Hogyan lehet fizikai aranyat vásárolni

Ha nemesfémekbe, és különösen az aranyba fektet be először, akkor tudni fogja, hogy számos módon lehet befektetni az aranyba. Ide tartoznak a befektetések, amelyek mindkettő megfoghatatlanok abban az értelemben, hogy fizikailag nem tarthatják meg őket, például részvények és ETF-ek. Ha olyan befektető vagy, aki szeret kézzelfoghatóan birtokolni befektetését, van egy másik módszer is. Fizikai arany, más néven aranyfém. Itt végigvezetjük Önt a fizikai arany vásárlásának folyamatán, valamint az Ön igényeitől függően elérhető különféle típusokon.

A fizikai arany fajtái

A fizikai aranyba fektetve általában két lehetőség áll szemben. Ezek aranyrudak, vagy aranypénzek. Az Ön igényeitől függően mindkettő jelentősen eltérhet, ha a beruházásokról és azok értékéről van szó.

Az aranyrudak a fizikai arany leggyakrabban megvásárolt formája. Befektetési célból vásárolva ezeknek legalább 99,5% -os tisztaságú aranyrudaknak kell lenniük. Amit általában látni fog a befektetési minőségű aranyrudakból, és amire figyelnie kell vásárláskor, az az, hogy a gyártó nevét, a rúd súlyát és a tisztaságot, amelyet általában 99,99% -ban fejeznek ki a bár arcán. Ezek jelzik a sáv minőségét és kezességet vállalnak annak hitelességéért.

Az aranypénzek egy másik módja a fizikai aranybefektetésnek. Meg kell azonban jegyeznie, hogy ha aranypénzt vásárol, akkor azok nem mindig azonosak az arany azonnali áraival, ugyanúgy, mint egy aranysárga. Ez annak köszönhető, hogy számos más tényező játszik szerepet.

Aranypénz esetén ezek jellemzően nem ugyanazon tisztaságúak, mint az aranyrudak. Jellemzően 91% -92% aranyat tartalmaznak. Ennek ellenére az érmék súlyában kifejezett ára meghaladhatja az aranyrúd árát. Ez annak köszönhető, hogy az érmék egy része összegyűjthető. Ennek a begyűjthetőségnek a meghatározása azonban egy másik szakterület, és ha a lehető legegyszerűbb fizikai arany befektetésre vágyik, akkor valószínűleg a rudak a legjobb hely a kezdéshez.

Hogyan lehet fizikai aranyat vásárolni

A következő kérdés, amikor bekapcsolódunk és fizikai aranyat vásárolunk először, érthető módon az, hogy hol lehet megvenni?

Ha erről a kérdésről van szó, magától értetődik, hogy csak a legmegbízhatóbb forrásokból szeretne vásárolni. Ezeket viszonylag könnyű megtalálni, és általában erős az online jelenlétük, sok pozitív vélemény és hitelesség támogatásával. Ebben a tekintetben nagyon fontos, hogy a vásárlás előtt elvégezze saját átvilágítását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön által használt kereskedő teljesen jogos. A legelső dolog, amiben rendkívül tisztában kell lennie, az az arany aktuális ára, és kerülje el azokat a kereskedőket, akik túl jónak tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek, vagy hatalmas prémiumokkal járultak hozzá a jelenlegi spot árhoz.

Az Egyesült Államokban a Better Business Bureau jó kiindulópont, ha egy kereskedő hírnevét szeretné felülvizsgálni vagy megerősíteni.

Ha inkább kihagyja a házi feladatot, akkor ezt a két vállalatot javasoljuk:

  1. Arany Bróker
  2. Veretlen boltozat

Az arany vásárlásakor figyelembe veendő tényezők

Bár most jó úton jársz a fizikai arany első vásárlásához, még mindig van néhány kulcsfontosságú pont, amelyek nagyszerűek ahhoz, hogy ne tartsd magad jó úton.

Méret: Az arany vásárlása nem azt jelenti, hogy egyenesen bele kell merülni, és 1 kg-os, vagy akár 1oz-es rudat kell vásárolnia. Az aranyrudak mindenféle méretben kaphatók. Általában 1 gramm és 1 kilogramm közötti mennyiséget vásárolhat. A legfontosabb az Ön számára megfelelő méret megvásárlása. Ez mind a saját költségvetését, mind a viszonteladást tekintve. Valószínűleg a kisebb mennyiségeket a jövőben könnyebb lesz eladni, ha szükséges.

Árprémium: Győződjön meg arról, hogy a különböző neves aranyszállítók körül vásárol. Valamennyi nemesfém vásárláshoz hozzáadódik egy kis prémium az azonnali árhoz, de nem lehetnek rejtett díjak. Ezt mindig érdemes kétszer ellenőrizni vásárlás előtt.

Tárolás & Biztosítás: Most, hogy fizikai aranyat vásárolt, a lehető legbiztonságosabbnak és biztonságosabbnak kell lennie. Ez azt jelentheti, hogy fizetnie kell egy másik biztonságos tárolóért, ami erősen ajánlott megoldás, különösen, ha nagy mennyiségben vásárol. Ha azt akarja, hogy a nemesfémje megfelelően biztosított legyen, akkor előfordulhat, hogy befektetnie kell egy professzionális tárolási megoldásba vagy speciális harmadik fél biztosításába.

Feltétel: Természetesen az arany vásárlásakor meg kell győződnie arról, hogy a legjobb állapotban van-e. Ez általában nagyon részletes, ha megbízható eladótól vásárol. Ha birtokába kerül, akkor ebben az állapotban szeretné megtartani aranyát. Ez egy másik előny a biztonságos tárolás mögött, mivel meg akarja győződni arról, hogy aranya teljesen el van-e zárva az ártalomtól vagy olyan karcolásoktól, amelyek befolyásolhatják az értéket.

Végső gondolatok

Összességében véve magának fizikai aranyat a mai piacon, minden bizonnyal könnyebben elérhető, mint gondolná. Ha Ön olyan típusú befektető, aki szereti kézbe venni az immateriális javakat, akkor az arany tökéletes választás lehet az Ön számára, mivel rekordmagasság mellett marad.

Miután legyőzte a BBB által akkreditált legjobb aranyszolgáltató megtalálásának akadályait, és figyelembe véve, hol tárolja eszközét, semmi sem akadályozza meg abban, hogy ezt az első vásárlást bármilyen méretű aranyrudat vagy érmét vásárolhassa Önnek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner