Cjelovit vodič za Bitcoin Mempool

Ako ste već neko vrijeme na tržištu kriptovaluta, možda ste čuli za Bitcoin mempool. Ovo je očito važan dio Bitcoina (BTC) koji će vam pomoći da shvatite kako mreža funkcionira.

U ovom ćemo vodiču podijeliti s vama sve potrebne podatke o Bitcoin mempoolu. I ne samo to, dobit ćete podatke o tome kako ih analizirati, gdje ih potražiti i mnogim drugim stvarima. Ako ste analitičar kriptovaluta ili samo entuzijast, ovo će vam biti važan alat.

Što je Bitcoin Mempool?

Ovo je osnovno pitanje koje svi mi postavljamo: “što je Bitcoin mempool?“. Odgovor je jedan i vrlo je jednostavan: Bitcoin mempool prikazuje informacije o svim transakcijama koje čekaju na potvrdu na Bitcoin mreži.

Te su transakcije na čekanju i trebale bi biti uključene što je prije moguće u sljedećem bloku Bitcoin. Što je veća veličina Bitcoina mempoola, to je veći broj transakcija koje još nisu potvrđene.

Bitcoin mempool može se analizirati kroz širok raspon mjernih podataka. Najvažnije su sljedeće:

  • Nepotvrđeno brojanje transakcija (ovo koristi Mempool Bitcoin)
  • Naknada za transakciju na čekanju (naknade koje će se dobiti rudarima)
  • Mempool Size (koliki je zaostatak bitcoina mempoola)

Ove informacije o Bitcoin mempoolu zasigurno su ogromne i mogu biti od velike pomoći. Zagušenost mreže možemo razumjeti u određeno vrijeme. To se onda može povezati s drugim čimbenicima koji se odvijaju u Bitcoinu i na njegovoj mreži. Grafikon Bitcoina mempoola možete vidjeti u nastavku.

Bitcoin mempool grafikon

Kada transakciju šaljemo pomoću Bitcoina, rudari je trebaju obraditi. Rudari su oni korisnici koji su zaduženi za potvrđivanje BTC transakcija. Koristeći specijalizirane hardverske uređaje, rudari su u mogućnosti obraditi transakcije i dodati ih u blok.

Svaki bitcoin blok obrađuje se svakih 10 minuta i ima 1 MB veličine. To omogućuje obradu više od 500 transakcija po bloku u prosjeku. Ograničenje BTC transakcija u sekundi trenutno je između 2 i 7. To znači da bi blokovi mogli podržati čak 4.200 transakcija.

Rudari se nagrađuju za obradu ovih transakcija. Dva su načina da rudari dobiju nagradu:

  • Naknade za transakcije
  • Blokirajte nagrade

Trenutno većina nagrada koje rudari dobivaju iz blokovskih nagrada. Naknade za transakcije i dalje su vrlo male da bi ih rudari mogli smatrati važnim izvorom prihoda. Svaki blok će nagraditi rudare sa 6,25 BTC. Rudari ne bi mogli raditi bez blok nagrade. Umjesto toga, rudari Ethereuma (ETH) ponekad dobivaju više novca od transakcija nego od blokovskih nagrada.

U sljedećim odjeljcima podijelit ćemo s vama informacije o tome kako funkcionira Bitcoin mempool. Štoviše, naučit ćete kako odrediti prioritete transakcija i gdje uživo provjeriti Bitcoin mempool.

Kako funkcionira Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool djeluje na vrlo jednostavan način. Samo nam izvještava o broju transakcija na Bitcoin mreži koje su još uvijek na čekanju. Na čekanju znači da još uvijek čekaju da ih rudari odobre.

Rudari će, dakako, nekim transakcijama dati prednost pred drugima. Ali kako mogu odlučiti koje su transakcije kojima bi trebali dati prioritet? To će ovisiti o naknadi po transakciji. To se može vidjeti na naknadama za transakcije na čekanju u donjem grafikonu.

Bitcoin Mempool naknade

Ova slika prikazuje naknade koje još uvijek čekaju na BTC mreži. Ako rudari odluče dati prioritet transakcijama, to bi sigurno učinili s onima koji imaju najviše naknade. To je na grafikonima prikazano crvenom bojom.

Iako većina transakcija plaća naknadu za prijenos između 0 i 10 satošija po bajtu (plava boja), samo mali dio transakcija plaća više od 140 satošija po bajtu. Bez obzira na to, na drugom grafikonu vidimo da većina rudarskih naknada za naknade za transakcije dolazi iz najmanjeg broja transakcija.

Općenito, Bitcoin transakcije velike su 250 bajtova. To znači da oni koji plaćaju najmanje 140 satošija po bajtu, po trenutnim cijenama plaćaju više od 6,78 dolara po prijenosu. To je jednako 35.000 satošija (0.00035 BTC). Iako se ovo čini velikom cijenom, u usporedbi s drugim kripto transakcijama, Bitcoin je najsigurnija blockchain mreža na svijetu.

Ovi se transferi odnose na velike korisnike koji možda pošalju nekoliko tisuća dolara. Bitcoin je bez dozvole, decentraliziran i siguran. Zbog toga su korisnici spremni platiti veće svote novca kako bi izvršili transakciju svojih sredstava. Korištenje tradicionalnih financijskih rješenja ne bi korisnicima donijelo iste prednosti kao i Bitcoin. Također je vrijedno istaknuti da, bez obzira na veliku transakciju, naknadu će odabrati pošiljatelj. Naravno, svakako je važno dati prednost velikim transakcijama. To znači da ako šaljete velike količine BTC-a, trebali biste platiti veće naknade. To će osigurati da sredstva stignu u novčanik primatelja u najkraćem mogućem roku.

Rudari će zasigurno dati prednost transferima koji im osiguravaju najveći iznos naknada. Dakle, prvo će se gurnuti crvene transakcije, a plave i zelene će morati dulje čekati.

Gdje je Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool pohranjuje transakcije koje još nisu obrađene. To omogućuje da analitičari i korisnici mreže Bitcoin koriste vrijedne informacije. Sve transakcije koje su prikazane u mempoolu još nisu uključene u blok.

Čvorovi mreže Bitcoin provjeravat će valjanost transakcija. Ako su svi podaci pruženi ovim prijenosima točni, tada će se dodati u mempool.

Vrijedno je spomenuti da ne postoji univerzalni bazen. Što to znači? To znači da će svaki čvor primati transakcije u različito vrijeme. Zbog toga će obrađivati ​​one s najvišim naknadama.

Korisnici mogu dobiti pristup Bitcoin mempoolu putem različitih web lokacija koje pružaju informacije o njemu. Blockchain.com dijeli vrlo zanimljive podatke o Mempoolu. Možete provjeriti nekoliko mjernih podataka povezanih s tim. To uključuje Mempool broj transakcija, rast veličine mempoola, veličinu mempoola (u bajtovima) i mnoge druge.

Još jedno web mjesto koje će pružiti dragocjene informacije o Mempoolu je jochen-hoenicke.de. Ova je web stranica vrlo jednostavna, ali istodobno sadrži sve podatke koje o njoj treba podijeliti. Pronaći ćete sve podatke potrebne za analizu bitcoina mempoola.

Ova će web lokacija također podijeliti s vama Bitcoin mempool uživo. Svi će se podaci tamo dijeliti i prikazivati. Također možete odabrati vremensko razdoblje za koje ćete vidjeti podatke. Dodatni način za dobivanje bitcoin mempoola uživo jest pokretanje vlastitog čvora. Više informacija o tome podijelit ćemo u sljedećim odjeljcima.

Što je Mempool Priority?

Kao što smo već spomenuli, svaki Bitcoin blok može obraditi ograničenu količinu transfera. Kada broj transfera premaši broj transakcija koje blok može obraditi, tada zaostatak bitcoin mempoola raste.

Kada zaostatak Bitcoina mempoola raste, rudari počinju davati prioritete transferima s najvišim naknadama. Što je veća naknada brže će se vaš prijenos obraditi. Što je niža naknada koju platite, to će duže trebati obradi prijenosa.

Prioritet će biti onim korisnicima koji plaćaju veće naknade. Još 2017. godine naknade po BTC transakciji premašile su 50 USD. U to je vrijeme prijenosa na Bitcoin mreži bilo toliko da su obrađivani samo oni s najvišim naknadama.

Naknade za transakcije bitcoinima

Grafikon koji smo gore podijelili može nam pružiti dragocjene informacije o zaostatku u bitcoin mempoolu. Kad su naknade veće, trebali bismo pomisliti da je teško rudarima dati prednost. To znači da postoji zaostatak koji raste na bitcoin mempoolu.

Na ovom Bitcoin mempool grafikonu vidimo kako postoje četiri glavna razdoblja zagušenja u mreži. Prvi skokovi predstavljaju širenje tržišta bitcoin bikova u 2017. Treći skok povezan je s bikovskim razdobljem doživljenim sredinom 2019. godine. Najnovije povećanje zaostatka u bitcoin mempoolu sada je povezano s nedavnim BTC cijenama. Kao što vidite, postoji i korelacija između naknada za Bitcoin i zaostataka u bitcoin mempoolu.

Bitcoin Mempool

Veličina memorije bitcoina ima tendenciju rasta kad je tržište bikovito. Kada se Bitcoin i kriptovalute pomaknu više, trgovci, investitori i maloprodajni korisnici izvršavaju transakcije. Umjesto toga, kada je tržište u medvjeđem trendu, manje je interesa za BTC i obradu transfera. Stoga se očekuje da će veličina memorije bitcoina biti manja.

Najbolje što je potrebno učiniti tijekom izvođenja BTC transfera je analizirati zaostatak u bitcoin mempoolu. To bi nam pomoglo da shvatimo trebamo li platiti veće naknade nego inače ili ne. Također moramo razmisliti koji je prioritet za naš transfer. Ako želimo da se sredstva isporuče u sljedećem bloku, trebali bismo platiti veću naknadu.

Ako nas nije briga za vrijeme potrebno za potvrdu transakcije, tada jednostavno možemo platiti manju naknadu. Uobičajena stvar je platiti standardnu ​​naknadu za transfer kojem rudari daju prednost. Unatoč tome, bitcoin mempool bit će nam vrlo koristan kako bismo shvatili koji je zaostatak u transakcijama na mreži.

Kako provjeriti Bitcoin Mempool?

Postoje različiti načini provjere Bitcoina mempoola. Jednostavno možete posjetiti web stranice koje smo vam već dijelili: jochen-hoenicke.de i Blockchain.com. Umjesto toga, ako želite znati više informacija o mempoolu, možete pokrenuti svoj čvor i dobiti ažurirane informacije na Bitcoin mreži.

Bitcoin čvorovi sudionici su Bitcoin mreže koji prenose informacije o transakcijama. Puni Bitcoin čvorovi čine Bitcoin mrežu sigurnom i oni provjeravaju transakcije i blokove. Ako pokrenete vlastiti Bitcoin čvor, možete dobiti ažurirane informacije o Bitcoin mempoolu.

Imati Bitcoin čvor možda neće biti tako lako korisnicima koji nemaju potrebnu opremu. Štoviše, korisnici također trebaju određeno tehničko znanje da bi mogli upravljati Bitcoin čvorom. Korištenje Bitcoin čvora za provjeru Bitcoin mempoola bit će najbolja opcija. Imat ćete pouzdane informacije, a ne oslanjati se na druge.

Međutim, kripto tržište također pruža korisne informacije korisnicima. Blockchain.com i Jochen-Hoenicke posluju već nekoliko godina. Podaci koje pružaju obično su vrlo točni i koriste ih analitičari iz cijelog svijeta. Ovo će biti najbolje čekanje u pogledu potrošnje vremena i upotrebljivosti za provjeru Bitcoin mempoola.

Iako ove dvije web stranice imaju neke podatke o prijavi zaostalih predmeta, upotreba Bitcoin čvora omogućila bi vam pristup Bitcoin mempoolu uživo. Ako već imate čvor, možete sami započeti provjeru tih podataka. Na tržištu kriptovaluta sve se uglavnom odnosi na smanjenje povjerenja. “Ne vjerujte, provjerite.”

Bitcoin Mempool zaključak

Ovaj je vodič imao za cilj podijeliti s vama što je Bitcoin mempool, kako to radi i još mnogo toga. Naučili ste gdje je Bitcoin mempool, što je mempool prioritet i mnoge druge stvari.

Bitcoin mempool pružit će vam dragocjene informacije o trenutnom stanju mreže Bitcoin. Korisnicima dijeli podatke o korištenju i naknadama. Podaci se mogu ekstrapolirati s drugim pokazateljima kako bi se razumjeli razdoblja u kojima se obrađuje velik broj transfera. Štoviše, možete dobiti podatke o BTC naknadama i razumjeti kako odrediti prioritete za svoje transfere.

Također sada možete znati kako provjeriti Mempool, kako doći do njega i kako pregledati širok raspon karata.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner