Analitika igranja pametnih ugovora ispitivanjem igre CryptoKitties

CryptoKitties  jedna je od najpopularnijih igara u mreži Blockchain. Temelji se na pametnim ugovorima Ethereum blockchain mreže. Primjer igre sakupljanja s mačkama pokazao je vrijednost ERC-721 tokena za zajednicu i mogućnosti Ethereuma kao igrališta.

U ovom istraživanju tim analitičara iz Chaingraph.io pokušao provesti opsežnu analizu decentralizirane aplikacije CryptoKitties, koristeći transakcije izvučene iz mreže Ethereum. Glavni alat za analizu je analitička platforma za pametne ugovore Chaingraph.io.

Također je vrijedno dodati da se analitika ne bavi samo analizom transakcija, već i pokušajem razumijevanja i predviđanja ponašanja korisnika. Temelj i svrha analize je poslovanje, a analitika bi za to trebala raditi. Zbog toga se mnoga rješenja iz ovog izvješća mogu koristiti za druge decentralizirane aplikacije poslovnog sektora kripto-igara.

Za ovu su studiju ključni problemi bili povećanje publike za DApp od strane programera i stvaranje profita od igranja od strane igrača.

Ugovor koji je analiziran glavni je ugovor s KittyCoreom

(0x06012c8cf97bead5deae237070f9587f8e7a266d). Također smo koristili podatke iz ugovora SaleClockAuction (0xb1690c08e213a35ed9bab7b318de14420fb57d8c) i SiringClockAuction (0xc7af99fe5513eb6710e6d5f44f9989da40f27f26).

Uz Chaingraph.io korištene su sljedeće usluge: Opensea.io, Bloxy.info i Dappradar.com. Podaci mogu imati neke netočnosti.

Contents

Statistika početkom 2019

Tržišna kapitalizacija: 40.000 ETH

Broj korisnika (7d): 1.300

Broj korisnika (24h): 450

Broj držača žetona: 70.000

Broj žetona u optjecaju: 1.500.000

Promet: 57.000 ETH

Promet (24h): 130 ETH

Broj pametnih ugovora: 4

Twitter pratitelja: 27.000

Što je CryptoKitty?

Svaka je maca jedinstveni žeton koji pripada jednom nositelju. Jedinstvenost mače definirana je njezinim karakteristikama, odnosno “katoditima”. Boja šapa, oblik brkova, duljina repa – sve to ovisi o svojstvima dobivenim pri rođenju. Uz normalne mace sa skupom određenih karakteristika, postoje i jedinstvene koje izgledaju “ne poput svih ostalih” i posjeduju ekskluzivne umjetnosti / osobine

.

Vrste mačkica

Normalan – obične mačke s nizom standardnih karakteristika

Fancy – jedinstvene mačke s ograničenim brojem u opticaju. Mogu se stvoriti križanjem uz upotrebu prave kombinacije gena u određeno vrijeme (alkemija). Takve mačke nemaju standardne karakteristike

Ekskluzivan – ove mačke postoje u igri samo u jednom primjerku i ne mogu se uzgajati. Svaku ekskluzivnu mačku programeri su posebno uveli u igru. Ne posjeduju standardne karakteristike.

Posebno izdanje – slično Exclusive Cats jer imaju jedinstvenu umjetnost, ali izdaju se u većem broju i mogu se kupiti. Također nemaju standardne karakteristike.

Tu su i neke dodatne jedinstvene značajke:

Prestiž je posebna karakteristična mačka dobivena križanjem po određenom receptu.

Divlji je poseban divlji element

Genetska anomalija događa se kada mačka ima skriveni gen koji se može iznenada pojaviti u potomstva

Prosječna cijena za normalan mačka: 0,1 ETH

Prosječna cijena za fensi mačka: 0,26 ETH

Prosječna cijena za ekskluzivan mačka: 32 ETH

Prosječna cijena za posebna mačka: 0,4 ETH

Prosječna cijena za prestiž mačka: 0,17 ETH

Prosječna cijena za divlji mačka: 0,07 ETH

Kao što vidite, ekskluzivne mačke su ispred ostalih. A divlje svojstvo, naprotiv, nije presudno u određivanju cijene za normalne mačke. Može se zaključiti da, unatoč rijetkosti, karakter divljine nije vrlo vrijedan.

Generacije mačaka

Mačke su križane i imaju takvu mogućnost kao generacija.

Kao što vidite, mačke najnovije generacije pripadaju jednom te istom igraču nadimkom Solidox, koji je zaista daleko ispred. Čini se da ga ne bi uskoro sustigli, budući da se rođenjem generacije nextcat, hlađenje nakon križanja pasmine povećava. Zbog toga je onaj koji je prvi zauzeo nišu i neće je ustupiti, teško da će pustiti nekoga unutra.

Sada ćemo razmotriti ovisnost prosječne prodajne cijene o generaciji mačke, a također ćemo prikazati broj mačaka u svakoj skupini.

Ovisnost broja mačaka o generaciji

Kao što se može vidjeti, nakon 20. generacije broj mačića znatno se smanjuje, a s troznamenkastom generacijom njihov broj teži jedinicama.

Sada da vidimo ovisnost o prodajnoj cijeni.

Ovisnost srednje prodajne cijene o generaciji mačaka

Kao što vidite, nakon 1000. generacije prodaja mačaka opada. Znači li to da nakon fiksnog broja nitko ne kupuje? Proučimo prodaju mačića maksimalnih generacija.

Cijena mačke ovisi o samoj mački, ali generacija zapravo nije bitna u njezinu formiranju. Čini se da je propala hipoteza o tipu koji uzgaja mačke najveće generacije koja zarađuje. Osim ako ih ne rasproda na neki drugi način. Možda bi vrijedilo pogledati kupovinu prijelaza koristeći ugovor SiringAuction (mačke se ne daju na prodaju, već jednokratni prijelaz s mačkom :)).

Prosječna cijena prijelaza ovisno o generaciji mačaka

Kao što je prikazano na gornjoj slici, što je generacija veća, to je uzgoj niži. Pitanja mladosti Kitties.

Koje se mačke s kojim karakteristikama rađaju najčešće i najmanje često?

Uobičajene mačke imaju skup katributa koji čine njihov izgled. Izravna logika sugerira da što je rjeđa neka osobina, to je predmet skuplji. Isprobajmo ovu pretpostavku.

Ovdje su najrjeđe mačke u igri. Za definiranje rijetkosti mačića važna je rijetkost svake karakteristike i izračunava se tajnom formulom:

Mačke gore nisu niti jednom kupljene &# 128578;

Ako, naprotiv, proučimo rijetkost određenih karakteristika mačića koje su se barem jednom stavljale na tržište, neće biti iznenađenja:

Trošak rijetkih mačića tendira prema prosječnoj cijeni svih predmeta.

Cattributi i njihova rijetkost nisu toliko očiti za igrača. Štoviše, osobine koje se u ovom trenutku smatraju najskupljima trebale bi pokazivati ​​smanjenje rijetkosti, jer će se mačići s takvim atributima više uzgajati.

Pogledajmo sada najskuplje mačke, a ujedno i prilično rijetke:

Prosječni indeks rijetkosti normalnih mačaka je oko 3. Gore predstavljene mačke posjeduju indeks 170+ (to nije najviši indeks, ali je bliži maksimumu 500-800 od 90% mačaka). Može se primijetiti da se visoka cijena formira zbog dodatnih rijetkih elemenata (purstgige) ili kombinacije takvih karakteristika koje mačkama daju ljepši i dopadljiviji izgled. Teško se može zaključiti o određenoj postojanoj vezi između rijetkosti i cijene.

To potvrđuju sljedeće grafikone. Po svakoj karakteristici uočavamo približno jednu te istu sliku, naime nagli porast određene rijetke osobine. Treba spomenuti da ovi skokovi ni na koji način ne utječu na cijenu.

Za one koji se raspituju o igri Cryptokitties i žele saznati više o najpopularnijim atributima, slijedeće informacije su prikazane u nastavku:

tijelo

Najpopularnije vrste tijela:

Najrjeđi tipovi tijela:

boja (boja naglaska)

Najpopularnije vrste tijela:

Najrjeđi tipovi tijela:

bojaprimarna

Najpopularnije primarne vrste boja:

Najrjeđe primarne vrste boja:

bojasekundarna

Najpopularnije sekundarne vrste boja:

Najrjeđe sekundarne vrste boja:

kolotercijar

Najpopularnije vrste boja:

Najrjeđe vrste boja:

oči

Najpopularnije vrste očiju:

Najrjeđe vrste očiju:

koloreje

Najpopularnije vrste koloreja:

Najrjeđe vrste koloreja:

usta

Najpopularnije vrste usta:

Najrjeđe vrste usta:

uzorak

Najpopularnije vrste uzoraka:

Najrjeđe vrste uzoraka:

okoliš

Najpopularnije vrste okoliša:

Najrjeđe vrste okoliša:

purrstige

Purrstige – jedinstveni je element mace. Postoje samo 2 vrste ovog elementa i nema puno predmeta koji ga posjeduju.

divlji

Najpopularnije divlje vrste:

Najrjeđi divlji tipovi:

Ova mačka dobiva najrjeđe kategorije:

id 1497244

Koje se mačke s kojim karakteristikama pare češće od ostalih?

Očito je da je rijetkost mačića obrnuto proporcionalna broju parenja koje je imala. Razmotrimo incidente s tipom tjelesne građe:

Ipak, ako pogledamo plaćeno križanje, opet nećemo vidjeti povezanost između rijetkosti i cijene. Grafikoni će izgledati ovako:

Odnosno, postoje neki usponi bez ikakvog logičnog razloga.

Postoji li korelacija između stanja novčanika i broja mačkica koje korisnik posjeduje?

Veliki broj igrača koji su bili uključeni u igru ​​promijenio je račun ili se jednostavno riješio mačaka i prestao igrati. Količina takvih korisnika procjenjuje se na preko 14000. Govoreći o postojećim računima, s povećanjem broja mačića količina igrača prirodno i prilično brzo opada:

1 CK 8493 korisnika

2 korisnika CK 9749

3 korisnika CK 10004

4 korisnika CK 6346

5 korisnika CK 4303

6 korisnika CK 3265

7 korisnika CK 2476

8 korisnika CK 1887

9 korisnika CK 1437

10 CK 1204 korisnika

11 korisnika CK 935

Ovisnost stanja računa na broju posjedovanih predmeta:

Ako stanje na računu ne pokazuje pravilnosti, tada je veza između broja tokena na prometu Eth malo jasnija:

Ovdje možete primijetiti da što igrač ima više mačaka, to je veći promet Etera. Usporedimo i promet prometa Kitty tokena i Etera:

Adresa (0xFC624F8F58DB41BDB95AEDEE1DE3C1CF047105F1) koja je do trenutka istraživanja imala najveći promet u Eteru imala je na stanju oko 3,5k žetona mačaka, a ukupan promet mačaka bio je oko 40k transakcija.

Može se sugerirati da će računi s više od 1000 Eta prometa igrati igru ​​intenzivnije od adresa koje imaju 500 Ether prometa.

Koje se mačke češće prodaju na tržištu?

Kao što smo gore pokazali, zasebno uzeti atribut Normalne mačke statistički ne utječe na cijenu ili broj kupnji ove mačke. Razlika u velikom uzorku očita je samo između različitih vrsta mačjih žetona. To ilustrira histogram ovisnosti broja dogovora o vrsti mace:

Kao što vidite, većina se poslova događa s otmjenim mačkama i onima koji imaju divlje osobine. Ali ako razdvojiti ove parametre na ukupnu količinu mačića za svaku vrstu, primjetno je da se najviše kupuju i prodaju kriptopeti iz Posebnog izdanja.

