4 zahtjeva Blockchain projekti trebaju se ispuniti da bi se kvalificirali za IEO

Ove godine svjedoci smo velikog pomaka u načinu na koji tvrtke prikupljaju sredstva za svoje projekte. Otkako je Binance najavio da će podržavati token svakog mjeseca putem svog Binance Launchpada, svjedoci smo kako druge razmjene žure s pokretanjem sličnih platformi. Potisak je nadahnut uspjehom koji je burza sa sjedištem na Malti doživjela svojom platformom.

Do sada tri projekta; BitTorrent, Dohvati.AI i Mreža Celer uspješno su uspjeli prikupiti preko 17 milijuna USD putem Binance Launchpad. Nisu voljni biti ostavljeni, poput Bittrexa, Huobija, KuCoina, Liduida, CoinBenea, ProBita i mnogih drugih pokrenuli su svoje platforme za prodaju žetona..

Nekoliko je čimbenika potaknulo burze na pokretanje vlastitih IEO-a, uključujući; potreba da svojim korisnicima ponude dodatnu vrijednost omogućavanjem prikupljanja sredstava za različite projekte, povećanja likvidnosti i također spoznaja da početne ponude za razmjenu brzo zamjenjuju početne ponude za kovanice kao pouzdani način prikupljanja sredstava u prostoru kriptovaluta.

Zašto bi projekti zasnovani na blockchainu smetali?

S projektima koji udovoljavaju svim zahtjevima za nuđenje IEO-a za koji se garantira da će se novac prikupiti brzo i lako, dobro pripremljena ne može se podrazumijevati. Burze imaju rigorozne zahtjeve kada je riječ o IEO-ima i najbolje je za bilo koji projekt kako bi se osiguralo da ima najbolje šanse za kvalificiranje za jedan.

Nakon analize protekla tri uspješna IEO-a koja su se ove godine dogodila na platformi Binance, identificirali smo četiri čimbenika koja su presudna ako projekt želi imati šanse za kvalificiranje za IEO. Bez daljnjega, krenimo:

1. IEO solidan poslovni model koji podržava snažan tim

U prošlosti smo vidjeli da mnoge ICO-ove prevara prikupljaju ogroman novac od naivnih ulagača. Međutim, razmjene su pronicljivije i ne mogu podržati projekt kojem nedostaje robustan poslovni model. Moraju vidjeti jasan put do uspjeha, a da bi se to dogodilo, projekt također treba imati sposoban tim koji može izvršiti plan.

BitTorrent tim predvodi Justin Sun, koji je ujedno i osnivač TRON-a. Ukupno projekt ima devetnaest članova tima, a svi su stručnjaci u različitim područjima, uključujući dvanaest programera.

Tim koji stoji iza mreže Celer čine nositelji PHD-a iz MIT-a, Princetona, UIUC-a i UC Berkeley. Ima ukupno šesnaest stalnih članova koji imaju dugogodišnje industrijsko iskustvo radeći za vrhunske tehnološke startupe poput Amazona, Googlea, HP-a i mnogih drugih.

Također, Fetch.AI ima oko trideset i jednog člana tima koji su svi stručnjaci u različitim područjima.

2. Proizvod koji rješava problem

Važno je napomenuti da bi proizvod mogao postojati prije provođenja IEO-a ili bi mogao biti u razvoju kao što je to bio slučaj s Fetch.AI, čiji se IEO održao gotovo godinu dana prije pokretanja svog Mainneta. FET token namijenjen je povezivanju agenata s mrežom i razmjeni vrijednosti.

Kada se dogodila prodaja Celerovih tokena, imali su minimalno održiv proizvod (MVP). Celer razvija platformu za skaliranje sloja 2 koja će pomoći programerima da brzo izgrade i upravljaju skalabilnim dapps uređajima. BitTorrent je peer-to-peer platforma za razmjenu datoteka koja ima ogromnu bazu korisnika. BTT token trebao bi pomoći tim korisnicima da ga kupe, prodaju ili čak zamijene za brže vrijeme preuzimanja.

3. Postavite nisku tvrdu kapicu


Prošla su vremena kada bi projekti lako mogli imati za cilj prikupiti desetke milijuna dolara prodajom tokena. Trenutno bi bilo nerazumno da tvrtke postavljaju tako visoke granice s mnogima koje rijetko prelaze granicu od 5 milijuna dolara.

Kako se bude pojavilo više projekata koji su spremni prikupiti sredstva putem IEO-a, očekuje se pad tvrdog limita. Gledajući naša tri primjera, BitTorrent je imao najveću ograničenje od 7,2 milijuna dolara, a slijedi ga Fetch. AI na 6 milijuna dolara i Celer na 4 milijuna dolara.

4. Stvaranje velike i aktivne baze zajednice

Prednost IEO-a je u tome što pomaže izložiti projekt novim korisnicima. Međutim, ako projekt želi imati priliku za razmjenu, trebao bi sam moći generirati dovoljno javnog interesa.

Prema Arthur Boytsov Priority Token-a, tvrtke koja pomaže projektima s IEO-ima da osiguraju da se izravno nađu na popisima, te platforme vjerojatno neće podržati projekt koji nije izgradio veliku i aktivnu zajednicu korisnika.

Prije svog IEO-a, BitTorrent je već imao preko 100 milijuna korisnika širom svijeta. Povrh svega, imao je preko 110 000 članova na svojim Telegram i Twitter računima.

Fetch.AI je imao oko 20 000 članova na engleskom i kineskom kanalu Telegram. Što se tiče Celera, njegov Telegram kanal imao je preko 27.000 članova i još 7.500 članova na Twitteru. Svi pristojni brojevi, iako ne tako veliki kao oni BitTorrenta.

Da bi stvorili ogromnu bazu korisnika, novi projekti mogu započeti stvaranjem računa na društvenim mrežama gdje mogu otkriti suštinu projekta, razvoj proizvoda i aktivno sudjelovanje tima putem marketinga na društvenim mrežama.

Zaključak

Zaključno, gornja četiri čimbenika su presudna, ali nisu jedini zahtjevi. Burze će trebati osigurati da projekt ne nudi sigurnosni token, a to može dobiti samo pouzdana pravna tvrtka. Također, trebat će im bijela knjiga koja se bavi tokenomikom, financijskim modelom projekta, slučajevima upotrebe proizvoda, potencijalnim tržištem proizvoda i konkurentima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map