Predviđanje cijene bitcoina – može li bitcoin razbiti 50 000 USD u 2021. godini? BTC cijena prognoza

(Ažurirano 14. veljače, 2021.) Bitcoin je proglašen imovinom s najboljim učinkom desetljeća u samo nekoliko godina. Iako pandemija koronavirusa plijeni pozornost širom svijeta, Bitcoin i dalje izaziva zanimanje širom svijeta, posebno s događajem prepolovljenja na pomolu.

Trgujući na oko 7.200 američkih dolara u vrijeme pisanja ovog članka, zabilježio je preko 9.000.000% dobitka od srpnja 2010. U istom je razdoblju S&P se samo utrostručio. Zlato je poraslo samo 25%, a neke od najuspješnijih dionica Russella 3000 porasle su samo za oko 3000%, što blijedi u usporedbi s najnovijim financijskim svijetom.

U ovom ćemo dijelu pogledati sve najnovije vijesti i planove za Bitcoin koji će vjerojatno potaknuti njegovu cijenu iznad 50 000 USD. Također ćemo analizirati zanimanje za novčić i njegove prošle performanse, zajedno s analizom grafikona i stručnim predviđanjima kako bismo vidjeli je li taj cilj mogućnost za BTC 2021. godine.

Kupite Bitcoin na Binance danas

Značajne vijesti o Bitcoinima & Planovi za 2021. godinu 

Investitori bi mogli akumulirati bitcoin dok predviđaju prepolovljenje

Predviđanje cijene bitcoina

Prema Glassnode, obavještajna tvrtka za blockchain, 14. travnja 2020. sedmodnevni pomični prosjek ukupnog broja BTC-a koji se drže na adresama za razmjenu pao je na 2.214.365. Prosjek je pao za gotovo 8% s najviših 2.404.786, koliko je zabilježeno 17. siječnja 2020.

Tvrtka misli da smanjenje deviznih bilanci sugerira da postoji prelazak na dugoročne strategije držanja. Ispostavilo se da investitori obično povlače kovanice s mjenjačnica i drže ih u osobnim novčanicima kad očekuju rast cijene. Suprotno tome, oni teže premještanju kovanica na burze dok se pripremaju za prodaju kad osjete da je na pomolu pad cijena.

Vjerujemo da bi povećana razina držanja mogla biti povezana s bikovskim očekivanjima vezanim za prepolovljenje nagrade za rudarstvo Bitcoina, koja će se dogoditi negdje u svibnju.

Proces je osmišljen za kontrolu inflacije i smanjit će nagrade po miniranom bloku s 12,5 BTC na 6,25 BTC. 

Razvoj bitcoina zdraviji nego što je ikad bio

Uz sve veći broj institucija i tvrtki koje BTC gledaju kao važan dio infrastrukture kada je u pitanju budućnost financija, čini se da Bitcoin bilježi porast broja subjekata koji financiraju njegov razvoj.

To je prema istraživanju koje je proveo BitMEX. Izvještaj Objavljeno 28. ožujka ukazuje da blockchain tvrtke Lightning Labs i Blockstream trenutno najviše doprinose razvoju projekta. S druge strane, Bitcoin istraživačka tvrtka Chaincode najveći je financijski podupiratelj razvoja softvera Bitcoin Core.

Istraživači iz BitMEX-a koristili su javno dostupne podatke od uključenih ljudi kako bi stvorili najopsežniju sliku financiranja Bitcoin programera otvorenog koda. 

Izvještaj je zabilježio:


“Zaključujemo da je situacija zdravija nego što je bila u prošlosti, s obzirom na dostupnost financija, transparentnost i stupanj raspodjele među financijskim pružateljima.”

Blockstream i Lightning Labs zapošljavaju 8 programera, a slijedi Square Crypto, sa 7 koji rade na Bitcoinu. Vezan za 6 programera, svaki je Chaincode, Purse i MIT-ova inicijativa za digitalnu valutu (DCI). Cjelovit popis možete vidjeti u nastavku.Predviđanje cijene bitcoina

Istraživački tim također je proučio aktivnost u spremištu Bitcoin Core kako bi identificirao one koji najviše doprinose i utvrdio njihov izvor financiranja. Otkrili su da je 11 od 33 najaktivnija programera neovisno, a 7 ih plaća Chaincode, a 3 Blockstream. 

Nedavno smo vidjeli i da se Square Crypto pridružuje sukobu, a tvrtka u vlasništvu osnivača Twittera također podržava razvoj Bitcoina darovnicama.

Bitcoin je drugačija kriptovaluta. Jedinstveno je. Iako su stvorena druga rješenja, Bitcoin ostaje najbolje digitalno sredstvo za otpor cenzuri. Na primjer, stablecoin Tether (USDT) mogao bi biti koristan, međutim transakcije se mogu lako poništiti. To nije dobro za kripto ekosustav; i ovdje Bitcoin igra važnu ulogu.

Cijena bitcoina također bi se mogla popeti i do 60x ako slijedi tržišnu granicu zlata u budućnosti. To je prema nedavnom izvještaju koji je objavio Galaxy Digital.

Bitcoin (BTC) 2018-2021 Povijesna analiza cijena

Kretanje cijena bitcoina iz 2018. coinmarketcap.com

Svjež svog najviših razina u prosincu 2017. godine, Bitcoin je započeo 2018. na 13.848 dolara nakon haka koji je utjecao na burzu Coincheck u Japanu. Hakovi tada imaju utjecaja na cijenu Bitcoina, poput hakiranja kripto burze KuCoin 2020. godine. 

Uslijedio bi stalni rast, koji bi 6. siječnja dosegao vrhunac od 17.057 dolara. To bi bila najviša točka do koje bi cijena došla. Uslijedio je stalni pad, međutim, cijena se uspjela držati iznad granice od 10.000 američkih dolara do kraja siječnja. Međutim, početkom veljače Bitcoin se do 2. veljače probio ispod 10.000 USD na razinu od 8.200 USD. Cijena će plesati oko 8.200 USD i 10.000 USD u sljedeća tri mjeseca prije nego što će pasti na opseg 7.500 USD do 25. svibnja. Sljedećih šest mjeseci BTC cijena je porasla oko razine od 6000 dolara do 14. studenog kada je krenulo tržište medvjeda. Cijena je naglo pala na minimumu od 3.316 dolara 14. prosinca. 

BTC će proći raspon od 3.000 američkih dolara sljedeća 3 mjeseca prije nego što se 16. ožujka 2019. probije iznad granice od 4.000 dolara. Uslijedio bi stalni rast cijena, a prvi put u 2019. BTC je 24. lipnja probio granicu od 10.000 američkih dolara. , BTC je dosegao 12.967 dolara što je označilo najvišu točku koju je cijena dobila u godini. Bitcoin je godinu završio na 7.277 dolara. Volatilnost bitcoina također bi mogla biti povezana s većim interesom sudionika na tržištu.

U 2020. godini BTC je godinu započeo stalnim rastom, a cijena je do 9. veljače uspjela probiti granicu od 10.000 američkih dolara. Međutim, pozicija nije potrajala toliko dugo, vratila se u raspon od 9.000 američkih dolara sljedećih mjesec dana, sve dok se nije srušio 8. ožujka, došlo je do naglog pada koji je dosegao 16. ožujka na 4626 dolara usred širenja koronavirusa širom svijeta, a kripto i tradicionalna tržišta osjećaju utjecaj pandemije. 

Budući da se cijena vratila stabilnim dobicima i 7. travnja uspjela probiti granicu od 7000 američkih dolara, mnogi smatraju da bi cijena Bitcoina mogla nastaviti rasti jer Intercontinental Exchange (ICE) planira ponuditi nove proizvode i usluge investitorima na tržištu. 

Bitcoin 2019 Popularnost u odnosu na Bitcoin 2020 Popularnost 

Predviđanje cijene bitcoinaBitcoin interes od 2019.

Gledajući brojeve iz Googleovi trendovi, vidimo da je interes bio nizak početkom 2019. godine, što je i razumljivo s obzirom na to da smo bili na tržištu medvjeda. Prvi skok kamata bio je između 31. ožujka i 6. travnja. Postojao je trajni interes između 12. svibnja i 18. svibnja, a to se podudara s rastom cijena. Zanimanje za Bitcoin doseglo je vrhunac 23. – 29. lipnja, razdoblja u kojem je novčić zabilježio najvišu cijenu u godini. Od tada je tijekom sljedećih mjeseci neprestano opadao, dok se cijena poklapala. 

Interes za bitcoin po regijama

Uključujući faktoring u istom razdoblju, 2020. godine, Bitcoin je zabilježio veći interes u odnosu na prethodnu godinu. Tome u prilog idu i brojevi koji su dostigli vrhunac između 1. i 21. ožujka. Iz nekog razloga, većina interesa dolazi iz Afrike, s tri od 5 najboljih pretraživanja po nacijama na temelju kontinenta. 

Kako interes za Bitcoin nastavlja rasti, prije nekoliko tjedana cijena Bitcoina uspjela je premašiti 11.550 dolara pomažući altcoinima da registriraju i velike dobitke. Uz to, cijena Bitcoina zadržala se iznad 10.000 USD više od 63 dana, čime je prekinuta prethodna 62-dnevna serija između 2017. i 2018..

Evolucija cijena bitcoina u 2019

Predviđanje cijene bitcoinaBitcoin 2019 razvoj cijena coinmarketcap.com

2019. je bilo relativno bik tržište u odnosu na 2018., gdje je cijena Bitcoina potonula na razinu od 3.000 dolara. BTC je započeo 2019. na 3739 američkih dolara. I zadržao se na toj razini do 21. veljače malo prije povratka na razinu od 3.000 američkih dolara do 1. travnja. Odatle je postojao stalni rast tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, što je kulminiralo do vrhunca od 13.793 dolara 26. lipnja. To bi predstavljalo najvišu razinu cijena je stigla 2019. Sljedećih pet mjeseci cijena se kretala oko 12 000 i 7 000 američkih dolara, sve do 25. studenog kada je pala na 6728 američkih dolara. To nije trajalo dugo jer se vratio na razinu od 7000 američkih dolara za veći dio preostalog razdoblja uspjevši završiti godinu na 7.293 dolara, porast od gotovo 200% u odnosu na mjesto odakle je započeo početkom godine. 

Moramo također uzeti u obzir da Bitcoin kitovi pokreću tržište, što je zasigurno nešto što bi moglo promijeniti način na koji se Bitcoin ponaša. Doista, kada se veći broj Bitcoina premjesti na razmjene, to bi moglo značiti da bi veće kretanje moglo doživjeti cijena Bitcoina.

Masovne kupnje Bitcoina lako bi mogle duboko utjecati na cijenu Bitcoina, što bi moglo utjecati i na financijska tržišta. Neki stručnjaci vjeruju da bi veliki pad cijene Bitcoina mogao utjecati na cijelu svjetsku ekonomiju. Bitna razina koju Bitcoin treba vidjeti je 12.000 USD. Ako se pomakne više, mogli bismo razmotriti da bi digitalna imovina mogla nastaviti svoj bikovski trend.

Primjerice, kada je američki predsjednik Donald Trump bio pozitivan na COVID-19, cijena Bitcoina pala je za preko 2% u samo 30 minuta. Ipak, tijekom trećeg kvartala ove godine Bitcoin je uspio zabilježiti dobitak u iznosu od 18%.

Regulatorna pitanja također će biti važna za pomoć širenju kriptovaluta u cijelom svijetu. Bez jasnog pravnog okvira, inovacije bi mogle biti teško pogođene.

Predviđanje cijene bitcoina – analiza TradingView – Ažurirano 14. veljače 2021

Bitcoin: storniranje s 50 000 $ i moj plan trgovanja po DLavrov na TradingView.com

Ovaj analitičar pokazuje da BTC nije daleko od dostizanja 50.000 USD. Međutim, smatra da je svakako važno vidjeti kako se kreće cijena cijena od 50 000 USD. Prema njegovim riječima, tržište je trenutno previše kupljeno i uskoro bi mogla doći do korekcije. RSI linija također je došla do prekupovane zone.

Također pregledava MAXD histogram i uspoređuje ga s vrhom bikovskog tržišta 2017. kada je BTC dosegao 20.000 USD. Smatra da bi se BTC na kraju mogao povući s 50.000 na 30.000 i otvoriti swing i dugoročne trgovine nakon korekcije koristeći različite signale preokreta.

Bitcoin psihološka varalica “Popped The Bubble” po ArShevelev na TradingView.com

Prema analitičaru, kriptotrgovci moraju shvatiti da bismo mogli biti na novom medvjeđem tržištu. Pokazuje kako je Bitcoin dosegao vrh od 41.700 dolara, a zatim je započeo novi medvjeđi trend koji bi mogao trajati ne samo nekoliko tjedana, već i ostatak godine. 

Trgovac pokazuje da je nedavno povećanje cijena na 38.000 američkih dolara bio trenutak u kojem je Bitcoin dosegao fazu “vraćanja u normalu” i mogli bismo krenuti prema novom velikom padu. To bi se moglo dogoditi tijekom 2021. ili čak 2022. godine. 

Kao što analitičar kaže, najbolje je uvijek biti ponizan kada trgujete kriptovalutama i slijediti financijski plan.

Razine proširenja BTC Fibo, prva meta 46K po PADTA na TradingView.com

Kao što analitičar pokazuje u ovoj analizi cijena, Bitcoin se trguje u simetričnom trokutu koji je započeo još u prosincu 2020. U posljednjih nekoliko sati virtualna je valuta blizu dna crte ovog trokuta. 

Bit će vrlo važno da se virtualna valuta pomakne više da bi nastavila sa svojim trendom. Ako ne, mogli bismo vidjeti kako se BTC probija niže. Analitičar smatra da je sljedeći cilj da se Bitcoin u sljedećih tjedana pomakne na razinu od 46.000 USDT. To bi se dogodilo ako se BTC prelomi iz trokuta u kojem se trenutno trguje.

Povećava se jaz! po mira000 na TradingView.com

Kako je izvijestio analitičar, BTC / USDT smatra da bi moglo biti moguće ući u liniju podrške koja trenutno iznosi oko 25 000 USD. Kako objašnjava, ovo bi mogla biti dobra prilika za kupnju više BTC-a. Trenutno je Bitcoin tek premašio 34.000 dolara i mogao bi nastaviti rasti u narednim mjesecima. 

Uz to, objasnio je da, budući da posljednjih mjeseci nije bilo korekcije, sljedeći kripto pad mogao bi se dogoditi u sljedećim mjesecima. Ovo izgleda vrlo nezdravo za tržište, što znači da bi bilo potrebno da se BTC hitno vrati u red za istinski rast.

BTC predviđanje po Forex_Fox na TradingView.com

Forex Fox vidi kako Bitcoin po drugi put dodiruje vrh velike rastuće i šireće strukture trokuta. To je slično prethodnoj akciji cijena koju analitičar prikazuje na grafikonu. Kako vidimo da se to već dogodilo u prošlosti, analitičar smatra da bi taj put mogao biti najvjerojatniji koji Bitcoin slijedi. 

Također je izjavio da se digitalna valuta kreće duž otpora gornjeg trokuta sve dok se pristojno ne povuče za testiranje linija podrške. Međutim, veliko kretanje prema 28.000 USDT moglo bi se dogoditi u bliskoj budućnosti i mnogi trgovci nisu mogli biti spremni za to.

Stručno predviđanje cijene bitcoina 

Prema Adamu Backu, izvršni direktor Blockstream Bitcoina mogao bi premašiti svoj najviši maksimum od 20.000 USD do kraja 2020. godine, s obzirom na prepolovljenje i kako se javljaju druge tehnološke osnove. Optimističan je da bi to moglo doseći čak 100.000 američkih dolara. Ovo nije prvi put da je 100.000 američkih dolara glavna meta cijene Bitcoina u budućnosti. Drugi stručnjaci vjeruju da bi Bitcoin mogao doseći 50 000 USD nakon događaja prepolovljenja 2020. godine. 

Changpeng Zhao, poznatiji kao CZ, izvršni direktor Binancea, vidi da se industrija dugoročno povećava, a to će vjerojatno potaknuti cijenu. Vjeruje da sve veći interes institucionalnih igrača označava bikovsko tržište u 2020. godini.

Paolo Ardoino, glavni tehnološki direktor u Bitfinexu, kaže da ne očekuje da će Bitcoin pasti ispod granice od 6000 dolara u 2020. godini, iako bismo mogli svjedočiti nekom FUD-u prije događaja prepolovljenja. Sve u svemu, vidi da je cijena do kraja dana barem dostigla 20 000 USD. 

Marc P. Bernegger, koji je fintech investitor u Crypto Finance, vidi kako cijena bitcoina ide do čak 55.000, a do 22.000 do kraja 2020. Predstojeće prepolovljenje i priljev institucionalnih fondova vidi kao ključne pokretače. Unatoč tome, Tim Draper vjeruje da prepolovljenje Bitcoina neće biti glavni katalizator skoka cijena Bitcoina u narednim godinama ili mjesecima. 

Alejandro De La Torre, potpredsjednik Poolina, nudi skromnu prognozu između 5.000 i 14.000 američkih dolara do kraja godine. 

Arthur Hayes, izvršni direktor BitMEX-a, vidi kako Bitcoin preispituje svoj najviši nivo od 20.000 američkih dolara, pa čak se i probija kako inflacija i pripovijest o zalihi vrijednosti uzimaju maha. Međutim, ako se vratimo na područje medvjeda, cijena će mu biti oko 3000 dolara.

Alex Mashinsky, izvršni direktor Celsiusa, vidi kako cijena Bitcoina prelazi 25 000 USD nekoliko mjeseci nakon prepolovljenja. Nakon što je proglašen imovinom s najboljim učinkom u posljednjem desetljeću, izvršni direktor ne vidi razlog zašto Bitcoin neće dominirati u sljedećem.

Ivan, na Techu, YouTube utjecajniku, vidi kako Bitcoin postiže minimalno 3.400, a maksimalno 200.000 dolara. Hej, u kripto je sve moguće!

Nicholas Merten, osnivač DataDash-a, YouTube kanala, vidi kako Bitcoin postiže minimalno najmanje 16.000 i maksimalno 24.000 USD do kraja 2020. Navodi prepolovljeni porast institucionalnih ulagača, a PlusToken završava prodaju svojih BTC-a i ETH-a kao glavni vozači.

Niklas Nikolajsen, osnivač i predsjednik Bitcoin Suisse AG, vjeruje da nitko ne može točno predvidjeti cijenu Bitcoina; međutim, 2020. bit će poput 2016. godine, u kojoj ćemo vidjeti pozitivan trend i cijena bi se mogla približiti svom najvišem vremenu. Imajući to na umu, njegov maksimum za godinu iznosi 17.000 USD, a minimalni 5.900 USD. 

Nicholas Merten smatra da je moguće da Bitcoin na kraju postigne 200.000 dolara po novčiću.

Mnogi su analitičari koji vjeruju da bi Bitcoin u budućnosti mogao doseći nove maksimume. Zapravo, anonimni analitičar smatra da bi Bitcoin u sljedećih nekoliko godina mogao narasti na 500 000 USD.

Bitcoin Česta pitanja (FAQ) 

Tko je stvorio Bitcoin?

Bitcoin je stvorila osoba ili skupina pojedinaca pod pseudonimom Satoshi Nakamoto. 

Kada je pokrenut Bitcoin? 

Domena bitcoin.org registrirana je 18. kolovoza 2008. Dva mjeseca kasnije, 31. listopada, veza do bijelog papira Bitcoin objavljena je na kriptografskoj poštanskoj listi. 3. siječnja 2009. pokrenuta je mreža Bitcoin s Nakamoto kopanjem prvog bloka.

Je li Bitcoin decentraliziran?

Bitcoin je decentralizirana kripto valuta bez ijednog administratora ili središnje točke vlasti.

Je li Bitcoin dokaz uloga? 

Ne, Bitcoin koristi algoritam konsenzusa Proof of Work (PoW), koji zahtijeva od čvora sudionika da dokaže obavljeni posao i oni su ga predali, osposobljava ih za pravo dodavanja novih transakcija u blockchain.

Je li Bitcoin dobra investicija?

Ako ćemo se poslužiti čvrstim činjenicama, onda povrat od preko 9 000 000% u deset godina znači da je to najbolja investicija! Cijena Bitcoina u budućnosti će rasti samo kako se ponuda smanjuje, a kripto stječe popularnost kod masa. Čak je i Coronavirus osvijestio virtualne valute dok ljudi i vlade shvaćaju potrebu za virtualnim valutama u usporedbi s dodirivanjem papirnatog novca. 

Hoće li bitcoin rasti? 

S prepolovljavanjem iza ugla i na temelju zapisa, vjerujemo da će cijena Bitcoina rasti 2020. Naše predviđanje leži barem na razini od 15 000 američkih dolara, ali ne isključujemo mogućnost da novčić premaši svoj vrhunac svih vremena. 

Gdje kupiti Bitcoin?

Budući da je najpopularnija kriptovaluta, postoji nekoliko načina za kupnju Bitcoina, uključujući korištenje kreditnih / debitnih kartica na Coibase, Coinmama, CEX.IO, BitPanda i mnogim drugim. 

Bitcoin možete kupiti pomoću bankovnog računa / prijenosa na Coinbase, Coinmama, BitPanda i mnogim drugima.

Bitcoin možete kupiti gotovinom na LocalBitcoins, BitQuick i Wall of Coins.

BTC se mogu kupiti na Bitcoin bankomatima koji se nalaze na različitim mjestima širom svijeta s preko 5000 strojeva.

Također je moguće kupiti Bitcoin koristeći PayPal iako su naknade uključene prilično visoke.

Kupite Bitcoin na Binance danas

Je li Bitcoin mrtav?

Na temelju dokaza iz posljednjih deset godina otkako je Bitcoin pokrenut, kažemo da je živ i udara i nema razloga zašto to ne bi trebalo trajati dulje vrijeme.

Je li Bitcoin bolji od Ethereuma? 

Bitcoin maximalist će reći da, a Ethereum tvrdoglavi reći će da je Etherum bolji. Međutim, obje su čudesne tehnologije koje korisnicima nude različite pogodnosti.  

Hoće li bitcoin zakazati? 

Neuspjeh bitcoina vrlo je malo vjerojatan jer smo vidjeli da je njegov razvoj i financiranje zdravije nego ikad prije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map