Bitcoin féling: 2020 BTC Mining Block Reward Chart History

BTC-bányászat-felezés

A BTC blokkjutalom felére csökkentése valóban bullish faktor?

A legnépszerűbb kriptoközpontú kérdés manapság a hírhedt bitcoin bányászat felezésének részleteiről szól.

Négyévente a Bitcoin blokkos jutalma (amelyet olyan bányászok keresnek, akik sikeresen új blokkokat adnak a BTC blokkláncának végéhez) felére csökken. Ez egy egynapos Satoshi whitepaper alapkomponens, amely nem tért el és nem tér el a bitcoin első kiadásának eredetétől, amely a CPU idő és az áram digitális valutává változtatását jelenti.

A lenyűgözés a tényleges bitcoin felezési dátumban rejlik, amely nincs beállítva egy adott napon, hanem akkor, amikor a kódba írt blockchain elosztott főkönyvi technológia nyilvános blokkláncza eléri a 630 000 blokkmagasságot. Alapján minden tízperces ciklus folyamatosan létrehoz egy új blokkot (jelenleg 12,5 BTC / 6,25 BTC-re csökken), mivel ez a varázslatos jelenség 210 000 blokkonként történik.

Először egy 50 BTC-ről 25 BTC-re történő csökkentés 2012 novemberében, majd a második félidő az előre meghatározott góloszlopokat 2016 júliusában 25-ről 12,5 BTC-re tolta. Most a következő felező esemény várhatóan a blokkjutalmak 12-ről esnek vissza 2020 májusától 6,25 BTC-ig. Ez az állandó változás az újonnan vert bitcoinok bányászati ​​jutalmazási rendszerében Satoshi elképzelése egy deflációs, digitálisan szűkös kriptokészlet megtervezéséről..

Az izgalom most épül fel arról, hogy a felezés milyen hatással lesz a bitcoin árára és az egész kriptovaluta piacra, tudván, hogy a 18. millió BTC-t (az összes 85% -át) már kiadták.

Referenciaként, a 2024-es bitcoin felezési dátum (május / június) akkor lesz, amikor a blokklánc eléri a 840 000 blokkmagasságot, ami gyakorlatilag csökkenti a blokkjutalom-generációt 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re 10 percenként. Pontosan 30 Bitcoin felére csökkenő esemény áll fenn (2140-ig mind a 21 millió bitcoin forgalomban van) a következő blokk előtt 300 000 blokkot kell kibányászni; tekintsük át a történelmet, az ünnepi parti eseményeket és a minden bizonnyal érdekes áringadozások ingadozásait.

A Bitcoin bányászatának a felére csökkentése: A bikák vs medvék

2019 hátralévő részében és 2020 első felében a bitcoinosok izgatottan várják, hogy megvalósuljon-e a konszenzus. Tepper úr szavai szerint a 2016-os bitcoin felezésével Fitz azt mondta: “Félév van !!!”

Nincs hiány abban, hogy a #BTC reménye és optimizmusa (hopium) mindenféle merész kimenetelbe essen ezzel a bányászati ​​mérföldkővel kapcsolatban. A hagyományos piacokon egy egyszerű ökölszabály általában arra a következtetésre jut, hogy ha csökkenti az újonnan kibocsátott érmék teljes kínálatát, az több mint valószínű, hogy érménként magasabb árhoz vezet. Eddig a történelem a bitcoin árának oldalán áll, a múltban jelentős emelkedést tapasztalva a megnövekedett keresleti túlórák miatt.

A kriptográfia világában általánosan elfogadott lehet, hogy a blokkjutalom alábecsülése az alábbiakban felvázolt diagramok miatt a Bitcoin árához képest bullish. Valóban, ha megnézzük az elmúlt két $ BTC felezési árdiagramját, ez nyilvánvalóan igaz a kicsinyített történelmi szempontból. 2012. november 28-án a bitcoin árának felére csökkentése 12,35 USD BTC / USD volt, 5 hónappal később pedig 127 USD volt. A 2016. július 9-i bitcoin felező napi ár 650 USD volt, és csak öt hónappal később csaknem 760 USD volt. A tű ismét elmozdul.

A Bitcoin hálózati szoftver néhány változatlan helyiségre épül. 12,5 BTC x 6-nál (hat 10 perces ciklus óránként) 75 bitcoin verhető óránként x napi 24 óra 1800 BTC naponta. Aztán a 2020-as gyors matematika a felére, és a következőre 2024-ig tartó évekig azt mutatja, hogy 6,25 BTC x 6 egyenlő 37,5 óránként x napi 24 óra csak napi 900 BTC jutalom. Ez 50% -os csökkentés, azonnal hatékony.

Ezenkívül az egyszerű matematika az elmúlt négy év blokkjutalom-bányászati ​​rendszerét napi 1800-ról, azaz 657 000 BTC-ről napi 900 BTC-re növeli, ami csak 328 500 BTC évente. Szórjon meg néhány természetes kriptopénz bevezetést, a szabályozás egyértelműségét és a fizetési technológiák optimalizálását, és ez egy nagyon szórakoztató 2020 előtti és utáni bitcoin felező év receptje.

Nem szükséges gazdasági savantól egyszerű keresleti és kínálati konszenzusos mechanizmusokat alkalmazni a kínálat szűkösségével és a növekvő kereslettel kapcsolatban. A vita arról, hogy a bitcoin lehetséges menedékhely-menedékhely lehet a globális zűrzavar és bizonytalanság miatt, naponta, hetente és havonta növekszik. Amint a 2020-as bitcoin bányászat felére esik, az on-chain hatások azonnaliak és a hatás örökre megfogalmazódik. Ha ezek a mérlegek a blokk sikeres bányászatáért kapott újonnan létrehozott bitcoinok csökkentése, a jutalom elnyerése érdekében a bányász kereskedési számítási erejéért és a Bitcoin hálózat biztosításáért kedveznek, az áringadozás feltétlenül kibontakozik..

Bitcoin feleződiagramok: Történelmi árműveletek elemzése

bitcoin felező ár-mindenkor magas-alacsony usd-árfolyam-értékek

Kattintson a képre a nagyításhoz, és tekintse meg a teljes bitcoin felező ártörténeti diagramot

Az egyik megfontolandó megfontolás az, hogy tudjuk, mi javíthatja a feleződést követő felfelé irányuló tendenciát, mint ahogy azt a 2012-es és 2016-os táblázatok is tartalmazzák. A víztározóként való elfogadás valóban erős alapot és nagyobb bázist hozhat létre. Ahogy a férfi (vagy nők), vagy ők, a mítosz vagy a legenda, Satoshi Nakamoto fogalmazott:

– Lehet, hogy van értelme csak beszerezni néhányat, hátha megfogja. Ha elég sok ember gondolkodik ugyanígy, az önmegvalósító jóslat lesz. ”

Sokan tudni akarják, hogy mi lesz az ár a felezés időpontjában. Itt látható a történelmi idővonal vizuális ábrázolása.

A két korábbi árcsúcs mindkettő körülbelül egy évvel a legolcsóbb után történt, ami arra utal, hogy a következő csúcs 2021 közepén következhet be, ha a minta megismétlődik. Harmadszor is kriptográfia lesz?

bitcoin-felező-ár-diagram-előzmények

Mielőtt összehasonlítanánk az első 2012-es felezést a 2016-os bitcoin felezésével, Bernard Dempsey ellenőrzött ellátásról szóló árajánlata érkezik:

A fix pénzkínálat, vagy csak az objektív és kiszámítható kritériumok alapján módosított kínálat az értelmes igazságos pénzár szükséges feltétele.

Ahogy a decentralizált pénzügyek korszaka kialakul, íme, amit eddig tudtunk.

Nagyjából 360 000 blokk maradt az enyémben, és csaknem 200 nap volt hátra, mielőtt a hivatalos btc blokklánc-bányászat felére csökkent volna 2020 május közepén, és figyelembe vette, hogy a 2012-es minden idők legmagasabb és alacsonyabb árai 12 és 1163 dollár között vannak (96-szoros visszatérés) és visszaesnek. 220 dolláros tartományig, vagy a 2016-os 658 dollár értékig, és csaknem 20 000 dollárt látva a csúcsokat (30-szoros visszatérés) és visszaesve 3100 dolláros tartományba, sokan szeretnek spekulálni arról, hogy a bitcoin felére csökkentése hogyan befolyásolja a BTC árát az új néhány hónapban és miután a blokkban a jutalmak a történelem harmadik alkalommal felére esnek.

Itt vannak a zászlóshajó kriptográfiai jegyzetek a múltbeli bitcoin bányászati ​​blokkok jutalmának csökkentéséről:

btc-felezés-dátumok-magyarázat

kép a huddl jóvoltából

Első felezés: 2012. november 28-án került sor 12,50 USD BTC / USD árfolyam árfolyamon

Ártartományok: a felezés előtt négyszeresére nőtt, majd 350-400X-rel növelte az értékét

$ BTC árállapot: az első felező válasz egy évvel korábban tartott, és egy évvel később növelte az értékeléseket

Bika utáni piaci ciklus: a bitcoin értéke 83% -kal csökkent, majd 10 hónapig 200-300 dolláron halmozódott fel

Az összesítés a bitcoin bikapiaci árfolyamon teljes 24 hónapig, vagy két évig tartott.

Ez ugyanabban az időkeretben van, amiben most a harmadik bitcoin bányászat felező eseményére készülünk.

Második felezés: 2016. július 9-én került sor 650 USD BTC / USD árfolyam árával

Ártartományok: a BTC ára háromszorosára emelkedett, mielőtt felére csökkentette az eseményt, mielőtt 90-szer feljebb ment volna

$ BTC árállapot: a felhalmozás közel 9 hónappal azelőtt kezdődött, az érték felértékelődése 16 hónapig tartott

Bika utáni piaci ciklus: 84% -kal csökkent a bitcoin értéke, mielőtt 3000-3500 dolláros bázisra konszolidálódott volna

A második felezés szimbolizálja a bitcoin árának alját, amely az első felező támogatás 10-szerese.

Harmadik felezés: 2020. május 20

Ártartományok: 2019. április 1-jén a bitcoin ára meghaladta a 4000 dollárt, és júniusban akár 13 400 dollár is volt

Bikapiac állapota: míg a bitcoin ára a 8 000–10 000 dolláros tartomány körül mozog, várni kell

Bika utáni piaci ciklus: az idő mindent elárul, csak fogd meg a #whenlambo memes.gif fájlt, és készítsd el a pattogatott kukoricát

Az igazi kérdés azonban az, hogy a múltbeli árfolyam-akciót a blokkos jutalom halvázásai okozták-e, vagy csupán véletlen volt. A kriptopénzipar legtöbbje azt sugallja, hogy az előbbi igaz, de az ellenőrzés szükségességét többféle módon kell átgondolni. Semmi sem garantált.

Míg az első bányászati ​​felezési ciklust kiskereskedelmi ciklusnak nevezték, amelyet egy kockázati ciklus követett, a harmadik fázist intézményi ciklusnak nevezik. Ez csak 2,6 millió blokkot tesz ki a 21 millió maradékból. #digitalscarcity

De először egy háttércsepp a BTC felére

Az első két bitcoin halving rendkívül hasonló mintázatot látott a felszínen, amikor a szakaszok önmagukban átestek:

előtt: az új blokkjuttatások és a folyékony ellátás jelentős csökkenésének várható az ára

után: A FOMO beindul, nagyobb a kereslet a lakossági spekulánsok és a mély zsebbel rendelkező friss befektetők részéről

összeomlik: a buborék kipukkanása fellendül, óriási összeomlás következik be, miután minden idők legmagasabb értékét érte el a BTC / USD értékekben

az esés: a kereslet lefolyik, a vér az utcán mentalitás, a kriptotél durva valósága beáll

Alapítvány: egy új alap végre rendeződik, a piaci egyensúly helyreáll és megkezdődik a felhalmozási szakasz

A Bitcoin egyik legnagyobb jellemzője, hogy 21 milliónyi felső korlátja van, és kiszámítható inflációs ütemezése, amely a Bitcoin kódjának natív része. Az alábbi ábrán láthatja a bitcoinok meglévő kínálatát és az 1800 új érme bányászatának sebességét (napi 144 blokk x 12,5 BTC).

new-bitcoin-bányászott naponta

coinmetrics új bitcoin bányászott napi grafika

Első ránézésre a blokkértékek mindenképpen hátrányt jelentenek azok számára, akik a Bitcoins-t bányászzák. Ez azonban döntő lépés a valutainfláció csökkentése érdekében – megerősítve a Bitcoin fő értékajánlását. És mindaddig, amíg többen hisznek ebben az értékajánlatban, az új blokkok bányászatának „valós világban” értéke az idő múlásával folyamatosan növekedhet, még akkor is, ha a blokkjutalom felére csökken. A következő felezési ciklus napi 900 új érmére csökken.

bitcoin-bányászat által ellenőrzött-ellátás-felezés

Ha 1 BTC értéke 100 ezer dollár, akkor a 6,25 BTC blokk jutalom lényegesen többet érne a bányászoknak, mint egy 12,5 BTC blokk jutalom, ha a BTC csak 10 ezer dollárt ér. Ráadásul a bányászok profitálnak a tranzakciós díjakból, amelyek az idő múlásával egyre értékesebbé válhatnak, ahogy a Bitcoin hálózat tovább növekszik.

Áttekintve az előző rosszingokat

A 2012. novemberi első felezés idején a teljes Bitcoin-gazdaság túl kicsi volt ahhoz, hogy az intézmények észrevegyék őket. Valójában a Bitcoin ára mintegy 1 évvel korábban több mint 90% -kal – 31 dollárról 2 dollárra – esett. Az ár 2011 novemberében kezdett fellendülni, és 2012-ben a felére tovább emelkedett, míg 2013 novemberében minden idők legmagasabb szintjét, több mint 1200 dollárt érte el.

Természetesen a Bitcoinnak volt egy újabb összeomlása, amely 2013 végén kezdődött és 2015-ig tartott. Ezután, körülbelül 8 hónappal a 2016 júliusában bekövetkező következő felezés előtt, a Bitcoin ára kezdett helyreállni. Ez idő alatt több kockázatitőke-társaság és fedezeti alap vett részt a kriptovaluta piacon, millió új lakossági befektető mellett, végül 2017 decemberében közel 20 ezer dollár értékre szorította a Bitcoin-t. Ismét ,, a felértékelődés a felére csökkent : A BTC 650 dollárt ért a felezés időpontjában, és ezt követően több mint 30-szorosára nőtt.

A felezés és a bikapiac elmúlt

kriptobikák-medvék

E két ciklus rövid áttekintése nyilvánvaló tendenciát mutat, amelyben a Bitcoin árfolyama 8-12 hónappal azelőtt várható, hogy feleződés bekövetkezne, és körülbelül 1 évig folytatódik. Meg kell vizsgálni, hogy a kedvezőtlen helyzet okozza-e ezt a pozitív ártrendet, vagy a bikapiacok és a felező események pusztán összefüggésben vannak-e a véletlenekkel.

A Bitcoin árát befolyásoló tényezők

Elemezzük azokat a tényezőket, amelyek magyarázatot adhatnak számunkra arra vonatkozóan, hogy a felezés hogyan vezet a Bitcoin értékének növekedéséhez. Először is elemeznünk kell a bányászok aktivitását.

all-time-bitcoin-hash-rate-graph

blockchain.com grafikon, amely a bitcoin blokklánc minden idők legmagasabb teljesítményét mutatja

A bitcoin bányászok kulcsszerepet játszanak a Bitcoin hálózatban a tranzakciók megerősítésével. A bányászokat azonban marginális beszállítóknak is tekintik, mert úgy gondolják, hogy jellemzően a lehető leghamarabb értékesítik az újonnan bányászott bitcoinjaikat. Ha minden más tényező egyenlő, ha a bányászoknak kevesebb a bitcoinja, amit eladni kell a felezés után, csökkentik a teljes eladási mennyiséget (vagyis a piac kínálati oldalát). Mint tudjuk, amikor a kínálat csökken, miközben a kereslet állandó marad, az ár emelkedik.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a Bitcoin bányászainak két bevételi forrása van: az újonnan vert bitcoinok és a tranzakciós díjak. Amikor mind a 21 millió bitcoin el lett bányászva, a tranzakciós díjak maradnak az egyetlen bevételi forrás. Annak ellenére, hogy a tranzakciós díjakat a meglévő Bitcoin kínálatból vesszük, a bányászok számára ugyanúgy bevételi forrást jelentenek, mint a blokkjutalmakat. Valójában a bányászok ugyanolyan valószínűséggel adják el őket működési költségeik fedezésére. Ezért a tranzakciós díjak értékét is a kínálati oldal részének kell tekinteni.

Természetesen a piac másik oldala a kereslet, amely az idők során jelentősen megnőtt, mivel a kiskereskedelmi, a kockázati és az intézményi pénz mind belekeveredett. Ez a növekvő kereslet kétségtelenül hatalmas hatással volt az áremelkedésekre – tovább sárosította a vizeket, hogy a lehúzások voltak-e a korábbi bikapiacok fő okai, vagy csak véletlen, hogy a kereslet fellendülésekor történtek.

Népszerű elmélet: „A felezés jelentősen csökkenti a folyadékellátást”

A pénznem „folyékony készlete” a teljes kínálat azon része, amely aktívan kering. Más szavakkal, ha hónapokig vagy évekig HODLING a Bitcoin, eltávolítja őket a folyékony készletekből, mert nem kereskednek vagy cserélik őket.

Úgy gondolják, hogy a bányászok általában nem HODLerek, mert fiat pénznemben kell eladniuk a működési költségek kifizetésére. Ez azt jelenti, hogy az újonnan bányászott BTC a folyadékellátás része.

A Bitcoin fennállásának első ~ 4 évében minden nap 7500-8000 BTC-t bányásztak, és hozzáadták a keringő készlethez. Az első felezés után ez az összeg 3700-4000-re csökkent. Jelenleg minden nap 1900–2000 bitcoin kerül hozzáadásra a kínálathoz, amely a következő felezés után naponta 1000 bitcoin alá csökken.

Az amerikai dollárokat tekintve egy kissé eltérő nézet alakul ki. Mint említettük, a Bitcoin ára 13 dollár volt az első felezés napján. Tehát, amikor a napi kitermelt mennyiséget körülbelül 4000 BTC-vel (8000-ről 4000-re) csökkentették, ez ~ 52 ezer dolláros csökkenést jelentett a folyadékellátáshoz minden nap csatlakozó Bitcoins értékében. A második felére, amikor a BTC 650 dollár volt, ez körülbelül 1,3 millió dolláros csökkenést jelentett.

De mit jelent ez?

Nos, gondold át így: a folyékony kínálat bármely jelentős mennyiségének csökkenése azt jelenti, hogy ha a kereslet stagnál és lapos marad, a felezés következtében az ár emelkedni fog. Végső soron ezért gondolják sokan, hogy a halving bullish.

Ellentmondó elmélet: Hatékony piaci hipotézis

Van egy HATALMAS pont, amelyet a feleződő bikák hajlamosak figyelmen kívül hagyni vagy elmagyarázni: a hatékony piaci hipotézis (EMH). Ez lényegében azt állítja, hogy a racionális piacon az eszközök mindig a valós értéken kereskednek a tőzsdéken.

Természetesen egyetlen piac sem tökéletesen racionális. A kérdés: mennyire racionális a Bitcoin piaca?

A Bitcoin inflációs ütemezése évekkel előre ismert. Ez azt jelenti, hogy a folyadékkészlet felezéséből eredő csökkenését a piac minden tájékozott résztvevője évekkel korábban ismeri.

Ha ez köztudomású, az EMH kijelenti, hogy a felezés hatásait a piacnak kell beáraznia előtt a felezés valójában bekövetkezik. Más szavakkal, megmagyarázhatja a felére vezető hónapok során előforduló bullish árfolyamokat, de az utólagos bullish árfolyam nem a folyékony kínálat csökkenésének eredménye, ha az EMH igaz.

Mivel a kockázati és intézményi alapok most nehéz Bitcoin táskákat tartanak, valószínűnek tűnik, hogy a piac ma sokkal racionálisabb, mint valaha. Tehát ennek ellenére mennyire valószínű, hogy a következő felezés valóban újabb hatalmas bikafutást vált ki?

Ha a Bitcoin piac nem hatékony, akkor miért nem esett vissza a hashrate a korábbi halvings után?

Az utolsó szempont, amelyet figyelembe kell venni, a hálózati hashrátus fontos mutatója. Vagyis a bitcoin hálózat összes bányászának teljes számítási teljesítménye a felezés idején.

Ha a bányászoknak az érmék nagy részét vagy egészét azonnal el kell adniuk, miután megkapta őket, hogy kifizessék működési költségeiket, akkor azt várhatnánk, hogy a bányászat sok bányász számára veszteségessé teszi.

bitcoin-felező-bányászati-hash-rate-chart

bitcoin-felező-2012-2016-árdiagram

A történelmi hash arány alapján azonban a halvings nem okozott figyelemre méltó csökkenést a teljes hasítási teljesítményben. Ez azt jelzi, hogy az EMH talán érvényes, és a bányászok elég racionálisak ahhoz, hogy a jövőbeni költségeket és bevételeket kiszámítva beleszámítsák a legalacsonyabb értékeket.

Nem technikai módon a múltban könnyebb volt blokkokat megoldani és új bitcoinokat generálni a bányászok számára. Alacsonyabb verseny, a bányászati ​​nehézségek kiigazítása kisebb és kevésbé erõs hardvereszközökre (ASIC) volt szükség a kriptográfiai algoritmusok megoldásához, mint a mai. Az új felezés a bányaipar egy teljesen új korszakát nyitja meg.

Következtetés: Okozás vagy egybeesés?

bitcoin-felező-ár-akció

A fenti két ellentmondásos elméletre reflektálva egy dolgot elmondhatunk, hogy a következő felezés nem garantálja, hogy újabb bika új csúcsra kerüljön. Ugyanolyan könnyen előfordulhat, hogy a következő felezés a jelenlegi bányászok nagy része számára veszteségessé teszi a bányászatot, ami a hashrate szilárd csökkenéséhez és a Bitcoin hálózat stabilitásával kapcsolatos közéleti vélemény csökkenéséhez vezet..

Lehet, hogy a Bitcoin piaca hatékony, és a halvingok idő előtt beárazódnak. Ez megmagyarázná, hogy az árképzés miért vált pozitívvá sok hónappal az egyes múltbeli halasztások előtt. Ugyanakkor nem lehetséges-e, hogy a hónapokig tartó kedvező árcsökkenés, amely a legkedvezőbb helyzethez vezetett, jelentős figyelmet szentel az új befektetőknek, növelve a keresletet és táplálva a bikapiacok második részét a kedvezőtlen helyzet után?

Nehéz most biztosan megmondani, de talán még egy-két félidő után meglesz a válaszunk. Sokan egyetértenek abban, hogy az állandó beszerzési eszköz miatt az ár drágulni fog. Ez a szűkösség növeli az értékmottót a bitcoin világban, még nagyobb kényszerítő tendenciát mutat, hogy bullish lesz a 2020-as bitcoin felező eseményen.

Hagyunk egy utolsó gondolatot és néhány kérdést … Satoshi Nakamoto tiszteletbeli bölcsességével lezárja ezt a bitcoin felezési útmutatót egy olyan megrendítő üzenettel, amelyet a korán átvevő kriptoközösségnek küldtek:

– Ha nem hiszel nekem, vagy nem érted, nincs időm megpróbálni meggyőzni, sajnálom.

Kell-e a befektetőknek harapniuk és nagyot fogadniuk a bitcoinra, és ezeket a 8 000–10 000 USD alatti árakat egyszeri vásárlási lehetőségnek tekinteni? Okos befektetőként van olyan piaci lehetőség, ahol a világ figyel, és megjósolhatja, hogy mikor történik meg az árukínálat 50% -os csökkenése. Ennek valószínűleg hullámzási hatásai lesznek tapasztalhatók a virtuális pénznemek és a kriptográfiai készletek éteri területén, amelyet az első számú kriptográfia, a Bitcoin vezet..

Vajon bekerül-e a bitcoin értékelemének tárhelye, és megfelel-e digitális arany 2.0 becenevének? Bármi érdekes tárgyat értékes a kereslet és kínálat törvénye. A vezető kriptovaluta továbbra is felülmúlhatja minden idők legmagasabb szintjét és felülmúlhatja a régi csúcsokat? Az idő megmondja, a kérdés az, hogy lemaradsz-e a bitcoin felezéséről, előtte vagy támogatod-e vagy sem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner