Bitcoin ár ma: BTC / USD árfolyamérték útmutató

Contents

Élő valós idejű Bitcoin ár BTC / USD árfolyam értékben

A mai kriptovaluta-ökoszisztéma leggyakrabban feltett kérdése: mi a Bitcoin ára.

Ez a bitcoin ár útmutató négy fő elemzésre oszlik, hogy megértsük, hogyan működik a BTC / USD árfolyamérték. Az első a fenti valós idejű BTC árdiagram, amelyet a következő három alapvető elem követ:

 • mit jelent a bitcoin árfolyama (hogyan frissül a BTC árképzési képlete az USD-ben)
 • legnépszerűbb gazdasági kriptopiaci tényezők, amelyek a bitcoin árát felfelé vagy lefelé húzzák
 • események történelmi bitcoin árvonala időrendben és BTC az USD hírekben

Mit jelent a Bitcoin (BTC) árának USD árfolyama?

Amint megnézzük a múlt hónap bitcoin árfolyamának bitcoin diagram elemzését, rendkívül jelentős a nyilvánvaló ismerete, mivel az árfolyamok döntő szerepet játszanak a devizakereskedésben.

Egyesek azonban nem biztos, hogy teljesen értik az árfolyamok működését. Ma mindent elmagyarázunk, amit tudnod kell a bitcoin árfolyamainak működéséről és a bitcoin árának meghatározásáról.

A bitcoin hálózat közel 4000 napja működik (egészen pontosan 2019. december 17-én), mióta megkezdődött a nyílt forráskódú peer to peer BTC blockchain szoftver.

Egy évtizeddel ezelőtt egy bitcoin kevesebb volt, mint egy fillér. Ma egy bitcoin körülbelül 10 000 dollárt ér, és minden idők legmagasabb pontja valamivel kevesebb, mint 19 900 dollár BTC / USD. Nyilvánvaló, hogy a bitcoin árfolyama az évek során vadul ingadozott, mivel a volatilitás még nem egy, nem kettőt, hanem három különböző 80% -os hátrányt tapasztalt a korábbi chart-csúcsokhoz képest.

A legigényesebb kérdésekre a következő válaszokat adjuk:

 • Hogyan számítják ki az olyan árfolyamot, mint a BTC / USD?
 • Milyen típusú tényezők mennek az árfolyamba?
 • Miért változnak az árfolyamok??
 • Mi okozza a bitcoin árfolyamának ingadozását a volatilitással?
 • Mi határozza meg, hogy a bitcoin árfolyama emelkedik vagy csökken?
 • Ki állítja be a bitcoin árfolyamát és annak USD számítását?
 • Miért vannak rögzítve egyes fiat devizaárfolyamok, míg mások lebegnek??
 • mekkora volt a bitcoin múltkori ára 2009 és 2019 között?
 • mekkora a bitcoin árfolyam-nyeresége és vesztesége hónapról hónapra, évről évre?
 • mik a leggyakoribb kérdések a bitcoin USD-ben mért árával kapcsolatban?

Reméljük, hogy a kriptovaluta közösség készen áll erre az egyedi bitcoin ár útmutatóra.

Itt van egy egyszerű bitcoin árfolyam USD konverziós számológéppel, valamint egy egyszerű módja a BTC USD-re történő cseréjének. A

Mi az árfolyam? Hogyan működik a BTC az USD cserearányokban?

Akár kriptovaluta árfolyamokról, akár fiat valutaárfolyamokról beszélünk, az árfolyamok nagyjából ugyanúgy működnek.

Az árfolyam egyszerűen módja annak, hogy kifejezze az egyik pénznem értékét a másiknak. Megmondja, mennyit ér a devizája devizában.


A jelenlegi árfolyam például az Egyesült Államok dollár (USD) és a kanadai dollár (CAD) között körülbelül 1 USD = 1,30 USD. Ez azt jelenti, hogy 1 USD-je 1,30 USD-nak felel meg.

Az árfolyamokat fordítva is kifejezheti. Mondhatod, hogy 1 USD = 0,76 USD. Ha CAD-et cserél USD-re, akkor 1 USD-t kell fizetnie, hogy 0,76 USD-t kapjon cserébe.

2019 novemberétől a bitcoin és az USD közötti árfolyam nagyjából 1 BTC = 9 400 USD.

Az árfolyamok megértése érdekében segíthet az árfolyamot úgy gondolni, mint az árat, amelyet az Ön pénznemében kell fizetnie egy másik pénznem vásárlásához. Ha a BTC / USD árfolyam például 10 000,00, akkor ez azt jelenti, hogy 1 000 BTC megvásárlása 10 000 USD-ba kerül. Az átváltási árfolyam mindig megmutatja, hogy a második pénznemből (USD) mekkora összeget kell vásárolnia az első pénznem egy egységének (BTC).

Hogyan működnek az árfolyampárok

mekkora a bitcoin árfolyama

Néha azt is látjuk, hogy az árfolyamok párban vannak kifejezve. A devizapár az árfolyam ára két különböző devizában (forex) vagy kriptovaluta piacon forgalmazott deviza esetében..

Amikor devizapárra adnak megbízást, akkor az első felsorolt ​​valutát vagy alapvalutát vásárolja meg, míg a párban felsorolt ​​második devizát – az árajánlati pénznemet – eladja.

Az EUR / USD devizapár a leglikvidább devizapár a világon. Ezzel a párral az egyik fél USD-t ad el USD-ért, míg a másik fél USD-t USD-ért.

Néha a devizapárokat így fejezik ki: EUR / USD = 1,200. Ez azt jelenti, hogy eladhatja az első pénznemet (EUR), hogy megkapja a második pénznemet (USD) a felsorolt ​​összegben. 1 EUR-t eladhat 1,2 USD-ért.

Annyi devizapár van, ahány valuta van a világon. Az olyan nagy devizapároktól kezdve, mint az USD és JPY, az olyan kisebb devizapárokig, mint az észak-macedón dénár (MKD) és az albán lek (ALL), a ma vásárolható és eladható devizák száma nincs korlátozva.

Honnan származnak az árfolyamok?

Honnan származnak az árfolyamok?

A legtöbb devizával és kriptovalutával a hét minden napján a nap 24 órájában kereskednek. Több mint 5 billió dollárnyi fiat pénznem cserél gazdát minden nap világszerte.

Ezeket a tranzakciókat vizsgáljuk az aktuális árfolyam meghatározásához. Mennyit fizetett valaki azért, hogy megvegye az USD-t a BTC-vel? Mennyit fizetett valaki CAD-ben, hogy USD-t vásároljon?

Az összes pénznem mellett az árak folyamatosan változnak. A mexikói pesókat folyamatosan kereskedik például amerikai dollárral. Az eurókat folyamatosan orosz rubelekre cserélik. Ezek a devizaügyletek folyamatosan történnek, és ezek a tranzakciók határozzák meg az árfolyamot.

Rögzített versus változó árfolyamok

A legtöbb világpénznem a lebegő árfolyam. Az árfolyam bármikor változik a kínálat és a kereslet miatt. Néhány ország azonban használja rögzített árfolyamok. Ezen valuták árfolyama nem változhat. Az árfolyam rögzített vagy valamihez kötött.

Lebegő árfolyam alatt korlátlan számú tényező befolyásolhatja az árfolyamokat. Amikor például az Egyesült Királyság megszavazta az Európai Unióból való kilépést, a brit font (GBP) értéke csökkent az euróhoz, az amerikai dollárhoz és a világ többi fő pénzneméhez viszonyítva..

Az árfolyamokat számtalan tényező befolyásolhatja, ezért a legtöbb árfolyam a nap folyamán ingadozik.

Egyes országokban azonban nincsenek lebegő árfolyamok. Rögzített árfolyamaik vannak. Ezek az országok valutájukat az amerikai dollárhoz vagy hasonlóan stabil devizához kötik, majd ezeket az árfolyamokat hosszú ideig fenntartják.

A szaúdi arialiáknak például fix árfolyama van. Csak akkor változik az értéke, ha a kormány úgy dönt, hogy megváltoztatja az értékét.

Kínában eközben sokáig volt hasonló rendszer a jüannal. A jüan értékét mesterségesen alacsonyan tartották az amerikai dollárral szemben, hogy a kínai áruk vonzóbbá váljanak az exportőrök számára. Ma Kína eltávolodott ettől a rendszertől, bár a jüan továbbra sem engedi teljes lebegését. Ehelyett a jüanoknak megengedett, hogy kis sávon belül mozogjanak.

A kormányok vagy a központi bankok ellenőrzik-e az árfolyamokat?

A kormányok vagy a központi bankok ellenőrzik-e az árfolyamokat?

A legtöbb nagy ország ma rugalmas vagy lebegő árfolyamokat alkalmaz. Az Egyesült Államok kormánya például nem változtathatja meg közvetlenül az USD árfolyamát más fiat devizákkal. Az árfolyam szándékosan lebeg.

A legtöbb központi bank nem változtatja meg közvetlenül az árfolyamokat. A központi bankok azonban olyan politikákat bocsáthatnak ki, amelyek hosszú távon közvetett módon befolyásolják az árfolyamokat.

A központi bankok módosíthatják például a kamatlábakat és befolyásolhatják az inflációt, amelyek mind befolyásolhatják egy valuta árfolyamát a globális devizákkal szemben.

Egyes kormányok közvetlenül ellenőrzik az árfolyamokat

Egyes kormányok közvetlenül ellenőrzik az árfolyamokat

A legtöbb nemzeti kormány nem avatkozik közvetlenül az árfolyamokba. Egyes országok kormányai azonban közvetlenül befolyásolják az árfolyamokat.

A szaúdi arab rial például ritkán ingadozik a globális devizákkal szemben, mert a szaúdi kormány rögzített árfolyamot alkalmaz. Ez az árfolyam csak akkor változik, ha a kormány úgy dönt, hogy változtat rajta.

A kínai jüannak évtizedek óta fix árfolyama volt, bár a kínai kormány most rugalmas árfolyamra tér át. Ma a jüan árfolyama ritkábban változik, mint a rugalmas árfolyammal rendelkező devizák, de gyakrabban változik, mint a fix árfolyamú devizák.

Amikor a kormány rögzített árfolyamot tart fenn, akkor az árfolyamot általában az amerikai dollárhoz kötik. Egyes országok – például Szingapúr – valutájuk értékét eszközkosárhoz kötik, beleértve az amerikai dollárt és más főbb valutákat vagy globális eszközöket.

Mi befolyásolja a valuta árfolyamát?

Az összes devizaárfolyamot befolyásolja kínálat és igény – beleértve a bitcoin, az amerikai dollár és más devizák árfolyamát.

Mennyit hajlandóak fizetni az emberek egy bitcoinért? Hány bitcoin érhető el? A két kérdésre adott válaszok alapján a bitcoin ára emelkedni vagy csökkenni fog.

A kínálat és a kereslet természetesen bonyolultan kapcsolódik több ezer különböző tényezőhöz.

a hagyományos devizavilágban három tényező befolyásolja az árfolyamot:

Kamatláb: A legtöbb országban van egy központi bank, amely kamatot fizet. A magasabb kamatláb értékesebbé teszi a valutát, mert a befektetők az adott országba kívánnak befektetni, kihasználva a magas kamatlábakat azzal, hogy pénzüket az adott ország pénznemére váltják. A befektetők átváltják valutájukat a magasabb kamatot fizető pénznemre, majd megtakarítják az adott ország bankjában, hogy kihasználják ezeket a magas kamatokat.

Pénzbeli támogatás: A legtöbb központi bank ellenőrzi a pénzkínálatot is. Az Egyesült Államok Gravírozási és Nyomtatási Irodája például napi 38 millió bankjegyet nyomtat, névértékük körülbelül 541 millió dollár. Ha több pénzt nyomtatnak, az gyengíti a forgalomban lévő pénz értékét. Túl sok pénz kerget túl kevés árut és szolgáltatást. Azok az emberek, akik pénzzel rendelkeznek, fel fogják ajánlani az áruk és szolgáltatások árait, ami inflációt eredményez. Ha túl sok pénzt nyomtatnak, akkor hiperinflációt tapasztalunk – mint amit az 1920-as években Németország vagy a modern Zimbabwe látott.

Gazdasági növekedés és pénzügyi stabilitás: Egy erős, növekvő gazdaságú ország vonzza a befektetőket. Ezek a befektetők megveszik az ország termékeit és szolgáltatásait. Ehhez meg kell vásárolniuk az ország pénznemét, ami emeli ennek a pénznemnek az árát. Ezzel szemben, ha az ország gazdasági növekedése és pénzügyi stabilitása gyengül, a befektetők el akarják adni eszközeiket, ami nyomást gyakorol a devizára és az árak esését idézi elő..

Mindhárom tényező jelentős hatással van a fiat devizaárakra. Ezután megvizsgáljuk, hogy bizonyos tényezők hogyan befolyásolják a bitcoin árát.

Mi befolyásolja a kripto tőzsdei árfolyamokat?

Mi befolyásolja a kripto tőzsdei árfolyamokat?

A fenti tényezők mindegyike döntő szerepet játszik az árfolyamokban a fiat valutapiacokon. De mi van a kriptopiacokkal?

A rejtjelpiacokon az árfolyamokat elsősorban ugyanaz a két tág tényező szabályozza: a kínálat és a kereslet.

Kínálat: Hány tokent lehet megvásárolni? Milyen gyorsan növekszik a kínálat minden évben? Hány tokent van bezárva? Hány zseton érhető el cserék útján vagy a nyilvánosság kezében?

Igény: Mennyit hajlandó fizetni az egyes tokenekért? Mennyire akarják az emberek megvásárolni egy adott tokent? Milyen típusú vonzó tulajdonságokkal rendelkezik a pénznem, amelyek nincsenek más pénznemekben?

Ha a kereslet és a kínálat megegyezik, a kriptovaluta értéke azonos marad. Amikor a kereslet meghaladja a kínálatot, az árak emelkednek. Az elmúlt évtizedben ezt láthattuk a bitcoinnál: a bitcoin fix 21 millió készlettel rendelkezik, csökkenő számú, rendszeresen kiadott zsetonnal. Mivel nőtt a kereslet a bitcoin iránt, és a kínálat változatlan maradt, a bitcoinenkénti ár óhatatlanul emelkedett.

Természetesen a kereslet és kínálat több ezer különböző tényezőből áll.

Például egy erős fejlesztői közösséggel, nagyszerű alkalmazás-támogatással és sok hype-val rendelkező kriptovaluta erős keresletet mutat. Több ezer tényező befolyásolhatja a keresletet.

Hogyan működik a Bitcoin árfolyama?

Hogyan működik a Bitcoin árfolyama?

A Bitcoin árfolyama más módon működik, mint a hagyományos nemzeti valuták.

Persze a bitcoin árfolyamát ugyanazok a tényezők befolyásolják.

A pénzbeli támogatás (vagy teljes készlet) bitcoin szerepet játszik például, akárcsak a a bitcoin inflációs rátája (kibocsátási ráta vagy blokkjutalom).

A nemzeti valutákkal ellentétben azonban a bitcoin árfolyamát egyetlen konkrét nemzetgazdaság sem befolyásolja. Egy ország központi bankja nem változtathatja meg kamatlábát, hogy ne befolyásolja például a bitcoin árfolyamát. Nincs olyan bitcoin központi bank, amely választhatna további bitcoinok kibocsátását.

A Bitcoin árfolyamát a pénzügyi ciklusok sem igazán befolyásolják. Egy ország negyedéves GDP-növekedése nem befolyásolja a bitcoint, ahogy a természetes recessziós és inflációs ciklus sem.

Fentről arról beszéltünk, hogy két egyszerű tényező befolyásolja a világ minden devizaárfolyamát: a kereslet és a kínálat. Csakúgy, mint a fiat pénznemek, a kriptovaluta árfolyamokat is több ezer olyan részbeteg befolyásolja, amelyek a kínálatot és a keresletet alkotják.

Mely országokban van rögzített árfolyam? Jók vagy rosszak?

Mely országokban van rögzített árfolyam? Jók vagy rosszak?

Egyesek úgy vélik, hogy az árfolyam szabályozása jó ötlet. Kínának és Szaúd-Arábiának egyértelműen jól sikerült az elmúlt évtizedekben.

Amikor a legtöbben rögzített árfolyamról hallanak, a kínai jüanra és a szaúdi arialiára gondolnak.

Meglepődhet, ha megtudja, hogy az Egyesült Államokban és a legtöbb nagy országban fix árfolyam volt a múlt század legnagyobb részében.

Az 1800-as és 1900-as évek során az Egyesült Államok fokozatosan felhalmozta a világ aranykészletének legnagyobb részét. Az amerikai kormány az arany árát unciánként 20,67 dollárban rögzítette az 1900-as Gold Standard Act-kel.

Ez az ár 1934-ig változatlan marad, amikor az aranytartalék-törvény megtiltotta az arany magántulajdonát, és felhatalmazta Franklin Delano Roosevelt elnököt az amerikai dollár leértékelésére. A kormány egyik napról a másikra unciánként 20,67 dollárról unciánként 35 dollárra emelte az arany árát. A dollárt 60% -kal értéktelenítették le, bár a kormány aranytartalékainak értéke éjszakánként 0,33 milliárd dollárról 7,348 milliárd dollárra nőtt.

A legtöbb más vállalat felismerte a stabil valuta értékét, és az Egyesült Államok gyorsan globális nagyhatalommá vált. Így 1944-ben a világ legtöbb országa aláírta a Bretton Woods-i egyezményt, és vállalta, hogy valutáját az amerikai dollárhoz kötik..

Ez az aranystandard egészen 1971-ig tartott, amikor Nixon elnök levette az amerikai dollárt az aranystandardról. Ettől kezdve az amerikai dollár lebegő vagy rugalmas árfolyamot tartott fenn.

A rögzített árfolyam előnyei és hátrányai

A rögzített árfolyam előnyei és hátrányai

Akár fiat valutákkal, akár kriptovalutákkal foglalkoznak, a rögzített árfolyamok lehetnek jóak vagy rosszak. A rögzített árfolyam egyes előnyei és hátrányai a következők:

Előnyök

Stabilitás: A rögzített árfolyam első és legfontosabb előnye, hogy stabilitást tud teremteni. A befektetők tudják, mit ér egy valuta. Beruházhatnak egy országba, és tudják, hogy a befektetés nem fog hullámzóan ingadozni a devizaértékelés miatt.

A kisebb országok részesülhetnek az erősebb országok erősségéből: Több ország kötötte valutáját az amerikai dollárhoz, mint a világ bármely más pénzneme. Miért? Nos, az Egyesült Államokban erős és diverzifikált gazdaság van. Amikor az amerikai dollár növekszik, bármely ország, amely az amerikai dollárt használja, közvetett módon profitálhat a növekedésből. Ha a fiat pénzneme az amerikai dollárhoz van kötve, és az amerikai dollár értéke nő, akkor a fiat pénzneme is emelkedik.

Hátrányok

A fix árfolyamok fenntartása drága: A legtöbb kormány a rögzített árfolyamot tartja fenn nagy devizatartalék fenntartásával. Egy akkora országhoz, mint Kína, hatalmas devizatartalékokra van szükség a valuta stabilan tartásához. E tartalékok fenntartása költséges.

Célzá teszi az országot a spekulánsok számára: Az árfolyam rögzítése az országot a spekulánsok célpontjává teheti. A spekulánsok rövidíthetik a valutát, mesterségesen csökkentve ezzel a valuta értékét. A központi banknak átváltania kell a devizáját, hogy megtámogassa valutájának értékét. Ha a központi banknak nincs elég, akkor emelnie kell a kamatlábakat, ami recessziót okoz. Ezt 1992-ben a brit fontnál láthattuk, amikor George Soros folyamatosan rövidre zárta a fontot, amíg az Egyesült Királyság központi bankja nem adta fel, és hagyta, hogy a font lebegjen. 2015-ben Svájccal is láttuk, amikor a kormány felszabadította a svájci frankot az euróhoz való kötődéséből.

A fekete piacok felforgathatják a fix árfolyamokat: A kormányok gyakran megpróbálnak rögzített árfolyamot bevezetni, hogy élvezhessék a fent felsorolt ​​előnyöket, csakhogy kudarcot vallanak a rögzített árfolyam tényleges bevezetésével. Láttuk, hogy ez Venezuelában és más országokban előfordul. A venezuelai kormány hivatalosan az amerikai dollárhoz kötötte valutáját a gazdasági stabilitás helyreállítása érdekében. A legtöbb polgár azonban magántulajdonban hajlandó elfogadni egy sokkal eltérő árfolyamot a feketepiacokon keresztül. A feketepiaci árfolyam jóval eltér a hivatalos árfolyamtól, aláássa a kormány stabilitási megteremtési kísérletét.

Fix árfolyamok a kriptóban

Fix árfolyamok a kriptóban

Rögzített árfolyamokat látunk a kriptovilágban. Leggyakrabban állókészülékekkel látják őket.

A stabil pénznemek olyan kriptovaluták, amelyeknek szándékosan stabil az értéke. A piacon jelenleg forgalomban lévő állókeverék döntő többsége az amerikai dollárhoz van kötve. Megőrzik stabil értéküket az 1: 1 amerikai dollár készpénztartalék tartásával.

Az olyan stabil pénzérmék, mint a Gemini Dollar (GUSD) és a Tether (USDT), így működnek: ezek a vállalatok 1: 1 arányú digitális tokent adnak ki készpénztartalékaikkal. A GUSD és USDT token tulajdonosok bármikor kicserélhetik ezeket a tokeneket amerikai dollárra. Amíg 1 GUSD-ot 1 USD-re cserélhet, addig 1 GUSD mindig 1 USD-t fog érni a piacon.

Néhány ország lazán rögzített árfolyamokat alkalmaz

Néhány ország lazán rögzített árfolyamokat alkalmaz

Néhány ország egyedülálló megoldást hozott létre. Laza árfolyamokat hoztak létre. Ezeknek az árfolyamoknak van egy bizonyos kereskedési sávjuk. Az árfolyam ezen a sávon belül lebeghet.

A lazán rögzített árfolyam célja, hogy megadja a valutának a lebegő árfolyam alkalmazkodóképességét a rögzített árfolyam stabilitásával kombinálva. Megfelelően megvalósítva elég jól működhet.

Három fő pénznem van, amelyek jelenleg lazán rögzített árfolyamokat használnak:

Kína: A kínai jüan (CNY) 2% -os kereskedési sávval rendelkezik a tegnapi középpont körül. Az árfolyamnak ezen a sávon belül szabad lebegnie, mielőtt a kormány intézkedik az árfolyam stabilizálása érdekében. A jüan egy eszközkosárhoz van rögzítve (amely többnyire amerikai dollárból áll).

Szingapúr: A szingapúri dollárt (SGD) egy kereskedési sávon belül kezelik, hogy lassan növekedhessen az érték. Vagyonkosárhoz van rögzítve.

Vietnam: A vietnami Dong (VND) 2% -os kereskedési sávval rendelkezik, bár a kormány rendszeresen leértékeli a valutát ezen a tartományon túl (amint ez 2016 decemberében történt). A Dong az amerikai dollárhoz van kötve.

A kriptovaluta-árfolyamokat a központi bankok nem befolyásolhatják

A kriptovaluta-árfolyamokat a központi bankok nem befolyásolhatják

A központi bankoknak és más kormányzati szervezeteknek van némi befolyása a fiat devizaárfolyamokra. Az Egyesült Államok központi bankja a kamatlábakat módosíthatja például az árfolyamok közvetett befolyásolására.

A kriptovaluta egyik legnagyobb előnye, hogy az árfolyamok kívül esnek a kormányzati döntéshozatal területén.

A Bitcoin a világ első valóban globális pénzneme. Nem kötődik egyetlen ország gazdasági teljesítményéhez sem. A központi bank nem tudja egy kézzel befolyásolni a bitcoin árát.

Ha az amerikai gazdaság recesszióba esik, akkor az amerikai dollár értéke várhatóan csökken. A bitcoin értéke eközben nem biztos, hogy változik a többi globális valutához képest, mert a bitcoin nem csak az amerikai gazdasághoz kapcsolódik.

A kriptográfia árfolyamai nem immunitásúak a kormányzati beavatkozástól

A kriptográfia árfolyamai nem immunitásúak a kormányzati beavatkozástól

Természetesen a legkritikusabb kriptovaluta-szószólók is elismerik, hogy van egy hiba a kriptopénzeknél: a kormányok továbbra is többféle módon befolyásolhatják a kriptopénz-árfolyamokat.

A kormányok kriptotartalék-alapot tarthatnak: Tegyük fel, hogy az Egyesült Államok kormánya szeretné ellenőrizni a BTC / USD árfolyamot. Úgy döntenek, hogy 1 millió BTC-t vásárolnak, és tartalékalapban tartják. Ha a BTC / USD árfolyama túl magasra kerül, az amerikai kormány eladja ennek az alapnak a részét, eladási nyomást gyakorolva a piacokra és az árak esését okozva.

A kormányok betilthatják vagy korlátozhatják a kriptot: A kínai kormány 2017-ben betiltotta a kriptokereskedelem számos szempontját. Ez a bitcoin árfolyamának zuhanását okozta, bár a hatás rövid ideig tartott. Sokan pozitív jelnek látták ezt: még egy olyan nagy és hatalmas ország, mint Kína, egy kézzel nem befolyásolhatja hosszú távon a bitcoin értékét. Gondoljon azonban arra, mi történne, ha több ország egyik napról a másikra betiltaná a bitcoint. Mi történne, ha az EU hirtelen megváltoztatná a bitcoin kezelését? Mi történik, ha az amerikai kormány úgy dönt, hogy betiltja a bitcoin-ot?

E két hátrány miatt a kormányok továbbra is különféle módon befolyásolhatják a kriptográfiai árfolyamokat.

Összességében azonban a kriptovaluta árfolyamokat nagyrészt két piaci erő diktálja: a kínálat és a kereslet. A kriptovaluta árfolyamai nincsenek rögzítve egyetlen konkrét kormányhoz sem, és nem is vannak rögzítve egy meghatározott értékhez vagy fiat devizához. Ez egy hatalmas különbség a kriptovaluta és a fiat devizaárfolyamok között.

Árfolyamok és konverziós spreadek

Árfolyamok és konverziós spreadek

A kriptovaluta és a fiat valuta piacokon soha nem létezik egyetlen egyedi kriptovaluta árfolyam.

Biztos, hogy a BTC / USD árfolyama 10 000,00 körül lehet, de nem valószínű, hogy ezt a pontos árfolyamot minden cseréből és bankból meg fogja látni.

Ha különbség van az árfolyamok között, akkor konverziós spreadnek hívjuk. Az átváltási különbözet ​​eltér a piaci ártól, amelyet a kereskedő megkap.

Egy bank, pénzváltó vagy kriptovaluta tőzsde fel fogja tüntetni az árat, így profitot termelnek. A hitelkártyák, a PayPal és más pénzszolgáltatások ugyanúgy működnek.

Tegyük fel, hogy az USD / CAD árfolyama 1,30. Lehet, hogy elutazik az Egyesült Államokba és vásárol egy sört egy CAD hitelkártyával 10 USD USD-ért. Ha piaci kamatot fizetne, akkor a teljes díja 13 CAD lenne. A valóságban azonban a hitelkártya-társaságod további, például 2,5% -os árfolyamot számít fel. A hitelkártyáján látható ár 13,25 USD lesz a hozzáadott díj miatt.

A bankok, a pénzváltók és a kriptovaluta platformok konverziós spreadeket számítanak fel, hogy fedezzék szolgáltatási díjaikat. Egyesek ezen felül további díjakat számolnak fel, mások – mint például a hitelkártya-társaságok – csak devizadíjat számítanak fel.

Ezután beszélünk azokról a konkrét tényezőkről, amelyek befolyásolják a bitcoin árfolyamát, de először egy nagyon speciális táblázattal rendelkezünk, amely megmutatja a bitcoin árfolyamának hónapról hónapra lebontását..

A BTC árdiagramjának nyeresége / vesztesége hónapról hónapra, évről évre

Bitcoin-Return-by-Month-medium-def

Kattintson a nagyításhoz: 2009-2019 hónapról hónapra Bitcoin árdiagram, amely nyereségeket és veszteségeket mutat

Itt van egy extra édes grafika, amely minden hónapban bemutatja a Bitcoin árfolyamnyereségét és -veszteségét, valamint áttekintő összefoglaló arról, hogy mit jelentenek ezek a számok.

A legtöbb ember folyamatos diagramként tekint a bitcoin árára. A Bitcoin kereskedelmével a nap 24 órájában, a hét minden napján szerte a világon foglalkoznak. Nem követi a hagyományos pénzügyi piaci ciklusokat. Nincsenek negyedéves bitcoin eredményjelentések.

Azonban továbbra is gyűjthet bizonyos információkat abból, hogy a bitcoin hogyan mozog minden hónapban. Itt van egy diagram a bitcoin ármozgásairól 2010 augusztusától kezdve (az első bitcoin árfolyamkövető bevezetése) egészen 2019 októberéig.

Az adatokat a Cane Island Alternative Advisors, egy texasi kriptográfiai elemző cég állította össze, a Coinmetrics-től gyűjtött adatokkal..

A diagram kissé rendetlennek tűnik, kevés észlelhető mintával. Az alábbiakban azonban bemutatunk néhány információt, amelyet a diagramból kaphatunk:

 • A Bitcoin 2013 novemberében volt a legjobb hónapja, amikor november 1. és 30. között 467,4% -kal emelkedtek az árak
 • Átlagosan a bitcoin a legnagyobb pozitív ármozgást tapasztalja áprilisban (32,4% átlag) és májusban (28,9% átlag), ami lényegesen magasabb, mint bármely más hónap
 • Augusztus és szeptember az egyetlen hónap, amikor a bitcoin negatív átlagos ármozgást mutatott, 37,3% -kal, illetve 48,3% -kal esett vissza
 • Októberben és novemberben a következő legnagyobb átlagos árugrások vannak május és június után, októberben átlagosan 20,1%, novemberben pedig átlagosan 26,9%
 • Összességében a bitcoin 1146,1% -kal gyarapodott 2011 és 2019 között május hónapokban, ami magasabb kumulatív emelkedés, mint bármely más hónapban
 • A Bitcoin hasonlóan lenyűgöző kumulatív áremelkedést tapasztalt május (885,6%), november (752,6%) és október (523,3%) hónapokban
 • A Bitcoin valaha volt legnagyobb árugrása 2013-ban történt, amikor a bitcoin ára 5486,7% -kal emelkedett január 1. és december 31. között.
 • A Bitcoinnak csak két negatív éve volt: 2014-ben a bitcoin árfolyama az év elejétől végéig -57,6% -kal esett vissza; és 2018-ban a bitcoin ára -70% -kal esett az év elejétől végéig
 • A Bitcoinnak két hónapja volt, ahol az ára tökéletesen semleges maradt, átlagosan 0,0% -kal változott a hónap első napjától az utolsó dátumig: 2010. szeptember és 2012. április
 • A Bitcoin legrosszabb hónapja a történelemben 2011 augusztus volt, amikor a bitcoin -39,4% -ot esett a hónap első és utolsó dátumától
 • A Bitcoin második és harmadik legrosszabb hónapja érdekes módon közvetlenül az értékes hónap után következett be: a bitcoin 2011 szeptemberében 37,3% -kal, 2011 októberében pedig 36,4% -kal esett vissza

Most térjünk át a top 20 mozgatórugóra, amely felelős a bitcoin árának fel és le mozgatásáért.

A Bitcoin árát befolyásoló 20 legfontosabb tényező

bitcoin ártényezők

Több ezer egyedi tényező befolyásolja a bitcoin árát. Az alábbiakban felvázoltuk a 20 legfontosabb tényezőt.

A Bitcoin maximális kínálata

A Bitcoin az egyetlen fő valuta a világon, amelynek meghatározott, előre meghatározott, fix határa van. Csak 21 millió bitcoin lesz valaha. Ezt a határt keményen kódolják bitcoinra.

A bitcoin tényleges kínálata természetesen ennél jóval kevesebb. A bitcoin millióit elveszítették, elzárták vagy megsemmisítették. Vannak, akik úgy gondolják, hogy 4 millió bitcoin már nem érhető el.

Az eddig kitermelt 18 millió bitcoin közül ez azt jelentheti, hogy valójában csak 12 vagy 13 millió forog forgalomban, és csak további 3 millió van még kinyomtatva a következő 120 évben (az utolsó bitcoin kitermelését 2140-ben tervezik).

Kibocsátási ráta (blokkjutalom)

Csakúgy, mint egy központi bank, a bitcoin blokklánc is minden évben új pénzt nyomtat. 10 percenként a bitcoin blokklánc 12,5 BTC-t bocsát ki a gazdaságba. Ez a blokk jutalom, és annak a bitcoin bányásznak adják, aki bányászta ezt a blokkot.

Segít az emissziós rátára, mint a bitcoin inflációs rátájára gondolni. Mivel az új bitcoinokat verik, ennek csökkentenie kell a bitcoin árát (feltételezve, hogy a kereslet stabil marad), ami inflációt okoz. A bitcoin kibocsátási aránya azonban olyan alacsony, hogy nem képes lépést tartani a növekvő kereslettel. Éppen ezért a bitcoin ára évről évre folyamatosan emelkedett.

A Bitcoin kibocsátási aránya időszakosan csökken. Kezdetben a bitcoin blokklánc blokkjutalomként 50 BTC-t adott ki. Ezután ez a szám 25 BTC-re csökkent. Ma 12,5 BTC-n van, és egy másik blokkjutalom „feleződése” 2020. május 14-én várható. Ezen a napon a bitcoin blokk jutalma 6,25 BTC-re csökken, ami azt jelenti, hogy a bitcoin inflációs rátája lényegében egyik napról a másikra felére csökken.

A Bitcoin fogyó készlete

Nem csak a bitcoin mennyisége a tényező, hanem az is, hogy csökken az új bitcoinok kínálata. A mai napig 18 millió bitcoinot bányásztunk (2019 novemberében). Csak 21 millió bitcoin készül, ami valaha is elő fog állni, ami azt jelenti, hogy a teljes bitcoin készlet 85% -át kitermeltük.

Ami még meglepőbb, hogy az utolsó bitcoinot csak 2140-ig bányászjuk!

A bitcoin csökkenő blokk jutalmazási rendszere miatt a bitcoin blokk jutalma továbbra is felére csökken, amíg naponta csak néhány tizedet vagy századot bányásznak.

Végül 2140-ben a bitcoin blokklánc bányászni fogja az utolsó bitcoinot, ekkor soha nem jönnek létre új bitcoinok.

Gazdasági növekedés a Bitcoin közösségben

A Bitcoin nem kapcsolódik egyetlen ország gazdasági növekedéséhez sem. Azonban még mindig van egy teljes bitcoin gazdaság. Ez a bitcoin-gazdaság nem egészen úgy működik, mint az Egyesült Államok vagy Kína.

A bitcoin gazdaságát azonban továbbra is befolyásolják például a fogyasztói kiadások. Milyen gyakran használják az emberek a bitcoinokat költeni? Milyen gyakran végeznek tranzakciókat bitcoinban? Milyen termékeket vagy szolgáltatásokat hajlandó biztosítani valaki 0,5 BTC-ért?

A Bitcoin gazdaságát a közösségi támogatás és fejlődés is befolyásolja. A fejlesztők hozzájárulnak a projekthez? A közösség tagjai támogatják a bitcoin alkalmazásokat?

A Bitcoin közösségének saját gazdasága van, és ahogy ez a gazdaság növekszik, befolyásolja a bitcoin iránti keresletet.

A Bitcoin rendelkezésre álló kínálata

Ez már a harmadik alkalom, hogy a kínálatot említjük a bitcoin árát befolyásoló tényezők egyikeként. A rendelkezésre álló bitcoin mennyiség azonban jelentősen eltérhet a tényleges keringő készlettől.

Tudjuk, hogy a mai napig 18 millió bitcoint bányásztak. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy még mindig nem mind a 18 millió ilyen bitcoin kering.

Bizonyos számú bitcoint olyan emberek tartanak, akik soha nem adják el őket például egy bizonyos ár alatt. Bizonyos számú bitcoin is elveszett vagy megsemmisült az évek során, és soha nem fogják visszaszerezni.

Ezeket a tényezőket szem előtt tartva a rendelkezésre álló bitcoin mennyiség kiszámításának képlete a következőképpen néz ki:

Rendelkezésre álló készlet = Forgó készlet – Bitkoinok, amelyeket tartanak vagy elvesznek

Tudjuk, hogy 18 millió bitcoin létezik. Tegyük fel, hogy két millió ilyen bitcoin veszett el. Az emberek kidobják a merevlemezeket. Az emberek elfelejtik a jelszavukat. Az emberek véletlenül elpusztítják vagy eltörlik a régi számítógépeket. Ezen elveszett vagy megsemmisült bitcoin miatt csak 16 millió bitcoin van forgalomban.

Tegyük fel, hogy a fennmaradó 16 millió bitcoin közül az emberek birtokában 15 millióan soha nem adnák el bitcoinjaikat kevesebb, mint darabonként 20 000 dollárért..

Ebben a forgatókönyvben a rendelkezésre álló bitcoin mennyisége 20 000 dollár alatti áron 1 millió BTC lenne.

Ez döntő szerepet játszik a bitcoin árképzésében. Tegyük fel, hogy van egy rakás vevőnk, akik befektetni akarnak a bitcoinba. 10.000 BTC-t akarnak vásárolni, az ártól függetlenül. Ezek a vevők piacra léptek, és megcélozták az egymillió bitcoin birtokost, akik hajlandóak eladni 20 000 dollár alatti áron. Végül az eladók csökkennek, és az ár felfelé emelkedik. Végül az ár elég magasra emelkedik, így 20 000 dollárt törhet, amely ponton bizonyos emberek hajlandók eladni a bitcoinjukat.

Végül az árak emelkedésének és csökkenésének ez a jelensége oda-vissza táncot hoz létre. A vételi és eladási mennyiség továbbra is végtelenül ingadozik, volatilitást teremtve a piacokon, amíg az árak rendeződnek.

Alkalmazások és szoftverfejlesztés

A Bitcoin nyílt forráskódú, és bárki bármit felépíthet a bitcoinra. Ahogy nőtt a bitcoin használata, úgy nőtt az alkalmazások és szoftverek iránti kereslet is, hogy javuljon a bitcoin használhatósága.

Az alkalmazás- és szoftverfejlesztők a bitcoin segítségével 22-es helyzetben vannak. A bitcoin iránti kereslet növekedésével a jó bitcoin alkalmazások és szoftverek iránti kereslet is növekszik. De ahhoz, hogy az alkalmazás- és szoftverfejlesztők a bitcoinra építhessenek, először látniuk kell némi keresletet az alkalmazások és szoftverek iránt.

A 22-es fogás ellenére az alkalmazás- és szoftverfejlesztők továbbra is nagyszerű dolgokat építenek a bitcoinon. Egyes szoftverek közvetlenül lépnek kapcsolatba a bitcoin ökoszisztémával: a pénztárcaalkalmazások segítségével biztonságosan tarthatja például a bitcoinokat mobileszközén..

Más szoftverek semmilyen módon nem kapcsolódnak közvetlenül a bitcoin blokklánchoz. A portfóliókövető alkalmazás például egyszerűen ellenőrzi a bitcoin árát, és elmondja, mennyire értékes a portfóliója.

Mivel több alkalmazás és szoftver épül a bitcoinra, növeli a bitcoin iránti keresletet. Ez megkönnyíti a bitcoin használatát. Elkezdi a bitcoin használatát. Megpróbálja rávenni barátait, hogy kezdjék el használni a bitcoint. Kevesebb erőfeszítés szükséges a bitcoin részvételéhez. Kevesebb a tanulási görbe. A belépés kevesebb akadálya miatt soha nem volt jobb idő a belépéshez.

Hozzáférhetőség és egyszerű vásárlás

A bitcoin kezdeteiben viszonylag nehéz volt a bitcoin használatát. Csak a bitcoin megtartása érdekében le kellett töltenie a teljes bitcoin szoftvert.

Ma a bitcoin vásárlása olyan egyszerű, mint egy mobilalkalmazás letöltése és a hitelkártyaadatok megadása. Vannak, akik a szokásos befektetési platformjaikról vásárolhatnak bitcoint – például a Robinhood, a Fidelity vagy a TD Ameritrade.

Amint a bitcoin használatának egyszerűsége növekszik, egyre szélesebb körű emberek számára válik elérhetővé. Lehet, hogy 2011-ben valaki hallott már a bitcoinról és érdekelt a bitcoin vásárlásában, de a magas tanulási görbe és a bonyolult beszerzési folyamat lebeszélte. Ma ugyanannak a személynek kevés akadálya van az első bitcoin vásárlásakor.

Verseny az Altcoins és a Banks részéről

Még 2009-ben, amikor a bitcoin először elindult, nem volt verseny. Ez volt az egyetlen blokklánc-alapú, kriptográfiailag biztosított valuta a világon. Az emberek nem is tudták, mi az a blokklánc.

Mára a dolgok megváltoztak, és a bitcoinnak rengeteg versenye van. A Bitcoin versenytársai gyorsabbak és skálázhatóbbak. Néhány közülük anonimabb vagy a magánéletre összpontosít.

Egy dolog azonban állandó maradt a kriptográfia történetében: a bitcoin továbbra is a világ legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizáció szerint. 2009 és 2017 között a bitcoin dominanciája valahol 90% és 100% között mozgott. Ez azt jelenti, hogy az összes kriptográfiai pénzből ennek a pénznek a 90–100% -a bitcoinban volt.

2017-től a dolgok megváltoztak. 2018 januárjában a bitcoin dominanciája minden idők legalacsonyabb szintjét elérte, 36% körül. Több pénz volt a versengő altcoin piacokon, mint a bitcoinban.

Mára a bitcoin dominanciája ismét emelkedett. 2019 novemberétől a BTC dominancia indexe körülbelül 70% -os.

Természetesen a dolgok könnyen változhatnak a jövőben. A Bitcoin volt az első mozgató előny, de szembe kell néznie a világ néhány elit fejlesztőcsapatának versenyével. Gyorsabb és jobb kriptovaluták vannak a piacon, de ezek közül a versenytársak egyike sem vitatta a bitcoin dominanciáját.

Ráadásul a bitcoin nem csupán altcoinok versenyével néz szembe. A bankok saját ingyenes pénzátutalási szolgáltatásokat nyújtanak – mint például a Venmo. A vállalatok saját digitális pénznemüket is bevezetik – például a Facebook Libra, amelyet támogatnak. Mindez verseny lehet a bitcoinért.

Előállítási költség

Az előállítási költség döntő szerepet játszik a bitcoin árában. Igen, a bitcoin virtuális pénznem, és nincs fizikai „bitcoin”, amelyet elő kell állítani. Ugyanakkor a bitcoin továbbra is reális termelési költségekkel jár, beleértve a bányászatot és az áramfogyasztást.

A bitcoin bányászatához hatalmas energiafelhasználás szükséges a szerverfarmok energiaellátásához. Ezek a kiszolgálófarmok egy kriptográfiai megoldás létrehozásán dolgoznak. Az első számítógép, amely megtalálta ezt a megoldást, megkapja a blokkjutalmat.

Amint egyre több bányász csatlakozik a bitcoin ökoszisztémához, egyre nehezebb a bitcoin bányászata. A nehézség növekszik, ami azt jelenti, hogy több áramra és számítási erőre van szükség az egyes kriptográfiai feladatok megoldásához.

Elméletileg nincs szükség összefüggésre a bitcoin piaci ára és bányászati ​​költségei között. A gyakorlatban azonban azt tapasztaljuk, hogy a bitcoin ára szorosan összefügg a termelés határköltségével.

Szabályozási és jogi kérdések

Igaz, hogy az egyes kormányok nem rendelkeznek teljes ellenőrzéssel a bitcoin felett. Az is igaz azonban, hogy az egyes kormányok olyan szabályokat adhatnak ki, amelyek jelentősen befolyásolják a bitcoin értékét.

Ezt 2017 szeptemberében láttuk, amikor Kína megtiltotta a bitcoin-tőzsdék működését az országban. A Bitcoin árfolyama zuhant (bár később év végére visszaállt minden idők legmagasabb szintjére).

Láttuk ezt New Yorkban is, amely az első állam, amely bevezette a kriptográfia-specifikus szabályozásokat, amelyeket a cseréknek be kell tartaniuk. Ma sok kriptográfia továbbra is tiltja a New York-i lakosok részvételét a cserében, mert ezek a cserék nem akarják betartani a BitLicense követelményeit.

Mi történik, ha az IRS hirtelen úgy dönt, hogy a bitcoin nem adóköteles? Mi történik, ha az Egyesült Államok kormánya holnap megtiltja a bitcoin vásárlását? Mi történik, ha az Európai Unió olyan szabályokat ad ki, amelyek szigorúan tiltják a kriptovaluta-tőzsdék használatát?

Mindezek a helyzetek megvalósíthatók. Egyes szabályozások a bitcoin árának zuhanását okozják, míg mások az ár emelkedését vagy változatlan maradását eredményezik. De egyértelműen a szabályozási és jogi változások jelentős hatással vannak a bitcoin árára.

Elérhetőség a helyi és nemzetközi tőzsdéken

A világ legnagyobb kriptovalutatőzsdéi olyan népszerű fiat pénznemeket fogadnak el, mint az amerikai dollár és az euró. A legtöbb kriptovaluta-tőzsde azonban nem fogad el kisebb fiat pénznemeket. A legtöbb kriptovaluta-tőzsdén nincs például AUD / BTC vagy CAD / BTC pár. Ehelyett az ausztráloknak és a kanadaiaknak speciális cserékre kell menniük, hogy ausztrál vagy kanadai dollárjukkal bitcoinra cserélhessenek.

Amint a bitcoin elérhetőbbé válik a globális tőzsdéken, a világ minden táján élő emberek könnyebben vásárolhatnak. A bitcoin növekedésének egyik legnagyobb lehetősége a világ fejlődő részeiben rejlik: világszerte több mint 2 milliárd embert a hagyományos bankok kiszolgáltatnak, de számottevően profitálhatnak a bitcoinból.

Valahányszor egy kriptotőzsde megnyílik a világ egy új, alulteljesített részén, növeli a bitcoin elérhetőségét, csökkenti a belépés akadályait és kielégíti az egyre növekvő keresletet.

Média közvetítés

A bitcoin médialefedettsége hatalmas hatással van a bitcoin iránti keresletre, ezért nem meglepő, hogy a média jelentősen befolyásolhatja a bitcoin árát.

A média pozitív figyelme az egekbe szökhet. Hirtelen úgy tűnik, hogy mindenki a bitcoinról beszél kedvező megvilágításban, és új digitális aranynak tekinti.

Eközben a média negatív figyelme a bitcoin iránti kereslet csökkenését okozhatja. A főbb sajtóorgánumok átverésnek vagy piramis sémának nevezhetik a bitcoinokat, például meggyőzve a felhasználókat a bitcoin eladásáról, és az árak zuhanását okozva.

Forks és fejlesztési mérföldkövek

A Bitcoin története során több jelentős villán ment keresztül, beleértve a puha villákat és a kemény villákat. Az eddigi legnagyobb kemény villa 2017. augusztus 1-jén történt, amikor a bitcoin bitcoinra (BTC) és Bitcoin Cash-re (BCH) osztódott..

Ha villák vagy jelentős fejlődési mérföldkövek következnek be, akkor hullámokat küldhet a piacokon. A Bitcoin ára vadul ingadozott a kemény villához vezető napokban. Bár a piacok nem tudják teljesen megérteni, hogy ezek a kemény villák hogyan működnek, vagy mi lesz a végső hatásuk, nyilvánvaló, hogy ezek a kemény villák jelentős hatást gyakorolnak a kínálatra és a keresletre.

Belső kormányzás

A Bitcoinnak nincs igazgatótanácsa. Nincs központosított vállalat, amely a bitcoin döntéseit irányítja. A Bitcoin irányítása decentralizált.

Szükségből azonban továbbra is központi figurák állnak a bitcoin irányítása mögött. Vannak vezető bitcoin fejlesztők, akik felelősek a bitcoin legnagyobb változásaiért. Vannak olyan emberek, akik bizonyos domainekkel rendelkeznek – például a bitcoin.com vagy a bitcoin.org -, akik befolyásolhatják a közösségeket.

Ebben az irányítási struktúrában elkerülhetetlenül vannak viták. Néha ezeket a vitákat kérdés nélkül oldják meg. Más esetekben kemény villákhoz vezetnek. Amikor a belső irányítási problémák sztrájkolják a bitcoint, az befolyásolhatja a piaci keresletet és kínálatot.

Biztonsági kérdések, feltörések és adatszegések

Az évek során több száz kriptográfiai feltörés, biztonsági megsértés, adatvesztés és egyéb probléma merült fel. Amikor ezek a jogsértések bekövetkeznek, sokkhullámokat küldhet a piacon.

Ha egy tőzsdét feltörnek és például 100 millió dollárnyi ügyfélpénzt veszítenek, akkor pánikot okozhat a piacon. Az emberek megpróbálhatják eladni például a bitcoinjukat, és gyorsan kivonni az alapjaikat.

Vagy ha valakinek személyes adatai, magánkulcsai vagy más adatai kiszivárognak, az hasonló pánikot okozhat. A biztonsági kérdések lefelé irányuló értékesítési nyomást teremthetnek a piacon.

Ugyanakkor a biztonság új fejleményei nagyobb nyugalmat nyújthatnak a piacnak. Egy új, megfizethető pénztárca nyugalmat adhat az embereknek, hogy pénzeszközeik biztonságban vannak a bitcoinban, például felfelé irányuló nyomást teremthetnek a piacokon.

Bitcoin csalások és piramis rendszerek

Mindannyian hallottuk a könnyed kriptomilliomosok történetét: olyan emberek, akik megfelelő időben hatalmas mennyiségű bitcoinot vásároltak, majd addig tartották ezt a bitcoinot, amíg dollármilliókat nem ért. Mindannyian szeretnénk könnyedén pénzt keresni, ezért a csalók gyakran megcélozzák az új bitcoin felhasználókat, gyorsan meggazdagodva.

A bitcoin történetében rengeteg csalás történt – a kilépési csalásoktól kezdve a piramis sémákon át a csalárd befektetési programokig. Amikor egy bitcoin átverést feltárnak vagy leállítanak, az az összes bitcoinot negatív fénybe sodorja, ami jelentősen befolyásolhatja a bitcoin árát.

Események

Minden típusú esemény befolyásolhatja a bitcoin árát, beleértve:

 • A főbb bitcoinokat használó piacok leállítása (például a hírhedt drogpiac, a Selyemút)
 • A kormányrendeletek kihirdetése
 • Cserefeltörés vagy biztonsági megsértés
 • Adóváltozások bejelentése
 • Globális recesszió vagy jelentős gazdasági események
 • Kemény villák
 • Bálna, amely nagyszámú érmét mozgat a piacra
 • A 2010-es évek eleje óta érintetlen pénztárca hirtelen hatalmas mennyiségű bitcoinot mozgatott meg
 • Versenyző kriptopénz bevezetése
 • Politikai események, például egy kriptográfiai elnök megválasztása

Mindezek az események eltérő hatással lehetnek a bitcoin árára.

Új számítástechnika vagy bányászok bevezetése

A Bitcoin bányászat a legtöbb bitcoin bányászatáról szól, a legkevesebb erőforrással. Ezt a célt szem előtt tartva az olyan bányászgyártók, mint a Bitmain, magasan specializált számítógépeket hoztak létre, amelyek kizárólag a bitcoin bányászatát szolgálják. Ezek a rendkívül hatékony gépek a lehető legnagyobb hashrátot állították elő a legkevesebb áram mellett.

A technológia növekedésével a bányászok egyre hatékonyabbá válnak. A bitcoin első napjaiban egy átlagos játék PC grafikus kártyával bányászhatta a bitcoinokat. Ma már alig lehet profitot elérni szakosodott bányászokkal is.

Az új számítástechnika bevezetése jelentősen befolyásolja a bányászok nyereségét, és ez befolyásolhatja a bitcoin árát.

A jövőben esetleg kvantumszámítógépek piacra dobásával kell foglalkoznunk. A kvantum számítógépek képesek lesznek robbantani a mai számítógépeket a vízből. Egyesek úgy vélik, hogy ez azonnal a bitcoin hálózat megsemmisülését okozza. Mások úgy vélik, hogy elkerülhetjük ezt a kvantumálló fejlesztéseket.

A Bitcoin szoftverének és blokkláncának belső értéke

A kriptokritikusok gyakran azt állítják, hogy a bitcoinnak „nincs belső értéke”. Nincs semmi, ami alátámasztaná a bitcoint, tehát hogyan érhet bármit is hosszú távon?

A valóságban a legtöbb modern fiat devizát technikailag sem támogatja semmi. Például egyetlen fő pénznem sem szerepel az aranystandardban. Néhány modern gazdaság – például Kanada – már nem is birtokol jelentős mennyiségű aranyat. Ehelyett ezek a fiat devizák értéküket a kormány „rendeletével” kapják meg. Értékük van, mert megbízol az Egyesült Államok vagy Kanada kormányában.

Hasonlóképpen, a bitcoin belső értéke a mögöttes szoftverből származik, amely a bitcoin blokklánc. A Bitcoin blokklánca olyan technológiai újítás, amely a digitális pénzzel döntő kérdéseket oldott meg. Megoldotta például a kettős kiadások kérdését és a bizánci tábornokok problémáját. A bitcoin blokklánc miatt rendelkezünk a digitális pénz biztonságos verziójával, amely központosított entitás nélkül fut, és nem lehet feltörni. Ez a bitcoin értéke.

Hogyan használják az emberek a Bitcoin-t, és hogyan látják a Bitcoin-t valutaként?

Jelentős vita folyik a bitcoin közösségen belül arról, hogy miként kell használni a bitcoint. Vannak, akik úgy vélik, hogy a bitcoint kizárólag értékraktárként kell felhasználni: nem adunk át aranydarabokat a reggeli csésze kávé megvásárlásához, ezért miért kezeljük másként a bitcoinot?

Mások úgy vélik, hogy a bitcoint kell használni csereeszközként. Napi vásárlásokhoz kell használni.

A kérdés a valuta három tulajdonságára vonatkozik. A pénznemnek definíció szerint három alapvető funkciót kell szolgálnia:

Csereeszközök: A pénznemet áruk és szolgáltatások cseréjére kell használni. A pénznem értéke azon áruk és szolgáltatások értékén alapul, amelyeket az emberek hajlandók adni a pénznemért cserébe.

Értékmegörző: A pénznemnek meg kell őriznie értékét tároláskor. Ha ideiglenesen birtokol egy eszközt, és annak jelentős része elveszíti az értékét, akkor ez nem túl jó pénznem.

Mértékegység: A pénznemnek mértékegységként kell működnie. Valaki azt mondhatja, hogy egy gallon tej ma például 4 dollárba kerül. A pénznemet az áruk vagy szolgáltatások értékének nyomon követésére használják. Ha egy liter liter tej ma 4 dollárba, holnap 300 dollárba kerül, akkor a dollárt már nem használják mértékegységként, és ez nem lesz jó pénznem..

Megfelel-e a bitcoin a fent felsorolt ​​pénznem definíciójának? Véleménye alapján ez jelentősen befolyásolhatja a bitcoin értékét. Vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan működik a bitcoin a fenti célok mindegyikéhez:

A Bitcoin mint csereeszköz: Vannak, akik úgy gondolják, hogy a bitcoint csereeszközként kell használni. Képesnek kell lennie a bitcoin használatára a Starbucksnál, például új autó vásárlásához. Világszerte egyre több vállalkozás és kereskedő fogadja el a bitcoint fizetésként. Ahogy a méretezési technológia javul, a bitcoin egyre könnyebben elfogadható globálisan, mint csereeszköz.

A Bitcoin mint értékraktár: A Bitcoin akkor a legvitatottabb, ha értékraktárként használják. Ma vásárolhat 1 BTC-t 10 000 dollárért. Egy éven belül nem indokolatlan azt gondolni, hogy 1 BTC 2000 és 30 000 dollár között ér. Ez valóban jó értékraktárrá teszi a bitcoinot? Általában az értékraktárak stabilak. Az árak emelkedhetnek vagy csökkenhetnek, de az eszköz megtartja értékét. Természetesen azt is állíthatja, hogy a bitcoin a legjobb értékraktár, mert a központi bankoktól, politikusoktól, nemzetgazdaságoktól és hasonló dolgoktól szigetelt – amelyek mind befolyásolhatják a fiat devizákat.

A Bitcoin mint mértékegység: A Bitcoin a legrosszabb, ha mértékegységként használják. Ha elmondja valakinek, hogy a gallonja tej 0,0005 BTC-be kerül, akkor fogalma sincs róla, miről beszél. Még a kriptográfusok sem használják a bitcoint mértékegységként. Folyamatosan beszélünk a bitcoinról az amerikai dollárral kapcsolatban. Lelkesedünk, amikor a bitcoin ára például 20 000 USD-t elhomályosít.

A három tényező mindenekelőtt befolyásolja a bitcoin mint valuta erejét. Amint a bitcoin erősödik a valuta növekedésével, természetesen feltételezhetjük, hogy az értéke emelkedik.

Most fordítsuk meg a sebességfokozatot, és beszéljünk a bitcoin történetéről és áráról USD-ben.

Bitcoin árelőzmények: Évről évre idővonal áttekintés

Aki tanulmányozza a Bitcoin árát, tudni akarja, hogyan változott a bitcoin árfolyama az idők során. És mindezt visszahoztuk, 2009. január 3-tól 2019 novemberéig, ez a legátfogóbb lista hónapról hónapra és évről évre a bitcoin ár akcióóra összeállítása.

A bitcoin ár útmutatónk ebben a szakaszában 2 mini-nagy szakasza van:

a) éves bitcoin ártörténeti áttekintés 2009-2019

b) a bitcoin korábbi árfolyam-diagramja a dátumozott hírösszefoglalókkal

A legtöbb fiat pénznem értéke nem ugrik 0,10 dollárról 20 000 dollárra kevesebb, mint egy évtized alatt. De a bitcoin igen. 2009. január 3-i bevezetése után a bitcoin végül emelkedett, hogy elérje a paritást az amerikai dollárral. Ezután a bitcoin ára folyamatosan megduplázódott.

Az alábbiakban bemutatjuk a bitcoin árának és árfolyamának legnagyobb pillanatait:

2009. január 3 .: A Bitcoin bevezetése

2009. január 3-án Satoshi Nakamoto bányászta a Genesis blokkot, amely a bitcoin blokklánc legelső blokkja. A Bitcoin azóta is működik. Január 9-ig Satoshi kiadta a bitcoin szoftverének első verzióját. A hónap vége előtt Satoshi elküldte az egyik legkorábbi bitcoin fejlesztőnek, Hal Finney-nek 10 bitcoinot, ezzel jelezve a világ első bitcoin tranzakcióját. Ez egy teljesen új digitális gazdaság kezdete volt.

2009. október: Az első Bitcoin árfolyam

A bitcoin kezdeteiben senki sem gondolta igazán az árfolyamokat. A Bitcoin olyan szoftver volt, amely egyedülálló módon működött, de valóban tudna-e rá beállítani egy meghatározott értéket? Pontosan ez történt 2009 októberében, amikor a New Liberty Standard közzétette az első bitcoin árfolyamot, amely USD 1 USD = 1309,03 BTC volt. 2009 decemberéig Satoshi és a bitcoin fejlesztők kis csoportja kiadta a bitcoin szoftverének második verzióját.

2010. május: Az első valós Bitcoin-vásárlás

A Bitcoin 2010 májusában jelentős mérföldkőhöz érkezett, amikor valaki valójában kicserélt egy bitcoinot egy valós termékre. Hanyecz László floridai programozó 10 000 BTC-t küldött egy londoni férfinak. Ezután a londoni férfi két pizzát vásárolt az interneten keresztül, és Hanyecz házához szállította. A két pizza értéke 25 dollár volt, miközben a bitcoinokat továbbra is egy fillér töredékére értékelték. Ma ugyanannak a tranzakciónak a végrehajtása több mint 93 millió dollárba kerül.

2010. július: A Bitcoin átlépi a Penny Markot

A bitcoin egész története során idáig egy bitcoin egy fillér töredékét érte. 2010 júliusában azonban a bitcoin legelőször lépte át a 0,01 dolláros küszöböt.

2010. november: A Bitcoin piaci sapkája meghaladja az egymillió dollárt

2010 hatalmas év volt a bitcoin számára. Az első rejtjeltőzsde, a Bitcoin Market februárban indult, míg a sokkal ismertebb Mt. A Gox júliusban indult. A Slush, a világ első bányászati ​​medencéje, először sikeresen bányászta a bitcoint. Novemberre az összes pozitív hír komoly eredményeket hozott, mivel a bitcoin piaci felső határa először túllépett egymillió dollárt.

2011. február: A Bitcoin eléri a paritást az USD-vel, átlépi az 1 dolláros küszöböt

A Bitcoin 2011 februárjában ért el paritást az amerikai dollárral, átlépve az 1 dolláros küszöböt és elérve egy fontos mérföldkövet. Ekkor kezdett a bitcoin egyaránt kapni jó és rossz sajtót. A főbb sajtóorgánumok cikkeket tettek közzé, amelyek összekapcsolják a bitcoin felemelkedését például a népszerű Selyemút darknet piac sikerével.

2011. június: A Bitcoin 30 dollár fölé emelkedik, majd 10 dollárra süllyed

A bitcoin számára minden reklám jó reklám volt. A média figyelmét a bitcoin iránt az emberek beszélni kezdték. A Bitcoin árfolyama története során először 30 dollár fölé került, bár később 10 dollár alá zuhant. Június végén, Mt. Gox egy súlyos biztonsági megsértéssel is foglalkozott, amely több ezer felhasználói fiókot és azok bitcoinjait veszélyeztette.

2012. április: A Bitcoin átlépi a 100 dolláros küszöböt

A Bitcoin 2012-ben kezdett zökkenőmentesen vitorlázni, áprilisban minden idők legmagasabb szintje 100 dollár fölé emelkedett. Olyan új versenytársak kezdtek megjelenni, mint a 2011 végén piacra dobott Litecoin, kihasználva a bitcoin nyílt forráskódú technológiáját új és továbbfejlesztett verziók bevezetésére.

2013: A Bitcoin meghaladja az 1000 dollárt

A Bitcoin árfolyama 2012 folyamán egészen 2013-ig emelkedett, amikor először lépte át az 1000 dolláros határt. A Bitcoin piaci felső határa szintén minden idők legmagasabb szintjét, egymilliárd dollárt érte el.

2014 és 2016 között: a Bitcoin első nagy medvepiaca

A Bitcoin korábban kis medve- és bikafuttatásokon esett át. De a medvepiac, amely 2013 végétől 2017 elejéig megfogta a bitcoint, a mai napig a legrosszabb volt a bitcoin történetében. 2014 januárjában a bitcoin 1000 dollár alá esett, és két évig nem törné meg újra az 1000 dolláros határt. Ez idő alatt a Mt. Gox csődbe ment és leállt, ami problémát jelentett, mert az Mt. Gox a világ bitcoin kereskedési mennyiségének 70% -át kezelte. Sokan azt hitték, hogy a bitcoin el van ítélve. A Bitcoin mélypontja 500 dollár alatt volt.

2017: A Bitcoin minden idők legmagasabb szintjére, 20 000 dollárra emelkedik

2017-ben a bitcoin medvepiaca hirtelen és drámai módon megtört. 2017 elején a bitcoin áttörte az 1000 dolláros határt – aztán nem állt le. 2000 és 30000, valamint 4000 dollár fölött emelkedett, gyorsan egymás után megtörve az egyes akadályokat. A Bitcoin árfolyama augusztusban döbbent a Bitcoin Cash keményvillájával, majd szeptemberben újabb döfést ért el, amikor a kínai kormány betiltotta a kriptográfiát. Az év végére azonban a bitcoin hivatalosan háztartási kifejezéssé vált. A Bitcoin minden idők legmagasabb szintjét, félénk, 20 000 dollárt érte el 2017. december közepén.

2018. január: A Bitcoin leesik, míg az Altcoins emelkedik

Az emelkedő árapály minden hajót felemel, és ez történt a bitcoin és az altcoin árával 2017-ben. Ahogy a bitcoin ára emelkedett, az altcoin árai együtt emelkedtek. 2018 januárjában azonban elérkezett az altcoinok ragyogásának ideje. A Bitcoin ára 2017 végére zuhant, majd 2018. január elejétől ismét csökkent. Ahogy a bitcoin ára csökkent, az altcoin árai azonban emelkedtek. Végül a bitcoin dominanciája egészen 36% -ra esett vissza, ami mindig alacsony volt.

2018: A Bitcoin második legnagyobb medvepiaca

A Bitcoin 2018 nagy részét a „kriptotélen” töltötte. A Bitcoin árai csökkentek, majd az altcoin árai csökkentek, majd mindkét árfolyam még csökkent. A bitcoin ára több hamis feneket ért el. Voltak medvecsapdák és bikacsapdák. Rendetlen, viharos esés volt a világ legnagyobb kriptovalutájának kegyelméből. Végül a bitcoin ára 5000 és 7000 dollár közé esett.

2019: A Bitcoin lassan megmutatja a fellendülés jeleit

2019 elején a bitcoin továbbra is a medvepiacon volt, bár lassan megmutatta a fellendülés jeleit. A Bakkt nagyon várt bevezetése 2019 őszén történt, megkönnyítve az intézmények részvételét a kriptopiacokon. Az olyan nagy tőzsdék, mint a Coinbase és a Gemini, saját kriptográfiai megoldásokat indítottak. A pozitív hírek mindegyike egyre magasabbra emelte a bitcoin árát. 2019. október végéig a bitcoin ára körülbelül 9000–9 500 dollár volt. A bitcoin 2017-es drámai növekedésével ellentétben a bitcoin 2019-es emelkedése lassú és stabil volt hirtelen és drámai helyett.

Oké, most a bitcoin ártörténet szakasz második részében, egy nagyon részletes katalógusban találhatók azok a főbb híresemények, amelyek hatással voltak a Bitcoin árára, valamint a hozzájuk csatolt BTC / USD árfolyamértékek. Nem talál újabb 2009-2019-es bitcoin árlistát az interneten, amely átfogó, mint ez.

Az események történelmi Bitcoin-ütemterve a hírdátumokkal

Az események történelmi Bitcoin-ütemterve a hírdátumokkal

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2019-ben

5599 dollár = 2019. április 23 .: A BTC öt hónapos csúcsot ér el

Április vége felé a Bitcoin tovább emelkedett, 5598 dolláros csúcsra tolva. Ennek során ez volt az első alkalom, amikor a Bitcoin 2018 novembere óta átlendítette az 5500 dolláros árszintet, és magas árszintet ért el az elmúlt öt hónapban.

5412 dollár = 2019. április 10 .: A BTC meghaladta az 5000 dolláros árszintet

A Bitcoin április eleje felé teljesen váratlanul emelkedni kezdett, gyorsan 4800 dollár alatt gyorsan mozgott 4200 dollár felett és az 5000 dolláros szinten is. A hónap elejétől a Bitcoin több mint 1200 dollárt tett fel.

4152 dollár = 2019. március 31 .: A BTC március végén ért véget 4000 dolláros árszint felett

Annak ellenére, hogy lassan indult az év, a Bitcoin forró sávval töltötte március hónapját. Alig 4100 dollár fölött ez a hónap komoly nyereséget hozott az eszköz számára.

3867 dollár = 2019. február 28 .: A BTC 10% -os növekményt tartott fenn, hónapról hónapra

A Bitcoin 3500 dollár alatt kezdte a hónapot, de több mint 10% -kal emelkedett a kezdetnél, február végén 3867 dolláron zárt..

3461 USD = 2019. január 31 .: A CBOE BTC ETF javaslatát hivatalosan visszavonták az újbóli benyújtás előtt

A VanEck és a SolidX Bitcoin ETF-re vonatkozó javaslatát a CBOE visszavonta, azon aggodalmak miatt, hogy a kormány leállítása végül is az ETF törlését okozza. A javaslatot január 31-ig újból benyújtották, bár vannak olyan szakértők, akik úgy vélik, hogy a javaslat a lehető legnagyobb eséllyel hagyja jóvá a kormány, mint eredeti Bitcoin ETF, VanEck / SolidX javaslattal a SEC számára.

3773 dollár = 2019. január 1 .: A Bitcoin 4000 dollár alatt kezdte az évet

A Bitcoin ára 2019-re 3773 dollárról indult, és a teljes piaci felső határa 66 milliárd dollár volt. A hónap végére azonban a Bitcoin ára 3468 dollárra esett.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2018-ban

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2018-ban

3469 dollár = 2018. december 3 .: A Bitcoin bányászata veszteségessé vált

Az elmúlt években, minden második héten, a Bitcoin kitermelésének nehézségei egyre intenzívebbé váltak. December elején azonban az eszköz teljes élettartama alatt a bányászati ​​nehézségek csak másodszor csökkentek. Ennek során a Bitcoin 15% -kal esett vissza az alacsonyabb árak befogadása és a bányászat támogatása érdekében.

4275 dollár = 2018. november 15 .: A Bitcoin Cash kemény villája létrehozza az ABC-t és a Satoshi-féle látomást

A Bitcoin Cash rakoncátlan nézeteltérésekkel telt el a blokklánc fejlesztői között, ami egy kemény villát eredményezett, amely a Bitcoin Cash-t az ABC és a Satoshi Vision (SV) oldalára osztotta. A két zseton közötti háború kegyetlen volt, bár végül a Bitcoin Cash ABC került az élre. Mindkét zseton ára változott ebben a csatában, és még a BTC árfolyama is szenvedett valamennyit, amely 4275 dollárra csökkent..

6415 dollár = 2018. október 31 .: A Bitcoin Whitepaperje tízéves lett

A Bitcoin közösség megünnepelte a folyóirat megjelenésének 10. évfordulóját. Az évfordulóig tartó napokban a Bitcoin árfolyama a héten körülbelül 5% -ot emelkedett.

6497 USD = 2018. október 15 .: A Fidelity belép a Crypto Trading Arénába az intézményi befektetők számára

A Bitcoin ezen hetét jelentős mennyiségű rossz hír előzte meg, de a Fidelity bejelentette a Fidelity Digital Assets elindítását. Az új vállalati szintű letétkezelési megoldás lehetőséget teremtett azoknak az intézményi befektetőknek, akik igyekeztek bekapcsolódni a kriptopénziparba. Az új érdeklődés a Bitcoin árának növekedését hozta magával.

6539 dollár = 2018. szeptember 18 .: A Zaif Crypto Exchange 60 millió dollár értékű Hack-nek engedett

A japán központú Zaif kriptovaluta-tőzsde egy hack áldozata lett, ami 60 millió dolláros veszteséghez vezetett. Amint ezt a veszteséget nyilvánosságra hozták, a Bitcoin az alacsonyabb 6000 dolláros árszintre esett vissza.

6516 dollár = 2018. szeptember 5 .: A Goldman Sachs bejelentette, hogy nincs több Bitcoin kereskedési pult indítása

A Goldman Sachs egy Bitcoin kereskedési platform felfedezésének egy évét azzal a bejelentéssel zárta, hogy nem indítják tovább saját kereskedési pultját. Egyes szakértők úgy vélik, hogy végül a hosszú ideig tartó medvepiac volt az oka, de a Bitcoin ára mindkét irányban még jobban csökkent. (A Sidenote jelentős befektető a Circle Poloniex kripto tőzsdéjében).

6 366 USD = 2018. augusztus 7 .: Késedelem jelentette be a SEC döntését a Bitcoin ETF szabályozásáról

A SEC váratlanul úgy döntött, hogy elhalasztja döntését, hogy jóváhagyja vagy megtagadja számos Bitcoin ETF-t, amelyek egész nyáron szabályozással működtek. Ezzel a hírrel a Bitcoin ára csökkent, és a befektetők aggódni kezdtek, hogy egy Bitcoin ETF soha nem válik valósággá.

6337 USD = 2018. augusztus 3 .: A Bakkt bevezetését az Intercontinental Exchange jelentette be

Az Intercontinental Exchange (ICE), amely számos nagy tőzsde, például a New York-i tőzsde anyavállalata, bejelentette, hogy elindítják a Bakkt-ot. A Bakkt kriptográfiai startupot a Starbucks, a Microsoft és más vállalati befektetők támogatták az Egyesült Államokban, és megalapozta a lehetőséget, hogy az intézményi befektetők számára vonzóbbá váljon a Bitcoin.

7275 dollár = 2018. július 26 .: Winklevoss Twins Second Gemini Bitcoin ETF javaslatát elutasította a SEC

A Winklevoss testvérek (Cameron és Tyler) megkísérelték újra megszerezni Bitcoin ETF javaslatukat, amelyet az Értékpapír és Tőzsde (SEC) szakbizottsága hagyott jóvá, de a piacnak nem volt elég érett a megszerzéséhez. A SEC akkoriban kifejezte, hogy aggódnak az ármanipuláció miatt, és a Bitcoin ára egy hét pozitív mozgás után ismét csökkent.

8 227 dollár = 2018. július 16 .: Blackrock és Bitcoiners reményei a kriptopénzalap feltárására

Blackrock, a világ legnagyobb befektetési alapkezelője csendben kezdett dolgozni egy kriptográfiai alap feltárásán, csak azért, hogy a hírek nyilvánosságra hozzák nyilvánvaló szándékaikat. A Blackrock vezérigazgatója a Reuters cikkében megerősítette a jelentéseket, és a Bitcoin ára emelkedett anélkül, hogy a Blackrock egyáltalán kriptográfiai alapot indított volna..

6 656 USD = 2018. június 26 .: A Facebook tiltása a kriptovalutával kapcsolatos hirdetések feloldására

A Facebook korábban betiltott minden kriptopénz alapú hirdetést, de június 26-án úgy döntött, hogy visszavonja azt. Mivel a kriptovaluta-hirdetéseket újonnan engedélyezték a közösségi média platformon, a Bitcoin ára emelkedett, és sok szakértő úgy vélte, hogy ezzel vége a medvepiacnak.

5928 dollár = 2018. június 20 .: A Bithumb kriptopénz-tőzsdét feltörték

A Bithumb, egy dél-koreai székhelyű tőzsde hack tárgyává vált, amelynek eredményeként a hackerek 31 millió dolláros kriptovalutát loptak el. A Bitcoin ára jelentősen csökkent, ami az év második negyedévét nehézzé tette a befektetők számára.

6 709 USD = 2018. június 11 .: Négy kriptográfiai csere ellen beidézett idézéseket az USA CFTC-je

A Bitstamp, a Kraken, az ItBit és a Coinbase idézéseket kapott az Egyesült Államok Árupiaci és Határidős Kereskedelmi Bizottságától, hogy megismerjék a kriptopiac manipulációját. Az idők folyamán a tőzsdék többsége mosáskereskedelem és egyéb manipulációs formák miatt volt kitéve.

7,609 USD = 2018. május 24 .: Az Egyesült Államok DOJ-jának bűnügyi vizsgálata a Bitcoin ármanipulációs állításai felett

A bírósági idézésekig az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma büntetőjogi vizsgálatot indított annak megvizsgálására, hogy a tőzsdék részt vettek-e a kriptovaluta-árak manipulálásában. Néhány javasolt taktika magában foglalta a hamisítást, a mosási utasításokat, valamint a szivattyú és lerakó sémákat.

8 372 dollár = 2018. május 11 .: UpBit Raides dél-koreai ügyészek részéről

Dél-Korea legnagyobb titkosítótőzsdéjét, az UpBit az ügyészek rajtaütésnek vetették alá, miután csalás elkövetésének gyanúja merült fel. Bár a Bitcoin eredetileg olyan találatot hozott, amely 8511 dollárra csökkentette az árat, a hét hátralévő része további eséshez vezetett, 8 372 dollárig.

8.729 USD = 2018. május 2 .: A Goldman Sachs megkezdi a Bitcoin kereskedési megoldás lehetőségének feltárását

Goldman Sachs szerepelt a New York Times-ban, amikor arról számoltak be, hogy a pénzügyi óriás célja egy saját Bitcoin kereskedési platform elindítása volt. Ez a platform lehetővé tette volna a Bitcoin-kereskedést a Goldman Sachs ügyfelei számára a jelenlegi befektetési számlájukról.

7 127 dollár = 2018. március 26 .: A kriptovaluta hirdetések betiltása a Twitter által

A Twitter követte a Facebook és a Google vezetését azzal, hogy saját tilalmat írt elő a kriptovaluta és az első érmék felajánlásainak reklámozására. A tilalmat mindaddig vezették be, amíg a közösségi média weboldalán nem sikerült tisztázni az irányelveket.

8570 USD = 2018. március 14 .: A Google által kibocsátott kriptovaluta-hirdetések tilalma

A Google a Facebook útját követte, és betiltotta mind a kezdeti érmekínálatot, mind a kriptovaluta-hirdetéseket. A „rossz hirdetések” irányelve frissült a Google számára, hogy kifejezetten a kriptovaluta nyelvét tartalmazza.

8 344 USD = 2018. március 7 .: Új és meglévő kriptovaluta-cserék szükségesek a SEC által

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet emlékeztette a nyilvánosságot, hogy minden kriptovalutával kapcsolatos tőzsdének regisztrálnia kell magát ügynökségénél, mielőtt az Egyesült Államokban működne. A Bitcoin ára meglehetősen stabil maradt ezen emlékeztetők révén.

8 211 dollár = 2018. január 31 .: A kriptovaluta hirdetések módosított tiltása a Facebook által

A Facebook elindított egy olyan trendet, amely megakadályozta a felhasználókat abban, hogy a közösségi média platformot használják a kriptovaluta-társaságok és kezdeti érmekínálataik reklámozásához. A Facebook hirdetési tilalma az ipar rosszindulatú tevékenységeiről szóló többszörös panaszt követte, ideértve a csalásokat és az ICO-csalásokat.

8775 USD = 2018. január 26 .: A Coincheck befagyasztja a kivonásokat a legnagyobb nyilvántartott Bitcoin Hack után

A Coincheck már az egyik legnagyobb tőzsdének bizonyult, amelynek székhelye Japánban van, de az iparág történetében minden platform legnagyobb hackje arra kényszerítette őket, hogy állítsák le a kivonásokat. A hackereknek 500 millió NEM-mel és 123 millió dollárral sikerült elszaladniuk az XRP-ben, bár a tőzsde által elvesztett teljes összeg jóval meghaladta a 600 millió dollárt, és soha egyetlen hack sem volt nagyobb a kriptopénziparban.

8776 dollár = 2018. január 13 .: Az összes Bitcoin 80% -a bányászott

Bár kevesebb, mint tíz év telt el a Bitcoin Genesis blokkjának bányászata óta, a jelentések szerint a teljes Bitcoin készlet 80% -a már kitermelt, és csak 20% maradt.

10 685 USD = 2018. január 8 .: Koreai szabályozási eljárások drasztikus esést okoznak a Bitcoin-ban

A dél-koreai kriptovaluta-tőzsdék már egyik napról a másikra nem szerepeltek a CoinMarketCap-on. Hamarosan a kriptovaluta eszközök árai az egész világon csökkentek, mivel a befektetők aggódni kezdtek, amikor a kereskedelem volumene és aktivitása „kiigazodott”.

13 870 dollár = 2018. január 2 .: Peter Thiel állítólag nagy mennyiségű bitcoinot vásárolt

Peter Thiel, a Szilícium-völgy kockázatitőke-befektetője történelmet írt, amikor dollármilliókat vásárolt Bitcoin-ban 2018 januárjában a Wall Street Journal beszámolói szerint. A Bitcoin 13 870 dolláros értéke idején állítólag a Thiel Alapító Alap dollármilliókat ért Bitcoinban.

17 163,38 USD = 2017. december 28 .: A dél-koreai hatóságok bezárják a csereprogramokat

Új pénzügyi szabályozásra tettek javaslatot a dél-koreai kriptovaluta-cserékre, ami visszavetette azt a korábban pozitív lendületet, amely oly régóta uralta a Bitcoint. A szabályozók állítólag szigorúbb szabályokat vezettek be azon aggodalom következtében, hogy „Koreában irracionálisan túlmelegedtek a kriptovaluta-spekulációk”.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2017-ben

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2017-ben

19 783 dollár = 2017. december 18 .: A Bitcoin minden idők magas értékét érte el

A Bitcoin ára soha nem volt magasabb, mivel a digitális eszköz elérte a 19,783 dollárt. A mai napig a Bitcoin soha nem volt csak magas áron, és sok szakértő reméli, hogy az ár hamarosan visszatér.

17 010,53 USD = 2017. december 11 .: A Bitcoin Futures szerződéseket a CBOE vezette be

A határidős Bitcoin-szerződések elindításával a Bitcoin ára emelkedni kezdett, végül egy héttel később elérte a legmagasabb árat. Ez az ár olyan gyorsan emelkedett, hogy két ideiglenes kereskedési szünetet vezettek be a határidős piacok megnyugtatása érdekében. A CME Group valójában legyőzte a CBOE-t a Bitcoin határidős termékek bevezetésével, de a CBOE is elsőként indította el a kereskedést.

7844 dollár = 2017. november 8 – Szegregált tanúi javaslat (SegWit2x) hivatalosan törölve

A SegWit2x frissítését eredetileg november 16-án tervezték. A fejlesztők azonban elvetették támogatásukat, és a frissítést törölték.

7 255 dollár = 2017. október 31 .: Bitcoin Futures szerződés, amelyet a CME Group indított

A chicagói árutőzsde, más néven CME bejelentette tervét a Bitcoin határidős piacra dobására, amelynek határideje 2017 vége. Ez lett az első olyan alkalom, amikor a mainstream pénzintézetek érdeklődni kezdtek a Bitcoin iránt, amelyet valódi befektetésként kell használni. eszköz, amely nagy lépés volt az ipar számára. Ezzel a hírrel a Bitcoin ára akkori csúcsra, 6 601 dollárra emelkedett 110 milliárd dolláros piaci felső hatállal.

Nem sokkal e hír után a chicagói tőzsde (CBOE) bejelentette, hogy Bitcoin határidőket indítanak. A CBOE a CME közvetlen versenytársa.

5943 dollár = 2017. október 13 .: A Bitcoin először 5000 dolláros árszintet tört meg

Annak ellenére, hogy a Bitcoin 2017-et 966 dollár körül kezdte, a kriptovaluta eszköz először túllépett 5000 dollárt, egyelőre 5 243 dollárra telepedett le.

3714 dollár = 2017. szeptember 15 .: Kína Bitcoin kriptotőzsdéi leállítottak

A hatóságok kriptopénz-tőzsdéket rendeltek el Kínában a működés leállítására. A megrendelések miatt a Bitcoin ára csökkent, mivel a pánik elterjedt az egész iparágban.

3880 dollár = 2017. szeptember 12 .: Jamie Dimon vezérigazgató, a JPMorgan Chase-től a Bitcoinot „csalásnak” nevezte

Jamie Dimon, a JP Morgan Chase vezérigazgatója & Co. nyilvánosan „csalásként” ítélte el a Bitcoin-ot, és megjegyezte, hogy bárki befektetett helyzete nem lesz „jó vége”. Kijelentette, hogy minden olyan alkalmazottat, aki „elég hülye volt ahhoz, hogy bitcoinot vásároljon”, elbocsátanak a vállalatától. Míg ezek a kijelentések meglehetősen erősek voltak valakitől, aki mélyen foglalkozik a hagyományos pénzügyekkel, a Bitcoin követői akadálytalanul tűntek fel, mivel az ár alig mozgott.

4 224 dollár = 2017. szeptember 3 .: Kínában betiltották az első érme-kínálatot

2017 folyamán a kezdeti érmefelajánlások irányították a kriptopénz teret, de Kína úgy döntött, hogy határozottan megközelíti az adománygyűjtési erőfeszítéseket, tiltás kiadásával. A közlemény megállapította, hogy a kínai vállalatok nem szerezhettek pénzt token értékesítéssel, és kijelentették, hogy csalások és csalások aggódnak az iparban.

3 384 USD = 2017. augusztus 1 .: A Bitcoin hasít a kemény villán keresztül Bitcoin és Bitcoin Cash-be

Annak ellenére, hogy a Bitcoin stabil növekedést mutatott 2017 első felében, kihívás merült fel a Bitcoin hálózatának átfogó vitájával kapcsolatban. Ez a kihívás azt eredményezte, hogy a Bitcoin feloszlott a Bitcoinra és a Bitcoin Cashre, és úgy döntött, hogy két kriptovaluta eszközre oszlik, és mindegyikük különböző javaslatokkal lépett előre a méretezési javaslataik kezelésére..

1 215,69 USD = 2017. április 1 .: Japánban törvényes pénznemként elismert Bitcoin

Noha hónapokig tartó vita előzte meg a döntést, Japán kormánya úgy döntött, hogy a Bitcoint az országban törvényes fizetési módként ismeri el. Az ország új szabályozásával a tőzsdéknek hasonló protokollokat kellene követniük, mint a bankok, előírva az ügyfelek (KYC) és a pénzmosás elleni (AML) protokollok szabályait..

1038 USD = 2017. március 10 .: A SEC tagadja a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot a Winklevoss Brothers részéről

A Winklevoss ikrek által először bemutatott Bitcoin ETF-el az Értékpapír és Tőzsde Bizottság az alkalmazás elutasítását választotta. A SEC akkor kijelentette, hogy az árpiacon nem áll rendelkezésre stabilitás és érettség, hogy kibírja az ETF-et.

807 USD = 2017. január 3 .: A Bitcoin három év alatt először lépett át 1000 dolláros árszintet

Míg a Bitcoin elsősorban a 2016-os év legnagyobb részében erősödött, ami az elmúlt három évben először 1000 dollár megsértését jelentette.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2016-ban

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2016-ban

749 dollár = 2016. november 9 .: Donald Trump elnöki győzelme zuhan a tőzsdén

A közönség nagy részét meglepő módon Donald Trumpot választották az Egyesült Államok elnökévé a 2016-os választásokon. Ezzel a POTUS-hírrel csökkentek a globális piacok az Egyesült Államokban, Japánban, sőt Hongkongban is. A Bitcoin azonban 5% -kal emelkedett ezeken a piacokon, mivel a kereskedők és az intézmények kezdték úgy tekinteni a Bitcoin-ra, mint arra, hogy megvédjék magukat a globális piac mozgásaitól. Donald Trump folytatja, hogy 2019. július 11-én először tweeteljen a Bitcoinról.

591 dollár = 2016. augusztus 2 .: A Bitfinex elleni számítógépes támadás 72 millió dollárt lop

A Bitfinex bejelentette a 119 756 ügyfélhez tartozó bitcoinok tragikus elvesztését egy hatalmas biztonsági megsértés során. Abban az időben e veszteség együttes értéke 72 millió dollár volt, mivel a Bitcoin ára 20% -kal zuhant. Ez a feltörés sok zűrzavart okozott a bitcoin közösségben, mivel a Bitcoin ára csökkent a Bitfinex hack nyilvános bejelentése előtt, ami arra utal, hogy vannak olyan tulajdonosok, akiknek belső információi vannak a támadással kapcsolatban.

674 dollár = 2016. július 9 .: A Bitcoin másodszorra feleződik

A Bitcoin blokkjutalma másodszor is felére csökkent, mióta a Bitcoin aktiválódott, 25 BTC-ről 12,5 BTC-re esett minden egyes kitermelt blokk esetén.

454 USD = 2016. május 2 .: Craig Wright azt állítja, hogy Satoshi Nakamoto

Craig Wright közzétett egy blogot, amely felvázolta azt az állítását, hogy ő a Bitcoin, ismertebb nevén Satoshi Nakamoto megalkotója. Wright feltöltött egy magánkulcs-aláírást, amelynek célja annak bemutatása, hogy ellenőrzése alatt állt az eredeti bitcoin felett, amelyet Satoshi bányászott 2009-ben és 2010-ben. A legnagyobb erőfeszítések ellenére a Bitcoin-közösségnek a nap végére sikerült sok lyukat szúrnia nyilatkozataiba, bár Wright a mai napig sem állt le állításai alól.

461 USD = 2016. április 27 .: A Steam által elfogadott Bitcoin fizetések

A Bitcoint fizetésként kezdték elfogadni a Steam PC játékplatformon, lehetővé téve a fogyasztók számára, hogy videojátékok és más rendelkezésre álló digitális tartalmak vásárlásához használják fel. Valve, a Steam készítője bejelentette, hogy a platform Bitcoin fizetési processzora Bitpay lesz.

426 USD = 2016. április 4 .: Az OpenBazaar az első decentralizált piacok egyikévé vált

Az OpenBazaar decentralizált piacterének elindítása arra törekedett, hogy olyan piacot hozzon létre a P2P kereskedelem számára, amely díjaktól, kereskedelmi korlátozásoktól és közvetítőktől mentes. Később a piactér végül kiderítette, hogy egymillió dolláros támogatást kaptak, köszönhetően az Union Square Ventures, az Andreessen-Horowitz és más nagy kockázatitőke-társaságoknak.

434 dollár = 2016. február 21 .: A Bitcoin fejlesztői és bányászai szegregált tanút javasolnak

A szegregált tanú, más néven SegWit, a hongkongi Bitcoin közösség tagjai közötti megbeszélés eredménye volt. Az ötlet a Bitcoin tranzakciók szűk keresztmetszetének megoldására irányult, és a csoport egyetértett abban, hogy a Bitcoin méretezhetőségének létrehozása nemzetközi fizetési rendszerré váljon.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2015-ben

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2015-ben

461 dollár = 2015. december 8 .: Vezetett állítás jelentése, miszerint Satoshi Nakamoto Craig Wright

Az eredeti elképzelést, amely Satoshi Nakamoto kilétét sugallta, Dr. Craig S. Wright adta ki a Wired. A kiadvány kimondta, hogy vagy az ausztrál üzletember maga Satoshi, vagy „zseniális csaló”, az e-mailek, a törölt blogbejegyzések és a kiszivárogtatott bírósági dokumentumok alapján, amelyeket Gwen Branwen vezetékes író és biztonsági kutató erőforrásként használt fel.

Magánként Wright később további bizonyítékkal szolgált a felvetés igazáról, csak a Bitcoin közösség győzelmesen vitatta.

334 USD = 2015. november 3 .: Az Unicode elfogadta a Bitcoin szimbólumát

Az Unicode technikai bizottság jóváhagyta a Bitcoin növekvő befolyását azzal, hogy elfogadta szimbólumát az Unicode szabványba. A szimbólumot az U + 20BF ​​SIGN nyíláshoz rendelték.

366,67 USD = 2015. október 31 .: Az Economist először a Bitcoin szolgáltatást kínálja a kezdőlapon

A „The Trust Machine” című cikk a The Economist című nagyra becsült kiadvány címlapjára helyezte a Bitcoint. A cikkben a gazdasági liberalizmust, a blockchain tech használhatóságát és a nemzeti bankok saját digitális valutájának kiadására vonatkozó lehetőségeit vitatták meg..

318,43 USD = 2015. október 22 .: Az EU úgy dönt, hogy nem vet ki áfát a Bitcoin kereskedésekre

Az Európai Bíróság döntése alapján a hozzáadottérték-adó (ÁFA) nem lesz alkalmazható az Európai Unión belüli Bitcoin-ra és virtuális pénznemekre. Ez az ítélet azt jelenti, hogy a Bitcoin inkább a valuta kategóriájába esne, nem pedig tulajdon vagy áru. A döntés egyenesen ellentmondásos volt az Egyesült Államok szabályozóinak álláspontjával.

268 USD = 2015. október 5 .: A Winklevoss Twins elindította a Gemini Exchange-t New Yorkban

A Gemini Exchange hivatalosan 2015 októberében indult Cameron és Tyler Winklevoss, más néven Winklevoss ikrek néven. A testvérek figyelemre méltóak a Facebook korai fejlesztésében való részvételük miatt. Az amerikai székhelyű és az Egyesült Államok által szabályozott Bitcoin tőzsde már az induláskor 26 államban működési engedélyt kapott, egy New York-i bankkal fennálló partnerségük alapján. Ez a kapcsolat azt is biztosította, hogy az ügyfelek betéteit FDIC biztosítás fedezi, ami jelenleg a normál bankszámlák számára biztosított előny.

238,15 USD = 2015. szeptember 18 .: A CFTC a Bitcoinot árucikknek minősítette

A díjakat az amerikai árutőzsdei határidős kereskedelmi bizottság bonyolította le és fizette be egy olyan Bitcoinért cserébe, amely lehetővé tette az opciós szerződések kereskedelmét. Ez az elszámolás annak a megállapításnak a része volt, hogy „a bitcoin és más virtuális pénznemek megfelelően vannak meghatározva áruként”.

232,05 dollár = 2015. június 3 .: New York által bevezetett BitLicense-t az államon belüli kriptokereskedelemhez

A New York-i BitLicense elindítása az államot az egyik legfejlettebbnek tartja a kriptovaluta szabályozásában. A követelmény új szabványt hozott létre a helyi ipar számára, biztosítva, hogy minden kriptovaluta-tőzsdének, amely New Yorkban szeretne működni, meg kell szereznie az engedélyt a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumától..

A BitLicense 5000 dolláros pályázati díjat, az alkalmazottak ujjlenyomatainak nyilvántartását és minden új üzleti tevékenység írásbeli jóváhagyását igényli. Azok a tőzsdék, amelyek állami tevékenységükkel nem voltak annyira átláthatók, a BitLicense elindítása után hamarosan beszüntették működésüket.

222,85 USD = 2015. január 26 .: A Coinbase elindította magát az USA-ban a Bitcoin kereskedelem platformjaként

A kockázati tőkebefektetésekkel támogatott Bitcoin fizetési processzor, a Coinbase bejelentette saját kereskedési platformját. Az indítás hónapokig tartó munkát végzett az állam és a szövetségi szabályozók közötti kapcsolat biztosítása érdekében. Indulásakor a Coinbase lehetővé tette, hogy az Egyesült Államok felének ügyfelei legálisan végezzenek kereskedést.

198,59 USD = 2015. január 4 .: A Bitstamp Hack 5,2 millió dolláros veszteséget eredményezett

Bár a bitcoin piac már medvepiaccal foglalkozott, a helyzet még rosszabbá vált, miután 18 866 Bitcoint loptak el egy forró pénztárcából a Bitstamp segítségével. A Bitstamp rendszergazdájával szembeni társadalmi mérnöki taktikával a hackerek 5,2 millió dolláros Bitcoin-val jártak. A központot nyolc napra le kellett állítani, de a Bitstamp hűtőháza biztosított maradt. Ezenkívül az ügyfelek egyenlegét nem befolyásolta, és a veszteség csak a Bitstamp által tartott tartalékok „kis töredéke” volt..

A Bitstamp továbbra is aktív csere, ami sokkal jobb sors, mint más nagy tőzsdéknek sikerült.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2014-ben

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2014-ben

324,87 dollár = 2014. december 11 .: Bitcoin elfogadta a Microsoft

A Microsoft Microsoft általi elfogadásával az amerikai ügyfelek képessé váltak a Bitcoin alkalmazásokra, játékokra és más digitális tartalmakra cserélésére az Xbox és a Windows online áruházak segítségével. Bitcoin fizetési szolgáltatójuk Bitpay volt és van.

387,40 USD = 2014. október 6 .: BearWhale Bitcoin tranzakció a Bitcoin Exchange által

Október 6-át az egyik legnagyobb „eladási” megrendelésként jelölték meg, amely valaha elérte a Bitcoin blokkláncot, mivel egy ismeretlen kereskedő 30.000 BTC-t adott eladásra a Bitstamp-on. A BTC határára 300 dollár volt, és a megbízást a Bitcoin közösség „BearWhale” -nek tekintette. A megrendelés teljesítése közben a Bitcoin árfolyama szenvedett.

528,88 USD = 2014. július 18 .: Bitcoin által elfogadott Dell

A Dell, a számítógép-óriás, bejelentette, hogy az amerikai ügyfelek képesek voltak használni a Bitcoint, és ezzel a legnagyobb vállalatig vezették be a kriptográfiai eszközt. Bitcoin fizetéseket számos más számítógépes hardvercég indított el 2014-ben, köztük az Overstock, a TigerDirect és a Newegg, amelyek befolyásolták a Dell döntését.

628,50 USD = 2014. június 27 .: Az amerikai kormány aukciója eladta 30.000 Bitcoin értéket

30 000 Bitcoint adott el egy 2013. októberi razziában az amerikai Marshals Service. A Silk Road darknet piac razziája lehetővé tette a kormány számára, hogy a legmagasabb ajánlatot tevő személyek számára árverje el a Bitcoins-t, mivel a Bitcoins többségét Tim Draper milliárdos kockázatitőke-befektető vásárolta meg..

A mai napig Draper még mindig az egyik legnagyobb bitcoin-hodler.

592,28 USD = 2014. június 13 .: 51% -os Bitcoin hálózati vezérlés ideiglenesen biztosított a GHash.io által

A GHash.io, egy bányatár, többségi irányítást szerzett a Bitcoin hálózat hasító ereje felett, ami lehetőséget adott nekik arra, hogy 51% -os támadást indítsanak a hálózat ellen. Ez a fajta támadás ideiglenesen megfordítja a Bitcoin tranzakciókat, bár a pool nyilatkozatot adott ki annak tisztázására, hogy soha nem hajt végre ilyen támadást. A nyilatkozat hozzátette, hogy a pool ezentúl nem haladja meg a 39,99% hash-teljesítményt.

501,70 USD = 2014. április 10 .: Tőzsdéhez kapcsolódó bankszámlák leállítása a People’s Bank of China részéről

A kínai pénzintézetek április 15-ig határidőt szabtak az összes interakció leállítására mind a Bitcoinnal, mind a kapcsolódó cserékkel. A tőzsdék elvesztették az országbeli bankszámlájukhoz való hozzáférést, amikor offshore banki megoldásokra váltottak.

453,05 USD = 2014. március 26 .: A Bitcoin adó lesz, az IRS szerint

Az Egyesült Államok Bevételi Szolgálata nyilatkozatot adott ki arról, hogy a Bitcoin adót jelenthet, mint ingatlan, de nem olyan, mint a valuta. Ezzel a besorolással a Bitcoin és más kriptovaluta eszközök bizonyos korlátozások alá tartoznának, ideértve a tőkenyereség-adót is.

631,25 USD = 2014. március 6 .: Dorian Nakamoto Satoshi Nakamoto néven azonosította a Newsweek

A Newsweek, a sajtóorgánum cikket publikált egy Dorian Nakamoto nevű férfiról, mivel Leah McGrath Goodman újságíró kijelentette, hogy a nyugdíjas számítógépes mérnök a Bitcoin igazi alkotója. Dorian azonban tagadta a részvételét, és további vizsgálatok megerősítették, hogy nincs kapcsolata a Bitcoinnal. A kriptovaluta közösség azonban végül 23 000 dollárt gyűjtött neki.

662 USD = 2014. február 24 .: Mt. Gox hirtelen állítsa le

A február 7-i DDoS-támadások nyomán Mt. Gox leállított minden kivonást. Néhány héten belül az egykor sikeres platform leállt, miután felfedezték, hogy 744 000 bitcoin hiányzik a hűtőházból. A tőzsde csődbe ment, és a Bitcoin ára hatalmasat zuhant.

626 USD = 2014. február 7 .: Mt. Gox és más cserék nagy DDoS támadást szenvedtek el

A DDoS-támadásokkal egyszerre több csere történt, több napra leállítva őket. Az érintett tőzsdék Mt. Gox, Bitstamp és BTC-E, többek között.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2013-ban

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2013-ban

839 USD = 2013. december 5 .: Kína pénzintézeteit betiltották a Bitcoin használatától

A Kínai Népi Bank tudomásul vette a Bitcoin növekvő népszerűségét országukban, és úgy döntött, hogy betiltják annak pénznemként való használatát saját pénzügyi rendszerük megőrzése érdekében. A pénzintézeteket gyorsan eltiltották a Bitcoin használatától.

921 USD = 2013. november 29 .: Mt. Gox 1,242 dolláros Bitcoin-értéket jegyzett fel

Az árak november 29-én minden idők legmagasabb szintjét érték el, amikor újabb kínai beruházások lendítették fel őket. Az ország állampolgárai a valuta felé mozogtak, hogy megvédjék magukat a kínai jüantól, amely gyorsan felfújódott.

1 075 dollár = 2013. november 20 .: kínai állampolgárok kereskedhetnek Bitcoin / saját kriptokazettákkal

A kínai közlemény szerint a kínai állampolgárok a Kínai Népi Bank megadta a szabadságot, hogy vegyenek részt a Bitcoin piacán. Ez a képesség lehetővé teszi a kínai állampolgárok számára a Bitcoin tömeges vásárlását és eladását. Ezzel a hírrel megugrott a Bitcoin ára, és a Bitcoin kereskedési volumene új magasságokba került.

1072 USD = 2013. november 18 .: Késedelmes a Bitcoin meghallgatása az amerikai szenátusban

Ross Ulbricht letartóztatása miatt az Egyesült Államok Szenátusa megbeszélést tartott a „Selyemúton túl” címmel, amely a virtuális pénznemek „lehetséges kockázatait, fenyegetéseit és ígéreteit” tárgyalta. Egyes szakértők és szenátorok úgy vélték, hogy a Bitcoin olyan kockázat, amelyet nem érdemes vállalni, míg mások hittek a benne rejlő lehetőségekben.

135,12 dollár = 2013. október 1 .: Rettegte Roberts kalóz, más néven Ross Ulbricht letartóztatták

A nyomok nyomán a Szövetségi Nyomozó Irodának sikerült letartóztatni Ross Ulbricht selyemút tulajdonosát. A sötét internetes piactér földalatti helynek bizonyult a drogok, fegyverek és más illegális áruk adásvételére a Bitcoin számára. Ulbricht ellen több bűncselekmény miatt indítottak vádat, többek között számítógépes hackeléssel és pénzmosással, és ez alatt 170 000 BTC-t vesztett el..

Később Ulbrichtet börtönbüntetés-büntetés-kiszabás lehetősége nélkül emelték.

126,94 USD = 2013. augusztus 30 .: A Tradehill megszüntette működését

A Tradehill, a vállalkozások közötti csere platform, leállította működésüket és pénzeket adott vissza ügyfeleiknek, miután kiesett az Archive Federal Credit Uniontól. A társaság pénzügyi partnere úgy döntött, hogy nem foglalkozik a Bitcoin szabályozási aggályaival.

126,94 USD = 2013. május 14 .: Mt. Gox parancsot kapott a belbiztonsági minisztériumtól

Az amerikai belbiztonsági minisztérium vizsgálata után az Mt. Mark Karpeles, a Gox vezérigazgatója 3 millió dollárt vesztett a Wells Fargo-nál vezetett bankszámláról a hatóságok lefoglalása miatt. A vizsgálat során kiderült, hogy Karpeles illegálisan küldött pénzt, a számlához kapcsolódó feltételekkel ellentétben. A felhasználók kételkedni kezdtek a Bitcoin jövőbeni jogállásának elérésében való képességében.

122,90 USD = 2013. április 10 .: Mt. Gox leállt a nagy kereskedési volumen miatt

Mt. A Gox kereskedési volumene a felhasználói tőzsdei tevékenység eredményeként megugrott, bár először DDoS-támadásnak tévesztették. A tőzsde kénytelen volt leállni a kereslet eredményeként, ami aggodalmat keltett a Bitcoin közösségben.

131,07 dollár = 2013. március 25 .: A ciprusi kormány kiegyenlítése összefügg a BTC áremelkedésével

Ciprus 10 milliárd eurós megmentést kapott, amelynek célja a gazdaság kudarcának orvoslása volt, bár bizonyos óvatossággal járt: a 100 000 eurót meghaladó számlára díjak és korlátozások vonatkoznak. Ezek a korlátozások voltak felelősek azért, hogy néhány héten belül 80 dollárról 260 dollárra emelték a Bitcoin-ot, miközben a felhasználók a Bitcoin által kínált „biztonságos menedék” felé mozogtak..

68,89 USD = 2013. március 11 .: Megjelent a Bitcoin 0.8.2 frissítés

A tranzakciós problémák miatt a Bitcoin átmenetileg kemény villához került, ami kemény hetet jelentett az eszköz számára. Mt. Gox a műveletek felfüggesztését választotta, mivel a fejlesztők néhány órán belül felbontással követték. A probléma újbóli előfordulásának megakadályozása érdekében a 0.8.1 verzió kiadásra került.

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2012-ben

Bitcoin ár (BTC USD) Értékek 2012-ben

13,43 USD = 2012. november 28 .: A Bitcoin először felezik

A Bitcoin eredeti kódjának megírásával Satoshi Nakamoto felező tervet tervezett, amely négyévente automatikusan felére csökkentette a bányászok számára elnyert BTC számát. Ennek a felezésnek az első alkalmazására november 28-án került sor, aminek eredményeként a jutalom 50 BTC-ről 25 BTC-re csökkent minden blokk kitermelésével.

12,46 USD = 2012. november 15 .: Bitcoin elfogadta a WordPress

A WordPress kiadott egy közleményt, amely bejelentette, hogy elfogadja a Bitcoin fizetési opciót, olyan korlátozások miatt, amelyek olyan vállalatoktól néznek szembe, mint a PayPal és a Visa. A WordPress kijelentette, hogy ezek a vállalatok és mások a világ 60 országát blokkolják a tranzakciók végrehajtásában, beleértve Haitit és Etiópiát is.

A nyilatkozat megjegyezte: “Célunk, hogy az embereket képessé tegyük, és ne blokkoljuk őket.”

11,18 USD = 2012. augusztus 17 .: A Bitcoin fizetései leálltak a Bitcoin megtakarításaiért és bizalmáért a SEC által

Trendon T. Shavers-t azzal vádolták, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottsága Bitcoin befektetési rendszere eredményeként megtévesztette a befektetőket. Miután elfogadta 50 BTC betétet a felhasználóktól a BitcoinTalk fórumon, hetente fizetett kamatot. A műveletet augusztus 17-én leállították, és a Borotválkozók 86 000 és 500 000 bitcoinnal próbáltak eltűnni a befektetőktől.

4,89 USD = 2012. március 1 .: 46 000 Bitcoin Lost in Linode Hack

A Linode internetes hosztot egy névtelen támadó hackelte meg szerverein, ami lehetővé tette a támadó számára, hogy hatalmas mennyiségű Bitcoin-t tartalmazó pénztárcához férjen hozzá. Több mint 228 000 dollár értékű Bitcoin ellopása, a hack legjelentősebb áldozatai közé tartozott a bitcoin vezető fejlesztője, Gavin Andresen, a Bitcoinica bitcoin-tőzsde és a bányászati ​​medence üzemeltetője, Marek ‘Slush’ Palatinus.

4,31 USD = 2012. február 11 .: A Paxum és a Bitcoin zárt kripto műveletek, eladva a Bitcoin-t

A február 11-i hét nem volt nagyszerű hét a Bitcoin számára. A Paxum, az online fizetésfeldolgozó úgy döntött, hogy február 11-én leállítja az összes kriptovalutával kapcsolatos tranzakciót, jogi okokra hivatkozva. Két napon belül a TradeHill követte a Bitcoin eladását, hogy visszatérítéseket adjon ki az ügyfeleknek és a hitelezőknek. A következő időpontban a BTC-E Bitcoin Exchange biztonsági hibáját jelentette be a BitcoinTalk fórum felhasználója, Patrick ‘phantomcircuit’ Strateman.

Bitcoin ár (BTC USD-ben) Értékek 2009-2011-ben

Bitcoin ár (BTC USD-ben) Értékek 2009-2011-ben

4,22 USD = 2011. december 19 .: A „Jó feleség” a „Bitcoin for Dummies” epizódot tartalmazza

Amikor a Bitcoin még élete első éveiben volt, a „The Good Wife” epizód úgy döntött, hogy kamatoztatja az új technológiát. A 9,45 millió nézőnek való kitettség várhatóan új magasságokba sodorta az állítást, de kevés nézőt érdekelt, mivel az ár a helyén maradt.

17,77 USD = 2011. június 19 .: Mt. Gox feltört – a Bitcoin első nagy fekete lyuk

Mt. Goxot egy csere számára dolgozó auditor feltörte, aki letöltötte a felhasználói adatbázis egy példányát a jelszavakhoz való hozzáférés érdekében. Az adminisztrátori szintű privilégiumok elérésének lehetőségével a könyvvizsgáló hatására az ár 0,01 dollárra esett vissza Bitcoin-onként, a rendszerben sok eladási megbízással együtt.

Mt. Gox egy hétre képes volt abbahagyni a kereskedést, amikor felfedezték a problémát, megfordítva a kereskedést és javítva a rendszerek biztonságát. A 600 veszélyeztetett pénztárca közül több mint 4019 Bitcoint loptak el.

16,88 USD = 2011. június 1 .: A Gawker News Expose cikket tesz közzé a Sötét út sötét weblapján

Adrien Chen, a Gawker írója cikket tett közzé „A földalatti weboldal, ahol bármilyen elképzelhető kábítószert lehet vásárolni”. Ez a cikk sok vitával járt, leírva, hogy a fogyasztók miként használhatják a lehetséges bűnözői vállalati Silk Road platformot szinte bármi megvásárlásához a Bitcoin segítségével. A cikk nagy forgalmat hozott, így a Bitcoin 9,21 dollárról 17,61 dollárra emelkedett.

A Bitcoin a Gawker-cikk megjelenésétől számított egy héten belül 31 dolláron tetőzött.

0,072 USD = 2011. március 27 .: hivatalosan három Bitcoin-tőzsde indult

A Britcoin, egy új kriptotőzsde márciusban indult, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy valaha először kereskedjenek a brit font használatával. Nem sokkal később egy brazíliai csere követte ezt az irányt, és elindított egy szolgáltatást a Brazil Real számára, hogy kereskedjen a Bitcoinnal is.

A Bitmarket.eu április 5-én indult, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy az eurót használják a Bitcoin kereskedésére, amire még soha nem volt szükség. A három csere lehetővé tette, hogy új felhasználók milliói léphessenek be a Bitcoin piacára.

1,00 USD = 2011. február 9 .: Bitcoin dollár egyeztetett értéke

Körülbelül kétéves korára a Bitcoin elérte az amerikai dollárral azonos értéket, ami a történelem során először érte el a paritáson a világ legnagyobb fiat pénznemét. Az ár ezzel a hírrel gyorsan emelkedett.

0,07 USD = 2010. augusztus 15 .: A csalárd Bitcoin tranzakciós folyamat kemény villát eredményez

A számítógépszám-feldolgozási hiba lehetővé tette, hogy egy névtelen felhasználó csaló Bitcoin tranzakciót hozzon létre, és csaknem 99 000 további Bitcoin jöhet létre, amely valaha is létezhet a rendszerben. A Bitcoin fejlesztői néhány órán belül észrevették és kijavították a problémát.

0,06 USD = 2010. július 18 .: Mt. Elindult a Gox Exchange

Jed McCaleb elindította az Mt. Gox július 18-án, amely a korábbi (de nem sikerült) Magic: The Gathering Online kártyacsere platformra (MTGOX) épült. Mt. A Gox a következő három évben a Bitcoin online legnagyobb cseréjévé nőtte ki magát, és McCaleb 2011. március 7-ig értékesítette a tőzsdét Mark Karpeles számára, jóval e hatalmas siker és esetleges kudarc előtt..

0,08 USD = 2010. július 11 .: A Slashdot cikk kiemelt Bitcoin

A hírek és a technológiai fejlesztések népszerű webhelye, a Slackdog.org a Bitcoin 0,3 verziójának megjelenését mutatta be. Az érdeklődés a Bitcoin iránt emelkedett, és öt nap alatt 0,008 dollárról 0,08 dollárra emelkedett az ár.

0,0025 dollár = 2010. május 22 .: Két pizza lett az első, Bitcoinnal vásárolt termék

Laszlo, a Bitcointalk fórum felhasználója 10 000 BTC-vel fizetett két pizzáért, 25 dollár értékben. Jercos, a platform másik felhasználója, megrendelte és kifizette a pizzákat, ezzel először jelezve, hogy a Bitcoin valódi, kézzelfogható tárgyként került felhasználásra.

0,001 USD = 2009. október 12 .: Első Bitcoin-Fiat tranzakció történt

A New Liberty Standard 5050 BTC-t vásárolt a PayPal használatával 5,02 dollárért. Ez az első ismert kereskedelem a Bitcoinnal és bármely fiat devizával.

0,0008 USD = 2009. október 5 .: Az új Liberty Standard elindította a Bitcoin árfolyamszolgáltatását

Az új Liberty szabvány szolgáltatásként indult el a fiat Bitcoinért történő cseréjére, 1309,03 BTC és 1 USD, azaz körülbelül 0,0008 USD / 1 BTC árfolyamon. Az arány kiszámításakor figyelembe vették a számítógép egyetlen bitcoin bányászatához felhasznált villamos energia költségét abban az időben.

0,00 USD = 2009. január 12 .: Első Bitcoin tranzakció történt

Január 12-én a Bitcoin készítője, Satoshi Nakamoto 10 bitcoinot utalt át Hal Finney fejlesztő és kriptográfiai aktivistának, mint az első Bitcoin tranzakciót. A tranzakciót Finney tweetelte, aki később viccelődött, hogy soha nem fizette vissza Satoshinak.

0,00 USD = 2009. január 3 .: Genesis Block for Bitcoin Established

A Bitcoin készítője, Satoshi Nakamoto bányászta az első Bitcoin blokkot, mozgásba hozva a Bitcoin blokkláncot.

Feltétlenül használja a legrészletesebb bitcoin árelőzmények ütemtervét, hogy lássa, meddig jutott a legnagyobb és legjobb kriptovaluta az első évtizedben. Most, hogy összefoglaljuk a kriptokereskedő és a befektetői bitcoin ár felhasználói útmutatónkat, zárjuk le a BTC / USD számításokkal kapcsolatos GYIK-t, hogy áttekintjük az összes fennmaradó elemet.

GYIK a Bitcoin áráról és a BTC árfolyamáról

GYIK a Bitcoin áráról és a BTC árfolyamáról

Nagyon sok kérdést kapunk a bitcoin árával és a bitcoin árfolyamával kapcsolatban. Íme néhány a leggyakrabban feltett kérdések közül.

K: Honnan származik a bitcoin árfolyama? Ki méri az árfolyamot?

V: Különböző webhelyek különböző források felhasználásával mérik a bitcoin árfolyamát. A legjobb weboldalak több jelentős cserét és naprakész kereskedési adatokat használnak a bitcoin árfolyamának megszerzéséhez. Mennyit fizetett valaki csak a bitcoinért? Mennyibe adott valaki éppen bitcoint? Mi volt az utolsó ár, amit valaki fizetett a bitcoinért? Több forrásból származó adatok összesítésével az árfolyam-riporterek a lehető legpontosabb adatokat kaphatják meg a jelenlegi piaci viszonyokhoz.

K: Ki ellenőrzi a bitcoin árát?

V: A nyitott piacon lévő vevők és eladók ellenőrzik a bitcoin árát. Nincs olyan központi egység, amely képes lenne meghatározni a bitcoin árát.

K: Befolyásolhatja-e egyetlen ember a bitcoin árát?

V: Minden bizonnyal lehetséges, hogy egyetlen intézmény vagy magánszemély ellenőrizheti a bitcoin árát, bár kevésbé valószínű, hogy a piac likvidebbé válik. Ha Satoshi azonban hirtelen ledobná a piacon pletykás 1 millió BTC-készletét, akkor ez árcsökkenést okozna, ellentétben bármivel, amit korábban láttunk. Kevés más ember – akár dollármillió dollár értékű bálna is – egy kézzel befolyásolhatja az ilyen piacokat.

K: Ki ellenőrzi a bitcoin kibocsátási vagy inflációs rátáját?

V: A Bitcoin blokk jutalma tényleges kibocsátási vagy inflációs ráta. 10 percenként 6,25 BTC-t adnak a bitcoin elérhető készletéhez ezen a blokk jutalmazási rendszeren keresztül. Ez a blokkjutalom kemény kódolással bitcoinba kerül, csakúgy, mint annak teljes kínálata. Nagyjából négyévente félbevágásra tervezték, egészen 2140-ig, amikor az utolsó bitcoin kitermelését tervezik.

K: Miért olyan ingatag a bitcoin ára? Miért ingadozik annyira a bitcoin árfolyama??

V: A Bitcoin jól ismert volatilitásáról. Tíz évvel ezelőtt a bitcoin kevesebb volt, mint egy fillér. Az elmúlt két évben a bitcoin értéke 3000 és 20 000 dollár között volt, attól függően, hogy mikor ellenőrizték az árat. A Bitcoin volatilitása szélsőségesnek tűnhet, de ezt várjuk egy új eszköztől és egy új piactól. A piac megpróbálja megtalálni a bitcoin árát, így az árak természetesen emelkedni és esni fognak. Lásd fentebb a bitcoin árának emelkedésének és csökkenésének fő okait.

K: Hogyan lehet a bitcoin értékraktár, ha az ára folyamatosan változik?

V: A Bitcoin ára az évek során vadul ingadozott, sok ember azt állította, hogy a bitcoin gyenge értékraktár. Minden bizonnyal lehetséges, hogy a bitcoin hosszú távon rossz értékraktár lesz, bár ilyenkor nehéz így vagy úgy mondani. Az arany értéke az idők során is ingadozott, ennek ellenére továbbra is az egyik legjobb értéktároló a történelemben.

K: A bitcoin buborék?

V: Minden bizonnyal lehetséges, hogy 15 év múlva visszatekintünk a bitcoinra, és nevetünk a történelem legnagyobb, legostobább buborékán. Az is lehetséges, hogy unokáink 50 év múlva megkérdezik tőlünk, hogy a bitcoin valóban csak 10 000 dollárt ért-e kicsi korunkban. Egyszerűen fogalmazva: senki sem tudja, hova fog menni a bitcoin, mi lesz a következő bitcoin árával, és hogy a bitcoin valóban buborékban van-e vagy sem.

K: Miért fix a bitcoin teljes kínálata? Honnan tudjuk, hogy csak 21 millió bitcoin van?

V: A Bitcoin teljes kínálata fix. Keményen be van kódolva a bitcoin alapszabályaiba. Csak 21 millió bitcoin létezhet.

K: Megváltoztatható a bitcoin teljes kínálata?

V: Műszakilag megvalósítható a bitcoin teljes készletének megváltoztatása. Csakúgy, mint a legtöbb bitcoin szabály, ezek a változások is a többség támogatását igénylik. Ha elég sok ember meg akarja változtatni a bitcoin ellátási korlátját, akkor ez az ellátási korlát megváltozik.

K: Hány bitcoin van a piacon manapság?

V: 18 millió bitcoint bányásztak ki 2009 januárjától 2019 novemberéig. A fennmaradó 3 millió bitcoinot a tervek szerint 2019 és 2140 között bányászzák ki, a blokkjutalom négyévente felére csökken. A valóságban a forgalomban lévő bitcoinok száma jóval alacsonyabb. Bizonyos emberek soha nem fogják eladni a bitcoinjaikat például egy bizonyos árnál alacsonyabb áron. Millió bitcoin is megsemmisült vagy elveszett.

K: Miért fontos 2020 május a bitcoin számára??

V: 2020 májusa az egyik legfontosabb közelgő dátum a bitcoin jövőjében. 2020. május 14-én a bitcoin blokkjutalma felére csökken 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re. Az egyik napról a másikra a bitcoin kibocsátási vagy inflációs ráta felére csökken. A két korábbi alárendelés (50 BTC-től 25 BTC-ig és 25 BTC-től 12,5 BTC-ig) a bitcoin árának hirtelen megugrásához vezetett.

K: A bitcoin eredendően nem értéktelen? Hogyan lesz hosszú távú értéke??

V: Igaz, hogy a bitcoin ára nincs rögzítve egyetlen konkrét eszközhöz sem. A bitcoinnak azonban még mindig van belső értéke. A bitcoin blokklánc például bitcoin értéket ad. A Bitcoin segítségével biztonságosan utalhat pénzt egyik emberről a másikra, anélkül, hogy központosított közvetítőre lenne szükség. Innen származik a bitcoin értéke.

K: Mi történik, ha az összes bitcoint kibányászzák? Nem lesz a bitcoin árcsökkenése?

V: Az utolsó bitcoin kitermelését 2140-ben tervezik. A mai napig a bitcoinnak csak körülbelül 15% -a van kitermelve. Miután az utolsó bitcoinot kitermelték, a bányászok tranzakciós díjakkal keresnek pénzt. A bányászok már tranzakciós díjakat gyűjtenek és blokkolják a jutalmakat, ha sikeresen bányásznak egy blokkot. 2140 után csak tranzakciós díjakat szednek be. Senki sem tudja, hol lesz a bitcoin ára 2140-ben, és nehéz megjósolni, mi fog történni. A bitcoin azonban úgy van kialakítva, hogy az utolsó bitcoin kibontása után is zökkenőmentesen folytassa a futást.

K: Mi a bitcoin legkisebb elszámolási egysége, a satoshi, a BTC árához kapcsolódik?

bitcoin ár szatiszosban

V: 100 millió satoshis van 1 bitcoinonként, vagy 1 satoshi 0.00000001 BTC. A bitcoin végtelen oszthatósága miatt a szatoszhi a bitcoin mérhető értékének alapvető építőköve, amelyben csak 2 Quadrillion, 100 Trillion Satoshis (vagy 21 quantrillion Satoshis) lesz valaha létrehozva. Ez a digitális hiány akkor számít, amikor a Bitcoin már nem volt mérhető amerikai dollár összegben, mint ma.

Végső szó: Hogyan határozható meg a Bitcoin ára?

bitcoin ár útmutató

A Bitcoin árát két egyszerű gazdasági tényező határozza meg: kereslet és kínálat. A bitcoin kínálata állandó, bár a bitcoin iránti kereslet folyamatosan növekszik. Az igény növekszik, amikor egyre többen hallanak a bitcoinról, ahogy a bitcoin technológiája növekszik és javul, és ahogy a bitcoin egyre hasznosabbá válik. És ki tudja, bár ez a bitcoin árfolyamának működési útmutatója biztosan segített, ha elég sokáig “hodl”, akkor nem kell aggódnia a BTC dollárban mért ára miatt, és a bitcoin legkisebb elszámolási egységével, satoshi.

bitcoin ár btc / usd mém

Nincs olyan, hogy bitcoin milliomos, mivel egy milliót amerikai dollárban számolnak, és egy napon a BTC – USD árfolyam egyszerűen BTC – BTC lesz (legalábbis a mátrix mém feltérképezi a lehetséges jövőt).

További bitcoin árforrásokért nézze meg a diagramelemzést, az előrejelzési előrejelzéseket és a 2020-as felező frissítéseket.

Zárásként, amikor a kereslet nő és a kínálat állandó marad, az árak elkerülhetetlenül emelkedni fognak. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megértsük a bitcoin árát és árfolyamát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map