Stoga, ako igrač želi zaraditi novac od virtualnih kućnih ljubimaca, trebao bi obratiti više pažnje na Posebne i Otmjene predmete.

Koji su dani najproduktivniji za prodaju Kitty?

Široko prepoznatljiv grafikon koji prikazuje broj poziva na KittyCore ugovor s prskanjem na kraju 2017. gotovo je identičan statistikama svih ponuda, osim Nove godine 2018..

Ako statistiku uzmemo po danima u tjednu, tada je srijeda malo ispred, iako ovi podaci mogu biti varljivi.

Kada ovu opciju pogledamo s ograničenim brojem korisnika koji su imali samo 10 prometa na Kitty ili manje (tj. Uklanjanje računa zagriženih igrača, tržnica, trgovina itd.), 1. mjesto ide u ponedjeljak i utorak:

Gotovo istu sliku koju dobivamo iz prometa Etera za SaleClockAuction ugovor. Za sve adrese koje igraju igru ​​Cryptokitties:

Za adrese čiji je promet manji od 10 Cryptokitties:

Osim toga, da bismo točno odgovorili na pitanje, trebali bismo se sjetiti razlike u vremenskim zonama. Međutim, vratit ćemo se dalje u dane u tjednu.

Ono što su Kitties najviše zaradile za svoje vlasnike?

Kao što smo već otkrili rijetkost mačke i njenih atributa ne utječe na cijenu toliko kao neke jedinstvene karakteristike “izvan igre” (ID tokena, ime itd.). Da bismo to potvrdili, pogledajmo Kitty žetone za koje razlika između nabavne i prodajne cijene premašuje iznos od 100 Eth (prema povećanju).

Kao što možete primijetiti, osobne Kittiesove osobne iskaznice imaju manje od 100 godina. To su takozvane “mačke osnivača”, koje su prvo kupljene za 9 etera, a zatim prodane za više od 100 etera.

Pogledajmo popis s “mlađim” kriptopetima (ID > 100):

iskaznica 114684 ~ ime FRAIDSYCAT

iskaznica 2238 ~ ime 战斗 猫

iskaznica 35068 ~ ime Drakula | Najraniji gen vampir

I Kitty kupljena za 600 Eth već ste vam poznati!

Ono što igrači pametnih ugovora Cryptokitties najviše nazivaju?

Evo najtraženijih pametnih ugovora korisnika Cryptokitties za posljednja 3 mjeseca (naslovi pametnih ugovora izvučeni su s bloxy.info). Zahtjevi s korisničkih računa na pametne ugovore:

Zahtjevi s adresa pametnih ugovora na korisničke račune:

Prepoznatljive adrese mjenjačnica (EtherDelta, IDEX) razrijeđene su nekim drugim zanimljivim računima. Može se primijetiti lijep opseg kriptoigara: 0xUniverzum, Axie Infinity, KryptoWar (na trećem mjestu, bez naslova), MLB prvaci i niz drugih aplikacija. Također prisutnost pametnih ugovora u kasinu ( Dice2Win, FckDice) i druge adrese koje pripadaju uslugama kockanja na popisu su zanimljive. Također se može naći nekoliko aukcija. Treba imati na umu sve ove DAppove kada pokretati reklamnu kampanju ili koristiti bilo koja druga sredstva za privlačenje ciljne publike (airdrop, na primjer). Aukcija je prvi, ali ima nekih iznenađenja u ovim statistikama. Više detalja je dalje 🙂

Koliko često korisnici igraju Cryptokitties igru?

Prosječni interval između dva poziva jednog i istog igrača kraći je od 2 minute. Ipak, ovaj je parametar zanimljiv na kraća vremenska razdoblja.

Uzmimo parametar Retention za prvih mjeseci nakon pokretanja Cryptokitties-a i usporedimo ga s brojem poziva za to razdoblje:

23. studenog 2017. – 1. svibnja 2018

23. studenog 2017. – 1. prosinca 2017. (prije uspona)

Prosinac 2017. (porast)

Siječnja 2018

Veljače 2018

Ožujka 2018

Vidite da je tijekom najaktivnijih razdoblja grafikon pomaknut udesno. To može značiti da budući da su korisnici izvršili nekoliko transakcija u roku od nekoliko minuta, ne napuštaju aplikaciju, već ostaju u igri dulje vrijeme: 2-3 sata ili više.

Dakle, pomoću ove metrike moguće je pratiti interes za novi uvedeni događaj igre ili reklamnu kampanju. Prvo se usredotočujemo na broj transakcija i priljev jedinstvenih adresa – ovo je prvi korak analize. Tada možemo procijeniti kvalitetu publike koja je došla: jesu li samo pokrenuli DApp, izvršili neke testne transakcije i napustili ili se pridružili postojećim igračima igre.

Ipak, treba napomenuti da prethodno objašnjenje ne obuhvaća sve slučajeve. Ako se za Cryptokitties odugovlačimo kada je aktivnost velika, stoga bi razumijevanje logike kripto kasina trebalo biti sasvim drugačije.

Pogledajte grafikon koji opisuje zadržavanje korisnika Dice2Win (0xD1CEeeeee83F8bCF3BEDad437202b6154E9F5405) kasina u posljednja 3 mjeseca:

Još jedan primjer igre poput Cryptokitties-a je Dragonereum:

Studeni 2018. – prosinac 2018. (rast aktivnosti kada su svi kupovali i raspakirali jaja):

Prosinac 2018. – Siječanj 2019. (nakon vrhunca, kada su počele bitke i trgovanje):

U kojim se danima u tjednu porast broja jedinstvenih korisnika najviše događa?

Ako uzmemo opću statistiku, čini se da većina korisnika dolazi u ponedjeljak. Međutim, uzimajući u obzir vremenske zone i ako želite podatke za zasebne mjesece, tada su najaktivniji dani u tjednu subota i nedjelja, a slijede petak i ponedjeljak. Suprotno tome, najpasivniji dani su utorak, srijeda i četvrtak.

Ovih je dana dobro započeti određene igre na sreću ili započeti reklamne kampanje.

Koji drugi pametni ugovori i DApps zahtijevaju od Cryptokitties i zbog čega?

Evo popisa pametnih ugovora (ukupni broj je 225) koji su komunicirali s KittyCore Contractom. Opisi su preuzeti s bloxy.info.

Osim 7 desetaka auto-novčanika, cijeli popis sadrži nekoliko vrlo zanimljivih pametnih ugovora koji su pokušali stvoriti autonomne ugovore u odnosu na ugovor Kittycore. Na primjer, bitke između mačaka &# 128578; Nažalost, nitko od njih nije poletio. EtherDelta je samo bacanje (dvije transakcije stare više od godinu dana)

Koji su glavni razlozi zahtjeva za neuspjeh?

Većina neuspjelih transakcija dogodila se kada je igrač htio nazvati određenu metodu kada nije imao dopuštenje za to. Na primjer, prodati tuđu mačkicu. Ako pogledamo grafikon neuspjelih transakcija, vidjet ćemo da je većina njih koncentrirana u prosincu 2017. godine, kada je projekt tek pokrenut. Može se pretpostaviti da je u prvoj fazi bilo nekih grešaka prilikom formiranja transakcije na korisničkom sučelju, koje su kasnije ispravljene.

Dana 25. ožujka 2018. adresa 0x68B42E44079D1D0A4A037E8C6ECD62C48967E69F izvršila je 3330 neuspjelih transakcija pokušavajući nazvati metodu breedWithAuto.

