Predviđanje cijene Ethereuma – Može li Ethereum razbiti 1400 USD 2021. godine? ETH Prognoza cijena

(Ažurirano 14. veljače 2021.)Ethereum će ovog srpnja od lansiranja postići pola desetljeća, a ako sve bude u redu, inicirat će svoj prijelaz na ETH 2.0, koji će riješiti probleme skalabilnosti. To će biti prilično izvanredno za platformu koja je donijela pametne ugovore i dappove na blockchain. Napredak u njegovom razvoju okupit će njezinu ogromnu zajednicu, a to će imati pozitivan učinak na cijenu koja je bila lošija u posljednje dvije godine. Do sada vidimo dokaze o pozitivnom zamahu 2020. godine kao nekoliko čimbenika koji potiču cijenu ETH-a.

U ovom predviđanju cijena Ethereuma analizirat ćemo najnovije vijesti i događaje, povijest cijena i razvoj tijekom posljednje dvije godine, te ljestvice TradingView dok pokušavamo otkriti zašto će cijena Ethereuma vjerojatno proći 300 USD do kraja godina. Također, uvrstit ćemo i neka stručna predviđanja zašto je za ETH ovo bikova godina.

Kupite Ethereum na Binance danas!

Značajne vijesti o Ethereumu & Planovi za 2021. i više

Vitalik dijeli svoju viziju razvoja ETH 2.0 

U tvitu objavljenom prošlog mjeseca, Vitalik Buterin podijelio je svoju viziju i osobni plan razvoja ETH 2.0. Tvit pokriva sljedećih pet do deset godina razvoja projekta. 

Suosnivač Ethereuma naglasio je da će se istraživanje i razvoj nastaviti unatoč nedavnim izazovima. Prema njegovim riječima, krećući se naprijed, trebalo bi biti manje straha od složenosti s ažuriranjem sustava jer bi nadolazeće promjene trebale riješiti prethodna pitanja. 

U tvitu je primijetio:

Pristup „kvadratnog oštrenja kao kraja povijesti“ osigurava da neće trebati daljnja nadogradnja toliko velika kao eth1 -> eth2 jedan; nego će od eth2 nadalje stvari biti puno više. “

Osvrćući se na posljednje dvije godine razvoja Etheruma, dodao je da:

„Općenito, tijekom posljednje ~ 2 godine došlo je do solidnog pomaka s istraživanja„ plavog neba “, pokušaja razumijevanja što je moguće, na konkretna istraživanja i razvoj, pokušavajući optimizirati određene primitive za koje znamo da su primjenjivi i provesti ih . “

Ranije prošlog mjeseca Vitalik je u obraćanju kripto medijskoj publikaciji primijetio da je glavni cilj Ethereuma za godinu bio pokretanje faze 0 ETH 2.0. nakon toga, ETH 2.0 započet će kao neovisna mreža dokaza o udjelu. 

Vitalikovi komentari na napredak uslijedili su samo mjesec dana nakon što je Justin Drake, istraživač Ethereuma 2.0, putem Reddita obavijestio javnost da planiraju nadograditi mrežu na njezinu ‘petu obljetnicu, 30. srpnja 2020.’ Uvjerenje Vitalika i programera pomoglo je Cijena ETH kao novčića porasla je za 31% od početka godine. 

Prema Sharanu Nairu, glavnom poslovnom direktoru CoinSwithch.co i CRUXPay, “investitori su se vjerojatno prihvatili obećanja o ETH 2.0, za koji se kaže da će značajno povećati Ethereum blockchain”, Također, neki su ulagači možda ugrabili kovanice za ulog nakon nadogradnju protokola. “

Ethereum cijena dobiva poticaj od rasta DeFi-a

Podaci iz DefiPulse ukazuje na to da je prostor decentraliziranih financija (DeFi) eksplodirao 2019. Ukupna zaključana vrijednost (TVL) u protokolima porasla je s 320 milijuna na više od 670 milijuna. 

Predviđanje cijene ethereuma

A 15. veljače TVL se dodatno popeo na rekordno visokih 1,291 milijarde dolara. Prema Nairu, “brojke nam govore da ulagači vide DeFi uistinu remetilačkim i vjeruju da može zamijeniti tradicionalne financije, što dovodi do povećane akumulacije etera.”

MakerDAO, platforma za posudbu, trenutno je najveći DeFi projekt s dominacijom od 49,81%. Većina popularnih projekata s popisa temelje se na Ethereumovom blockchainu, a to objašnjava zašto svjedočimo rastu cijene ETH uz onu DeFi. 

Također, broj Etera zaključanih u DeFi-u porastao je s 1,912 milijuna na 2,921 milijuna između 1. siječnja 2019. i 31.12.2019. Broj se dodatno povećao na najviših 3,192 milijuna 29. siječnja 2020., prije nego što je ovaj tjedan pao na 2,71 milijuna.

Ethereum (ETH) 2018-2020 Povijesna analiza cijena 

Ethereum ljestvice 2018 – 2020 coinmarketcap.com

Početkom 2018. godine Ethereum je dostigao vrhunac u cijeni, koji je 14. siječnja dosegao najvišu vrijednost od 1.400 američkih dolara. Međutim, to je jednako dobro kao što je dobiveno i stalnim padom započetim velikom volatilnošću cijena tijekom cijele godine. Do 5. travnja 2018. cijena je pala na 370 američkih dolara prije nego što se do 5. svibnja istog razdoblja udvostručila na 790 američkih dolara. Ali, to bi bio posljednji put da ETH cijena zabilježi takve visoke razine kao stalni pad na kojem je novčić završio godinu na 137 dolara. (Izračunajte%)

2019. je bila dosljednija godina za Ethereum iako su postojala kolebanja cijena, što je uobičajeno u kripto; bili su sasvim minimalni. Cijena se tijekom cijele godine zadržala između 130 i 300 USD, a vrhunac od 332 USD postignut je 27. lipnja 2019..

2020. započela je na razini od 130 dolara, a postojao je i stalni rast cijena, što je kulminiralo do vrhunca godine od 280 dolara 15. veljače. Cijena se zadržala gotovo 200 dolara gotovo mjesec dana prije pada iz zone 11. ožujka. Stalni pad zabilježen je 12. ožujka, a cijena je pala sa 194 na 135 dolara (izračunajte%). Od tada se cijena zadržala u rasponu od 130 do 170 dolara.

Razdobljem je Ethereum izgubio i preuzeo drugu poziciju na tržišnoj kapitalizaciji od XRP-a. 

Popularnost Ethereuma 2019 nasuprot popularnosti Ethereuma 2020 

Interes za Ethereum od 2019. Google Trends

Gledajući Googleove trendove, vidimo kako je Ethereum doživio najveći interes 2019. godine između svibnja i srpnja. Povećan je interes u razdoblju od 5. do 11. svibnja, od 9. do 15. lipnja, a najviše interesa zabilježeno je od 30. lipnja do 6. srpnja. Kamata se podudara s vrhom cijene u godini prije naglog pada interesa od 21. do 27. srpnja.

Predviđanje cijene ethereumaInteres za Ethereum po regijama

Od tada se kamata održavala na ravnomjernoj razini do 26. siječnja do 1. veljače, a vrhunac će doseći između 9. i 15. veljače, točno kad smo vidjeli da Ethereum bilježi najvišu cijenu u godini.

Gledajući brojke, jasno je da ove godine postoji veći interes za Ethereum u odnosu na prošlu godinu u istom vremenskom okviru.

Evolucija cijena Ethereuma 2019 

Ethereum evolucija cijena 2019 coinmarketcap.com

Cijena Ethereuma bila je manje kolebljiva u 2019. u odnosu na prethodnu godinu. Uspio je ostati u rasponu od 100 do 330 dolara tijekom cijele godine. ETH je započeo godinu sa 140 dolara prije nego što je 7. veljače pao na 104 dolara, što je označilo najnižu ocjenu pogođene cijene. Od tada je postojao stalni rast, zajedno s minimalnim smanjenjem, što je kulminiralo do vrhunca od 336 američkih dolara 27. lipnja. Ali to je onoliko koliko je dobio za ETH u 2019. Od tada je postojao stalni pad u zonu od 200 američkih dolara u kojoj se držao nekoliko tjedana prije nego što će pasti ispod 190 američkih dolara do 15. kolovoza. Cijena će privremeno ponovno posjetiti teritorij od 200 američkih dolara između 20. rujna i 24. rujna prije nego što će naglo pasti u zonu od 160 američkih dolara. Od tada je došlo do manjih povećanja i smanjenja s ETH-om koji je godinu završio na 132 dolara

Predviđanja cijena Ethereuma TradingView Analiza ažurirana 14. veljače 2021

ETHUSDT | Dnevno S / R | Medvjeđi test | .382 Fibonacci | Akcija cijena po AzizKhanZamani na TradingView.com

Za Ethereum, jednu od najvećih kriptovaluta na tržištu, vidimo da je došlo do impulsivne akcije cijena. Međutim, analitičar smatra da je došlo do medvjeđih testova. Štoviše, pokazuje da je dnevni S / R trenutni cilj, a odskok je također vrlo vjerojatan. 

Ostali pokazatelji poput MA i POC S / R trguju neutralno i medvjedi bi mogli preuzeti kontrolu nad ovom regijom. Prema analitičaru, moguće je stvoriti kratki s definiranim rizikom. Međutim, ovo sigurno nije savjet za ulaganje. 

Moguće razine retracement uključuju 1.637, 1.682 i 1.717 dolara.

Uzlazni trokut Ethereum po thomasstrootman212 na TradingView.com

Za trgovinski par ETH / USDT vidimo da je virtualna valuta pronašla snažnu razinu otpora na oko 1395 dolara po novčiću. Međutim, ako cijena uspije probiti ovu razinu otpora, moglo bi biti moguće da se kreće prema 2063 ETH po kovanici. 

To bi sigurno moglo biti moguće za virtualnu valutu, koja je u porastu posljednjih mjesec dana. Kao što objašnjava analitičar TradingView, vrlo ovisi o tome kako će se Bitcoin ponašati sljedećih dana kako bi razumio kako se Ethereum razvija. Izjavio je da trgovci uvijek trebaju pripaziti na BTC ako je cilj trgovanje uzorkom prikazanim na grafikonu.

ETH bikovski ili medvjeđi &# x1f914;&# x1f914;&# x1f440;&# x1f440; po Th57Trader na TradingView.com

Za Ethereum (ETH / USDT) analitičar pokazuje da ETH varira između 1.230 i 1.180 američkih dolara. Ako je cijena u stanju probiti liniju trenda, tada bismo mogli vidjeti područje podrške broj 1 na oko 950 USDT i 1000 USDT. Glavna podrška također je u drugom području blizu 850 USDT i 900 USDT po ETH. 

Ako se to na kraju ne dogodi (digitalna valuta može se pomaknuti i više), sljedeći cilj analitičara je 1.298 USDT po novčiću. To bi moglo omogućiti ETH-u da se još više približi svom najvišem vremenu i na kraju ga nadmaši u sljedećim mjesecima.

ETREUM (ETHUSDT) SVAKODNEVNO DUGO&KRATKE TRGOVINSKE POSTAVKE 2021/01/03 po kriptotrader2019 na TradingView.com

Za ETH / USDT, analitičar vidi da se cijena ETH-a u bliskoj budućnosti kreće prema 787 dolara. Posljednjih tjedana ovo je snažna linija otpora. Ovo bi sada moglo postati podrška i pomoć ETH-u da se nastavi kretati sve više. 

Nadalje, ako digitalna imovina padne ispod linije otpora na 787 dolara, možda će joj biti moguće ponovno testirati razinu cijene od 760 dolara. Ipak, stvari nisu tako jasne. Tržište se vrlo brzo uspinje i možda će biti potrebna korekcija. Trenutno analitičar smatra da ne postoje značajni obrasci grafikona. Sljedeće područje interesa moglo bi biti ono blizu 200MA-a.

ETH se kreće prema gore uzlaznim trokutom po TuTrieuTrading na TradingView.com

Analitičar pokazuje da Ethereum (ETH) pronalazi otpor na grafikonu od 1 sata oko 676 USDT po novčiću. Međutim, digitalna je valuta u uzlaznom trokutu što joj je omogućilo da nastavi s trendom rasta ovog prošlog tjedna. 

Štoviše, postoji i razina podrške koja se nalazi na 640 USDT po ETH. To bi mogla biti linija koja bi ETH-u omogućila da održi trenutnu razinu cijena. Uzlazni trokut nije se mogao probiti prema gore tri puta. Ako ga uspije razbiti, ETH bi se izravno preselio na 700 dolara i više. Prema analitičaru, u većem vremenskom okviru postoji jak otpor od oko 800 USD.

Stručna predviđanja cijena Ethereuma 

Coinswitch vjeruje da će 2020. biti izuzetna godina za Ethereum i ostatak kripto tržišta. Cijena može dosegnuti čak 1600 USD do kraja godine, budući da See Dapps doživljava masovno usvajanje tijekom godine. 

Prema Trading Beasts, očekuju da će ETH doseći 900 USD do kraja 2020., s prosječno 650 USD.

CoinKir, web mjesto za kripto predviđanje, vjeruje da bi Ethereum mogao ponovno doseći svoj najviši nivo od 1400 američkih dolara do kraja 2020. Ipak, u 2020. mogao je biti blizu 450 američkih dolara. 

Brian Schuster, osnivač tvrtke Ark Capital LLC, dugoročno je prilično podložan cijeni ETH-a. Uočava da novčić u pet godina doseže čak 100 000 američkih dolara, s obzirom na to da će kripto zamijeniti zlato.

TieuLong FX, forex trgovac, vjeruje da bi Ethereum mogao doseći 1365 dolara do kraja godine.

Prema PriReisu, uvaženom analitičaru s gledišta trgovanja, Ethereum bi godinu mogao završiti na 320 dolara, što je sasvim realno. 

Prelazeći s realističnog na nerealnije predviđanje, imamo Nigela Greena, izvršnog direktora deVere Grupe, koji vjeruje da bi Ethereum godinu mogao završiti na 2500 dolara. Rastuću upotrebu pametnih ugovora, povećanu potražnju za kriptovalutama i decentralizaciju računalstva u oblaku vidi kao glavne pokretače cijene.

Često postavljana pitanja o Ethereumu (FAQ)

Tko je stvorio Ethereum?

Vitalik Buterin stvorio je Ethereum zajedno s Anthonyjem Di Ioriom, Mihaiem Alisieom i Charlesom Hoskinsonom. Kasnije su dr. Gavin Wood i Joseph Lubin dodani u tim programera.

Kada je pokrenut Ethereum? 

Bijeli papir Ethereum objavljen je 2013. godine i opisao je novi protokol otvorenog koda namijenjen stvaranju decentraliziranih aplikacija. U srpnju 2014. održana je masovna prodaja na kojoj je prodano 60 milijuna tokena. Platforma je pokrenuta godinu dana kasnije, 30. srpnja 2015.

Je li Ethereum decentraliziran?

Ethereum je decentralizirana open-source i distribuirana računalna platforma koja omogućava stvaranje decentraliziranih aplikacija, poznatih i kao dapps i pametni ugovori.

Je li Ethereum dokaz uloga? 

Od travnja 2020. Ethereum koristi konsenzus dokaza o radu (PoW), iako će 30. srpnja 2020. biti pokrenuta prva faza prelaska mreže na dokaz o udjelu (PoS)..

Je li Ethereum dobra investicija?

Postoji razlog zbog kojeg je Ethereum druga najveća valuta po tržišnoj kapitalizaciji. Uz nadogradnje skalabilnosti na putu i rast DeFi prostora, možemo s pouzdanjem očekivati ​​rast cijene ETH-a u budućnosti; stoga bi bilo pametno uložiti novac u ovaj projekt.

Hoće li Ethereum ići gore? 

Da, očekujte da će vrijednost ETH porasti u 2020. i godinama koje slijede na temelju mnogih uzbudljivih događaja koji se događaju i kako kriptovalute stječu masovnu popularnost.

Gdje kupiti Ethereum?

Postoji mnogo načina za kupnju Ethereuma, uključujući upotrebu debitne ili kreditne kartice na kripto burzama poput Coinbase, Coinmama, Bitpanda i CEX.io. ETH možete kupiti i putem bankovnog računa ili prijenosom na Coinbase, Bitpanda, Kraken, Gemini, Bitstamp i CEX.io. Postoji mogućnost kupnje Ethereuma pomoću Bitcoina ili zamjene BTC-a za ETH na burzama poput Binance, Changelly i Coinbase Pro. 

Ne postoji jednostavan način za kupnju Ethereuma pomoću PayPala, ali možete kupiti Bitcoin koristeći PayPal na platformama poput LocalBitcoins i zamijeniti ih za ETH.

Kupite Ethereum na decentraliziranim Ethereum burzama zamjenom kovanica i ERC20 tokena. Neke od najbolje decentraliziranih ETH burzi uključuju ForkDelta, ERC dEX, IDEX i RadarRelay.

Međutim, ne zaboravite, prije nego što krenete u kupnju Ethereuma, trebate dobro i sigurno mjesto za pohranu kovanica. Stoga ne bi naškodilo rukovanju hardverskim novčanikom poput Ledger Nano X, Trezor T i Ledger Nano S.

Kupite Ethereum na Binance danas!

Je li Ethereum mrtav?

Ne, Ethereumu ide prilično dobro sada kada je ETH 2.0 na putu. Projekt će s vremenom biti sve bolji.

Je li Ethereum bolji od bitcoina? 

Na ovo pitanje nije lako odgovoriti, jer su obje izvrsne tehnologije. Pored podrške transakcijama, Ethereum podržava pametne ugovore i stvaranje decentraliziranih aplikacija (dapps).

Hoće li Ethereum zakazati? 

S obzirom na količinu postojećeg razvoja i podrške, mogućnost neuspjeha Ethereuma je nula. Nema razloga zašto se ovaj projekt ne može nastaviti u dogledno vrijeme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner