Predviđanje cijene Litecoin za 2021. – Predviđanja stručnjaka i tehnička analiza

(Ažurirano 13. veljače 2021.) Prošlog kolovoza vidjeli smo Litecoin kako se prepolovio, gdje se njegova blok nagrada smanjila s 25 LTC na 12,5 LTC. Prije dugo očekivanog događaja, cijena LTC-a uspjela je prirediti svojevrsni skup dok su investitori kupovali jer su očekivali da će cijena porasti nakon što se dogodi događaj na pola.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Litecoin je u lipnju uspio doseći vrh od oko 140 dolara i od tada je u stalnom padu.

No, u posljednje vrijeme LTC radi na nekoliko inicijativa kojima će njegova cijena povećati 2020. Uključuju uvođenje povjerljivih transakcija koje će pomoći u suzbijanju problema zamjenljivosti. To je potez koji će LTC-u pomoći da izađe iz sjene BTC-a stvarajući vlastiti identitet.

Također, nedavno je platforma zakoračila u filantropiju, a udruživanjem s UNICEF-ovom dječjom snagom, programom koji djeci pokazuje da imaju potencijal za promjenu. Znamo da to nije povezano s cijenom, ali je pozitivno za imidž LTC-a.

U ovom ćemo dijelu pregledati nekoliko stručnih predviđanja, vijesti i analize ljestvica kako bismo vidjeli zašto se 2020. godina čini perspektivnom za LTC.

Kupite Litecoin na Binance danas!

Predviđanje cijene Litecoina – ono što stručnjaci vjeruju o cijeni Litecoin? 

Litecoin je 7. najveća digitalna valuta na tržištu s tržišnom kapitalizacijom od preko 4,9 milijardi dolara. Novčić je stvoren 2011. godine, a izgrađen je na istom blockchainu kao i BTC. Uz to, LTC se može koristiti za plaćanje.

Najveća prednost LTC-a u odnosu na BTC je brzina. Označava se kao “Lite”, jer je četiri puta brži od BTC-a.

Predviđanje kripto cijena nije tako lako, s obzirom na nestabilnu prirodu tržišta. Međutim, to ne sprječava ljude da pokušaju predvidjeti cijenu cijene koristeći različite mjerne podatke.

Prema tehničkoj analizi koju je izveo TradingBeasts, novčić vide za dvije ili tri godine kao dobru investiciju koja će donijeti lijep povrat.

Web stranica za kripto predviđanje Coin Price vjeruje da će 2020. biti tržišno tržište za sve kriptovalute, a na temelju toga cijene LTC-a idu na razinu od 124 dolara.

Pozitivno predviđanje podržava DigitalCoinPrice, koji vidi LTC trgovanje po cijeni od oko 106 USD do kraja ove godine.

Nisu svi previše optimistični u pogledu cijene LTC-a jer Wallet Investor vidi obrnuto u bogatstvu za LTC. Predviđaju da će novčić godinu završiti na 22 dolara, što bi značilo gubitak veći od 50% na trenutnoj cijeni. No, vjerujemo da je to vrlo malo vjerojatno s obzirom na to da Litecoin radi na nekoliko inicijativa koje će vjerojatno povećati njegovu cijenu.

George Tung, LTC predviđanje od 1500 dolara do kraja godine podržao je John McAfee, koji je izjavio da bi novčić mogao porasti jednako toliko, ako ne i više od BTC-a.

Nakon što je Charlie Lee, izvršni direktor platforme Litecoin otišao iz LTC-a u Coinbase, a zatim se ponovno vratio u LTC, mnogi vjeruju da cijena digitalne valute ima svijetlu budućnost.

Uz to, tehnička analiza uhvatila je nekoliko prilika u kojima bi cijena Litecoina mogla biti među najboljim dobitnicima do kraja 2019. Ostale ljestvice pokazuju porast cijena LTC-a koji bi se trebao proširiti na 2020. i dalje.

Dobit povjerljiva & Kelly

Prije nekog vremena upalo nam je u oči predviđanje cijene litecoina. Predviđanje cijene dao je Kelly, menadžer BK Capital Management LLC, koji je tvrdio Litecoin bi mogao doseći 500 dolara. Predviđanje cijena objavljeno je 2017. u prosincu, ali još uvijek smo na putu da dosegnemo taj iznos. Međutim, to moramo činiti korak po korak uz stalan rast. Ovo je dobro predviđanje cijene litecoina za 2025. godinu, ali ne i za ovu godinu.

Kupite Litecoin na Binance danas!

Litecoin partnerstva u 2020

U pokušaju da potakne usvajanje Litecoina kao načina plaćanja širom svijeta, peta najveća kriptovaluta udružila se s dvije utjecajne organizacije. Partnerstva su najavljena 27. veljače u roku od 24 sata što je dovelo do uzbuđenja unutar zajednice LTC. Prvi partnerstvo je bio s Gloryem, međunarodnom tvrtkom za promociju kickboxinga koja je osnovana 2012. Iako ovo možda neće previše utjecati na naše predviđanje cijena litecoina, lijepo je vidjeti da LTC dobiva sve veću vidljivost.

 Zbog suradnje Litecoin će postati prva službena kriptovaluta vodeće stand-up borbene lige. Prema sporazumu, ljubitelji Glory kickboxinga sada će imati pristup Litecoinu kao opciji plaćanja na internetskoj platformi za trgovinu tvrtke GLORYshop.com tvrtke

Drugi partnerstvo bio s C&U Entertainment, produkcijska kuća K-Pop. LTC će promovirati suradnju u predstojećem “Osjetite K-Pop koncert” koji će se održati 6. travnja na Sveučilištu George Manson.

Prema najavi, bit će ULTRA VIP ulaznice koje će se kupiti u LTC-u. Ulaznice će ponuditi najbolje sjedenje i doživljaj. Zaklada Litecoin također će imati tim na licu mjesta koji će educirati posjetitelje koncerata o snazi ​​LTC-a.

Oba su partnerstva ogromna i trebala bi pozitivno utjecati na cijenu LTC-a tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Litecoin tehnologija

Litecoin je dizajniran za rješavanje problema koji ometaju Bitcoin mrežu. Stoga je stvoreno da ne nasljeđuje probleme skalabilnosti Bitcoina. Kaže se da je Litecoin četiri puta brži od Bitcoina tijekom transakcija na temelju dizajna blokova.

Takve osobine čine zavist trgovcima koji žele dodati svojim klijentima mogućnost kripto plaćanja. Na kraju će ova prednost dovesti do masovnog usvajanja koje će povisiti cijenu Litecoina još više.

Budući da je projekt otvorenog koda, Litecoin ima dovoljno prostora za uvesti svježe ideje u platformu koja joj omogućava da zauzme višu poziciju kao novčić izbora.

Litecoin koristi poboljšani Proof-of-Work (PoW) algoritam koji zauzvrat pojednostavljuje rudarsku operaciju.

Pored toga, njegova tehnologija također je primijetila da Litecoin naplaćuje oskudne naknade za transakcije u odnosu na svog suparnika, bitcoin. Litecoin je drag više ljudima koji žele uštedjeti na naknadama za transakcije.

Razlog zbog kojeg je cijena Litecoina porasla 2019. bio je zbog Suradnja Litecoina sa Zrakom. Kako su naveli u članak:

Započeli smo istraživanje s ciljem dodavanja privatnosti i zamjenjivosti Litecoin-u dopuštanjem lančane pretvorbe redovnog LTC-a u Mimblewimble varijantu LTC-a i obrnuto. Nakon takve konverzije bit će moguće obavljati transakcije s tvrtkom Mimblewimble LTC u potpunoj povjerljivosti.

Litecoin je već korisna kriptovaluta, kombinirajući Litecoin sa mimblewimble’s protokol privatnosti mogao bi lako poboljšati vrijednost, usvajanje i korisnost Litecoina. Litecoin pokazuje povećanu upotrebu zajedno s Ethereumom koji doživljava DeFi ekspanziju. Prije samo nekoliko dana ponovno je pokrenuta implementacija Litecoin MimbleWimble kako bi novi korisnici testirali platformu.

Kupite Litecoin na Binance danas!

Povjerljive transakcije i zamjenjivost na Litecoin

Litecoin će također uvesti povjerljive transakcije tijekom ove godine. Barem to želi raditi tim koji stoji iza Litecoina. Ovom implementacijom, zajednica Litecoin imat će mogućnost zaštititi svoju privatnost i imati zamjenjivu digitalnu imovinu za obavljanje transakcija. 

Najavu je početkom ove godine na Twitteru objavio Charlie Lee, osnivač Litecoina. Rekao je da je zamjenjivost jedino svojstvo zdravog novca koje nedostaje Bitcoinima i Litecoinima. 

Moguće je razmijeniti fiat valute s različitim pojedincima, a da vas ne brine hoće li sredstva biti prihvaćena ili ne. Međutim, to je nešto što trenutno nije moguće u različitim digitalnim sredstvima jer su sve transakcije registrirane na blockchainu. Ako postoje digitalna sredstva koja su koristili pratelji novca ili preprodavači droga, mnoge burze i drugi korisnici ne bi ih prihvatili. 

Kad je Charlie Lee službenu najavu službeno objavio, nekoliko dana nakon toga, Litecoin je u samo nekoliko sati naglo skočio sa 32 na 45 dolara. Od tada je virtualna valuta porasla na 140 dolara prije ponovnog pada.

Cijena Litecoina se mnogo puta ponašala neobično. Zapravo, prekršio je predviđanja cijena svih analitičara i pomaknuo se više. Dakle, to možemo očekivati ​​i za LTC u budućnosti kada se primijeni zamjenljivost.

Vrijedno je spomenuti da je Charlie Lee, tvorac Litecoina, sada također savjetnik HTC Exodusa. To bi moglo biti vrlo korisno za virtualnu valutu i njezino sudjelovanje u vrlo vidljivim projektima. Pored nje, Litecoin je sada domaćin jedne od najboljih blockchain igara s ulogama na svom blockchainu.

Litecoin (LTC) predviđanje cijena Analiza TradingView ažurirana 13. veljače 2021

#LTCUSDT plan trgovanja! po VS_trgovina na TradingView.com

Litecoin pokazuje da je postojala snažna razina otpora od 186 dolara po novčiću. Posljednjih dana analitičar pokazuje da se digitalna valuta pokušala probiti kroz tu razinu. Sada se LTC pomaknuo više i krenuo je prema 220 USDT po novčiću. 

Dok se Ethereum i druge digitalne valute pomiču više, LTC zaostaje. Ovo bi mogla biti prilika za virtualnu valutu da pokaže da je spremna za napredak u narednim danima i tjednima.

Prema analitičaru, uvijek je važno trgovati s našim sustavima i zaustavljati se. U grafikonu koji je podijelio 186, 146 i 125 su vrlo važne razine podrške i otpora.

LTC – 4h. Cijena doseže kritični raspon od 145-150 USD po P_S_trade na TradingView.com

Prema analitičaru, vidimo ispravak na tržištu Litecoin (LTC). Pokazuje da je tijekom vala pada cijena LTCUSDT bila mala količina prodaje. Štoviše, spominje da su nakon naglog pada trgovinskog para LTCUSDT 10. siječnja kupci počeli graditi novu zonu likvidnosti između 125 USDT i 130 USDT. Ovo bi mogla biti dobra zona podrške za virtualnu valutu. 

Nadalje, s ovom cjenovnom akcijom na tržištu dugoročnih dionica tržište sada pripada kupcima. Sljedeći ciljevi mogu biti između 170 i 175 dolara po LTC novčiću. Naravno, to će ovisiti o učinku Bitcoina u narednim danima.

Lite Coin (LTC) – 16. siječnja po readCrypto na TradingView.com

Za kriptovalutu Litecoin (LTC) u odnosu na USDT, analitičar smatra da je moguće da LTC dodirne točku 123,25 USDT ako virtualna valuta padne sa 145,90. Ovo je vrlo važna razina podrške za koju smo u prošlosti već vidjeli da djeluje kao podrška i otpor. 

Ostale važne razine koje je analitičar istaknuo na grafikonu uključuju 170,07 i 182 USDT po LTC-u. Cilj ulagača u LTC bio bi pratiti trend ove virtualne valute kroz kanal uspona koji analitičar prikazuje na grafikonu. Naravno, Bitcoin (BTC) mogao bi imati velik utjecaj na LTC u narednim danima.

LTC-3h. Moguća je lokalna korekcija na 112-115 USD. po P_S_trade na TradingView.com

Za ovog analitičara LTC nije uspio testirati kritičnu razinu od 145 dolara koja je bila vrlo važna razina otpora za digitalnu valutu. Smatra da prodavači pokušavaju uzeti stvar u svoje ruke i preuzeti kontrolu nad LTC-om. 

Razina od 131 USD također je pod nadzorom prodavača prema analitičaru. Smatra da bi im moglo biti moguće da pomaknu cijenu prema 112 i 115 američkih dolara sa sadašnjih 130 dolara. Uz to, vjeruje da bi, ako kupci ne zadrže raspon od 112 do 115 američkih dolara, korekcija LTC-a mogla ponovno potaknuti cijenu na 100 američkih dolara.

LTC Odani sljedbenik Bitcoina!! po HamadaMark na TradingView.com

Prema analitičaru, možda bi bilo moguće da se trgovački par LTC / USDT vrati na prethodne lokalne maksimume od 150 dolara po LTC-u. To bi omogućilo digitalnoj valuti da se oporavi od posljednjeg medvjeđeg trenda doživljenog od 2019. godine i pomakne se prema svom prethodnom maksimumu od 375 dolara na nekim burzama. 

Analitičar također pokazuje Fibonaccijeve razine za LTC i kako bi ova virtualna valuta mogla pratiti rast cijena koje je Bitcoin doživio posljednjih mjeseci. To bi omogućilo virtualnoj valuti da se pomakne više i oporavi razinu cijene koju je dosegla tijekom bikova 2017. godine kada je Bitcoin prvi put premašio 19 000 USD.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Tko je stvorio Litecoin?

Bivši Googleov inženjer Charlie Lee stvorio je Litecoin. Međutim, prodao je i donirao sav svoj holding 2017. godine kako bi izbjegao sukob interesa dok je vodio platformu.  

Kada je lansiran Litecoin?

Litecoin je pokrenut u listopadu 2011. godine pod licencom MIT / X11 koja služi kao rano izdvajanje Bitcoina. Međutim, smanjilo je vrijeme generiranja blokova na 2,5 minute i povećalo broj kovanica na mreži na 84 000 000. Također koristi drugačiji algoritam raspršivanja koji se naziva scrypt, dok Bitcoin koristi SHA-256.

Je li Litecoin decentraliziran?

Baš kao i Bitcoin, Litecoin je u potpunosti decentraliziran bez ijedne točke autoriteta.

Je li Litecoin dokaz uloga? 

Litecoin koristi Scrypt, dokaz algoritma rada. 

Je li Litecoin dobra investicija?

Vjerujemo da je LTC još uvijek dobra investicija i u kratkom roku ne vidimo da token gubi na vrijednosti. Možemo očekivati ​​kako će njegova cijena porasti s vremenom kako kriptovalute stječu popularnost među masama. 

Hoće li Litecoin rasti? 

Naša analiza pokazuje da će cijena LTC-a uskoro rasti na temelju tehničkih osnova i mnogih pozitivnih pomaka oko Litecoin platforme.

Gdje kupiti Litecoin?

Kupite Litecoin koristeći kreditnu ili debitnu karticu na Coinbase, BitPanda, Coinmama i CEX.io. LTC možete kupiti i putem bankovnog računa ili putem bankovnog prijenosa na Coinbase, BitPanda i CEX.io. 

Na Coinbaseu Amerikanci mogu koristiti ACH prijenos s 5-7 dana čekanja, dok Europljani mogu koristiti SEPA s 1-3 dana čekanja.

Ne postoji jednostavan način za kupnju LTC-a gotovinom ili PayPalom, a prvo treba kupiti valutu poput Bitcoina, a zatim je zamijeniti za Litecoin. To se može učiniti na Binanceu, Changellyju, Poloniexu i mnogim drugima.

Također, LTC možete kupiti koristeći Skrill jer BitPanda prihvaća Skrill plaćanja.

Važno je napomenuti da se naknade razlikuju ovisno o odabranoj opciji, pa biste to možda htjeli provjeriti prije nego što krenete u kupnju Litecoina. Također, što je najvažnije, imajte novčanik u koji možete spremiti svoje kovanice nakon što ih kupite, jer nije poželjno pohranjivati ​​kovanice na burzama. Neki od najboljih dostupnih novčanika uključuju Ledger Nano S i Trezor.

Je li Litecoin mrtav?

Ne, Litecoin je vrlo živ i šutira. Kao što smo vidjeli u ovom članku, projekt je zauzet potpisivanjem novih partnerstava i radi na daljnjim poboljšanjima. 

Je li Litecoin bolji od bitcoina? 

Litecoin je poznat kao srebro, a Bitcoin je zlato zbog mnogih sličnosti i činjenice da je vilica Bitcoina. Ono što je Litecoin poboljšao je vrijeme transakcije koje ga je smanjilo s deset minuta na oko dvije i pol minute.

Hoće li Litecoin zakazati? 

Litecoin postoji već duže vrijeme jedna od najranijih kripto valuta i s vremenom je uspio zadržati status jedne od deset najboljih kripto valuta po tržišnoj kapitalizaciji. S obzirom na to da se njezin osnivač i Litecoin zaklada uvijek trude održavati mrežu i poboljšavati je, vjerojatna napaja Litecoina ne uspijeva vrlo je nevjerojatna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner