A Bitcoin alapok folytatják a szaporodást 2021-ben

Évek óta az Egyesült Államokban a befektetők arra vártak, hogy a Bitcoin ETF-t jóváhagyják a szabályozók. A mai napig különféle szervezetek készítettek alkalmazásokat, mindegyiket a SEC állította le.

Míg a Bitcoin ETF esetleges jóváhagyása elkerülhetetlennek tűnik a piac lejáratával, jelenleg más vagy hamarosan elérhető befektetési eszközök állnak a befektetők rendelkezésére, amíg várnak. A következő néhány példa ezekre, mind az Egyesült Államokon belül, mind azon kívül.

Hauck „HAIC Digital Asset Fund I” & Aufhäuser és Kapilendo

Az első példánk egyúttal a legutóbb bejelentett, „HAIC Digital Asset Fund I’. A várhatóan 2021. január 1-jei indulásával ez az alap állítólag passzív befektetéseket biztosít a befektetőknek egy kriptopénz alapú eszközcsoportba, mint például a Bitcoin, az Ethereum és még sok más.

Minimum 200 000 eurós befektetési igényével és 2,05% díjaival ez az újonnan alapított alap intézményi és magas vagyonú befektetőknek szól..

Holger Sepp, Hauck & Az Aufhäuser igazgatósági tagja kijelenti,

„Úgy látjuk, hogy a digitális eszközök és a kriptovaluták egyre vonzóbbak az intézményi befektetők számára. Első rejtjelalapunk elindításával a Kapilendóval közösen létrehoztunk egy innovatív befektetési eszközt, amely költséghatékony és biztonságos hozzáférést tesz lehetővé ügyfeleink számára az új Crypto eszközosztályhoz, miközben megfelel a megállapított minőségi előírásoknak és a Hauck magas követelményeinek. & Aufhäuser. ”

Míg Hauck & Az Aufhäuser felügyeli az alap kezelését, a letétkezelési szolgáltatásokat a Kapilendo fogja nyújtani.

A „Bitcoin Fund” a 3iQ szerint

2020 áprilisi indítása óta a 3iQ ‘The Bitcoin Fund’ megdöbbentő mértékben nőtt és vált népszerűvé. Ez az alap sokak figyelmét felkeltette, mivel ez volt az első ilyen típusú tőzsdei jegyzés egy nemzeti tőzsdén – a torontói tőzsdén..

2020. december 4-től a The Bitcoin Fund büszkélkedhet a Nettó eszközérték (NAV) vagy 400 245 240,58 USD. Az alap 1,95% -os kezelési díjat kínál, és lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kitettséget szerezzenek a kifejezetten a Bitcoin hosszú távú felértékelődéséhez, öngondnokság nélkül.

Míg a 3iQ felügyeli az alap kezelését, a letéti szolgáltatásokat a Cidel Trust Company és a Gemini Trust Company nyújtja..

Noha az ilyen alapban való részvétel okai különbözőek, a 3iQ megjegyzi, hogy „A Bitcoin alacsony összefüggésben van néhány hagyományos eszközosztályral, értékes portfólió-diverzifikációt kínálva. & kockázatcsökkentési,”. Érdekes módon ez a vélemény különböző befektetési vállalkozásoknál, mivel egyre több vállalat „ébred fel” a digitális eszközökben rejlő lehetőségekre.

Mivel a Bitcoin Fund nyilvánvaló sikernek bizonyult, a 3iQ úgy véli, hogy elegendő befektetői kedv van az alternatív eszközökön alapuló hasonló ajánlatokra. Mint ilyen, a vállalat nemrégiben bejelentett hogy jóváhagyást kapott az „The Ether Fund” indítására a torontói tőzsdén. Ahogy a neve is sugallja, ez az alap a befektetők számára kitettséget nyújt az Ethereum számára, ugyanakkor kiküszöböli az öngondoskodás szükségességét.

Szürkeárnyalatos ‘Bitcoin Trust’

Mivel a Bitcoin ETF továbbra is megfoghatatlan az Egyesült Államokban, az intézményi befektetők továbbra is a „Bitcoin Trust” felé fordulnak. A Grayscale ezen ajánlata vény nélkül kapható (OTC) termékként érhető el, és a befektetőknek kitettséget kínál a Bitcoin számára. A vagyonkezelői hozzáférés mind az akkreditált, mind az intézményi befektetők számára elérhető, az utóbbi 2020-ban jelentősen megnövelte az érdeklődést.

Azok számára, akik bizonyítékot keresnek arra, hogy a Bitcoin iránt nagy az intézményi befektetők igénye, ne keressenek tovább a Grayscale Bitcoin Trust-jához kapcsolódó jelenlegi díjaknál. Az elmúlt napokban az alap résztvevői nagyjából 20-30% -os prémiumot fizettek, szemben a Bitcoin közvetlen vásárlásával. Ez a prémium természetesen az alap által nyújtott kényelem és biztonság révén indokolt, mivel feleslegessé teszi az önfelügyelet szükségességét.

Ennek a prémiumnak a ellenére a szürkeárnyalatos Bitcoin Trust nagyjából megtartotta magát 6,4 milliárd USD kezelés alatt.  A Bitcoin Trust minimum 50 000 USD befektetést igényel, és 2% -os éves támogatói díjat kínál.

Míg a Bitcoin Trust szolgáltatást a Grayscale Investments kínálja és kezeli, a letéti szolgáltatásokat a Coinbase Custody Trust Company nyújtja..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner