Bitcoin Chart elemzés: Hogyan lehet kereskedni a Bitcoin segítségével diagramok segítségével

Contents

Bitcoin kereskedési útmutató közbeiktatott kripto kereskedőknek

Ez a bitcoin diagram elemzési útmutató arra épül, hogy az egyablakos oktatóanyag legyen a köztes kriptokereskedelemhez.

A kriptográfia első pillantásra bonyolultnak tűnik. Szerencsére közel sem olyan zavarba ejtő, mint gondolnád. Miután megtanulta, hogyan kell olvasni a diagramokat és elvégezni az alapvető technikai elemzéseket, mindez összeáll.

Bár ez a bitcoin kereskedési elemzés áttekintése nem felel meg az újoncoknak, és inkább a köztes termékekre irányul. És igen, vannak különbségek a kriptográfia befektetése és a kriptográfia között, vagy egy automatizált bitcoin kereskedési bot használata között, ha el akarja kezdeni a BTC ártáblázatok elemzését és a kriptopiaci grafikonok megértését. Ehhez a bitcoin diagram elemzési útmutatóhoz feltételezzük, hogy van néhány alapvető ismerete a kriptográfia működéséről, mi a bitcoin, hogyan működnek a kriptovaluta cserék, a kriptográfia típusai és a blokklánc működése.

Minden sikeres bitcoin kereskedő rájön, hogy megértette ezeket a szokásos diagrammintákat, időtlen készségek elsajátításává válhatnak, amelyek felgyorsítják az eredményeket, és jövedelmező bejegyzéseket és kilépéseket eredményeznek, függetlenül attól, hogy a bitcoin ára BTC / USD-ben van-e. Referenciaként, az élő valós idejű bitcoin árfolyam értéke:

Az alapok: Hogyan működik a Bitcoin kereskedelem?

A Bitcoin első napjaiban (2009 és 2014 között) lényegében csak egy érme volt (BTC), és a kriptovalutákkal való kereskedés túlságosan bonyolult volt. Ma, 2019-ben a kriptográfia továbbra is eredendően kockázatos, spekulatív és erősen ingatag – de könnyebb, mint valaha, még több piaci adattal ellenőrizni és mérni. Az alábbiakban bemutatjuk a bitcoin diagram elemzésével kapcsolatos kereskedési minták és grafikonok hosszú mosodai listáját:

Rengeteg nagyszerű kriptotőzsdét találhat, beleértve a helyi valutát elfogadó cseréket és banki átutalásokat. Rengeteg csodálatos pénztárcaalkalmazást, portfóliókezelő alkalmazást és egyéb eszközt is találhat a kriptográf kereskedelem maximalizálása érdekében.

A kriptokereskedelem mögött itt van az alapvető folyamat (bár rengeteg gyakori buktató van):

 • 1. lépés) Iratkozzon fel egy kriptovaluta cserére
 • 2. lépés) Betétek befizetése a platformra
 • 3. lépés) Vásároljon kriptovalutát

Ez az! Ez nem olyan bonyolult. Ha egyedi fiat pénznemet szeretne használni (például CAD, AUD vagy RUB), akkor előfordulhat, hogy helyi pénzváltót kell használnia. Ha már van egy fő fiat pénzneme (például USD vagy EUR), akkor szélesebb választék áll rendelkezésre.

Miután megvásárolta az első kriptovalutát, megtarthatja a csere pénztárcájában, így a jövőbeni kereskedés vagy befektetés céljából a tőzsdén marad. Vagy felvehet pénzt a saját pénztárcájába – például egy mobilalkalmazást a telefonjára.

Kriptopénz kereskedési szószedet: A legnépszerűbb kifejezések

A kriptográfiai ipar tele van saját zsargonjával. Itt van egy lista a 26 legnépszerűbb kifejezésről és definíciókról, amelyeket tudnia kell, mielőtt belevágna a bitcoin diagram elemzésébe:

Fiat pénzneme: A Fiat pénznemek olyan kormány által kibocsátott valuták, mint az amerikai dollár vagy az euró. Ezek a pénznemek léteznek a kriptovalutákkal ellentétben (bár egyes országok azon vitatkoznak, hogy saját kriptovalutákat indítanak, ami elhomályosítaná a fiat és a kriptó közötti határt). A „Fiat” latinul a „rendelet szerint”. Ezeknek a pénznemeknek értéke a kormány által „rendeletben” vagy „nyilatkozatban” van.

Kriptoelem: A rejtjelezési eszköz bármely értékjelző, érme vagy digitális pénznem. Néha az emberek összekapcsolják a kriptográfiai eszközt egy adott technológiával. Leírhatják például az Ethert (ETH), mint az Ethereum blokklánc rejtjelezési eszközét.

Altcoin: Az altcoinok „alternatív érmék”. Általában ez a kifejezés minden olyan érmére utal, amely nem bitcoin. Népszerű kifejezés a bitcoin maximalisták körében, akik úgy gondolják, hogy a bitcoin minden más érménél jobb.

Stablecoin: A stablecoin egy digitális token, amelyet szándékosan terveztek állandó ár tartására. A stabil állományok általában egy adott fiat pénznemet követnek, a legtöbb pedig az amerikai dollárt. A Stablecoins különböző módon működik, bár a legtöbb Stablecoin egyszerűen 1: 1 arányban van amerikai dollár tartalékokkal fedezve, és a felhasználók bármikor felcserélhetik 1 USD Stablecoin-jukat 1 USD készpénzre, ezzel stabil értéket adva a tokennek.

Crypto Exchange: A tőzsde olyan webhely vagy platform, ahol kriptovalutákat lehet adni és adni. Egyes tőzsdék csak a kriptovalutákat, míg mások a fiat és a kriptovalutákat sorolják fel. A mai főbb cserék között szerepel többek között a Kraken, az Ikrek és a Binance.

Vételi árfolyam: Az adott eszköz vételi ára az a maximális ár, amelyet valaki hajlandó fizetni az adott eszközért. A kriptopiacokat a kínálat és a kereslet „keresleti” oldala irányítja.

Kérjen árat: Egy adott eszköz kért ára az a minimális ár, amelyen valaki hajlandó eladni egy eszközt. Ez a kereslet és kínálat „kínálati” oldala.

Bid-Ask Spread: A vételi és eladási árkülönbözet ​​egy adott eszköz vételi és eladási ára közötti különbség. A nagymértékben likvid, nagy volumenű piacokon a bid-ask spread elég kicsi lesz. Kisebb, alacsonyabb likviditású piacokon a bid-ask felár sokkal nagyobb lesz.

Volatilitás: A volatilitást ugyanúgy használják a kriptopiacokon, mint a hagyományos pénzügyi piacokon. Ez annak mércéje, hogy mennyire kiszámíthatatlanok a piacok, vagy mennyire vadul ingadoznak az árak.

FOMO: Fél, hogy kihagyja. Ha az LTC hirtelen 10% -ot ugrik 2 óra alatt, akkor ez további 15% -kal emelkedhet, mert a befektetők „félnek a hiánytól”, amikor egy érme értéke megugrik.

FUD: Félelem, bizonytalanság és kétség. A Bitcoin a kezdetektől fogva FUD-tal van bombázva. Néhány kriptovaluta közösség FUD-ot terjesztett más érmékről. Az irracionális aggodalom, hogy egy adott érme összeomlik vagy elveszíti értékét.

Dip vásárlása: Amikor egy adott kriptográfiai eszköz jelentősen csökken, de Ön ezt vételi lehetőségnek tekinti. Mondjuk a bitcoin ma 5% -kal csökken. A bitcoin megvásárlásával „megveszi a merülést” annak reményében, hogy növekedni fog.

Bika és medve piacok: A bika és a medve kifejezéseknek ugyanaz a jelentése a kriptóban, mint a hagyományos piacokon. A bika trend hosszú távú, emelkedő tendencia a teljes kriptovaluta piacokon, míg a medve trend a teljes kriptovaluta piac hosszú távú csökkenése. Ha valaki „bullish”, akkor az árak növekedésére számít. Ha valaki „bearish”, akkor az árak csökkenésére számít.

Piackészítők és -vásárlók: Piacteremtő az, aki „tőzsdei kereskedést” hoz létre vagy tőzsdére tesz. Piacfelvevő az, aki „vállalja” vagy elfogadja ezt a kereskedelmet.

Likviditás: A likviditás a kriptográfiai világban egy adott tőzsde mennyiségére utal, vagy arra, hogy mennyire egyszerű kereskedni egy adott tőzsdén. A jó, nagy volumenű csere állítólag likvidebb és magasabb likviditású.

Bálna: A bálnák olyan egyének vagy szervezetek, amelyek hatalmas mennyiségű kriptográfiával rendelkeznek. Néhány intézmény fedezeti alap, amely a lábujjait kriptográfiaba meríti. Mások olyan emberek, akik korán felhalmozták a bitcoinokat, és soha nem adtak el.

Beruházás megtérülése (ROI): Mennyit keres keresett összegből? Ha 100 dollárt vásárolt bitcoinból, akkor a bitcoin ára 50% -kal emelkedett, akkor 150 dollárt keresett, és a megtérülése 50% volt.

Pénztárcák: A Pénztárcák segítségével kezelheti titkosítási állományait. Ez az a hely, ahol a kriptofonokat tárolja – csakúgy, mint egy közönséges pénztárca, ahol a készpénzt és a hitelkártyákat tárolja.

Forró pénztárcák: A forró pénztárcák az internethez kapcsolódó online pénztárcák. Jellemzően kevésbé biztonságosak, mint a hűtőtárcák, bár biztonságosabbak, mint a pénztárcák.

Hideg pénztárcák: A hideg pénztárcák vagy a tároló pénztárcák olyan pénztárcák, amelyek nem csatlakoznak az internethez. Ezek a legbiztonságosabb tárolási formák, mert a magánkulcsokat távol tartják olyan helyektől, ahol a hackerek hozzáférhetnek hozzájuk.

Pénztárcák: A legtöbb tőzsdén vásárlói pénztárca található, ahol a felhasználók tárolhatják pénzeszközeiket. Ezeket a pénztárcákat a legkevésbé biztonságos megoldásnak tekintik, mivel a pénzváltás teljes mértékben ellenőrzi az Ön pénzét.

2-faktoros hitelesítés (2FA): A kétfaktoros hitelesítés több ellenőrzési módszer használatára utal a kriptofiókba történő bejelentkezéshez. A legtöbb csere lehetővé teszi a 2FA beállítását. Egyes központok szöveges üzenetet vagy e-mailt küldenek a bejelentkezés megerősítéséhez. Más tőzsdék lehetővé teszik a 2FA beállítását minden kereskedés alkalmával.

Hodl: A Hodl vagy a hodling a kriptográfiai befektetési stratégiára utal, amely szerint a kriptográfiai eszközöket minden piaci körülmények között tartják. A Bitcoin számos alkalommal emelkedett és esett, de a hodlerek képesek voltak túlélni a FUD-ot és a mai napig is tartani a bitcoinot.

Diverzifikáció: A diverzifikáció több kriptográfiai készlet birtoklásának ötletére utal. Ahelyett, hogy portfóliójának 100% -át bitcoinban tartaná, 50% -át altcoinokba fektetheti.

Arbitrázs: Az arbitrázs az a stratégia, hogy érméket vásárolnak egy áron, majd magasabb áron eladják őket egy másik helyen. Lehet, hogy például bitcoinokat vásárol a Binance-től, majd magasabb áron eladhatja a LocalBitcoins-on keresztül, a saját helyi fiat pénznemében.

Szivattyú és lerakó: A pump and dump egy olyan kereskedelmi rendszer, amely magában foglalja a megcélzott eszköz árának mesterséges felfújását („pumpálás”), majd az eszköz értékesítését az árak emelkedése után („dömping”)..

Most, hogy ismeri ezeket az alapvető kriptográfiai kereskedési feltételeket, itt az ideje, hogy megvizsgálja a kriptográfia kereskedelmének konkrét szempontjait.

A Bitcoin kereskedések típusai a kriptopiacon

A kezdők többnyire csak piaci megrendeléseket akarnak meghozni. Piaci megrendeléssel a lehető legjobb áron vásárol vagy ad el kriptovalutát. A fejlettebb kereskedők azonban kihasználhatják a limit megbízásokat, a stop-loss megbízásokat, a tőkeáttételes kereskedést és még sok mást. A kriptokereskedések típusai a következők:

Piaci megbízás: Piaci megrendeléssel a lehető legjobb áron vásárol vagy ad el kriptot. A csere megvizsgálja az utolsó árat, amelyet valaki fizetett a bitcoinért (ha elad), vagy az utolsó árat, amelyet valaki eladott a bitcoinért (ha vásárol).

Limit sorrend: Limit megrendeléssel kriptot vásárol vagy ad el meghatározott áron. Lehet, hogy vételi megbízást ad bitcoin vásárlásához, ha az például 5000 dollár alá csökken. Ha az árpontot soha nem érik el, akkor megrendelését soha nem hajthatják végre. Néhány tőzsde lehetővé teszi, hogy időkorlátot szabjon a limit megbízásokra.

Stop-Loss sorrend: A stop-loss megbízások lehetővé teszik, hogy beállítson egy konkrét árat, amelyen a tőzsde kereskedést hajt végre a veszteségek korlátozása érdekében. Ha például a bitcoin ára 10% -kal csökken, vagy 7500 USD-t ér el, akkor stop-loss megbízást adhat ki a veszteségek korlátozására.

