Befektetés az aranyba – minden, amit tudnia kell

Zűrös időkben az arany a kereskedők biztonságos menedékhelyű befektetései közé tartozik az egész világon. A jelenlegi gazdasági helyzet mellett nem meglepő, hogy az unciánkénti arany ára a spot kereskedési piacokon minden idők legmagasabb szintjét éri. Tekintettel arra, hogy az árak 2020-ban közel 30% -ra emelkedtek, a gazdasági bizonytalanságnak nincs vége a láthatáron, felmerülhet a kérdés, hogy most van-e a megfelelő idő az aranyba való befektetéshez. Itt megismertetjük Önnel, hogy pontosan hogyan kezdheti el az aranyba történő befektetést, és milyen egyéb szempontokat kell figyelembe venni.

Az aranyba fektetés előnyei

Van néhány kulcsfontosságú előny, ha kifejezetten az aranyba fektet be. Íme egy vázlat arról, hogy mire számíthat mindegyiktől:

Stabilitás: Gyakran mondják, hogy az arany recesszióbiztos. Az a tény, hogy a diagramok és a történelmi adatok szerint az arany iránti kereslet a bizonytalanság idején növekszik, amely sokféle formában jelentkezhet. Ez pénzügyi recesszió szempontjából gazdasági lehet, valuta gyengeség következtében, vagy bizonyos régiók politikai instabilitásának eredményeként..

Végül ez a stabilitás jól bemutatható, ha megnézi a diagramokat. Az arany ára az évek során folyamatosan emelkedett, különösen akkor, ha a gazdaságok kihívást jelentettek. A szóban forgó eset tisztán látható 2020-ban, mivel az ár rekordmagasságot ért el 2000 dollár felett.

Diverzifikált portfólió: A sikeres befektetés sarokköve a kiegyensúlyozott portfólió. Itt hasznos lehet az arany és valóban más nemesfémek, valamint egyes árucikkek. Az arany a portfóliójában nagyon biztonságos egyensúlyt biztosít, és sok esetben fedezetet nyújt a volatilitás és a gazdasági bizonytalanság ellen az eszköz biztonságos menedék jellege miatt, valamint az a tény, hogy az értéket nem befolyásolja különösebben ugyanaz a kínálat és kereslet reakciók, mint a legtöbb egyéb eszköz.

Amit az arany hoz a portfólióba, az a következetesség mértéke. Lehet, hogy nem a legmagasabb színvonalú előadó a hozamok tekintetében, és hosszabb távon tekintve a növekedési rátákat, a legtöbb főbb részvényindex és néhány egyéb eszköz teljesíti, bár átlagosan még mindig nagyon a növekedés állandó üteme, különösen rövidebb időn belül, ahol nagyobb gazdasági kihívások állnak fenn.

Hogyan lehet befektetni az aranyba

Bármely új piacra vagy eszközbe történő befektetés bizonyos mértékig ijesztőnek tűnik. Ez az érzés elhalványul, ha rájössz, hogy nincsenek tényleges akadályok a belépés előtt. Ugyanez igaz az aranybefektetésekre is. Valójában sokféleképpen indíthatja el az eszközbe történő befektetését. Míg ezek egyike az arany fizikai megvásárlása, megnyugodhat, hogy több rugalmasabb módja van a részvételnek.

Készletek: Az arannyal kapcsolatos részvényekbe történő befektetés kiváló módja az indulásnak, ha érdekel némi arany. Rendben, közvetlenül nem lesz a tulajdonosa a tényleges aranynak, de közvetlenül profitálhat az olyan vállalatok árfolyam-emelkedéséből, amelyeket közvetlenül befolyásolnak az arany árai.

A bányászati ​​társaságok részvényeihez való befektetés azt is jelenti, hogy jó likviditással rendelkezik, mivel könnyedén vásárolhat és adhat el részesedéseit, ami az egyik kihívás, ha fizikai aranyat vásárol.

ETF-ek: Az aranykészletekbe történő befektetéshez hasonlóan választhatja az arannyal kapcsolatos ETF-t vagy befektetési alapokat is. Ezek alapvetően az arannyal kapcsolatos vállalatok kosarába történő befektetések, amint azt egy részvényhez jutnánk. A különbség itt az, hogy nem lesz közvetlen tulajdonosa az alapul szolgáló részvényeknek, és ily módon több vállalatba történő befektetés minden bizonnyal diverzifikáltabb.

Ez egy kiegyensúlyozottabb, konzervatívabb befektetési módszer, amely sok likviditást tart fenn Önnek, mint kereskedőnek, bár lehetnek díjak és egyéb feltételek. Ezért ezek alkalmasabb befektetések a nem kezdő kereskedők számára.

Ha érdekli, megtekintheti az ETF kereskedési útmutatónkat.


Határidős & Lehetőségek: Egy másik alternatíva, amikor aranyba vagy más nyersanyagba fektet be, az a határidős piacon való kereskedés. A határidős ügyletek alapvetően olyan eszközök, jelen esetben arany megvásárlása, amelyek a jövőben egy bizonyos ponton, bizonyos áron vásárolhatók meg. Ezek nagyon népszerű kereskedési piacok és rendkívül likvidek lehetnek.

Ez a likviditás pozitív lehet, ha gyorsan kell kereskednie arany befektetéseivel, bár vegye figyelembe, hogy a határidős piac meglehetősen ingatag lehet, és a határidős és opciós kereskedés meglehetősen nagy kockázatnak számít, és többnyire csak tapasztalt befektetők számára alkalmas..

Fizikai arany: A fizikai arany vásárlásának több módja van. Ennek legáltalánosabb módja az aranybevásárlás, amely közel tiszta aranynak minősül, és általában aranyrudak vagy bizonyos aranyérmék sztereotip formájában vásárolható meg, és világszerte számos tanúsított és megbízható forrásból kapható..

A két vállalatnak javasoljuk, hogy vegyenek aranyat:

  1. Arany Bróker
  2. Veretlen boltozat

Kinek érdemes megfontolnia az arany vásárlását?

A valóságban az aranyba történő befektetés szinte mindenki számára alkalmas lehet, bár különböző okokból. Kitűnő kiegészítő minden portfólióhoz, mint állandó előadó, amely rengeteg változatosságot adhat, attól függően, hogy hogyan szeretne befektetni belőle.

Különösen a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben úgy tűnik, hogy az aranyba történő befektetést sok kereskedő bölcs választásnak ítélte meg, amit a jelenlegi rekordmagas árak tükröznek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map