Predviđanja cijena bitcoina + Vodič za vremensku traku BTC povijesti cijena

predviđanje cijene bitcoina bik tržište

Contents

Današnja cijena bitcoina uživo: BTC / USD tržišne vrijednosti u stvarnom vremenu

Kamo ide cijena Bitcoina? Preko 50 industrijskih pokretača i tresača odmjerava se s BTC prognozama

Pitajte bilo koga u kripto svijetu koji im je predviđanje cijene bitcoina i sigurno imaju prognozu, zar ne?

Iako je u 2018. cijena Bitcoina posrnula od svog prosinca 2017. godine do 19313 BTC / USD do 3131 USD, napokon je pronašla iskru na 15-mjesečnom ‘kripto-zimskom’ tržištu medvjeda u travnju 2019..

Nakon što je skočio preko 5000 USD + na najviših godinu dana od 13.387 USD prema CoinMarketCap-u (lipanj), kriptovaluta broj jedan prema tržišnoj kapitalizaciji uspjela je prebroditi propast i sumornu oluju zadržavajući se na površini krećući se do danas u rasponu od 8.000 – 12.000 USD . Ali znatiželjnici žele znati što slijedi za BTC?

MTC je zahvalan na desetcima vjerodostojnih kriptoanalitičara, istaknutih stručnjaka i istaknutih ličnosti koji su nam pružili svoje futurističke uvide u cijenu bitcoina. Ispitivanje cijele kolekcije predviđanja BTC cijena postaje zanimljivo kada upitni gledatelji počnu dolaziti u kripto industriju koja se neprestano razvija.

Napokon, formalno predviđanje ne košta ništa, pa je sljedeće zabavno zabavljati najbolje liste. Bez daljnjega, krenimo pravo u srž stvari i proći kroz brbljanje kripto zajednice.

Ovaj pregled predviđanja cijena bitcoina sastavljen je u četiri različita odjeljka:

 1. Prognoze cijena preko 50 USD za BTC kripto influencera, trgovaca, analitičara i stradalnika
 2. povijest cijena bitcoina 2009 – 2019, iz godine u godinu (pogledajte gdje je BTC bio, da biste znali kamo ide)
 3. što utječe na cijenu bitcoina; volatilnost tržišta, nestašica ponude / potražnje, vrijednost vs špekulacija)
 4. top 50 bitcoin katalizatora cijena koji bi mogli potaknuti sljedeće BTC / USD tržište bikova pokrenuto u 2019. i 2020. godini

Top 50 predviđanja cijena bitcoina: Popis prognoza za 2019., 2020.-2024

Nakon najpopularnijeg popisa najboljih BTC predviđanja, svakako istražite vremenska crta povijesti cijena bitcoina događaja i pregledajte kurirani kontrolni popis top 50 bitcoin katalizatora cijena svi kripto entuzijasti trebali bi obratiti pažnju u 2019. Vrijedno je i prepolovljenje bitcoina 2020. da bi se vidjelo zašto mnogi vjerni vođe bitcoina mogu shvatiti sljedeće predviđanja. Ovaj će se katalog značajnih influencera kontinuirano ažurirati kako se predviđanja objavljuju u javnosti.

U komentarima obavijestite Master The Crypto kako se vaša kristalna kugla podudara s ovim poznatim bitcoinerima; sve od kripto poznatih osoba do stručnjaka za BTC / USD do analitičara javnog trgovanja, pa čak i poznavatelja industrije, pogledajte popis proročanskih Babe-Ruth za 2019. poput kripto poziva od točke do mjeseca.

Sljedeći resurs za 2019. predstavlja ogroman priručnik stručnih mišljenja / vrućih zahtjeva u vezi s onim što misle da se sprema za Bitcoin u kratkom i dugoročnom razdoblju. Odgovori su prilično različiti u rasponu, a neki predviđaju da će se BTC s lakoćom ljestvicom kretati iznad vrijednosti od 20.000 USD u 2020. godini, a druge javne osobe vjeruju da # 1 priželjkivani kriptokovanica može postići cijenu od 100 000 do 1 milijuna USD u sljedećih 10 godina.

Uz to, treba shvatiti da, iako se mišljenja ovih stručnjaka temelje na mnoštvu kvantitativnih točaka podataka, molimo vas da priznate svojstvenu volatilnost tržišta bitcoina i znate da se ove prognoze za BTC / USD ne bi trebale uzimati kao financijske investicijski savjet.

Zavirite u istoriju kronološke vremenske trake cijene bitcoina da biste vidjeli gdje je bilo znati gdje i zašto svi ovi utjecajni službenici kriptovaluta predviđaju tako visoke vrijednosti BTC / USD u budućnosti.

1. Anthony ‘Pomp’ Pompliano (Bitcoin Permabull)


Suosnivač Morgan Creek Capital jedno je od najcjenjenijih imena kada je riječ o savjetima vezanim uz kripto (što pokazuje njegovo 250k + praćenje na Twitteru). Prema njegovu mišljenju, sve financijske informacije povezane s Bitcoinom trenutno ukazuju na činjenicu da će se valuta najvjerojatnije do kraja 2022. godine povećati na cijenu od oko 50 000 američkih dolara.

Neki od čimbenika, prema Pompovom mišljenju, koji izgleda trenutno uvelike utječu na cijenu BTC-a, uključuju:

 • Parabolično povećanje vrijednosti Bitcoina kojima treba vremena za stabilizaciju.
 • Medvjeđi tržišni uvjeti koji se čine da se prikradaju iznova i iznova.

Na kraju, također se spominje kako Mark Yusko, Pompov partner u kriminalu u Morgan Creeku, također vjeruje da bi Bitcoin mogao lako prijeći granicu od 75 000 dolara do kraja 2020..

2. John McAfee (Kripto križar)

Čovjek, mit, legenda. Što možete reći o Johnu McAfeeu, a što već nije rečeno? McAfee je pionir digitalne sigurnosti koji je revolucionarno promijenio način na koji su ljudi štitili svoja računala i prijenosna računala još krajem 90-ih i početkom 2000-ih. Od tada je provalio u svijet blockchaina / kripto i dao je mnoga neobična predviđanja u vezi s cijenom Bitcoina.

Za početak vjeruje da je BTC na putu do granice od milijun dolara do kraja 2020. – predviđanje koje isprva zvuči prilično glupo, ali kad uzmete u obzir relativnu točnost McAfeejevih prethodnih tvrdnji, jedno se daje barem na saslušanje čovjek izašao. S tim u vezi, treba istaknuti da je John još 2016. i 2017. nedvosmisleno izjavio da se spremaju velike stvari za Bitcoin i da će vodeći kripto uskoro vrijediti 5.000 američkih dolara. Malo je znao da će do kraja 2017. Bitcoin doseći svoju najvišu vrijednost od 20.000 USD (približno).

3. Jefferey LIU Xun (izvršni direktor XanPoola)

Jefferey Xun, izvršni direktor XanPoola – trenutnog P2P fiat gateway-a koji ne zahtijeva skrbništvo – vjeruje da će BTC najvjerojatnije propasti zbog određenih čimbenika kao što su sve manje stope financiranja, kontang itd. Također je mišljenje da će se u bliskoj budućnosti i niz drugih altcoin ponuda vrlo vjerojatno spustiti – trend koji je bio prilično vidljiv tijekom posljednjih 12 mjeseci. U smislu budućnosti altcoin tržišta općenito, dodaje Xun

“Altcoins će izgubiti tržišnu granicu zbog neke novije imovine / digitalne ponude koja dolazi na tržište. Razmislite o projektima kao što su Pokla, Eth 2.0 itd.… U osnovi tvrtke koje su bile domaćini ICO-a 2017. godine, a zatim još nisu lansirale svoj proizvod. Kad ti proizvodi konačno krenu u život, dobit će dominaciju protiv tone postojećih altova, a možda čak i Bitcoina. “

4. Max Keizer

Jedan od najranijih zagovornika svega, što je Bitcoin, Max Kiser govorio je o glavnoj digitalnoj valuti otkako je njezina tržišna vrijednost po oskudnoj cijeni od oko 3 dolara. Uz to, također je voditelj programa nazvanog ‘Keizer Report’ – financijski orijentirana emisija koja je uvijek iznova isticala prednosti kriptotehnologije, kao i izložila pristranu inflatornu politiku središnjih banaka širom svijeta..

Na temu monetarnog potencijala Bitcoina, Kaiser je nedavno objavio da je digitalna valuta spremna probiti se kroz svoj prethodni ATH i uskoro se popeti na oko 28.000 američkih dolara.

5. Trace Meyera

Veteran investitor ‘Trace Meyer’ koji se obogatio radeći u raznim tradicionalnim tržišnim sektorima već je dugo glavni zagovornik Bitcoina. Meyer je objavio svoj prvi pro-BTC blog još 2011. godine – u vrijeme kada se digitalna imovina trgovala za oko 0,25 dolara po tokenu. Uz to, krajem prošle godine, nevjerojatni poduzetnik / gorljivi branitelj slobode govora pustio tweet u kojem je tvrdio da je koristeći svoje jedinstveno izrađene algoritme predviđanja bio posve siguran da će cijena Bitcoina u narednoj budućnosti doseći 115 000 USD.

6. Tom Lee

Mnogi iz globalne financijske zajednice, osnivača Fundstrat Global Toma Leeja smatraju višegodišnjim kripto bikom. To je zato što je Lee često hrabro tvrdio o budućnosti različitih kriptovaluta – a mnoga od ovih predviđanja padaju im na lice. S tim da je rečeno, nije kao da Leein savjet o ulaganju nije puno puta bio aktivan u prošlosti.

Govoreći o temi buduće procjene BTC-a, predsjednik Uprave Fundstrat tvrdio je da bi se zbog povećanja troškova rudarstva vodeće digitalne valute cijena jednog žetona mogla vrlo lako povećati na oko 25 000 USD teritorija.

7. Bobby Lee

Član uprave i osnivač / izvršni direktor tvrtke BalletCrypto zaklade BTC – Bobby Lee – jedan je od rijetkih stručnjaka koji je točno predvidio da će Bitcoin dosegnuti oko 3 tisuće dolara negdje početkom 2019. S tim u vezi, Lee sada vjeruje da je vodeći kriptocoin doživjet će bik trčanje tijekom 2020. godine, što će mu pomoći prilično brzo potaknuti njegovu cijenu prema gore. I ne samo to, već također tvrdi da će do kraja 2021. BTC doseći maksimum od 333 000 USD prije nego što se još jednom sruši i spusti na oko 40 000 USD.

8. Andy Hoffman

Hoffman je kripto savjetnik, kao i izvršni direktor Coingoldcentrala. Uz to, između 2011. i 2017. radio je kao direktor marketinga velikog, cijenjenog trgovca polugama, Milesa Franklina. Razrađujući svoje stavove o budućnosti Bitcoina, rekao je MasterTheCrypto:

„Procjenjuje se da je globalno tržište obveznica trenutno procijenjeno na nešto više od 100 bilijuna američkih dolara, od čega je 15% negativnog prinosa – dok ukupna fiat valuta iznosi 90 bilijuna američkih dolara, ukupna kapitalizacija dionica iznosi 80 bilijuna američkih dolara, a tržišna kapitalizacija svega zlata ikad iskopano 9 bilijuna dolara. Bitcoin je daleko superiornija vrijednosna imovina od zlata, pa očekujem da će jednog dana vrijediti više od zlata. Također, s vremenom bi mogao uzurpirati neke funkcije naslijeđene imovine, čineći je vrijednom znatno više. Stoga je moja “konzervativna” procjena da će u roku od pet godina vrijediti najmanje 5 bilijuna dolara ili više od 250.000 američkih dolara / BTC. “

9. Russell Okung

Vidjevši da se ime NFL zvijezde Russell Okung, uz imena sezonskih kripto igrača kao što su Trace Meyer i Bobby Lee, u početku može činiti prilično smiješnim, međutim, lijevi pribor iz Los Angeles Chargersa jedan je od najglasnijih podržavatelja Bitcoina u posljednjih godinu dana ili tako. Za početak je podnio službeni zahtjev NFL-u da igračima omogući primanje njihovih uplata u kripto (ako to žele). I ne samo to, već je uspio uvjeriti i druge etablirane sportske velike perike poput Quarterbacka Buffalo Billsa Matta Barkleyja da se pridruže kripto teretnom vlaku.

Ranije ovog mjeseca Okung je u Los Angelesu bio domaćin Bitcoin (BTC) konferencije radi širenja svijesti o kriptovalutama općenito. Događaju je prisustvovao tko je tko kripto, uključujući:

 • Bitcoin programer Jimmy Song
 • Anthony Pompliano
 • Kripto investitor i podcaster Peter McCormack.

10. David Drake

Drake, koji je osnivač LDJ Capital, vjeruje da, kako svijest o kripto kripama raste, ne bi bilo iznenađujuće vidjeti da Bitcoin postaje sve skuplji. S tim u vezi, vjeruje da će do kraja godine BTC porasti na cijenu od oko 30.000 američkih dolara. I ne samo to, čini se da se njegov optimizam provlači i izvan Bitcoina u niz drugih altcoina – za koje vjeruje da će igrati sve veću ulogu u svakodnevnom životu globalnog ekonomskog sektora.

11. Jeet Singh

Indijsko-američki poslovni poduzetnik Jeet Singh vjerojatno je najpoznatiji po tome što je suosnivač Art Technology Group – pothvata koji je pionirsko upotrijebio softver i druge digitalne tehnološke medije na tržištu e-trgovine tijekom ranih 90-ih. Projekt je bio izuzetno uspješan i potisnuo je Singha i njegovog partnera Josepha Chunga ispred i središte globalne financijske pozornice.

Prema Singhovoj procjeni, Bitcoin će najvjerojatnije kratkoročno patiti od razdoblja nestabilnosti – što će uzrokovati premiranje digitalne imovine oko oznake 10k već neko vrijeme. Nakon tog razdoblja, vjeruje da će se imovina povećati iznad praga od 50 000 USD. Na kraju, također se spominje da je u posljednjih šest godina Singh radio isključivo kao menadžer portfelja kriptovaluta.

12. Tim Draper

Osnivač nekoliko etabliranih pothvata kao što su Draper Associates i DFJ, Tim se široko smatra kumom virusnog marketinga – uglavnom zbog njegove upotrebe internetskih medija kao što su Skype, Hotmail itd. Tijekom posljednje 2-3 godine imao je bio glasni zagovornik svih kripto stvari i vjeruje da će cijena Bitcoina najvjerojatnije doseći mamutsku cijenu od 250 000 USD do kraja 2022. godine.

13. Vinny Lingham

Lingham, koji je član uprave BTC zaklade, kao i suosnivač Civic-a, vjeruje da je vrijednost Bitcoina predodređena da raste i da na kraju prolazi kroz nekoliko ciklusa “procvata i propasti”. S tim u vezi citiran je:

“Bitcoin je trenutno s 2,5% šanse da vrijedi 100 tisuća američkih dolara ili s 25% šanse da vrijedi 1 milijun američkih dolara.”.

Iako je Lingham vrlo optimističan u pogledu cijene Bitcoina, on nema vremensku liniju kada će glavna kripto imovina započeti svoj uspon i dostići svoje financijske visine. Za početak, budući da je BTC i rijetka i vrijedna roba, njegova će vrijednost neprestano rasti. Međutim, Lingham priznaje da se, kako bi vrijednost alt-valute porasla, mora preći sa samo digitalne robe na skladište vrijednosti i kao legitimni transakcijski medij.

14. Cameron Winklevoss

Cameron i njegov brat Tyler Winklevoss odgovorni su za uspostavljanje Gemini – jedne od najvećih svjetskih platformi za razmjenu kriptovaluta. S tim u vezi, Cameran je od samog početka bio naklonjen BTC-u (kao i nizu drugih digitalnih sredstava). I ne samo to, braća su poslužila kao neki od prvih mainstream zagovornika ove rastuće klase imovine.

Na temu budućeg tržišnog potencijala Bitcoina, Cameron je iznova i iznova izjavio da zbog dugoročnih SOV svojstava imovine ima potencijal brzog stjecanja vrijednosti, pa čak i postizanja cjenovne točke od 320 tisuća dolara po žetonu u sljedećih nekoliko desetljeća.

15. Kenneth Rogoff

Bivši šef MMF-a (Međunarodnog monetarnog fonda) nije veliki vjernik u moći kriptografije. U osnovi, vjeruje da će se zbog upotrebe Bitcoina za utaju poreza i pranje novca kripto industrija u cjelini morati suočiti sa sve većom količinom topline regulatornih agencija po cijelom svijetu – nešto što će na kraju dovesti do propasti klase imovine u potpunosti. Na tu temu citiran je Rogoff:

“Mislim da će Bitcoin vrijediti mali djelić onoga što je sada ako krenemo za deset godina … Vidio bih da je 100 dolara puno vjerojatnije od 100.000 američkih dolara za deset godina.”

16. Bill Gates

Milijarder koji se redovito pojavljuje na popisu najbogatijih pojedinaca na svijetu kripto je mrzitelj otkako je Bitcoin izašao u prvi plan još 2011. Na primjer, prije nekoliko godina Gates je zabilježio da je klasa imovine bila čista vrsta „teorije veće budale“ vrste ulaganja. I dok nikada nije dao službeno predviđanje cijene za Bitcoin, posve je siguran da će imovina u sljedećih nekoliko godina postati bezvrijedna.

17. Joe Davis

Davis je cijenjeni ekonomist koji vjeruje da postoje dobre šanse da bi se cijena Bitcoina mogla spustiti na nulu u sljedećih nekoliko godina. Uz to, također ističe da je, budući da se cijena BTC-a temelji samo na nagađanjima, podložna suludim promjenama cijena.

I na kraju, Davis – koji trenutno služi kao šef Vanguardove skupine za investicijsku strategiju – vjeruje da bi ljudi novac trebali uložiti samo u tradicionalna investicijska sredstva za koja je poznato da svojim vlasnicima daju konačan povrat. Davis nadalje kaže da je Bitcoin loša zaliha vrijednosti zbog svoje volatilnosti i savjetuje ljude da ulažu samo u provjerenu imovinu.

18. John Pfeffer

Partner iz tvrtke Pfeffer Capital uvijek je iznova podržao Bitcoin jer vjeruje da je digitalna valuta jedna od prvih održivih imovina koja posjeduje moć u potpunosti zamijeniti zlato.

Uz to, u prošlosti je također spomenuo da, ako BTC postane glavna trgovina vrijednosnim papirima, ne bi bilo iznenađujuće kad bi vrijednost jednog tokena skočila preko 700 000 USD. Da bi potkrijepio svoje tvrdnje, nedavno je objavio neke statistike: Pfeffer je izjavio da, ako je BTC nekako uspio zamijeniti sve svjetske zlatne poluge u privatnom vlasništvu (procjenjuje se da vrijedi 1,6 bilijuna dolara), Bitcoin u optjecaju (u tom trenutku ) bi postao vrijedan 90.000 američkih dolara po komadu – cijena od koje će glavna digitalna valuta i dalje rasti u vrijednosti.

19. Aleksej Ermakov

Ermakov je izvršni direktor Aximetrije, mobilnog novčanika i financijske usluge sljedeće generacije za tradicionalnu i kripto imovinu. Prema njegovoj procjeni, Bitcoin će postati jedno od glavnih sredstava za očuvanje bogatstva kako odmičemo u budućnost – posebno dok ljudi širom svijeta prelaze na digitalni način vođenja svojih financija. Uz to, također vjeruje da će s vremenom kriptovalute (posebno Bitcoin) i dalje dobivati ​​zamah i procvat zbog jednostavne činjenice da je BTC jedan od rijetkih financijskih instrumenata koji se lako može prenijeti preko međunarodnih granica bez ikakvih ograničenja.

Prema procjeni Ermakova, ne bi bilo iznenađujuće vidjeti da Bitcoin doseže cijenu od 70 000 USD u sljedećih nekoliko godina.

20. Leonid Matveev

Prema Matveevu, voditelju trendovske analitike za valove, mnogi čimbenici utječu na tržište kriptovaluta u bilo kojem trenutku – a jedan od glavnih je stvarna upotreba kriptovaluta. Međutim, zbog poplave ovog tržišta posljednjih godina, vjeruje da će više od 95% svih trenutnih kriptovaluta zauvijek nestati u sljedećih 10 godina. Matveev je za MasterTheCrypto rekao:

“Do danas se malo valuta može natjecati s Bitcoinom. Vjerovanje u novu tehnologiju prijenosa vrijednosti potvrđuje relativno široka uporaba Bitcoina u cijelom svijetu. Nekoliko čimbenika služi kao pokretač rasta popularnosti bitcoina. “

Ti čimbenici uključuju:

 • Razvoj infrastrukturnog okvira koji korisnicima omogućuje razmjenu Bitcoina za fiat novac.
 • Rastuće potrebe sudionika na financijskom tržištu u diverzifikaciji rizika. Primjerice, nove vrste imovine – poput Bitcoina – nisu u korelaciji s tradicionalnim vrijednosnim papirima, što ulaganja čini sigurnijima.
 • Globalna razmjena poreznih podataka prisiljava ljude koji žele držati svoju ušteđevinu skrivenom, da traže druge načine za bijeg.

21. Craig Russo

Craig je osnivač PEER-a, startupa sa sjedištem u Bostonu koji stoji iza popularnog kripto / gaming medija SludgeFeed. U ovoj procjeni, cijena Bitcoina nastavit će nadmašivati ​​ostale alternativne klase imovine tijekom sljedećih nekoliko godina. U kratkom roku (1-2 godine), kaže da se ne bi iznenadio kad bi vidio da BTC trguje u rasponu od 20 do 30 tisuća dolara, uklanjajući prethodne vrhunce svih vremena. I ne samo to, već također vjeruje da će s prilivom institucionalnih dolara i likvidnijih terminskih proizvoda, vodeća kripto valuta početi smanjivati ​​svoju volatilnost – što će omogućiti cijeni Bitcoina da svjedoči širem opsegu ponašanja na tim razinama.

Uz to, Russo potpuno jasno daje do znanja da nije jedan od ljudi koji vjeruje da će globalni ekonomski pad biti bitkovit za Bitcoin. S tim u vezi, Russo je za MasterTheCrypto rekao:

“Na kraju dana, Bitcoin je postojao samo u makro okruženju s rizikom i jednostavno ne vjerujem da će se ulagači i dalje držati BTC-a ako vidimo pad na tržištima dionica.”

22. Michael Poutre

Michael Poutre cijenjeni je lider u industriji koji trenutno služi kao upravni partner u Terraform Capital – investicijskom fondu koji se fokusira na razvoj blockchain tvrtki. Razjašnjavajući svoja razmišljanja o budućnosti Bitcoina, rekao je za BEG da je činjenica da se prvoklasna digitalna imovina stabilizirala oko 10.000 američkih dolara dovoljan dokaz da je tu da ostane – točka oko koje bi se vjerojatno moglo raspravljati prije samo nekoliko godina . Nadalje, Poutre ističe činjenicu da vlade širom svijeta počinju prihvaćati prednosti digitalnih valuta, što rezultira time da mnogi Bitcoin polako gledaju kao na „digitalno zlato“ (kao i na dobru mogućnost zaštite za malaise du jour). U mnogim se slučajevima Bitcoin pokazao učinkovitijom zaštitom od žive. Nadalje je rekao MasterTheCrypto:

“Iako je iskopano 17 milijuna (ili nešto više) od 21 milijuna Bitcoina, postoje čimbenici za razmatranje koji mogu i trebaju utjecati na kretanje cijena. Trenutna cijena Bitcoina odražava tržišnu granicu svih poznatih miniranih kovanica, no u jednom ćemo trenutku početi postavljati cijene Bitcoina na temelju ‘dostupnog plutajućeg sloja’ – a to bi moglo prouzročiti izdašan rast cijene. Terraform vjeruje da će se cijena Bitcoina udvostručiti u odnosu na trenutne cijene u sljedećih 6 mjeseci, a mi imamo ciljanu cijenu od 24 mjeseca od 50 000 američkih dolara po BTC-u. “

23. Nicholas Pelecanos

Pelecanos je jedan od glavnih savjetnika NEM Ventures-a i dio je globalnog kripto ekosustava od samog početka. Prema njegovom mišljenju, Bitcoin će svjedočiti nekoliko opipljivih povećanja cijena u svojoj srednjoročnoj i dugoročnoj budućnosti zbog određenih čimbenika kao što su:

 • Količina neto globalnog duga dosegla je rekordne razine.
 • Tehnički pokazatelji poput prinosa na obveznice signaliziraju nadolazeću financijsku krizu.

Prema Pelecanosovom mišljenju, samo spomenuti čimbenici daju zastrašujuću sliku onoga što može imati budućnost. Stoga vjeruje da većina središnjih banaka i vlada širom svijeta već mogu vidjeti nadolazeću krizu i svjesni su da, za razliku od 2008. godine, nisu u stanju spasiti bankarski sustav. Nadalje je rekao MasterTheCrypto:

„U slučaju bankarske krize, zakoni o Bail-inu omogućavaju bankama da zamrznu dio ušteđevine s računa svojih korisnika, a zatim njihovim korisnicima dodijele bankovne dionice (koje će tijekom financijske krize propustiti većinu svoje vrijednosti) . Kad ljudi postanu svjesni da njihova bankarska ušteđevina nije sigurna, mogu vidjeti priljev velikog kapitala u Bitcoin. Ako Bitcoin može privući samo 5% globalne štednje kućanstava, očekivali bismo 7-postotni rast od današnje cijene ili 58 000 BTC dolara. Mogu zamisliti da bi negativne kamatne stope imale sličan učinak. “

24. Serena Williams

Globalna ženska teniska ikona objavila je tweet prije nekoliko mjeseci navodeći da je dio svoje životne zarade uložila u Bitcoin. I ne samo to, putem objave na Instagramu početkom ove godine, sportska ikona također je otkrila svojim sljedbenicima da je još 2014. potajno pokrenula investicijsku tvrtku pod nazivom ‘Serena Ventures’ – putem koje je ulagala u Coinbase. I dok Serena nije dala točan broj koliko bi se vrijednost Bitcoina mogla povećati u budućnosti, njezina potpora samoj sebi za vodeći kriptocoin pokazuje da je valuta predodređena za velike stvari u budućnosti.

25. Ashton Kutcher

Glumac i svojedobni model ‘Ashton Kutcher’ pokrenuo je vlastitu tvrtku za rizični kapital – A-Grade Investments – unatrag gotovo deset godina. Kao dio svog profesionalnog bavljenja, Kutcher je još 2013. uložio neotkrivenu svotu novca u BitPay. Ne samo to, sljedeće je godine sudjelovao u krugu financiranja za BitGo – blockchain tvrtku za cyber-sigurnost, vrijednu 12 milijuna dolara..

Prema Kutcherovom mišljenju, kripto je put kojim se ljudi osjećaju sigurnima u vezi sa svojim bogatstvom, a Bitcoin je posebno bogatstvo koje ima potencijal u potpunosti obnoviti način funkcioniranja globalnog ekonomskog sustava.

26. Murad Mahmudov

Voditelj ‘On the Record’ – podcasta na kojem se nalaze neka od najvećih imena iz kripto svijeta – Murad vjeruje da će se Bitcoin povećati do maksimuma u sljedećih 12-16 mjeseci. Uz to, spominje se da je tijekom jednog od svojih nedavnih razgovora s Toneom Vaysom naglasio kako je Bitcoin uskoro trebao skočiti preko granice od 20.000 dolara, izjava s kojom se Vays složio rekavši:

“Postoji 40% šanse da se to dogodi sljedeće godine.”

27. Jim Blasko

Blasko je osnivač Bitcoin Talk radija i već je gotovo desetljeće pozicioniran u monetarnim izgledima Bitcoina. Prema ovim izračunima, buduća financijska vrijednost digitalne imovine može se proteći negdje između 100.000 i 200.000 američkih dolara do kraja 2020. ili početkom 2021. Razrađujući svoje stajalište malo dalje, Blasko ističe da je zbog bitkoinove nagrade za rudarstvo prepolovljena (od 12,5 bitcoina po bloku iskopano na 6,25 bitcoina) ne bi bilo šokantno vidjeti da se sve više i više FOMO prožima tržištem, čime se cijena digitalne valute podiže do novih visina.

28. Robin Singh

Osnivač Koinly.io vjeruje da doseg Bitcoina raste zajedno s njegovom cijenom pa nema razloga pretpostavljati da će se dugoročno usporiti. S tim u vezi, rekao je MasterTheCrypto-u da kratkoročna cijena imovine uvelike ovisi o tome hoće li projekti poput Vage biti objavljeni u javnosti – i da su primljeni s entuzijazmom koji se podudara sa svim hypeom koji trenutno okružuje ovu nadolazeću ponudu stabilnih novčića.

Uz to, Singh također ističe da će interes velikih tvrtki i dalje igrati veliku ulogu u rastu cijena Bitcoina u 2019. godini, ali neponovljivo pokretanje Bakkta prije samo nekoliko dana pokazalo je da ne treba vjerovati u svu pompu oko ovog prostora – pogotovo jer BTC je pao za više od 2 tisuće dolara od pokretanja.

“Moja prognoza cijene za 2020. na temelju trenutnih tržišnih uvjeta bila bi oko 8 tisuća američkih dolara. Ali opet, BTC je nestabilan i ako Vaga bude puštena, cijena bi mogla doseći 15-20 000 USD. “

29. Joe DiPasquale

Prema mišljenju DiPasqualea, cijena BTC-a mogla bi se kretati između 10.000 i 100.000 USD tijekom sljedećih 5 godina. To je zato što vjeruje da će se različiti temelji povezani s glavnom alt-valutom izuzetno vjerojatno mijenjati kako vrijeme prolazi.

30. Matias Dorta

Osnivačica ICO Informera, Dorta vjeruje da će se do kraja iduće godine cijena Bitcoina kretati oko regije od 30 000 USD +. To je zato što predviđa da nekoliko zemalja usvoji kripto-imovinu kao rezervnu valutu prije kraja narednog desetljeća. Uz to, u intervjuu je također izjavio da će, kako idemo u budućnost, narativ o “digitalnom zlatu” povezan s Bitcoinom samo nastaviti dobivati ​​sve više i više snage.

31. Bobby Ullery

Ullery, glavni tehnički direktor kripto tvrtke Waysay, veliki je pobornik vodećih digitalnih sredstava poput Bitcoina i Ethereuma. Prema njegovim izračunima, gore spomenute valute dijelit će 4,5 trilijuna dolara tržišne kapitalizacije do 2020. I ne samo to, već i Ullery vjeruje da će do 2020. (vrijeme kada će u opticaju biti približno 18.375.000 BTC) cijena jednog Bitcoina porasti na 61.900 američkih dolara.

32. Fred Schebesta

Fred Schebesta vjerojatno je najpoznatiji po tome što je suosnivač i izvršni direktor tvrtke Finder – medija koji ima pristojnu prisutnost u svijetu kripto financija. Vjeruje da cijena Bitcoina može eksplodirati do kraja 2020. godine, međutim, zasad će se valuta najvjerojatnije i dalje kretati oko regije od 10.000 USD.

34. Fran Strajnar

Fran je vjerojatno najpoznatiji po tome što je osnivač i izvršni direktor kripto / blockchain tvrtke Techemy Ltd. Ima prilično optimistične izglede kada je BTC u pitanju i vjeruje da će se do početka 2020. vodeća kriptovaluta moći probiti iznad 200.000 dolara ocjena. Njegove se procjene temelje na činjenici da je stopa usvajanja BTC-a (koja se prilično brzo povećavala u posljednjih nekoliko godina) izravno proporcionalna njegovoj cijeni.

34. Sam doktor

Fundstratov strateg za kvante Sam Doctor bitko je bitcoin koji vjeruje da rašireno kriptokop može dovesti do smanjenja cijene para BTC / USD, istodobno povećavajući omjer rasta troškova prijenosa vodeće digitalne valute. Uz to, prema nedavnom tweetu Doctora, on misli da će Bitcoin završiti godinu po cijeni od oko 36 000 USD.

35. Jack Dorsey

Jack Dorsey, suosnivač Twittera, veliki je pristaša Bitcoina – ponajprije zato što i sam posjeduje masivan dio vodeće kriptovalute. Uz to, također ima udio u Lightning Labs – pothvatu odgovornom za stvaranje / rad BTCs Lightning Network-a. Po Dorseyjevim vlastitim riječima, on je “izuzetno bikovit” prema dugoročnim izgledima BTC-a, dok ide dotle da kaže da će kripto imovina jednog dana postati jedinstvena globalna valuta svijeta. Međutim, u svom pristupu nije nerealan i vjeruje da će za takav globalni pomak trebati najmanje 10 godina jer još uvijek nemamo potrebne tehnološke mogućnosti potrebne za uvođenje Bitcoina kao dnevne valute transakcije.

36. Roger Ver

Jedan od najpoznatijih kriptoevanđelista na svijetu, Ver tjera ljude da kupuju Bitcoin od početka polovice 2011. godine – doba kada se digitalna valuta prodavala za mršavih 10 dolara. Da bi pojasnio koliko je Ver strastven prema kripto, već dulje vrijeme daje odvažne oklade u vezi s BTC-om. Primjerice, 2011. godine se okladio u sjajnih 10 tisuća dolara na činjenicu da će bitcoin u sljedeće dvije godine faktor 100 premašiti zlato, srebro, američko tržište dionica i američki dolar. Verovo predviđanje isključeno je s razlikom od samo 60 dana.

Također je vrijedna spomena činjenica da Ver vjeruje da je Bitcoin Cash (BCH) pravi Bitcoin jer se i dalje drži izvorne vizije premier digitalnog novčića. S tim u vezi, vjeruje da će BCH na kraju nadmašiti BTC po svojoj cijeni te će se u sljedećih nekoliko godina povećati na oko 250 000 USD.

37. Ronnie Moas: 28.000 dolara

Uvaženi analitičar Ronnie Moas izjavio je prošle godine da će se financijska budućnost Bitcoina popeti 2019. godine, a digitalna valuta zaključila je godinu po cijeni od preko 28 000 američkih dolara. Krajem prošle godine također je naglasio da nekoliko institucija, zajedno sa mnogim svjetskim financijskim elitama, pokušavaju prestrašiti povremene ulagače manipulirajući velikim tržištem.

38. Brandon Quittem

Neovisni kripto autor / analitičar Brandon Quittem vjeruje da će do kraja iduće godine Bitcoin vrijediti približno 75 000 USD – što je otprilike 10 puta više od cijene koja danas predstavlja premijerni digitalni token.

39. Wences Casares: milijun dolara

Bitcoin bik Wences Casares također je jedan od onih frajera koji vjeruju da je Bitcoin u sljedećih 10-ak godina krenuo do granice od milijun dolara. Međutim, dao je svoju hrabru tvrdnju u vrijeme kad je BTC narastao i bio blizu njegove najviših vrijednosti od 20.000 dolara. Za one naše čitatelje koji možda nisu svjesni tko je Casares, on je argentinski poduzetnik koji je osnovao pokretanje bitcoin novčanika Xapo.

Prema jednom od njegovih nedavnih intervjua, svoj je prvi Bitcoin kupio još 2011. godine kako bi zaobišao probleme volatilnosti s kojima se suočio argentinski pezo. Također je spomenuo kako će se mnogi investitori uskoro šutnuti zbog toga što ranije nisu kupili Bitcoin – tj. Otprilike u vrijeme kada se valuta trgovala između 10.000 i 20.000 dolara.

40. Chamath Palihapitiya

Čini se da se kapitalistički / bivši zaposlenik Facebooka Chamath Palihapitiya slaže s Casaresom i misli da će Bitcoin vrijediti milijun američkih dolara (u sljedećih 20 neparnih godina) (a u sljedećih 36-48 mjeseci kretat će se na oko 100.000 USD. Palihapitiya ima bujnu povijest povlačenja pametnih poslovnih poteza – što je istaknuto njegovom odlukom da postane suvlasnik Golden State Warriorsa, NBA franšize koja je pet godina zaredom došla do finala. I ne samo to, Tvrtka Social Capital trenutno ima pod svojom kontrolom više od 1,2 milijarde američkih dolara korisničkih sredstava. I dok nije jasno koliko BTC Palihapitiya trenutno posjeduje, procjenjuje se da danas posjeduje između 400 000 i 1 milijun bitcoina. Na pitanje zašto toliko je voljan bitcoin? Palihapitiya kaže da je bitcoin “fantastična živa ograda i zaliha vrijednosti protiv autokratskih režima i bankarskih institucija”.

41. Kay Van-Petersen

Cijenjeni financijski analitičar Kay Van-Petersen povezan je s nekoliko velikih institucija poput “Saxo banke” tijekom proteklog desetljeća. Međutim, sada se specijalizirao za kriptoanalitiku i zabilježio je da će Bitcoin vrijediti oko 100.000 američkih dolara do 2028. Uz to, također vjeruje da će kripto na kraju činiti 10% cjelokupnog dnevnog prometa valuta u budućnost – na kraju se natječući s mnogim utvrđenim fiat valutama. Na kraju, također se spominje kako prema studiji koju je objavio Unblock.net, Van-Petersenovi podaci izgledaju matematički valjani.

42. Mike Novogratz

Bivši izvršni direktor Goldman Sachsa i osnivač investicijske tvrtke Galaxy Digital ‘Mike Novogratz’ još je u prosincu 2018. predvidio da će tijekom 2019. vrijednost Bitcoina postupno rasti i na visokoj razini zatvoriti godinu. I ne samo to, već je predvidio i da će do početka 2020. godine nekoliko uspostavljenih financijskih institucija ući u ovaj prostor – dopuštajući tako da cijena različitih kriptovaluta raste.

43. Spencer Bogart

Partner Blockchain Capital-a Spencer Bogart cijenjena je figura u mnogim kripto krugovima zbog svojih pronicljivih predviđanja cijena, kao i matematički ispravne analize. To najbolje ističe činjenica da ga redovito zovu da govori na mnogim blockchain / kripto-konferencijama diljem svijeta.

Što se tiče njegovih izgleda za BTC cijene, Bogart razgovarao s Bloombergom početkom ove godine i izjavio da će se do kraja 2019. cijena Bitcoina stabilizirati – nakon čega će opet započeti svoj financijski uspon prema gore. Uz to, također vjeruje da će zbog učinkovitosti / korisnosti bitcoin mreže digitalna valuta steći sve više snage u globalnoj areni financija..

44. Llew Classen

Izvršni direktor Zaklade Bitcoin, Llew Clasen, prethodno je rekao da će do kraja 2018. godine cijena Bitcoina doseći minimalnih 40 000 američkih dolara – predviđanje koje nije uspjelo s prilično velikom razlikom. Od tada je Classen ostao prilično tih i suzdržavao se od davanja bilo kakvih drugih predviđanja.

45. Sonny Singh

Sonny Singh, Bitpay CCO, nedavno je rekao da vidi da se cijena Bitcoina do Dana zahvalnosti 2019. povećala na oko 20 000 USD. Da bi potkrijepio svoje tvrdnje, Singh je citirano nekoliko čimbenika kao što su:

 • Pokretanje više kripto ETF-ova unutar ovog prostora.
 • Sve veći priljev novca za razne kripto-povezane startupove tijekom posljednjih godinu dana.

46. ​​Tai Lopez

Iako je Lopez u kripto ušao prilično kasno u usporedbi s većinom svojih suvremenika, uvaženi investitor nedavno je izjavio da bi, ako bi globalna dijaspora milijunaša izdvojila samo 1 posto svog udjela u bitcoin, cijena vodeće kripto-imovine porasla na 60.000 USD u roku od samo 6-12 mjeseci. Slično tome, u nekim drugim svojim videozapisima zabilježio je da bi Bitcoin mogao postati vrijedan milijun dolara do 2024. godine.

47. Zhao Dong

Zhao Dong je vjerojatno najpoznatiji po tome što je jedan od najvećih OTC trgovaca bitcoinima u Kini. U prošlosti je hrabro tvrdio da ciljna cijena Bitcoina od 50.000 USD uopće nije bila teška i da će cijena glavne imovine porasti negdje između 100% – 200% tijekom sljedeće tri godine.

48. Arthur Hayes

Arthur Hayes dobro je poznat u industriji – uglavnom zbog svoje trenutne uloge izvršnog direktora BitMEX-a. I dok bi netko bio u iskušenju vjerovati da Hayes ima izuzetno bikovit pogled na kripto tržište, u nedavnom je intervjuu tvrdio da će Bitcoin doživjeti najniže razine tijekom cijele 2019..

49. Justin Sun

Justin Sun postao je glavni igrač u globalnom kripto ekosustavu – s izvršnim direktorom TRON-a čak je nedavno izbacio ogroman novac kako bi večerao s legendarnim investicijskim savantom Warrenom Buffettom. Što se tiče njegovih predviđanja za Bitcoin, Sun je u intervjuu ranije ove godine izjavio da će se digitalna valuta trgovati negdje između 3000 i 5000 dolara za cijelu 2019. godinu.

50. NAS

Nasir bin Olu Dara Jones – poznatiji pod umjetničkim imenom NAS – jedan je od onih rizičnih kapitalista čije ime često leti ispod radara zbog njegovih hip-hop udruga. Međutim, davne 2014. NAS je pokrenuo tvrtku koja se zove QueensBridge Venture Partners (QBVP) putem koje je uložio velika sredstva u Bitfury. I ne samo to, kao dio svoje VC potrage, reper je također uložio u mnoge druge tvrtke, uključujući:

 • Coinbase
 • Robin Hood
 • Blokiraj Cypher

Iako se nedavno suzdržavao od davanja bilo kakvih glavnih predviđanja cijena u odnosu na BTC, uvjeren je da će se vodeća kripto valuta razviti u vlastiti neovisni sektor u sljedećih 5-10 godina.

51. Njuškati psa

Svima omiljeni reper Snoop Dogg – koji je prije toga prolazio po raznim pseudonimima kao što su Snoop Lion, D.O.G.G, itd. – veliki je vjernik Bitcoina. U prošlosti je uložio velika sredstva u mnogo različitih kripto pothvata, uključujući platformu za razmjenu / trgovanje altcoinima Robinhood, zajedno s drugim poznatim osobama kao što su Jared Leto i Ashton Kutcher.

53. David Mondrus

Mondrus, koji je izvršni direktor Trive – platforma dizajnirana za uklanjanje “lažnih vijesti” s interneta – čini se da se slaže s Johnom McAfeeom i smatra da bi bitcoin mogao u sljedećih desetak godina doseći vrijednost od milijun dolara. Vjeruje da će zbog sve veće potražnje za BTC-om cijena digitalne imovine i dalje eksponencijalno rasti.

53. Eric Wade iz Crypto Capital-a

Eric Wade, dugogodišnji navijač za kripto, koji je nekoć kopao bitcoin, a sada vodi bilten o tržištu kriptovaluta u Crypto Capitalu, predviđa cijenu BTC-a za 2020. godinu na 50 000 USD zbog jednostavne formule. To nije promjena u osnovama, već veliki porast u usvajanju i tehnološkom razvoju. Vjeruje da će prepolovljenje bitcoina biti svjećica, a ako BTC prijeđe 20.000 dolara, tada će se pokrenuti ista bikova panika FOMO iz 2017. i pucati ravno do 50.000 dolara puno brže nego što mislite.

Ažuriranja predviđanja cijene bitcoina za 2019. i 2020

Ovaj rastući popis predviđanja cijena bitcoina u 2019. godini za 2020. godinu i dalje nastavit će se razvijati kako se na sve više upita dobivaju odgovori od najboljih analitičara i pronicljivih suradnika u zajednici. Iako je možda zabavno zabavljati se ovim hrabrim futurističkim prognozama vrijednosti bitcoina, imajte na umu da su sva ulaganja u BTC $ kocka i ona koja se ne smije olako shvaćati s obzirom na kratkoročno ili dugoročno igranje nije bez razloga.

Master The Crypto je vrlo zahvalan svakom od ovih pojedinaca koji su ekskluzivno podijelili svoje uvide s nama.

Kako cijena Bitcoina i dalje dobiva predviđanja poznatih pojedinaca i stručnjaka iz industrije, ažurirat ćemo popis i nadamo se da ćemo imati stotine kuriranih dolara BTC za prognoze vrijednosti tečaja dolara koje ćemo podijeliti s vama kako bismo vidjeli tko će i kada ljudi postati u pravu (jer zabava). Nadamo se da vam se svidio ovaj pregled predviđanja cijene bitcoina najboljih prognoza BTC vrijednosti za 2019. godinu.

Sada, prijeđimo na brzinu i razmislimo o svim predviđanjima bitcoina koje ste upravo pregledali. Treba napomenuti izreku – ako želite znati kamo nešto ide, znajte odakle je došlo. Kako bismo u potpunosti razumjeli vizionarska predviđanja o budućoj cijeni bitcoina, pogledajmo povijest cijena bitcoina i usporedimo odakle je potekao u proteklom desetljeću i kamo ide u 2020. i dalje.

Nova ažuriranja vremenske trake cijena Bitcoina 2019

povijest cijena bitcoina

Ispod je popis ranih pionirskih dana povijesti radnji na cijenu vrijednosti bitcoina u američkim dolarima. Evo najnovijih ažuriranja od siječnja do studenog 2019:

 1. 26. listopada 2019. – studenog 2019: USD Bitcoin cijena vratila se na gotovo 10.000 USD, krećući se na niskih 9.000 USD
 2. 22. rujna – 25. listopada 2019: BTC cijena pala je ispod 7.500 USD nakon što je tijekom ove faze bila iznad 10.000 USD
 3. 6. kolovoza 2019: uspijeva se popeti natrag preko 12.000 USD za tjedan dana nakon što je pao na ispod 9.500 USD
 4. 10. srpnja 2019: BTC / USD se posljednji put u 2019. godini vraća iznad 13.000 USD do sada
 5. 26. lipnja 2019 .: Bitcoin je bio najviši u 2019. godini od preko 13.100 USD + prije nego što se 1. srpnja vratio na 9.800 USD
 6. 22. lipnja 2019 .: cijena bitcoina gotovo prelazi 11 000 USD nakon što je 9. lipnja iznosila samo 7 700 USD.
 7. 14. svibnja 2019: Vrijednost tečaja BTC / USD premašuje 8000 USD, prvi put od 28. srpnja 2018
 8. 23. travnja 2019: Nakon mjeseci medvjeđih uvjeta, Bitcoin je napokon uspio ostaviti svoje početne gubitke iz svibnja i povećao se na petomjesečnu najvišu razinu od 5.600 dolara.
 9. 31. ožujka 2019: Sve do ožujka Bitcoin je uspio polako prikupljati financijski zamah – kripto imovina je mjesec zatvorila na pozitivnu maržu od oko 4.100 američkih dolara.
 10. 28. veljače 2019: Cijena bitcoina kretala se ispod 3.500 dolara tijekom prvog tjedna u veljači. Međutim, ubrzo nakon toga vrijednost valute je počela rasti i dosegla je cijenu od 3 867 dolara.
 11. 31. siječnja 2019: U to je vrijeme CBOE – zajedno s VanEckom i SolidX – om povukao svoj prijedlog kojim se pokušalo podrazumijevati stvaranje Bitcoin ETF-a samo da bi se ponovno poslao nekoliko tjedana kasnije.
 12. 1. siječnja 2019: Godina je započela grubo za Bitcoin, s glavnom digitalnom valutom koja je nekoliko tjedana bila ispod granice od 4 tisuće dolara. Čak se i ukupna kapitalizacija kripto tržišta sagnula na oko 66 milijardi dolara.
 13. 3. prosinca 2018: Prvi put nakon mnogo mjeseci rudarstvo bitcoina postalo je neprofitabilna aktivnost. I ne samo to, tek po drugi put u svom kratkom postojanju, omjer poteškoća BTC-a u rudarstvu umočen je za nevjerojatnih 15% – čime je stvorena mogućnost za naglu deprecijaciju ukupne vrijednosti valute.
 14. 15. studenog 2018: Bitcoin Cash podvrgava se tvrdoj vilici, olakšavajući tako stvaranje Bitcoin ABC-a i Bitcoin SV-a – a potonji projekt vodi zloglasni dr. Craig S Wright, australski informatičar koji tvrdi da je pseudonim izumitelj Bitcoina, ‘Satoshi Nakamoto ‘. Uz to, zahvaljujući vilici, cijena Bitcoina pala je na 4.275 dolara.
 15. 31. listopada 2018: Dan je obilježio 10. rođendan Bitcoin’s Whitepaper zbog čega je tržište poraslo za cool 5%.
 16. 15. listopada 2018: Institucionalni skrbnik Fidelity najavio je pokretanje vlastite platforme za digitalno trgovanje valutama, što je rezultiralo time da je cijena Bitcoina naglo porasla.
 17. 18. rujna 2018: Razmjena kripto valuta, Zaif Falls hakeri prevare u iznosu većem od 60 milijuna dolara. Cijena bitcoina i dalje se kreće oko $ 6k.

Povijest cijena bitcoina (BTC): Popis događaja vrijednih pozornosti

povijest cijena bitcoina

Da biste znali kamo bitcoin ide, možda će biti važno zapitati se gdje je bila cijena BTC / USD prije danas.

Bitcoin cijena u 2018

(i) Goldman Sachs odustaje od planova za pokretanje stola za kripto trgovanje (rujan 2018)

Nakon što je s uzbuđenjem poslao tržište, Goldman Sachs objavio je izjavu za novinare tvrdeći da tvrtka odustaje od svih planova pokretanja trgovačkog ureda temeljenog na Bitcoinima u skorije vrijeme. Ova je najava došla u vrijeme kada se tržište uopće borilo, a cijena Bitcoina padala.

(ii) Bitcoin ETF odgodio američki SEC (kolovoz 2018.)

7. kolovoza američka Komisija za vrijednosne papire objavila je izjavu u kojoj je regulatorno tijelo potpuno jasno stavilo do znanja da će odgoditi svoju odluku o nekoliko prijedloga Bitcoin ETF-a koji su joj dostavljeni.

(iii) Lansiranje Bakkta službeno od strane Intercontinental Exchange (ICE) (kolovoz 2018.)

Predstavnik ICE – matične tvrtke njujorške burze – objavio je izjavu 3. kolovoza navodeći da će financijski juggernaut pokrenuti startup kriptovalute poznat kao Bakkt koji će podržati nekoliko etabliranih multinacionalnih tvrtki, uključujući Microsoft, Starbucks, itd.

(iv) SEC odbija prijedlog ETF-a od blizanaca Winklevoss po drugi put (srpanj 2018)

Po drugi put u roku od nekoliko mjeseci, američki SEC odbio je prijedlog ETF-a koji su podnijeli Tyler i Cameron Winklevoss – vlasnici platforme za kripto trgovanje ‘Gemini’.

(v) Savjeti za Blackrock u istraživanju kriptografije (srpanj 2018)

Tijekom druge polovice srpnja 2018., izvršni direktor tvrtke Blackrock – jednog od najvećih svjetskih upravitelja bogatstvom – najavio je svoju želju da ispita mogućnost kripto i / ili Bitcoina povezanog fonda.

(vi) Omogućena zabrana kripto reklama koje je Facebook stornirao (lipanj 2018)

Dana 23., Facebook je objavio da će ukinuti zabranu svih kripto-vezanih sadržaja koji je najavljen tijekom prvog tromjesečja 2018. Tada je utvrđeno da cijena Bitcoina pluta oko regije od 6.600 američkih dolara.

(vi) Bithumb pada skandal žrtve hakiranja – lipanj 2018

Prvih nekoliko tjedana u mjesecu bilo je prilično teško za Bitcoin, s valutom koja se kretala oko teritorija od 5.800 dolara – zahvaljujući južnokorejskoj kripto burzi “Bithumb” koju su zlonamjernici hakirali u iznosu većem od 31 milijun dolara.

(vii) Četiri kripto burze koje je američki CFTC pokrenuo pred sudom (lipanj 2018.)

Komisija za trgovinu robom i fjučersima Sjedinjenih Država podnijela je nekoliko poziva 11. lipnja protiv Bitstampa, Krakena, ItBita i Coinbasea. U sudskom dokumentu predstavnik za CFTC istaknuo je da su se gore spomenute trgovačke platforme upuštale u različite taktike tržišne manipulacije.

(viii) DOJ pokrenuo istragu o navodima o široko rasprostranjenoj manipulaciji cijenama BTC (svibanj 2018)

Vlasti američkog Ministarstva pravosuđa pokrenule su opsežnu kriminalnu istragu kako bi procijenile jesu li određeni financijski subjekti namjerno manipulirali cijenom Bitcoina radi svojih osobnih dobitaka. 24. u mjesecu cijena pojedinog Bitcoina iznosila je 7.609 dolara

(viii) Sjedište UpBit-a u napadu lokalnih poreznih agencija (svibanj 2018)

11. svibnja 2018. porezni službenici S.Korean upali su u ured UpBita nakon što su dobili vijest da kripto burza manipulira svojim knjigama. Kao rezultat ove vijesti, cijena Bitcoina naglo je pala za 5,5% u roku od samo nekoliko dana (s oko 8.711 na 8.372 dolara)

(ix) Goldman Sachs najavljuje svoje planove za istraživanje rješenja za kripto trgovanje (svibanj 2018)

Izvještaj koji je New York Times objavio 3. svibnja 2018. navodi da će financijski div Goldman Sachs istraživati ​​perspektivu pokretanja vlastite platforme za trgovanje Bitcoinima. Najava je poslala cijenu Bitcoina u skok iznad praga od 8.800 dolara.

(x) Twitter zabranjuje oglase s kriptovalutom na svojoj platformi – (ožujak 2018)

Nakon što su Facebook i Google odlučili zabraniti sve oglase vezane uz kripto na svojim platformama, Twitter je prerano slijedio njihov primjer i učinio isto.

(xi) Google zabranjuje reklame za kriptovalute (ožujak 2018)

Tijekom prvog tjedna ožujka Google je uveo veliku zabranu svih oglasa koji se odnose na kripto imovinu, kao i na početne ponude kovanica. Google je također pružio čitav niz kripto specifičnih pojmova u okviru svojih širih pravila o „lošim oglasima“.

(xii) SEC izdaje nove operativne smjernice za kripto razmjene (ožujak 2018)

Kako je FB, Google nastavio zabranjivati ​​sve aktivnosti vezane uz kripto na svojim platformama, američki DIP izdao je nove smjernice tražeći da se sve platforme za kripto razmjenu registriraju kod regulatornog tijela kako bi nastavile s redovitim svakodnevnim operacijama. 7. ožujka cijena jednog bitcoina iznosila je 8.344 dolara.

(xiii) Facebook provodi šokantnu zabranu kripto oglasa (siječanj 2018)

Posljednjeg radnog dana u siječnju 2018., juggernaut na društvenim mrežama objavio je namjeru da sa svoje platforme zabrani sve oglase povezane s kriptovalutom i početnim ponudama kovanica.

(xiv) Coincheck hakiran (siječanj 2018)

Jedna od najvećih japanskih kripto burza Coincheck postala je žrtvom skupine hakera koji su se mogli udaljiti sa 123 milijuna dolara vrijednih XRP i 500 milijuna NEM tokena. Cijena Bitcoina iznosila je oko 8.800 dolara.

(xv) Suosnivač PayPal-a Peter Thiel stječe masivan dio BTC-a (siječanj 2018.)

Mnogi su mediji 3. siječnja izvijestili da je kapitalni investitor Peter Thiel kupio Bitcoin u vrijednosti milijunima dolara. U to je vrijeme cijena Bitcoina iznosila 13.870 dolara.

Bitcoin cijena u 2017. godini

(xvi) Bitcoin se prilagođava svojoj visokoj vrijednosti svih vremena (prosinac 2017.): 19.893 USD

18. prosinca obilježen je dan kada je Bitcoin dosegao svoj financijski vrh – prag koji od tada nije probijen.

(xvii) CBOE najavljuje pokretanje bitcoin terminskih ugovora (prosinac 2017.)

Drugi tjedan u prosincu 2017. CBOE je lansirao terminske ugovore temeljene na Bitcoinima. To je rezultiralo divljim rastom cijene glavne imovine. I ne samo to, čak je i ukupna tržišna kapitalizacija tržišta digitalnih valuta u cjelini naglo porasla u to vrijeme.

(xviii) Pokretanje odvojenog prijedloga svjedoka (SegWit2x) Otkazano (studeni 2017.)

Osnovni razvojni tim Bitcoina objavio je 8. studenoga 2017. da svoje planove implementacije SegWit2X protokola stavlja na backburner. Cijena BTC-a na dan iznosila je 7.844 dolara

(xix) CME uvodi na tržište ugovore o bitcoin fjučersima (listopad 2017.)

Trgovačka burza u Chicagu objavila je okružnicu u kojoj je masama skrenuta pažnja da će financijska institucija do kraja 2017. godine pokrenuti Bitcoin Futures ugovor. Ovo je prvi put da je osnovana financijska cjelina izašla i pokazala takva izričita podrška BTC-u – uglavnom zato što se do tada na BTC gledalo uglavnom kao na mračni alat za ulaganje. Također, nakon gore navedene najave, cijena Bitcoina počela je rasti i povećavati se na tadašnji ATH od dodira od 6.601 USD.

(xx) Bitcoin je prvi put prešao prag od 5 tisuća dolara (listopad 2017.)

13. listopada Bitcoin je, prvi put u svojoj mladoj povijesti, projurio granicu od 5 tisuća dolara. Mnogi su ovaj pothvat smatrali prilično čudesnim, pogotovo jer je kripto sredstvo započelo godinu oko 966 američkih dolara.

(xxi) Kina isključuje sve kripto burze (rujan 2017.)

Nakon što su prilično detaljno procijenili situaciju, kineski porezni službenici zaključili su da će zabraniti sve puteve kripto trgovine koji djeluju unutar granica zemlje. Najava je odmah izazvala paniku kod investitora diljem svijeta i prodaju svoje BTC posjede – uzrokujući tako nagli pad vrijednosti premier digitalne valute gotovo preko noći.

(xxii) Izvršni direktor JP Morgan Chase, Jamie Dimon, Bitcoin naziva prijevarom (rujan 2017.)

Jamie Dimon, tadašnji izvršni direktor JP Morgan, izjavio je u intervjuu da o Bitcoinu misli kao o ‘prijevarnoj shemi’ koja će na kraju izazvati golem financijski stres mnogim ulagačima. Međutim, čini se da je tržište uopće ignoriralo Dimonove riječi budući da je Bitcoin i dalje ostao jak oko regije od 3.800 dolara.

(xxiii) Kineska vlada izdala zabranu ICO-a (rujan 2017.)

Tijekom prvog tjedna rujna (točnije 3.) kineska vlada provela je krovnu zabranu svih aktivnosti povezanih s ICO-om.

(xxiv) Bitcoin prolazi hard fork, stvoreni Bitcoin Cash $ BCH (kolovoz 2017.): 3.384 USD

Od početka 2017. godine, mnogi iz globalne kripto zajednice prilično su žestoko tražili BTC hard fork – prvenstveno zbog problema skalabilnosti povezanih s Bitcoinom. Kao rezultat podjele, svijet je svjedočio rođenju Bitcoin Casha (BCH).

(xxv) Japan prepoznaje Bitcoin kao legitimni medij za transakcije (travanj 2017.)

Prvog dana travnja japanska vlada prepoznala je Bitcoin kao legalni način plaćanja. Vijest o najavi poslala je cijenu Bitcoina na relativno visoku razinu od 1.215,69 dolara

(xxvi) SEC odbija zahtjev Winklevosssa za Bitcoin ETF (ožujak 2017.)

Američko SEC odbilo je prijedlog Bitcoin ETF-a koji su mu podnijela braća Winklevoss. Razlog naveden za ovo odbijanje bio je nedostatak stabilnosti na kripto tržištu.

(xxvii) Bitcoin je probio prag od 1 tisuću dolara nakon gotovo trideset i šest mjeseci (siječanj 2017.)

Nakon što su doživjeli pristojan rally tijekom cijele 2016. godine, cijena Bitcoina napokon je nakon dugo vremena prešla granicu od 1000 USD.

Bitcoin cijena u 2016. godini

(xxviii) Bitfinex je hakiran, izgubivši gotovo 72 milijuna dolara vrijedan kripto (kolovoz 2016.)

U kolovozu je vodeća burza kriptovaluta ‘Bitfinex’ objavila da je postala žrtvom cyber prijevare, što je rezultiralo probijanjem hakera s nešto više od 120.000 BTC-a. Zahvaljujući ovom ogromnom sigurnosnom propadu, cijena Bitcoina gotovo preko noći pala je za nevjerojatnih 20%. Uz sve to, mnogi vijesti tvrdili su da su neki Bitfinexovi službenici prethodno znali da će se taj hak dogoditi.

(xxix) Bitcoin prolazi kroz svoj drugi prepolovljeni događaj (lipanj 2016.)

9. lipnja, količnik nagrade Bitcoin-ovog bloka ponovno je prepolovljen – smanjujući time prinose na rudarstvo s 25 Bitcoina po bloku na 12,5.

(xxx) Steam najavljuje podršku za Bitcoin (travanj 2016.)

Igračka platforma ‘Steam’ objavila je izjavu tijekom prve polovice travnja, najavljujući svoju odluku da prihvati BTC kao sredstvo kupnje za široku lepezu naslova video igara i drugog digitalnog sadržaja. Ovaj je potez bio prilično kratkotrajnog jer je samo nekoliko mjeseci kasnije, Valve – matična tvrtka koja stoji iza Steama – povukao svoju odluku o dopuštanju BTC plaćanja.

Bitcoin cijena u 2015. godini

(xxxi) Dr. Craig Wright tvrdi da je on Satoshi Nakamoto (prosinac 2015.)

Wired je 8. prosinca objavio produbljeni članak tvrdeći da je australski informatičar dr. Craig Wright čovjek odgovoran za stvaranje Bitcoina. Autor djela, Gwern Branwen, citirao je niz e-mailova, brisao postove na blogu kako bi podržao njegove (kao i Wrightove) uzvišene tvrdnje. Također je oko tog datuma Bitcoinov simbol službeno prihvaćen u Unicodeu.

(xxxii) Razmjena blizanaca u vlasništvu Winklevossa počinje uživo (listopad 2015)

Cameron i Tyler Winklevoss došli su u prvi plan kada su najavili pokretanje vlastite platforme za trgovanje kriptovalutama – Gemini. Od početka, razmjena je bila jedna od prvih koja je sve svoje operacije temeljila u Sjedinjenim Državama, a lokalne vlasti su je u potpunosti regulirale. Kako stvari stoje, Blizanci djeluju u 26 država širom SAD-a, a sva njegova položena imovina osigurana je od strane FDIC-a.

(xxxiii) CTFC proglašava bitcoin robom (rujan 2015)

Unatoč velikoj zabuni oko financijskog stanja Bitcoina, 18. rujna 2015., predstavnik američke Komisije za trgovanje robama roba (CFTC) najavio je da će regulatorno tijelo od sada klasificirati „bitcoin i druge virtualne valute kao biti legitimna financijska roba. “

(xxxiv) New York uvodi obveznu BitLicence za razmjene (lipanj 2015)

Dana 3. lipnja, odjel za financijske usluge u New Yorku predstavio je vlastiti regulatorni sustav poznat pod nazivom „BitLicense“. Korištenjem ovog alata davateljima kripto usluga omogućit će se trgovina digitalnim sredstvima poput BTC-a, ETH-a itd. Na potpuno neprimjetan način, bez ikakvih problema. Cijena bitcoina iznosila je 232,05 dolara.

Međutim, da bi stekle gore spomenutu dozvolu, razmjene su trebale platiti prijavnu naknadu od 5000 USD, kao i dostaviti određene biometrijske podatke FBI-u.

(xxxv) Coinbase postoji (siječanj 2015)

Coinbase – trenutno jedna od najvećih kripto burza na svijetu – osnovana je 26. siječnja 2015. godine. Tvrtku je podržalo nekoliko tvrtki s rizičnim kapitalom i mogla je započeti s radom u 25 država od samog početka.

(xxxvi) Bitstamp gubi preko 18.000 svojih BTC štednji (siječanj 2015.)

Koristeći mnoštvo strategija socijalnog inženjeringa, hakeri su iz Bitstampove blagajne uspjeli ukrasti BItcoin vrijedan više od 5,2 milijuna dolara. I ne samo to, sigurnosni propust natjerao je nekoć premijernu aveniju za kripto trgovanje da se ugasi na ukupno osam dana.

Bitcoin Cijena u 2014

(xxxvii) Microsoft objavio odluku o prihvaćanju bitcoina (prosinac 2014)

Računalni div Microsoft najavio je još u prosincu 2014. da će početi prihvaćati Bitcoin plaćanja od svojih američkih kupaca u zamjenu za njegove razne digitalne aplikacije, igre i drugi sadržaj (putem Windows i XBOX).

(xxxviii) Aukcije guvernera SAD-a na više od 30 tisuća bitcoina (lipanj 2014)

Još 2013. američka regulatorna tijela uspjela su zaplijeniti ukupno 30 000 BTC tokena od pojedinaca koji su se upuštali u gadne aktivnosti povezane s putevima svile. Ova zgodna svota kriptografije nakon toga je na dražbi dana 27. lipnja ponuđaču s najviše ponude – za kojeg se slučajno ispostavilo da je milijarder / kapitalist rizičnog kapitala ‘Tim Draper.

(xxxviii) Narodna banka Kine gasi mnoge račune kripto banaka (travanj 2014.): 501,7 USD

Nakon roka koji je kineska vlada dala svim lokalnim kripto burzama u državi, vlasti su počele probijati sve trgovačke platforme koje rade zajedno s lokalnim bankarskim institucijama.

(xxxix) IRS najavljuje da će BTC podlijegati jedinstvenim zakonima o oporezivanju (ožujak 2014.): 453,05 USD

Središnje porezno tijelo SAD-a – Internal Revenue Service – najavilo je 26. ožujka da će Bitcoin biti oporezovan na približno jednak način na koji se oporezuje nekretnina u cijeloj zemlji.

(XL) Kripto razmjena Mt. Gox je hakiran, prisiljen na isključivanje (veljača 2014.): 662 dolara

7. veljače, Mt Gox je bio izložen masivnom DDoS napadu koji je rezultirao time da je tvrtka izgubila ogroman iznos od 744 000 BTC koji je pripadao njezinim kupcima. Nakon ovog incidenta, razmjena je prisiljena zatvoriti 24. veljače – a mnogi rukovoditelji tvrtke nakon toga suočeni su s pravnim postupkom.

Bitcoin Cijena u 2013

(XLI) Kina zabranjuje lokalnim financijskim institucijama da koriste bitcoin (prosinac 2013)

Zahvaljujući rastućoj popularnosti Bitcoina u Kini, PBOC – Narodna banka Kine – poduzela je jednostrani korak da zabrani Bitcoin kao sredstvo razmjene unutar granica zemlje.

(XLII) BTC je porastao na relativno visoku razinu od 1.242 dolara na Mt Goxu (studeni 2013.)

S porastom interesa kineskih investitora za BTC tijekom 2013. godine, cijena Bitcoina porasla je na novi maksimum 29. studenog.

(XLIII) Kina legalizira kripto trgovanje (studeni 2013)

PBOC je 18. studenoga objavio izjavu kojom je službeno omogućio građanima zemlje da “sudjeluju na tržištu bitcoina”. Otprilike u isto vrijeme, Ross Ulbricht – osoba koja stoji iza Puta svile – također je osuđen i osuđen na zatvor – što je izazvalo široku galamu širom svijeta. Kao dio akcije, američki su dužnosnici uspjeli zaplijeniti više od 170.000 BTC-a.

(XLIV) Odjel za nacionalnu sigurnost izdaje nalog protiv Mt. Gox (svibanj 2013)

Službenici koji rade za Ministarstvo domovinske sigurnosti zaplijenili su preko 3 milijuna dolara s računa Wells Fargo banke koji je bio povezan s tadašnjim izvršnim direktorom Mt. GOX ‘Mark Karpeles’. U sklopu istrage, vladini službenici utvrdili su da je Karpeles kriv za ilegalnu predaju novca protiv uvjeta pružanja usluga u bankama.

(XLV) Ciparska revolucija uzrokuje rast cijene BTC-a (ožujak 2013.): 131,07 USD

Nakon što je EU izdala paket spašavanja za Cipar u iznosu od 10 milijuna dolara (nakon ekonomskih borbi nacije) još 2013. godine, cijena Bitcoina počela je rasti prvi put u svojoj kratkoj povijesti – s vrijednošću jednog tokena koja je skočila s 80 na više marku od 260 dolara u roku od samo nekoliko dana.

Bitcoin cijena u 2012

(XLVI) Bitcoin prolazi kroz svoj nastupni prepolovljeni blok – studeni 2012

Kao rezultat bitcoina koji je prošao svoj prvi prepolovljeni događaj, nagrade za rudarstvo povezane s glavnim kriptocoinom pale su s 50 Bitcoina po bloku na 25 Bitcoin po bloku. Uz sve ovo, rješenje za upravljanje sadržajem – WordPress – također je najavilo svoju odluku da započne prihvaćati BTC za svoje različite unutarnje / vanjske novčane transakcije. Prema priopćenju za tisak koje je tvrtka izdala još 2012. godine, glasnogovornik je napisao: “Naš je cilj omogućiti ljudima, a ne blokirati ih”.

(XLVII) Linode Hack vidi da je tvrtka izgubila više od 46 000 Bitcoina (ožujak 2012)

Prvog dana ožujka 2012. godine, haker je probio Linodeovu sigurnosnu zaštitu i uspio se probiti s digitalnom imovinom vrijednom više od 228 000 USD iz blagajne tvrtke. Neki od istaknutih ljudi koji su pogođeni ovim incidentom uključuju:

 • Bitcoin vodeći programer – Gavin Andresen
 • Bitcoinica
 • Marek ‘Slush’ Palatinus.

Bitcoin cijena u 2011

(XLVIII) Mt. Gox prvi put hakiran (lipanj 2011.)

Prije nego što je postao žrtvom svog danas zloglasnog hakerskog skandala iz 2013. godine, Mt. Goxovi sigurnosni protokoli također su prekršeni nekoliko godina ranije. Prema nekim izvješćima, u incidentu je nekoć premijerna trgovačka platforma izgubila ukupno 4.019 Bitcoina.

(XLIX) Gawker objavio detaljno izvješće o Putu svile (lipanj 2011.)

Izvjestitelj Gawkera ‘Adrian Chen’ objavio je članak još u lipnju 2011. godine, u kojem je jasno istaknuo koliko kripto entuzijasta koristi duboki web portal za trgovinu nazvan Put svile kako bi im olakšao posao s drogom. Uz to, nekoliko mjeseci ranije, tri kripto burze (uključujući Britcoin, Bitcoin Protocol, BitMarket) pokrenute su – dopuštajući tako svojim korisnicima da uspješno trguju BTC-om u zamjenu za nekoliko različitih fiat imovine. I ne samo to, otprilike u isto vrijeme, vrijednost BTC-a prvi put je prošla prošlost iznad vrijednosti američkog dolara.

Bitcoin Cijena u 2010

(L) Mt. Gox otvara svoja vrata za javnost (srpanj 2010.)

18. srpnja Jed McCaleb, vodeći programer koji stoji iza Mt Goxa, službeno je pustio svoje umotvorine u javnu upotrebu. McCaleb je prije bio poznat kao osoba koja stoji iza tehnologije koja se naziva peer to peer (P2P) – koja omogućava korisnicima dijeljenje podataka na potpuno lokaliziran način. Također, u roku od 6-8 mjeseci, McCaleb je na kraju prodao svoju bebu Marku Karpelesu (6. ožujka 2011.), koji je potom okrenuo Mt. Gox jedan od najvećih kripto entiteta tog doba.

(LI) Bitcoin za pizzu: Laszlo plaća svoj obrok koristeći 10.000 BTC

Laszlo, BTC entuzijast iz Sjedinjenih Država, neslavno je platio 2 pice Papa Johna koristeći Bitcoin (točnije 10.000 BTC). U to su vrijeme pizze vrijedile približno 25 dolara.

Slično tome, samo 5 mjeseci ranije, tvrtka nazvana ‘New Liberty Standard’ uspješno je kupila 5.050 Bitcoina od pojedinca pod nazivom Sirius za samo 5 dolara.

Bitcoin Cijena u 2009

(LII) Prvi službeni BTC TX Pomogao Satoshi Nakamoto (siječanj 2009.)

Prva bitcoin transakcija na svijetu dogodila se 19. siječnja između Satoshija Nakamota i njegovog tehnološkog suradnika Hala Finneya. Tx je vidio kako je između dviju osoba razmijenjena ukupna svota od 10 BTC.

(LIII) Osnovan blok nastanka (3. siječnja 2009.: 0 dolara)

3. siječnja 2009. svijet je napokon svjedočio rođenju Bitcoina – dok je Satoshi Nakamoto kopao prvi blok glavne valute (sada prikladno poznat kao Genesis blok).

Eto vam bitcoinersa. Buduće prognoze i povijesni vremenski slijed cijena bitcoina, postavljeni ispred vas. Sada je vrijeme da se posljednja dva zareza na pojasu, a to je rasprava o ekonomskim čimbenicima koji utječu na cijenu bitcoina (ponuda / potražnja) i top 50 bitcoin katalizatora za cijenu BTC / USD, ponovno okrenu. Od prepolovljavanja rudarstva, institucionalnog interesa i decentraliziranog financiranja / globalnog bankarstva, evo nekoliko ključnih komponenata koje će biti puls u sljedećih nekoliko mjeseci i godina.

Razumijevanje ekonomskih čimbenika koji uzrokuju kolebanja cijena Bitcoina

Trgovci i ekonomisti širom svijeta na više razina vještina pokušavaju predvidjeti cijenu Bitcoina tijekom godina, još otkako je industrija započela. Čak i s mnogo različitih metoda analize, Bitcoin je i dalje kontroverzna i vrlo rizična investicija, a ostatak kriptovaluta obično slijedi isti obrazac.

Mnogo različitih čimbenika dolazi s oscilacijama cijena Bitcoina u različitim razdobljima, a neki od tih čimbenika u ovom trenutku ostaju nepoznati. Razumijevanjem temeljnih varijabli koje određuju gdje će bitcoin cijena sletjeti, investitori imaju prednost u budućnosti.

Hlapljivost Bitcoina

Jedna od najčešćih riječi koje se pojavljuju u vezi s Bitcoinom je volatilnost. Volatilnost, barem u ekonomskom sektoru, pokazuje intenzitet promjena tijekom određenog razdoblja za neki vrijednosni papir. Kako je financijska imovina hirovitija, cijena se može mijenjati bržim i značajnijim tempom.

Bitcoin je 15. studenoga 2018. dosegao 6300 američkih dolara, a cijena je pala na 3700 američkih dolara u roku od deset dana, što je pad od 40%. Ovakav pad za tradicionalnu imovinu bio bi povijesni, ali postao je relativno tipičan za Bitcoin. Iako je tipično povezivati ​​nestabilnost sredstva s rizikom povezanim s njim, veza nije točno pogrešna. Međutim, budući da se usredotočuje isključivo na negativni utjecaj nestabilnosti, to nije potpuna perspektiva.

Preuzimanje vlasništva nad velikom količinom bilo koje nestabilne vrijednosnice izlaže investitora mogućim oscilacijama cijena koje dolaze s njim, što utječe na njegov financijski portfelj. Vremenom bi zadržavanje moglo donijeti neke neugodne trendove, a sklonost riziku nužna je za razumijevanje. S druge strane, visoko hlapljiva sigurnost mogla bi imati velike nagrade ako trgovac ima znanje pratiti događaje koji su promijenili situaciju. Povećanja cijena događaju se brzo, što znači da trgovci mogu ostvariti pozamašan profit zatvaranjem pozicija ako su dali tačna predviđanja.

Tijekom života Bitcoina, Bitcoin je kontinuirano bio vrlo hirovit, što je ponajviše zato što se vrijednost oslanja na nagađanja o budućem potencijalu vrijednosnice. Oscilacije Bitcoina imaju puno više smisla s razumijevanjem događaja koji su prethodno utjecali na imovinu.

Kratka povijest događaja koji su utjecali na Bitcoin

Bitcoin-Povratak-po-mjesecu-srednji-def

Pregled vremenske linije povijesti cijena bitcoina samo je dio priče. Bitcoin je rođen kao rješenje i odgovor na financijsku krizu, pokrenut 2009. godine. Ipak, vrlo je malo ljudi vjerovalo da će na kraju doseći visine koje je do sada imao. U početku je samo nekolicina odabranih znalo za njegovo postojanje, a vrijednost Bitcoina iznosila je samo 0,0001 USD. U posljednjem desetljeću Bitcoin je čak dosegao čak 20.000 USD, što znači da je imao najbolje performanse od bilo koje imovine tijekom proteklog desetljeća.

Bitcoin nije počeo privlačiti tonu pažnje tek 2013. godine, podudarajući se s dramom oko ciparske banke. U studenom su kineski investitori odlučili napraviti veliku kupnju Bitcoina, zbog čega je cijena porasla za više od 1.000%. Nažalost, ovaj zamah naprijed nije potrajao.

U roku od nekoliko mjeseci, u veljači 2014., Mt. Gox se suočio s masovnim DDoS napadom. Budući da je u to vrijeme tvrtka vodila otprilike 70% poslova koji uključuju Bitcoin, ovaj je napad znatno prigušio cijenu. Bitcoin i altcoin su teško pogođeni, suočeni s padom od oko 40% i početkom dugog medvjeđeg tržišta.

Slijedeće, krajem 2016. godine, Bitcoin je počeo neprestano rasti u cijeni, što je na kraju nastavilo i u 2017. Tržište kriptovaluta preplavljeno je milijardama dolara, ali veliki showstopper 2017. bio je priljev početnih ponuda kovanica. Činilo se da javnost nije bilo briga za kvalifikacije ili bilo kakav dokaz o dobiti blockchain startupovima, jer su svi željeli biti dio ludosti.

Nažalost, hype nije izdržao. Pojavili su se problemi s skalabilnošću Bitcoina, što znači da su naknade za transakcije i vrijeme čekanja skočili s cijenom. Iako je Bitcoin na kraju dosegao nešto manje od 20.000 dolara, krah je tržište brzo srušio, spustivši se na najnižih 4.000 dolara. Bitcoin je teško pogođen, ali ostatak tržišta pogođen je još i više. Većina ICO-a završila je mrtva u vodi u roku od nekoliko mjeseci.

Poznavanje i razumijevanje ovih događaja u povijesti cijena Bitcoina je ključno, jer oni u konačnici utječu na cijenu Bitcoina u glavnom. Ipak, najveći utjecaj imaju ekonomske snage u pozadini.

Ispod površine Bitcoin-ovog tržišta

Cijena Bitcoina jako uključuje nestabilnost i glavne vijesti kao dio njegove naracije, ali to su neizravni utjecaji. Većinu vremena se ne raspravlja o stvarnim mehanizmima koji stoje iza vrijednosti Bitcoina, ali ih je važno razumjeti. U konačnici, sve se svodi na ponudu i potražnju.

Ovo temeljno ekonomsko načelo kaže da vrijednost povezana s bilo kojim dobrom ili uslugom dolazi iz dva čimbenika – koliko postoji (ponuda) i koliko ljudi žele / trebaju (potražnja). Cijena raste kada je potražnja veća od ponude, a pada kada je ponuda veća od potražnje. Kada se načelo primijeni na robu i usluge, to ima smisla. Međutim, malo je teže razumjeti s Bitcoinom.

Ponuda i potražnja s bitcoinima

U većini situacija koje uključuju ponudu i potražnju, roba i usluge plaćaju se u valuti. Međutim, kada je valuta jedina roba koja sudjeluje u prijenosu, a to je ono što je povezano s Bitcoinom, stvari su malo drugačije. Ponuda i potražnja i dalje vrijede, ali razgovor se odnosi na dvije različite valute, tj. Bitcoin i američke dolare.

Dok je prodavač BTC-a za američke dolare s jedne strane tržišta, druga strana uključuje pojedince koji pokušavaju upotrijebiti USD za kupnju BTC-a. “Cijena” za taj trenutak je iznos u dolaru na koji kupci i prodavači podmiruju međusobne ponude. U konačnici, ovaj aranžman znači da je opseg naloga za prodaju zajedno s narudžbama jednadžba koja je važna. Sve veća ponuda povezana je s većim volumenom prodaje, iako cijena opada s konstantnom potražnjom.

Jednostavno ga raščlanjujući, buduću cijenu Bitcoina može se predvidjeti s čimbenicima koji utječu na ponudu i potražnju. Iako je nemoguće savršeno razumjeti ovu okolnost, trgovci mogu učiniti puno da je barem bolje razumiju. Moguće je postići savršeno znanje o opskrbi, ali to je pitanje o kojem će biti riječi kasnije u ovoj raspravi.

Za potražnju ključne ključne točke uključuju:

 • BTC-ova cijena
 • Cijena komplementarne i zamjenske robe
 • Prihod potrošača i kupovna moć
 • Subjektivna očekivanja potrošača
 • Elastičnost ponude
 • Potrebe i želje potrošača

Kako cijena robe ili usluge raste, potražnja se smanjuje, što čini korelaciju između količine i cijene obrnutom. Kad je potražnja za imovinom pozitivnija, imovina se naziva robom Giffen. Iako bi moglo izgledati da je Bitcoin jedna od onih rijetkih okolnosti, budući da se potražnja za Bitcoinom može povećati kad se cijena kreće prema gore, nedostaje glavni podatak.

Dostupna ponuda i ukupna ponuda Bitcoina dvije su različite stvari i obje doprinose čimbenicima u cijeni Bitcoina.

Oskudica – ograničena ponuda Bitcoina

Svatko ima pristup znanju o ukupnoj opskrbi Bitcoina, a svatko može ići na blockchain kako bi vidio koliko je BTC u opticaju u ovom trenutku. Također je javno poznato da će ukupna ponuda Bitcoina biti 21 milijun BTC, što je programirano u protokol imovine. Vjerojatno se ovaj broj nikada neće promijeniti jer bi to u osnovi uništilo prijedlog glavne vrijednosti Bitcoina.

Bitcoin je razvijen da ima nešto što nema niti jedna nacionalna valuta – nezaboravnu oskudicu. Vlade širom svijeta imaju mogućnost povećati opskrbu svoje fiat valute u bilo kojem trenutku, ali ista snaga nije dostupna nikome s bitcoinom. Bitcoin protokol unaprijed je odredio broj kovanica koji će se ikad “kovati”. Iako je dodavanje kovanica u zalihu putem rudarenja moguće, to nikada neće premašiti broj prvobitno utvrđenih novčića.

Broj kovanica koje će ući na tržište bitcoina je predvidljiv i transparentan, što znači da ponuda nije elastična. Cijena Bitcoina je promjenljiva upravo iz tog razloga jer potražnja nema utjecaja na ponudu. Roba i usluge obično ne funkcioniraju na ovaj način u gospodarstvu, ali postoji verzija opskrbe za Bitcoin koja je uključena na tržište koja svoje okolnosti čini jedinstvenima.

Dostupna ponuda i cijena bitcoina

Posljednji dio ekonomske zagonetke Bitcoina je dostupna ponuda. Dostupna ponuda obično je referenca na količinu BTC-a koju su pojedinci spremni rasprodati po bilo kojoj cijeni. Dostupna opskrba nije isto što i cirkulirajuća opskrba, jer je potonja količina BTC-a koja je već iskopana, ali je nije moguće kupiti.

U konačnici, sve se svodi na jednostavnu matematiku: Dostupna opskrba = Cirkulirajuća opskrba – BTC koji se zadržavaju ili su izgubljeni.

Recimo da je 18 milijuna BTC u opticaju. Pod pretpostavkom da je dva milijuna BTC-a s vremenom izgubljeno s zaboravljenom lozinkom, tvrdim diskovima i ostalim problemima, ostalo bi 16 milijuna BTC-a. Vlasnici koji drže 15,999 milijuna BTC-a najvjerojatnije ne bi prodali ispod 10.000 USD. Najdostupnija ponuda po bilo kojoj cijeni nižoj od 10.000 USD ne bi premašila 1.000 BTC. Ako bi kupci bili spremni kupiti 2.000 BTC, a da cijena nije faktor, što bi se moglo dogoditi?

Prvo, dostupnih 1.000 BTC prodalo bi se za negdje ispod 10.000 USD. Međutim, broj voljnih prodavača opadao bi, a cijena koju bi kupci bili spremni pokriti i dalje bi se neprestano povećavala, predstavljajući potražnju. Kupci bi na kraju pogurali cijenu preko 10.000 američkih dolara kad više prodavača (opskrba) postane voljno odvojiti se od imovine.

Ako je u bilo kojem trenutku količina prodaje veća od količine kupnje, cijena će pasti. Ako je obrnuto, tada će cijena početi rasti. Hlapljivost se može s vremenom smanjivati, ali promjene između količina kupnje i prodaje nastavit će se unedogled.

Razlike između špekulacije i unutarnje vrijednosti

Ljudi su odgovorni za dodjeljivanje unutarnje vrijednosti imovini na temelju troškova proizvodnje, funkcija i oskudice. Kod fiat valute vrijednost se temelji na njihovoj upotrebi i društvenom ugovoru kao glavnoj valuti u njihovim gospodarstvima. Međutim, Bitcoin nema nikakve veze s bilo kojom vladom ili drugim institucijama, već je umjesto toga valuta interneta. Kako je moguće da Bitcoin ima istinsku unutarnju vrijednost kao valuta?

Prije nego što se upustimo u tu brigu, raščlanimo tri osnovne funkcije bilo koje valute –

 • Sredstva razmjene.
 • Pohrana vrijednosti.
 • Jedinica mjere.

Identificiranje vlastite vrijednosti kriptovaluta malo je drugačije jer klevetnici u ovom scenariju dodjeljuju vrijednost Bitcoina nula. Vrijednost je zbog činjenice da virtualna valuta nije povezana s materijalnom imovinom, lokalnim gospodarstvom ili vladom.

Ipak, to ne znači da Bitcoin nema iste tri funkcije.

Kao sredstvo razmjene: Tvrtke širom svijeta prihvaćaju Bitcoin i kriptovalute kao plaćanje, ali to je prihvaćanje još uvijek malo i daleko. Masovno usvajanje bitcoina ovisi o njihovim rješenjima problema skalabilnosti s kojima se već godinama suočava, što se ispravlja kroz višestruke nadogradnje i inovacije.

Kao skladište vrijednosti: Iako Bitcoinova nepredvidiva i nestalna priroda sadašnjosti daje teške argumente u prilog tome da bude zaliha vrijednosti, to neće nužno utjecati na budućnost. U stvari, to bi na kraju moglo biti najbolje skladište vrijednosti koje je ikad imao, budući da decentralizirana priroda omogućuje svima pristup Bitcoin-u. Što se tiče prijenosa bogatstva, digitalna valuta je i dalje atraktivna.

Kao mjerna jedinica: Jedini način koji se koristi kao mjerna jedinica je stabilnost. Nažalost, bitcoinu trenutno nedostaje ova kvaliteta.

Koliko se jaka valuta povećava stalnom uporabom. Postajanje snažnim skladištem vrijednosti dolazi s povećanjem pojedinaca koji su mu spremni vjerovati. Srećom, kako se tehnologija poboljšava, a tržište dodaje nove investitore, bitcoin će se s vremenom povećavati, ali vjerojatnost da će se to stvarno dogoditi mogla bi biti svatko tko pretpostavlja.

Na temelju povijesti svake nove valute kroz godine, one koje su prvo koristile valutu bile su one koje su imale najveće dobitke kad su se uhvatila ostatak lokalnih ekonomija. Ako trgovac vjeruje u mogućnost masovnog usvajanja Bitcoina, kupnja nekih proizvoda koji će ih ukloniti iz dostupne opskrbe može biti pravi korak ka uključivanju u njegov napredak.

Top 50 katalizatora predviđanja cijene bitcoina na vidiku

popis cijena za predviđanje bitcoina

Događa se prepolovljenje bitcoina, ali u razgovor ulaze brojni drugi kripto katalizatori.

Iako Bitcoin, zajedno s cijelim tržištem kriptovaluta, prolazi kroz fazu zastoja nakon ugodnog ponovnog oživljavanja tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, još uvijek postoje dobre vijesti za tržište.

Tijekom baltičke konferencije Honeybadger, šef investicija tijekom kripto hedge fonda – Adaptive Capital – Murad Mahmudov je uzeo vremena da pruži uvid u vrstu katalizatora kojima se Bitcoin mora radovati.

Dakle, koliko je ‘katalizatora’ kriptovaluta ispred sebe? Impresivan iznos koji treba potpuno razjasniti – točnije više od 50 – i svaki od njih ima potencijal pružiti ozbiljan vjetar u metaforična jedra Bitcoina kada su u pitanju vitalni segmenti poput rasta, usvajanja, primjene i, što je još važnije za investitori. Svaki od njih mogao bi povećati aprecijaciju svoje cijene krajem 2019. i 2020. i dalje.

Tijekom ove konferencije Mahmudov je tvrdio da, iako u budućnosti pušu prilično impresivni vjetrovi u korist Bitcoina, u današnje vrijeme postoje neki veliki faktori koji mu pomažu u sadašnjosti. Neki od njih uključuju duboku i pogoršanu razinu povjerenja u odnos između ljudi i političkih i poslovnih organa kao što su vlada, mediji i tvrtke.

Ovaj krhki odnos između ljudi i ‘mainstream’ političkog i poslovnog svijeta uspoređuje se s rastućom snagom, utjecajem i učinkovitošću Bitcoina i njegove mreže. Uz ovaj rast, veća je želja javnosti za poboljšanjem njihove pismenosti i osobne upotrebe BTC-a.

“Ako zbog inflacije, državnog nadzora, geopolitičkih napetosti, komercijalnih banaka i negativnih kamatnih stopa vlasnici fiat valuta trpe, vjerojatno će postojati sve veći poticaj za kupnju i držanje bitcoina”, naglasio je Mahmudov.

Dakle, s preko 50 različitih sila koje se konvergiraju na Bitcoinu kako bi ga projicirali dalje iz digitalnog svijeta u umove i (često) džepove milijuna, evo sveobuhvatnog popisa što su to točno. Ovaj popis akceleratora cijena bitcoina dat će vam nagovještaj zašto su gornja 52 predviđanja tako bikovita za povratak bitcoina na sve visoke vrijednosti BTC tečaja.

Popis hopijumskih predviđanja cijena bitcoina: BTC / USD nada + optimizam

Prvo: Glavno povjerenje opada kako Bitcoinov prestiž raste

Prema nedavnim istraživanjima, a kao što je prethodno spomenuto, razina povjerenja između multinacionalnih tvrtki, bankarskih institucija, državnih tijela, pa čak i glavnih medija i novinara dosegla je dubok minimum u usporedbi s više od nekoliko desetljeća.

Drugo: Međuljudsko povjerenje također je opasno narušeno

To, naravno, ovisi o tome gdje točno tražite i postavite ova pitanja. No, vrijedi uzeti u obzir da čak i na „najslobodnijim“ mjestima na svijetu (Sjeverna Europa i Skandinavija) samo 60 posto ljudi vjeruje da se bližnjima može vjerovati. Pogledajte izvor ispravno ovdje.

Treće: i međunarodno povjerenje je u padu

Vestfalski sustav, sustav međunarodnih odnosa koji najčešće poznajemo u zapadnom svijetu ozbiljno je testiran na stres u ovom stoljeću. S trenutnom klimom među nacijama nalik nečemu iz Pulp Fiction-a ili Hateful Eighta. (Da, sviđa mi se Quentin Tarantino).

Četvrto: Živimo manje, a više smo zaduženi

Prema nedavnim istraživanjima, kvaliteta života koje uživaju ljudi u 2019. godini zapravo se vraća unatrag. Ako ništa, kvaliteta života je lošija nego što je bila 2008. U međuvremenu, razina globalnog duga doseže rekordne razine; porastu za više od 50% njihove razine tijekom globalne financijske krize 2008. godine.

Peto: Dug je daleko gori nego što nam se govori

Brojke koje trenutno imamo samo o globalnom dugu (zabrinjavajuće) prikazuju one koji su “na knjizi” financijskih, državnih itd. Institucija. Ako bismo uzeli u obzir takvu vrstu troškova koji „odlaze iz knjige“, poput nacionalizirane industrije, državnih izdataka za socijalno osiguranje, mirovine, zdravstvo – postaje daleko gore.

Šest: američki dolar i više bilijuna duga

U svijetu je trenutni krajolik ekonomije u teškom stanju, a to je nešto čemu nimalo ne pomaže krajolik niskih kamata i niske inflacije. Kao rezultat, dug u USD ima negativan prinos u iznosu većem od 15 bilijuna.

Sedam – Podijeljeni zbor ekonomista

Suprotno uvriježenom mišljenju: ekonomija je kao područje poput fizike – ako vas to ne prestraši, onda to niste razumjeli. Puno je ekonomskih škola mišljenja, a najnovija je Moderna monetarna teorija – koja je pokrenula dodatna pitanja o tome kako pristupiti monetarnoj politici u budućnosti.

Osam – Još veće podjele

Iako je socijalna mobilnost nešto čime se ponosi engleski jezik, mi trenutno proživljavamo razdoblje u kojem bogatstvo.nejednakost nikada nije bila veća. U stvari, dosegla je stogodišnju razinu u zapadnom svijetu, dok je u drugim regijama svijeta također dosegla više desetljeća. Ovo je pitanje vrlo kratko sažeto pojavilo nove ekonomske perspektive monetarne politike.

Devet – doba krajnosti

Mnogo slično naslovnoj knjizi Hobsbawm s istim imenom koja je proučavala 1930-e nadalje – ova sve veća nejednakost, socijalna i politička disharmonija i nezadovoljstvo doveli su do pojave populističkih vođa i demagoga diljem svijeta, kako s lijeve tako i s desne strane politički spektar. To pridonosi i našoj ranijoj točki međunarodne nevolje između suverenih država.

Deset – s krajnostima Dođite i više krajnosti

S popularnim demagozima i političkim “Snažnim muškarcima” dolazi sve opasnija mogućnost da umoče ruke u ekonomiju, monetarnu politiku, pa čak i u stjecanje imovine. To, parafrazirajući Lenjina, ima potencijal da “promiješa karte i pokvari igru” međunarodne ekonomije.

Pogotovo ako se odluče na remećenje poreza, pa čak i oduzimanje imovine. To mamac decentralizirane kriptovalute čini još snažnijim.

Jedanaest – Apetit za zlato u bankarstvu dosegnuo je vrhunac svih vremena

Ne vidimo samo umanjeni apetit za zlatom od strane središnjih banaka, već ako uzmemo u obzir da su se cijene plemenitih metala poput zlata i srebra od tada povećavale s ekonomskom nestabilnošću – za uobičajene financije stvari izgledaju dlakavo.

Dvanaest – Dolarov prestiž opada

Iako zauzima lavovski dio globalne valute – prestiž američkog dolara brže opada – toliko da slušamo sve glasnije i glasnije pozive na alternativu – koja uključuje virtualne valute i stabilne kovanice, prema poput odlazećeg Marka Carneya iz Engleske banke.

Trinaest – doba bankarske tajne je prošlo

Iako su se regije svijeta poput Bahama i Švicarske u osnovi smatrale utočištem za vaš novac, ovo postaje stvar prošlosti – jer te iste zemlje još tješnje i češće surađuju s poreznim vlastima na uklanjanju potencijalne utaje poreza, među druge vrste zlouporaba.

Četrnaest – Masovni nadzor se pojavljuje sve više i više

Nažalost, pokazalo se da je Orwell točan kad je stavio olovku na papir i stvorio ‘1984’. Masovni nadzor naglo se povećao, ne samo u autoritarnijim regijama svijeta – jer su gradovi poput Londona svidjeli prepoznavanje lica.

Petnaest – bez gotovine, samo s karticom / bez kartice

Bezgotovinsko je sve u redu sve dok ostaje izbor za one koji to radije koriste. No, u zemljama poput Švedske, sve manja upotreba papirnatog novca zapravo je dovela do toga da je sve više ljudi zamrznuto iz sustava jer on stalno postaje sve digitalniji.

Šesnaest – Sankcije i novac kao oružje

Uz Trumpovu administraciju – vidimo kako međunarodne mreže nagodbi niču, pa čak i da se zatvaraju, dok međunarodne sankcije protiv Irana i Rusije ulaze u igru. To još više opterećuje financijski sustav, dok te iste autoritarne države tjera da traže alternativne financijske metode kako bi se povukle iz sankcija.

Sedamnaest – Rastući utjecaj Bitcoina kao kontrapunkt

Iako Mahmudov to prestaje reći, Bitcoin je neprestano gajio reputaciju financijskog sigurnog utočišta za novac i ulaganja ljudi. Razlog je taj što još uvijek nije u potpunosti postao ‘siguran’ za svoje korisnike i proći će neko vrijeme prije nego što se ova težnja može ostvariti, ali to je održivo utočište.

Osamnaest – ‘Baklja je položena’

Ova nova generacija ljudi je daleko pismenija i znatiželjnija prema novim stvarima u usporedbi s generacijama koje su dolazile prije njih. Kako će se tehnološki manje pismeni opadati, ova će nova generacija duboko poremetiti ‘prihvaćene’ norme.

Devetnaest – Internet brzo raste

Broj novih stanovnika Interneta rapidno raste, a tome pomaže i činjenica da se ljudi iz zemalja u usponu sve više uključuju u internet.

Dvadeset – Pojava pametnih telefona

Internet stvari je nešto što vrijedi uzeti u obzir – pogotovo kod mnogo više ljudi, ne samo da imaju pametne telefone, već ih temeljito koriste za gledanje videozapisa, pretraživanje interneta, pa čak i donošenje financijskih odluka putem ovih revolucionarnih uređaja.

Dvadeset i jedan – Svijet je više na mreži nego ikad

Biti na Internetu od zanimljive je opcije postala izravna potreba, bez obzira za koga radite. Kao rezultat toga, puno je veća potreba da novac bude jednako dostupan i fluidan kao i drugi dijelovi života ovih visoko digitaliziranih ljudi.

Dvadeset i dva – Bitcoin i porast financijalizacije kripto

Kriptovalute, a posebno Bitcoin, neprestano su privlačne, ne samo kao financijski instrument za svoje korisnike, već i kao investicijsko sredstvo i (za neke) glavna stvar značajnog portfelja. Uz zeleno svjetlo dato Bakktu i njegovim bitcoin fjučers ugovorima – Bitcoin i kriptos ulaze u konvencionalni svijet ulaganja.

Dvadeset i tri – Bitcoin se neprestano poboljšava na skali i učinku

Iako je Bitcoin poznat po svojoj nespremnosti prema promjenama za svoje korisnike i sve većoj bazi korisnika. Kriptovalute neprestano rade na rješenjima sloja 1 i 2 za rješavanje kroničnih problema kao što su transakcijski troškovi, oštrina i skalabilnost. A Bitcoinu nije strana potreba za tim, jer je i njegov glavni razvojni tim radio na tim pitanjima – usprkos BTC-ovim ekonomskim učincima.

Dvadeset i četiri – BTC jezgra i dalje neprestano utire put

Veliki blokovi? Unutarnja implozija? Bez obzira na način na koji je bitcoin bačen na rift-splav, temeljne osnove day-1 neprestano se poboljšavaju i održavaju bez obzira na to koliko dobro ili brzo vrijednost bitcoina raste.

Dvadeset i pet – Bitcoin-ove Layer-2 tehnologije

Rješavanje mnogih uskih grla koja dolaze i služe za sprečavanje masovnog usvajanja Bitcoina. Njegov glavni razvojni tim naporno radi na iznošenju nekih rješenja sloja 2, koja uključuju Lightning, koji povećava brzinu transakcija, kao i Merkle stabla za smanjenje potražnje za memorijskim prostorom i brzinu obrade za obradu informacija.

Dvadeset i šest – dolazi još što se tiče poboljšanja

Kao što je prethodno spomenuto, dok je Bitcoin uveo promjene u svoj sustav već uvođenjem mreže munje za brzinu obrade i stabala Merkle. Bitcoin ima niz različitih poboljšanja i značajki, koje uključuju: (Zamjene za podmornice, Atomski zamjene, Dvostruko financirani kanali, Sphinx, Neutrino, Eltoo itd.).

Dvadeset i sedam – Postavlja se infrastruktura za Bitcoin

Lightning Network nešto je što dolazi do mnogo više elemenata Bitcoina – pogotovo jer ga programeri nastoje temeljitije upotrijebiti, zajedno s ostalim proizvodima i uslugama koji se dodaju.

Dvadeset i osam – Snažna brzina raspršivanja Bitcoina

Dok su se Bitcoin SV i ABC žestoko borili oko brzine raspršivanja i procesorske snage, brzina raspršivanja Bitcoina dosegla je bez presedana.

Dvadeset devet – stopa raspršivanja (ponovno)

Poremećaj brzine raspršivanja bitcoina nešto je što se s godinama brzo poboljšava. Što je sjajna vijest za bazu rudara.

Trideset – Bitcoin skrbnička rješenja

Uz ovu povećanu popularnost među novopridošlim i profesionalnim investitorima – potreba za profesionalnijim pratećim uslugama za bitcoin ulaganja. Posebno sigurna rješenja za pohranu, a posebno skrbnička rješenja.

Trideset i jedan – slučajevi upotrebe bitcoina rastu

Daleko više od toga da se primjenjuje kao virtualna vrsta novca, Bitcoin je dodao na svoj sve veći popis slučajeva korištenja, s tim da se gromobranska mreža koristi kao rješenje za plaćanje, pa čak i igranje, poput Satoshi Gamesa.

Trideset i dva – Bitcoin kao poznati izazivač

Dok je Bitcoin došao u žižu javnosti kao naglo ulagačko tržište prije rasta i balona balona. Ti isti ljudi, zajedno s milijunima drugih, polako dolaze do spoznaje da je Bitcoin više od pukog ulaganja i da ima elemente koji su superiorniji od ostalih vrsta novčanih proizvoda.

Trideset i tri – Bitcoin je općenito u porastu

S osnovnim razvojnim timom i zajednicom Bitcoina koji prihvaća nova i inovativna rješenja za svoju valutu i blockchain, to je infrastruktura koja značajno raste i još uvijek nema znakova zaustavljanja.

Trideset i četiri – Uspomena

Bitcoin meme više su od novosti – dio su vrlo moćne marketinške kampanje i, priznajmo, vrlo su učinkoviti. Digitalni marketing 101 nas uči da ćete, ako možete stvoriti nešto što se pretvara u virusni fenomen, postići doseg koji premašuje samo tisuće.

Trideset i pet – Bitcoin literatura se pojavljuje

Zajedno s ovim virusnim marketingom, Bitcoin literatura i informacije o kriptovalutama i blockchainu, općenito, postaju sve šire. I tome pomažu intelektualci poput Andreasa Antonopoulosa, zajedno s Donom i Alexom Tapscottom koji u tom smislu objavljuju knjige.

Trideset i šest – Bitcoin obrazovanje

Zajedno s pojavom literature, mema i šireg ulaganja, Bitcoin je doživio poslovičan procvat obrazovanja za one koji su istinski znatiželjni u vezi s tim i temeljnom tehnologijom. Vidimo čak i rastuću popularnost tečajeva, ne samo od glavnih djelatnika u industriji, već i od etabliranih akademskih institucija, poput Sveučilišta Oxford, Harvarda i drugih.

Trideset i sedam – uspon samostalnog bitcoin poduzetništva

Bitcoin je više od puke industrije koja okružuje rudarenje novčića, omogućio je i pojavu srodnih poduzeća i poduzetništva temeljenih na opskrbi. To uključuje niz dobavljača tvrdih novčanika i hladnjaka, skrbničkih rješenja, pa čak i trgovaca terminskim ugovorima, kao što ćemo uskoro vidjeti na tržištu s Bakktom.

Trideset i osam – sve više i više tradicionalnih financija

S rastućom popularnošću Bitcoina i drugih kriptovaluta, vidimo neprestano slijevanje konvencionalnih i institucionalnih financija i ulazak investitora. Pogotovo kad profesionalne tvrtke poput Intercontinental Exchange započinju pružati profesionalne usluge za te investitore.

Trideset devet – omjer zaliha i protoka

Budući da će Bitcoin biti sve teže izvući, dijelom i zbog sve veće potrebe za raspršivanjem snage rudara, ali i zbog ugrađenog sustava oskudice, to će stvoriti daleko veću tržišnu procjenu. Kako se ponuda smanjuje, dijelom zahvaljujući prepolovljavanju i fiksnoj ponudi, korisnici će pomoći u prehrani potražnje, dopuštajući njezino vrednovanje da se poveća.

Četrdeset – prodor bitcoina

Štedimo vas nagovještajima da jednostavno uđete u činjenicu da dok prodor Bitcoina u političke mjehuriće poput Westminstera i DC-a ostaje relativno mali u usporedbi s drugim industrijama. Činjenica da su rješenja zasnovana na blockchainu, poput Facebook Vage, to već uspjela učiniti, svjedoči o onome što Bitcoin ima, već postignuto.

Četrdeset i jedan – Bitcoin je i dalje pad na globalnom financijskom tržištu

Kada se razmatra koliko je veliko tržište dionica ili tržište derivata i nekretnina – a kamoli tržište zlata od gotovo 8 bilijuna dolara zlatnih plemenitih metala – BTC je još uvijek relativno mali u tržišnoj kapitalizaciji. Da ne spominjem, zlato je staro desetke stoljeća, dok je #Bitcoin star samo desetljeće i broji. Budućnost bitcoina s ‘programabilnim novcem’ unutar globalne monetarne baze ima dovoljno prostora za rast.

Četrdeset i dvije – omjer Sharpe

Ne, ne TV emisija, već Bitcoin Sharpe omjer. Za neki bolji kontekst: Sharpeov omjer odnosi se na izvedbu i stopu povrata koju uživaju Bitcoin investitori u usporedbi s imovinom koja ima smanjenu ili nultu stopu rizika. Za Bitcoin uživa veći prinos prilagođen riziku u usporedbi s ostalim vrstama klase imovine – ali u najboljem slučaju ulagači imaju prilično nevjerojatan povrat ulaganja.

Četrdeset tri – nekorelacija

Bitcoin je ikonoklastična digitalna imovina, to je dato, ali činjenica da jednostavno nije u korelaciji s bilo kojom drugom vrstom klase imovine znači da ponekad može proturječiti drugoj imovini i njihovoj izvedbi.

Četrdeset i četiri – ubojica doznakom

Kada je riječ o međunarodnim proizvodima poput MoneyGrama i Western Union-a, koji koriste kriptovalute poput Bitcoina, u potpunosti popunjavaju svaku potrebu da treća strana podstakne plaćanje ili izvrši međunarodni transfer. Rješenja za doznake zapravo su nevjerojatno vrijedna industrija, a činjenica da kriptovalute pružaju inovativno i isplativo rješenje neprocjenjiva je za milijune korisnika.

Četrdeset pet – Uništavanje kao kreacija za ICO i Altcoins

Iako smo vidjeli (vrlo) doslovnu „Tulip maniju“ ICO-a i altcoina u 2016./2017., Krajolik postaje puno prilagođeniji korisnicima za nove i iskusne korisnike kriptovaluta. Što je vrlo dobrodošlo za sve korisnike s obzirom na činjenicu da olakšava navigaciju kripto prostorom i pruža mu veću vjerojatnost da će zaraditi povjerenje korisnika.

Četrdeset šest – Hlapljivost se smanjuje

Jedna od neto pozitivnih strana u svijetu Bitcoina sada je ta što zasigurno ne vidimo onakvu promjenjivost tržišta kakvu smo imali u 2017. i 2018. Postoji veći osjećaj stabilnosti na tržištu kriptovaluta, a ovo je dobrodošla promjena za Bitcoin, posebno ako smatra da se prema njemu postupa na isti način kao i prema konvencionalnoj valuti.

Četrdeset sedam – Metrike se nastavljaju

Jedan ogroman plus koji vidimo na blockchainu, a pogotovo za Bitcoin, jest da glavni investitori čvrsto drže svoje dionice BTC-a. To ima dodatni plus što ne pridonosi volatilnosti tržišta zbog rasprodaje ili otkupa velikih pozicija.

Četrdeset i osam – mali vlasnici apoena u porastu

Iako se Over The Counter (OTC) i institucionalni investitori neprestano pojavljuju, još uvijek primjećujemo pošten udio malih vlasnika apoena. Prema istim lančanim mjernim podacima na koje smo se pozivali, bilježimo porast broja korisnika s malim apoenima BTC-a. Oni se kreću od 1, .1 (ili 2 u slučaju ovog pisca) ili čak.01BTC koji se drže u digitalnom ili tvrdom novčaniku.

Četrdeset i devet – rast cijena Bitcoina

Prošli smo mjesec vidjeli kako je cijena Bitcoina naglo porasla i vidjela jedan od svojih najviših razdoblja prije nego što se lagano povukla. Iako zamah tamo nije ponio, još uvijek bilježimo određeni optimistični rast valute.

Pedeset – Bitcoin u stalnom porastu

Prema nedavnoj analizi Log Log-a, koja prikazuje logaritamsko određivanje cijena, kao i vremensku skalu, pokazuje da, iako vidimo usporavanje kretanja cijena Bitcoina, vidjet ćemo sporije, pouzdane, ali kontinuirane poraste cijena BTC-a i s mnogo manje nestabilnosti nego prije.

Pedeset i jedna – manje kapi

Zajedno s ovim pouzdanijim skokom prema gore, prema podacima analitike, količina mjesečnih najnižih cijena evidentno se smanjuje u učestalosti i intenzitetu. I još je bolja vijest da će se ovo vjerojatno nastaviti i u budućnosti.

Pedeset i dvije – Samopojačanje

Temeljni dizajn bitcoina znači da mu postoje atributi koji omogućuju kontinuiranu petlju samohranjenja koja mu omogućuje da stalno jača, što će samo dugoročno podržati razinu povjerenja koje ulagači imaju u kriptovalutu. Što će također krvariti drugim kriptovalutama.

Eto vam vjernika bitcoina. Od Genesis-Satoshi Nakamoto dana do najpopularnijih kripto stručnjaka, predviđanja cijena kreću se od 100.000 do 1.000.000 milijuna američkih dolara tečaja po kovanici bitcoina (BTC). Tržište se zahuktava za veliki pomak ili slom, ali s obzirom na skup onoga što ste upravo pročitali, od bikovskih predviđanja BTC-a, do stalnog rasta cijene bitcoina tijekom prvih deset godina i ako samo nekoliko od 50 katalizatori vrijednosti tržišne kapitalizacije bitcoina počinju kliktati odjednom što bi tržište moglo zazeleniti i ponovno krenuti u vezu s mjesecom.

Pogled na najvažnija predviđanja cijena bitcoina i povijesni vremenski slijed BTC cijena trebali bi pomoći u daljnjem razgovoru o tome gdje je bitcoin otišao, kako bi se znalo kamo on možda ide u budućnosti. Ako imate analizu ili predviđanje cijene bitcoina, pošaljite je e-poštom na [email protected] da biste je dodali na popis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map