Evo popisa top-5 adresa s najviše zahtjeva za neuspjehom:

0x6B9AA4087E8643E672CAAD55CEB8A78D547189EA 13667 neuspjeh txs

0x1F35924AE9B34BBD1DFA7E527964C430D5AFAB92 9174 neuspjeh txs

0x49C4460CC2366BD93D24974FF6813EF7FF4FB649 5644 neuspjeh txs

0xE1AB3DF91C8D871D59AE48D1DF18664173CB6297 4865 neuspjeh txs

0x4B15E04EBA58A46FB44829BBFE0D9CD82C149745 4830 neuspjeh txs

Tko je najviše zaradio igrajući igru ​​Cryptokitties?

Popis u nastavku nabraja 10 najboljih igrača koji su ostvarili najviše prihoda igrajući tu igru. Parametar nazvan “Kitties_amount” je broj kriptopeta koji je korisnik imao tijekom cijelog razdoblja igranja. Popis osim računa programera uključuje i adresu već spomenutog igrača (drugoplasiranog) koji je od sebe kupio mačkicu za 600 Eth

To su računi s najvećim deficitom

Poslovni model

Glavna jedinica decentraliziranog sustava je žeton. Što je veća potražnja, DApp ima više uspjeha. Situacija takve međuovisnosti ponude i potražnje je piramida. Što je više korisnika i sredstava uključeno u igru, ova igra postaje dragocjenija. Stoga je glavni cilj programera stvoriti okruženje u kojem su stalno uključene nove tehnologije i novi igrači.

Što treba učiniti kako bi se privukli novi korisnici?

Prvo što treba učiniti je proučiti kada općenito novi računi počinju koristiti DApp i otkriti razlog takvog ponašanja. Ako govorimo o Cryptokittiesu, životno zanimanje primjećuje se tijekom Nove godine: Nova 2018. godina bila je pokretanje projekta, a zatim i onaj poznati “kitty boom”. Godinu dana nakon, Nove 2019. godine igra je proslavila prvu godišnjicu i tim ju je iskoristio kao dobar trenutak za davanje kriptoreza. Reklamne kampanje i posebni događaji vezani uz posebne prigode na koje korisnici reagiraju putem aplikacije, omogućuju pretvaranje pasivnog igrača u angažiraniji. Imajući brojke, može se izgraditi marketinška strategija i shvatiti u koje je vrijeme najbolje započeti je. Statistika zauzvrat omogućuje praćenje reakcije i ponašanja korisnika tijekom određene kampanje: koje se metode najčešće nazivaju, intenzivnost zadržavanja korisnika u aplikaciji itd..

Drugo što treba učiniti je analizirati razdoblja (vremenski intervali, dani u tjednu) kada je publika DApp-a najaktivnija i prognozirati daljnje aktivnosti. Ti podaci omogućuju neke zaključke o korisničkom profilu i ponašanju. Na primjer, regija, večernja aktivnost ili tijekom radnog vremena, vikendom ili radnim danom, u koje dane je promet veći, a u koje dane promet. Te su metrike zanimljive ne samo za tim projekta, već i za partnere i konkurente. Ako razumijete korisnike svog poslovanja, onda bolje shvatite kakav im proizvod najviše treba.

Treće je izdvajanje najaktivnijih računa proizvoda vaših konkurenata (najveći profit, najviše transakcija itd.). Oni će najvjerojatnije biti zainteresirani za vaš DApp, zato je vrlo poželjno da vas se zračno prebaci. Još jedan trenutak koji ne treba zaboraviti jest proučiti ponašanje takvih korisnika i analizirati njihovo najbliže okruženje pomoću grafikona.

Što treba učiniti da se poveća broj transakcija?

Sve u svemu, broj transakcija ovisi o dva razloga – veličini publike i intenzitetu igraćeg postupka. Što se tiče prvog čimbenika o kojem smo već gore govorili – to je prije svega analitika, marketing i poslovna strategija – onda je drugi uglavnom povezan s programerom pametnog ugovora.

Također morate upoznati zašto se igračima sviđa ova ili ona igra. Takvi se podaci mogu dobiti analizom statistike o pozvanim metodama. Ako se kladila, recimo, na križanje mačaka, ali publiku zanima aukcijski dio DAppa, možda bi bilo korisno prilagoditi logiku igre. Chaingraph.io vam lako pruža ove podatke: može se izračunati ne samo ukupno zadržavanje pametnog ugovora, već i svake od metoda ugovora.

Nedostatak potražnje za nekim metodama može biti povezan s problemima na korisničkom sučelju, pogreškama prilikom izvršavanja transakcije, pa čak i potrebnom količinom plina. Stoga je potrebno stalno ažurirati relevantne statistike o svim tehničkim aspektima decentralizirane aplikacije: pratiti ne samo vanjske pozive već i unutarnje, zapisnike događaja, statistiku plina itd..

Je li ikad bilo prijevarnih radnji?

Gotovo je nemoguće predvidjeti sve ranjivosti i rupe u vašoj aplikaciji, ali možete smanjiti vjerojatnost njihovog nastanka i brzo pratiti mogući kvar ako se dogodi. Prvu može implementirati usluga sigurnosne provjere koja otkriva moguće pogreške u kodu pametnog ugovora. Za drugu stavku potreban vam je alat za praćenje aktivnosti korisnika. Svi ovi instrumenti dostupni su čim započnete koristiti Chaingraph.io.

Chaingraph.io: Alat za provjeru sigurnosti

Chaingraph.io: Odjeljak uživo

Nekoliko primjera netipičnog ponašanja korisnika na primjeru CryptoKitties:

Maca kupljena za 600 Eth

Kupnja i prodaja mačića s istog računa može svjedočiti o balonu statistike i cijeni mače. Bez analize situacije, korisnik treće strane može promatrati sliku aktivnih trgovina određenog tokena, ali ovo može biti samo igra koja stvara iluziju njegove “potražnje”. Takva akcija može dovesti lokalno tržište aplikacije do nepoželjnih posljedica, a programer bi barem trebao biti svjestan trenutne ekonomske situacije kako bi na nju mogao adekvatno reagirati.

Adrese koje su bile uključene u transakciju za 600 Eth

Mačići s tristo preprodaja

Slijedi još jedna ilustracija statistike varanja, ovaj put broja prodaja. Više od desetak kittytokena daleko je ispred najbližeg vrha (jaz je 20-30 puta). Ako se ide dublje, postaje očito da je svih 16 mačaka koje imaju približno jednak broj transfera (oko 300) preneseno putem Auctionity pametnog ugovora po istoj cijeni. Predstavnik ove kripto-dražbe komentirao je da su te radnje poduzete kako bi se demonstrirale mogućnosti usluge, pojačale početne statistike i nisu stvarna prodaja. Možda je ovo dobar primjer da sama statistika ponekad nije dovoljna, treba je prvo probaviti.

Jaz u statistici o broju prodaja mačaka

Što treba učiniti da korisnici aktivnije kupuju i prodaju?

Odgovor na ovo pitanje uglavnom dobivaju dva prethodna. Sa stabilnim procesom igre, povećanjem publike i zanimanjem za DApp, osim dobivanja više transakcija, dobivate i povećanje vrijednosti za svoj token. Također, imajte na umu da se kriptoigre tiču ​​novca. Stoga opseg trgovine vašeg tokena ovisi o ekonomskom uspjehu cijelog projekta koji se sastoji od mnogih aspekata. Kompetentna analiza daje razumijevanje na koje dijelove projekta biste trebali obratiti posebnu pozornost.

Odjeljak uživo koji omogućuje praćenje aktivnosti u stvarnom načinu

Umjesto zaključka

Što korisnik treba učiniti da bi zaradio novcem prodajom ili kupnjom mačaka?

Postoji nekoliko slučajeva:

Duga igra

 1. Kupite rijetku (ekskluzivnu, posebnu) mačku, po mogućnosti na nekom događaju u igri.
 2. Čekati.
 3. Pratite grafikone korisničkih aktivnosti (broj transakcija, broj računa koji pozivaju pametni ugovor).
 4. Kad se dogodi nalet aktivnosti, stavite mačku na prodaju po napuhanoj cijeni.
 5. Dobiti dobit.

Fancy Boom

 1. Pratite pojavu događaja na križanju Fancy mačaka.
 2. Kupite maksimalan broj mačaka s potrebnim genima.
 3. Brzo ukrsti nove otmjene mačke.
 4. Sve mace koje imaju prave gene koji su ostali nakon primanja otmjenih mačaka stavljaju se na prodaju malo skuplje od nabavne cijene.
 5. Par otmjenih mačaka odmah se proda po prosječnoj cijeni na tržištu.
 6. Ostatak ostavlja na Long Playu.
 7. Dobiti dobit

Rizik tvrde iluzije

 1. Stvorite brojne Ethereum adrese – to će biti pseudo playeri.
 2. Razmjenjujte mace između njih, pasmine, itd., Tj. Stvarajte ekosustav s lokalnom ekonomijom.
 3. Odaberite jednu ili više mačaka za promociju – po mogućnosti s nekim posebnim obilježjem (zanimljivo ime, opis, dio tijela itd.).
 4. Stvorite oko toga umjetnu sliku potražnje: prodajte je za velike novce, povećajte cijenu, ponudite na prodaju na Opensea.io.
 5. Što su brojke veće i neočekivanije – to je zanimljivije. Poželjno je da Kitty bude pokriven kripto-medijima.
 6. Prodajte mačku po visokoj cijeni.
 7. Dobiti dobit.

Što tim Cryptokitties mora učiniti kako bi privukao više igrača?

Airdrop

 1. Doznajte statistiku o najaktivnijim igračima drugih decentraliziranih igara koje još nisu igrale mačke.
 2. Pošaljite im jaje s mačkom.

Oglašavanje podružnica

 1. Analizirajte prvo okruženje korisnika CryptoKitties.
 2. Otkrijte koje druge decentralizirane aplikacije publika koristi. Na primjer, internetski kasino Dice2Win, igre slične kriptokiticijama Blockchain Cuties ili igra kolekcije MLB Champions.
 3. Analizirajte pametne ugovore konkurenata i pronađite regije s potencijalnom publikom. U ovom slučaju čak nije potrebno odrediti regiju, dovoljno je usporediti grafikone (podaci prikazani u UTC +3):

Prosječno vrijeme transakcije

za siječanj 2019. – svibanj 2019. za CryptoKitties:

Dapp: MLB prvaci

Axie Infinity

0xUniverzum

Dice2Win

Iz gornjeg uzorka 0xUniverse se najbolje podudara: regija se podudara i veliki broj korisnika CryptoKitties igra ovu igru.

4. Započnite unakrsnu promociju (po mogućnosti od 21:00 do 02:00 (UTC +3)).

5. Ideja je zamijeniti tokene ako su zadovoljeni neki posebni uvjeti. Na primjer, ako imate određene kittytokene, tada možete dobiti bonus u drugoj igri i obrnuto.

Regionalni događaji i oglašavanje

 1. Analizom aktivnosti publike možete pretpostaviti vremensku zonu većine korisnika. Dodajte informacije iz baze podataka aplikacija i dobit ćete najaktivnije regije. Mi smo, za razliku od programera, ograničeni u dobivanju informacija o IP adresama igrača, pa možemo samo pretpostaviti: glavna publika igre nalazi se u američkoj regiji. Vjerojatnije je da se govori o Sjedinjenim Državama (posebno istočnoj obali) i Kanadi, međutim, kao opcija, to može biti zemlja Južne Amerike.
 2. Sada igračke događaje možete priložiti događajima važnim za ovu regiju: Božić (mačka-Djed Mraz), Noć vještica (mačka-zombi), Dan zahvalnosti (mačka-puretina 0_o), Crni petak (mačka-popust 0_0) itd..
 3. Ne zaboravite pratiti brojke i reakcije za svaku aktivnost i tako izdvojiti najprofitabilnije regije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner