Prihvatite Bitcoin plaćanja: 14 najpopularnijih trgovačkih ulaza za upotrebu

prihvaćaju bitcoin plaćanja

Već smo pokrili gdje potrošiti bitcoin, ali hajde sada da razmotrimo kako prihvaćanje plaćanja bitcoinom funkcionira za trgovce i naučimo najbolje načine za primanje plaćanja kriptovalutama za tvrtke i e-trgovinu.

Kako prihvatiti kripto plaćanja za trgovce

Tijekom posljednjih četiri do pet godina, globalna kripto zajednica svjedočila je velikom porastu broja poduzetnika koji posluju u okviru ove sve veće financijske domene. U ovom ćemo članku nastojati predstaviti detaljan vodič o tome kako neovisni poslovni subjekti i trgovci mogu početi prihvaćati Bitcoin (BTC) za svoju robu na vrlo pojednostavljen / neposredan način. Neke od temeljnih tema koje će biti obrađene u ovom vodiču uključuju:

  • Koji je novčanik idealan za olakšavanje uobičajenih poslovnih transakcija.
  • Kako osobno, kao i digitalno, obraditi tx-ove povezane s BTC-om
  • Koje fizičke platforme trgovci mogu koristiti za obradu interakcija na prodajnim mjestima
  • Koje se usluge (fizičke ili digitalne) mogu koristiti za pretvorbu Bitcoina u druge digitalne ili fiat valute
  • Kako trgovci mogu minimalizirati svoje gubitke povezane s nestabilnošću tržišta
  • 14 najboljih pristupnih prijelaza za Bitcoin koji se koriste za tvrtke i tvrtke

Zašto bi trgovci birali BTC?

kako prihvatiti bitcoin plaćanja

Prije nego što uđu u sitnice kako trgovci mogu prihvatiti BTC plaćanja, našim bi čitateljima moglo biti korisno razumjeti osnovne prednosti povezane s vodećom kriptovalutom. Za početak možemo vidjeti da je najistaknutija prednost korištenja Bitcoina u tome što su sve domaće transakcije te valute potpuno nepovratne. Da bismo elaborirali ovu točku, možemo vidjeti da većina tradicionalnih procesora fiat plaćanja koristi ili banke ili druge posredničke platforme kako bi olakšali svoje transakcije. Kao rezultat toga, trgovci se često moraju suočiti s mogućnošću gubitaka nastalih zbog povrata novca i drugih sličnih prijevara. I dok trgovci pogođeni takvim problemima mogu vrlo lako podnijeti zahtjev za povrat novca, cijeli postupak može biti prilično naporan i dugotrajan.

Kada govorimo o Bitcoin-u (BTC), nema šanse da se dogodi povrat sredstava, jer sredstvo koristi decentraliziranu mrežu – što ne ostavlja mjesta lošim akterima koji traže povrat (u odnosu na slučajeve koji su sporni). I ne samo to, zahvaljujući jedinstvenom operativnom okviru BTC-a, centralizirana agencija za upravljanje (poput banke, Paypala, zajmodavne institucije itd.) Ne može zamrznuti bilo koji račun povezan s valutom..

Ostale ključne prednosti Bitcoina uključuju:

Niske Tx naknade: Iako operateri kreditnih kartica i pružatelji usluga plaćanja svojim klijentima obično naplaćuju visoke stope naknada od oko 3 +% (zajedno s naknadama za pretvorbu), BTC transakcije mogu se obraditi za oko 1 USD, bez obzira na veličinu plaćanja.

Tehnologija spremna za budućnost: Svakim danom sve više ljudi počinje postajati svjesno financijskog potencijala koji kriptovalute (poput BTC-a) uistinu posjeduju. S tim u vezi, mnogi stručnjaci vjeruju da će trgovci koji počnu usvajati alternativne monetarne tehnologije poput Bitcoina moći privući više kupaca, pogotovo kako vrijeme bude prolazilo i globalni financijski sektor prelazi na potpuno digitalni način rada.

Na što treba paziti pri odabiru BTC novčanika za prihvaćanje plaćanja

bitcoin novčanik za prihvaćanje plaćanja

Da bi trgovac počeo prihvaćati Bitcoin (BTC) plaćanja, mora nabaviti novčanik za kriptovalute. S tim u vezi, treba istaknuti da je jedno od najsigurnijih rješenja za novčanik Bitcoin Core jer je potpuno samodostatan i ne zahtijeva da njegov vlasnik ovisi o bilo kojem poslužitelju treće strane, međutim, spominje se da novčaniku može trebati puno vremena (ponekad i tjednima do mjesecima) da postane potpuno operativan jer zahtijeva da korisnici preuzmu cijelu povijest Bitcoin blockchaina.

S tim u vezi, korisnicima može biti jednostavnije upotrijebiti mogućnost novčanika koja je znatno lakša u pogledu ukupne potrošnje resursa – kao što je ‘Blockchain novčanik’, rješenje za pohranu podataka koje izuzetno odgovara CPU i može se postaviti nekoliko minuta. S tim u vezi, novčanik ovisi o određenim entitetima trećih strana i stoga je skloniji vanjskim upadima, kao i hakovanjima trećih strana koje Bitcoin Core.


Jedna od ključnih prednosti Blockchain novčanika je ta što čim na njega stigne BTC tx, on postaje dostupan korisniku za trošenje. To je u potpunoj suprotnosti s Bitcoin Core i ostalim mekim novčanicima koji zahtijevaju brojne potvrde prije nego što dotična kripto imovina postane upotrebljiva. Na primjer, Bitcoin Core treba najmanje jedna potvrda kako bi se potvrdila transakcija – postupak koji može trajati od 10 do 60 minuta, ovisno o ukupnom zagušenju mreže. Uz to, za mekane novčanike (poput onog na Coinbaseu) potrebne su tri potvrde koje bi kupce ponekad mogle prisiliti da čekaju cijeli dan. To bi ne samo učinilo kupce na malo opreznim prema ovoj tehnologiji, već bi i Bitcoin učinilo sasvim beskorisnim za svakodnevne transakcije.

I na kraju, ali ne najmanje važno, od najveće je važnosti da trgovac analizira BTC uplatu primljenu od kupca prije predaje kupljene robe kako bi bio siguran da je korištena potrebna naknada za transakciju. To je zato što ako se ne koristi dovoljno visoka tx naknada, plaćanje ponekad može potrajati i danima. I ne samo to, ako je iznos naknade postavljen na nulu, postoji vjerojatnost da plaćanje uopće ne uspije.

Najlakši način za primanje bitcoina na mreži

Najlakši način za primanje Bitcoin plaćanja putem interneta

Da bi trgovci prihvatili BTC, trebaju pristupiti svojim novčanicima i otići u odjeljak za slanje / primanje. Na primjer, ako trgovac želi prihvatiti uplatu, mora otići na karticu “primiti” i kopirati zadanu adresu kako bi je zatim mogao dobiti primatelju uplate. Od iznimne je važnosti da se trgovac pobrine da se adresa pažljivo kopira jer bi čak i mala pogreška (tj. Jedno pogrešno slovo ili broj) mogla dovesti do toga da se uplata pošalje u potpuno drugi novčanik i da novac zauvijek bude izgubljen.

Ostale točke koje vrijedi istaknuti:

Internet trgovci bi u idealnom slučaju trebali slati adrese svojih BTC novčanika svojim klijentima putem e-pošte, tekstualnih poruka ili IM-a. Uz to, svoje adrese mogu ispisati na službenim računima i jednostavno koristiti isti dokument uvijek iznova za sve buduće financijske transakcije.

Osim što ručno prihvaćaju svoja BTC plaćanja, trgovci također mogu digitalizirati svoja plaćanja korištenjem dodataka koji su dizajnirani za platforme kao što su WordPress i OpenCart.

Kako primiti BTC s fizičke lokacije?

Kako primiti BTC s fizičke lokacije?

Da bi operateri maloprodajnih trgovina primili BTC uplatu, standardni postupak kopiranja adrese novčanika i slanja kupcu može biti prilično naporan i neučinkovit. Stoga, kako bi postupak bio pojednostavljen, trgovcima može biti puno lakše koristiti QR kôd (koji je povezan s njegovim matičnim kripto novčanikom) za obradu dolazne uplate. U svom najosnovnijem smislu, QR kod je crni kvadratni blok koji sadrži sve potrebne podatke povezane s raznim digitalnim i fizičkim jedinicama za pohranu. I ne samo to, upotreba takvog koda u potpunosti uklanja šanse da kupci svoja sredstva pošalju na pogrešnu adresu.

Kako bi trgovac postupak primanja BTC uplata učinio vrlo pojednostavljenim, može jednostavno prikazati QR kôd povezan s njihovim novčanikom na svom blagajnom. To kupcima može omogućiti da se jednostavno prijave na svoja rješenja za mobilni novčanik i skeniraju prikazani kôd. Postupak doslovno traje samo nekoliko sekundi i može omogućiti slanje digitalnih plaćanja na gotovo trenutni način. Uz to, neki trgovci čak koriste tablet računala koja su namijenjena isključivo u svrhu prihvaćanja BTC plaćanja. Tablet može koristiti aplikaciju kao što je Blockchain Merchant koja automatski generira prilagođeni QR kôd da bi ga korisnik skenirao i poslao putem potrebnih sredstava.

I na kraju, ako prodavač u potpunosti želi eliminirati bilo kakve šanse za krađu, on / ona može svojim klijentima pružiti QR kôd povezan s izvanmrežnim novčanikom (koji nije ni prisutan u trgovini u kojoj se obrađuje tx.)

Određivanje tečaja

kako prihvatiti stope kripto plaćanja

Sljedeći presudni element kada je u pitanju prihvaćanje BTC plaćanja je upotreba ispravnog tečaja – budući da se čini da se cijena Bitcoina razlikuje od jedne platforme za trgovanje kriptovalutama. Dakle, kako bi trgovci ostali dosljedni svojim cijenama, trebali bi se poslužiti jedinstvenom mjenjačnicom i upotrijebiti njezin tx tečaj za olakšavanje dnevnih plaćanja. S tim u vezi, najbolje je da se trgovac drži utvrđene razmjene koja najviše odgovara specifičnom fiatu zemlje. Na primjer, Bitfinex, Coinbase, Kraken mogu se koristiti za USD.

U tehničkoj napomeni, možemo vidjeti da trgovci mogu izračunati točan iznos koji im treba u smislu BTC-a, jednostavno mogu podijeliti prodajnu cijenu proizvoda s vrijednošću BTC-a u datom trenutku.

Trgovci mogu izvršiti i ručne izračune kako bi utvrdili koliko Bitcoina (BTC) primatelj mora poslati za svoju određenu narudžbu.

Danas postoji čitav niz dodataka za e-trgovinu temeljenih na Bitcoinu koji se mogu koristiti za automatizaciju postupka pretvorbe pritiskom na gumb. Važno je to učiniti kao vremenski osjetljivu transakciju zbog nestabilnosti koja postoji.

Usluge koje trgovcima omogućuju pretvaranje njihovih BTC-a u Fiat

Dopustite trgovcima da svoj BTC pretvore u Fiat

Kao što je vjerojatno većini naših čitatelja dobro poznato, jedan od najvećih problema kada je u pitanju prihvaćanje BTC-a jest element volatilnosti tržišta – tj. Cijena Bitcoina može se prilično mijenjati između vremena kada ga prodavatelj dobije i kada ga se prodaje za fiat. S tim u vezi, vrijedno je spomenuti da trenutno postoji niz usluga koje štite trgovce od tržišnih gubitaka (budući da omogućuju skoro trenutni Bitcoin za fiat konverzije).

Jedan od istaknutih primjera takve usluge je Bitpay, platforma koja omogućava korisnicima da odmah razmijene svoj BTC u fiat – s pretvorenim sredstvima koja se u roku od nekoliko minuta prebacuju na bankovni račun povezan s trgovcima. Pored toga, BitPay također pruža svojim korisnicima jamstvo da će im biti naplaćena samo ukupna tx naknada od 1% naknade, što je iznos koji je znatno niži od onoga što većina Bitcoin bankomata naplaćuje za pretvaranje korisničkog BTC posjeda u fiat.

Ostale aspekte BitPaya vrijedne pažnje:

Platforma dolazi s punopravnim BTC sustavom plaćanja koji zahtijeva od trgovaca da jednostavno preuzmu aplikaciju BitPay na svoj PoS uređaj. Aplikacija ne postavlja samo novčanik za trgovca, već služi i kao jedno mjesto za korisnika da počne prihvaćati BTC u potpunosti bez muke.

Jedini zamislivi nedostatak korištenja BitPaya jest činjenica da je on centralizirana platforma i povezan je s raznim bankarskim institucijama. Kao rezultat toga, banka bi mogla bez ikakvog razloga blokirati njihov priljev novca.

Još jedan jednostavan način prihvaćanja plaćanja bitcoinima je upotreba široko zaposlenog ‘Blockchain novčanika’ (rješenje za pohranu koje ne zahtijeva od korisnika da izvrše određene provjere ID-a i potpuno je decentralizirano). Slično tome, vlasnici tvrtki također mogu odabrati instaliranje BTC bankomata izravno u svojoj trgovini, potez koji neće samo pomoći u bešavnim kripto-fiat konverzijama, već će i privući više tvrtki ovom unosnom financijskom instrumentu.

I na kraju, trgovac također može poslati svoj BTC na mjenjačnicu, a zatim ga pretvoriti u fiat valutu po svom izboru. Ovaj je postupak prilično jednostavan, ali može biti prilično dugotrajan i skup (zbog većih tx naknada). I ne samo to, zbog vremenskog odmaka koji postoji između prijenosa nečijeg BTC-a na kripto-burzu i njegovog povlačenja, vodeća kriptovaluta može na kraju izgubiti dio vlastite monetarne vrijednosti.

Trgovci mogu odabrati HODL trgovci koji prihvaćaju bitcoin plaćanja

Mnogi se trgovci danas odlučuju odreći pretvaranja svog Bitcoina (BTC) u fiat kako bi zadržali svoju kripto imovinu. To je zato što su mnogi vlasnici poduzeća počeli shvaćati istinski financijski potencijal Bitcoina i njegovu očekivanu buduću vrijednost. Slično tome, neki trgovci žele posjedovati BTC kako bi ga kasnije mogli potrošiti za svoju osobnu upotrebu. Kad se to kaže, ako trgovac odluči dugoročno zadržati svoj BTC, mora osigurati da se njegova imovina čuva u hardverskom novčaniku koji se može održavati izvan mreže. Mnogi će to možda odlučiti s obzirom na bikovska predviđanja cijena bitcoina koja postoje u zajednici kao cjelini, ali to će se svesti na to da se sve podudara s vašom bilancom i može pokriti vaše svakodnevne troškove.

I ne samo to, trgovci bi uvijek trebali čuvati kopiju svojih privatnih ključeva ili sjeme za svoj Bitcoin (BTC) novčanik, tako da ako se u budućnosti pojavi neki problem, njihova sredstva mogu se vratiti pritiskom na gumb. Međutim, ti početni ključevi nikada ne smiju biti pohranjeni na računalu, jer je hakerima relativno lako dobiti pristup osobnom računalu, prijenosnom računalu ili tabletu.

Najbolji pristupnici za plaćanje bitcoina

najbolji pristupnici za plaćanje bitcoina

Kripto pristupni prijelazi su platne mreže koje nisu ograničene bilo kojim granicama. Kao takvi, omogućuju brze i jednostavne prijenose novca u obliku digitalnih valuta, što je izuzetno korisno trgovcima i drugima koji žele izvršavati gotovo trenutne transakcije širom svijeta.

Oni pristupnici za plaćanje koji dopuštaju upotrebu Bitcoina, stoga su poznati kao Bitcoin platni prolazi. Često prihvaćaju i niz altcoin-a, poput Ethereuma, XRP-a, Bitcoin Cash-a, Litecoina i drugih. Još jedna stvar koju pristupnici plaćanja omogućuju je konverzija BTC-a u druge kriptovalute ili čak tradicionalne valute, kao što su USD ili EUR.

To je značajka koja se puno koristila u posljednjih godinu dana, jer je kripto tržište ušlo u takozvanu kripto zimu – razdoblje kada su cijene u stalnom padu. Oni koji su zarađivali kriptovalute na ovaj ili onaj način trebali su način brzog unovčenja prije nego što im se uplate smanje zbog pada cijene.

Srećom, pristupnici za plaćanje omogućuju trenutne konverzije, a porast potražnje potaknuo je stvaranje brojnih platformi koje su od tada počele raditi kao platni prolazi. Sadrže brojne alate za razne svrhe, uključujući automatske prijenose kovanica, praćenje tržišta i još mnogo toga.

Zašto trgovci odlučuju prihvatiti Bitcoin?

Broj kripto korisnika nastavlja rasti, unatoč niskim cijenama. Brojne zemlje širom svijeta već su prepoznale ovaj rast i u procesu su stvaranja propisa povezanih s kriptovalutom koji bi zaštitili ulagače i smanjili potencijal za prevare, krađe i druga slična kaznena djela.

Uz svu pažnju usmjerenu na kripto, brojne su pogodnosti koje trgovci mogu uživati ​​ako odluče započeti suradnju s njima. Primjerice, kripto transakcije omogućuju korisnicima potpunu kontrolu, što trgovcima i kupcima čini sigurnijom upotrebu kriptografije. Dalje, prihvaćanje kriptoza kao opcije plaćanja trgovcima može omogućiti da prošire svoj doseg i uključe više kupaca. Načini plaćanja su diskretni, dok su svi podaci o plaćanju pohranjeni na blockchainu.

Sigurnost je puno veća, jer ne postoji rizik od prijevare, dok trgovci i kupci svoje privatne podatke mogu čuvati u tajnosti. Uz to, naknade za transakcije mnogo su niže u usporedbi s tradicionalnim načinima plaćanja.

Nadalje, širenje kriptovaluta znači da mogu biti izuzetno korisne za međunarodna putovanja. To također znači da su prekogranična plaćanja trenutna i da ne zahtijevaju treće strane te da ne trpe odgađanja plaćanja. Postoje i druge pogodnosti, ali umjesto da ih nabrajamo, razgovarat ćemo o nekim od glavnih kripto pristupnih prijelaza koji prihvaćaju Bitcoin i koji se mogu koristiti za uživanje u svim prethodno spomenutim blagodatima.

1) Coinbase

Coinbase je najveća i najpopularnija kripto burza u SAD-u, a ujedno i jedna od najvećih širom svijeta. Jednostavnim preuzimanjem trgovačke aplikacije, vlasnici tvrtki mogu početi prihvaćati Bitcoin i pregršt drugih kovanica. Nadalje, jedna od najvećih prednosti je ta što je moguće odmah pretvoriti Bitcoin u fiat, i obrnuto.

Coinbase ima i niz drugih značajki, poput velike brzine i nema naknada za transakcije kada je u pitanju prihvaćanje kovanica; integracija s brojnim uslugama (Shopify, OpenCart, WooCommerce itd.), na web mjesto trgovca dodaje gumb za plaćanje, a integriran je s API-jem.

2) CoinsBank

CoinsBank je također vrlo popularna usluga koja se lako može sinkronizirati s debitnom karticom. Također nudi mobilnu aplikaciju koja je dostupna za iOS i Android uređaje. Osim toga, omogućuje trenutačno povlačenje i uplatu, a ima veću sigurnost zahvaljujući dvofaktorskoj autentifikaciji. Radi s većinom glavnih fiat valuta, kao što su USD, GBP, EUR ili ruska rublja. I usluga i sustav podrške dostupni su u svakom trenutku. Burza također čini sve što je u njenoj moći kako bi osigurala minimalne rizike i maksimalnu dobit.

3) BitPay

BitPay je još jedna usluga sa sjedištem u SAD-u i jedan od najstarijih pristupnih prijelaza za Bitcoin na svijetu. Postoji od 2011. godine, a korištenje je jednostavno. Sve što korisnici trebaju učiniti je preuzeti aplikaciju burze i bit će spremni početi prihvaćati plaćanja u kripto. Također nudi vlastitu Bitcoin debitnu karticu za jednostavne transakcije i pretvorbu kripto-u-fiat.

Sadrži i dodatke otvorenog koda za platforme e-trgovine, a čak dopušta i donacije Bitcoina. Treba napomenuti, međutim, da se sve platne transakcije mogu izvršiti s Bitcoin-om. BitPay također koristi PoS mehanizam, prihvaćen je širom svijeta i omogućuje bankovne depozite u oko 38 različitih zemalja, dok podržava 40 različitih jezika.

Njegovo sučelje je jednostavno i jednostavno za upotrebu, a također ima dvofaktorsku provjeru autentičnosti za veću sigurnost. Brzina prijenosa također se može ručno podesiti, u skladu s potrebama korisnika. Napokon, kompatibilan je sa svim novčanicima Bitcoin Cash (BCH).

4) CoinGate

Dalje, imamo CoinGate, koji omogućuje upotrebu Bitcoina i altcoina, dok prihvaća plaćanja u više valuta, uključujući i sam BTC, kao i EUR i USD. Također koristi POS aplikacije za različite platforme, uključujući iOS, Android i web preglednike. Također dolazi s dodatcima za platforme e-trgovine i podržava brojne digitalne valute.

5) Blockchain

Blockchain je također među najstarijim pristupnicima za plaćanje Bitcoina, slično kao i BitPay. To je izvrstan ulaz za plaćanje kako za osobnu upotrebu, tako i za tvrtke. Podržava, međutim, samo tri kriptovalute, koje uključuju Bitcoin, Ethereum i Bitcoin Cash. Također je dobro poznati (besplatni) kripto novčanik, ali nadilazi to i služi kao spremište informacija, razvoja i statistike.

Dalje, nudi API-je za plaćanje Bitcoin-a, iako je postupak implementacije složeniji od onih iz prethodnih unosa. Kao takav, zahtijeva malo tehničkog znanja, ali lako ga je koristiti kao mobilnu aplikaciju za Android.

6) BTCPay poslužitelj

BTCPay Server je otvoreni izvorni kod, samostalni domaćin, besplatni Bitcoin ulaz za plaćanje koji također podržava više altcoina. Omogućuje trgovcima i redovnim korisnicima izravno prihvaćanje plaćanja u novčanike, bez dodatnih naknada ili troškova transakcije. Mnogi to vide kao najveću prednost usluge.

Također ima velike brzine zbog munjevite mreže, a nudi veću sigurnost i privatnost. Slanje uplata jednostavno je zahvaljujući gumbu BTCPay.

7) Blockonomics

Blockonomics je još jedan vrlo popularan i koristan kripto pristupnik koji nema dozvolu i ne zahtijeva provjeru autentičnosti trećih strana. Također ne treba dodatnu integraciju API-ja da bi mogao raditi. Plaćanje je jednostavno, a sve što potencijalni kupci trebaju jest skeniranje QR koda. To ga čini izuzetno sigurnim, s povećanom anonimnošću za sve uključene. Također podržava nekoliko kripto valuta, od kojih su mnoge iz Bitcoin ekosustava, kao i neke od najpoznatijih i korištenih novčanika, poput Ledger Nano S, Trezora i slično.

8) SpicePay

SpicePay je također izvrstan izbor, jer omogućuje brzo i jednostavno prihvaćanje i razmjenu kovanica, uz osiguravanje sigurnog novčanika za njihovo spremanje. Ima brojne značajke, kao što su povećana sigurnost i praktičnost, podrška za brojne fiat valute, poput USD, GBP, EUR i CAD. Također omogućuje povlačenje sredstava na SEPA ili PayPal, a sadrži dodatke za e-trgovinu i maloprodaju. Konačno, korisnicima omogućuje uštedu od oko 2% na svakoj transakciji, dok njegova BitGo značajka omogućuje upotrebu njegove aplikacije na radnoj površini i mobilnim sustavima.

9) CoinPayments

Dalje, tu je CoinPayments, posebno dizajniran za mrežne trgovce. Podržava preko 1200 različitih kripto valuta, uključujući BTC, XRP, BCH i LTC. Nadalje, trgovcima se naplaćuje 0,5% po transakciji.

Nudi dodatke za sve najpopularnije web kolica vani, a plaćanja čini bržim podržavajući trenutne potvrde GAP600. Također nagrađuje korisnike putem zračnih kapi novčića i tokena, a kovanice može automatski konvergirati.

10) SpectroCoin

SpectroCoin je još jedan besplatan novčanik koji korisnicima omogućuje trenutnu razmjenu sredstava. Radi s preko 30 kriptopisa i ima prilično visoka ograničenja za povlačenje i polog. Također sadrži dodatke za e-trgovinu, Bitcoin debitnu karticu i SpectroCoin API, koji omogućuje kupnju ili prodaju brojnih kovanica.

11) GoUrl.io

Ovo je potpuno besplatan Bitcoin novčanik koji je također otvorenog koda. Također je među novčanicima kojima se najviše vjeruje na globalnoj razini zbog dodataka za e-trgovinu i API sučelja. Omogućuje korisnicima da prodaju mnogo više od kovanica, uključujući videozapise, glazbu, slike, URL-ove, pa čak i tekst, sve u zamjenu za kriptovalute.

Ne zahtijeva provjeru autentičnosti bankovnog računa ili ID, što povećava privatnost korisnika. Korisnici mogu lako prodati bilo koji proizvod i u zamjenu dobiti Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu. Također nudi partnerski program koji sudionicima također omogućuje da zarade više.

12) Shopify Gateway

Shopify je izvrstan ulaz za e-trgovinu s velikom bazom korisnika. Naknade za transakcije izuzetno su niske, dok su sve transakcije sigurne i brze. Uplate se mogu primati u bilo koje vrijeme ili na bilo kojem mjestu, dok njegove POS aplikacije omogućuju korisnicima upotrebu novčanika na više uređaja. Također ne zahtijeva usklađenost s PCI-jem.

13) ALFAkovanice

Približavamo se kraju popisa, imamo ALFAcoins, koji je ujedno i među najpovjerljivijim ulazima za plaćanje Bitcoina. Također podržava neke od najnovijih novčića. Također ima jedinstvenu značajku, a to je sustav isplate BitSend. Sustav plaćanja vrši jednostavno i brzo, što je savršeno za isplatu plaća ili bonusa u kripto. Platforma radi s brojnim vrhunskim kovanicama, uključujući Bitcoin, Bitcoin Cash, XRP, Ethereum, Litecoin i DASH.

Također ima programe vjernosti, financijske usluge i digitalno igranje, a sve to omogućava korisnicima da zarade dodatna sredstva. Uplate je jednostavno izvršiti, a sredstva se prenose prilično brzo. Nadalje, usluga je dostupna širom svijeta, čak i u zemljama poput Sjeverne Koreje ili Irana.

14) BitcoinPay

Konačno, tu je i Bitcoin pay, koji je jedan od najjednostavnijih i vjerojatno najpopularnijih načina prihvaćanja kripto plaćanja u novčanik ili na bankovni račun. Sadrži nula naknada i jednostavan je za upotrebu. Njegova korisnička podrška također je dostupna u svako doba, dok se usluga može koristiti i na iOS-u i Androidu. Korisnici mogu zatražiti plaćanja putem e-pošte i izvršiti ih odmah.

Nadalje, podržava dodatke za e-trgovinu iz preko 196 zemalja svijeta, a radi i s drugim platformama kao što su Magento, PrestaShop, OpenCart, WooCommerce i još mnogo toga.

Zaključak

Zaokružujući ovaj dio, trebalo bi biti potpuno jasno da je najcentraliziraniji način prihvaćanja BTC plaćanja za trgovce da koriste novčanik koji ne zahtijeva nikakve potvrde. Uz to, trgovci bi se trebali pobrinuti da njihov mrežni sustav plaćanja nema mjesta curenja / kvarova i da imaju sve potrebne sigurnosne protokole.

U slučaju da trgovac koristi Bitpay ili neku drugu sličnu uslugu, trebao bi se pobrinuti da se ne upušta u ilegalne radnje, jer riskira da izgubi sve svoje uplate.

Nadamo se da vam je ovaj vodič bio koristan i da vam na neki način može pomoći u osnivanju tvrtke koja je u potpunosti sposobna za prihvaćanje plaćanja Bitcoin-om (i u digitalnom ili u fizičkom obliku).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map