Koji je najjeftiniji način kupnje bitcoina?

Ako želite znati koji je najjeftiniji način za kupnju bitcoina, tada ste na pravom mjestu. Kako se tržište proširivalo na nove vrhunce svih vremena u 2020. i početkom 2021. godine, nekoliko ulagača pokušava doći do izloženosti Bitcoin-u (BTC). 

Međutim, cilj je ući na najjeftiniji mogući način. Čini se prilično teškim za BTC da se vrati na prijašnje razine blizu 4000 dolara, barem sada. Zbog toga bi znanje koji je najjeftiniji način kupnje Bitcoina moglo biti vrlo korisno.

Ne postoji platforma koja bi vam ponudila Bitcoin po nižoj cijeni od drugih. Tržište nastoji prodati BTC po cijeni koja je definirana u skladu s ponudom i potražnjom. Ipak, postoji nekoliko načina za pristup jeftinijim Bitcoinima. To bi uvelike ovisilo o regiji u kojoj se nalazite i situaciji potražnje i ponude u vašoj zemlji.

Koji je najjeftiniji način kupnje bitcoina?

Bitcoin i kriptovalute mogu se nabaviti putem širokog spektra platformi. Te su platforme poznate kao razmjene kriptovaluta. Te razmjene korisnicima nude mogućnost kupnje Bitcoina u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Kao što možda već znate, Bitcoin ima svjetsko tržište. Kriptovalute su se proširile po cijelom svijetu, a ne u određenim zemljama. Zbog toga postoje različite platforme u različitim regijama.

Ako pažljivo obratite pažnju, cijena Bitcoina bit će različita u svakoj od ovih zemalja. Razlog tome je vrlo jednostavan. Svaka zemlja ima drugačiju stvarnost u pogledu BTC ponude i potražnje.

Na nekim se mjestima, primjerice u Južnoj Africi, Nigeriji, Argentini ili Zimbabveu, cijenom Bitcoina može trgovati s premijom. To je zato što je potražnja za Bitcoinom u tim zemljama veća. Ako ste na jednom od ovih mjesta, najjeftiniji način kupnje Bitcoina kreditnom karticom je korištenje stranih platformi.

Bez obzira na to, burze kriptovaluta naplaćuju naknade za svaku trgovinu na svojoj platformi. Svakako biste trebali razumjeti koje su to platforme s najnižim naknadama za trgovanje. Uz to, dobra je ideja i njihova usporedba s BTC cijenom u trenutku kupnje.

Kupujte Bitcoin bankovnim prijenosom

Bankovni transferi obično su najjeftiniji načini za financiranje računa za razmjenu i kupnju Bitcoina. To se odnosi i na ostale kriptovalute. Trebali biste imati otvoren račun za kriptovalute na bilo kojoj od najvećih burzi. Zatim ćete morati uplatiti sredstva povezivanjem svog bankovnog računa sa web mjestom.

To se može učiniti u samo nekoliko jednostavnih koraka. Prijenos može potrajati samo nekoliko dana ili čak nekoliko sati, ovisno o odabranom načinu prijenosa. Nakon što na svojoj platformi imate sredstva u lokalnoj valuti, moći ćete odabrati trgovinski par i steći Bitcoin.

Trebali biste uzeti u obzir da bankovni prijenos može imati neke naknade. Zbog toga biste trebali pažljivo analizirati i razumjeti koje su skrivene naknade. Zatim bi ovu metodu trebalo usporediti s drugima kako bi se shvatilo koji je najjeftiniji način kupnje Bitcoina.

Neke od platformi koje podržavaju bankovne transfere uključuju Coinbase, Binance i druge lokalne i manje platforme. Sve će ovisiti o web lokacijama koje koristite i uslugama koje su vam najpotrebnije.

Najjeftiniji način kupnje bitcoina pomoću kreditne kartice

Kad razmišljate o najjeftinijem načinu kupnje Bitcoina, morate uzeti u obzir različite provizije koje bi poskupile vašu kupnju. Ako tražite najjeftiniji način za kupnju Bitcoina pomoću kreditne kartice, trebali biste znati da ovo ima proviziju.

Iako će se provizija mijenjati ovisno o nadležnosti, počinjete s višom razinom cijena. Zbog toga je najjeftiniji način kupnje Bitcoina pomoću kreditne kartice traženje platforme koja nudi ukupnu jeftiniju cijenu digitalnog sredstva.

Upotrijebimo jasan primjer. Ako imate mogućnost kupovine Bitcoina pomoću dvije platforme (A i B), morate analizirati proviziju za obradu kupnje kreditnom karticom. Nadalje, također ćete morati znati cijenu BTC-a na svakoj od ovih platformi.

Ako je provizija za obradu kupnje kreditnom karticom ista, tada biste trebali obratiti pažnju samo na cijenu BTC-a. To je lako učiniti. Međutim, stvari bi se zakomplicirale ako su provizije veće na nekoj od platformi.

Ako su provizije i BTC cijena najviše na jednoj platformi u usporedbi s drugom, tada biste trebali kupovati tamo gdje je jeftinije. Ovo je jasna strategija koju biste trebali provoditi ako tražite najjeftiniji način kupnje bitcoina pomoću kreditne kartice.

Alternativni načini kupovine jeftinih bitcoina

Najjeftiniji način kupnje Bitcoin Reddit korisnika o kojem govore je čekanje ponuda za razmjenu. Mjenjačnice kriptovaluta platforme su koje žele privući velik broj korisnika. Zbog toga ponekad korisnicima nude popuste.

Neki od tih popusta mogu biti na provizijama koje naplaćuju za neke transfere. Na primjer, možda ćete moći uplatiti sredstva putem bankovne doznake bez plaćanja provizije. To bi vašu kupnju Bitcoina učinilo jeftinijom. Uvijek biste trebali tražiti ove opcije koje nude burze kako biste kupili jeftine Bitcoine.

Isto se može dogoditi s provizijama koje naplaćuju za kupnju kreditne i debitne kartice. Žele pozdraviti nove korisnike i obično daju ove popuste. Iskoristite ih u svoju korist. Ako vidite ovu priliku, svakako biste je trebali iskoristiti.

Klonite se dalje od platformi koje vam nude izravne kupnje kreditnom ili debitnom karticom. Obično naplaćuju velike provizije za korisnike koji im žele pristupiti. Iako su vrlo jednostavni i jednostavni za upotrebu, provizije su također veće.

Ako tražite najjeftiniji način za kupnju bitcoina, to možda nije najbolja opcija. Ipak, ako ste osoba koja želi imati neposredan pristup BTC-u, ovo bi mogla biti izvrsna opcija. Neke od tih platformi uključuju Changelly, Coinbase ili Paxful, između ostalih.

Kupnja jeftinog bitcoina putem bankomata

Bitcoin bankomati možda nije najjeftiniji način za kupnju Bitcoina. Zapravo su to obično skupe platforme. To ne znači da je Bitcoin skuplji na BTC bankomatima. Međutim, oni mogu biti jedan od najboljih načina za pristup gotovini tržištu kriptovaluta.

Narančasti Bitcoin bankomat s Bitcoin logotipom, možda nije najjeftiniji način kupnje bitcoina

Ako se ne osjećate ugodno koristeći razmjene kripto valuta, korištenje BTM-a moglo bi biti rješenje. To su fizički strojevi koji izgledaju poput tradicionalnih bankomata. Mogu se nalaziti na širokom spektru mjesta širom svijeta. Općenito se nalaze u trgovačkim centrima, trgovačkim centrima i prepunim ulicama.

Iako ovo nije najjeftiniji način kupnje Bitcoina, zasigurno će vam biti vrlo korisno da mu pristupite. Platforme obično naplaćuju između 3% i 12% za kupnju BTC-a. Međutim, oni su također vrlo dobar i jednostavan način za dobivanje gotovine. Neki od ovih BTM-ova podržavaju podizanje gotovine. Iako nisu najjeftiniji način kupnje Bitcoina, oni zasigurno mogu biti vrlo korisni.

PayPal, Revolut i Robinhood opcije

Drugi način kupnje Bitcoina je pomoću PayPala, Revoluta ili Robinhooda. Ovisno o regiji u kojoj se nalazite, na raspolaganju će vam biti jedna ili više ovih opcija. PayPal je nedavno dodao podršku za kupnju kriptovaluta. Uplatom male naknade možete dobiti pristup BTC-u.

Međutim, znamo da je PayPal obično naplaćivao više cijene za svoje usluge. Zbog toga biste trebali razumjeti koje su naknade koje naplaćuju za transfere.

paypal logotip s bijelom pozadinom

Revolut i Robinhood djeluju na različite načine. Te platforme mogu biti najbolje ako želite kupiti mali broj kriptovaluta. Neki od njihovih transfera nemaju naknade. Revolut naplaćuje neke naknade kada korisnik obrađuje više od 3 kupnje mjesečno na besplatnom računu.

S premium računima stvari stoje drugačije. Tamo plaćate mjesečnu naknadu, ali imate manje ograničenja za trgovanje Bitcoinom i ostalim kriptovalutama. U ovom biste slučaju trebali razumjeti je li cijena BTC-a na ovoj platformi jeftinija od tradicionalnih razmjena.

Umjesto toga, Robinhood korisnicima nudi besplatno trgovanje. Da, ne morate plaćati proviziju svaki put kad izvršite trgovinu. Ipak, smatra se da ova platforma koristi poslovni model koji korisnicima ne može ponuditi najbolju cijenu Bitcoina.

Trebali biste provjeriti je li cijena bitcoina na ovoj platformi jeftinija nego kod ostalih konkurenata. Ovo je prvo što biste trebali učiniti ako želite pronaći najjeftiniji način za kupnju Bitcoina na tržištu.

Što je arbitražno trgovanje?

Kao što sada znate na što trebate paziti kako bismo pronašli najjeftiniji način kupnje Bitcoina, možemo prijeći na Arbitrage trading. Arbitražno trgovanje je strategija trgovanja koja vam omogućuje zaradu s razlikama u cijenama Bitcoina.

Ako utvrdite da je Bitcoin jeftiniji na jednoj platformi, mogli biste kupiti BTC i prodati ga na platformi gdje je cijena viša. Mogli biste zarađivati ​​s razlikom u cijeni Bitcoina.

Dajmo jasan primjer. Na platformi A Bitcoin se trguje po cijeni od 10.000 USD. Međutim, na platformi B shvatite da BTC ima cijenu od 10 500 USD. Riječ je o 500 dolara razlike po BTC-u. Jednostavno možete kupiti BTC na platformi A i prodati ih na platformi B za više od 500 USD. To je nešto što ima određene rizike, ali mnogi korisnici to čine.

Ne trebate obratiti pažnju samo na BTC već i na druge kriptovalute koje bi mogli brže prenositi između platformi.

Profitiranje nakon pronalaska najjeftinijeg načina za kupnju bitcoina

Kao što sada znate koji je najjeftiniji način kupnje Bitcoina i što je arbitražno trgovanje, s njim možemo početi zarađivati. Međutim, trebali biste uzeti u obzir da postoje određeni rizici.

Ako se bavite arbitražnim trgovanjem, u osnovi ćete kupiti jeftini BTC (ili bilo koji drugi kripto) i prodati ga po višoj cijeni na drugoj platformi. To može potrajati nekoliko sati dok se ne obradi. Štoviše, trebate uzeti u obzir mnoge stvari.

Bitcoin s crnom pozadinom

Prvo što morate učiniti je provjeriti cijenu na obje web stranice. Na taj ćete način shvatiti postoji li mogućnost arbitraže. Štoviše, morate shvatiti vrijedi li razlika u cijeni obje web stranice rizika.

Treće, morat ćete shvatiti hoće li troškovi biti manji od razlike u cijeni između web lokacija. Imajte na umu da burze imaju naknade za trgovanje između 0,1% i 1% po trgovini. Neke druge platforme također će imati naknade za povlačenje sredstava. Tome ćete također morati dodati BTC ili naknade za kriptovalute da biste prenijeli sredstva.

Konačno, morat ćete ponovno premjestiti sredstva s druge platforme na svoj račun. Cijeli bi postupak mogao biti nekako dosadan, ali u nekim slučajevima vrijedi novca. Također je vrijedno naglasiti da bi nestabilnost cijena mogla utjecati na cijenu imovine koju arbitrirate.

Ako je tijekom prijenosa između platforme A i platforme B, Bitcoin pao na 9500 dolara na obje platforme. Tada bi arbitražna trgovina bila već ispod vašeg cilja. Uz nju morat ćete platiti i naknade za prijenos i dodatne troškove. To je glavni rizik s kojim ste suočeni prilikom arbitražnog trgovanja.

Završne riječi o najjeftinijem načinu kupnje bitcoina

Postoje različiti načini za kupnju Bitcoina. Većinu smo prošli. Ne postoji jasan odgovor na koji je najjeftiniji način kupiti Bitcoin kreditnom karticom (ili bez nje). To je nešto što ćete morati istražiti u skladu s tržišnim uvjetima.

Postoje, međutim, platforme na kojima je cijena Bitcoina jeftinija. Ovome biste trebali dodati da postoji mogućnost pronalaska platforme s nižim provizijama za obradu prijenosa. Ako je to slučaj, moći ćete dobiti pristup najjeftinijim bitcoinima na tržištu ili barem u vašoj regiji.

Također smo vidjeli kako neke zemlje imaju višu cijenu Bitcoina ili kriptovaluta. To je povezano s ekonomskim uvjetima u svakoj od zemalja. Nadalje, ponuda i potražnja u nekim regijama su neuravnotežene, a to pruža izvrsnu priliku za arbitražno trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner