Matthew Le Merle, az Ötödik Korszak és a Keiretsu Capital társalapítója és ügyvezető partnere – Interjúsorozat

Matthew Le Merle a társalapítója és ügyvezető partnere Ötödik korszak és Keiretsu Capital – a legaktívabb korai fázisú kockázati befektetők, akik évente csaknem 200 vállalatot támogatnak. A Securitize (Európa) és a CAH elnöke, az SFOX alelnöke és a Warburg Pincus tanácsadója.

Társszerzője is A Blockchain versenyelőnye, egy könyv, amelyet mind a vállalkozók, mind a befektetők számára nagyon ajánlunk az Amazon, az Apple és a Smashwords kínálatában, kemény és papírkötésben, e-könyvben és hallhatóan.

Ön évtizedek óta korai stádiumú technológiai befektető a Szilícium-völgyben, többek között a Keiretsuban és az Angyalok Bandájában. Itt ismertették meg először a blokklánccal, és mi kezdetben izgatta a technológiát?

Míg Alison Davis (a feleségem és az üzleti partnerem) és én is a Szilícium-völgy korai befektetői vagyunk az 1990-es évek vége óta, az internetre, a digitális tartalomra és a Fintech befektetéseire koncentráltunk. Számomra ez magában foglalta a Keiretsu – az USA legaktívabb korai fázisú befektetői – ügyvezető partnerként és a Angyalok bandája. Több tucat befektetést hajtottunk végre ebben az időkeretben, és több száz olyan befektetőt láthattunk, akikkel a legszorosabban együttműködünk.

Azonban Alison volt az, akit először a blockchain izgatott. Évtizedek óta állami igazgatósági igazgató, többek között az RBS-nél, a Fiservnél, a Collibránál és az Oománál. Az előbbi (RBS), ahol az igazgatóság innovációs és technológiai bizottságának elnöke volt, arra vezetett rá, hogy 2013-ban meg kellett értenie a Bitcoin-t. Saját felfedezőútján folytatta, amely végül Bart és Brad Stephens és Spencer Bogart csatlakozásához vezetett. a Blockchain Capitalnél tanácsadó testületük elnökeként.

A magam részéről kezdetben ellenálltam a blockchain ötletének. Az 1990-es évektől kezdve olyan vállalatokkal dolgoztam együtt, mint a Cisco, az eBay, a Google, a Microsoft, a PayPal és mások, akik az internetet előremozdították, és nem voltam hajlandó felkapaszkodni olyan emberekre, akik azt mondták, hogy a blokklánc nagyobb lesz, mint az internet. Idővel rájöttem, hogy amint a világot egy teljesen digitális jövő felé haladjuk, szükségünk lesz olyan technológiákra, mint a blokklánc az utazás teljesítéséhez. Meg kell oldanunk azokat a kérdéseket, amelyek az interneten jelenleg vannak, beleértve a biztonságot, az identitást, a koncentrációt, valamint a natív digitális pénzek és eszközök hiányát.

2016-ra teljesen a fedélzeten voltam. Jobb későn, mint soha, ahogy mondani szokták.

Ma amellett, hogy aktív befektető vagyok az űrben, az európai Securitize elnöke és a SFOX. Azt mondanám, hogy a digitális értékpapírok vezető globális megoldásának és a vezető crypto elsődleges kereskedőnek a közelsége olyan felismeréseket adott, amelyek nagyban tájékoztatják a Blockchain Coinvestors befektetési tézisünket.

Könyvében megemlíti, hogy a befektetők gyakran „hiányolják az erdőt a fákért”, meg tudná-e osztani, mit akar ezzel mondani?

Nem emlékszem pontosan arra, hogy a „Blockchain versenyelőnyben” hol mondjuk ezt. A befektetők azonban általában nagyon koncentrálnak a meglévő és az elme terüket kitöltő befektetésekre. A legtöbb befektető számára ez rögzített jövedelmet, állami befektetéseket és néhány nagy tőkeértékű ingatlant jelent. De kivétel nélkül ezek viszonylag alacsony hozamú eszközosztályok. Az elmúlt 25 évben az éves nettó IRR 3%, 9-10% és 8% körül mozog. Eközben korunk mozgatórugói a világunk és minden benne lévő digitalizálása, valamint az élettudományi forradalom, amely megváltoztatja az élet lényegét (jóban vagy rosszban). Éppen ezért ugyanebben a 25 évben a kockázati tőke éves nettó IRR-értéke 24% -kal emelkedett, és lenyűgöző 32% -ra emelkedett a kockázati tőke korai szakaszában az Egyesült Államokban..

Látjuk, hogy a világon a legtöbb befektető pénzének nagy részét könnyen elérhető, alacsony hozamú és viszonylag hatékony eszközosztályokba helyezi. Ez ironikus, mivel mindannyian azt tanítottuk, hogy csak a nem hatékony piacokon reménykedhetünk magasabb hozamban.

Az elmúlt húsz év kiemelkedő hozama, és úgy gondoljuk, hogy a következő is, a technológiát lehetővé tevő vállalatoktól származik, amelyek a digitális jövőt vezérlik, és olyan új bomlasztó technológiákat használnak ki, mint pl. AI, nagy adat, a dolgok internetét, a blokkláncot és így tovább.


Nem tudjuk megérteni, hogy miért olyan sok profi befektető tőkéjének nagy részét alacsony hozamú eszközosztályokba helyezi, amikor valamennyien intuitívan tudják, hogy a jövő nem ugyanaz, mint a múlt.

A példátlan innováció és megzavarás ezt az időszakát az Ötödik Korszaknak nevezi. Részletesen tudná ezt részletezni?

Alison és én nagyon aggódtunk, amikor először hallottuk a „negyedik ipari forradalom” kifejezést, amelyet sok igazgatósági igazgató és vezető tisztségviselő használt, akikkel együtt dolgozunk és időt töltünk. Úgy tűnt, azt gondolják, hogy a világ újítói és a leginnovatívabb vállalatok csupán az ipari világot fejlesztik előre. Fokozatosan halad előre azon az úton, amelyet a világ mintegy kétszáz évvel ezelőtt elkezdett, amikor felfedezte a tömegtermelést, az új energiaforrásokat és a szervezeti vállalati modellt, amelynek középpontjában a méretgazdaságosság és a terjedelemgazdaságosság állt. Amint beszélgettünk ezekkel a barátokkal, rájöttünk, hogy ez a gondolkodásmód olyan mentális utakra vezeti őket, amelyek nem voltak hasznosak.

Ez nem a múlt fejlődése vagy az ipari forradalom új szakasza. Inkább az emberi létezés egy teljesen új korszakába lépünk, amelyben az ipari korszak nagyon fogalmi alapjait megkérdőjelezik, és sok esetben aláássák..

Úgy gondoljuk, hogy ha elfogadja ezt a felfogást, miszerint a jövő alapvetően különbözik az ipari korszaktól, amelyből elmúlunk, akkor természetesen olyan gondolkodásmódot vesz fel, amely lehetővé teszi, hogy jobban láthassa a jövő alakját – a ” fát a fáknak ‘, ha akarod.

Tehát ezt az új jövőt „Ötödik korszaknak” neveztükVállalati innováció az ötödik korszakban„.

Hogyan tudják a befektetők legjobban kamatoztatni ezt az ötödik korszakot, amelybe belépünk?

Ez egyszerre nagyon könnyű és nagyon nehéz.

Könnyű, mert mindössze annyit kell tennie, hogy megváltoztatja az allokációkat a fix jövedelem, az állami részvények és a nagy tőkés ingatlanok dominanciájáról a magánbefektetések és különösen a korai stádiumú technológiai vállalatok befektetéseinek nagymértékű allokációjára. Akárcsak a legjobb befektetők évekkel ezelőtt. Például az adományok között mindenki hallott arról, hogy Harvard, Stanford és Yale húsz évvel ezelőtt hogyan osztottak be többet a korai stádiumú magánbefektetésekbe, és korunk legjobban teljesítő egyetemi befektetőivé váltak-e..

De a legtöbb adomány világszerte alig járul hozzá ebbe a befektetésbe, annak ellenére, hogy évek óta hallják a történetet. Miért?

Mert ez is nehéz. Sokkal nehezebb, mint a nyilvánosan forgalmazott részvények és az ETF-ek kombinációinak és permutációinak létrehozása. És sokkal nehezebb hozzáférni, mivel a nagy tanácsadók, vagyonkezelők, bankok és így tovább valóban csak fix kamatozású, állami részvényekhez és nagy tőkés ingatlanokhoz férnek hozzá. Ezek megkönnyítik tőkéje tartását ezekben az eszközosztályokban. Mesélnek arról, hogy nagyon nehéz hozzáférni a legjobban teljesítő eszközosztályokhoz, és teljesítményük „hamis” vagy „illuzórikus”. Tehát a gyakorlatban nehéz lesz kilépni és más típusú befektetővé válni. De elsősorban azért, mert úgy gondolja, hogy nehéz lesz, és ezért sok esetben nem igazán próbál meg nagyon változtatni a befektetés módján – ez egy gondolkodásmód kérdése.

Azok számára, akik a hozzáférés megteremtésére összpontosítottunk, megtettük. Akár angyalok, akár kockázati tőkések, akár a korai szakaszban lévő kockázati alapok befektetői, megtaláltuk a módját, hogy a tőkét a legtehetségesebb újítók és cégeik kezébe juttassuk.

De a befektetés könnyű útja az a hozzáférés összpontosítása, amelyet mások adnak neked, és ez mindig a nagy, hatékony eszközosztályokra vonatkozik, amelyek inkább a múltat ​​képviselik, mint a jövőt.

Könyvében részletesen bemutatja a DAPP-k és a blockchain projektek jelenlegi „elfogadási akadályait”. Mit érez a digitális értékpapírok jelenlegi „elfogadási akadályai” között??

Nagyrészt úgy gondoljuk, hogy a világ tőkéje továbbra is a legnagyobb intézmények kezén fog folyni, akik mások nevében kezelik a tőkét (nyugdíjalapok, alapítványok, biztosítók stb.), És a világ vezető eszközei által létrehozott termékekbe fektetik be. menedzserek. És hogy ezek az áramlások továbbra is szigorúan szabályozottak lesznek, és magukban foglalják a hagyományos közvetítőket, cseréket és így tovább.

Bár ez nem biztos, hogy népszerű nézet a blockchain közösségben, és egyetértünk abban, hogy a peer to peer, és a közvetlen hozzáférés a jövőben is sokkal fontosabbá válik, tartjuk azt a véleményt, hogy a világ vagyonának nagy része elmúlik hagyományos játékosok révén.

Tehát a digitális biztonsági megoldások tömegét a meglévő befektetési ökoszisztémák átalakulásának összefüggésében kell megvalósítani. Ez jelentős kihívás nemcsak azért, mert új technológiai megoldásokat kell bevezetnünk a digitális értékpapírok létrehozása érdekében, hanem meg kell oldanunk a biztonság, az identitás és a bizalom stb. Kérdéseit is. Ezenkívül ezt meg kell tennünk a meglévő szereplőkkel és a meglévő szabályozási struktúrák keretében. Ez az oktatás, a fejlesztés és a globális harmonizáció nagyon összetett feladata. Ezt a feladatot vállalta a Securitize csapata, és nagyon örülünk, hogy ebben a tekintetben segítséget nyújthatunk nekik.

Noha a hosszú farokban könnyebb lehet új digitális csatornákon keresztül a digitális értékpapírok megoldásait a befektetők meghatározott csoportjai elé vinni, nem gondoljuk, hogy ezek jelentenék az űrbe végül eljutó örökbefogadás tömegét. Nagyon fontos példaértékű bizonyíték arra, hogy mi lehetséges, és mi is szeretünk befektetni ezekbe a játékosokba. Az SFOX-nál szerencsénk van együtt dolgozni azzal a csapattal, amely felépítette a vezető kriptográfiai elsődleges kereskedőt, és elképesztő látni, hogy nemcsak a világ tőzsdéit és az OTC brókereket ötvözték, hogy példátlan likviditást teremtsenek a Bitcoin-ban és más kereskedett kriptóniákban, hanem hogy a legalacsonyabb árakat és a legjobb kereskedési előnyt biztosítja ügyfeleiknek. Még egyszer nem tudjuk megérteni azt a tehetetlenséget, amely oda vezet, hogy a befektetők magasabb árú és kevésbé képes megoldásokat alkalmazzanak.

De a kutya a mai befektetési piacok átalakulása, míg a farok új, zavaró befektetési piacok létrehozása.

Ön és Alison a Blockchain Coinvestors ügyvezető partnere, amely befektetési eszközökön keresztül befektet jól ismert blockchain cégekbe, különös hangsúlyt fektetve a korai stádiumú tőkebefektetésre. Mesélne egy kicsit többet az alap nagyságáról és azokról a vállalatokról, amelyekbe befektetni fog?

Törvény szerint nem beszélhetem magáról az alapról olyan közönségnek, akit nem ismerek, de meg tudom osztani befektetési stratégiánkat.

Egyszerűen fogalmazva úgy gondoljuk, hogy a korai fázisú befektetés legjobb gyakorlatai továbbra is igazak, és az értékteremtés mozgatórugói lesznek a blokklánc-befektetésben is. Ezeket egyszerűen meg lehet mondani, de nehéz végrehajtani. Korán fektessen be a legjobb csapatokba, a térre összpontosító legjobb befektetők mellett. Szerezze meg a lehető legszélesebb és legváltozatosabb lefedettséget anélkül, hogy eltérne ettől az alapvető stratégiától. Csináld globális szinten. Győződjön meg arról, hogy a befektetett vállalatok együttes portfóliója hozzáférhet-e azokhoz a képességekhez, kapcsolatokhoz és egyéb előnyökhöz, amelyek kiemelik a nyerteseket a szintén futottak közül. Ezután keresse meg a befektetési lehetőségek követését, amikor a feltörekvő egyszarvúak kezdenek felszínre kerülni.

Mert Blockchain Coinvestors ez azt jelenti, hogy befektetők vagyunk a világ legjobb 10–15 blokklánc-befektetőjében, beleértve az 1-es megerősítést, 1 kb-t, a Blockchain Capital, a Blockchain Ventures, a BluFolio, a Castle Island, a DCG, a Fabric, a Future / Perfect, az Ideo, a Pantera és másokét. Van egy kombinált portfóliónk, amely jelenleg megközelíti a 100 blokklánc-vállalatot, és ezen stratégia révén befektetők vagyunk a 15 blokklánc-egyszarvú közül 9-ben.

A hozzáférés megépítése hat évig tartott, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy ilyen módon tőkét tudunk bevetni. Mindig érdekeltek vagyunk a befektetőkkel, akik többet akarnak megtudni.

A befektetési lehetőségek vizsgálata során előrejelzi az ipar helyzetét tíz év múlva. Leírnád a digitális értékpapírok számára elképzelhető jövőt tíz év múlva?

Számunkra elképzelhetetlen, hogy a jövőben BÁRMILYEN papír alapú értékpapír álljon rendelkezésre. Annak ellenére, hogy ma a világ vagyonának több mint felét papíron tartják – a legtöbb ingatlan, a legtöbb alap, a legtöbb magánvállalati befektetés, sok fix kamatozású befektetés és így tovább – ez nem lehet a jövő.

Tehát teljesen magabiztosan állítjuk, hogy a jövőben MINDEN értékpapír digitális lesz.

Természetesen az a kérdés, hogy mi az út a digitális jövő felé, és mi lesz az időtartam eszközosztályonként és földrajzonként.

A következő tíz évben úgy gondoljuk, hogy a világ legnagyobb pénzügyi központjai mindannyian átfogják a digitalizációt az összes eszközosztályon belül, és hogy a globális pénzügyi központok legjobb kibocsátói, befektetői, közvetítői és cseréi hosszú utat tettek meg a jövő felé. A vezető globális pénzügyi központoknak innovációs vezetőknek kell lenniük ahhoz, hogy továbbra is vezető szerepet töltsenek be, és amikor New Yorkban, Londonban, Zürichben, Tokióban, San Franciscóban, Chicagóban, Hongkongban és így tovább beszélünk, halljuk őket, hogy pontosan ezt mondják vissza nekünk.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy tíz év múlva MINDEN értékpapír digitális lesz. Ahogy továbbra is vásárolhat bakelitlemezeket vagy klasszikus autókat, biztosak vagyunk benne, hogy továbbra is képes lesz vásárolni papírt valakitől, ha a tőkéjét ebben a formátumban szeretné tartani.

Bár nem vagyunk biztosak benne, miért akarja.

A Securities.io oldalon gyakran találkozunk olyan projektekkel, amelyek ígéretet tesznek arra, hogy mindent bebizonyítsanak a kockázatitőke-alapoktól kezdve a művészetig és az ingatlanig. Milyen típusú tokenizációs projektek vannak a legértelmesebbek az Ön számára, és a legtöbb lehetőség rejlik a tömeges tömegpiaci elfogadásban?

Úgy gondoljuk, hogy a befektetők olyan minőségi eszközökre vágynak, amelyekről tudják, hogy jó befektetéseket jelentenek a számukra garantált blue chip nevekből, készek biztosítani a minőségi kibocsátást, letétkezelést, kereskedést és elszámolást stb. Tehát nem arról van szó, hogy melyik eszközosztályról van szó, sokkal inkább arról, hogy az adott befektetés minőségi-e.

Jó hír, hogy a Securitize-nél és az SFOX-nál olyan játékosokkal dolgozunk, akik szeretnék a világ legvonzóbb eszközosztályait natív digitális formátumba vinni, és számíthat arra, hogy az ilyen típusú ajánlatokat még ebben az évben és 2021-ben látja..

Van-e valamilyen utolsó szó a befektetők számára az űrben?

A fő gondolatok, amelyekkel szeretnénk meghagyni olvasóit, a következők:

– A jövőbe történő befektetésnek jobbnak kell lennie, mint a múltba

– A legmagasabb megtérülést a korai fázisú technológiai befektetés adja. Ez tény, nem egyszerűen állítás

– Hozzáférhet, ha akarja. De nem azoktól a hagyományos játékosoktól származik, akik tőkéjüket könnyen hozzáférhető, hatékony és alacsony hozamú eszközosztályokban kívánják tartani

– Végül, a világ minden eszköze digitális lesz a digitális világban, és ennek megvalósításának fontos része lesz a blokklánc

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy Matthew hogyan látja a befektetési lehetőségeket a blockchain térben, javasoljuk, hogy olvassa el A Blockchain versenyelőnye.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map