Ledger Nano S Review – biztonságos hardver pénztárca

Ha távolról is komolyan gondolja a befektetéseket a kriptovaluta eszközosztályba, akkor a biztonságot nem hagyományos szempontból kell megközelítenie. Nem kell különös figyelmet fordítanunk a kiberbiztonságra, amikor a pénzügyi szolgáltatások hagyományos formáira kerül sor.

A kriptopénzek nem csak hagyományosak vagy hagyományosak. Kicsit több figyelmet igényel tőlünk, de a potenciális előnyök teljesen igazolják a további erőfeszítéseket. Szerencsénkre mégis a kriptopénz tér eléggé beérett. Most már nem kell túlterhelnie magát technikai információkkal. Nem kell többé manuálisan beállítania a hűtőtárolókat. Ebben a cikkben az egyik legjobb kriptovaluta pénztárcáról fogok beszélni – a Ledger Nano S, egy kriptovaluta hardver pénztárcáról, amely örökre leegyszerűsítette a kriptovaluta befektetés biztonsági aspektusát.

Ami tetszik és nem tetszik a Ledger Nano S-ben

Amit szeretek

 • A Nano S legvonzóbb szempontja a mérete. Nagyjából akkora, mint egy USB. Ez megegyezik a hagyományos pénztárcával. Beteheti egy kulcstartóba, és magával viheti, ha kéznél szeretne tartani néhány kriptovalutát.
 • A Nano S egy másik szempontja a különféle, kifejezetten a Ledger pénztárcához kifejlesztett, harmadik féltől származó alkalmazások telepítésének képessége. Például a FIDO U2F alkalmazás egy harmadik féltől származó alkalmazás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy még jobban javítsuk pénztárcánk biztonságát..
 • Nem utálhatja azt a tényt, hogy kompatibilis számos más, harmadik féltől származó pénztárca klienssel. Sőt, a magánkulcsokat egy másik pénztárcán is helyreállíthatja, ami különösen fontos funkció.

Amit nem szeretek

 • Ami különösen nem tetszik a Nano S-ben, hogy egyszerre csak öt különböző alkalmazást tud működtetni. Ha különböző, harmadik féltől származó pénztárcákat és szolgáltatásokat használ, akkor nagy eséllyel kénytelen lesz törölni és újratelepíteni a különböző alkalmazásokat, ami feleslegesen nehézkes.
 • A pénztárca továbbra sem kínál kompatibilitást a mobil operációs rendszerekkel. A vállalat bejelentette az Android OS jövőbeni támogatását, de még fejlesztés alatt áll.

Ha általában még nem ismeri a hardveres pénztárcákat, javasoljuk, hogy nézze meg ezt a fantasztikusat hardver pénztárcák áttekintése.

A funkciók összefoglalása

Ár

A Nano S főkönyv egyértelműen a legolcsóbb lehetőség, amely jelenleg elérhető a piacon. Jelenleg 79 euróért kapható, egyetlen más főkönyvi nano alternatíva sem közelít hozzá az árak és a megfizethetőség szempontjából.

Egyszerű használat

Az összes kriptovaluta hardveres pénztárca közül a Ledger Nano S az egyszerűség kínálatában tűnik ki, ezzel messze a piac legfelhasználóbarátabb eszközévé válik.

Biztonsági jellemzők

A lenyűgöző árcédula és a könnyű használat költséges, és ez a költség az általa kínált biztonsági funkciók számában nyilvánul meg, összehasonlítva a többi hardveres pénztárca szolgáltatásaival.

Altcoin támogatás

Bár a Ledger Nano S az altcoinok széles skáláját támogatja, az általa támogatott érmék száma elmarad a két másik versenytársától.

A cég a főkönyv mögött Nano S

A főkönyvi nano S-t a Ledger, egy francia kriptopénz-alapú vállalat tervezte és gyártotta, amely részt vesz a kriptovaluta és a blokklánc aréna biztonsági és infrastrukturális rendszereinek fejlesztésében..

A vállalat 2014-ben jött létre, amikor nyolc biztonsági és kriptopénz-szakértő jött össze, hogy aktualizálja vállalkozói buzgalmát. Az évek során a vállalat több mint 80 alkalmazottra nőtt, és fizikai jelenléte Párizsban, San Franciscóban és Vierzonban van.

Első megtekintés: Ledger Nano S Review

A Ledger Nano S egy kriptovaluta hardvertárca, amely bármely számítógéphez USB porton keresztül csatlakozhat. A pénztárca akkora, mint egy USB-eszköz. Beépített OLED kijelzővel rendelkezik, amely minden tranzakció kétszeri ellenőrzésére és a tranzakciók fizikai megerősítésére szolgál az oldalsó gombjaival.

Mérete ellenére szinte minden olyan biztonsági funkciót kínál, amelyre a hardvertárcáktól számítottunk. Az egyes gombok U2F hitelesítését oldalsó gombjaival kínálja. Ezen felül beépített biztonsági PIN-zárral rendelkezik. Ráadásul támogatja az egyszerűsített biztonsági mentések és az egyszerű helyreállítás érdekében a BIP39 magfunkciókat.

Az eszköz a BOLOS platform nevű, saját operációs rendszeren fut, amelyet kifejezetten a főkönyvi hardver pénztárcák számára fejlesztettek ki. Az operációs rendszer lehetővé teszi a közösség számára, hogy nyílt forráskódú alkalmazásokat fejlesszen ki a pénztárca számára anélkül, hogy a készülék firmware-jével valójában bütykölne.

Ledger Nano Review: The Unboxing

A Ledger Nano S dobozban van, amelyet hamisításra utaló szalaggal zártak le. Ez biztosítja, hogy a hardveres pénztárcáját ne hamisítsák meg Franciaországból történő szállítás közben. A doboz kinyitása után észreveszi, hogy a vállalat az Apple termékei alapján mintázta csomagolási stílusát.

Megnézheti a YouTube videót, hogy jobban megértse, mit akarok mondani a csomagolásról. A készülék nyomásálló alumínium házba van burkolva, ami miatt a készülék meglehetősen tartós.

A dobozban található:

 • Ledger Nano S
 • USB kábel
 • Használati utasítás
 • Kulcstartó
 • Rohamszíj
 • Helyreállítási kártya
 • A

Általános jellemzők és specifikációk

A Ledger Nano S úgy lett megtervezve, hogy extra biztonságot nyújtson, miközben különböző kriptovalutákkal kommunikálunk. Virtuális vákuum segítségével izolálja a magánkulcsainkat a számítógéptől, amelyhez csatlakozik. Ez azt jelenti, hogy rosszindulatú programokkal fertőzött számítógépen használhatjuk az eszközt, és a privát kulcsainkat semmiféle kockázatnak nem tehetjük ki.

Hogyan működik?

A Ledger Nano S egy speciális célú chipset, amely egy saját operációs rendszeren működik, amelyet a Ledger kifejezetten hardvertárcájukra fejlesztett ki. A pénztárca működésének fő elve az teljesen elszigeteli a készüléken tárolt magánkulcsokat, akkor is, ha a készülék online számítógéphez van csatlakoztatva.

Ez alapvetően azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy számítógépe valamilyen rosszindulatú szoftverrel fertőzött-e, vagy ha egy hackernek is van hozzáférése a számítógépéhez, a magánkulcsait biztonságosan egy olyan tűzfal mögött tárolja, amelyet gyakorlatilag lehetetlen feltörni.

A Nano S főkönyv lehetővé teszi számunkra, hogy biztonságosan tárolhassuk kriptovalutáinkat, miközben továbbra is könnyen elérhetőek, kényelmesek és útközben is elérhetők vagyunk.

Biztonsági jellemzők és adatvédelem

Vizsgáljuk meg az összes biztonsági funkciót, amelyet a Ledger Nano S kínál.

Saját kulcsok

A titkos kulcsok lényegében meghatározzák az összes kriptovaluta tulajdonjogát. Mint kriptovaluta-befektetők szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy teljes ellenőrzést tartunk-e magánkulcsaink felett.

A Ledger Nano S lényegében biztonságos tárolási mechanizmus a magánkulcsok számára. Ez azt jelenti, hogy, mint Ledger Nano S felhasználó, Ön teljes mértékben ellenőrizheti a magánkulcsait és senki más, beleértve a vállalatot sem, férhet hozzá az Ön privát kulcsaihoz.

FIDO U2F hitelesítő

A Nano S fut a tanúsított U2F hitelesítő alkalmazás amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy második biztonsági tényezőt használjanak, különféle kompatibilis szolgáltatásokat. Ez a 2-faktoros hitelesítési rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy elkerüljük a hagyományos 2FA mechanizmusok, például SMS vagy OTP kódok, például az Authy és a Google Authenticator használatát. Ezért a 2FA mechanizmus jóval biztonságosabb és praktikusabb formájának létrehozása.

BIP39 magkód biztonsági mentése és helyreállítása

A Ledger Nano S pénztárca helyreállítási mondatlapja

A Nano S támogatja a BIP39 Seed kódot, amely lehetővé teszi számunkra, hogy létrehozzunk egy mag kódot, amelyet a készülék biztonsági másolatának létrehozására használunk. Ha valaha elveszíti készülékét, egyszerűen visszaszerezheti pénztárcáját egy másik főkönyvi hardver pénztárcára. Be kell írnia a 24 szavas mag-helyreállítási kifejezést, és a pénztárca teljesen helyreáll egy új eszközön.

PIN-kód

Amikor először beállítja új Nano S eszközét, a készülék megköveteli PIN kód létrehozását. Ez a PIN-kód az első védelmi vonal, mivel megakadályozza, hogy egy idegen egyszerűen hozzáférjen a pénztárcájához.

Sőt, a PIN-kódot sem lehet egyszerűen kitalálni. Három hibás találgatás után az eszköz automatikusan visszaállítja önmagát, biztosítva, hogy digitális eszközei ne kerüljenek rossz kezekbe, csak azért, mert a hardver pénztárca valahogyan rossz kezekbe került.

Jelszó támogatás

Kezdetben a Nano S pénztárca nem kínált jelszó támogatást. azonban, a jelszó funkciót az 1.2 firmware frissítés után adták hozzá. A jelszó támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy újabb biztonsági réteget adjunk digitális eszközeinkhez.

Tehát a helyreállítási magkód megadása mellett az eszköznek szüksége lesz az egyedi jelszóra is, amelyet a pénztárca készítőjének kell megjegyeznie. Ezért abban a valószínűtlen forgatókönyvben, hogy valaki hozzáférést kap a 24 szavas helyreállítási kifejezéshez, a kriptovalutái továbbra is biztonságosak és a birtokában maradnak.

Meghamisítás elleni pecsét

A manipuláció elleni pecsét egy lezárt Ledger Nano S-n.A manipuláció elleni pecsét egy lezárt Ledger Nano S.

Mint korábban említettem, a Ledger termékeit, beleértve a Nano S-t is, egy csomagolás körüli, szabotázsbiztos szalaggal szállítják. Ez biztosítja, hogy a hardveres pénztárca eszközét semmilyen módon ne hamisítsák meg. Abban az esetben, ha a szalag manipulálásának jeleit észleli, vegye fel a kapcsolatot a Ledgerrel, és cseretárcát kell beszereznie.

Adatvédelem és biztonságos elem

A Ledger Nano S egy kettős chip architektúrára készült, a CC EAL5 biztonsági tanúsítási szinttel+. A készülék firmware-ét kriptográfiai igazolással garantálják, amely biztosítja a pénztárca hardverének és szoftverének abszolút integritását.

Mindkét tényező együttesen létrehoz egy úgynevezett biztonságos elemet, amelyet még a vállalat sem tud visszamenőlegesen megváltoztatni. Ennélfogva a magánkulcsait elzárják mind a Főkönyvtől, mind a harmadik féltől. Ez biztosítja, hogy minden egyes pénztárca decentralizált maradjon, és a saját bankjaként működjön.

Platformok közötti kompatibilitás

Most, hogy megértettük a Nano S összes biztonsági funkcióját és az elvárható biztonsági szintet, nézzük meg annak kompatibilitását a különféle platformok és szolgáltatások között.

Operációs rendszer

A Ledger Nano S kompatibilis mindhárom fő számítógépes operációs rendszerrel. Valójában maga a pénztárca semmi köze az operációs rendszerhez, ehelyett a pénztárca kliens alkalmazását a Chrome segítségével kell telepítenie.

Böngészők

Az eszköz kezeléséhez telepítenie kell a Ledger Manager néven ismert kliens alkalmazást. Vagy letöltheti az ügyfelet a számítógépére, vagy választhatja a Chrome böngészőbővítmény alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy a Chrome lesz az elsődleges böngésző a Ledgerrel kapcsolatos összes felhasználáshoz.

Ledger Nano támogatott érmék

A Ledger Nano S a következő kriptovalutákat támogatja:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin Cash
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Fodrozódás
 • Stratis
 • Gondolatjel

tudsz keresse fel a főkönyvi pénztárca webhelyét a Ledger Nano által támogatott érmék és azok kompatibilis pénztárcáinak teljes listájához.

Harmadik fél pénztárcái

A Ledger Nano S saját kriptovaluta pénztárca kliensekkel rendelkezik. Ugyanakkor számos más, harmadik féltől származó pénztárca-klienst is támogat. A következő pénztárca-szolgáltatások kompatibilisek a Ledger Nano S-vel:

 • CoPay
 • Electrum
 • GreenBits
 • Micélium
 • BitGo
 • MyEtherWallet

Fontos megjegyzés, hogy a Ledger Nano S egyszerre csak öt különböző alkalmazást tud működtetni, ami azt jelenti, csak öt különböző alkalmazást vagy pénztárcát telepíthet a főkönyvi pénztárcájába. Ez nem azt jelenti, hogy egy pénztárca törlésével elveszíti a kriptovalutákat. Csak akkor nem tudna visszavonni vagy kapcsolatba lépni a kriptovalutákkal, amíg újratelepíti a megfelelő pénztárca-klienst.

Harmadik féltől származó szolgáltatások

A pénztárca kliense, a Ledger Manager nyílt forráskódú jellege miatt ez lehetővé teszi számunkra, hogy számos különböző, harmadik féltől származó szolgáltatáshoz hozzáférjünk. Például választhatja a különböző alkalmazások telepítését, amelyek tovább növelik a pénztárca biztonságát.

Az SSH / PGP Agent alkalmazás egy példa egy alkalmazásra, amelyet nagyobb titkosítás érdekében telepíthet, vagy a Dido U2F hitelesítési rendszert a továbbfejlesztett hitelesítési mechanizmus érdekében.

Harmadik féltől származó pénztárca helyreállítása

Mivel a Nano S támogatja a BIP39-et a magtermeléshez, bármilyen más pénztárcát vagy hardvertárcát használhat, amely támogatja a BIP39-et a pénztárca helyreállításához. Ellenőrizze azonban, hogy a másik pénztárca is a BIP44-et használja-e a fiók és a címek létrehozásához, mivel a kompatibilitás a mögöttes rendszerektől és nem az eszköztől függ.

Ár-összehasonlítás és főkönyvi nano-alternatívák

Mint korábban említettem, a Ledger Nano S az árképzés terén páratlan. Ha a teljes költség fontos szempont a döntés során, akkor mindenképpen kedvelni fogja a mérsékelt árú Nano S-t. Az alábbi ábra összehasonlítja a különböző ártartományokat, amelyek közül választhat, ha hardveres pénztárcát keres..

Ledger Nano S

79

Ledger Nano S

Ledger Blue

229 euró

Ledger Blue

Trezor One

89 €

Trezor One

Trezor T modell

149 euró

Trezor T modell

KeepKey

129 dollár

KeepKey

Mint látható, a Trezor One a Nano S közvetlen versenytársa, és mindkét eszköz hasonló árú. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt valóban nehéz legyőzni a Nano S-t, ha árról van szó. Ha jobban meg akarja érteni az árak különbségeit az ezen eszközök által kínált funkciók tekintetében, akkor megnézheti a a Trezor One áttekintése.

A spektrum másik oldalán olyan hardvertárcák állnak rendelkezésünkre, amelyek inkább színes okostelefonok és táblagépek felé hajlanak, színes érintőképernyőikkel és nagy teljesítményű operációs rendszerekkel. Ezek az eszközök lényegesen többe kerülnek, és jobban alkalmasak távol tárolásra, mintsem a Nano S vagy a Trezor One hordozására..

Nagyon ajánlom, hogy nézze meg az én a KeepKey áttekintése. Ez segít megérteni, miért kerülnek ezek a más eszközök kétszer annyiba.

Gyors telepítési és inicializálási útmutató

Mint korábban említettem, le kell töltenie és telepítenie kell a Főkönyvkezelőt a Chrome böngésző használatával. Ezt követően a teljes inicializálási folyamat a hardveren zajlik. Menjünk végig a teljes folyamaton.

1) Első lépésként telepítenie kell a Ledger Manager alkalmazást a Chrome böngészővel.

2) A Ledger Manager alkalmazás telepítése után csatlakoztassa a pénztárcát a számítógépéhez a pénztárca mellékelt USB-kábellel.

3) A készülék első bekapcsolása után a PIN-kód konfigurálását kéri a pénztárcához. Különben ne felejtse el a PIN-kódot, nem fogja tudni használni az eszközt.

4) A PIN-kód konfigurálása után az eszköz felkéri Önt, hogy hozzon létre új magot, vagy állítsa vissza a meglévő magot. Amikor új vetőmagot generált, feltétlenül írja fel a pénztárcához mellékelt vetőmag-helyreállítási kártyára. Ezt követően a készülék kéri a 24 helyreállítási szó közül négy megerősítését.

5) Ezután megkapja az üzenetet: „A készülék készen áll”

6) Végül meghatározott alkalmazásokat kell telepítenie az eszközzel és az eszközben tárolni kívánt különböző kriptovalutákkal való interakcióhoz. Például egy másik alkalmazást kell telepítenie a Bitcoin, a Dash, az Ethereum stb.

Ledger Wallet ClientLedger Wallet Client

Miután befejezte az ötödik lépést, eszközének készen kell lennie. Folytathatja a címet, és elküldheti a kriptovalutát az új Ledger Nano S-re.

Vélemények és ajánlások

Röviden áttekintjük az Amazon-on található néhány véleményt és ajánlást.

A Ledger Nano S vásárlói áttekintése A Ledger Nano S újabb vásárlói áttekintése

Egy dolog, ami különösen kiemelkedett számomra, amikor végignéztem az Amazon véleményét, az volt a legtöbb rossz vélemény a harmadik fél eladóiról szólt, és nem a pénztárcáról. A legtöbb rossz értékelés arról szólt, hogy a csomagolást manipulálták, a szabotázsbiztos tömítést eltávolították és így tovább.

Ettől eltekintve más vélemények, amelyek nem adtak tökéletes értékelést, hasonló panasszal éltek, amelyet a cikkben korábban megjegyeztem. Az a tény, hogy a pénztárcák kapacitása erősen korlátozott az egyszerre telepíthető alkalmazások számára, valóban befolyásolja a felhasználói élményt.

Ez egy olyan kritika, amire korábban a felülvizsgálat során is rámutattam, ugyanaz a kritika, amelyet nagyjából mindenhol talál. Eltérő, a legtöbb felhasználó elégedettnek tűnt a pénztárcával, különösen annak biztonsági funkcióival.

A

Néhány fontos kérdés a Nano S megszerzése előtt

Kérdés: Ha nagyszámú kriptovalutába akarok befektetni, a Nano S jó megoldás lenne annak ellenére, hogy korlátozott számú pénztárca-alkalmazás telepíthető.

Válasz: Ez a pénztárca egyik fő hátránya. Ez azonban nem akadályozza azt, hogy egyszerre több mint 5 altcoin tárolható legyen. Ez csak azt jelenti, hogy folyamatosan el kell távolítania és telepítenie a különféle pénztárca-alkalmazásokat, hogy kölcsönhatásba léphessen a pénztárca összes altcoinjával.

Kérdés: Van-e értelme megszerezni a Nano S-t, amikor a Ledger nemrégiben elkezdett kínálni egy újabb modellt, a Ledger Blue-t?

Válasz: Bár igaz, hogy a Ledger Blue az egyik legfejlettebb hardveres pénztárca odakinn, emlékeztetni szeretném, hogy a Ledger Blue más árkategóriában lakik, és versenyben áll a KeepKey-vel és a T-modellel. A Nano S a legnépszerűbb hardvertárca legalábbis a teljes értékesítési adatok tekintetében számíthatunk arra, hogy a Ledger továbbra is támogatja a pénztárcát.

Nézze meg ezt a videó áttekintést

Végső gondolataim

A Ledger Nano S több mint egymilliószor kelt el, így biztonságosan biztonságban lehet sikeres terméke. Egy olyan termék esetében, amely elsődleges célként pénzügyi biztonságot kínál, nincs sok tévedési hely.

Mivel a piacon a legolcsóbb megoldás, nem hiszem, hogy többet kérhetne. Valóban azt csinálja, amire szánják. Ez biztonságban fogja tartani digitális eszközeit. Ha azonban a legjobb felhasználói élményt keresi, akkor a Nano S valószínűleg nem az Ön számára készült. Nem állítja, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtja, és nem is azt állítja, hogy a legmodernebb technológia.

Használata azonban rendkívül egyszerű. Ha csak azért keresi az első hardveres pénztárcáját, hogy megismerkedjen a technológiával, akkor a Nano S pontosan az, amit keres. Ha azt szeretné, hogy a másodlagos hardvertárca mindig kéznél legyen, a Nano S az a pénztárca, amelyet keres. Véleményem szerint a Ledger Nano S meglehetősen elegáns az általa kínált egyszerűségben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner