Melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának?

Ha tudni szeretné, hogy melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának, akkor jó helyen jár. Mivel a piac új, minden idők legmagasabb szintjére bővült 2020-ban és 2021 elején, számos befektető megpróbálja kitenni a Bitcoin-t (BTC). 

A cél azonban a lehető legolcsóbb belépés. A BTC-nek meglehetősen nehéznek tűnik visszatérni a korábbi, 4000 dollárhoz közeli szintre, legalábbis most. Éppen ezért nagyon hasznos lehet tudni, hogy melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának.

Nincs olyan platform, amely olcsóbban kínálná Önnek a Bitcoint, mint mások. A piac hajlamos eladni a BTC-t olyan áron, amelyet a kereslet és a kínálat szerint határoznak meg. Ennek ellenére van néhány módszer az olcsóbb Bitcoin eléréséhez. Ez nagyban függ attól a régiótól, ahol vagy, és az ország keresleti és kínálati helyzetétől.

Melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának?

A bitcoin és a kriptovaluta platformok széles skálájával szerezhető be. Ezeket a platformokat cryptocurrency exchange-ként ismerik. Ezek a tőzsdék csak néhány egyszerű lépésben kínálják a felhasználóknak a Bitcoin megvásárlásának lehetőségét.

Mint azt már tudhatod, a Bitcoin világpiaca. A kriptopénzek az egész világon bővültek, nem pedig egyes országokban. Ezért vannak különböző platformok a különböző régiókban.

Ha nagyon figyel, a Bitcoin ára ezekben az országokban eltérő lesz. Ennek oka nagyon egyszerű. Minden országnak más a realitása a BTC kereslet és kínálat tekintetében.

Egyes helyeken, például Dél-Afrikában, Nigériában, Argentínában vagy Zimbabwében a Bitcoin árával prémium áron lehet kereskedni. Ezekben az országokban ugyanis nagyobb az igény a Bitcoin iránt. Ha ezen helyek egyikén tartózkodik, akkor a legolcsóbb módja a Bitcoin hitelkártyával történő vásárlásának a külföldi platformok használata.

Mindazonáltal a kriptovaluta tőzsdék díjat számítanak fel minden egyes kereskedésért a platformjukon. Biztosan meg kell értenie, hogy melyek azok a platformok, ahol a legalacsonyabb kereskedési díjak vannak. Ezenkívül jó ötlet összehasonlítani őket és a BTC árukat a vásárláskor.

Vásároljon Bitcoin-ot banki átutalással

A banki átutalások általában a legolcsóbb módszerek a devizaszámla finanszírozására és a Bitcoin vásárlására. Ez vonatkozik más kriptovalutákra is. Csak a legnagyobb tőzsdéken kellene nyitva lennie egy kriptovaluta számlának. Ezután pénzt kell befizetnie úgy, hogy összekapcsolja bankszámláját az oldallal.

Ez csak néhány egyszerű lépésben végezhető el. Az átutalás csak néhány napot vagy akár néhány órát is igénybe vehet, a választott átviteli módtól függően. Miután a platformodon helyi pénznemben rendelkezel, akkor kiválaszthatsz egy kereskedési párt és megszerezheted a Bitcoin-ot.

Vegye figyelembe, hogy a banki átutalásnak lehetnek díjai. Ezért érdemes alaposan elemezni és megérteni, melyek a rejtett díjak. Ezt a módszert ezután össze kell hasonlítani másokkal, hogy megértsük, melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának.

A banki átutalásokat támogató platformok között szerepel a Coinbase, a Binance és más helyi és kisebb platformok. Minden attól függ, hogy milyen webhelyeket használ, és milyen szolgáltatásokra van szüksége.

Legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának hitelkártyával

Ha belegondol a Bitcoin legolcsóbb vásárlásába, figyelembe kell vennie a különféle jutalékokat, amelyek drágábbá teszik a vásárlást. Ha a legolcsóbb módszert keresi a Bitcoin vásárlására hitelkártyával, akkor tudnia kell, hogy ez jutalékot jelent.

Bár a jutalék a joghatóságtól függően változik, Ön magasabb árszinten kezd. Ezért a legolcsóbb módja annak, hogy hitelkártyával vásároljon Bitcoin-ot, ha megkeresi azt a platformot, amely a digitális eszköz számára összességében olcsóbb árat kínál.

Használjunk világos példát. Ha lehetősége van a Bitcoin két platformon (A és B) történő megvásárlására, elemeznie kell a hitelkártya-vásárlás feldolgozásáért járó jutalékot. Ezenkívül ismernie kell a BTC árát is ezeken a platformokon.

Ha a hitelkártya-vásárlásért járó jutalék megegyezik, akkor csak a BTC árára kell figyelnie. Ez könnyű dolog. A helyzet azonban bonyolultabbá válna, ha az egyik platformon magasabb a jutalék.

Ha a jutalékok és a BTC ára az egyik platformon a legmagasabb a másikhoz képest, akkor ott kell vásárolnia, ahol olcsóbb. Ez egy egyértelmű stratégia, amelyet akkor kell végrehajtania, ha a legolcsóbb módszert keresi a bitcoin vásárlására hitelkártyával.

Az olcsó bitcoinok vásárlásának alternatív módjai

A Bitcoin Reddit felhasználók megvásárlásának legolcsóbb módja az, ha megvárja a tőzsdei ajánlatokat. A kriptovaluta-tőzsdék olyan platformok, amelyek nagyszámú felhasználót akarnak vonzani. Ezért kínálnak olykor kedvezményeket a felhasználóknak.

E kedvezmények egy része a bizonyos transzferekért felszámított jutalékokra vonatkozhat. Például lehetséges, hogy banki átutalással befizetheti a pénzt jutalékok fizetése nélkül. Ez olcsóbbá tenné a Bitcoin vásárlását. Az olcsó Bitcoins vásárlásához mindig meg kell keresnie ezeket a tőzsdék által kínált lehetőségeket.

Ugyanez történhet a hitel- és betéti kártya vásárlásakor felszámított jutalékokkal. Új felhasználókat akarnak fogadni, és általában ezeket a kedvezményeket teszik meg. Használja kedvére. Ha látja ezt az esélyt, akkor mindenképpen ki kell használnia.

Tartson távol attól a platformtól, amely közvetlen hitel- vagy betéti kártya vásárlást kínál Önnek. Általában nagy jutalékot számítanak fel azokért a felhasználókért, akik hozzáférést akarnak hozzájuk. Bár nagyon egyszerűek és könnyen használhatók, a jutalékok is magasabbak.

Ha a Bitcoin legolcsóbb módját keresi, akkor ez nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Mindazonáltal, ha Ön olyan személy, aki azonnali hozzáférést szeretne kapni a BTC-hez, ez nagyszerű lehetőség lehet. Ezen platformok egy része többek között a Changelly, a Coinbase vagy a Paxful.

Olcsó Bitcoin vásárlása ATM-eken keresztül

Bitcoin ATM-ek lehet, hogy nem ez a legolcsóbb módszer a Bitcoin vásárlására. Valójában ezek általában drága platformok. Ez nem azt jelenti, hogy a Bitcoin drágább a BTC bankautomatáiban. Ezek azonban az egyik legjobb módja annak, hogy készpénzzel beléphessenek a kriptovaluta piacra.

Narancssárga Bitcoin ATM Bitcoin logóval, talán nem a legolcsóbb módja a bitcoin vásárlásának

Ha nem érzi magát kényelmesen a kriptovaluta-tőzsdék használatában, megoldás lehet a BTM-ek használata. Ezek olyan fizikai gépek, amelyek úgy néznek ki, mint a hagyományos ATM-ek. A világ minden táján sokféle helyen találhatók. Általában bevásárlóközpontokban, bevásárlóközpontokban és zsúfolt utcákban találhatók.

Bár ez nem a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának, minden bizonnyal nagyon hasznos lesz az Ön számára a hozzáférés. A platformok általában 3% és 12% között számolnak fel egy BTC vásárlást. Ugyanakkor nagyon jó és egyszerű módja a készpénzszerzésnek is. Ezen BTM-ek közül néhány támogatja a készpénzfelvételt. Annak ellenére, hogy nem a legolcsóbb módszer a Bitcoin vásárlására, minden bizonnyal nagyon hasznosak lehetnek.

PayPal, Revolut és Robinhood opciók

A Bitcoin vásárlásának másik módja a PayPal, a Revolut vagy a Robinhood használata. A tartózkodási helytől függően ezek közül egy vagy több lehetőség áll rendelkezésre. A PayPal nemrégiben támogatást adott a kriptovaluta-vásárlásokhoz. Kis összeg megfizetésével hozzáférést kaphat a BTC-hez.

Tudjuk azonban, hogy a PayPal as általában magasabb árakat számolt fel szolgáltatásaikért. Ezért meg kell értenie, hogy mely díjakat számítanak fel az átutalásokért.

paypal logó fehér háttérrel

A Revolut és a Robinhood különböző módon működik. Ezek a platformok lehetnek a legjobbak, ha kis számú kriptovalutát szeretne vásárolni. Néhány transzferüknek nincs díja. A Revolut bizonyos díjakat számít fel, ha a felhasználó havonta több mint 3 vásárlást dolgoz fel az ingyenes számlán.

Más a helyzet a prémium számlákkal. Ott havidíjat fizetsz, de kevesebb korlátod van a Bitcoin és más kriptovaluták kereskedésére. Ebben az esetben meg kell értenie, hogy a BTC ára ezen a platformon olcsóbb-e, mint a hagyományos tőzsdék.

A Robinhood ehelyett ingyenes kereskedést kínál a felhasználók számára. Igen, nem kell jutalékot fizetnie minden egyes alkalommal, amikor kereskedést hajt végre. Ennek ellenére ezt a platformot olyan üzleti modellnek tekintették, amely nem tudta a felhasználók számára a legjobb Bitcoin árat kínálni.

Ellenőriznie kell, hogy a bitcoin ára ezen a platformon olcsóbb-e, mint más versenytársaké. Ez az első dolog, amit meg kell tennie, ha meg szeretné találni a Bitcoin legolcsóbb módját a piacon.

Mi az a arbitrázs kereskedés?

Amint már tudja, mit kell keresnie a Bitcoin legolcsóbb megvásárlásához, áttérhetünk az Arbitrage kereskedésre. Az arbitrázs kereskedés olyan kereskedési stratégia, amely lehetővé teszi a nyereség megszerzését a Bitcoin árkülönbségeivel.

Ha úgy találja, hogy a Bitcoin olcsóbb egy platformon, megvásárolhatja a BTC-t, és eladhatja azt egy olyan platformon, ahol az ár magasabb. A Bitcoin árának különbségével nyereséget tudna elérni.

Tegyünk egy világos példát. Az A platformon 10 000 dolláron kereskednek. A B platformon azonban rájössz, hogy a BTC ára 10 500 dollár. Ezek 500 dollár különbség BTC-nként. Egyszerűen megvásárolhatja a BTC-t az A platformon, és eladhatja a B platformon további 500 dollárért. Ez valami kockázattal jár, de sok felhasználó ezt teszi.

Nemcsak a BTC-re kell figyelnie, hanem más kriptovalutákra is, amelyeket gyorsabban lehet átvinni a platformok között.

Nyereség, miután megtalálta a legolcsóbb módszert a Bitcoin vásárlására

Amint már tudja, melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin vásárlásának, és mi az arbitrázs kereskedés, profitálni kezdhetünk vele. Figyelembe kell azonban vennie, hogy vannak bizonyos kockázatok.

Ha arbitrázs kereskedést folytat, akkor alapvetően olcsó BTC-t (vagy bármely más kriptot) vásárol, és magasabb áron eladja egy másik platformon. Ennek feldolgozása néhány órát vehet igénybe. Sőt, sok mindent figyelembe kell vennie.

Bitcoin fekete háttérrel

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy ellenőrizze az árat mindkét oldalon. Így meg fogja érteni, hogy van-e arbitrázs lehetőség. Sőt, meg kell értenie, hogy mindkét oldal árának különbsége megéri-e a kockázatot.

Harmadrészt meg kell értenie, hogy az ezzel járó költségek alacsonyabbak lesznek-e, mint az oldalak közötti árkülönbség. Ne feledje, hogy a tőzsdék kereskedési díjai kereskedésenként 0,1% és 1% között vannak. Néhány más platformon díjak is felszámításra kerülnek. Ehhez hozzá kell adnia BTC vagy kriptovaluta díjakat is az alapok átutalásához.

Végül még egyszer át kell utalnia az alapokat a második platformról a számlájára. Lehet, hogy az egész folyamat valahogy unalmas, de bizonyos esetekben megéri a pénzt. Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy az áringadozás befolyásolhatja az Ön által választott eszköz árát.

Ha az A és a B platform közötti átvitel során a Bitcoin mindkét platformon 9500 dollárra esett. Ekkor az arbitrázs kereskedelem már a cél alatt marad. Ezen felül fizetnie kell az átigazolási díjakat és a további költségeket is. Ez a fő kockázat, amellyel szembe kell néznie az arbitrázs kereskedés során.

Végső szavak a Bitcoin legolcsóbb módjáról

A Bitcoin vásárlásának különböző módjai vannak. A legtöbbjükön átestünk. Arra nincs egyértelmű válasz, hogy melyik a legolcsóbb módja a Bitcoin hitelkártyával (vagy anélkül) történő vásárlásának. Ezt meg kell vizsgálnia a piaci viszonyoknak megfelelően.

Vannak azonban olyan platformok, ahol a Bitcoin ára olcsóbb. Ehhez hozzá kell tenni, hogy lehetőség van arra, hogy alacsonyabb jutalékokkal rendelkező platformot találjon az átvitel feldolgozásához. Ebben az esetben hozzáférhet a piac legolcsóbb Bitcoinjához, vagy legalábbis a régiójában.

Láttuk azt is, hogy egyes országokban magasabb a Bitcoin vagy a kriptovaluta ára. Ez összefügg az egyes országok gazdasági viszonyaival. Ezenkívül egyes régiókban a kínálat és a kereslet kiegyensúlyozatlan, és ez nagyszerű lehetőséget kínál arbitrázs kereskedelemre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner