Benjamin Tsai, a Wave Financial – Interjúsorozat elnöke és ügyvezető partnere

Benjamin Tsai az elnök & A. Ügyvezető partnere Wave Financial. A Wave Financial korai szakaszban kínál befektetéseket, vagyonkezelést és kincstárkezelést a kriptográfiai és digitális eszközökoszisztéma növekedésének elősegítése érdekében

Mi volt az, ami kezdetben vonzotta a Wave Financial, egy korai stádiumú kockázati alap elnök-vezérigazgatójává válását, amely a kriptovalutára összpontosított?

Tapasztalatom főleg a pénzügyi téren áll, mindkettő 12 éven keresztül értékesíti a BofA Merrill Lynch-t, 3 évig pedig az AllianceBernstein oldalát. Amikor visszatértem Los Angelesbe, elkezdtem bekapcsolódni a blockchain technológiába és annak különféle felhasználásaiba. A legtermészetesebb az volt, hogy finanszírozásra alkalmaztam, és ez az alkalmazás számomra a legérdekesebb volt. Tehát amikor megismerkedtem David Siemerrel, a vezérigazgatónkkal, úgy döntöttünk, hogy összeállítjuk a Wave Financial-t, egy vagyonkezelő céget, amely a blokkláncra / kriptovalutákra koncentrál.

Ez a platform lehetővé teszi számomra, hogy feltárjam a tér határait, például a kriptográf származékokat. Nemrégiben elindítottuk a Wave BTC jövedelmet & Growth Fund, amely alap 1,5% -os hozamot fizet havonta azáltal, hogy Bitcoin opciókat ad el a piacon. Úgy gondoljuk, hogy ez egy innovatív termék, először a piacon, és vonzónak kell lennie mind a hosszú ideig tartó bitcoin-tulajdonosok, mind a kriptográfia új befektetői számára.

A Wave Financial által kínált indexalapok egyike a „Select 20 Index”, amely egy olyan alap, amely havonta újra egyensúlyba hozza magát, és kitettséget nyújt a top 20 digitális eszköz felé. Hogyan teljesített ez az alap egy aktívabb kereskedési alap megközelítéshez képest??

Az aktív és a passzív vezetés összehasonlítása mindig nehéz. Ez különösen nehéz a kriptográfiai világban, ahol nincs megalapozott referenciaérték. A Select 20 indexet olyan kriptopiaci referenciaértékként dolgoztuk ki, amely jobban tükrözi a piacot, csak a Bitcoinhoz képest. Mivel az index kiindulási alap, az alapunk is követi az indexet. Az alacsony díjak miatt úgy gondoljuk, hogy jól tesszük, ha piaci bétát biztosítunk a befektetőknek.

Vannak aktívan kezelt alapok, amelyeknek jobban és rosszabbul teljesítenek, de a piaci bétához képest nagyobb kockázatot vállaltak volna, és magasabb díjaikkal is rendelkeznek. A túlteljesítők képesek lettek volna igazolni a magasabb kockázatot és díjakat, de az alulteljesítők nyilván nem. Egy befektető számára nagyon nehéz meghatározni, hogy mely alapok teljesíthetnek jobban, mivel a nyilvántartás nagyon rövid, és a kriptopiac még mindig gyerekcipőben jár. Nehéz lenne megmutatni, hogyan lehet ezt az alfa-felvételt megismételni a továbbiakban.

Összefoglalva: lesznek olyan alapok, amelyek felülteljesítenek, és olyanok, amelyek alulteljesítik az indexünket és / vagy alapjainkat. De ahhoz, hogy az ügyfelek tiszta piaci bétát vehessenek igénybe, hasonlóan a tőke ETF-hez, termékünk alacsony költséggel biztosítja a kitettséget, és hatékony eszköz ennek elérésére a befektetők számára.

A Wave Financial egyértelműen felfut a digitális értékpapírok jövőjét illetően, mivel mind a Securitize-ba, mind a Vertalo-ba befektettek. Mi ebben az iparágban izgatja legjobban?

Úgy gondolom, hogy a tőke, a fix kamatozású és a különféle eszközosztályok meglévő infrastruktúrája mind a régebbi rendszerekre épült és fejlődött, amelyeket silóztak. Mivel a beruházások maguk is rugalmasabbá válnak, a hagyományos infrastruktúra már nem támogatja hatékonyan az eszközkezelés új módját. Például csak kötvénybefektetők és részvénybefektetők léteznek, akkor 60/40-es célallokációkat vezettünk be, majd az adományozási modellt, amely magában foglalta a fedezeti alapok, ingatlanok, árucikkek és még több egzotikus eszköz alternatív befektetését stb. A befektetők következő generációjának egyszerűbbé és szélesebb közönség számára hozzáférhetőbbé kell válnia ezekhez az eszközosztályokhoz való hozzáférésnek, valamint annak, hogy ki lehessen jutni ezekből az eszközökből. Úgy gondolom, hogy a digitális eszközök képesek erre.

Például jelenleg egy kentucky whisky alapon dolgozunk. Ez az alap az akkreditált befektetők számára hozzáférést biztosít a whiskybe történő befektetéshez, lehetőséget biztosítva a blockchain tulajdonjogának privát cserében történő kereskedésére. Ez a fajta ésszerű költséggel járó rugalmasság egyszerűen nem volt elérhető a digitális értékpapírok megjelenése előtt.


Melyek azok a kérdések, amelyeket a biztonsági tokeneknek meg kell oldaniuk a mainstream elfogadás eléréséhez?

Úgy gondolom, hogy az oktatás és az infrastruktúra két dolog hiányzik az iparból, még mielőtt a mainstream örökbefogadásra kerülhetnénk. Az oktatási oldalon meg kell éreznünk a befektetők számára a tokenizálást, mint a meglévő pénzügyi eszközökre alkalmazott technológiát, amely javítja annak hatékonyságát. Az öreg ICO marketing kérdései és a rosszul átgondolt projektek (a csalásokkal együtt) minden bizonnyal negatív elfogultságot adtak a koncepciónak. De az oktatás ezt idővel leküzdi.

A második rész az infrastruktúra; jól elfogadott stabil infrastruktúrával kell rendelkeznünk a biztonsági tokenek végrehajtásához. Ez olyan kibocsátási platformokat (például Securitize és Vertalo) jelent, amelyek rendelkeznek transzferügynöki engedéllyel, amely lehetővé teszi számukra az értékpapírok nyomon követését / megváltoztatását, minősített letétkezelőket (például a Coinbase és a Kingdom Trust), amelyek segíthetnek az ügyfeleknek nyugodtan tartani a biztonsági tokent, és biztonsági tokenek cseréje (például OpenFinance Network és tZero), amelyek helyet biztosíthatnak a tokenek kereskedésére.

Az infrastruktúra kiegészítéseként jobb felhasználói felületre is szükségünk van, hogy az ügyfelek a biztonsági tokenek befektetési szempontjaira összpontosíthassanak, ahelyett, hogy aggódnának, hogy milyen láncon áll, és egyéb technikai kihívások miatt, amelyek nem igazán relevánsak az alapvető befektetési tézisük szempontjából. Amikor belépek a Schwab-ba kereskedni, nem gondolkodom azon, hogy milyen operációs rendszert futtatok, és az interfész milyen nyelvre van beprogramozva a kereskedelem befejezéséhez. Miután helyesen elvégezte, nagyon átlátható és lényegtelen lenne a felhasználók számára.

A különböző tokenizálható eszközök közül, mint például az ingatlan vagy a művészet, személy szerint melyik iparág gondolja a legalkalmasabbnak a tokenizálást?

Ez egy trükk-kérdés vagy softball? Szerintem a whiskys hordókra lehet a legjobban koncentrálni!

Komolyan gondolom, hogy minden olyan eszköz, amely cashflow-t ad, érdekes lenne. Megnéztük az ingatlanokat, a versenylovakat, a napelemeket és egyéb megvalósítható ötleteket. A whisky nem azért volt jó, mert a portfólió kiadja a cashflow-t, hanem azért, mert el tudunk adni néhány hordót, hogy készpénzt termeljünk, és a piac számára is árfolyamot biztosítsunk a befektetők számára. Ezt nehéz megtenni egyetlen Picassóval; lehetetlen lenne eladni a töredékét.

Az ingatlan területe érdekes. Én személy szerint ingatlanbefektető vagyok Dél-Kaliforniában, ezért ezt szorosan figyelem. Az Egyesült Államokban az ügyletek általában nem voltak túl sikeresek, mivel az ingatlanvásárlókat nem igazán érdekli a tokenizálás, és rengeteg vevő támogatja az üzletet anélkül. Úgy gondolom, hogy Ázsiában más lesz a fejlődés, mivel egyre többen nézik az ingatlanokat és a blockchain technológiát egyaránt. A kettőnek kellően vonzónak kell lennie az ázsiai befektetők számára, és jobban meg kell fognia, mint itt, az Egyesült Államokban. Beszéltem Japánban a legmagasabb szintű pénzintézetekkel, és az ingatlanok a figyelem középpontjában állnak számukra, amikor a tokenizációt vizsgálják.

Visszatérve a korábban említett Wave Kentucky Whisky-hez (WKW20). Azok számára a befektetők számára, akik ezt nem ismerik, elmagyarázná, mi ez és milyen előnyökkel jár az ebbe az eszközosztályba történő befektetés?

Bár a vitát kemény eszközök tokenizálásával kezdtük, a Wave Financial egy kaliforniai bejegyzett befektetési tanácsadó (a legtöbben FINRA bejegyzettek vagyunk), így bizalmi kötelezettségünk van befektetőink felé, hogy jó termékeket nyújtsunk. Számos különféle eszközt vizsgáltunk át, és úgy döntöttünk, hogy a whiskyre összpontosítunk, mert a visszatérési profil nagyon vonzó.

Képesek vagyunk egy hordó Kentucky whiskyt beszerezni és nagyjából 1000 dollárért 5 év alatt tárolni / biztosítani. 5 év alatt egy hordó whiskyt konzervatív becslés szerint 3000–5000 dollárra becsülnek. Ez 3x-5x megtérülés 5 év alatt, és a variabilitás nagyon alacsony. Továbbá, mivel ez egy árucikk, képesek vagyunk biztosítani a készletünket, amely fedezi a veszteségek értékét, ha egy hordót ejtünk, vagy ha a raktár földig ég. (Ez már korábban is előfordult, mivel a whisky több mint 50% alkoholt tartalmaz!) A hátrányos kockázat korlátozott. Egy utolsó pontot szeretnék felhozni, hogy a whiskyt nagyon ellenállónak találtuk a down piacokon. Az ipari kutatásból a pénzügyi válságon keresztül az amerikai whisky-nek 2009-ben csak egy éve volt leesés, dollárban 1,4% -kal, a volumenben pedig 0,7% -kal esett vissza. (Ez nem rendellenesség, a skót whisky értéke 2009-ben nőtt.) Mindez azt jelenti, hogy a whisky általában és különösen ezen a piacon nagyon vonzó befektetési eszközosztály.

2018 elején Ön társalapító és az LA Blockchain Lab pénzügyi igazgatója lett. Meg tudna osztani velünk néhány részletet arról, mi az LA Blockchain Lab?

LA Blockchain Lab egy non-profit szervezet, amelyet a kaliforniai akadémia és a kormány összekapcsolására alapítottak a blokkláncok használatának előmozdítása érdekében. Az UCLA-t, az USC-t, az UC Irvine-t és a Caltechet alapító iskolának tekintjük, és Los Angeles City és County kormányaival együttműködve oktatjuk és terjesztjük az ezen a téren zajló fejleményekről szóló információkat..

Milyen érdekes projekteket látott az LA Blockchain Lab-ból?

Az egyik szerepünk, hogy tanácsadást nyújtunk nagyvállalatoknak, amikor a blockchain használatát vizsgálják. Például egy ideje dolgoztunk a Lamborghini projektjén, amely feltárta, hogyan tudják használni a technológiát. Lenyűgöző volt, amikor bemutattuk a testületnek, és élénk beszélgetést folytattunk a Pebble Beach-en. Konzultáltunk a Panasonic-szal is, és segítettünk nekik szemináriumot tartani az intelligens városokról, ahol LA City CTO-ja és az USC professzorai bemutatták a városok technológiai fejlődését és mit lehetne még tenni. További szemináriumokat tervezünk a szórakozás, a pénzügyek, az egészségügy és más témák területén, bár a jelenlegi menedékház helyzetével értékeljük a helyzetet.

Szeretne még valamit megosztani a Wave Financial-ről?

Nagyon büszkék vagyunk arra a munkára, amelyet az elmúlt években a termékek bevezetése és a kincstári kezelési szolgáltatások nyújtása érdekében vállalati és magas nettó vagyonú személyek számára nyújtottunk. Úgy gondoljuk, hogy ez a professzionális és a helyes üzletvitel, és várakozással tekintünk arra, hogy üzleti tevékenységünket tovább bővítsük, hogy idővel több ügyfelet tudjunk kiszolgálni.

Köszönöm ezt a fantasztikus interjút. Azok számára, akik többet szeretnének megtudni, látogasson el Wave Financial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map