Bitcoin-csalások: Bitcoin-csapkodások, lopások és kilépési csalások története

Contents

Bitcoin csalások a kezdetektől: A Crypto legnagyobb hackjei, a történelmi idővonal és a felhasználói biztonsági útmutató

A Bitcoin, az elmúlt évtized teljes dicsőségében, a 2009 januári megalakulása óta, még mindig sok vörös zászlóval és fekete lyukkal rendelkezik, amelyek leküzdésére alkalmasak, például a csaló csalások és a rosszindulatú csapkodások, valamint az intelligens letétkezelési megoldások..

Ez a bitcoin-csalási útmutató három fő szakaszra van megfogalmazva a könnyű kitermelés és fogyasztás érdekében:

 1. a csalók, a hackerek és a rossz szereplők legnépszerűbb módja a bitcoin lopása (tudatosság)
 2. az összes kriptográfiai csalás és bitcoin feltörés történelmi ütemterve (ismeretek)
 3. a rejtjelzőkészletek védelmének legjobb módjai és a bitcoinos csalások elkerülése (oktatás)

Ezek a leleményes referenciapontok a tudatosság növelésére, az ismeretek megadására és az oktatás terjesztésére minden bitcoin befektető, kereskedő és végső soron olyan felhasználók számára előnyösek lesznek, akik meg akarják tanulni, hogyan kell megfelelően védeni és biztonságosan biztosítani kriptovaluta-állományait az ipar sarlatánjaitól és rosszindulatú tényezőitől..

Az igazság az, hogy ezek a kriptoközpontú kiberbűnözők dollármilliárdokat csaltak ki nagyon ügyes taktikák és promóciós trükkök felhasználásával, hogy csalogassák a nem igénylő felhasználókat aljas befektetési lehetőségekbe, hamis csere- és pénztárcaszolgáltatókba, valamint az alábbiakban ismertetett számos más módszerbe..

Felülvizsgáljuk, hogy működnek a szokásos kriptovaluta-átverési stratégiák, például; gyanús e-mail linkek az adathalászathoz, az ügyes letöltések, a rosszindulatú programok és a billentyűzárak telepítése, a hírességeket megtestesítő hackerek, ellentmondásos cseretulajdonosok és -üzemeltetők, az ingyenes kriptográfiai twitter-ajándékok, a ransomware kiterjesztési zsarolási igények, az okostelefonok SIM-cseréje, az álcázott szivattyúk és a szemétlerakók, az ICO kilépési csalásai, többszintű hálózati marketing piramis sémák, brutális feketepiaci huncutságok, ingyenes próbaüzleti lehetőségek, hamis felhőbányászati ​​gazdaságok, ingyenes mátrix-duplázók és garantált jövedelem-szorzók / befektetési hozam-hozam-ajánlatok. Sajnos mindezek a bitcoin átverési taktikák léteznek, és nehéz ezeket figyelmen kívül hagyni, mivel ezeket azonnali fenyegetéseknek és kockázatoknak kell tekinteni a megélhetésedre 2019-ben és később.

Még a bitcoin-csalások is kezdik elterjedni a népszerű közösségi média hálózatokat, például az Instagramot, a Youtube-ot és a Facebookot, amelyek mind a gyanútlan személyek vonzása miatt hamis színleléssel, valamint az emberek bizalmának és gondatlanságának kihasználásával (miután ezt már nem olvasták!) Vonzanak..

Nem könnyű visszaszerezni az átverett bitcoin alapokat, vagy meggátolni magad, ezért el kell fogadnod a sasszem megközelítést, és kellő körültekintéssel kell alkalmaznod a sólyomszerű hajlamokat az összes éterben online..

Mivel a bűnüldöző szervek felzárkóznak a feltörekvő kriptovaluta szektor és a blokklánc alapú, decentralizált pénzügyi korszak kötelékeinek elsajátításába, az új intelligens letétkezelési lehetőségek továbbra is felszínre kerülnek, de rövid távon mindenkinek az az érdeke, hogy megtanulja a kereskedjen és bölcsen tárolja a bitcoinját.

Míg a legtöbb a hullámvasúton van rögzítve, hogy mekkora a bitcoin ára, a bitcoin korábbi csalások és csapkodások előzményeinek elhanyagolása nem optimális, mivel sok hazavihető leckét és tanulási görbét kell elviselni, ha bármelyik kriptográf-készítő felhasználó valóban „az Ön saját bank ”, és kerülje el, hogy a csalók megcsalják.

Igazság szerint nagyon korlátozott számú ok vagy eset van, amikor a magánkulcsodat valaha bárkinek meg kell adni, még akkor is, ha fizetést küldenek neki vagy üzletet folytatnak vele.

Most, hogy van egy 10 000 méteres madártávlat, hogy mire kell figyelnie az indulóknak, ugorjunk be és nézzük át az összes szükséges bitcoin átverési módszert, előzményeket és biztonsági tanácsokat a bitcoin jövőjének optimalizálása érdekében.

Millió módszer a Bitcoin elvesztésére, íme a Top 15

Top 5 kriptovaluta-hack 2018-ban, kriptovaluta-hackek, kriptovaluta-hackek 2018-ban, top 5 kriptovaluta, top 5 kriptovaluta-hackek

Mielőtt felsorolná a top 15 módszert, amellyel a bitcoin csalók megpróbálják ellopni a titkosítási alapjait, tudjuk, hogy néha úgy érezhetjük, hogy minden nap új, bitcoinhoz kapcsolódó hack- vagy átverési botrány érkezik (és bizonyos szempontból ez nem baj). De a kriptopénzek általában nem biztonságosak, a nyugati pénzektől nyugodtak, és minden nap biztonságosabbá és szabályozottabbá válnak..

A nyilvánosság számára azonban létfontosságú, hogy ne csak a Bitcoin és a kriptók egészének előnyeivel legyen tisztában, hanem a valódi kockázatokkal is, amelyek a pénznek a felhasználásával járnak. Ez a cikk a digitális finanszírozási világ különböző csalásait, csapkodásait és csalásait kívánja kiemelni. A bitcoin feltörések és csalások ütemterve folyamatosan frissített útmutatóként szolgál azok számára, akik kriptovalutákba fektetnek be, vagy figyelembe veszik a jövőbeni lépéseket. A végére rendelkeznie kell a szükséges ismeretekkel a lehetséges biztonsági kockázatok azonosításához, az Ön igényeinek megfelelő biztonsági intézkedések kiválasztásához és a személyes kockázatértékeléshez, valamint tájékoztatást kell kapnia a piacon belüli legújabb veszélyekről..

51% -os támadás a blokkláncokkal szemben

Az 51% -os támadás megértése a legegyszerűbb, ha a részvényekben gondolkodunk. Ha egy személy vagy egy vállalat megvásárolja egy adott részvény 51% -át, akkor lényegében megtartja az ellenőrző döntéseket a társaság igazgatóságában. A Blockchain most annyira biztonságos, hogy szinte lehetetlen feltörni magát a láncba. De ha egy személy vagy embercsoport megszerzi a szükséges eszközöket (sok GPU) a „hash rate” vagy a bányászati ​​teljesítmény 51% -ának megszerzéséhez, akkor egy láncon belül lényegében megtartja az irányítást az információk blokkjaiban. amíg a többségük el nem veszik. Azok számára, akik nem tudják, a hash rate egy Blockchain feldolgozási ereje, amelyet az egyes linkekben található információk feldolgozására és ellenőrzésére használnak. Ha hozzájárulunk ehhez a bányászati ​​erőhöz az információk ellenőrzése és feldolgozása érdekében, több pénzérmét keresünk, és több lehetőség van rá, ami miatt lehetetlenné válik a közvetlen feltörés – mivel az egyes linkek különböző felhasználói felelősek lehetnek az információkért, és függenek a körülötte megerősített információktól.

Egy 51% -os kontrollal rendelkező személy vagy csoport átírhatja a linkeket, hogy pénzt lopjanak el ugyanannak az érmének a kettős elköltésével, gondolkodjon el, ha vettél egy cukorkát egy dollárral, majd ugyanazt a dollárt használták volna víz vásárlására is, ezzel korábbi a kifizetések eltűnnek, de megtartják annak előnyeit. A Bitcoin egyedülálló abban a tekintetben, hogy mostanra olyan nagy, hogy kivitelezhetetlen, hogy bármelyik csoport ekkora irányítást szerezzen rajta. Ez sokkal nagyobb kockázat kisebb cyptocurrencies esetén.

DNS és webhelyátirányítási hackek

Ez a típusú hackelés kifinomultabb átverést eredményez. A DNS-feltörés átveszi az irányítást a webhely szerver-információi felett, majd a felhasználót átirányítja a majdnem duplikált webhelyére vagy egy majdnem duplikált pénztárcájára. Ezen a ponton akaratlanul becsapódnak, hogy beírják a bejelentkezési adatokat a hackerek számára, hogy lássák őket, vagy egyenesen küldjön pénzt a hamis pénztárcába számukra. Mire egy adott ICO vagy csere webhely mögött álló csapat felismerte, mi folyik, a hackerek már hatalmas összeget gyűjthettek volna.

Hamis cserék

A hamis tőzsdék a legkönnyebben egy egyszerű kereséssel érhetők el, például „bitcoin-csere”. A keresési oldal egyik eredménye valójában egy csaló cserewebhely lehet, amelyet azért hoztak létre, hogy abban reménykedjen, hogy az emberek más felhasználókkal történő csere céljából letétbe helyezik pénzüket a címre. Ez egyfajta kilépési csalást eredményezhet, ahol azonnal problémát észlel, amikor nem látja az alapjait, és nem tud hozzájuk hozzáférni, vagy a hamis weboldal készítői később eltűnnek a finanszírozással együtt.

Ponzi rendszerek

A Ponzi-sémák vagy piramis-sémák már régóta léteznek, a kriptográfia most új arcot adott neki, amellyel átverheti az érzékelhető embereket arra, ami lényegében egy gazdagabb meggazdagodássá válik. Némelyik nyilvánvaló abban a tekintetben, hogy azonnal megtérülést ígér és könnyebbnek tűnik, mint amire valószínűleg számít, de mások aljasabbak, legitimebb üzleti lehetőségként mutatják be magukat, vagy influencerek segítségével győzködik Önt arról, hogy érdemes részt venniük. mélyedjen el a bitcoin bányászat világában, ami egy nagyon új út az emberek becsapására. A kriptográfiai bányászati ​​hash árfolyamért bitcinnel fizet egy weboldalra, csak Ön pénzt keres csak abból, ha új embereket irányít magához a rendszerhez ahelyett, hogy bányászna. Mint minden piramis séma, ezek is összeomlanak. Ezek is kilépési átveréssel zárulhatnak.

Hamis kripto projektek és ICO-k

Hasonló, mint a hamis cserék, hamis projektek azért vannak létrehozva, hogy csábítsák az embereket készpénzük befizetésére egy érme vagy zseton ellenében, amelyet soha nem szándékoznak megnövelni, és amely semmilyen értéket nem őriz meg. Az ICO-k szintén meglehetősen lapos projektek, amelyek mögött lapos társaságok állnak, amelyek teljesen hamisak. Az alkotók kizárólag azért vannak, hogy megszerezzék a pénzedet, és lehet, hogy megpróbálják meggyőzni a törvényességéről. Ezek a csalások kéz a kézben járhatnak a Ponzi-sémákkal is.

Webhely klónok és adathalász támadások

Ezen a listán megfigyelhető a hamisítványok trendje, és hogy a hamisításokat néha hogyan lehet átalakítani ugyanazon cél elérése érdekében. A hackerek létrehozhatnak egy weboldal klónt, lényegében felváltva az igazit. Ezt a klónot a közösségi médiában lévő csoport felé kell irányítani, vagy e-mailben elküldeni azoknak az embereknek, akik már a valódi webhely részét képezik, ezért az adathalász kifejezés. Ez csak egy újabb módja annak, hogy egy hacker becsapjon egy személyt a személyes adatokról való lemondásra, amely hozzáférést biztosít számára az alapjaihoz.

Hamis villás csalások

A blokkláncban lévő kemény villák száma kevés, mert ezek általában olyan hibák és / vagy véleménykülönbségek következményei, amelyek eredményeként az érme hirtelen két különböző utat választ, ami az emberek oldalát választja, mint a BTC és a BTH vagy az ETH esetében. satöbbi. Ezek a kemény villák zavart okozhatnak a digitális valuta új változatát igényelni kívánó fogyasztókkal – és itt ismeretesek a hackerek előnyei. Állításuk szerint a felhasználók hamis online utasítások alapján szerezhetik be a villás érméiket, és megkövetelik a felhasználóktól, hogy magánkulcsokat töltsenek fel rosszindulatú címekre, hogy az érmék kiürülhessenek..

Rosszindulatú

A rosszindulatú programok nem új fogalmak, de jelentősek a kriptovaluták egyedi lopásával fenyegetve, és egyre kifinomultabbak ebben. Úgy tervezték, hogy addig üljenek a készülékekben, amíg valami nem jelöli meg, amit keresni tervezett. Jelenleg létezik a piacon egy, a Cryptocurrency Clipboard Hijackers nevű gép, amely a számítógépében várja, és várja, hogy másoljon és illesszen be egy kriptográf webhelyet. Ez tudatja a rosszindulatú program aktiválásával, és kicseréli a címet egy rosszindulatúra, amelynek célja a magánkulcsok ellopása, amint beírja őket. Vannak olyan alkalmazások is, amelyeket letölthet a telefonjára, és amelyekben rosszindulatú programok vannak, amelyek célja a telefon kriptográfiai információk keresése, például kriptográfiai alkalmazások vagy privát kulcsok használata, és ezeknek az információknak a ellopása..

Digitális pénztárcák

A Bitcoin és más digitális pénztárcák szoftverek, és egyetlen szoftver sem tévedhetetlen. Vannak olyan hackerek, akik akármennyi időt is eltöltenek egy adott szoftver átfésülésével, hogy megtalálják a kód gyengeségeit, majd kihasználják őket, hogy minél többet lopjanak a felhasználói pénztárcáktól, és néha akár pénztárcákat is cseréljenek. Ez utóbbi különösen pusztító lehet, ha a tőzsde rosszul választja, hogy a náluk lévő pénzeszközöket vagy azok nagy részét „forró pénztárcában”, az internethez csatlakozó eszközön található pénztárcában tárolja. A zavart fokozandó, vannak olyan digitális pénznemű pénztárca programok is, amelyeket kifejezetten az Ön pénzének ellopására terveztek. Letölti, azt gondolva, hogy biztonságos hely lesz az érmék és zsetonok tárolására, csak akkor, ha a szoftver más pénztárca címre folyatja le magát.

Hamis támogató csapat-csalások

Vannak olyan csalók, akik cseretámogatásként vagy segítségként hirdetik magukat a cserével kapcsolatos aggályok miatt, amelyek olyan egyszerűek, mint egy google keresés, amikor a felhasználó segítségért guglizhat, és egy olyan linkre jut, amely hamis segítségre irányítja őket. Ezek az események még inkább elterjedtek azoknál a cseréknél, amelyekben a korlátozott személyzet és a frusztrált felhasználók nem kapnak elég gyors segítséget. Ez azt eredményezi, hogy élő csevegéssel vagy mikrofonon beszélünk valakivel, aki azt állítja, hogy Ön a keresett segítség, csak azért, hogy ellopja az adatait.

Pump and Dump csalások

A felhasználók kitalálták, hogyan lehet létrehozni saját sémáikat, amikor a kriptokereskedők egy csoportja úgy dönt, hogy összefonódnak egy platformon, rengeteg konkrét kriptot vásárolnak, majd felveszik a kriptot a közösségben. Emiatt emelkedik az árképzés, és rengeteg ember vásárol, amikor eladják a megvásároltakat, és megtérülnek erőfeszítéseikből..

Nyilvános Wi-Fi hackek

Ha ez még nem része a mindennapi életnek, soha ne használjon nyilvános Wi-Fi-t személyes adataihoz való hozzáféréshez. Ez nem csak támadásra készteti Önt, de néha a hackerek helyettesíthetnek egy másik hálózatot, amely hasonlít ahhoz, amelyhez csatlakozni próbál, és felhasználják az információk egyszerű ellopására..

SIM Jacking és Cryptojacking

Van egy új típusú lopás, az úgynevezett SIM jacking. Ekkor egy hacker a telefonszámoddal győzi meg a telefonszolgáltató céget, hogy küldjön nekik egy új SIM-kártyát a számod alatt, és lényegében ellopja a telefonod személyazonosságát, amely hozzáférést adhat valakihez a SIM-kártyádhoz csatlakoztatott mindenhez, beleértve az összes fiókodat is. . Bármennyire is hihetetlenül hangzik ez, mégis megtörtént, és gyakran azt állítják, hogy egy telefont elloptak, és az információkat egy új SIM-re és egy új telefonra továbbították.. SIM-aljzat lényegében a mobiltelefon-vállalat támogató csoportjának hibája.

Szociális média átadási csalások

Bámulatos, hogy az emberek még mindig az átadási csalásoknak esnek. E-mailekben indultak, de azóta alkalmazkodtak a közösségi médiához. Hamis profilok készülnek, amelyek közösségi médiahirdetéseket tesznek közzé, amelyek azt állítják az embereknek, hogy kriptovalutával kapcsolatos ajándékokat adtak nekik, abban a reményben, hogy ha követi a lépéseiket, pénzt küld nekik, vagy lemondanak személyes adataikról, hogy ellophassák azokat. Előfordul, hogy még valódi számlákat is feltörnek, és hamis linkeket tesznek közzé egy valódi számlához, hogy nagyobb legitimitást kapjanak.

Felhő-bányászati ​​csalások

Gyakran a Ponzi-sémákhoz kapcsolódóan a felhőbányászatot röviden átadták már a bitcoin bányászatán keresztül, az adott szakasz alatt. Lényegében az az eset, amikor a csalók nyereséget ígérnek egy olyan fizetésért vagy havi fizetésért, amely megadja a bányászatban használt hash arányt. A valóság az, hogy soha többé nem fogod látni azt a pénzt, és senki más sem fogsz elhozni a piramishoz, mielőtt az végül összeomlik.

A BTC kezdete óta az összes Bitcoin-csalás és kriptohackelés listája

Kell ennél több magyarázat? Nem hivatalos, hivatalos lista a bitcoin / kriptovaluta történelem legnagyobb, legegyedibb és / vagy elsőfajta forrásainak elvesztéseiről és veszteségeiről.

A Bitcoin csalások története és a rejtjelezési ütemtervek 2011 és 2019 között

Allinvain Bitcointalk Hack a felhasználó kompromittált Windows szoftveréből

Időpont: 2011. június 13

Lopott összeg: 502 750 USD / 25 000 BTC

Típus: Hack / Theft

Az Allinvain Bitcointalk felhasználói hack volt az első (állítólagos) bitcoin lopás, amely 2011. június 13-án történt. A megsértett Windows számítógéppel rendelkező Bitcointalk felhasználónak 25 000 BTC-je volt, vagyis kb. 500 000 dollárt loptak el tőle. Ez volt a legnagyobb egyedi bitcoin-lopás a digitális pénznem kezdeti napjaiban, a Bitcoin ára még mindig nagyon alakult. Mondanom sem kell, hogy ma lényegesen többet érne.

Mt. Gox-lopás az Auditor kompromittált számítógépének használatával

Időpont: 2011. június 19

Lopott összeg: 35 540 USD / 2 000 BTC

Típus: sérülékeny harmadik fél feltörése / csalással leeresztett árképzés

2011. június 19-én Mt. Goxnak súlyos biztonsági megsértése volt. A hacker állítólag a könyvvizsgáló számítógépéről származó hitelesítő adatokat használt fel érmék ellopására a tőzsdéről, csalárd módon eladta a bitcoinokat saját számlájára, ami akaratlanul is 0,01 dollárra csökkentette az árat bitcoinonként. Mt. Gox eredetileg azért vonta be a könyvvizsgálót, hogy ellenőrizze, hogy elegendő bitcoin- és készpénztartalék áll-e rendelkezésükre fedezetükre. Becslések szerint a hacker 2000 bitcoinnal tudott elszámolni, további 650 BTC-t veszítettek azok, akik az érmét leeresztett áron vásárolták meg, mielőtt a biztonsági megsértés megvalósult volna. A bitcoinok egyikét sem sikerült visszanyerni, és az esetet egy kriptográfia első hacker-megsértésének nevezték, amely 35 ezer dollár körüli veszteségért felelős.

A Bitomart Exchange Wallet.dat fájl törölve

Időpont: 2011. augusztus 1

Lopott összeg: 223 890 USD / 17 000 BTC

Típus: Glitch / törölt alapok frissítése

A Bitomart Exchange 2011. augusztus 1-jei frissítést hajtott végre, amely a kriptotörténet egyik legdrágább hibáját eredményezte. A frissítés az AWS Elastic Cloud szoftvert használta, amikor a wallet.dat fájlszervert véletlenül törölték, és a pénzeszközök teljesen eltűntek egy éjszaka alatt. A több mint 220 000 USD elvesztett felhasználói pénzt lehetetlen volt behajtani, és a Bitomart eladta adósságát az Mt.-nek. Gox abban a hónapban később.

MyBitcoin Exchange Hack

Időpont: 2011. augusztus 8

Lopott összeg: 1,2 millió USD / 154 406 BTC

Típus: Hack / Theft

A MyBitcoin egy felhasználóbarát pénztárca platformról volt ismert, amely kriptográfiai újoncokat kínál a Bitcoin iránt. Sajnos a MyBitcoin a bitcoin korai történelmének egyik legsúlyosabb támadását szenvedte el, 154 406 BTC-t vesztett el egy csapkodással. A Bitcoin Show házigazdája, Bruce Wagner volt az egyik figyelemre méltó kriptográfiai személyiség, aki elvesztette a több mint egymillió dollár egy részét.

Bitcoinica Hot Wallet Hack

Időpont: 2012. május 6

Lopott összeg: 93 481,92 USD / 18 548 BTC

Típus: Lehetséges hackelopás / feltételezett kilépés átverési lopás

A Bitcoinica 2012. május 6-án jelentette be, hogy forró pénztárcájukat feltörték. A tőzsde elmondta a felhasználóknak, hogy „gyanús bitcoin tranzakciót fedeztek fel, amelyet úgy tűnik, hogy a cégtulajdonosok egyike sem kezdeményezett”. A forró pénztárca-csapkodást azonban eredetileg úgy gondolták, hogy a Bitcoinica tulajdonosához, A. Vinnikhez kötötte, és néhányan arra gyanakodtak, hogy valójában egy hacknek álcázott kilépési átverésről van szó. Közel 100 ezer dollárt loptak el.

Bitcoin megtakarítások és bizalom Ponzi-rendszer

Időpont: 2012. július 2

Lopott összeg: 1,002 millió USD / 150 000 BTC

Típus: Pyramid Scheme / Exit Scam

A Bitcoin megtakarítási és bizalmi Ponzi-séma volt az első piramis- vagy Ponzi-séma a bitcoin világában. A szokásos magas hozamú befektetési programként (HYIP) működve óriási megtérülést ígért a felhasználóknak egy kis összegű befektetésért. Az átverést a pirateat40 vezette, aki „virtuális fedezeti alapként” jellemezte a befektetési lehetőséget. 2012. július 2-án a virtuális fedezeti alap hirtelen bezárult, és eltűnt egy feltételezett 150 000 BTC-vel (több mint 1 millió USD). Az elveszett pénzeszközök tényleges számát soha nem erősítették meg.

Bitfloor Exchange Hack

Időpont: 2012. szeptember 4

Lopott összeg: 247 200 USD / 24 000 BTC

Típus: Titkosítatlan Wallet Key Backup feltörése

A Bitfloor, egy korai kriptovaluta-tőzsde, bejelentette, hogy 2012. szeptember 4-én feltörték, ami több mint 240 000 USD vagy 24 000 BTC veszteséghez vezetett. A támadó állítólag „hozzáférést kapott a pénztárca kulcsainak titkosítatlan biztonsági másolatához”, bár a Bitfloor azt állította, hogy a tényleges kulcsokat egy titkosított területen tárolták.

Trojan Wallet Hack

Időpont: 2012. november 16

Lopott összeg: 39 548 USD / 3 457 BTC

Típus: Hack / Theft

2012-ben először felismerték, hogy a hackerek szoftvereket építhetnek a digitális pénznemek ellopására, és ezzel együtt a 2012-es trójai pénztárca feltörése és a hétköznapi PC-trójaiák egyik első rögzített példánya a bitcoin elvesztéséhez vezet. A trójai vírust akaratlanul is telepítették a felhasználók PC-jére, és elkezdték keresni a magánkulcsokat és a wallet.dat fájlokat, ellopva őket, ahol csak lehetséges. A Bitcointalk fórumok egyik felhasználója arról számolt be, hogy a támadás során 2600 BTC-t veszített. Összesen 3457 BTC-t küldtek egy névtelen bitcoin pénztárca címre, ami közel 40 000 dolláros veszteséget jelent.

Vircurex Exchange Hack

Időpont: 2013. január 11

Lopott összeg: Összesen 50 millió USD, bitcoinban 23 490,60 USD / BTC 1666

Típus: Mystery Hack / Theft

A Vircurex népszerű korai bitcoin-tőzsde volt, és 2013 januárjában a tőzsde feltárta, hogy feltörték. “Sajnos be kell jelentenünk, hogy a pénztárcánk veszélybe került” – jelentette be a Vircurex 2013. január 11-én. A hackerek a tőzsde hatalmas készpénztartalékait célozták meg, és a Vircurex állítólag 50 millió dollárt vesztett a támadás során 1666 BTC-vel (mintegy 23 ezer dollár értékben). Ugyanez a tőzsde két másik feltörést is szenvedett később, 2013-ban, de hivatalosan csak 2014-ben jelentették be a tőzsde ügyfelei előtt. Sok felhasználó már az első feltörés után felvette a pénzét.

BitMarket.eu Lépjen ki az átverésből

Időpont: 2013. február 14

Lopott összeg: 477 377,67 USD / 18 787 BTC

Típus: Fake Hack / Exit Scam

A BitMarket.eu egy népszerű lengyel bitcoin tőzsde volt, amely két évig működött, mielőtt egy önjelölt hackelési esemény során elvesztette volna az összes forrást. Később kiderült, hogy az alapítók bitcoin fedezeti alapot hoztak létre a Bitcoinica révén, és valóban kilépési csalást hajtottak végre, amikor a Bitcoinica 2012 májusában feltört. 470 ezer dollár aznap.

BTCGuild Mining Pool Hack

Időpont: 2013. március 10

Lopott összeg: 60 982,02 USD / 1 254 BTC

Típus: Glitch / Theft

A BTCGuild 2013. március 10-én frissítette ügyfelét egy állítólag zökkenőmentes folyamat során. Miközben a frissítés során a blokkláncot újra indexelték, a bányászati ​​készlet kifizette a BTC-t az 1-es nehézségű részvényekért. Összesen 16 medencehasználó a hiba után kiürítette forró pénztárcáját, ami 1254 BTC veszteséghez vezetett, akkoriban meghaladta a 60 000 dollárt.

Csak kocka veszteség

Időpont: 2013. július 15

Lopott összeg: 125 463 USD / 1 300 BTC

Dátum: Alapok elvesztése / hiba

A Just Dice az egyik legnépszerűbb szerencsejáték-platform volt, amikor 2013. július 15-én bejelentették, hogy több mint 1300 BTC-t veszített a ma leghülyébb hibának számító eseményen. Egy felhasználó azt kérte, hogy vonja vissza a szerencsejátékkal kapcsolatos 1300 BTC-jét a webhelyről, de forró pénztárcájukban nem volt 1300 BTC. Normális esetben ez azt jelenti, hogy az adminisztrátor kiveszi az összeget a hideg pénztárcából, de ezt a lépést figyelmen kívül hagyták. Ez azt eredményezte, hogy a játékos a hamis egyenleget a platformon töltötte, és végül úgyis elveszítette. A hiba több mint 125 ezer veszteséget eredményezett a vállalat számára.

GBL Exchange Exit átverés

Időpont: 2013. október 26

Lopott összeg: 1,929 millió dollár, csúcson 11 970 880 dollár / BTC 9640

Típus: Lopás / Kilépés átverés

A GBL Exchange népszerű korai bitcoin-tőzsde volt Kínában, amely csalásnak számított. 2007. október 28-án az alapítók hirtelen leállították a műveletet, és eltűntek minden felhasználói pénzzel. A hackerek ideális időt választottak a feltörésre, mivel a bitcoin árfolyama egy hónappal később 1224 dollárt ért el, majdnem 2 millió dollárról csaknem 12 millió dollárra rúgta az érméiket..

BIPS Payment Services Hack

Időpont: 2013. november 15

Lopott összeg: 559 038,55 USD, csúcson 1 608 390 USD / 1295 BTC

Típus: Hack / Theft

A BIPS kriptofizetési platformot 2013. november 15-én feltörték, egy hatalmas DDoS támadás részeként. A platform november 19-én jelentette be a feltörést, azt állítva, hogy “több védelmi réteg ellenére” több mint egymillió dollárt loptak el. A hackerek több sérülékenységet is megcéloztak a rendszeren belül, és végül lehetővé tették számukra, hogy hozzáférjenek több felhasználói pénztárcához. A bitcoin árfolyama a hackelés napján kezdeti vesztesége körülbelül 560 ezer dollárra rúgott, de az év csúcsa két hét múlva 1,6 millió dollár lett..

Picostocks hideg pénztárca Hack

Időpont: 2013. november 29

Lopott összeg: 6,652 millió USD / 5875 BTC

Típus: Feltételezett bennfentes feltörés / lopás

A Picostockok titokzatos feltörése volt 2013 novemberében, ami körülbelül 6 millió dollár értékű bitcoin elvesztéséhez vezetett. Picostockok azt állította, hogy a rendszereikbe való behatolásnak nincs jele, és mindkét pénztárcájukat különböző számítógépeken találták. “Úgy gondoljuk, hogy ezeket a [pénztárcákat] olyan emberek másolták, akik korábban hozzáfértek a rendszerhez és visszafejtették” – jelentette be Picostocks a Reddit-en.

Mt. Gox leállítja a kereskedést a kriptotörténet legnagyobb feltörése után

Időpont: 2014. február 7

Lopott összeg: 466,59 millió USD / 650 000 BTC

Típus: Hack / Theft

Az Mt. A Gox hack volt a legnagyobb BTC veszteség és a legnagyobb hackelés idáig. Körülbelül 650 000 BTC-t loptak el a pénzváltó pénztárcákból 2013-ban többszörös feltörésekben, lassan elszívva pénzüket. Amikor Mt. Gox 2014-ben végre ellenőrizte a hideg pénztárcákat, és kiderült, hogy csere teljesen fizetésképtelen. 2014. február 7-én az Mt. Gox bejelentette, hogy leállítja a BTC összes kivonását a tőzsdéről, és azt állította, hogy „az alapvető bitcoin szoftver tranzakciós alakíthatósági hibája” volt. A felhasználók gyanússá váltak, amikor a kivonások két hétig leálltak, bár a tőzsdén folytatódott a kereskedés, és ennek eredményeként az árak „05-cel alacsonyabbra estek, mint bárhol máshol. 2014. február 24-én Mt. Gox bejelentette, hogy felfüggeszti az összes kereskedési tevékenységet, és teljesen és véglegesen offline állapotba került. Végül kiszivárgott a tőzsde „válságstratégiai tervezete”, amelyből kiderült, hogy az Mt. Gox teljesen fizetésképtelen volt, és 744 408 BTC-t veszített el az ügyfelektől. 100 000 BTC-t sikerült behajtani, de a kár megtörtént, és az ügy még mindig Japán bíróságain van.

Flexcoin Hot Wallet Hack

Időpont: 2014. március 3

Lopott összeg: 595 365,12 USD / 896 BTC

Típus: Hack / Theft

A Flexcoin forró pénztárcáját 2014-ben feltörték, emiatt a kanadai kriptotárca platform teljesen leállt. A Flexcoin az első bitcoin banknak nevezte magát, de egy hét alatt gyorsan elveszítette az ügyfélpénzek többségét, miután megnyugtatta a felhasználókat, hogy soha nem tároltak érméket az Mt.-nél. Gox a feltörésük alatt. Néhány vásárlónak volt olyan szerencséje, hogy pénzét visszaszolgáltatták nekik a vállalat érintetlen hideg pénztárcájából. Összességében elmondható, hogy a Flexcoin csaknem 900 felhasználói BTC-t veszített el, amely akkoriban közel 600 ezer dollárt ért.

Cryptsy Exchange Hack

Időpont: 2014. július

Lopott összeg: 9 millió USD / 13 000 BTC

Típus: Mystery Hack / Theft

A Cryptsy volt a második legnagyobb hack 2014-ben, az Mt. után. Gox, de 2016-ig nem voltak hajlandóak közzétenni további részleteket magáról a hackről. Cryptsy azt állította, hogy a feltörést egy Lucky7Coin nevű altcoin fejlesztőjéhez követték, aki képes volt kihasználni a Cryptsy szerverek biztonsági réseit, hogy hatalmas mennyiségű felhasználói pénzt lophasson el. A BTC 2014. júliusi magas és alacsony értéke alapján, mivel nincs pontos dátumunk, nyugodtan feltételezhetjük, hogy a tőzsde mintegy 9 millió dollárt veszített.

Mintpal Exchange Exit átverés

Időpont: 2014. október 8

Lopott összeg: 1,32 millió USD / 3894 BTC

Típus: Lopás / Kilépés átverés

A Mintpal nevű kriptovaluta-csere 2014-ben sikeres kilépési csalást hajtott végre, amelyet feltételezhetően Moopay és Moolah ügyvezető és alapító Alex Green (más néven Ryan kennedy) követett el, akit a közösség „árnyékosnak” tart. Alex Green / Ryan Kennedy csaknem 3900 BTC-vel, akkoriban megközelítőleg 1,3 millió dollár értékben menekült el a kriptográfia elől. Megjegyzendő, hogy Alex Green / Ryan Kennedyt 2016-ban az Egyesült Királyságban erőszakos bűncselekmény miatt elítélték, és jelenleg 11 éves büntetést tölt le ott. Nem ismert, hogy jelenleg hol vannak az alapok.

Bitstamp Hot Wallet Hack

Időpont: 2015. január 4

Lopott összeg: 5,226 millió USD / 19 000 BTC

Típus: Hack / Theft

Népszerű bitcoin-tőzsde A Bitstamp-ot 2014 végén / 2015 elején feltörték, a Bitstamp 2015. január 4-én jelentette be a feltörést. A Bitstamp kezdetben felfüggesztette a kivonásokat és a kereskedési tevékenységet, aminek eredményeként egyes felhasználók úgy vélték, hogy a tőzsde leállította más tőzsdék működését. , de egy hét múlva helyreállította a szokásos tevékenységet. Bár nem világos, hogy a kettő kapcsolatban állt-e, nem sokkal korábban 75 BTC váltságdíj iránti követelést kaptak röviddel azelőtt, hogy a Bitstamp azt mondta, hogy “nem tárgyalunk terroristákkal”. Azon a napon, amikor bejelentették a feltörést, a BTC vesztesége valamivel meghaladta az 5,2 millió dollárt.

Evolution Marketplace Exit átverés

Időpont: 2015. március 18

Lopott összeg: 11,8 millió USD / 43 000 BTC

Típus: Lopás / Kilépés átverés

A baj első jelei akkor jelentek meg a Reddit-en, amikor az NSWGreat nevű felhasználó 2015 márciusában közzétette az „EVOLUTION EXIT SCAM” nevű bejegyzést, amelyben azt állította, hogy a webhely moderátora, és azzal vádolta az adminisztrátorokat, hogy „az összes pénzzel felkészülnek arra, hogy kilépjenek az átverésből. ” A Darknet piacterek, amelyek egyik napról a másikra eltűnnek az internetről, nem újdonság, és az Evolution Marketplace egy újabb piac volt, amely kilépési csalást vonzott, és eltűnt a felhasználók több mint 11 millió dollár értékű kriptográfiai forrásával. “Nagyon sajnálom, de Verto és Kimble mindannyiunkat eljuttattak” – magyarázta a felhasználó a Reddit bejegyzésében.

DAO Hack

Időpont: 2016. június 17

Lopott összeg: 76,6 millió USD / 3,6 millió ETH

Típus: Hack / Frozen Funds

A DAO hack az egyik legismertebb hack a kriptográfiai közösség történetében, megváltoztatva a világ második legnagyobb digitális pénzneme, az Ethereum pályáját. A DAO tömeges fedezeti alapként indult, ahol a felhasználók kollektív döntéseket hoztak a befektetési helyről. Egy hacker később kihasználta a kód sebezhetőségét, és véletlenül befagyasztott 3,6 millió ETH-t. A DAO-bukás végül az ETH és az ETC létrehozásához vezetne, mivel a két fél nem értett egyet a hack kezelésében (az egyik Blockchain-útvonal úgy döntött, hogy visszamegy az időben és elágazik, a másik pedig ugyanazon az úton marad). A befagyás legalább 76 millió dolláros veszteséget eredményezett.

Bitfinex biztonsági megsértés

Időpont: 2016. augusztus 2

Lopott összeg: 71,24 millió USD / 119 756 BTC

Típus: Hack / Theft

A Bitfinex 2016-os biztonsági megsértése a kriptotörténet egyik legnagyobb hackeléséhez vezetett, 119 756 BTC vagy kb. 72 millió dollár. A tőzsde ideiglenesen felfüggesztette a kereskedést, a betéteket és a pénzfelvételeket, és augusztus 4-ig megerősítette, hogy kirabolták, miközben elmondta a Reutersnek a felhasználói számlákról elvesztett összeget. A Bitfinex a mai napig működik.

Bitcurex Exchange Hack

Időpont: 2016. október 13

Lopott összeg: 1,476 millió USD / 2300 BTC

Típus: sebezhető harmadik fél feltörése

A lengyelországi kriptotőzsdét, a Bitcurexet feltörték 2017. február 17-én, ami közel 1,5 millió dolláros veszteséghez vezetett. Korábban Európa egyik legnagyobb kriptotőzsdéje volt, különösen a lengyel felhasználók számára, és 2016 folyamán több mint 50 millió dollár eszközt dolgozott fel. 2016. október 28-án a Bitcurex megerősítette a veszteséget, és bejelentette, hogy leáll. A problémát egy sebezhető harmadik félre vezették vissza, amely automatizált adatgyűjtést végzett.

Ázsiai-európai valuta Ponzi-rendszer

Időpont: 2017. április 24

Lopott összeg: 680 millió dollár

Típus: Piramis séma

Az ázsiai-európai valuta Ponzi rendszer egy törvényesen bejegyzett vállalat leple alatt működött, és gyorsan gazdagodó rendszerként hirdette meg a többszintű marketinget. Az átverés összesen 47 000 embert áldozatul esett, mielőtt bezárták. 2017. augusztus 10-én a Hainan Városi Rendőrkapitányság bejelentette, hogy egy „Xu gyanúsított” címet viselő férfit letartóztatták az átverés elkövetése miatt, a társaság számos más vezető tagjával együtt. A bűnüldöző szervek tisztviselői 4,6 milliárd RMB-t foglaltak le a csalóktól, azaz körülbelül 680 millió USD-t, ezzel az ipar történelmének egyik legnagyobb lefoglalása (és kriptográfiai átverése) lett..

Yapizon Exchange Hack

Időpont: 2017. április 26

Lopott összeg: 16,741 millió USD / 3831 BTC

Típus: Hack / Theft

2017. április 26-án a dél-koreai tőzsde, a Yapizon bejelentette a legfrissebb feltörést, és azt állította, hogy 3800 BTC-t loptak el az ügyfélpénztárakban, és több mint 16 millió dollárt veszített el, vagyis az „összes eszköz 37,08% -ának felel meg”. Ahelyett, hogy hasonló nagyságrendű hackelés után leállna, mint más kisebb tőzsdék, a Yapizon úgy döntött, hogy az ügyfelek számára „frizurát” nyújt, elosztva a veszteségeket a felhasználói bázison. Azóta Youbit névre keresztelték át a nevüket, de 2017 decemberére a platform egy második támadással csődöt jelentett. Ettől függetlenül a vállalat ma is aktívnak tűnik, és 2018 közepén újra megjelentek, hogy megpróbálják a jövőben normális működésüket megkezdeni.

Bithumb Hack és privát információszivárgás

Időpont: 2017. június 29

Lopott összeg: 31 millió USD

Típus: Alkalmazotti CPU feltörése / Koreai győzelem és személyes adatok lopása

2017. június 29-én a Bithumb elárulta, hogy egy hacker 31 millió dollár értékű koreai Wont lopott el, 31 000 Bithumb webhely-felhasználó személyazonosító adataival együtt, beleértve a nevüket, mobiltelefonszámukat és e-mail címüket. Abban az időben a Bithumb volt a világ negyedik legnagyobb bitcoin-tőzsde és a legnagyobb tőzsde Dél-Korea. A feltörést egyetlen alkalmazott kompromittált PC-jére vezethették vissza, sok felhasználó arról számolt be, hogy milliónyi Won tűnt el egyik napról a másikra a személyes számlájáról..

BTC-e Kilépés átverés

Időpont: 2017. július 25

Lopott összeg: 180,956 millió USD / 66 000 BTC

Típus: Lopás / Kilépés átverés

A BTC-e hirtelen leállt 2017. július 25-én, és több mint 66 000 BTC költözött egy pénztárcához, amelyről úgy gondolják, hogy Alexander Vinnik, aki a BTC-e mögött ötletgazda. Később pénzmosással, számítógépes hackeléssel és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban 21 váddal fog szembenézni az amerikai nagy esküdtszéktől. A BTC-e a nap egyik legnagyobb és legelismertebb kriptovaluta-cseréje volt. Később kiderült, hogy a BTC-e hírneve nagyrészt tiltott tevékenységen alapult, és a ransomware tranzakciókból származó bitcoin tranzakciók 95% -át a BTC-e-n keresztül fizették ki. A BTC valamivel több mint 180 millió dollárt ért a leállítás napján, és az egész szerencsétlen ügyről az ipar történelmének egyik legnagyobb kilépési csalására emlékeznek..

QuadrigaCX szerződéshiba

Időpont: 2017. június 2

Elveszett összeg: 13,16 millió USD / 60 000 ETH

Típus: Glitch / Zárt alapok

A QuadrigaCX egy most 2019-ben hírhedt veszteség előtt a szerződési hiba címoldalára került, amely 60 000 ETH veszteséghez vezetett. “A hét elején szabálytalanságot észleltünk az Ether bejövetelének átfogó folyamatával kapcsolatban” – magyarázta a QuadrigaCX a kiadást követő hivatalos nyilatkozatában. A végeredmény alig több, mint 13,1 millió dollár veszett el az ETH / ETC cseréje közben, az ETH pedig végleg befagyott ebben a szilánk szerződésben. A QuadrigaCX később megoldotta a problémát, és az ügyfeleket nem büntették meg.

ClassicEtherWallet DNS Hack

Időpont: 2017. június

Elveszett összeg: 216 216–382 000 USD / 1 001 ETH

Típus: Social Engineering

A ClassicEtherWallet kompromisszumot szenvedett 2017 júniusában a social engineering-re visszavezethető sebezhetőség felhasználásával: a hacker meggyőzte a webtárhely-szolgáltató támogató személyzetét, hogy engedje át a hivatalos domain feletti ellenőrzést egy másik tulajdonosnak, így a hacker hozzáférhet az ügyfél pénztárcájához. Összesen 1.100 ETH-t halkítottak ki a felhasználói pénztárcákból, miközben tehetetlenül figyelték őket. A támadás hónapja alapján a veszteségek valahol 200 000 és 300 000 dollár között voltak.

Paritás pénztárca megsértése

Időpont: 2017. július 19

Lopott összeg: 34,29 millió USD / 153 000 ETH

Típus: Hack / Theft

A Parity Wallet 2017 júliusában megsértették, aminek következtében több jelentős ICO dollármilliókat veszített el a felhalmozott tőkéből. A Parity Wallet megbízhatóan biztonságos és hatékony kriptovaluta-tárolást nyújtott, és bizonyos ICO-k dollárok tízmillióit tárolták. A hackerek kihasználták a Parity Wallet kód sérülékenységét, egy hibát egy adott, több aláírást tartalmazó szerződésben, amelyet wallet.sol néven ismertek, és több mint 30 millió dollárt, azaz körülbelül 153 000 ETH-t loptak el. Eredetileg a jelentések szerint 500 000 ETH volt, de 377 000 ETH-t fehér kalap hackerek szereztek be a sebezhető pénztárcákból.

Parity Frozen Wallets Bug

Időpont: 2017. november 6

Elveszett összeg: 150,9 millió USD / 513,774 ETH

Típus: Glitch / Zárt alapok

Hónapokkal az első jelentős Parity pénztárca-feltörés után a csapat bejelentette, hogy egy második sebezhetőséget fedeztek fel. A Paritynek, amely akkoriban a második legnépszerűbb Ethereum-kliens volt, megsemmisítő biztonsági hibája volt a július 20. után telepített bármely Parity-pénztárcának, amely a platform több aláírási funkcióját használta. A biztonsági rést egy devopps199 nevű fejlesztő azonosította, aki bejelentette a Github-on, és 513 774 ETH befagyasztásához vezetett, valamivel több mint 150 millió USD értékben abban az időben..

Tether Treasury Attack

Időpont: 2017. november 21

Lopott összeg: 30,95 millió USD / 31 millió USDT

Típus: Hack / Theft

A hackerek 2017 novemberében támadták meg a Tether (USDT) kincstárát, több mint 30 millió dollárnyi összeget lopva el a Tether Treasury pénztárcájától, és elküldték azt egy illetéktelen bitcoin címre. Mivel a Tether teljes mértékben ellenőrzése alatt tartotta az USDT-t, a vállalat lépéseket tett annak megakadályozása érdekében, hogy a támadók az adott USDT-t szélesebb piacokon kereskedjék, és blokkolta az USDT más kriptovalutáknak vagy fiat pénznemeknek történő eladásának kísérleteit. Ma a Tether a kincstári pénztárcájában továbbra is az USDT teljes kínálatának körülbelül 30% -át tartja, bár nem teljesen világos, hogy mi történt azzal a 31 millió USDT-vel, amely eltűnt a 2017 novemberi hackelés során.

YouBit Exchange Hack

Időpont: 2017. december 19

Lopott összeg: 72,21 millió USD / 3816 BTC

Típus: Hack / Theft

A YouBit márkanévre váltása után a cserét 2017 decemberében ismét feltörték. Nem világos, hogy a két támadás összekapcsolódott-e, azonban egyes jelentések szerint észak-koreai hackerek álltak a YouBit cseretámadás, valamint a Bithumb elleni hasonló támadások mögött. Becslések szerint 3816 BTC vagy 72 millió dollár veszett el.

Exmo alkalmazottak elrablása

Időpont: 2017. december 26

Lopott összeg: 1 millió dollár, a bitcoin érménként 14 029,13 dollárt ért

Típus: emberrablás / zsarolás

2017. december 26-án elrabolták a 40 éves Exmo bitcoin-tőzsdei alkalmazottat, Pavel Lernert, miközben elhagyta irodáját Kijevben, Ukrajna. Állítólag Lernert egy fekete Mercedes járműbe hurcolták balaklavát viselő férfiak. Az emberrablók egymillió dollár váltságdíjat követeltek bitcoinban, amelyet végül kifizettek, és Lernert szabadon engedték. Ukrán és orosz sajtóértesülések szerint Lerner maga fizette a váltságdíjat, bár nem világos, hogy az alapok valamilyen módon kapcsolódtak-e az Exmo tőzsdéhez. A mai napig korlátozott információ áll rendelkezésre a Lerner-ügyről az interneten, bár a Lerner és az Exmo életben vannak.

NÁL NÉL&T Ügyfél SIM-emelése

Időpont: 2018. január 7

Lopott összeg: 23,8 millió dollár

Típus: SIM Jacking / Social Engineering

A kriptotörténet egyik legrosszabb SIM-emelési támadása állítólag 2018. január 7-én történt, amikor egy amerikai vállalkozó 23,8 millió dollárt veszített digitális tokenekből. Terpin, a vádló most 23,8 millió dollár kártérítést kér az AT-től&T 200 millió dolláros büntető kártérítéssel együtt, bár AT&T vitatja a vádakat. – Mi az AT&T olyan volt, mint egy szálloda, amely hamis igazolvánnyal rendelkező tolvajnak szobakulcsot és a széf kulcsát adta, hogy ékszereket lophasson el a széfben a jogos tulajdonostól ”- állítja Terpin panasza.

A Bitconnect Pyramid Scheme hatalmas kilépési csalást von maga után

Időpont: 2018. január 16

Lopott összeg: ismeretlen

Típus: Ponzi Scheme / Exit Scam

A Bitconnect egy hírhedt piramisprogram volt, amely a bitcoin közösség hiszékeny tagjait vette célba. A közösségi média befolyásolóinak hada támogatta, akik kamatoztatták a korai befektetők létét. 2018 januárjára a Bitconnect elérte az elkerülhetetlen következtetését, és egyetlen Bitconnect token (BCC) értéke 400 dollárról csak fillérekre esett. Azok a befektetők, akik azt hitték, milliók értékű rejtett rejtekhelyeinél tartanak, hirtelen nincstelennek találták magukat. Soha nem derült ki, hogy ki áll a Bitconnect mögött, és az elvesztett összeg a mai napig ismeretlen.

Coincheck Exchange Hack

Időpont: 2018. január 26

Lopott összeg: 505 millió USD / 500 millió NEM

Típus: Hack / Theft

A Coincheck rejtjelcsere-platform egy január elején, 2018. január 26-án korábban feltört hack részleteit tárta fel, elmagyarázva, hogy 400–530 millió dollár értékben loptak el NEM tokent, így a Coincheck csapkodott a kriptotörténet legnagyobb hackelésén. Összesen 500 millió NEM token tűnt el a támadás során. Abban az időben a Coincheck Japán egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje volt, és a NEM közeledett minden idők legmagasabb értékéhez. A visszavonásokat és egyes tranzakciókat ideiglenesen befagyasztották. A Coincheck ebben az évben kriptovaluta-átvételi engedélyt kapott a japán pénzügyi szolgáltatási hatóságtól, jelezve, hogy szigorú szabályozási protokollokkal és biztonsági rendszerekkel lép előre..

BTC globális Ponzi-rendszer

Időpont: 2018. március 1

Lopott összeg: 50 millió USD

Típus: Ponzi Scheme / Exit Scam

A BTC Global nyilvánvaló kriptográfiai Ponzi-sémák, például a RegalCoin és a Bitconnect nyomdokaiba lépett. Az átverés többnyire dél-afrikai felhasználókat célozta meg, és úgy tűnt, hogy egy titokzatos, „Steve Twain” nevű dél-afrikai devizakereskedő irányítja. Néhány hétig sikeresen futott, a felhasználók rendszeres kifizetéseket kaptak Twain csapatától, de miután 50 millió dolláros befektetést vonzott, az önmagáról leírt „mesterkereskedő”, Steve Twain eltűnt az internetről. 2019-től a dél-afrikai rendőrség még vizsgálja a BTC Global kriptográf átverését.

GainBitcoin India Ponzi Scheme

Időpont: 2018. április 8

Lopott összeg: 300 millió USD

Típus: Kilépés az átverés / piramis programból

A GainBitcoin egy piramis program volt, amely a dél-ázsiai hiszékeny kriptokereskedőkre irányult, ahol az alapítók 300 millió dollárral sikeresen eltűntek, ezzel az iparág történelmének egyik legjövedelmezőbb kilépési csalását jelentették. A GainBitcoin és csapata sajnos végül 2018 novemberében azonosítják és letartóztatják őket. Az ügy továbbra is az indiai bíróságokon halad át, miután az alapítókat letartóztatták a repülőtereken, miközben megpróbáltak külföldre utazni..

Sailesh Bhatt zsarolás

Időpont: 2018. április 10

Lopott összeg: 1,38 millió USD / 200 BTC

Típus: Elrablás / Zsarolás

A Sailesh Bhatt nevű indiai üzletember állítólag 2018. február 9-én zsarolás áldozata lett a helyi rendőrségnek, a különböző rendőröknek 2018. április 10-én benyújtott jelentés szerint 10 tisztet állít, köztük rendőrfelügyelőt és ellenőrt, addig tartotta fogságban, amíg 200 BTC-t (akkoriban több mint egymillió dollár értékben) elküldött volt üzleti partnerének. “Megvertek egy szobán belül, és azzal fenyegetőztek, hogy megöletnek egy hamis találkozás során, ha nincs túl a bitcoinomon” – magyarázta nyilatkozatában Sailesh Bhatt. A tanfolyam a mai napig tovább halad a rendszeren, és nem világos, hogy mi történt valójában Sailesh Bhattal.

iFan Ponzi rendszer

Időpont: 2018. április 12

Lopott összeg: 650 millió USD

Típus: Pyramid Scheme / Exit Scam

Az iFan egy újabb Ponzi-rendszer volt, amelyet a Modern Tech nevű vállalat vezetett, és amely négy hónapos időszakon belül havi 48% -os kifizetéseket garantált. A befektetőknek embereket kellett toborozniuk a rendszerbe, hogy fizessenek, de az iFan értéktelenebb digitális pénznemben kezdett fizetni a felhasználóknak, miközben egyre nagyobb betétekre volt szükség. Óriási siker volt, és végül a teljes veszteséget 15 billió VND-re (650 millió USD) hozta, jórészt vietnami befektetők. A befektetők továbbra is viszonzást keresnek a céggel szemben.

A Bitcoin Gold 18 millió dollárért feltört

Időpont: 2018. május 24

Lopott összeg: 18 millió USD

Típus: Hack / 51% támadás

A Bitcoin Gold fiatal története során egy második nagy támadást tapasztalt 2018 májusában, amikor a hackerek hatalmas mennyiségű hash-energiát használtak fel, hogy 51% -os támadást indítsanak a hálózaton, lehetővé téve számukra a Bitcoin Gold kétszeres elköltését és 18 millió dollár ellopását. Az érme még mindig aktív projekt, de a nagy titkosítási tőzsdék, mint például a Bittrex, úgy döntöttek, hogy a biztonsági esemény után eltávolítják a Bitcoin Gold listáját. 2019 márciusa óta továbbra is a felső 30 kriptovaluta szerint piaci tőke szerint.

Bancor Hack

Időpont: 2018. július 9

Lopott összeg: 23,5 millió USD

Típus: Hack / Theft ICO

Az izraeli és svájci kriptográfiai óriás, a Bancor decentralizált csereplatformot kínál, és 2017-ben több mint 150 millió dollárt gyűjtött egy ICO-ban. Aztán 2018. július 10-én beismerték, hogy „néhány okos szerződés frissítésére használt pénztárca veszélybe került”, lehetővé téve a hackerek számára, hogy eltűnnek 12,5 millió dollárral az Etherben, 1 millió dollárral a Pundi X NPXS tokenjeiben és 10 millió dollárral a Bancor BNT tokenjeiben. A cserét ideiglenesen offline állapotba helyezték az eset kivizsgálása érdekében, de a mai napig aktív marad.

OneCoin Ponzi rendszer

Időpont: 2018. szeptember 5

Lopott összeg: 400 millió USD

Típus: Lopás / Kilépés átverés

A OneCoin többszintű marketingcég érzékeny befektetőket csábított arra, hogy pénzt helyezzenek be a rendszerbe, amelyet az alapítók aztán világszerte több shell cégen keresztül mostak. Egy Mark Scott nevű amerikai csalóművészt 2018 augusztusában a nagy esküdtszék hivatalosan vád alá helyezett, majd szeptember 5-én letartóztatták. Scott állítólag a feltételezett 400 millió dolláros gyanú szerint ellopott masszív kastélyt vásárolt magának és családjának Massachusettsben.

A norvég férfi meggyilkolta a Cash-for-Crypto Exchange után

Időpont: 2018. október 18

Lopott összeg: ismeretlen

Típus: Lopás / Gyilkosság

2018. október 18-án az oslói rendőrség bejelentette, hogy egy 24 éves norvég férfit meggyilkoltak a lakásában, miután egy nyilvánvaló készpénz-kriptográfia cseréje tévedett. A norvég rendőrség a bűncselekményt egy Makaveli Lindén nevű 20 éves svéd állampolgárra vezette vissza, aki az eset után az Interpol elől menekült. Az első jelentések azonban tévesek voltak, és a rendőrség később kiderítette, hogy Lindén még aznap éjjel később egy ablakon át bemászott az áldozat hálószobájába, ahol verekedés után 20-szor megszúrták az áldozatot. Nem világos, hogy a rabló tudott-e még az áldozat bitcoin-állományáról, de úgy gondolják, hogy a rabló a nap elején P2P-tranzakció végrehajtása közben fedezte fel az áldozat kriptotartásait. Makaveli Lindént néhány nappal később letartóztatták Franciaországban.

MapleChange Exit átverés

Időpont: 2018. október 28

Lopott összeg: 5,9 millió USD / 913 BTC

Típus: Lopás / Kilépés átverés

A MapleChange csapata eredetileg bejelentette, hogy egy hackelés során 913 BTC-t veszítettek el, és hamarosan bezárultak, és azt állították, hogy „alapos vizsgálat alatt állnak”, és hogy „amíg a vizsgálat nem zárult le, nem téríthetünk vissza semmit”. Ma mindez csak megerősítette MapleChange kilépési átverés volt. A legfrissebb információk szerint két román testvér volt érintett, és ennek soha nem lehetett köze Kanadához. Azok a felhasználók, akik pénzt vesztettek a kilépési csalás során, a MapleChange’d nevű Twitter-fiók körül gyűltek össze, hogy megpróbálják bíróság elé állítani az alapítókat, de nem kaptak kártérítést veszteségeikért.

Pure Bit Exit átverés

Időpont: 2018. november 13

Lopott összeg: 2,653 millió USD / 13 000 ETH

Típus: Kilépés az átverésből / visszatérítés

November 4-én a Pure Bit nevű kriptográfiai vállalkozás elindította ICO-ját, de november 13-án a Pure Bit hirtelen eltűnt az internetről, 13 000 ETH-val, alig több mint 2,6 millió dollár értékben. A hatóságokat riasztották, de a Pure Bit egy héttel később visszavonult, és kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint a vezérigazgatót „elvakította a pénz” és „megbocsáthatatlan hibát követett el”, az áldozatok teljes visszatérítést kaptak. Nem világos, hogy a Pure Bit és annak vezérigazgatója valóban megváltoztatta-e a lelkiismeretét, vagy részt vett-e a dél-koreai bűnüldözésben, de ma már ismert, hogy a Pure Bit-et egy csalócsoport indította el.

ETC 51% Gate.io támadás

Időpont: 2019. január 7

Lopott összeg: 212 400 USD / 40 000 ETC

Típus: Hack / Theft

A Gate.io cenzora sikeresen blokkolt néhány tranzakciót egy 51% -os támadással 2019. január 7-én az Ethereum Classic (ETC) hálózaton. Néhányan még mindig átjutottak, és végül a hacker eltűnt 40 000 ETC-vel, akkoriban több mint 200 ezer dollár értékben.

Cryptopia Exchange ERC20 Hack

Időpont: 2019. január 15

Lopott összeg: 16 millió USD

Típus: Hack / Theft

Crypto exchange A Cryptopia-t 2019. január 15-én feltörték. A támadás jellege alapján feltételezték, hogy a tolvajok 76 000 magánkulcshoz jutottak hozzá, és felhasználásukkal összesen 16 millió dollárnyi ERC20-tokent nyertek ki a felhasználóktól. Az új-zélandi székhelyű börze 2019 márciusáig jócskán leállt a pusztító feltörés miatt. A Cryptopia azóta újrakezdte működését, és az összes pénztárca 24% -át új, biztonságosabb kiszolgálókra helyezte át.

LocalBitcoins adathalászat

Időpont: 2019. január 26

Lopott összeg: 28 755,52 USD / 8 BTC

Típus: Hack / Adathalászat

2019. január 26-án a LocalBitcoins 8 BTC-t vesztett egy hackertől, annak ellenére, hogy a csillagok jó hírnévre tettek szert. A felhasználók azt állították, hogy átirányították őket egy bejelentkezési oldalra, ahol arra kérték őket, hogy adják meg hitelesítő adataikat, melyeket mind elküldtek a hackernek. A szabálysértés után a LocalBitcoins ideiglenesen letiltotta a fórumaihoz való hozzáférést. Lehetséges, hogy több mint 8 BTC értéke meghaladja a 28 ezer dollárt abban az időben, amikor egy felhasználó a veszteséget állította.

A QuadrigaCX csődöt hirdet az alapító titokzatos halála után

Időpont: 2019. február 1

Lopott összeg: 140 millió dollár ~ 200 millió dollár

Típus: Zárt alapok / Elveszett magánkulcsok

2019. február 1-jén a kanadai kriptográfiai QuadrigaCX tőzsde hitelezői védelemért folyamodott, mert már nem volt képes hozzáférni az alapokhoz. Gerry Cotten, a QuadrigaCX alapítójának december 9-én bekövetkezett halála okozta a likviditási problémát, mivel állítólag ő volt az egyetlen személy, aki 145 millió dollárnyi digitális eszközhöz férhet hozzá, amelyet a tőzsde tárol, az egyetlen ismert magánkulccsal. A QuadrigaCX állítólag közel 200 millió dollárral tartozik a felhasználóknak, és csak 286 ezer dollár maradt. Cotton felesége állítása szerint nincs tudomása a magánkulcsokról vagy azok helyéről, a kiberbiztonsági szakértők pedig nem tudtak betörni Cotton számítógépébe. Ez a veszteség olyan összeesküvés-elméletekhez vezetett, amelyek szerint Cotten valóban hamisította Reddit halálát, de Gerald Cotten hivatalosan meghalt a Crohn-betegséggel kapcsolatos szövődmények miatt, miközben mindössze 30 éves volt Indiában. A Quadriga pénztárcája nem költött pénzeszközökre, így a butik a hamis halálkijárási átverés elmélete. Ezek az összegek láthatók, de soha többé nem kerülhetnek vissza.

Bithumb In Job Job Hack

Időpont: 2019. március 30

Lopott összeg: 19 millió USD / EOS 13,26 USD és XRP 6,3 USD

Típus: Hack / elméleti belső munka

2019 márciusának végén a Bithumb bejelentette, hogy elvesztette 3,07 millió EOS-t (körülbelül 13 millió dollár értékben), de később április 1-én bejelentette, hogy további 20,2 millió XRP-t (6,2 millió dollár értékben) is elloptak. A Bithumb azt állította, hogy biztonsági csapatuk március 29-én, pénteken észlelt egy „rendellenes visszavonást”, amelyet a kivételek és a betétek felfüggesztése követett, miközben a vizsgálat folyamatban volt. Szerencsére az ellopott kriptográfia „a cég tulajdonában volt”, és az ügyfelek pénztárcája biztonságban volt. A hatóságokat a normáik részeként értesítették, és úgy vélik, hogy a pénzeszközöket már mosták, így a helyreállítás valószínűtlen. A „belső munka” állításai gyorsan felmerültek, de hogy egy alkalmazott hogyan tudna 19 millió dollárt feltörni és ellopni, nem tudni..

A Binance 41 millió dollárt veszít a „nagy méretű” forró pénztárca-hackben

Időpont: 2019. május 7

Lopott összeg: 41,27 millió USD / 7040 BTC

Típus: Hack / Homályos részletek

A hackerek 7 040 BTC-t vontak ki a Binance forró pénztárcájából 2019. május 7-én. A Binance köztudottan nem átlátszó, de azt állítja, hogy a hackerek „különféle technikákat alkalmaztak, beleértve az adathalászatot, a vírusokat és más támadásokat” a csere megtámadására, és „képesek voltak nagy felhasználói API-kulcsok száma, 2FA-kódok és potenciálisan egyéb információk ”(egy hivatalos sajtóközlemény szerint). Bár a megadott információk rendkívül homályosak, az elveszített pénzeszközök a tőzsde jelenlegi BTC-állományának csak körülbelül 2% -át teszik ki, és az összes többi pénztárca biztonságban és sértetlenül maradt. A felvételeket és a betéteket ideiglenesen felfüggesztették, és az összes elveszített kriptot a Binance sürgősségi alapjai fedezik.

Forrás a Bitcoin-csalásokhoz / Hacks History History külön köszönettel tartozik Kyle G. által a Crypto Theft Incidents Timeline-nek, valamint a Bitcoin első napjaiban a pontok összekapcsolására irányuló óriási mennyiségű kutatás és gondozás érdekében..

A veszteségekre vonatkozó számok többségét a következő árindexek segítségével számolták ki, hogy a lehető legpontosabb, napjainkig elérhető információkat nyújtsák (és mindig az amerikai dollárban). Így néhányan kissé eltérhettek a cikkekben vagy a forráslistában szereplő állítólagos veszteségektől:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Csillag (XLM)
 • NEM (XEM)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Tether (USDT)

Most, hogy áttekintettük azokat a legismertebb módszereket, amelyeket a hackerek és a csalók használnak a felhasználóktól a bitcoin szifonozásához, áttekintettük a bitcoinos csalások és csapkodások teljes történetét, egészítsük ki ezt a mega-remekművet, szem előtt tartva a legfontosabb módszereket a digitális eszközök biztonságának biztosításához és a virtuális pénznemek.

A titkos alapok biztonságos védelmének és a Bitcoin-csalások elkerülésének legjobb módjai

A biztonság minden pénzeszköznél kiemelt fontosságú, de normál pénz esetén nagyon kevés van, amit meg kell tennie, hogy megvédje napi készpénzét – vagy legalább annyira hozzászokott ahhoz, amire szükség van, hogy nem már nem is gondol a többségére. Kriptopénzek nagyon újak, és több tervezést és tanulást igényelnek, hogy valami új szokássá váljon. Tehát itt van egy kis önsegítő útmutató, annak megvalósításának eszközei. Itt megtudhatja, hogyan lehet azonosítani a lehetséges fenyegetéseket, hogyan lehet az igényeinek megfelelő biztonságot kiválasztani, és hogyan lehet elkerülni a választás során esetlegesen előforduló esetleges tévedéseket..

A megfelelő Crypto szolgáltatás és csere

Csak a jó hírnévnek örvendő, jó hírnévvel rendelkező kriptográfia-cseréket használja a kriptográfia tárolásához. Soha ne tároljon hosszú távon olyan kriptot, amelyet nem hajlandó elveszíteni.

Erősítse meg az összes weboldalt

Az adathalász támadások időnként hihetetlenül kifinomultak. A hackerek újból elképzelhetik az egész nagy csereprogram weboldalakat, hogy meggyőzzék Önt arról, akiket mondanak, és hozzáférhetnek privát e-mailjeihez, hogy elküldhessék Önnek a linket egy egyébként legitim kinézetű e-mailben. Miután rákattint erre a linkre, vagy „bejelentkezik” egy hamis webhelyen, lehet, hogy éppen elvesztette a hozzáférését az összes titkosított valutainformációjához. Ez félelmetesnek és elsöprőnek tűnhet, de a tanács egyszerű: mindig ellenőrizze, hogy a weboldal alján megtalálható-e a legitimitás bélyegzője, mindig győződjön meg arról, hogy teljesen és pontosan beírta-e a webhelyet, és soha ne kattintson egy ismeretlen címről érkező e-mail linkjére.

Jelszó tárolása

Vannak olyan dolgok, mint a „jelszókezelők”, amelyek az Ön jelszavának megőrzésével és biztonságával foglalkoznak. A kriptovaluta jelszavak általában hosszúak, bonyolultak és nehezen megjegyezhetők. Számos olyan vállalat kínálja a jelszó tárolását, vásárol, és szánjon rá időt az egyik kiválasztására – de ha kötésben van és névre van szüksége, a LastPass nagyszerű lehetőség. Nem számít, mi a jelszó, ne tárolja a számítógépen.

A jelszavak témájáról

A jó jelszó minden esetben a kiberbiztonság első számú védelme. Tehát itt vannak olyan mutatók, amelyeket mindenkinek tudnia kell egy jó, megbízható jelszó elkészítéséről:

 • Kerülje a témák és szavak személyes meghatározását. Ez magában foglalja, de nem kizárólag, családneveket, címeket, születésnapokat, háziállatok nevét, kedvenc könyveket vagy filmeket, vagy bármilyen személyes adatot. Nem vagy olyan nagy rejtély, és valaki ki tudja találni.
 • Gyakori minták és szekvenciák, például „12345” vagy nagybetűs írás, vagy valami még hétköznapibb dolog, például „jelszó” használata jelszavaként.
 • Semmilyen szótári szót nem szabad használni. A hackerek számára a jelszavak kitalálásához írt programok futtatásával túl könnyű ezt kitalálni. A szavak túlságosan felismerhetők.
 • Az olyan speciális karakterek, mint például, nagyon ajánlottak (gondoljunk csak £, #, @ stb.), Akárcsak a véletlenszerű nagybetű, a véletlen számok, és higgyétek el, vagy nem.
 • Mindig kerülje az ismételt számokat és betűket, különösen mintázat szerint.
 • A hibásan írt szavak (ha egyáltalán használsz szót) és a hosszú jelszavak a helyes út.
 • Győződjön meg arról, hogy minden jelszava egyedi minden fiókjában. Ha egy hacker feltör egyet, és mindegyikük azonos, akkor potenciálisan hozzáférhetnek mindenhez a neved alatt, a bankszámláktól az e-mail címekig.

Soha ne kattintson a Social Media Links elemre

A közösségi média tökéletes hely a hackerek számára, hogy tweeteljenek vagy postázzanak linkeket, vagy közvetlen üzeneteket küldjenek Önnek a linkekkel, amelyek rosszindulatú webhelyekhez vezetnek. Nagyjából bármi, ami azt állítja, hogy különleges üzletet köt vagy valami ingyenes, megbízhatatlannak tekinthető. Nagyon kevés dolog szabad az életben, ha túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az is.

Rendszeresen frissítsen mindent

Legtöbbünk kerüli a telefonok és a számítógépek szoftverének frissítését, mint a pestis. Ezek a frissítések azonban gyakran tartalmaznak fontos kódváltozásokat vagy kiegészítéseket, amelyek továbbra is védik az elektronikát. A frissítések fontosak, ne kerülje azokat.

Terjessze a Crypto-t

A jó kriptotőzsde kiválasztásával összhangban célszerű a kriptovalutát különböző helyekre terjeszteni, különösen, ha azt tervezi, hogy a digitális érmékbe történő befektetések rendszeresen előfordulnak. Ha petéid különböző kosarakban vannak, és az egyiküket ellopják – a kriptód nagy része továbbra is biztonságos.

Örökösök és akaratok

Általában ragaszkodik a senki senkinek szabályához, amikor a titkosított privát infódról van szó. Voltak esetek, amikor a kriptográfia végleg elveszett, ha valaki váratlanul meghal, ezért biztos tét, ha belefoglalja a titkos kulcsokat az akaratába, vagy valahogy megosztja, hogyan férhet hozzá az örököseihez..

Kerülje a nyilvános Wi-Fi-t

Mint már említettük, a nyilvános Wi-Fi könnyen csapdává válhat, ahol hozzáférést ad egy harmadik félnek – akár magán a nyilvános hálózaton keresztüli feltöréssel, akár hamis nyilvános hálózat létrehozásával. Alapvető szabály, hogy élni kell: soha ne férj hozzá semmihez a nyilvános Wi-Fi használatával, még egyszer sem, még az e-mailedhez sem.

ICO-csalások vagy megbízhatatlan ICO-k

Ez az egyik nagy. A csalások elkerülése mindenfajta befektetés fontos eleme, ezért íme az ICO-k néhány javaslata:

 • Nyitott sapka és kemény sapka – a különbség fontos. Kemény sapkát jelent, ha korlátot szabnak az ICO-ban létrehozott tokenek mennyiségére. El akarja kerülni a korlátlan felső határú ICO-kat.
 • Kódtárak – A jogszerűséggel rendelkező ICO-k az online platformokat, mint a Github, a már meglévő kód közzétételére használják. Ha az ICO, akit érdekel, nem hajlandó megosztani magját vagy adattárát, az azt jelzi, hogy nem valós projektet dolgoznak ki.
 • Fejlesztői csoport – Mindig kutassa a fejlesztői csapatot. Olyan embereket szeretne látni, akik szakmájukon belül tapasztalattal és eredményekkel rendelkeznek, valamint a projektek megvalósításának történetével rendelkeznek. Ha a csapat információ hamisnak tűnik, akkor valószínűleg az is. Ha a csapat képzetlen, vagy még rosszabb, ha az összes vezetés képzetlen, akkor ez nem jó választás. Ez egy hatalmas vörös zászló is, ha egyáltalán nem osztanak meg információkat a csapattal kapcsolatban.
 • Fehér papírok – ezek részletezik a jövőbeli csapatcélokat, meghatározott ütemtervekkel, jellemzőkkel, projektcélokkal és egyebekkel. Ha a Whitepaper nem létezik, rosszul van megírva, lemásolva vagy hiányos, akkor ez azt jelzi, hogy a projekt legalább csaló és rosszabb esetben inkompetens.
 • Útmutató – magyarázatként szolgál arra vonatkozóan, hogy az ICO mikor tervezi a célok teljesítését, az átlátható, elérhető célokkal rendelkező ütemterv hiánya is vörös zászló.
 • Blockchain Tech – valóban tartalmaznak-e egyáltalán Blockchain-t? A zsetonok terjesztése nem a Blockchain alapján, és úgy tűnik, hogy egyáltalán nem érdeklődik iránta. Ez egy olyan társaság jele, amely minden hype és nincs tartalom.
 • Token terjesztés – a nyilvánosság kap token terjesztést egy ICO-ban, de ha a projektek között nagy eltérések mutatkoznak, ez annak a jele lehet, hogy azt tervezik, hogy a csapat számára a tokenek legalább 50% -át megtartják. Ez arra utal, hogy a csapat megpróbálja elhárítani a kilépési csalást. Mielőtt bármilyen ICO-ba befektetne, ellenőrizze terjesztési terveiket.
 • Közösségi bevonás – A blokklánc és a titkosítási terek az együttműködésre épülnek és ismertek. Legyen figyelemmel az ICO projektekre közösségi támogatással és támogatással a Blockchain világában. Akinek nincs vagy nincs, annak lehet valamit rejtegetni.
 • Vélemények és online beszélgetés – intuitívnak tűnhet ellenőrizni bármi véleményét, ami nagy vagy fontos vásárlás, de amit nem tudsz, az az online beszélgetés is. Még egy egyszerű google-keresés is néha figyelmeztethet arra, hogy mi folyik, és más emberek tapasztalatairól az adott ICO-projekt kapcsán. Soha ne fektessen csak bármibe, mert valaki azt mondja önnek, hogy előbb nem végez saját kutatásokat.
 • Plágium – a saját kutatás részeként sok ICO projekt valóban plagizált információt használ. Például rájöhet, hogy a csapat fotóit más weboldalról másolták, vagy hogy a fehér könyv más cég másolatának másolata.

Ha betartja ezeket a valóban alapvető szabályokat az ICO-kba történő befektetéssel kapcsolatban, akkor képesnek kell lennie arra, hogy elkerülje az átverés szinte minden kockázatát.

Csaló és megbízhatatlan kriptocserék

Mint a ICO-k, Fontos tudni, hogyan válasszuk ki a biztonságos kriptográfiát. Az alábbiakban néhány tipp található ehhez:

 • Átláthatóság – amikor a cserék csalások, nagyon korlátozott az átláthatóság a működésükben. Ha nem hajlandóak nyilvánosságra hozni a műveleteket, nincs módjuk kapcsolatba lépni velük, és nem tudja kideríteni, hogy hol találhatók vagy honnan jöttek, akkor biztonságosabb a fogadás elkerülni őket.
 • Névtelenség – Az átláthatósággal összhangban, de elég fontos ahhoz, hogy külön pontként megismételhessük, ha a csapat tagjai vagy a vezetőség névtelen, akkor ez nem az a csere, amelynek részese akar lenni.
 • Banki partnerek – még a törvényes kriptográfiai cserék is küzdenek a banki partnerek felkutatásával, ennek eredményeként néhány hitvány banki partnerség jön létre. Fontos megvizsgálni őket, de még ennél is fontosabb, hogy a választott cserének egyáltalán legyen partnersége.
 • Lépjen kapcsolatba velünk – A rossz titkosítási központok korlátozott kommunikációs és kapcsolattartási lehetőségekkel rendelkeznek, ez egy piros zászló. Vigyázzon azokra a vállalatokra, akik csak egyszerű űrlapot kínálnak, ahol kitölti az információkat, hogy kapcsolatba léphessen velük. Ez annak a jele, hogy nem akarják, hogy kapcsolatba lépjenek velük, vagy nem szándékoznak elolvasni ezeket az űrlapokat..
 • Plágium – csakúgy, mint az ICO-nál, itt is ügyelni kell arra, hogy a weboldalon található projektinformációk és az újság ne csak egy másik csere másolata legyen. Ez általában egyszerű google keresést igényel.
 • Karbantartási leállás – annak megakadályozására, hogy a felhasználók pénzzel fussanak, a legtöbb átveréscsere lassan, szakaszosan áll le. Érdemes vigyáznia ennek jeleire, ha cserében vesz részt. A karbantartás a frissítések és a biztonság fenntartásának normális része, de a kivonások ideiglenes felfüggesztése vagy a hosszú karbantartási idők problémát jelentenek. Ha a keresett csere gyakran leállt, ez azt jelzi, hogy olyan jövőbeni problémák merülnek fel, mint egy kilépési átverés, vagy hogy soha nem voltak olyan biztonságban a hackelés ellen.

Nem minden csere működik csalásként, és nehezebb lehet őket észrevenni, mint egy hibás ICO-t, de a fenti problémák egy vagy többével folytatott csere nagyjából felkerülhet a nem teljes listára.

A Sötét Web, a Bitcoin elfogadása és a SEC

Figyelembe véve a tárgyra írt összeget, mára már nem titok, hogy a Bitcoin története bővelkedik illegális tevékenységben. Valójában ez minden kriptovalutára igaz – ezeket használják a sötét weben elkövetett illegális dolgok kifizetésére vagy pénzmosásra.

Amit igazán fontos tudni annak relevanciájáról, hogy világszerte továbbra is a készpénz az illegális tevékenység fő pénzforrása, és a Bitcoin kezdete, mint az illegális eszközök útja, része annak, hogy a kriptovaluta eljutott a mai helyre. Hadd magyarázzam el az utóbbi pontot.

A Selyemút Emelkedése és Bukása

Még 2011-ben a Bitcoin nagyon-nagyon kevés dolog kifizetésére használható fel. Inkább trükk volt, mint bármi más, és minden egyes érme legfeljebb filléreket ért az amerikai dolláron. Aztán 2011 februárjában elindult a Selyemút.

A Selyemút az úgynevezett darknet néven működött, mint az első modern darknet piac. Azok számára, akik még nincsenek tudatában, a darknet egy internetes hozzáférési pont, amely a mainstream kívül működik, szabályozás nélkül, és ahol mindenféle illegális tevékenység zajlik. Eredeti célja a kormányzati katonaság és a kémcsoportok közötti kommunikációs eszköz volt azon csatornákon, amelyeket a többiek nem tudnánk elérni. Gondoljon egy külön internetes autópályára, csak sötétebb és ijesztőbb. Ha az internetünk a jéghegy csúcsa, akkor ez az internet minden, ami a víz alatt van.

Ezen az új sötét piacon drogokat, illegális pornót vásárolhat és adhat el, vagy akár bérgyilkost is alkalmazhat. A Bitcoin rendkívül biztonságos, gyors és egyszerű pénzátutalási módot kínált, amely nem hagy nyomot papíron, nem tartalmaz személyes adatokat, semmiféle szabályozási beavatkozást nem szenved, a kormányok nem cenzúrázhatják és leállíthatják azokat, amelyeknek az átállása a befejezés után visszafordíthatatlan , és nem igényelne személyes találkozást, mint a készpénz. Láthatja a fellebbezést.

Az FBI államcsínye miatt a Selyemutat 2013 februárjában leállították, és tulajdonosát és alapítóját, Ross William Ulbricht letartóztatták. Az FBI lefoglalta a tőzsdén lévő fennmaradó bitcoinokat, és 2014-ben elárverezte.

Növekvő Bitcoin elfogadás

Noha nyilvánvaló, hogy a Selyemút árt a bitcoin hírnevének, egyidejűleg növelte elfogadottságát az egész területen. Annyi illegális tevékenységet fizettek a használatáért, hogy az érték növekedni kezdett a darknet piac használatával.

A több mint 26 000 BTC-t elárverező FBI döntő fordulóponttá vált, annak ellenére, hogy az érték még tovább esett, mint az eredeti Selyemút-mellszobor, mert ekkor került a képbe egy Szilícium-völgyi kockázatitőke-befektető Tim Draper néven..

Draper megvásárolta az árverésre bocsátott bitcoin nagy részét, később kölcsönadta azt egy bitcoin induló vállalkozásnak a Bay Area-ban. Így kezdődött a felismerés, hogy a decentralizált valuta az illegalitáson kívül más célokat is felhasználhatott – fő vonzereje az összes országon belüli cenzúra-ellenállás. A technológiai világ semmi, ha nincs összekötve anarchia, anticenzúra és / vagy a kormányzati ellenőrzés hiányával.

Sok szempontból ebből semmi sem történt volna meg, ha a Bitcoin-t először nem egy illegális darknet piactér emelkedik be.

A szabályozás kérdései

A kormányzati egyértelműség hiánya a szabályozásban valójában óriási kérdés a kriptovaluták számára. Az induló vállalkozások számára zavaró, az öreg őrzött kockázatitőke-befektetők számára aggasztó, és elriaszt néhány embert a kriptovalutába történő vásárlástól. Noha a szabályozás hiánya az, ami eredetileg vonzóvá tette számára, a tömeges örökbefogadást csak rendeletekkel tudná megszerezni.

A szabályozás nem csak olyan struktúrát ad, amelyet mindenkinek ok nélkül követnie kell, hanem piacot vagy terméket is védelmet nyújt a lopások és az azokban részt vevő emberek ellen. Ez jól elvégezve elősegítheti a tömeges népszaporulatot, ösztönözheti az új vállalkozásokat, ugyanakkor megakadályozhatja a jövőbeni csalásokat is, mint amilyen a listán található, miközben könnyebben jogi színvonalon tartja az embereket, amikor átvernek.

Azonban a SEC gyengén viselkedett a Bitcoin és más kriptovaluták miatt, mert nem világos, hogy értékpapírnak vagy valutának kell-e címkézni őket. Ez a világ országaiért folytatott küzdelem volt.

Az értékpapírok cseréjének szabályozásával és gondozásával az Értékpapír és Tőzsdei Bizottságot vagy az SEC-t bízták meg. A Bitcoint hivatalosan soha nem jelentették be értékpapírként, és mivel hivatalosan sem nem jelentenek be devizát, technikailag kívül esnek bármelyik ügynökség illetékességi területén..

A jobb szabályozás e négy szempontra vonatkozik:

 1. A Bitcoin pénz? Persze, pénznemként tervezték, de tulajdonságai nem felelnek meg más, hagyományosabb fiat pénznemeknek. Jelenleg a szabályozók továbbra is azt mondják, hogy ez vagy pénz, vagy nem pénz.
 2. Cryptos- áruk vagy értékpapírok? Néhány kriptó értékpapírként funkcionál, de a SEC mindegyiket áruként kezeli. Például az XRP egy érme, amelynek értéke kötődik a vállalathoz, ahonnan származik – Ripple. Ez lényegében olyan, mint egy részvény vagy értékpapír. Ez azt jelenti, hogy a szabályozóknak vagy mindegyiket egy csoportba kell foglalniuk egy új definícióval, eltéréseik ellenére, vagy időt kell szánniuk arra, hogy mindegyiket külön-külön azonosítsák, az eredeti meghatározások alapján, hogy mitől lesz valami értékpapír vagy áru.
 3. Melyik joghatóságnak kell lennie a szabályozásának? Az előző folytatásaként mindaddig, amíg nem dől el, hogy árucikkek, értékpapírok vagy egyes kategóriákban vannak-e, nem tisztázott, hogy ki képes vagy köteles szabályozni ezeket: CFTC árukra vagy SEC értékpapírokra.
 4. Ki a felelős a kriptográfiaért? Mivel sok kriptovaluta decentralizált, valójában nem egy szervezet vagy hatóság ellenőrzi őket. Ez azt jelenti, hogy sok embernek nincs egyetlen olyan személye vagy hatalma, akit illegális cselekmények esetén vád alá lehet vonni vagy büntetőeljárást lehet indítani. Például Satoshi Nakamoto a Bitcoin készítője, de senki sem tudja, ki ő.

Amikor ezek a kérdések megoldhatók, csak akkor lehet elegendő szabályozás ahhoz, hogy az átlagos biztonságos piac legyen. De amint már áttekintettük, ettől még nem érdemes befektetni a piacba, ha hajlandó követni néhány lépést, hogy megvédje magát, mint bármely más befektetési esetben.

Bitcoin csalások és kriptohackek következtetése

A Bitcoin immár több mint 18 millióval rendelkezik a 21 millió millió BTC-ből, amelyet az utolsó 2140-es kibocsátásáig vernek, közel 120 évre, és 30 bányászati ​​halvingra.

2019 áprilisáig az iparági elemzők becslése szerint 4-6 millió érmét loptak el, veszítettek el, vagy valamikor megfeledkeztek róla. Ez a teljes keringő ellátás megdöbbentő 20-35% -a. Csak 2018-ban közel 1,7 milliárd dollár értékben loptak el, mivel az átverések egyre növekszenek, és ezek csak a média legnagyobb jelentőségű adatai voltak. Ez azonban nem gátolta a növekedést, mivel a napi fogyasztók minden idők legmagasabb szintjén vásároltak kriptovalutába és zsetonokba, annak ellenére, hogy 2017-ben az összes érme, de főleg a Bitcoin nettó értékében merült fel. Amikor a Bitcoin ára USD árfolyamon emelkedik, a hackerek és a schemerek sokkal hajlamosabbak keresni a fenti összes sebezhetőséget.

Bár fontos megjegyezni, hogy még a legjobb kriptovaluta-tőzsdék sem az ideális módszer nagy összegű pénzeszközök egyszerre történő tárolására, ez nem azt jelenti, hogy minden eredendően állandóan nem biztonságos, vagy hogy soha nem használhatja a tőzsdéket a rendeltetésének megfelelően. . De ha van egy kisebb adag paranoia, amikor a bitcoin pénztárcát kell kinyitni és a kriptovaluta pénzeszközöket biztonságosan tárolni, akkor a legjobb, ha megnézi a bitcoinhoz kapcsolódó feltörések és csalások történetét, és alkalmazza a fenti stratégiákat és tudatosságot, és okosabb leszel , jobb felhasználó halad előre.

Az Ön rendelkezésére álló oktatással, ismeretekkel és ezeknek az eszközöknek a tudatában annak, hogy mi történik a jelenlegi piaci trendekben, biztosíthatja, hogy pénzeszközeitek a lehető legbiztonságosabbak legyenek – még akkor is, ha a Bitcoin értéke felemelkedik és a kriptovaluta a befektetés megtérülése megnő, ami még fontosabbá és jelentősebbé teszi az összes bevált gyakorlat biztonságos alkalmazását a tárolási taktikában.

Rendszeresen frissítjük ezt a listát az év során, beleértve az új, rosszindulatú programok szkriptjeinek felvételét név szerint, amelyek aggodalomra adnak okot, nyomon követhetjük a SIM-cserék eseteit, és minden olyan új generációs titkosítási taktikát, amelyet pénzeszközeinek ellopására vagy pénzügyi vagyonának veszélyeztetésére használnak.

Ez a kronologikus lista a bitcoin lopásokról és a kriptovaluta veszteségekről gondosan összeállt a végső fogyasztó számára, Önnek, hogy tisztában legyen a fenyegetésekkel és azzal, hogyan lehet okos a bitcoin használatára vagyon, kiadások és megtakarítások tárolására. A fent említett sólyom- és sasmadarak között, remélhetőleg, tágra nyílt szemmel navigálhat ebben a bitcoin-domináns blockchain alapú pénzügyi rendszerben. Javasoljuk, hogy legalább negyedévente ellenőrizze újra velünk a bitcoin átverés / feltörés bejegyzéseit, amelyek a továbbiakban útmutatóként szolgálnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner