Testiranje tri mjesta za predviđanje kripto cijena

Samo zamislite. Posjetite web stranicu i ona vam govori koju će cijenu jedan novčić doseći u budućnosti. Zvuči kao fikcija ili prevara? Možda, ali postoje web stranice specijalizirane za predviđanje cijena kriptovaluta. Danas ćemo pregledati tri najpopularnija web mjesta za predviđanje kripto cijena kako bismo utvrdili njihovu vrijednost prilikom predviđanja buduće cijene kripto valuta.

Najbolji način da ih testiramo je usporedba njihovih predviđanja i upravo smo to učinili.

Walletinvestor.com

Kada guglate za gotovo bilo koje predviđanje kovanica, walletinvestor.com prikazat će se u rezultatima. Ovaj portal nudi predviđanja cijena kriptovaluta, kao i predviđanja dionica, robe i valutnih parova. Kripto predviđanja su za svaki dan u mjesecu i sadrže informacije o minimalnoj, maksimalnoj i prosječnoj cijeni novčića. Kod najpopularnijih kovanica postoje predviđanja cijena koja dosežu čak pet godina. Kriptovalute sa srednjim ili malim obimom trgovanja imaju samo predviđanja za sljedećih nekoliko mjeseci.

TradingBeasts.com

Druga popularna web stranica koju smo pogledali je tradingbeasts.com/crypto/. Za razliku od walletinvestor-a, on se izričito fokusira na kriptovalute, prognoze ostale imovine nisu dostupne. Bez obzira na opseg trgovanja, TradingBeasts nudi predviđanja cijena za preko 1400 kovanica za sljedeće tri godine. Osim maksimalne, minimalne i prosječne cijene, možete pronaći i podatke o postotku promjene.

LongForecast.com

Treći dobro utvrđeni izvor s prognozama cijena kriptovaluta je sigurno LongForecast.com. Ova web stranica sadrži predviđanja cijena za sljedećih pet godina s mjesečnom promjenom i maksimalnom, minimalnom cijenom (sustav, međutim, ne generira prosječnu cijenu). Za razliku od dva gore spomenuta izvora, ovaj portal ima predviđanja cijena za samo 15 najpopularnijih kriptovaluta.

Analizirajući predviđanja

Smatrali smo da je najbolji način za usporedbu točnosti predviđanja cijena koje ove web stranice nude ispitivanje tri kripto valute (dvije popularne kovanice i jedna s relativno malim obimom trgovanja). Testirat ćemo kratkoročna predviđanja kao i dugoročne prognoze. Evo izdvojenih podataka sa sve ove tri web stranice

Predviđanje cijena za listopad 2018. (kratkoročno) 

Bitcoin Crtica ARK
walletinvestor.com 9348-13,451 491-828 0,8048-4,704
TradingBeasts.com 9,294-13,668 339-498 3,75-5,52
LongForecast.com 6,620-8,474 153-197 (prikaz, stručni)

Predviđanje cijena za siječanj 2021. (dugoročno)

walletinvestor.com 26.390 – 32.437 1,422-1,870
TradingBeasts.com 13.837 – 20.349 562-827 8.11-11.93
LongForecast.com 31.478 – 39.070 373-463

Danas, na datum pregleda predviđanja, cijena Bitcoina iznosi 8.135 američkih dolara. Kratkoročna predviđanja vrlo su slična, a LongForecast.com ima manja očekivanja od druga dva izvora. Dugoročna predviđanja razlikuju se znatno više, posebno ona koju je izradio TradingBeasts.com i koja je gotovo upola manja od dva preostala portala.

Dash je danas 237 dolara i baš kao i kod Bitcoina, naj pesimističnije prognoze donosi LongForecast.com koji očekuje pad cijene na kratkoročnoj ljestvici. Dugoročna očekivanja posebno su sjajna na walletinvestor.com, koji predviđa dvostruku cijenu od druge dvije web stranice.

Posljednja prognoza je za ARK, 75. najveći novac po tržišnoj kapitalizaciji. Kao što je već spomenuto, LongForecast.com ima samo predviđanja za 15 najpopularnijih kovanica, tako da nas nema što usporediti. Nažalost, čak i walletinvestor.com ima predviđanja cijena samo do prosinca 2018., tako da možemo uspoređivati ​​samo njegove kratkoročne prognoze. Trenutna cijena ARK je 1,23 USD. Predviđanje koje je izradio walletinvestor.com ima prilično veliko širenje i cijena bi se navodno trebala kretati od 0,8048-4,704. Predviđanja koja je izradio TradingBeasts.com vrlo su slična, ali minimalna cijena nije tako niska. Dugoročno predviđanje koje nudi samo jedan s ovih web mjesta je 8.11-11.93.

Zaključak – Top 3 web stranice s predviđanjem cijena kriptovaluta

Pravilan zaključak ovog članka morat će pričekati nekoliko godina; iako ćemo kratkoročne rezultate saznati za samo nekoliko mjeseci. Ipak, s tim je teško bilo kojoj web lokaciji pripisati priznanje najboljem prediktoru bez više podataka; pa čak i web mjesto koje je moglo točno predvidjeti cijenu BTC-a moglo bi potpuno promašiti s DASH-om ili nekim drugim novčićem.

Završit ćemo citatom s TradingBeasts.com: „Nitko ne može s potpunom sigurnošću predvidjeti cijene kriptovaluta, stoga je presudno shvatiti da predviđanja cijena služe samo kao prijedlog mogućeg razvoja cijena i da nisu namijenjeni koristi kao investicijski savjet. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map