Take-Profit sorrend: A Take-profit megbízások lehetővé teszik, hogy beállítson egy konkrét árat, amelyen a tőzsde a kereskedelmet hajtja végre a profit maximalizálása érdekében. Ha például a bitcoin 10% -kal emelkedik, akkor a take-profit megbízás automatikusan végrehajtásra kerül, garantáltan 10% -os nyereséget biztosítva.

Rengeteg fejlettebb rendeléstípus létezik, ideértve a tőzsdén kívüli (OTC) kereskedéseket, a gorilla-kereskedéseket, a jegesmedve-kereskedéseket, az azonnali vagy visszavonási (IOC), a „kitöltés vagy megölés” (FOK) és az összes nem (AON) megrendelések. A legtöbb kezdő és középhaladó kereskedő azonban jól áll a fenti négy kereskedési típussal.

Mennyibe kerül a kriptokereskedelem? Átlagos árképzés

A kriptovaluták kereskedése nem ingyenes. A legtöbb tőzsdén fizetnie kell az átváltási díjakat, a kifizetési díjakat és egyéb díjakat. A kriptokereskedelem költségei a következők:

Kereskedési díjak: A legtöbb tőzsde 0,1% és 0,5% közötti díjat számol fel a készítői díjakért és a díjakért. Jellemzően a felvételi díj magasabb. Ezt minden egyes ügyletnél meg kell fizetnie. Ha jelentős mennyiségű (mondjuk havi 500 000 USD felett) kereskedel, akkor a tőzsde mennyiségi engedményeket kínálhat, amelyek jelentősen csökkenthetik a kereskedési díjakat.

Betéti díjak: Egyes tőzsdék díjat számítanak fel, hogy pénzt helyezzenek el a platformra, bár ez egyre ritkábban fordul elő.

Elállási díjak: Az elállási díjak sokkal gyakoribbak a legtöbb tőzsdén. A kivonási díjak általában átalánydíjak. Előfordulhat, hogy például 5 USD-t fizet, ha pénzt vesz fel a platformról. Néhány tőzsdén minimális kifizetési összeg van.

A díjak a tőzsdék között nagymértékben változhatnak. Jellemzően a jobban szabályozott tőzsdék (például a Coinbase és a Kraken) magasabb díjakat számítanak fel, míg az alacsonyabb szabályozású tőzsdék (például a Binance és a KuCoin) alacsonyabb díjakat számítanak fel.

Középszintű a fejlett Bitcoin elemzéshez: Hogyan tanulmányozzuk a piaci diagramokat

A Master The Crypto az egyik legnépszerűbb kriptovaluta befektetési kereskedési útmutató portál az interneten, és a bitcoin kereskedési diagram elemző útmutatónk ezen szakasza arra szolgál, hogy mindenki, aki még nem teljesen kezdő, jobban járjon a bitcoin kereskedésben az optimális eredmények érdekében.

A kriptopiacok elemzése: alapvető és technikai elemzés

A kriptográfia két fő kategóriába sorolható: alapelemzés (FA) és technikai elemzés (TA).

Alapvető elemzés (FA): Az fundamentális elemzés egy nem statisztikai elemzési módszer, amely a gazdasági és pénzügyi növekedési tényezők alapján értékeli az eszköz értékét. Az alapvető elemzők az eszköz jövedelmezőségét igyekeznek meghatározni annak lehetőségei alapján. Elemzik az eszköz jelenértékét, majd előre vetítik az eszköz jövőbeni növekedését. Elolvashatja a projekt adatlapját, és ellenőrizheti például a csapatot, hogy megállapítsa, van-e a projektnek növekedési potenciálja.

Műszaki elemzés (TA): A technikai elemzés pusztán statisztikai módszer, amely magában foglalja az árdiagramok, a kereskedési volumen és más kapcsolódó számok vizsgálatát. A technikai elemzők úgy vélik, hogy egy eszköz ára tükrözi a piaci hangulatot és az összes szükséges információt, ezért kizárólag az eszköz árfolyamának statisztikai elemzésére összpontosítanak.

Ez a két elemzési módszer ellentmondásosnak tűnhet, de együttesen alkalmazva működnek a legjobban. Az intelligens befektetők minden rendelkezésre álló elemzési módszert figyelembe vesznek.

Crypto Market Trends

A kriptopiacok nagyon ingatagak és kiszámíthatatlanok. Azonban továbbra is rengeteg kriptopiaci trendet látunk. A piaci trend azt az irányt jelöli, amely felé az árat észlelik.

A erősödő piac, az árak felfelé mutatnak (ne feledjük: a bikák szarvával „fel” támadnak), míg az a medve piac, az árak lefelé mutatnak (a medvék mancsukkal „lefelé csúsztatnak”).

Vannak, akik olyan kifejezéseket is használnak, mint a világi irányzat. A világi trend hosszú távú piaci tendencia, amely több évtizedig – mondjuk 30 évig – tart. A világi trend lehet bearish vagy bullish, és a tágabb világi trenden belül többféle középtávú elsődleges trend is lehet.

A elsődleges trend, ezalatt egy kisebb, rövid távú tendencia egy szélesebb világi trenden belül. Lehet, hogy ellentétes a világi trenddel.

Az is lehet másodlagos trendek az elsődleges trendeken belül. Ha egy másodlagos trend bullish egy bearish piacon, akkor ezt „balekos gyűlésnek” lehet nevezni. Hónapok óta tartó csökkenő árak (elsődleges trend) után úgy tűnhet, hogy a piacok egy hetes pozitív mozgás (másodlagos trend) után hirtelen felfelé mennek, hogy a következő négy hétben tovább csökkentsék.

Az olyan szabályozatlan, új piacok, mint a kriptográfia, hajlamosabbak a rövid távú volatilitásra, mint a hagyományos, jól bevált piacok. A kriptográfia-befektetéssel több rövid távú másodlagos tendenciát és gyakori szivattyúzást várhat, mint mondjuk az S-en&P 500 index.

Támogatási és ellenállási szintek

A kriptopiac elemzői gyakran hivatkoznak olyan kifejezésekre, mint a támogatási és ellenállási szintek. Ezek a szintek döntő szerepet játszanak a kriptopiacok működésében.

Képtartás és ellenállási szint, mint a medve és a bika közötti „harci vonal”.

 • Támogatási szint: Ez az a trend alacsonyabb szintje, amelynél az ár várhatóan megugrik.
 • Ellenállási szint: Ez egy olyan trend legfelső szintje, amelynél az ár várhatóan csökken.

A Bitcoin például ellenállhat a 10 000 dolláros határon, ami miatt a bitcoin ára folyamatosan emelkedik e szint felé, de soha nem haladja meg. A Bitcoin időközben támogatást nyújthat a 6 000 dolláros jelzésnél, ami a bitcoin árfolyamának csökkenését jelenti e szint felé, de nem haladja meg azt.

Amikor a kriptokészlet ára eléri a meghatározott támogatási vagy ellenállási szintet, akkor azt mondják teszteli ezt a szintet. Néha a támasz vagy az ellenállás szintje megmarad. Más esetekben a támasz vagy az ellenállás szintje megszakad.

A bitcoin ártörténetét megnézve olyan eseményeket is láthatunk, amikor a bitcoin árszintje megtört egy ellenállási szintet, majd ez az új ellenállási szint támogatási szint lett. Tegyük fel, hogy a bitcoin megtöri a 10 000 dolláros szintet, és egészen a 11 500 dollárig emelkedik. Hirtelen 10 000 dollár lehet az új ellenállási szint, míg 12 000 dollár az új támogatási szint.

Hasonlóképpen, amikor az ár egy támogatási szint alá csökken, a támogatási szint az ellenállás új szintjévé válhat. Ha a bitcoin árfolyama például 6000 dollár alá csökken, akkor a 6000 dolláros limit válhat új ellenállási szintvé, míg egy alsó határ, például 4500 dollár lesz az új támogatási szint.

Egy olyan ingadozó iparban, mint a kriptográfia, a támogatási és ellenállási szintek ritkán maradnak sokáig.

Vásároljon falakat és adjon el falakat

A támogatási és ellenállási szinteket gyakran a falak vétele és eladása miatt állapítják meg. Ezeket a falakat láthatja, amikor egy tőzsde megrendelési könyveit nézi.

A falat vásárolni nagyszámú vételi megbízás adott árkorlát mellett, míg a falat eladni nagyszámú eladási megbízás adott árkorlát mellett.

Néha ezek vannak korlátozza a megrendeléseket, ahol a kereskedők meghatározott árat határoztak meg, amelyen vásárolni vagy eladni akarnak. Más esetekben azok take-profit megbízások vagy stop-loss megbízások ahol a kereskedők nyereséget próbálnak elérni vagy korlátozni a veszteségeket.

Sok esetben ezek a falak vásárlása és a falak eladása felismerhető árpontok köré szerveződnek. Előfordulhat, hogy 15 000 dolláros eladási megbízások fala van, mivel a kereskedők megpróbálják bezárni a nyereségüket. Időközben 5000 dolláros vételi megbízások fala állhat, miközben a kereskedők megpróbálják megvásárolni a mártást. A hirtelen áremelkedéseket vagy -eséseket könnyen le lehet állítani az eladási vagy vételi megbízások falával.

Hogyan olvassuk el a Bitcoin árdiagramjait és a kriptopiaci grafikonokat

A kriptográfia első pillantásra bonyolultnak tűnhet. Miután megértette, hogy minden mit jelent, sokkal kevésbé bonyolultnak tűnik.

Így néz ki egy átlagos titkosítási árdiagram:

Ez a diagram a BTC / USD állandó szerződését mutatja be a BitMEX-en, két hónapos időszakra, február 1-től április 1-ig. Minden gyertyatartó (minden zöld vagy piros sáv) 6 órás intervallumot jelent.

Beállíthatja a ütemtervet diagram tetszés szerint. Néhány diagram segítségével használhatja intervallumok például akár 30 másodperc, míg mások akár egyéves intervallumokat is használhatnak.

Mint a legtöbb pénzügyi diagram esetében, az Y tengely (a függőleges tengely) az árat, míg az X tengely (a vízszintes tengely) az időt jelenti.

Láthatja a árskála a diagram jobb oldalán. Ez a két árpont közötti intervallum. Ezen a diagramon az árskála 50, ami azt jelenti, hogy a két árpont közötti különbség 50. Az árskála lehet lineáris vagy logaritmikus:

Lineáris árskála: Lineáris árskálán ugyanannak a numerikus különbségnek bármely két pontja közötti távolság, az értéktől függetlenül, egyenlő. Az 1 és 2 közötti távolság megegyezik például a 9 és 10 közötti távolsággal.

Logaritmikus árskála: Logaritmikus árskála esetén az árpontok közötti távolság a két érték arányához kapcsolódik. Például az 1 és 2 közötti távolság megegyezik a 4 és 8 vagy a 12 és 24 közötti távolsággal.

A lineáris és logaritmikus árskálák közötti különbség jelentős. Az alábbiakban két diagramot láthat a bitcoin mindenkori ártörténetéről. Az első diagram lineáris árskálát, míg a második logaritmikus árskálát használ:

A két diagram pontosan ugyanazt mutatja: a bitcoin ára 2011-től napjainkig. A logaritmikus diagram azonban sokkal másabb történetet mond el, mint a lineáris diagram.

A … val lineáris diagram, úgy tűnik, hogy a bitcoin ára egyáltalán nem tett semmit fennállásának első négy évében. Aztán volt egy kis áremelkedés, hosszú ideig tartó korlátozott ármozgás, majd a bitcoin nevetséges módon legkorszerűbb csúcsra, 20 000 dollárra emelkedett 2017 decemberében, majd visszaesett.

A logaritmikus diagram, a bitcoin ármozgása sokkal kevésbé drámai. A bitcoin kezdetei különösen lenyűgözőek az első diagramhoz képest. Látjuk, hogy a bitcoin ára megduplázódik a számok számában. A 2 USD / BTC és 200 USD / BTC közötti különbség jelentős – még akkor is, ha a lineáris diagram sík vonalának tűnik. A 2017-ben bekövetkezett, 5000 dollárról 20 000 dollárra eső ugrás BTC-nként sokkal kevésbé tűnik jelentősnek.

A Bitcoin diagramok típusai a kriptográfiai elemzők számára

Négy általános típusú kriptográfia létezik, beleértve a vonaldiagramokat, oszlopdiagramokat, gyertya táblákat, valamint a pont és ábra diagramokat. Az alábbiakban az egyes diagramokról és azok egyedi előnyeiről beszélünk.

Vonaldiagram

A vonaldiagram egy egyszerű, általános diagramtípus, ahol a „vonal” összeköti az egyes időintervallumok záró árait.

Egyes vonaldiagramok nyitott, magas vagy alacsony árakat használnak minden időszakra. A legtöbb esetben azonban az ár tükrözi az egyes intervallumok záródását. Ha a bitcoin például 15 órakor 5000 dollárnál és 16 órakor 5100 dollárnál zárna, akkor a határ 5000 és 5100 dollár között húzódik.

Oszlopdiagram

Az oszlopdiagram az árművelet részletesebb ábrázolását mutatja, mint a vonaldiagram. Megmutatja például azt az árat, amelyen a bitcoin nyitott, valamint azt az árat, amelyen bezárult. Ahelyett, hogy csak egy számot látna (a záróárat), láthatja, hogy a bitcoin ára mit tett az adott nap folyamán. A magas, alacsony és záró árakat függőleges vonalak sorozatával ábrázolják, mindkét oldalon vízszintes vonallal.

Vannak, akik oszlopdiagramot „nyitott magas alacsony zárásnak” vagy OHLC diagramnak is neveznek. A függőleges vonalat tartományvonalként nevezik, és ez képviseli az ártartományt minden időintervallumra, beleértve a magas és az alacsony értéket is. Eközben a vízszintes kötőjelek a nyitást és a zárást jelentik az egyes intervallumoknál.

A sávdiagram így néz ki, amikor egy adott időszakot ábrázol:

A fenti oszlopdiagram szintén színnel jelzi az emelkedő és csökkenő intervallumokat. A fekete tartomány az emelkedési intervallum jelzésére szolgál (ahol a záróár magasabb volt, mint a nyitó ár), míg a piros tartomány a csökkenő intervallum jelzésére szolgál (ahol a záróár alacsonyabb volt, mint a nyitó ár).

Gyertyatartó diagram

Vannak, akik a japán gyertyatartó tábláknak nevezik a gyertyatartó táblákat, mert a 18. században egy japán rizskereskedő találta ki őket, bár a nyugati piacokon csak az 1990-es évek elején jelentek meg..

Ma a gyertyatartó diagramok a sávdiagramokhoz hasonló módon működnek. Lehetővé teszik a magas, alacsony, nyitott és bezárás megtekintését egy adott napra. Ezeket a számokat azonban kissé másképpen fejezik ki.

A gyertyatartó táblázatoknál van egy üreges vagy töltött test felső és alsó árnyékokkal, amelyek a nyitott, a szoros, a magas és az alacsony árakat képviselik. A gyertyatartó testének hosszát és alakját a kereskedelmi tevékenység intenzitásának egy adott időintervallumon való megjelenítésére is felhasználják.

Íme, amit a fenti gyertyatartók képviselnek:

A gyertyatartó többnyire a testből áll (az árnyékolt terület), amely a nyitott és a közeli árakat képviseli. A felső és az alsó vonal (a gyertya „kanóca”) magas és alacsony árakat képvisel.

Lényegében ugyanazokat az információkat kapja, mint az oszlopdiagram, de ezeket az információkat kissé másképp ábrázolja.

Az árnyékolt terület is szerepet játszik. Ha az ár magasabbra zár, mint nyitott, akkor a gyertyatartó zöld színnel lesz árnyalva (a bitcoin ára emelkedett ebben az intervallumban). Ha az ár alacsonyabbra zár, mint nyitott, akkor a gyertyatartó vörös színnel lesz árnyalva (a bitcoin árfolyama ebben az intervallumban esett). Néhány gyertyatartó táblázat kitöltési vagy kitöltési mintát is használ, a gyertyatartó tele vagy árnyékolt, amikor az árak emelkednek, és kitöltetlen és üres, amikor az árak esnek.

Pont és ábra diagram

Az itt felsorolt ​​négy diagram közül egy pont és ábra diagram a legkevésbé elterjedt. Mindazonáltal a technikai kereskedők niche csoportja továbbra is a pontot és az ábrát használja (P&F) diagramok a mai napig.

Egy pont- és ábradiagram csak az ármozgásokat mutatja. Az X oszlop az emelkedő, az O oszlop a csökkenő árakat jelöli. Az idő és a hangerő nincs feltüntetve. Ha hosszú ideig nincs jelentős ármozgás, akkor a diagram nem mutat új adatokat.

P-vel&F diagramok, az egyes X és O értékek egy meghatározott árintervallumként kerülnek meghatározásra. Az ezen érték alatti árváltozást figyelmen kívül hagyják. A diagram egy új oszlopra (úgynevezett megfordításra) vált, amikor az ár ellentétes irányba változik, amelyet bizonyos számú X vagy O jelöl.

A fenti diagramban minden X vagy O két dollár emelkedést vagy esést jelent. Megfordulás akkor következik be, ha az ellenkező irányú változás legalább négy dollár értékkel történik. Az idő ábrázolható az X tengelyben, bár soha nem használják P tényezőként&F diagramok.

Mi értelme van ennek az egyedülálló diagramkészítő eszköznek? A lényeg az, hogy eltávolítsuk a más diagramtípusokban előforduló figyelemelterelő vagy ferde hatást, ha jelentéktelen ármozgásokkal számolunk időintervallumokkal. A diagram csak a jelentős ármozgásokat jelzi.

Ennek ellenére a pont- és ábradiagramok nagyon ritkák a mai kriptográfiai világban.

Ezenkívül további bitcoin diagramminta-erőforrásként tekintse meg a bullish kereskedési diagramok és a bearish kereskedési grafikonok összehasonlítását: bitcoin-chart-analysis-bullish-minták

bitcoin-chart-analysis-bearish-minták

bitcoin kereskedési diagram elemzés bika vs medve minták a Crypto kereskedési könyvből

Bitcoin diagram minták

A kripto kereskedők diagramokat elemeznek, hogy bemutassák a különböző mintákat. Különböző típusú minták léteznek. Általában azonban a mintákat három meghatározott kategóriába sorolják:

Folytatási minták: Ezek a minták rövid konszolidációs periódust jeleznek, amely után az uralkodó tendencia ugyanabban az irányban folytatódik.

Megfordítási minták: Ezek a minták a kereslet és kínálat egyensúlyának elmozdulását jelzik, ami általában trendfordulathoz vezet. Ezeket a mintákat felső és alsó képződményekre osztják fel.

Kétoldalú minták: A kétoldalú minták olyan háromszög-megfogalmazások, amelyek jelzik, hogy a trend mindkét irányban meginghat.

A mintaelemzés nem fekete-fehér. Vannak, akik elemezhetnek egy diagramot, és láthatják például a folytatási mintát, míg mások kétoldalú mintát. Az intervallum és a korábbi trendek alapján az elemzés változhat.

Az alábbiakban néhány speciális mintázatról beszélünk, amelyek a folytatás, a megfordulás és a kétoldalú mintákat jelenthetik a fentiek szerint.

Kupa fogantyúmintával

A fogantyúmintás pohár az előző trendtől függően folytatás vagy megfordulás lehet. Ez így néz ki:

A felfelé mutató trendben lévő fogantyúmintás pohár (a fentiek szerint) bullish folytatódási minta. Eltekintve egy kis kortyolástól (a pohár), a felfelé irányuló trend érvényesül. Egyes poharak U alakúak, míg mások V alakúak. Ideális körülmények között a pohár mindkét oldalon azonos magassággal rendelkezik, mielőtt egy adott áron (a fogantyúnál) megszilárdulna. A konszolidáció utáni következő kitörés becsült árcélja szimmetrikus a csésze magasságával.

Természetesen a fogantyúmintákkal ellátott pohár különböző dolgokat jelezhet az uralkodó csökkenő trendben:

Ebben a diagramban ugyanaz a csésze fogantyúmintával jelzi a csökkenő tendencia végét és az emelkedő trendre törést. Amint a pohárkialakítás átáll a fogantyú kialakításába, az ár nem csökkenhet tovább a pohár magasságának felénél. Ha az ár a pohár magasságának több mint a felével csökken, akkor az értékesítési lendület túl jelentős, és ez már nem tekinthető fogantyús mintájú pohárnak (a „fogantyú” eltört).

Minél tovább tart a fogantyús mintájú pohár kialakulása, és minél mélyebb a pohár kialakulása, annál nagyobb a lendület a kitörés mögött, és annál magasabb az árcél. Ha hozzáadja a pohár magasságát a kitörési ponthoz, ez jól mutatja a rövid távú árcélot.

Zászlók és zászlók

A zászlók és a zászlók mintái folytatódási minták. Akkor alakulnak ki, amikor az árak rövid időre konszolidálódnak, mielőtt a piac folytatja az azonos irányú mozgást.

Így néz ki egy hagyományos diagram:

Ebben a diagramban a konszolidációs fázist látjuk középen. A hosszú távú trend rövid fékezéssel téglalap alakot hoz létre a diagramon. Ezután folytatódik a hosszú távú emelkedő trend, a téglalap megtörik, és az árak tovább emelkednek.

Lehet mind bearish, mind bullish zászló. Ezekkel a zászlókkal a zászlót az uralkodó trenddel ellentétes irányú enyhe lejtős mozgás képezi.

Különbség van a zászló és a zászló mintája között is. A zászló téglalap alakú, míg a zászló háromszög alakú:

A zászló és a zászló mintázatát jellemzően éles gyűlés vagy hanyatlás előzi meg. Ez a gyűlés vagy hanyatlás képezi a zászló „pólusát”. A támasz vagy ellenállási szint és a „zászló” vagy „zászló” közötti távolságot zászlóoszlopnak nevezzük.

Elemezheti az árcélokat egy zászló vagy pennant diagram alapján. Általában ezt úgy teszi meg, hogy a zászló rúdjának hosszát egy felfelé irányuló trendben hozzáadja a képződés tetejéhez, és levonja a zászló rúdjának hosszát a formáció aljától..

Fej és vállak

Fej és váll (HS vagy H&Az S) minták a legmegbízhatóbb megfordítási minták.

Néhány HS mintát figyelembe vesznek fej és váll felső minták vagy „HS felsők”. Ez egy medvés megfordulási minta, amely három részt foglal magában, köztük két kisebb csúcsot egy magasabb csúcs mellett:

A bal váll alsó és a fej alacsony részének összekapcsolásával létrehozhatjuk anyakvonal’Felsorolásában. Amint az árak a nyakkivágás alá esnek, a felfelé irányuló trend lebomlik, és a piacok csökkenő tendenciát mutatnak be, amint az az alábbi ábrán látható, a pullback és a cél vonallal.

Fej és váll alsó diagramok, mindeközben HS fenék vagy inverz HS diagram néven is ismertek. Ez egy bullish megfordulási minta (a bearish megfordítási minta helyett), ahol az uralkodó tendencia lefelé mutat.

Csakúgy, mint a HS felső táblája, a HS alsó táblázata is három részből áll, köztük két sekélyebb völgyből vagy magasabb mélységből a mélyebb völgy mindkét oldalán vagy az alacsonyabb mélyponton.

Az árcélokat fej és váll diagramok alapján számíthatja ki. A HS toplisták esetében megbecsülheti az árat a nyakvonal mentén a magasabb magas és a kitörési pont aránya alapján. Ha a magasabb magas például 40, és a kitörési pont 20 (50% -os csökkenés), akkor a nyakkivágás alatti bontás becsült célja 10 lenne, ami további 50% a nyakkivágástól.

Eközben a HS alsó diagramok esetében kiszámíthatja az árcélot, ha hasonló módszerrel hozzáadja a fej magasságát a kitörési ponthoz. Ha az alsó mélység 20, és a kitörés például 30-nál történik (2: 3 arány), akkor a célár 45.

Kettős toplisták

A dupla csúcsdiagramok csökkenő tendenciát mutatnak az uralkodó emelkedő trendben. Dupla felső diagram esetén egy rövid visszahúzódás következik, amelyet egy abortív rally követ, majd egy második visszahúzás az előző csúcson, ami azt eredményezi, hogy az ár a korábbi mélypont alatt lebomlik:

Könnyű dupla felső mintába csábítani. Ideális esetben megvárja, amíg az ár az első lehúzási mélypont alá csökken, miután a tetejét újra tesztelte, mert ekkor fejeződik be a kialakulás, és ez a diagram mélypontja.

A dupla felső minta árcéljának kiszámításához vagy kivonhatja a képződés magasságát abból a pontról, ahol a tartó megtörik. Vagy elemezheti a képződés felső és visszahúzási arányát. Ha a formáció teteje 20, a pullback alacsony pedig 10 (2: 1), akkor a bontás árcélját 5-re állítják.

Kettős fenék

A dupla alsó diagram kialakulása akkor történik, ha a dupla felső formációt fejjel lefelé fordítja. A kettős fenék képződés bullish irányú megfordulási minta az uralkodó downtrendben. Miután egyszer megütötte az alját, egyszer felemelkedett, és ismét megütötte az alját, a kettős fenék akkor következik be, amikor az árak áttörik a nyakvonalat, hogy teljes legyen a „W” képződés.

Az árak a legutóbbi csúcsra emelkedhetnek egy csökkenő trend után, majd ismét visszaeshetnek az előző legalacsonyabb szintre, mielőtt végső időpontot gyűjtenének az előző legmagasabb érték fölé történő kitöréshez, hogy befejezzék a kialakulást és visszaforduljanak egy emelkedő trendre..

A dupla csúcsmagasság árcéljának kiszámításához hozzáadhatja a formáció magasságát a kitörési ponthoz. Vagy elemezheti a képződés alsó és az első rally magas arányának arányát. Ha a formáció alja például 5, és az első rally eléri a 10-et, akkor az árcél 20 lenne.

Hármas felső & Háromszoros alsó

A fenti képződményeket még bonyolultabbá teszi, hogy néha lehetnek hármas felső és hármas alsó képződmények, amelyek hasonlítanak a kettős felső és a kettős alsó képződményekre. A dupla felső / alsó képződményekhez hasonlóan a háromszoros felső / alsó képződmények is megfordítási minták. Szembe mennek egy uralkodó emelkedő vagy csökkenő trenddel.

Amint itt láthatja, a hármas csúcsformáció három egyenlő csúcsból áll, amelyeket két völgy oszt el.

Eközben a hármas fenékképződés fejjel lefelé fordítva három azonos völgyből és két abortív csúcsból áll.

A tripla felső vagy alsó formáció árcéljának kiszámításához hozzá kell adni vagy levonni a képződés magasságát a töréspontig vagy attól, hasonlóan ahhoz, ahogy az árcélokat kiszámítja a dupla felső / alsó formációkban..

Alul lekerekítés

A kerekítő alj vagy csészealj feneke bullish irányváltási vagy folytatási mintázat. Ezzel a mintával meredekebb csésze vagy tál képződés látható, mint a csésze és a fogantyú minta. Hasonló a fej és a váll mintájához, de jól látható vállak nélkül. Csatlakoztathatja az alacsony árakat az alján, hogy egy lekerekített alakot képezzen a csészealj aljára:

A formáció először értékesítési nyomással kezd kialakulni, ami az árak csökkenését okozza. Ez a nyomás végül elveszíti a gőzt és áttér egy emelkedő trendre. A vételi nyomás alábbhagy, emiatt az árak új mélypontra esnek, és ez a tendencia még többször megismétlődik, amíg a legalacsonyabb mélypont el nem éri. Ezután a vásárlói nyomás átveszi a hatást, ami végül kitöréshez vezet és befejezi a kerekítő fenékképződést.

Az alsó képződmények lekerekítéséhez szükséges rövid távú árcélok kiszámításához hozzáadja a csésze magasságát az ellenállási vonalhoz.

Ékek

Kétféle ékminta létezik, beleértve az emelkedő ékmintákat és a csökkenő ékmintákat. Ezek a minták lehetnek folytatódási vagy megfordítási minták, attól függően, hogy a piac mit csinált a minta kialakulása előtt.

 

Egy emelkedő trendben az emelkedő ékminta egy bearish megfordulást jelez. A piacok fordulnak, és az árak csökkenni kezdenek. A csökkenő trendben az emelkedő ékminta folytatásnak tekinthető, mivel az árak tovább csökkennek.

A lehulló ék eközben bullish mintának számít. Az eső ék bullish megfordulást jelez, ha például uralkodó downtrendben alakul ki. Amikor az uralkodó emelkedő trendben alakul ki, a csökkenő ék folytatást jelez, mivel az árak tovább emelkednek.

Téglalapok

A téglalap minták akkor alakulnak ki, amikor az árak nagyjából egyforma magas és mélypont között ugrálnak egy bizonyos ideig. Amikor vonalak rajzolódnak ennek az időszaknak a magas- és mélypontjai körül, láthatja, hogy téglalapok kezdenek kialakulni.

A téglalap, más néven kereskedési tartomány vagy konszolidációs zóna, egy folytatási minta, ahol az ár a párhuzamos támasztó és ellenállási vonalak között mozog. Ez egy zsákutca, ahol a piacok nem igazán tudják kitalálni, mit tegyenek. Ebben a zsákutcában az ár többször teszteli a támaszt és az ellenállási szintet, mielőtt kitörne. Amikor az ár kitör, vagy megfordítja az előző trendet, vagy folytatja (felfelé vagy lefelé haladva).

Az árcélok kiszámításához egy téglalap kialakítása során hozzá kell adni a magasságot a kitörés vagy bontás pontjához.

Kétoldalú minták (háromszögek)

A kétoldalú minták három különböző háromszög formációból állnak, köztük szimmetrikus háromszögek, emelkedő háromszögek, és ereszkedő háromszögek.

Emelkedő háromszög

Emelkedő háromszögek tipikusan bullish folytatódási minták az uralkodó emelkedő trendben. Az emelkedő háromszögek azonban visszafordulási mintaként is kialakulhatnak a csökkenő trendben. Az emelkedő háromszög minta két vagy több nagyjából egyenlő magasságból és növekvő mélységből áll. Az ellenállási vonal vízszintes, bár a meghosszabbított támaszvonal felfelé lejt és beszélget az ellenállási vonallal, így alakul ki a háromszög.

Egy emelkedő háromszög kialakulásához minden lengésnek vagy mélységnek magasabbnak kell lennie, mint az előző mélység. A képződést általában akkor tekintik befejezettnek, amikor az ár kitör a felső ellenállási vonal mellett.

A növekvő háromszög árcéljának kiszámításához hozzáadhatja a háromszög alapjának magasságát a kitörési ponthoz. A stop veszteséget a legutóbbi alacsony mélységnél kell elhelyezni.

Csökkenő háromszög

A ereszkedő háromszög a növekvő háromszög ellentéte. Jellemzően ez egy bearish folytatódási minta, amely akkor alakul ki, amikor az árak az átfogó csökkenő tendencia részeként az idő múlásával folyamatosan csökkennek. Ugyanakkor felfelé irányuló trend során megfordítási mintát is képezhet. Mint egy növekvő háromszög esetében, az ár időnként felfelé is kitörhet, ezért fontos, hogy játsszuk a mintát, ahogy kialakul, és használjon szoros megállókat.

Az ereszkedő háromszög akkor alakul ki, amikor az egyenlő mélypontok vízszintes tartóvonalat hoznak létre, míg a csökkenő magasságok lefelé hajló ellenállási vonalat hoznak létre, ugyanolyan típusú derékszögű háromszöget hozva létre, mint a fenti emelkedő háromszögben.

Az árcél kiszámításához csökkenő háromszög formációban levonja a háromszög alapjának magasságát a támasz megszakadásának pontjához.

Szimmetrikus háromszög

A szimmetrikus háromszög, ahogy sejteni lehetett, valahol a növekvő és csökkenő háromszögminta között formálódik. Ez egy tipikus kétoldalú minta, ahol nehéz meghatározni a minta eredményét, amíg az egyértelmű kitörést nem erősítik meg.

Szimmetrikus háromszöggel alacsonyabb reakciómagasságokat és magasabb reakciómélységeket fogunk látni, az ár végül egy ponton konszolidálódik. Ez a pont képezi a háromszög csúcsát. A támasztó- és ellenállási vonalak eközben alkotják a háromszög két oldalát, végül a pontban találkoznak.

Mivel a kitörési irányt nehéz meghatározni, egyes kereskedők szimmetrikus háromszögmintában játsszák mindkét oldalt, hosszú és rövid sorrendet adva, majd lezárva az egyiket, amikor a másik eltalálja.

Az árcél szimmetrikus háromszögben történő kiszámításához adja hozzá vagy vonja le a háromszög alapját a kitörési ponthoz. Kiszámíthatja a hosszú távú árviszonyt úgy, hogy egy meghosszabbított trendvonalat rajzol meg párhuzamosan a támasztóvonallal (feltételezve, hogy a minta felfelé törik), vagy párhuzamosan az ellenállási vonallal (ha a minta lefelé törik), amely áthalad a háromszög alapjának másik csúcsán..

Az öt legjövedelmezőbb minta a Bitcoin kereskedők számára

Bizonyos minták erőteljesebb profitszerzési lehetőséget kínálnak, mint mások. Történelmileg az alábbi öt minta adta a legjobb lehetőségeket a kereskedőknek:

 • Háromszögek (növekvő, csökkenő és szimmetrikus háromszögek)
 • Fej és váll minták
 • Dupla és hármas felső és alsó minták
 • Kupa fogantyú mintákkal
 • Zászló és zászló minták

Műszaki mutatók: Hogyan olvassuk el a diagramokat, mint egy mester

Eddig főleg a szélesebb diagrammintákra koncentráltunk. Ezután azonban technikai mutatókról fogunk beszélni, beleértve azokat a jeleket is, amelyeket a kereskedők felhasználnak stratégiáik felépítéséhez.

A fentebb tárgyalt szélesebb diagrammintákat úgy ábrázolhatjuk, mint az éghajlat tavasztól nyárig, őszig és télig. A hőmérséklet, a nappali fény és az időjárás szélesebb körű változását látjuk egész évben.

Eközben a technikai jelek azok a rövid távú információk, amelyeket elolvas, hogy megjósolja, melyik szezon következik. Észreveheti például, hogy egy hét alatt 40-ről 30-ra csökken a hőmérséklet. Ez jelzi, hogy jön a tél.

A technikai mutatók elemzésekor fontos megjegyezni, hogy egyetlen technikai mutató önmagában sem különösebben beszédes. Kontextusra van szükséged ahhoz, hogy megértsd, mit jelent ez a műszaki mutató. Kontextust levezethet, ha olyan információkat vizsgál meg, mint egy uralkodó trend, diagramminta és egyebek. Olyan, mint egy kirakós darab: csak akkor van értelme, ha mindez összeáll a koherens piackép kialakítása érdekében.

Az indikátorok rétegekbe vagy oszcillátorokba sorolhatók:

Rétegek: Az átfedések olyan mutatók, amelyek ugyanazt a skálát használják, mint az ár, és az árdiagram tetején vannak ábrázolva.

Oszcillátorok: Az oszcillátorok egymástól függetlenül, egy másik skálán jelennek meg az ártáblázat alatt, és a minimális és a maximális érték között ingadoznak.

Bizonyos műszaki mutatókat figyelembe vesznek vezető mutatók. A vezető mutató erős prediktív tulajdonságokkal rendelkezik, és jelezheti a piac irányát, mielőtt az ár átmegy. A vezető mutatók hatékonyak lehetnek a trend vagy lendület közvetlen változásának jelzésében, mielőtt a piac ezt a változást megkezdené mutatni. A legismertebb vezető mutatók közé tartozik a relatív erősségi index (RSI), a sztochasztikus oszcillátor és az egyensúlyi térfogat (OBV).

Időközben más technikai mutatókat is figyelembe vesznek lemaradó mutatók. A lemaradó mutatók követik a piaci trendeket. Jelzik a piaci trendek elmozdulását, de hajlamosak elmaradni ettől az elmozdulástól. Jellemzően elmaradó mutatót használnak a trend megerősítésére, miután a trend már elkezdett kialakulni. Az elmaradt mutatók azonban kevésbé értékesek egy ingatag, egyértelmű trend nélküli piacon. A két legismertebb lemaradó mutató az Bollinger zenekarok és mozgó átlagok.

Mozgó átlagok

A mozgó átlagok olyan trendfedvények, amelyek rövid, közepes és hosszú távú trendeket jelezhetnek. A mozgó átlag kiszámításához az átlagos árat vesszük egy bizonyos időtartamra. A mozgó átlag eltávolítja a diagram „zaját”, beleértve a rövid távú volatilitást és az ármozgásokat is. Könnyebben észreveheti a trendeket.

A mozgóátlagok kiszámításának két általános módja van, beleértve az egyszerű mozgóátlagokat és az exponenciális mozgóátlagokat. Mindkettő elmaradt technikai mutatónak számít.

A egyszerű mozgóátlag (SMA) csak egy adott időszakban az összes záróár összege elosztva az időszakok számával. Például egy 5 napos SMA kiszámítható úgy, hogy összeadjuk az egyes napok záró árait, és elosztjuk az összeget ötzel. Hosszabb idő alatt nagyobb a késés. A hosszabb skálák simítják az ármozgásainkat, és általában kevésbé reagálnak, mint a rövidebb időskálák.

Nézze meg az alábbi táblázatot, hogy megnézze, hogyan működik ez a gyakorlatban. Az 50 napos mozgóátlag elmarad az ármozgásoktól, míg a 10 napos mozgóátlag szorosan öleli az ármozgásokat:

Exponenciális mozgóátlag (EMA), közben nagyobb súlyt helyez a legfrissebb adatpontokra. Ez „megszoríthatja” a mozgó átlagot az ármozgásokhoz, így a mozgó átlag jobban reagál a legutóbbi ármozgásokra.

Az exponenciális mozgóátlagok súlyozási szorzót használnak a legfrissebb adatpontok nagyobb súlyának megadásához. Ez a súlyozási szorzó kiszámítható a [2 / (Időszak + 1)] képlettel. Egy 10 napos EMA-ban a legutóbbi ár súlyozása [2 / (10 + 1)] = 0,1818 vagy 18,18% lenne..

Vannak aktuális exponenciális mozgóátlagok (EMA-k) is, ahol a mai árat x a súlyozási szorzót + a tegnapi EMA-t vesszük x (1 – súlyozó szorzó).

Nem kell megjegyeznie ezeket a képleteket. A diagramkészítő eszközök automatikusan alkalmazzák ezeket a képleteket. Ez azonban segít megismerni, honnan származnak ezek a képletek.

Egyszerű mozgóátlagok, szemben az exponenciális mozgóátlagokkal

Az egyszerű mozgóátlagok és az exponenciális mozgóátlagok kétféle módon mutatják be ugyanazt a tendenciát. Az egyik nem feltétlenül jobb, mint a másik. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei.

An exponenciális mozgóátlag, például gyorsabban reagál a legutóbbi ármozgásokra, és szorosabban öleli az árgörbét.

A egyszerű mozgóátlag, közben ideális a hosszú távú támogatási és ellenállási szintek azonosításához. Az egyszerű mozgó átlag meredekségét arra is felhasználják, hogy felmérjék a lendületet egy adott trend felé.

Általában a 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) diagram és az 50 napos SMA diagram a két legnépszerűbb skála a közép- és hosszú távú trendek azonosításához. Ez a két diagram hasznos a támogatási és ellenállási szintek, a bullish és a bearish keresztezések, valamint a divergenciák azonosításához is.

Amikor az egyszerű és az exponenciális mozgóátlag összeáll, kereszteződést hoz létre. Ezt olyan sarkalatos eseménynek tekintik, amely trendváltozást jelezhet.

Vannak például bullish keresztezések, amelyeket arany keresztként is ismerünk. A bullish keresztezés akkor következik be, amikor a rövidebb skála mozgóátlaga átlépi a hosszabb skála mozgóátlagát.

Vannak medvés keresztezések is, más néven halálkeresztek. Medvés kereszteződés akkor következik be, amikor a rövidebb skála mozgóátlaga a hosszabb skála mozgóátlaga alatt kereszteződik.

Eközben, ha a jelenlegi ár átlépi a hosszú távú mozgóátlagot, az bullish kitörésre utal. Ha az aktuális ár átlépi a hosszú távú mozgóátlagot, akkor ez egy bearish kitörést jelez.

Mozgó átlag konvergencia divergencia (MACD)

A mozgó átlag konvergencia-divergencia vagy MACD egy trendkövető oszcillátor, amely népszerű a lendület mérésére. A MACD két exponenciális mozgó átlagot vesz fel (például a 12 napos és a 26 napos EMA-t), majd a nulla vonalakhoz viszonyítva ábrázolja őket a trend lendületének mérésére.

Látjuk a MACD hisztogramot is, amely a lendületet a MACD és jelvezetéke (a MACD 9 napos EMA) viszonya alapján méri..

A modern MACD oszcillátor indikátor négy elemből áll, beleértve a MACD vonalat, a nulla vonalat, a jelvonalat és a MACD hisztogramot:

 • MACD vonal: A MACD vonal a 26 napos EMA, kivonva a 12 napos EMA-ból.
 • Zero Line: A nulla egyenes az a pont, ahol a két EMA egyenlő.
 • Jel vonal: A jelvezeték a MACD 9 napos EMA-ja.
 • MACD hisztogram: A MACD hisztogramot oszlopként ábrázoljuk a nulla vonal mentén. Ez a különbség a MACD vonal és a jelvezeték között.

A pozitív MACD akkor fordul elő, amikor a 12 napos EMA meghaladja a 26 napos EMA-t. Ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Minél magasabb az érték, annál erősebb a felfelé irányuló lendület.

A negatív MACD, mindeközben azt jelzi, hogy a piac erõteljes, az alacsonyabb értékek erõs lefelé irányuló lendületet jeleznek.

A sarkalatos események magukban foglalják a konvergenciát, a keresztezést és a nullától és a jelvonaltól való eltérést.

 • Konvergencia: Megnyugtató lendületet jelez.
 • Crossover: A piaci erők elmozdulását jelzi.
 • Eltérés: A növekvő lendületet jelzi.

Relatív erősségi index (RSI)

A relatív erősségi index vagy RSI a lendület jelzésének egyik módja. A Momentum képes felismerni a piaci trendek erősségét, jó ötletet adva arról, hogy mikor kell vásárolni vagy eladni, annak alapján, hogy a piacok túlvettek vagy túl vannak-e adva.

Az RSI 0 és 100 között ingadozik, a tipikus időkeret 14 nap. Ha az RSI 30 alatt van, ez azt jelzi, hogy a piac túl van adva. Amikor az RSI meghaladja a 70-et, ez azt jelzi, hogy a piac túlvásárolt. Egyes kereskedők azonban a 20-at és a 80-at használják határként, ami inkább árulkodó lehet a rendkívül ingatag piacok (beleértve a kriptot is) esetében.

Mivel az RSI vezető mutató, az RSI meredeksége trendváltozást jelezhet, mielőtt ez a tendencia megfigyelhető lenne az általános piacon. Ezért az RSI az egyik leggyakoribb módszer a piaci viszonyok elemzésére.

RSI = 100 – (100/1 + RS)

Ebben a képletben a relatív erősség (RS) megegyezik az átlagos veszteséggel az átlagos nyereséggel (RS = átlagos nyereség / átlagos veszteség).

A nyereség olyan időszak, amikor az ár az előző napi zárás felett zár, míg a veszteség olyan időszak, amikor az ár az előző napi zárás alatt zár. Ezek az értékek abszolút értékek, ami azt jelenti, hogy a veszteségeket pozitív értékként számolják.

Bár az RSI-eltérések hasznosak lehetnek, csak a megfelelő kontextusban hasznosak. Mint itt, itt is fontos emlékeztetni arra, hogy egyetlen jelzőt ne használjunk jelként megfelelő kontextus nélkül.

Látható egy bullish divergencia, amikor az ár alacsonyabb, az RSI pedig alacsonyabb. Közben bearish divergencia lép fel, amikor az ár magasabb, az RSI pedig alacsonyabb csúcsot ér el.

RSI-t is használhatunk az RSI meghibásodási ingadozásainak megfigyelésére, amelyek a potenciális trend megfordulásának jeleként jelentkeznek csökkenő vagy bullish irányban..

A bullish kudarc akkor fordul elő, amikor az RSI 30 alá esik, 30 felett ugrál, visszaesik, de nem esik 30 alá, és új csúcsot hoz.

Időközben egy bearish kudarc akkor fordul elő, amikor az RSI 70 felett tönkremegy, visszaesik, ugrál 70 megszakadása nélkül és új mélypontra esik.

Parabolikus SAR (Stop és Reverse)

A parabolikus stop and reverse (SAR) egy átfedéses lemaradás-mutató, amely azon az elképzelésen alapul, hogy az ár trendszerűen parabolikus görbékben mozog. Ezért a parabolikus SAR-mutató a trendpiacokon a leghatékonyabb. A SAR idővel közel marad az ármozgásokhoz, az emelkedő trendek alatt az árgörbe alá, a csökkenő trendek alatt pedig az árgörbe fölé esik. Ez a természet miatt a kereskedők a parabolikus SAR indikátort használják a hátralévő megállók beállítására és a veszteségek elleni védelemre.

Különálló képletek vannak az emelkedő és csökkenő SAR kiszámításához. A képlet egy periódus mögötti adatokat vesz fel.

 • Emelkedő SAR képlet: Jelenlegi SAR = az utolsó periódus SAR + AF (EP – utolsó periódus SAR)
 • Falling SAR képlet: Jelenlegi SAR = utolsó periódus SAR – AF (EP – utolsó periódus SAR)

Ezekben a képletekben az EP az szélső pont (vagy a jelenlegi legmagasabb, vagy a legalacsonyabb legalacsonyabb) és az AF a gyorsulási tényező. A gyorsulási tényezőt kezdetben 0,02 értékre állítják be, az AF pedig 0,02-rel növekszik minden egyes új, a szélső pont által mért magas vagy alacsony értékre.

Amikor növeli a gyorsulási tényező (AF), növeli a SAR érzékenységet, közelebb tolva a SAR-t az árgörbéhez. Az AF csökkentése közben a SAR távolabb kerül az árgörbétől. Ha túl magasra állítja az AF-t, túl sok korbácsfűrészt hozhat létre, hamis irányjeleket hozva létre.

A SAR a legjobban az átlagirányú indexgel együtt használható. A továbbiakban az átlagirányú indexről és annak felhasználásáról határozzuk meg a trend erősségét.

Átlagos irányított index (ADX)

Átlagos iránymutató (ADX) az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hogy a tendencia erősségének becsléséhez előnyben részesített mutatóvá váljon. Lemaradó oszcillátorként az ADX kevés betekintést nyújt a jövőbeli trend irányába, bár jelzi a piaci erők nagyságát egy trend mögött.

Az ADX 0 és 100 között ingadozik, az ADX jellemzően 20 alatt van egy változó piacon, és 25 felett egy felkapott piacon. A 40 feletti ADX erős tendenciát jelez.

Az ADX kiszámításakor meg kell határoznunk a pozitív irányjelzőket (+ DI) és a negatív iránymutatókat (-DI), amelyek együttesen hozzák létre az irányirányú mozgásjelzőt (DMI). A DMI-t úgy számoljuk ki, hogy összevesszük az egymást követő periódusok csúcspontjait.

 • +DI = (simított + DM / ATR) x 100
 • -DI = (simított -DM / ATR) x 100

Ebben a képletben, +DM a jelenlegi időszak csúcsa mínusz az előző időszak csúcsa. -DM az előző időszak legalacsonyabb értéke mínusz a jelenlegi időszak legalacsonyabb értéke. Az egyenlet „simító” része eközben magában foglalja az elmúlt 13 periódus átlagát, hozzáadja a legfrissebb értéket, majd elosztja az összeget 14-vel..

Az ADX is figyelembe veszi átlagos valós tartomány vagy ATR, ami a volatilitást jelzi. Igaz tartomány (TR) a három árkülönbség közül a legnagyobb abszolút értéke (a tárgyidőszak csúcsa mínusz a tárgyidőszak legalacsonyabb értéke, a tárgyidőszak csúcsa mínusz az előző időszak zárása és a tárgyidőszak legalacsonyabb értéke mínusz az előző periódus zárása.

 • ATR = [az utolsó 13 periódus TR + aktuális TR] / 14
 • Irányindex (DX) = [(+ DI – -DI) / (+ DI + -DI)] x 100
 • ADX = [az utolsó 13 periódus DX + aktuális DX] / 14

Ezek a képletek összetettnek tűnhetnek. Azonban, mint fent említettük, nem kell megjegyeznie ezeket a képleteket. Rengeteg olyan eszköz van, amely ezeket a képleteket az Ön számára megvalósítja. Ha azonban tájékozott műszaki kereskedő szeretne lenni, akkor segít megérteni, honnan származnak ezek a képletek.

Az ATR nem jelzi a trend irányát. A + DI és -DI azonban jelzik a trend irányát. A kereskedők az ADX segítségével meghatározhatják a trend erősségét, majd a + DI és -DI keresztezéssel hozhatnak létre jeleket, amelyek jelzik a lehetséges megfordulást..

Tegyük fel például, hogy a + DI vonal a -DI vonal felett halad vagy felfelé tér el, az ADX pedig 40 felett van. Ez erős bullish jel. Azonban a crossoverek és a divergenciák, amikor az ADX 20 alatt van, nem jelentenek sok következményt, mert ezek a mozgások nincsenek akkora lendületben.

Ez a diagram elmagyarázza, hogyan kell olvasni az ADX-t a parabolikus SAR összefüggésében:

Fibonacci Retracement

Fibonacci retracement, amint várható volt, a híres Fibonacci-sorozathoz vagy Fibonacci-számhoz kapcsolódik. A szekvencia a 0 és 1 számokkal kezdődik, a szekvenciában minden egyes egymást követő számmal a két előző szám összege mögött.

A pénzügyi / kriptográfiai elemzés során a Fibonacci retracement egy technikai kereskedési koncepció, amely azonosítja a korrekciós retracement mértékét az árak gyors növekedése vagy csökkenése után. Számszerűsíteni kívánja, mekkora visszahúzódásra számíthatunk az áremelkedés vagy az árcsökkenés után.

A Fibonacci szekvenciában bármely szám aránya az utódjához 0,618, vagyis 61,8%. Ez a aranymetszés, szám, amely jelentős szerepet játszik a biológiában és a matematikában.

A Fibonacci retracement ugyanezt az arányt használja a támasz- és ellenállási szintek azonosításához. Ezeket a szinteket ún riasztási zónák, és 23,6%, 38,2%, 61,8% és 78,6%. A Fibonacci retracementnek 50% -os riasztási zónája is van, aminek semmi köze a Fibonacci szekvenciához, de a Dow elméletből származik, amely elmélet szerint a korrekciók jellemzően az előző lépés 50% -os retracementjét eredményezik. A visszahúzási szinteket egy árdiagramon húzzák meg, miután megjelölik a trend magas és mély pontját.

Miért fontosak ezek a számok? Nos, a 23,6% -os retracement jellemzően rövidebb időintervallumokban jelentkezik. Erről a szintről történő visszapattanás kevésbé gyakori, ha a korrekciónak lendülete van. Eközben 38,2% és 61,8% retracements nagyobb valószínűséggel pattog (vagy fordítja meg a trendet). A 61,8% -os zóna különösen arany retracement néven ismert.

Néhány elemző a Fibonacci retracement származékát is használja Fibonacci kiterjesztés azonosítani, hogy meddig mehet el egy gyűlés. A Fibonacci kiterjesztés alatt zónák találhatók 78,6%, 100%, 161,8%, 261,8% és 423,6%.

Elliott hullám elve

Az Elliott Wave-elvet Ralph Elliott amerikai könyvelő alkotta meg 1938-ban. Elliott egy évtizedig tanulmányozta az amerikai piacokat nyugdíjazása alatt, majd elmélete szerint az árak elkerülhetetlenül – és folyamatosan – egy fraktál hullám minta. Ez a fraktál hullámminta a természetes törvényekhez kapcsolódik, és a Fibonacci szekvencia segítségével felvázolhatja a fraktál hullámot.

Elliott elmélete szerint a piaci árak kétféle hullámban mozogtak, többek között impulzus hullámok és korrekciós hullámok.

Impulzus hullámok: Az impulzushullámok, más néven motívumhullámok, az uralkodó trend irányába mozognak, és öt kisebb hullámból állnak, amelyek közül három trend-előre haladó vagy akciós részhullám két korrekciós részhullámmal osztva.

Javító hullámok: A nagyobb impulzushullám részét képező korrekciós hullámok az uralkodó trend irányával szemben mozognak, és három kisebb hullámból állnak, beleértve két korrekciós részhullámot, amelyeket egy akciós részhullám oszt el.

Ez az elmélet a Elliott 5 hullámú minta vagy a Elliott hullám elve:

Összekapcsolva egy impulzushullám és egy korrekciós hullám 8 részhullámot hoz létre az „5-3” szerkezet létrehozásához. Ez az 5-3 szerkezet alkotja az egyes Elliott-hullámciklusokat.

Ezt a mintát a valódi bitcoin piacokon láttuk 2018 folyamán. Ez a diagram a 78,6% -os Fibonacci támogatási szinten tartott árakat is mutatja.

A Fibonacci retracement szintek és az Elliott hullámminták csak kétféle technikai indikátor, amelyek részleges képet alkotnak a kriptopiacokról. Amikor az árak visszatérnek a Fibonacci riasztási zónákra, a legjobb, ha más indikátorokat nézünk meg, hogy a jelek megerősítik-e a riasztást ezeken a riasztási zónákon. Ha az összes jel hasonló eredmény felé mutat, akkor tájékozottabb képet ad a piacról.

Bollinger zenekarok

A Bollinger együttesek eredetüket John Bollinger amerikai pénzügyi elemzőhöz vezetik, aki az 1980-as években dolgozta ki az elméletet. A Bollinger-sáv elemzése mozgó átlag alapú átfedést használ az áringadozás mérésére. Az elmélet három sávot foglal magában, köztük a középső sáv ábrázolni az egyszerű mozgóátlagot és egy felső és alsó sáv hogy a szórásokat ábrázolja.

A középsávban az elemzők általában a 20 napos egyszerű mozgóátlagot (SMA) használják. Eközben a felső sáv ugyanaz az SMA, két eltérési standard hozzáadásával, míg az alsó sáv két eltérési standardot von le. Az elemzők kereskedési preferenciáik alapján módosíthatják az időszakok számát. Az elemzők azonban ugyanannyi időszakot fognak használni az SMA kiszámításához, amelyet a szórás kiszámításához használnak.

A Bollinger-szalagok szélessége a volatilitást jelzi.

 • Ha a sávok szélesek, ez azt jelzi, hogy a piacok ingatagak és trendek.
 • Ha a sávok keskenyek, az azt jelenti, hogy a volatilitás csökken és a piac ingadozik.

Az ármozgások körülbelül 90% -a a Bollinger sávokon belül történik. Amikor az ár hirtelen elmozdul a felső vagy az alsó sávon kívülre, ez azt jelzi, hogy kitörés várható.

A piacok erős felfelé irányuló trendje során az árak általában ölelkeznek, vagy kimozdulnak a felső sávból, míg egy erős csökkenés alatt az áraktivitás az alsó sáv körül van összpontosítva. A piaci ingadozások során a középsávok ellenállásként hatnak a lefelé irányuló mozgásokra, és támogatási szintként szolgálnak a felfelé irányuló mozgásokra.

A kereskedők két kulcsfontosságú mintát keresnek a Bollinger sávokon belül, köztük a dupla felső („M top”) és a dupla alsó („w bottom”) mintákat. Ezeknek a mintáknak több változata van.

M Felsők: Az M felső vagy dupla felső minták egy felfelé irányuló trendben fordulnak elő, és egy bearish megfordulásra utalnak. Ebben a formációban az ár egy pontot ér a magas sáv fölé, majd a középső sáv alá húzódik vissza. A zenekar ismét felfelé mozog, de a felső sáv alatt megáll. Amikor a második hullám nem éri el a felső sávot, gyengülő tendenciát és valószínűleg megfordulást jelez.

W fenék: A W alsó vagy dupla alsó képződmény történik, amikor az M felső képződmény fejjel lefelé fordul. A bullish megfordulását jelzi. Azzal kezdődik, hogy az ár az alsó sáv alá zuhan, majd a középső sáv mellett halad, mielőtt újra leesne. A második esés során az ár nem érinti az alsó sávot, majd a korábbi magasan elhaladva emelkedő irányba fordul, és végül W-t alkot..

Az egyenleg mennyisége (OBV)

Az egyenleg térfogata (OBV) kötetalapú oszcillátor és vezető indikátor. A jel mennyiségileg meghatározza a mennyiséget, kumulatív kereskedési volumen segítségével mérve a trendek erősségét felfelé vagy lefelé.

Az egyenlegmennyiség mögött az az elképzelés áll, hogy a volumen jelentős változásai gyakran megelőzik az ármozgásokat, és ez a mennyiség általában nagyobb azokon a napokon, amikor az ár az uralkodó trend irányába mozog. Az OBV növeli a hangerőt azokban az időszakokban, amikor a zárás magasabb, mint az előző zárás, majd kivonja a hangerőt olyan időszakokban, amikor a zárás alacsonyabb.

Az OBV technikai elemzése kevésbé koncentrál a kötet tényleges értékére. Ehelyett a változás vagy az emelkedés és csökkenés mértékét vizsgálja. Ez az emelkedés és zuhanás az OBV elmélete szerint az, ami a vételi és eladási nyomás erősségét jelzi. Az OBV emelkedésével a vásárlási nyomást magasabbra emeli, ami magasabb árakhoz vezet. Amikor az OBV csökken, az árcsökkenés küszöbön áll.

Itt láthatjuk az OBV hatását, beleértve a bearish divergenciát is:

Az elemzők az OBV oszcillátort használják a támogatási és ellenállási szintek azonosítására, majd az ártöréseket megelőző kitöréseket keresik. Megvizsgálják például az uralkodó trendektől eltérő OBV-ket, amelyek egy közelgő bearish vagy bullish megfordulást jelezhetnek.

Ezt a hatást a következő grafikonon látjuk működésben. Látjuk, hogy az ár magasabb, míg az OBV alacsonyabbat tesz, ami gyengülő emelkedési tendenciát jelez. Hasonló módon, amikor az ár alacsonyabb mélypontot ér el, és az OBV magasabb mélypontot ér el, a csökkenő trend gőzt veszít, és a bullish kitörés várható..

Itt jöhet a többi kereskedési jel elemzése. Észreveheti például, hogy az OBV eltér az uralkodó trendtől, majd használja a többi jelét, hogy jobban tájékoztassa a következő döntését.

Sztochasztikus oszcillátor

A sztochasztikus oszcillátor egy vezető oszcillátor, amely méri a lendületet, majd ezt a lendületet felhasználva megjósolja, hol haladnak tovább a piacok. A módszert az ötvenes években fejlesztették ki, két kulcsfontosságú koncepció alapján:

1. szabály: A lendület mindig az ár előtt változik

2. szabály) A lendület változásai megjósolhatják a piaci irány változását

Ezt szem előtt tartva a sztochasztikus oszcillátor-elemzés méri az adott időszak zárási árainak, valamint az adott időszak kereskedési tartományának (magas és alacsony ár) kapcsolatát. Ezen összefüggés alapján a sztochasztikus oszcillátor méri a potenciális trend megfordulását, ideértve a túlvásárolt és a túladott feltételeket is.

Az indikátor oszcillátorok 0 és 100 között vannak. Ezek a számok a kereskedési tartomány alsó és felső részét jelzik egy adott időskálán. Ezt az időskálát általában 14 periódusra állítják be.

Az oszcillátor két vonalból áll, beleértve a lassú oszcillátort (% K) és a gyors oszcillátort (% D). Így bomlik le a képlet:

 • % K = [(az aktuális időszak zárása – az összes időszak legalacsonyabb ára) / (az összes időszak legmagasabb ára – az összes időszak legalacsonyabb ára)] x 100
 • % D =% K 3 periódusú egyszerű mozgóátlaga

A 80-nál magasabb értékek túlvásárolt, míg a 20-nál alacsonyabb értékek túlzott piacot jeleznek. Ezek a számok azonban nem mindig jelzik a megfordulást. Erős trendek során az ár a tartomány ezen szélső részein hosszú ideig lebeghet.

A sztochasztikus oszcillátor-elemzés azonban bizonyos esetekben megfordulást vagy lendület-megugrást jelezhet. Amikor kereszteződések és divergenciák következnek be a jelvezeték felett és alatt (% D), ez megfordulást és lendületet mutat.

A sztochasztikus oszcillátor-elmélet azon az elgondoláson is alapszik, hogy a záróárak a kereskedési tartomány felső felében egy emelkedő trend alatt mozognak, míg a csökkenő trend alatt az alsó fél közelében mozognak. Az elemzők kereszteződéseket keresnek a középpontban, hogy jelezzék a változó tendenciát.

A bullish divergenciák akkor fordulnak elő, amikor az ár alacsonyabb, míg az oszcillátor magasabb mélypontot ér el. A medve közötti eltérések akkor jelentkeznek, amikor az ár magasabb csúcsot ér el, miközben az oszcillátor alacsonyabb csúcsra lendül. Ezeket a megfordulásokat akkor is meg lehet erősíteni, amikor az ár a legutóbbi magas csúcson (bullish divergencia esetén) vagy a legutóbbi swing low-on (bearish divergenciában) tör el. Mindkét dolog megerősítheti a megfordulást.

Amikor ezeknek a bullish és bearish eltéréseknek a fordítottja bekövetkezik, létrejön az úgynevezett bika vagy medve felállítás.

A bika beállítása, az oszcillátor magasabb csúcsot ér el, mivel az ár alacsonyabb csúcsot ér el. Amikor az ár alacsonyabb csúcsra ingadozik, a piaci lendület tovább növekszik, és az ár valószínűleg még tovább fog emelkedni.

A medve beállítása, az oszcillátor alacsonyabb mélypontot ér el, mivel az ár magasabb mélypontot ér el. Ebben a helyzetben a progresszív lefelé irányuló lendület azt jelzi, hogy a felfelé irányuló folyamatos emelkedés nem valószínű, annak ellenére, hogy az ár felfelé tér el.

A sztochasztikus oszcillátornak két változata van, beleértve a lassú és a teljes verziót.

 • Lassú verzió: Az oszcillátor lassú változata simító képletet tartalmaz. Három periódusú simított SMA% K-t használunk a% K vonal egyszerűsítésére.
 • Teljes verzió: Az oszcillátor teljes verziójában a képlet teljesen testreszabható, és a kereskedők tetszés szerint beállíthatnak egyéni visszanézési és simítási periódusokat.

A sztochasztikus oszcillátorelemzés ellenőrzésénél találhat úgynevezett nevet is StochRSI. Ez a sztochasztikus oszcillátorelmélet származéka, amely az ár helyett az oszcillátort a relatív szilárdsági indexre (RSI) alkalmazza. Ebben az értelemben a StochRSI egy impulzus-oszcillátor. A StochRSI jelzi az RSI relatív helyzetét a magas-alacsony tartományhoz viszonyítva egy adott időszakra. A StochRSI-t ugyanazzal a képlettel számítja ki, mint a sztochasztikus oszcillátor elemzéséhez, azzal a különbséggel, hogy az árértékeket RSI-értékekre cseréli.

Jelek észlelése és megerősítése gyertyatartó mintákkal

A technikai elemzés különösen jól működik a közép- és hosszú távú betekintés kialakításához. Nehezebb lehet azonban, ha kevesebb kereskedési periódussal és rövidebb időskálákkal foglalkozunk.

Éppen ezért az elmúlt években a rövid távú kereskedők körében különösen népszerűvé vált a gyertyatartó mintázat elemzése. A gyertyatartó mintákat diagrammintákkal és technikai indikátorokkal együtt használják, hogy további megerősítést nyújtsanak a várható kitörésekről.

Fentebb ismertettük a gyertyatartó táblázatok alapjait. Elmondtuk, hogyan működik a gyertyatartó mintája, beleértve azt is, hogy mit jelent a gyertyatest teste és kanóca.

A gyertyatartó mintázat elemzése különösen azért hasznos, mert a gyertyatartó diagramok több információt tartalmaznak egyetlen kereskedési időszakra vonatkozóan, mint bármely más típusú diagram. Egy pillanat alatt láthatja, hogy a piacok hogyan teljesítettek aznap a gyertyatartó teste, a kanóca mérete, valamint a felső és az alsó kanóc és a test viszonya alapján. Minden gyertyatartó megmondja, hogy a vevők vagy az eladók irányították-e az adott kereskedési időszakot, és hogy a többi piaci erő hogyan versenyzett egymással.

A gyertyatartó táblák olvasásának megtanulása az egyik legjobb képessége, hogy kereskedőként fejlődjön. Íme néhány jellemző a gyertyatartó táblázatokban.

Egy időszakos minták

Rövid nap

Ezek a gyertyatartók eseménytelen kereskedési időszakokat jeleznek. A gyertyatartó azt mondja nekünk, hogy az ár ebben a periódusban nagyon keveset mozgott nyitva tartásról zárásra. Ez azt is megmutatja nekünk, hogy a kereskedési tartomány – a nap folyamán a legmagasabb és legalacsonyabb ár közötti különbség – kicsi volt. A gyertyatartó testének színétől függetlenül ez a gyertyatartó azt mutatja, hogy a bikák és medvék stabilan tartják ezt az időszakot.

Hosszú nap

Egy intenzív kereskedés, ahol az ár jelentősen mozgott nyitásról zárásra, úgy nézhet ki, mint a fenti gyertyatartók. A zöld gyertyatartó azt mutatja, hogy a vásárlók domináltak az ülésen, és elmondták, hogy bullish piacról van szó. A piros gyertyatartó azt mutatja, hogy az eladók domináltak, ami bearish lendületet adott a piacnak.

Forgó felsők

Lehet, hogy elemzők beszélnek a gyertyatartók tetejéről. Ezeken a gyertyatartókon a kanóc viszonylag hosszú. Ez semleges minta a test színétől függetlenül. Ezzel a mintával a gyertyatartó teste hasonló a rövid naphoz, bár az árnyékok jelentősebb kereskedési tartományt jeleznek. A vevők és az eladók egyaránt különböző pontokon mozogtak a piacon, bár a munkamenet végül a nyitási hely közelében zárult.

Hosszú árnyékok

A gyertyatartó testének színe nem túl fontos ehhez a mintához. Ami még fontosabb, hogy a test felül vagy alul ül-e. Amikor a test hosszú alsó árnyékkal van az alja közelében, ez azt jelzi, hogy a vásárlók erőfeszítéseket tettek a piac felfelé tolására, de az erős eladási lendület arra kényszerítette az árat, hogy alacsonyan visszaálljon, ami egy bearish piacot jelez. Ezzel szemben, ha a test a tartomány tetején van, hosszú alsó árnyékkal (kanóc), akkor azt a bullish piac jeleinek tekintik. Az eladók megpróbálták átvenni az irányítást, bár az erős vásárlási lendület végül a csúcs közelébe tolta.

Marubozu

Marubozu jelentése japánul „borotvált fej”. A marubozu gyertyatartónak csak teste van, és egyik oldalon sem észrevehető árnyék (kanóc). Ez a gyertyatartó akkor fordul elő, amikor a munkamenet nyitása és zárása közel van a magashoz és a mélyhez. Egy zöld marubozu gyertyatartó azt mondja nekünk, hogy a munkamenet nyitva tartása megegyezett az alacsonyabbal, a záró értéke pedig a legmagasabbal, ami azt jelenti, hogy a vásárlók bonyolultak uralják az ülést, ami bullish piacot jelez. Egy piros marubozu gyertyatartó azt mondja nekünk, hogy a munkamenet a legmagasabb ponton nyitott és a legalacsonyabb ponton zárt, ami az egész időszakban erős értékesítési nyomást jelez. Minél hosszabb a test, annál nagyobb a lendület mindkét irányban.

Kalapács

A kalapácsos gyertyatartó minta az árcsökkenés utáni munkamenet után alakul ki. A munkamenet a teteje közelében záródott le, felső árnyék és az alsó árnyék kétszer olyan hosszú, mint a test. A kalapácsminta azt jelzi, hogy a vásárlók kezdnek visszaszorulni. Ez egy bullish minta, a test színétől függetlenül. Az egyetlen követelmény itt az, hogy a gyertyatartónak zölden magasabbra kell záródnia a minta érvényesítéséhez.

Függő ember

A függő férfi gyertyatartó minta első pillantásra megegyezik a kalapács mintájával. Azonban a kalapácsminta válik függő embermintává, ha azt az árak előre haladása után figyelik meg. Csakúgy, mint a kalapács, a függő ember lehet zöld vagy olvasott. A felfelé irányuló trend során a függő férfit figyelmeztetésnek tekintik: lefelé irányuló tevékenység volt, de a vevők a munkamenet vége felé felfelé emelték az árat. Ha a következő gyertyatartó alacsonyabban záródik, akkor a függő férfi gyertyatartó medve megfordulást jelezhet.

Fordított Kalapács

A lefelé irányuló fejjel lefelé fordított vagy megfordított kalapács bullish irányváltási mintának tekinthető, de csak akkor, ha a következő gyertyatartó magasabbra zár. Ez a gyertyatartó azt mondja nekünk, hogy a munkamenet végül a nyitási ár közelében zárult le, bár a felső árnyék korai jelzés arra, hogy a vevők kihívást jelentenek az eladók számára a piac számára.

Hullócsillag

A hullócsillag megjelenésében megegyezik egy megfordított kalapáccsal, de csökkenő tendencia helyett felfelé irányuló trendben alakul ki, ami medve jelzéssé teszi. Bár a hullócsillagos gyertyatartó a felfelé irányuló trend további folytatását jelzi (amit a hosszú felső árnyék vagy kanóc mutat), a munkamenet végül a tartománya alsó része közelében zárult le, ami a felfelé irányuló lendület gyengülését jelzi..

Doji

Itt kezdünk bele a furcsa és egyedi gyertyatartó jelekbe. A doji egy semleges kereszt alakú minta, amely közel egyensúlyi állapotot jelez a piacon. A munkamenet magasan és alacsonyan kereskedett, de végül pontosan ott zárult, ahol megnyílt. A doji gyertyatartóval a felső és az alsó árnyék egyenlő lehet vagy nem. Néha a doji enyhítő lendületet vagy potenciális megfordulást jelez – mondjuk, amikor bizonyos más minták mellett kialakul.

Szitakötő Doji

A szitakötő doji gyertyatartó minta hosszú alsó árnyékkal rendelkezik, és nincs felső árnyéka, és a nyitás és zárás megegyezik a munkamenet magas értékével. Amikor a szitakötő doji gyertyatartó minta csökkenő trendben alakul ki, akkor azt a bullish megfordulásának a jeleinek tekintik.

Sírkő Doji

A sírkő doji a felső és az alsó árnyék mentén helyezkedik el, és a nyitás és zárás egyenlő a munkamenet alacsony értékével. A síremlék doji gyertyatartó egy emelkedő trendben medve megfordulást jelez. A szitakötő és a sírkő doji gyertyatartókon az árnyék hossza jól jelzi a megfordulás mögött meghúzódó lendületet.

Több periódusos minta

Fent fent elemeztük a gyertyatartókat egyetlen gyertyatartó alapján egyetlen munkamenethez. A legtöbb esetben azonban a gyertyatartó elemzés több gyertyatartó felolvasásával jár, hogy felismerje a mintát. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb (és leghasznosabb) több periódusos mintákat, beleértve a két periódusú, a három periódusos és az öt periódusos mintákat.

Megjegyzés: Fontos megjegyezni, hogy e két periódusos minták közül soknak nem kell közvetlenül szomszédosak lennie egymással. Két egymást követő kereskedési ülésen fordulhatnak elő. Vagy előfordulhatnak egymás közvetlen közelében.

Medve elnyelő

A bearish elnyelő mintázat két periódusú mintázat, amely egy felfutási trend során látva medve megfordulást jelez. A minta rövid zöld testtel kezdődik, amelyet egy hosszabb, piros testű gyertyatartó követ. „Elnyelő” mintának hívják, mert a második gyertyatest teste teljesen elnyeli az első gyertyatartót (bár az árnyékoknak nem feltétlenül kell elnyelniük).

Bullish elárasztja

A beáramló bullish egy emelkedő trendben egy bullish megfordulási mintát jelez. Ez egy kétperiódusú gyertyatartó, amelynek rövid, piros teste az első, és egy második, zöld gyertyatartó, amely elnyeli az elsőt.

Összességében az elnyelő minták a legerősebb mutatók, amelyeknek megfordulni készülünk. Ezek nemcsak a piacok mozgásának elmozdulását jelzik, hanem a lendület jelentős változását is jelzik.

Bullish Harami

A Harami érdekes módon a japán „terhes” szó. Ennek akkor van értelme, ha a két időszakos gyertyatartót nézzük. A bullish harami csökkenő trendben alakul ki, amikor egy hosszú piros gyertyatartót egy kis zöld gyertyatartó követ. Az utóbbi gyertyatartó teljes kereskedési tartományának az előbbi gyertyatartó testén belül kell lennie (ezért a „terhes” név).

Medve Harami

A medveharami egy nagy zöld gyertyatartóból áll, amely teljes egészében elfedi a vörös gyertyatartót.

A harami minták általában egy erőteljes trend után engedik meg a lendületet. A harami csak akkor tekinthető megfordítottnak, ha a következő gyertyatartó kedvezően záródik, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan színű, mint a második gyertyatartó.

Harami kereszt

A harami kereszt egy két periódusú minta, amely hasonló a haramihoz, azzal a különbséggel, hogy a második gyertyatartó egy doji (a keresztkép, amelyet fentebb tárgyaltunk), a dojit az első gyertyatartó teste teljesen elnyelte. A harami kereszt a teljes megfordulás helyett gyengülő lendületet vagy határozatlanságot jelez a piacon. Ahhoz, hogy ez a minta megfordulást jelezzen, a dojit követő harmadik gyertyatartónak egybe kell esnie.

Ha egy harami kereszt emelkedő trendben alakul ki, akkor a doji utáni gyertyatartónak piros színnel kell lezárulnia a doji kereskedési tartománya alatt. Ha zölden záródik fent, akkor ez azt jelentheti, hogy a harami kereszt egyszerűen egy rövid konszolidáció volt, mielőtt a felfelé irányuló trend folytatódik.

Ha egy harami kereszt alakul ki csökkenő trendben, akkor a dojit követő gyertyatartónak zölden kell lezárulnia a doji kereskedési tartománya felett, hogy jelezze a bullish megfordulását..

Csipesz felső

A két periódusú csipesz felső gyertyatartó minta akkor alakul ki, ha legalább két gyertyatartónak egyenletes a teteje, fenekétől függetlenül. Amikor egy felfelé irányuló trend során alakul ki, a csipesz felső része potenciális megfordulási mintának számít. A gyertyatartó azt mondja nekünk, hogy a felső határárat ugyanazon a szinten többször elutasították, ami ezen a szinten erős ellenállásra utal. Mivel ezeken az üléseken több gyertyatartó képezi még a tetejét, ez nagyobb bizonyítékot nyújt az ezen a szinten tapasztalható ellenállásra. A megfordulást egy piros színű medve zárja be, amely a minta első gyertyatartójának középpontja alatt helyezkedik el.

Csipesz alja

A csipesz alja a csipesz tetejének fordítottja: a gyertyatartók feneke egyenletes, a teteje viszont nem. A csipesz alja potenciális visszafordulási minta egy csökkenő trendben. Amikor több gyertyatartónak egyenlő az alja, az azt sugallja, hogy a piac többször elutasította ugyanazt az alacsony értéket, ami ezen a szinten erős támogatást jelez. A bullish visszafordulás akkor teljes, ha a mintát magasabb zárás követi.

A csipesz felső és a csipesz alsó megfordítási mintázataival csak a gyertyatartók testének tetejét és alját használják a minta érvényesítésére. Az árnyékokat nem veszik figyelembe.

Sötét felhőtakaró

A sötét felhőtakaró két periódusú, bearish megfordulási minta egy emelkedő trendben. Ennek a mintának a kialakulásához egy hosszú testű bullish gyertyatartót egy bearish gyertyatartó követ, amely az első gyertyatest testének középpontja alatt záródik. Az első gyertyatartónak szintén be kell záródnia a munkamenet mélypontja közelében, anélkül, hogy sokkal alacsonyabb árnyék lenne.

Piercing vonal

A piercing vonal két periódusú bullish megfordulási minta csökkenő trendben. Ez ellentétes a sötét felhőtakaró mintával. Szúrós vonal kialakulásához a hosszú testű medvés gyertyatartót egy bullish gyertyatartónak kell követnie, amely az első gyertyatest testének középpontja fölé záródik. A sötét felhőtakaró és a piercing vonalak hasonlóak a bearish és bullish elnyelő mintákhoz, bár a megfordulás lendülete kevésbé jelentős.

Hajnalcsillag

A hajnalcsillag az első három periódusú minta a listánkon. ez egy bullish irányváltási minta, amely hasonló a piercing vonalához, de rövid testű középső gyertyatartóval. A reggeli csillag minta akkor alakul ki, ha hosszú vörös testünk van, amelyet egy eseménytelen piros vagy zöld test követ, majd egy harmadik gyertyatartó, amely az első gyertyatartó középpontja felett záródik.

Esti csillag

Az esti csillag a hajnalcsillag-minta fordítottja. Ez egy három periódusú medve megfordulási minta, amelyet a hajnalcsillaghoz hasonlóan egy rövid testű középső gyertyatartó jelenléte különböztet meg. Az esti csillag hosszú zöld testtel alakul ki, amelyet egy rövid zöld vagy vörös test követ, és egy harmadik, piros gyertyatartó, amely az első gyertyatartó középpontja alatt záródik. Az esti csillag gyertyatartója medve megfordulást jelez.

Reggel Doji csillag

A reggeli doji csillag minta hasonló a fenti két „csillag” mintához, de ahol a középső gyertyatartó doji. A doji jelzi, hogy határozatlanság volt a kereskedők körében, mielőtt a piac végül bullish visszafordulásról döntött. A reggeli doji csillag kialakulásához a harmadik gyertyatartónak az első középpontja fölé kell záródnia.

Esti Doji csillag

Az esti doji csillag gyertyatartó minta bearish megfordulást jelez. A medve megfordulása akkor teljes, amikor a harmadik gyertyatartó az első középpontja alatt bezárul, a középső dojival együtt.

Három fehér katona

A három fehér katona három periódusú, bullish irányú megfordulási minta, amelyet három hosszú zöld gyertyatartó jelez az árak csökkenése után. A három fehér katona mintázat kialakulásához a mintában lévő minden gyertyatartónak a munkamenet magaslatának közelében kell lezáródnia, csak rövid vagy borotvált felső árnyékkal. A mintában lévő minden gyertyatartónak nagyobbnak vagy legalább akkorának kell lennie, mint az első gyertyatartó.

Három fekete varjú

A három fekete varjú gyertyatartó minta három periódusú megfordulási minta egy emelkedő trendben. A minta három hosszú piros gyertyatartót tartalmaz, mindegyik gyertyatartó az ülés mélypontja közelében záródik, egy kis alsó árnyékkal. A második és a harmadik gyertyatartónak azonos méretűnek vagy nagyobbnak kell lennie, mint az első gyertyatartónak.

Három módszer felemelkedése

A három módszer felemelkedése öt periódusos mintázat, amely bullish folytatást jelez. A mintát egy hosszú, zöld gyertyatartóval alakítják ki, amelyet három kis piros gyertyatartó követ, amelyek az első testében találhatók. A minta akkor teljes, amikor ezt a négy periódust egy utolsó hosszú zöld gyertyatartó követi. A minta azt mutatja, hogy az eladók megpróbálták visszaszorítani és visszafordítani a tendenciát, bár az uralkodó lendület nem volt elegendő a megfordulás befejezéséhez. A minta megerősítéséhez az ötödik gyertyatartónak magasabbra kell záródnia, mint az első, ami megerősíti, hogy a megfordítási kísérlet nem volt sikeres.

Három módszer esése

A csökkenő három módszer mintája a fenti emelkedő három módszer mintájának fordítottja. Ez egy öt periódusú folytatódási minta, amely azt jelzi, hogy volt némi vásárlási nyomás, bár ez nem volt elegendő az uralkodó lefelé irányuló nyomás megdöntésére. A minta akkor alakul ki, amikor egy hosszú piros gyertyatartót három kis zöld gyertyatartó követ, amelyek az első és egy másik hosszú piros gyertyatartó testében találhatók. Az ötödik gyertyatartónak le kell záródnia az első teste alatt, hogy megerősítse a csökkenő trend folytatását.

Hogyan lehet gyorsan elolvasni a gyertyatartó táblázatot: 3 feltett kérdés

Persze megjegyezhetné az összes fenti gyertyatartó mintát – és ezzel nincs semmi baj. De sok megjegyezni.

Van egy jobb ötletünk. Sok gyertyatartó táblázatot egyszerűen három kérdés megválaszolásával elemezhet:

Mi volt az előző trend? Ez megmondja, hogy van-e megfordítható trend, vagy ha a piacok egyértelmű irány nélkül ingadoznak (ami megnehezíti a pontos elemzés elvégzését).

Hol volt az utolsó munkamenet szoros kapcsolatban a kereskedési tartományával? A közeli magas közeli rész bullish, míg a közeli alacsony közelében lévő csökkenő. A hosszabb árnyékok jelentős árelutasítást jeleznek.

Mekkora volt a gyertyatest teste a szomszédos gyertyatartókhoz képest? A környező gyertyatartóknál nagyobb testű gyertyatartók azt mondják, hogy az adott időszakban viszonylag nagyobb volt a lendület, ami arra utal, hogy a nyitottról a záróra nagy változás következik be. A kis testű gyertyatartó erős trend után pedig azt sugallja, hogy a piacon enyhítő lendület, haladék vagy határozatlanság volt.

A három kérdésre adott válaszok erős jelzéseket adhatnak arra vonatkozóan, hogy a piac mit fog tovább csinálni. Csökkenő tendenciában a test hosszúságú testzárása a munkamenet tartományának teteje közelében jelzi a bullish megfordulásának nagy valószínűségét. A növekvő trendben a hosszú testű bezárás a munkamenet legalacsonyabb szintje közelében medvező elmozdulást jelez a piacon.

A gyertyatartó elemzés hátrányai

A gyertyatartók sok információt egyszerű szimbólumba csomagolnak. Ezek azonban nem tökéletesek.

A gyertyatartók nem írják le például a munkamenet során az árművelet időrendjét. Tudjuk, hol nyílt és zárult a munkamenet, és mi volt a magas és alacsony ár az adott munkamenetért. Azt azonban nem tudjuk, hogy a munkamenet a szabadban zuhant-e, az egekbe szökött, vagy a nap folyamán flip-flop volt. A vonaldiagram segítségével megnézhetjük, hogyan játszódott le egy adott munkamenet nyitástól zárásig.

Természetesen módosíthatja diagramjának időkeretét, hogy pontosabb képet kapjon arról, hogy a piacok hogyan teljesítenek egy adott időszakban.

Gyertyatartó mintázat elemzés alkalmazása a valós piacokon

A gyertyatartó minták néha egy piac történetét mesélik el nekünk, de nem mindig. Vessünk egy pillantást a valós piacra, hogy gyertyatartókkal tudjuk-e felismerni egyes trendeket.

Ez a BTC / USD diagramja:

A diagram azt mutatja, hogy a relatív szilárdsági index (RSI) november második hetében alig haladja meg a 40 feletti bontást. Egy héten belül túlvásárolt állapotba kerül, majd egy hónapig folyamatosan emelkedik.

Az RSI hetekig túlvásárolt marad, ami arra utal, hogy a medve megfordulása küszöbön áll. azonban, nincs utalás a megfordulásra annak ellenére, hogy az eladási nyomás gyakorlatilag nincs.

December második hetében az ár új csúcsot ér el, bár az RSI alacsonyabb csúcsra tér el. Ezután megerősítést kapunk az eladási nyomásról, amikor egy esti csillag gyertyatartó minta képződik.

Ha jól megnézed, van egy doji csillag a csillag és a minta utolsó gyertyatartója között. Bizonyos minták esetében a gyertyatartóknak nem feltétlenül kell egymás mellett lenniük. A doji semleges, és azt jelzi, hogy a piacok határozatlanok voltak. E forgatókönyvek során két gyertyatartót egyesíthetünk, a csillagot és a dojit, és az eredmény még mindig csillag.

A diagram utolsó gyertyatartója lényegesen az első gyertyatest testének középpontja alatt záródik. Ha ezt a jelet az bearish RSI divergenciával együtt vesszük figyelembe, az erős bearish lendületet jelez a piacra kerülésre való felkészülésben.

Így a gyertyatartó elemzést végző kereskedő itt rövid pozíciót foglalhat el, és a legfrissebb csúcson állhat meg. Nem tudjuk, hogy a fej és a vállak (H&S) itt elkészül a minta. Számos rövid gyűlés ellenére azonban az RSI továbbra is mogorva eltér. Minden jel egy bearish fordulat felé mutat, ezért ragaszkodjon rövid pozíciójához.

Mire január második hete megérkezik, a H&S felső minta alakult ki. A mennyiség növekedése megszakítja a minta nyakkivágását, ami tovább erősíti a kereskedő pozícióját. A megálló a legutóbbi magasan mozgatható a mintán belül, hogy fedezze a kereskedő nyereségét.

A Bitcoin kereskedésének 6 legjobb módja: Hasznos kriptográfiai kereskedési stratégiák

Beszéltünk a rendelkezésedre álló különböző mintákról és stratégiákról, de rengetegféle módon lehet végrehajtani ezeket a kereskedési stratégiákat:

Micro Trading vagy Scalping

Ez a kereskedési stratégia magában foglalja a kis ármozgások felhasználását a nyereség felhalmozására a nap folyamán. Scalper általában 5 vagy 15 perces diagramot használ, majd azonosítja a helyi tartományt és a gyertyatartó minták alapján kereskedik. Megalapozott gyertyatartó elemzéssel és egy kis szerencsével egy tehetséges skalper képes lehet profitra. Ennek ellenére a mikrokereskedelem vagy a skalpolás nagyon kockázatos, és egyetlen rossz kereskedés visszavonhatja a napi nyereséget.

Napi kereskedés

Napi kereskedők különféle mutatók segítségével azonosítsa a kereskedési nap potenciális tartományát, majd tegyen kamatot az áringadozásokra. A napi kereskedő általában óránkénti diagramot használ a belépési és kilépési pozíció beállításához. A napi kereskedők gyertyatartó mintákat, lendületmutatókat és volatilitási mutatókat használhatnak kereskedelmeik tájékoztatására.

Swing kereskedés

Swing kereskedés rövid és középtávú kereskedési stratégia, ahol a kereskedelem néhány naptól néhány hétig tart. A swing kereskedők rövid távú kereskedési tartományban, általában a konszolidációs varázslat során azonosítják a helyi támogatási és ellenállási szinteket. Ezután kereskedéseket folytatnak ezen a tartományon belüli magasságok és mélypontok, valamint elemzésük alapján.

Pozíció kereskedés

Pozíció kereskedés az a kereskedési tevékenység típusa, amikor egy meghatározott időtartamon keresztül pozíciót tartasz (vagy hodl). Egyáltalán nem kereskedsz, hanem elemzésed alapján befektetsz egy eszközbe. A pozíció-kereskedő elemzése magában foglalhatja az alapvető elemzéseket és a heti vagy havi diagrammegtekintést a hosszú távú profit megszerzése céljából.

Margin Trading

A fedezeti ügylet népszerű a nappali kereskedők és a swing kereskedők körében. Az árrés-kereskedők tőzsdétől vagy brókertől kölcsönzött tőkeáttételt használnak, hogy ügyleteik értékét 2x-ről 100x-ra növeljék. Lényegében arra tippel, hogy az ár egy bizonyos időszakon belül emelkedik (hosszú) vagy csökken (rövid). Ez az egyetlen kereskedési típus ezen a listán, ahol több pénzt lehet elveszíteni, mint amennyit befektetett, így a margin kereskedés kockázatos lehet. Természetesen a nyereséget is meg kell szorozni a tőkeáttétel arányával. Ez egy nagy kockázatú, magas hozamú kereskedési típus.

Algoritmikus kereskedés

Az algoritmikus kereskedés vagy az automatizált kereskedés magában foglalja szoftverek – például kereskedési botok – használatát a kereskedelem végrehajtására előre meghatározott kritériumok alapján. Lehet, hogy kereskedési algoritmusokat vásárol egy piactérről. Vagy létrehozhat saját algoritmust kereskedési jelek alapján, például a hangerő, a tartomány, a mozgóátlagok és a lendület felhasználásával, hogy felszerelje botját a lehető legjobb kereskedelem érdekében..

A tíz legjobb technikai kereskedési tipp

A kriptopénz kereskedése egyszerű. A kriptopénz kereskedéséből azonban valójában nehéz profitot termelni. Íme a tíz kedvenc tippünk új és haladó kereskedők számára egyaránt:

Töltsön több időt a diagramok tanulmányozásával: A legtöbb kereskedő – főleg a kezdők – nem tölt el elég időt grafikonok tanulmányozásával. Ha tökéletesíteni akarja a piacok elemzésének képességét, akkor kompetens diagramolvasóvá kell válnia.

Használja ki a papírkereskedelem előnyeit: A mai legnagyobb tőzsdék papír kereskedelmet kínálnak, lehetővé téve, hogy hamis pénzzel játsszon, mielőtt elkezdené az igazit kereskedni. Végezze el néhány stratégiáját és elemzését, hogy lássa, hogyan teljesít.

Bízzon a trendben: A fenti technikai elemzési tippek elolvasása után feltételezheti, hogy a legtöbb jel a trend megfordulását jelzi. A trendek azonban okokból trendek, és soha nem szabad fogadni a trendekkel szemben egy felkapott piacon, hacsak nem lát többszörös visszaigazolást.

A Stop-Loss megrendelések csodálatosak: Még a legtapasztaltabb kereskedők is figyelhetik pozícióik felszámolását, amikor a piacok váratlan fordulatot vesznek. Amikor a piacok váratlanul megfordulnak, a stop loss megbízások a legjobb barátok. Használjon hátralévő stop loss megbízásokat a megszerzett nyereség védelme érdekében.

Kerülje a kezdő szerencsecsapdáját: Sok újonc technikai kereskedő szerez némi kezdő szerencsét, majd feltételezi, hogy ők a világ legnagyobb technikai kereskedői. A tapasztalt műszaki kereskedők eközben elég okosak ahhoz, hogy soha ne legyenek önelégültek. Kerülje a túl magas vagy alacsony szintet kereskedés közben, függetlenül az eredménytől.

Kapzsiság megöli: Ez a tipp a fenti csúcsból épül fel. Sok képes kereskedő nem tartja meg nyereségét pusztán a kapzsiság miatt. Miért adnék el most, amikor a következő hónapban eladhatok, és kétszer annyit keresek? Ez jól hangzik – amíg a piacok le nem esnek és ki nem irják az összes nyereséget. Állítsa be a céljait, ragaszkodjon hozzájuk, vegye be a profitját, és várja meg a következő lehetőséget.

Nem kell minden kereskedést elvégeznie: Néha egy kereskedelem egyszerűen nem érzi jól magát. Lehet, hogy elemzése nem ad egyértelmű jelzést. Bizonyos esetekben érdemes csak elkerülni a kereskedést. Legyen türelmes, és tudja, melyik dombon haljon meg.

Diverzifikálás az Altcoins-szal nem igazán diverzifikáló: Néhány kriptográfia azt javasolja, hogy diverzifikálja portfólióját altcoinok vásárlásával. Sajnos a bitcoin továbbra is a kriptopiacok királya, és a legtöbb altcoin egyszerűen követi nyomában. Sok esetben az altcoinok zárva mozognak a bitcoinnal. Soha ne zárja be az összes pénzét a kriptográfba.

A szabályozatlan piacok veszélyesek: A kriptopiacok még mindig nagyrészt szabályozatlanok és nem ellenőrzöttek. Annak ellenére, hogy a kriptográfia rajongói mondják, a kriptográfia nagy mennyisége illegális tevékenységhez kapcsolódik. A kriptográfia mindenféle okból kockázatos.

Nyeresége eltűnhet egyetlen rossz vagy feltört cserével: Lehet, hogy te vagy a világ legjobb technikai kereskedője. Lehet, hogy megháromszorozta befektetését egyetlen kereskedési napon. Sajnos ezek a nyereségek nem jelentenek semmit, ha biztonságban hagyja a magánkulcsokat. Győződjön meg róla, hogy a privát kulcsait irányítja, és soha ne hagyjon többet, mint amennyit elveszíthet egy cserén.

Bitcoin Chart Trading Analysis: Végső szó

Végül, a kereskedelem úttörőitől (akik segítettek a felhasználói kézikönyv kidolgozásában) az összes őszinte társainkig reméljük, hogy ez a premier bitcoin kereskedési útmutató karrier-változás. Igen, a tudás hatalom, de a fentiekben elnyelt dolgok tömeges fellépése az egyik legjobb gyógymód a félelem (bizonytalanság és kételyek) elvesztésére, mivel egy új határhoz és légkörhöz való ragaszkodás, például a kriptovaluta piac, játékváltó lehet azok számára, akik alkalmazza és hajtsa végre a vázolt megfelelő stratégiákat és tippeket.

Bármely bitcoin-kereskedő vagy digitális eszközbefektető, aki eddig eljutott a kriptográfiai elemzés áttekintésébe, köteles több olyan módszert megtanulni, amelyek optimalizálják a bitcoin-kereskedelem és a kriptovaluta-diagram elemzésének eredményeit..

Boldog kereskedés!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner