Bitcoin Futures Guide: Legjobb tőzsdék + Hogyan működik a kereskedés

Mik azok a Bitcoin Futures? Hogyan működnek a Bitcoin Futures? Melyek a legjobb Bitcoin határidős tőzsdék?

A bitcoin határidős ügyek 2019-ben életben vannak. Egy átlagos napon a befektetők több mint 5 milliárd dollárt cserélnek bitcoin határidős szerződésekbe.

De mi is valójában a bitcoin határidős? Hogyan működnek a bitcoin határidős ügyletek? Hogyan kezdhetem el a bitcoin határidős kereskedését?

Ma mindent elmagyarázunk, amit tudnod kell a bitcoin határidős kereskedésről.

Mi a határidős szerződés?

A határidõs szerzõdés lehetõvé teszi a befektetõ számára, hogy egy eszközt bizonyos áron vásároljon vagy adjon el egy adott napon, a jövõ egy pontjában. A bitcoinba befektetők határidős szerződéseket kereskedhetnek határidős piacokon.

Hagyományosan a legaktívabb határidős piacok bevonják az aranyat, az olajat vagy a különböző nyersanyagokat.

Maga a határidős szerződés tartalmazza a forgalmazott eszközosztály részleteit. A szerződés felsorolja a vétel nagyságát, az utolsó kereskedési napot, a lejárati dátumot és a tőzsdét, amelyen a szerződést vásárolják vagy eladják.

Mivel a határidős szerződés az eszköz értékéhez kapcsolódik, a határidős szerződés alapértékét egy adott eszközre magának a tényleges eszköznek megfelelően árazják.

Hogyan működik a határidős kereskedelem?

Egy határidős kereskedelem két felet érint. Az egyik fél hosszú ideig tart egy eszközosztályon, míg a másik rövid. Míg nagyon részletesen bemutattuk a bitcoin diagram elemzését, a bitcoin határidős kereskedelmének megtanulása egy másik kategória, amelyet egészében meg kell érteni.

A határidős szerződés a kereslet alapján jön létre: a szerződést nem kínálják automatikusan a piacon. Határidős szerződés akkor jön létre, amikor a vevőt egyeztetik az eladóval.

Rövid pozíciót használnak az eladási ár biztosításához, hogy valakit – például a fedezeti ügynököt – megvédjenek a jövőbeni csökkenő áraktól. A rövid pozíció nyer, ha az ár tovább csökken.


Hosszú pozíciót használnak a vételár mostani biztosításához, hogy kihasználják a jövőbeni emelkedő árakat. A hosszú pozíció nyer, ha az árak tovább emelkednek.

Mindkét pozícióval a kereskedő egy adott áron rögzítette a szerződést.

A határidős szerződések két fél közötti megállapodásként kezdődnek, bár a szerződés valószínűleg a szerződés lejárta előtt többször is gazdát cserél.

A határidős szerződés lejártakor az elszámolás lehet fizikai (árucikkek esetén) vagy készpénzes elszámolással (a legtöbb bitcoin határidős tőzsde esetében)..

Amikor egy határidős szerződés fizikailag letelepedett, az árukat a megbeszélt áron szállítjuk. A határidős ügyleteket általában a befektetők használják egy adott eszköz fizikai kitettségének fedezésére, vagy olyan spekulánsok, akik egyikük sem keresi az eszköz fizikai átadását.

Amikor egy határidős szerződés készpénzben kiegyenlített (más néven pénzügyileg rendezett), nem történik fizikai árucsere; ehelyett egyenértékű készpénzt cserélnek. A szerződés kiegyenlítése úgy történik, hogy figyelembe vesszük a szerződés vásárláskori ára és az elszámoláskori ár különbségét.

A Bitcoin határidős kereskedelme hasonló megközelítést alkalmaz. A készpénzzel kiegyenlített bitcoin határidős ügyletek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy kitettséget szerezzenek és / vagy fedezzék a kriptográfiai eszközzel szembeni kitettségüket anélkül, hogy ténylegesen kellene kezelniük magánkulcsaikat vagy kriptográf számlát kellene létrehozniuk a bitcoin vásárlásához. A fizikailag rendezett bitcoin határidős ügyletekhez hasonlóan a Bakkt által kínált termékhez fizikai tárolásra van szükség.

Határidős szerződések a gyakorlatban

A gyakorlatban a határidős szerződéseket leggyakrabban fedezeti ügynökök és spekulánsok használják. Egy légitársaság fedezheti magát például az emelkedő olajárak ellen, míg egy spekuláns ma bitcoin határidős szerződéseket vásárolhat, és előre láthatja a bitcoin árának emelkedését.

Sövények akár hosszú, akár rövid lehet. Rövid pozíciót vesznek fel az ár biztosítására, hogy megvédjék a fedezeti ügynököt a jövőbeni csökkenő áraktól, míg a hosszú pozíció a jövőbeni áremelkedés ellen.

Spekulánsok rövid, amikor arra számítanak, hogy az árak a jövőben csökkenni fognak. Sokáig mennek, amikor arra számítanak, hogy az árak a jövőben emelkedni fognak.

Az összes légitársaság például határidős szerződések megvásárlásával védekezik az olajár ingadozásaival szemben. A légitársaság ma megvásárolja a kőolajra vonatkozó határidős szerződést. A szerződésnek a jövőben meghatározott ára és szállítási dátuma lesz. Ez elszigeteli a légitársaságot a nyersolaj költségingadozásaitól: a légitársaságot befolyásolják a nyersolaj, mint fizikai árucikk költségingadozásai, de megvédte magát a határidős piacon.

Eközben egy spekuláns ma megvásárolhat egy bitcoin határidős szerződést. Ez a határidős szerződés garantálja, hogy a spekuláns egy év múlva 8000 dolláros áron vásárolhat bitcoint. Ha a bitcoin ára 15 000 dollárra emelkedik a szerződés lejártáig, akkor a spekuláns jelentős pénzt keresett. Ha a bitcoin ára 5000 dollárra csökken a szerződés lejártáig, akkor a spekuláns pénzt veszített.

Vagy vegyük fontolóra egy bitcoin bányász esetét. Például egy bitcoin bányász eladhatja a bitcoin határidős ügyleteket, mint fedezetet az áringadozások ellen. A bitcoin-bányász olyan, mint egy szójabab-termelő, aki szójabab-határidős ügyleteket folytat: a bányász valamikor „betakarítja” a BTC-t, és el akarja adni. A bitcoin árának esése kockázatának fedezésére a bányász egy adott jövőbeli dátumra rögzítheti a BTC meghatározott árát.

A határidős piacok története

A határidős piacok nem új keletűek; az első határidős piac, Dojima Rice Exchange néven 1710-ben indult Japánban. A kereskedők határidős szerződéseket vásároltak vagy adtak el a rizs ára alapján.

Egyesek szerint a londoni fémtőzsde hasonlóan működött még a 16. században is. Mások rámutatnak a Kr. E. 1750-től származó Hammurabi-kódexre, amely lehetővé tette az áruk és eszközök értékesítésének futását egy későbbi időpontban elfogadott áron..

Mindenesetre a határidős piacok egy ideje léteznek. A Bitcoin határidős kereskedelme azonban rendkívül új.

A Bitcoin Futures története

Az első bitcoin határidős piacok 2017 decemberében indultak. Hivatalosan a Cboe Futures Exchange, LLC (CFE) listázta elsőként a bitcoin határidőket. A szervezet városon átívelő versenytársa, a CME Group azonban elsőként jelentette be a bitcoin határidős kereskedelem elindítását, bár csak december 17-én kezdték meg tőzsdéjüket..

Ma a Cboe és a CME a két legnagyobb és legjobban szabályozott bitcoin határidős tőzsde, bár rengeteg más versenytárs jelent meg.

Miért volt szükségünk bitcoin határidős tőzsdére? Nos, ugyanúgy, mint az árupiacokon, a befektetőknek is fedezésre volt szükségük.

A bitcoin határidős kereskedelem elindítása előtt a bányászok ismeretlen jövővel és fix működési költségekkel küzdöttek. A bányászok bitcoinot bányásztak és bitcoinot tartottak, majd pénzt költöttek közüzemi számlákra és működési kiadásokra, de nem voltak biztosak abban, hogy végül mennyit ér majd a bitcoinjuk. Csakúgy, mint a légitársaságok, a bányászoknak is módot kellett találniuk téteik fedezésére. Ezért van szükségünk bitcoin határidős szerződésekre.

Bár a Cboe és a CME Group a két legnagyobb és legismertebb bitcoin határidős tőzsde, nem csak ők játszanak a játékban.

Az egyik bitcoin határidős kereskedési tőzsde 2011-re vezethető vissza. A OrderBook.net 2011-ben indult (eredetileg iCBIT néven). A tőzsde 2016 körül tartott. A csúcsponton a OrderBook.net több millió határidős szerződést adott el havonta. A OrderBook.net azóta leállt.

Újabban a TD Ameritrade belépett például a bitcoin határidős kereskedési térbe. Aki rendelkezik TD Ameritrade számlával, aktívan kereskedhet a bitcoin határidős ügyleteivel. A TD Ameritrade bitcoin határidős kereskedést kínál, bár a minősítéshez meg kell felelnie bizonyos követelményeknek (legalább 25 000 dolláros számlaegyenlegként).

Ma több tucat fő kriptográfiai határidős kereskedési platformunk van. A legtöbb legjobban szabályozott intézményi platform továbbra is a bitcoin és USD határidős ügyletekre összpontosít. Számos más szolgáltató azonban most határidős kereskedelmet kínál az Ether (ETH), a Litecoin (LTC), a Bitcoin Cash (BCH) és a Ripple (XRP) kereskedelemben..

A Kraken például az összes következő kriptográfiai határidős szerződési párt kínálja: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD és XRP / BTC.

Eközben két szabályozatlan piactér, az OKEx és a BitMEX mindegyikének átlagos napi volumene meghaladja az átlagosan egymilliárd dollárt, így ők a ma elérhető két legnagyobb bitcoin határidős tőzsde.

A Crypto Futures kereskedésének három fő oka

Három fő oka van annak, hogy egy vállalat, egy befektető vagy egy intézmény bitcoin határidős ügyletekkel kereskedjen:

Fedezeti árkockázat: A digitális eszközöket birtokló befektetők enyhíthetik az ár csökkenésének kockázatát azáltal, hogy egyidejűleg rövid jövőbeni pozíciót foglalnak el a kérdéses eszközön. Ha az ár csökken, a rövid pozíció további bevételek biztosításával enyhíti a veszteségeket.

Spekuláljon a piaci irányra: A kriptovaluta határidős kereskedelem lehetővé teszi a befektetők számára, hogy találgassanak arról, hogy emelkednek vagy csökkennek-e az árak. Ha úgy gondolja, hogy a bitcoin ára meredeken emelkedni fog, vagy például, akkor a bitcoin határidőkön túl sokáig tarthat a hozamának megsokszorozása érdekében. Ha úgy gondolja, hogy az ETH zuhanni készül, akkor rövidítheti az ETH határidős ügyleteit.

Stabilizálja az áringadozásokat: A légitársaságok stabilizálják az olajár ingadozását a kőolaj határidős ügyleteinek megvásárlásával. Néhányan ugyanezt teszik a bitcoin határidős ügyleteivel. A várható bitcoináramlással rendelkező bányász vagy egy ATM-kezelő, akinek készlete van például a kezelésére, elsimíthatja az áringadozásoknak való kitettséget a bitcoin határidős ügyletekkel.

Általában a legtöbb bitcoin határidős kereskedő a fenti kategóriák egyikébe tartozik.

Tőkeáttétel és kripto határidős kereskedelem

A tőkeáttétel döntő szerepet játszik a határidős kereskedelemben. Látni fogja, hogy sok határidős tőzsde hirdeti, hogy mekkora tőkeáttételt kínálnak. A CME és a Cboe átlagosan 3–5-szeres tőkeáttételt kínálnak, míg a szabályozatlan tőzsdék 20–100-szoros tőkeáttételt kínálnak.

A határidős ügyletek rendkívül tőkehatékonyak, ami azt jelenti, hogy kevesebb pozícióra van szükség a pozíciók nyitásához, mint ha azonnali kereskedést (1x) vagy margin kereskedést folytatnánk (3–5x)..

Ezért sok bitcoin határidős piactér – például Kraken – lehetővé teszi, hogy a pozícióját akár 50-szeresére is kihasználhassa, feltételezve, hogy elegendő fedezettel rendelkezik.

Tegyük fel, hogy 10 BTC-vel rendelkezel, és félsz az árcsökkenéstől. Az azonnali kereskedésnél pénzének 100% -át megbíznia kell a spot tőzsdén, hogy eladjon. Árrés-cserével 20% -ot kell bíznia. 50-szeres kripto határidős ügyletekkel, amint azt a Krakennél látjuk, a tőzsdén lévő pénzének akár 2% -ában is megbízhat.

Mivel a kriptográfiai határidők az elméleti összeg 2% -áig terjedő biztosítékot használnak, a kriptográfiai határidős ügyletek akár 50x-es tőkeáttétellel is lehetővé teszik pozíciók elfogadását, rugalmasságot biztosítva a kereskedők számára, hogy a piacon pozícionálják magukat, miközben alacsonyabb árfolyamkockázatot tartanak fenn, mint amennyi a helyszínen vagy árrés-kereskedési platformok.

A ma elérhető legjobb Bitcoin határidős tőzsdék

Ma a Cboe és a CME továbbra is a világ két legnagyobb és legjobban szabályozott bitcoin határidős piaca.

Más versenytársak is beléptek a piacra. Most már kriptotermékekkel kereskedhet olyan jól szabályozott kriptotőzsdéken, mint például a Kraken. Jövőbeli ügyletekkel kereskedhet olyan szabályozatlan kriptotőzsdéken is, mint a Deribit, a BitMEX és az OKCoin.

Chicagói Tőzsde (Cboe)

A Cboe volt az első szabályozott piac, amely beindította a bitcoin határidős kereskedését. A vállalat elindította a legutóbbi versenytársát, a CME Groupot, annak ellenére, hogy a CME Group hetekkel korábban jelentette be határidős kereskedelmét. A Cboe határidős bitcoin-kereskedelmének főbb jellemzői a következők:

 • Listázás dátuma: 2017. december 10
 • Ticker szimbólum: XBT
 • Szerződéses egység: 1 BTC-vel egyenlő
 • Leírás: Készpénzben kiegyenlített határidős szerződések a Gemini Exchange aukciós árán, a bitcoin árfolyamában.
 • Árazás: usadollár
 • Település: A végső elszámolási érték a bitcoin aukciós ára lesz USD-ben, amelyet a Gemini Exchange a végső elszámolás napján EST 16 órakor határoz meg..
 • Kereskedési órák: Hétfőtől péntekig 830–315
 • Árrések: 40%
 • Klíring: Opciók Elszámoló Társaság
 • A szerződés lejárata: Hetente, havonta, negyedévente

Chicago Mercantile Exchange (CME) csoport

A chicagói árutőzsde (CME) csoport alig egy héttel a Cboe után indította el bitcoin határidős kereskedési piacát. Ma a platform a Cboe kínálatához hasonlóan működik, bár a két opció között kicsi a különbség.

 • Listázás dátuma: 2017. december 17
 • Ticker szimbólum: BTC
 • Szerződéses egység: 5 BTC-vel egyenlő
 • Leírás: Készpénzben kiegyenlítve a CME CF Bitcoin referencia-kamatláb (BRR) alapján, amely napi egyszeri referencia-kamatlánként szolgál a bitcoin USD-árfolyamának.
 • Árazás: usadollár
 • Település: A szerződés ára a CME CF BRR segítségével történik, amelyet az IOSCO pénzügyi referenciaértékekre vonatkozó alapelvei köré építettek. A BRR az ár kiszámításához a Bitstamp, a Coinbase, az itBit és a Kraken adatait veszi fel.
 • Kereskedési órák: Vasárnaptól péntekig 18 és 17 óra között, egy órás szünettel 17 órakor.
 • Árrések: 35%
 • Klíring: CME ClearPort
 • A szerződés lejárata: Kéthavonta

TD Ameritrade

A TD Ameritrade nemrégiben bitcoin határidős kereskedelmet indított a minősített felhasználók számára. Bárki, aki rendelkezik TD Ameritrade számlával és megfelel a minősítésnek, közvetlenül a számláján belül kezdheti meg a bitcoin határidős kereskedését. A TD Ameritrade együttműködött a CME Group céggel, hogy bitcoin határidős kereskedelmet kínáljon: Ön a TD Ameritrade számláján keresztül kereskedik, bár minden kereskedés a CME Group piacterén található.

Ahhoz, hogy a TD Ameritrade bitcoin határidős kereskedelemre jogosult legyen, fiókjának meg kell felelnie a következő képesítéseknek:

 • Margó engedélyezve
 • 2. szintű spread opció jóváhagyása
 • Speciális funkciók engedélyezve
 • Határidős kereskedelem jóváhagyása
 • Számla minimum 25 000 USD

A TD Ameritrade bitcoin határidős ügyletekkel szembeni követelménye 1,5-szer magasabb, mint az árfolyam-fedezeti követelmény. A jóváhagyást követően azonnal megkezdheti a bitcoin határidős kereskedését.

Kraken

A Kraken rendelkezik az egyik legerősebb kriptográfiai kereskedési platformmal, amely ma elérhető. A Kraken lehetővé teszi különféle kriptovaluták kereskedését több párban. A Kraken kriptográfiai határidős kereskedési piacának főbb jellemzői a következők:

 • Több pénznem pár: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD és XRP / BTC.
 • Tőkeáttétel: Akár 50-szeres tőkeáttétel (minden párnál elérhető)
 • Időkeret: Örök, havi és negyedéves (csak állandó és negyedéves időkeretek állnak rendelkezésre az XRP / BTC számára)
 • Szerződés mérete: 1 USD (1 XRP az XRP / BTC párhoz)
 • Járulékos: BTC, ETH, LTC, BCH vagy XRP
 • Típus: Fordított (vanília az XRP / BTC párhoz)
 • Díjak: 0,075% szedő, 0,02% készítő
 • Település: A kereskedésből származó nyereség azonnal kiegyenlített és elérhető. A szerződések a lejárat napján lejárnak, és a nyitott kamatot a fedezeti eszközben készpénzzel rendezik.

Az egyik legnagyobb előnye a crypto határidős kereskedésének a Krakennel, hogy akár 50-szeres mértékben is kihasználhatja az összes párt.

Bakkt

Bakkt a legújabb belépő a kripto határidős kereskedési térbe. A Bakkt egy kriptográf indítás, amelyet az Intercontinental Exchange (ICE) indított, ugyanaz a cég a New York Stock Exchange (NYSE) mögött. Az eredetileg 2018-ban bejelentett Bakkt bevezetési dátumát egy évre tolták.

Végül a Bakkt 2019 szeptemberében indította el első termékét: egy bitcoin határidős szerződést olyan intézményi befektetőknek, akik fogadást akarnak kötni a bitcoin jövőbeli árára.

Az egyik legnagyobb különbség a Bakkt és versenytársai között az, hogy a Bakkt határidős szerződéseit fizikailag „valódi” bitcoinban rendezik. A más tőzsdéken futó hagyományos határidős szerződésekkel ellentétben, amelyek egyszerűen a bitcoin származékai, Bakkt fizikai bitcoint használ.

A Bakkt további főbb jellemzői:

 • Őrizet: A kriptográfiai határidős piacoktól eltérően a Bakkt fizikai bitcoinokat tárol. A vállalat jelentős összegeket fektetett be a legkorszerűbb fizikai és kiberbiztonságba, ami végül lehetővé tette számára, hogy intézményi szintű letétkezelő szolgáltatást hozzon létre lakossági és intézményi befektetők számára egyaránt.
 • Ugyanaz a technológia, mint az ICE és a NYSE: A Bakkt lehet a legbiztonságosabb kriptográfia. A tőzsde ugyanarra a technológiára épül, amely olyan nagy nemzetközi tőzsdéket működtet, mint az ICE és az NYSE.
 • Fizikailag kézbesített szerződések: Az összes többi, itt felsorolt ​​kripto határidős tőzsdétől eltérően, Bakkt fizikailag szállított bitcoin határidős szerződéseket használ. Ahelyett, hogy csak a bitcoin származékaival kereskednének és készpénzben fizetnének, a Bakkt felhasználói valós bitcoinban kötik le a szerződéseket.
 • Megfelelő: A Bakkt az alapoktól kezdve megfelelõ követelményeknek felel meg. A felhasználóknak ki kell tölteniük a KYC és az AML igazolást. A Bakkt on-line elemzéssel és felügyelettel rendelkezik az összes kriptográf betét és visszavonás tekintetében is. Összességében a Bakkt biztonságos és szabályozott kereskedési környezetként pozícionálja magát.

Ma a Bakkt csak fizikailag rendezett BTC / USD határidős szerződéseket kínál. Tovább haladva azonban Bakkt további párok és felajánlások bevezetését tervezi.

Interaktív brókerek

Az Interactive Brokers lehetővé teszi, hogy hosszú szerződéseket vásároljon, 50% -os fedezetigénnyel, ami a legjobb a piacon. Bár az Interactive Brokers valamivel magasabb díjakat számít fel, mint a verseny, a platform számos különböző valutát is elfogad. Ráadásul az Interactive Brokers lehetővé teszi, hogy határidős szerződéseket vásároljon akár a Cboe-n, akár a CME-n.

Az Interaktív Brókerek főbb jellemzői:

 • Elfogadott pénznemek: USD, EUR, GBP, AUD és CAD
 • Betéti módszerek: Banki vezetékek, ACH, BPay, EFT, csekkek
 • Díjak: 5 dolláros díj a CBOE-n, 10 dollár a CME-n

Az Interactive Brokers fő hátránya, hogy a rövidnadrágoknak felesleges fedezetet kell biztosítaniuk, ami azt jelenti, hogy a nominális értéknél többet kell irányítanod egy short nyitáshoz, ezzel nagyrészt eltávolítva azt az ösztönzést, hogy a kereskedő eleve shortot nyisson. Az Interactive Brokers másik hátránya az 5-10 dollár magas díjak.

TradeStation

A TradeStation a legolcsóbb díjakkal rendelkezik a bitcoin határidős kereskedelem területén. A TradeStation fő hátránya, hogy pozíciójának nominális értékének 66% -át letétként kell letennie, ami kiküszöböli a határidős szerződéses kereskedés egyes előnyeit.

A TradeStation azonban hozzáférést kínál mind a CME, mind a Cboe bitcoin határidős kereskedési piacokhoz, és az 1,50 dolláros díjak nagyon olcsók.

E Kereskedelem

Az E Trade egy amerikai kereskedelmi óriás, amely nemrégiben az Optionshouse kereskedési platformon keresztül kezdte meg a bitcoin határidős szerződések felajánlását az ügyfelek számára. A felhasználók mind a CME, mind a Cboe szerződéseket 80% -os fedezettel kereskedhetik. A kereskedéseket USD-ben biztosítják.

Az E Trade is elfogadható (ha kissé magas) díjakkal rendelkezik, 2,50 USD.

CryptoFacilities

A CryptoFacilities engedélyét és szabályozását az Egyesült Királyság Pénzügyi Magatartási Hatósága (FCA) végzi, amely egy további felhatalmazási szintet biztosít a BitMEX, a Deribit és a listán szereplő nem szabályozott szolgáltatók felett..

A CryptoFacilities versenyképes díjstruktúrával rendelkezik a bitcoin határidős ügyletekért is, beleértve a 0 dolláros készítői díjakat és az átvevői díjakat, amelyek alacsonyak, mint 0,0008. A CryptoFacilities egyik szokatlan dolga, hogy a platform csak a betétekhez fogad el kriptot. A felhasználókat azonban a világ bármely pontjáról elfogadják (kivéve az Egyesült Államokat és a szankcionált országokat.

A CryptoFacilities főbb jellemzői:

 • Kereskedési órák: 24/7
 • Időkeretek: Örök, havi és negyedéves
 • Tőkeáttétel: 50x-ig
 • Kriptopárok: BTC, ETH, XRP, LTC és BCH

A CryptoFacilities egyik fő előnye, hogy Ripple (XRP) piacokat kínál. Az XRP / USD és az XRP / BTC páros kereskedése magában az XRP-ben fedezhető. Ez a funkció teszi a CryptoFacilities-t különösen népszerű megoldásként a nagy mennyiségű Ripple-t tartó befektetők számára.

BitMEX

A BitMEX egy szabályozatlan kripto határidős kereskedési piac, amely kevés szabályt, de sok likviditást tartalmaz. Ez a világ egyik legnagyobb kripto határidős piaca, eltörpül a jobban szabályozott versenytársai mellett, mint a Cboe és a CME Group. Egy átlagos napon a BitMEX több mint 2 milliárd dolláros kriptográfiai kereskedelmet fog látni 24 órás időszak alatt.

A BitMEX 0,025% -os készítői díjat és 0,075% -os vevői díjat számít fel.

A BitMEX egyik legnagyobb előnye, hogy a tőzsde akár 100-szoros tőkeáttételt is kínál, sokkal magasabb, mint az itt felsorolt ​​versenytársaké. A kereskedők a kockázattól való elzárkózásuk alapján 1 és 100 közé tehetik a tőkeáttételt.

A BitMEX további főbb jellemzői:

 • Kereskedési órák: 24/7
 • Időkeretek: Örökös, negyedéves és kétnegyedes
 • Lejárat: A szerződés hónapjának múlt péntekén EST 20 órakor
 • Tőkeáttétel: 1x – 100x
 • Kriptopárok: ADA, BCH, EOS, ETH, LTC, TRON és XRP
 • Betiltott országok: Egyesült Államok, Kanada, Kuba, Krím, Irán, Szíria és Észak-Korea
 • Hangerő: 2–4 milliárd dollár napi kereskedési volumen (2019)

A BitMEX 50/50 arányú megosztást használ a Coinbase és a Bitstamp között, mint alapul szolgáló bitcoin árindexet, ami egy további legitimációs réteget ad a tőzsdének..

OKCoin / OKEx

Az OKEx az OKCoin tőzsde nemzetközi ága, amelyet 2013-ban alapítottak. A tőzsde Máltán van bejegyezve, de Hongkongból működik, és főként Kínában és más ázsiai országokban működő kereskedők számára szolgál..

Manapság az emberek hajlamosak az OKCoin és az OKEx cseréjét használni. Bárhogy is nevezzük, az OKCoin / OKEx gyakran a legnagyobb bitcoin határidős kereskedési piactér az interneten, bár időnként a BitMEX veri. Az OKCoin különösen népszerű az ázsiai kriptotermék-kereskedők körében.

Az OKCoin akár 20-szoros tőkeáttételt is kínál három különböző kriptovalután. Alacsony díjakat is kínál. A felhasználók két különböző szintű ellenőrzésen eshetnek keresztül annak alapján, hogy mennyit akarnak kereskedni és hogyan akarják felvenni a pénzüket.

Az OKEx főbb jellemzői:

 • Kereskedési órák: 24/7
 • Időkeretek: Hetente, kéthetente és negyedévente
 • Lejárat: A lejárati hét pénteken délben
 • Tőkeáttétel: 10x20x
 • Kriptopárok: ETH, ETC, BCH, XRP, EOS és BTG
 • Hangerő: Napi 1,5-3 milliárd dollár (2019)
 • Betiltott országok: Egyesült Államok, Hong Kong, Kuba, Irán, Észak-Korea, Krím, Szudán, Malajzia, Szíria, Banglades, Bolívia, Ecuador és Kirgizisztán

Összességében az OKCoin erőteljes likviditást kínál egy kevésbé átlátszó történelemmel rendelkező tőzsdéből. A BitMEX-hez hasonlóan itt is aggályok merülnek fel egy szabályozatlan csere kezelésével kapcsolatban. Az OKCoin azonban továbbra is népszerű az ázsiai kriptokereskedők körében, akik határidős szerződésekhez kívánnak hozzáférni.

Deribit

Deribit a legújabb bitcoin határidős szerződéses versenytárs a BitMEX és az OKEx számára. A holland székhelyű tőzsde a kripto határidős kereskedelemre szakosodott.

A Deribit főbb jellemzői:

 • Kereskedési órák: 24/7
 • Tőkeáttétel: 100x-ig
 • Időkeretek: Örök és negyedévente
 • Kriptopárok: BTC és ETH

Hogyan befolyásolják a Bitcoin határidős ügyletei a Bitcoin kereskedést?

Van némi vita arról, hogy a bitcoin határidős hogyan befolyásolja a bitcoin kereskedést. Amikor 2017 végén először bejelentették a bitcoin határidős kereskedést, a piacok megőrültek a várakozástól. A hosszú távú bitcoin-hodlerek ezt annak a jeleinek tekintették, hogy a bitcoin vált mainstreamgé. Úgy gondolták, hogy dollármilliárd dollár intézményi tőke készül önteni a bitcoinba.

Az első szabályozott bitcoin határidős kereskedési piac indításától számított egy héten belül a bitcoin ára felemelkedett minden idők legmagasabb szintjére, 20 000 dollárra. Az ár nem sokkal később lezuhant, és ma 9000 dollár körül mozog.

Tehát hogyan hatnak a határidős piacok a bitcoinra – ha egyáltalán? Jók vagy rosszak a határidős piacok a világ legnagyobb kriptovaluta számára?

A válasz bonyolult.

Az általános elmélet szerint az „intelligens” intézményi pénz beáramlik a határidős piacra, és más piacok is követni fogják. Ezt a bitcoin határidők kezdeti bevezetésével láttuk. A Bitcoin határidős árai emelkedtek. A piac, figyelembe véve a magasabb határidős piaci árakat, ezt követte, emiatt a bitcoin piaci ára emelkedett. Az emberek a határidős piacokat kezdték keresni a bitcoin jövőbeni iránymutatásaként – hasonlóan az árupiaci, olaj- és arany határidős piacok működéséhez.

Az alacsonyabb bitcoinárak iránti fokozott étvágy miatt csökkenhet a bitcoin határidős szerződések értéke, ami valószínűleg maga a bitcoin árának csökkenéséhez vezet.

Hasonló hatást látunk a hagyományos piacokon is. Napi mozgások a Dow mini-ben és az S-ben&Például a P 500 határidős piacok minden nap jelentős hatást gyakorolnak a fő indexek irányára.

A határidős piacok azonban nem mindig ellenőrzik az alapul szolgáló piacot. A piac kereskedési óráiban jelentkező hírek például megzavarhatják azt a pályát, amelyet a határidős piacokkal kezdtünk látni. Ami nemes mellékes, érdemes lehet megtanulni, hogyan lehet bitcoinot keresni a bitcoin határidős kereskedelem alternatívájaként.

GYIK a Bitcoin határidős szerződéseiről

Nagyon sok kérdést kapunk a bitcoin határidős szerződéseiről. Az alábbiakban megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket:

K: Hogyan kapcsolódnak a bitcoin határidős szerződések az alapul szolgáló piaci árhoz vagy a bitcoin azonnali piacához?

V: A bitcoin határidős piacok az árakat a meglévő kriptotőzsdékből vonják le. A CME például a CME CF Bitcoin referencia-kamatlábát (BRR) használja, amely több nagy tőzsde áradatait vonja le. Ezt az árat használják az összes bitcoin határidős szerződés elszámolására.

K: Hogyan szabályozzák a bitcoin határidős piacokat?

V: Az egyesült államokbeli Bitcoin határidős piacokat a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) szabályozza, amely az amerikai bitcoin határidős piacok felett kizárólagos joghatósággal rendelkező szabályozó testület. A tengerentúlon más szabályozó ügynökségek is hasonló szerepet töltenek be. Egyes bitcoin határidős piacokat egyetlen kormányzati szerv sem szabályoz.

K: Szükségem van-e digitális pénztárcára a bitcoin határidős ügyleteihez??

V: Nincs szükség digitális pénztárcára a bitcoin-határidős ügyletek kereskedelméhez, ha a határidős ügyletek készpénzzel vagy pénzügyileg kiegyenlítettek (mint például a CME, a Cboe és a legtöbb más bitcoin-határidős tőzsde esetében). Szüksége lesz azonban egy digitális pénztárcára (vagy legalább egy brókerszámlára), ha fizikailag rendezett bitcoin határidős ügyletekkel foglalkozik – mint például Bakkt.

K: Miért tiltják be az amerikaiakat bizonyos szabályozatlan határidős tőzsdékből??

V: A fenti nem szabályozott határidős tőzsdék közül sok betiltotta az amerikaiakat. A cserék ezt a felelősséggel kapcsolatos kérdések elkerülése érdekében teszik. Amerikában a határidős kereskedést a CFTC szabályozza, és a nem szabályozott tőzsdék olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek megsértik a CFTC szabályait. Az egyes amerikai felhasználók szabályozása bonyolult, ezért a legtöbb csereprogram teljes egészében betiltja az amerikai felhasználókat.

K: Hány éves a bitcoin határidős?

V: A szabályozott bitcoin határidős ügyletek először 2017 decemberében indultak a Cboe és a CME Group társaságában. A Bitcoin határidős ügyletei azonban még 2011-ig nyúlnak vissza a szabályozatlan piacokon.

K: Mi a shortolás?

V: A shortolás egy rövid tét gyakorlása anélkül, hogy az alapul szolgáló értékpapírt először kellene kölcsönkérni. Egy eszköz rövidítése során olyan álláspontot foglal el, hogy az ár csökkenni fog.

K: Mi a fedezeti ügylet?

V: A fedezeti ügylet az a gyakorlat, amikor az egyik eszközön pozíciót vesz fel, hogy ellensúlyozza a másik pozícióját. Mivel a határidős szerződések lehetővé teszik a tőkeáttételt, könnyű fedezni pozícióját, függetlenül attól, hogy milyen fizikai eszközökkel rendelkezik.

K: Mi a margó?

V: A fedezet az a pénzmennyiség, amelyet a kereskedőnek először le kell fizetnie fedezetként, amikor határidős pozíciót vesz fel. Sok erősen forgalmazott szerződés esetében a fedezeti összeg kevesebb, mint az alapul szolgáló szerződés 10% -a. A szabályozott tőzsdék, beleértve a CME Groupot és a Cboe-t is, 35% és 40% közötti árrést igényelnek.

Végső szó: Mi a Bitcoin Futures Trading jövője?

A Bitcoin határidős kereskedési aktivitása 2019 folyamán továbbra is erős volt. A CME Group 2019-ben átlagosan napi 300-500 millió dollár értékű bitcoin-határidőt jelentett naponta.

A CME azt is állítja, hogy a bitcoin határidős ügyletek egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a nagy befektetők körében. Ráadásul a nem határozott tőzsdék határidős kereskedési volumenének ellenőrzésekor sok napon keresztül napi 4 milliárd dollárnál nagyobb mennyiséget látunk.

Nyilvánvaló, hogy a bitcoin határidős kereskedelem döntő szerepet játszik a kriptográfiai ökoszisztémában – és ez nem múlik el hamarosan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map