélyezhet. Ez azt jelenti, hogy egy újabb biztonsági réteget ad hozzá a helyreállítási alapkódhoz. Akár több jelszót is felvehet, hogy az emberek még nehezebben férhessenek hozzá a privát kulcsokhoz.

Tehát abban a valószínűtlen esetben, ha valakinek sikerül kezébe adnia a helyreállítási magkódot, ismernie kell a jelszót is a privát kulcsok letöltéséhez.

Helyreállítási mondat

EA KeepKey pénztárca, amely 12 szavas helyreállítási mondatot jelenít meg. Forrás: BraveNewCoin

Az első dolog, amit a készülék indításakor tesz, egy helyreállítási mondat beállítása. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy teljesen biztonsági másolatot készítsünk az eszközről. Tehát, ha elveszíti a készüléket, vagy ha elromolja, egyszerűen visszaállíthatja az eszköz tartalmát egy másik KeepKey pénztárcán. Ez biztosítja, hogy soha ne záródjon ki véletlenül a páncélszekrényből.

Alapértelmezés szerint a helyreállítási mondat tizenkét szó hosszú. Ha azonban döntene, dönthet úgy, hogy a kód hosszát legfeljebb 24 szóra növeli. Ezenkívül a helyreállítási kódot mind az eszköz, mind a számítógép segítségével létrehozzák.

Abban az esetben, ha vissza kell állítania a pénztárcáját, akkor a KeepKey Chrome kiterjesztés alkalmazását kell használnia. Ugyanaz az alkalmazás lenne, amelyet a pénztárca beállításához használt, vagyis ismernie kell az ügyfélfelületet.

2-faktoros hitelesítés

A kettős faktorú hitelesítés oldalán a KeepKey-nek hiányzik egy fő funkciója, ez a szolgáltatás megtalálható mind a Trezor, mind a Ledger pénztárcákban. Míg a KeepKey rendelkezik 2FA hitelesítéssel a PIN kód formájában, nincs univerzális 2-faktoros hitelesítéssel (U2F), ahol minden tranzakciót fizikailag ellenőriznie kell a PIN kód megadása után..

A felszínen ez úgy tűnik, hogy a KeepKey-ről hiányzik egy kulcsfontosságú biztonsági funkció, de ennek oka van. A Trezor és a Ledger pénztárca valóban kicsi eszköz. Akár kulcstartóba is teheti őket, és folyamatosan magán tarthatja. Ezért van értelme, hogy minden egyes tranzakciót fizikailag hitelesítenie kell a pénztárca fizikai gombjával.

A KeepKey viszont közel sem olyan kicsi vagy hordozható. A pénztárcát nem úgy tervezték, hogy kulcstartóban hordozható legyen. Inkább úgy viselkedik, mint egy biztonságos banktár. Nem szabad kis mennyiségű kriptovalutát tárolnia benne, és úgy vinnie magával, mint egy hagyományos pénztárcát. Ezért a KeepKey nem tartalmazza az U2F szolgáltatást.

Módosítható firmware és firmware ellenőrzés

A KeepKey az egyetlen hardvertárca, amely nyílt forráskódú firmware-en működik. Ez azt jelenti, hogy ügyelhet a firmware-re, és módosításokat végezhet, ahogy jónak látja. Ennek oka az, hogy ez biztosítja, hogy több szem vizsgálja a firmware-t, és segít egy robusztusabb biztonsági rendszer kialakításában.

Ez azonban megnyitja annak lehetőségét is, hogy olyan pénztárcát kapjon, amely rendelkezik módosított firmware-rel, amelyet kifejezetten a magánkulcsok ellopására módosítottak. Ha azonban egy eszköz egyedi firmware-t tartalmaz, akkor az eszköz folyamatosan figyelmezteti a felhasználót az egyedi firmware-ről. Ebben az esetben azonnal vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal..

Szabotázsálló csomagolás

A készülék úgy van felépítve, hogy nem lehet újra kinyitni és lezárni. Ha valakinek sikerül fizikailag kinyitnia és visszahelyezni az eszközt, akkor egyértelműen észreveszi, hogy az eszközt kinyitották és összeragasztották.

Magánélet

A kriptovaluták egyik legfontosabb jellemzője az anonim tranzakciók végrehajtásának képessége. Bár a kriptovaluták nem teljesen névtelenek, mégis nagyfokú titoktartást kínálnak. Ez az egyik fő jellemző, amely a kriptovaluták bevezetését eredményezte.

Ezért minden terméknek vagy szolgáltatásnak, amely a kriptoszférában működik, be kell tartania a legszigorúbb ügyfél-védelmi normákat. Ezért a vállalat nem követi nyomon egyetlen eszközét sem. Valójában még arra sem képesek, hogy nyomon kövessék és információkat gyűjtsenek az eszközökről és a felhasználókról.

Platformok közötti kompatibilitás

A kompatibilitás a hardvertárca fontos szempontja. A választott hardvertárcának kompatibilisnek kell lennie a már használt operációs rendszerekkel és szoftverekkel. Ennél is fontosabb, hogy támogatnia kell az összes kriptovalutát, amelyet megszerez vagy szándékozik megszerezni.

Tehát nézzük meg, hogy a KeepKey miként változik a platformok közötti kompatibilitás szempontjából:

KeepKey támogatott érmék

Az alábbi kriptovaluták tárolhatók egy KeepKey pénztárcán.

 • checkBitcoin
 • checkBitcoin Cash
 • checkLitecoin
 • checkDash
 • checkEthereum
 • checkAragon
 • checkAugur
 • checkStorj
 • checkBasic Figyelem Token
 • checkCivic Districtox
 • checkFunFair
 • checkGolem
 • checkGnosis
 • checkOmiseGo
 • checkSALT
 • checkBancor
 • checkICONOMI
 • checkiExec
 • ellenőrizd az állapotot

Támogatja az összes ERC-20 tokent is. A KeepKey által támogatott érmék teljes listáját megtekintheti látogasson el a KeepKey hivatalos weboldalára.

Operációs rendszer

A KeepKey-t úgy tervezték és tesztelték, hogy tökéletesen működjön mind a három fő operációs rendszerrel. Akár Mac, akár Linux, akár Windows felhasználó, nem okozhat gondot az eszköz futtatása a kívánt operációs rendszeren.

Böngészők

Ami a böngészőket illeti, nem lesz valódi választási lehetősége. A KeepKey-t elsősorban arra tervezték, hogy a Chrome böngészőben működjön. A vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy a KeepKey felhasználói kizárólag a Chrome böngészőt használják. Ettől eltekintve a Chrome alkalmazás tökéletesen működik minden operációs rendszerben.

Harmadik fél pénztárcái

Sajnos a KeepKey-től nagyon hiányzik a harmadik féltől származó pénztárca támogatása. A cikk írásakor a KeepKey csak az Electrum pénztárcával kompatibilis, és ehhez egy kis bütykölésre van szükség a készülékkel. Például le kell töltenie és telepítenie kell a legújabb Python klienst.

Az egész folyamat feleslegesnek tűnik, tekintve, hogy a legtöbb hardveres pénztárca könnyen kompatibilis számos más, harmadik féltől származó pénztárcával. Ha érdekli, hogyan kell megismerni az Electrum és a KeepKey eszköz integrálását, fontolja meg a KeepKey ügyfélszolgálat.

Harmadik féltől származó pénztárca helyreállítása

Abban a szerencsétlen esetben, amikor a pénztárca visszaszerzésére szorul, a KeepKey pénztárca birtokában kell lennie. A Trezorral ellentétben, amely lehetővé teszi számunkra, hogy Trezor eszköz nélkül is helyreállítsuk pénztárcánkat, a KeepKey nem kínál ilyen lehetőséget. Tehát, ha elveszíti vagy elromolja a pénztárcáját, akkor vásárolnia kell egy másik KeepKey pénztárcát, mielőtt visszaállíthatja korábbi pénztárcáját.

KeepKey alternatívák és ár-összehasonlítás

Most megbeszéltük, mi is a KeepKey és mit kínál pontosan, lépjünk tovább arra, hogy mennyibe kerül. Fontos, hogy a KeepKey alternatívákat vizsgáljuk meg a KeepKey mellett. Az árak relatívak abban az értelemben, hogy a költségek abból a szempontból származnak, hogy mit kapunk, és milyen alternatíváink vannak az árkategóriában és környékén.

Az alábbiakban megtalálja a különböző hardveres pénztárcák árait, valamint azokat a helyeket, ahol megvásárolhatja őket:

KeepKey 129 dollár
Trezor One 89 € Trezor One
Trezor T modell 149 euró Trezor T modell
Ledger Nano S 79 € Ledger Nano S

Mint fent láthatja, a KeepKey ára meglehetősen szerény. Igen, lehet, hogy drágább, mint a Trezor One és a Ledger Nano S, de nem közvetlen versenytársai. A Trezor Model T a KeepKey közvetlen alternatívája.

Mindkét eszköz teljes érintőképernyővel rendelkezik, és jelentős feldolgozási teljesítményt tartalmaz, ami speciális rendeltetésű mini-számítógépekké teszi őket. A KeepKey még mindig jóval olcsóbb, mint a Trezor Model T. Valójában sokkal közelebb áll az egyszerűbb Trezor pénztárcához, mint közvetlen versenytársa, a Trezor Model T-hez.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a Trezor Model T sokkal több funkciót kínál a kriptovalutákkal, a harmadik féltől származó pénztárcákkal, a harmadik féltől származó szolgáltatásokkal stb. Való kompatibilitás tekintetében. Ha közvetlenül összehasonlítani szeretné a két pénztárcát, javasoljuk, hogy menjen át a Trezor pénztárca felülvizsgálatán.

Az új KeepKey pénztárca beállítása

Amint csatlakoztatja az eszközt a számítógépéhez, a rendszer a „Fogj neki”Oldal.

1) Először le kell töltenie az ügyfélalkalmazást a króm kiterjesztés fül használatával.

Töltse le a hivatalos KeepKey klienst a Chrome-ra

2) A KeepKey pénztárca kliens telepítése után nagy valószínűséggel frissítenie kell a pénztárca firmware-jét.

3) Miután frissítette a pénztárca firmware-jét, az eszköz végigvezeti az inicializálási folyamat egyes lépésein.

4) Először is be kell állítania az új PIN-kódot a készüléken található kódolt minta alapján.

Válassza ki a PIN kódot

5) A PIN-kód beállítása után az eszköz létrehozza a helyreállítási magot. Ez az egyetlen alkalom, amikor az eszköz megjeleníti a helyreállítási magot. Ügyeljen arra, hogy gondosan rögzítse a készülékhez kapott vetőmagkártyával.

KeepKey helyreállítási mondat

6) A helyreállítási mondat rögzítése után a KeepKey pénztárca készen áll az első tranzakció fogadására.

Felülvizsgálat és ajánlások

Az alábbiakban megtalálja a KeepKey legnépszerűbb és kritikus véleményét az Amazon-on.

KeepKey Amazon Review KeepKey Amazon Review

Bár el kellene olvasnia a lehető legtöbb ajánlást és vásárlói véleményt, mégis úgy gondoltam, hogy fel kellene vennem legalább az Amazon legnépszerűbb pozitív és kritikus véleményeit.

Mint a véleményekből látható, a pozitív megjegyzés az árról, a felhasználói élményről, a készülék tervezéséről és felépítéséről szól. A kritikai áttekintés rámutat néhány pontra, amelyet a cikkben bemutattunk. Például a pénztárcából hiányzik néhány alapvető jellemző és keresztkompatibilitás, amelyekkel már foglalkozni kellett volna.

Néhány fontos kérdés a KeepKey megszerzése előtt

Kérdés: Mi van, ha a számomra tetsző pénztárca alkalmazást akarom használni a KeepKey pénztárca kliens helyett?

Válasz: Sajnos a KeepKey ebben a pillanatban csak az Electrum pénztárcával kompatibilis. Ha az Electrum pénztárca a preferált választás, akkor szerencséje van. Ellenkező esetben meg kell szoknia az új pénztárca klienst.

Kérdés: Mennyire fontos, hogy egy pénztárcát helyre lehessen állítani egy harmadik féltől származó pénztárca kliensen?

Válasz: Őszintén szólva nem sokat számít abban az értelemben, hogy a kriptovalutái biztonságban lesznek. Az érzelmi oldalon azonban megértem a pénztárca azonnali visszaszerzésének szükségességét. Képzelje csak el, hogy ül és várja az új pénztárca kézbesítését, hogy új eszközön helyre tudja állítani a pénztárcáját.

Kérdés: Mennyire fontos lehet a natív csere szolgáltatás integrálása egy hardvertárcára?

Válasz: Ez a felhasználás mértékétől függ. Ha befektető vagy kereskedő vagy, akik folyamatosan keresnek jobb hozamot a különböző altcoinok közötti váltással, akkor ez mindenképpen számít. Valójában ez akár az Ön számára is a döntő tényező lehet. Ha azonban egyszerűen csak a hosszú távú nyereség érdekében ragaszkodik a kriptovalutához, akkor ennek nem sokat kell számítania.

Végső gondolataim

Ha elolvassa a Trezorról szóló véleményemet, akkor tudnia kell, hogy erősen elfogult vagyok a Trezor pénztárca felé. De azt is meg szeretném említeni, hogy a lehető legjobban próbálok objektívnek lenni az áttekintések érdekében, és mindent megteszek annak érdekében, hogy egyértelműen kijelentsem, hol befolyásolják az elfogultságom a véleményemet.

Ezt szem előtt tartva elmondhatom magabiztosan a KeepKey néhány hiányossága ellenére még mindig sok mindent kínál, amit más pénztárca nem. Például, ha szeretnél kereskedni különböző kriptovaluták között, akkor a KeepKey a tökéletes választás az Ön számára. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje annak kockázatát, hogy pénzeszközeit tőzsdén tartsa, miközben továbbra is képes a piacra jutni közvetlenül a hardvertárca biztonságából..

Azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a KeepKey hiányosságait sem. Szerintem teljesen nevetséges, hogy a KeepKey továbbra sem kompatibilis a harmadik féltől származó pénztárcákkal és szolgáltatásokkal. Mint minden választásnál, itt is vannak alternatív költségek. Remélhetőleg ez az áttekintés elegendően tájékoztatta Önt ahhoz, hogy átgondolt döntést hozzon a személyes helyzete és igényei alapján.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map