Teljes útmutató a Bitcoin Mempool-hoz

Ha egy ideje a kriptovaluta piacon van, akkor hallhatott a Bitcoin mempoolról. Ez egyértelműen a Bitcoin (BTC) fontos része, amely segít megérteni a hálózat működését.

Ebben az útmutatóban megosztjuk veled az összes szükséges információt a Bitcoin mempoolról. Nem csak ez, hanem adatokat is kap arról, hogyan kell elemezni, hol kell keresni és még sok minden mást. Ha kriptovaluta-elemző vagy csak rajongó, akkor ez fontos eszköz lesz az Ön számára.

Mi a Bitcoin Mempool?

Ez az alapvető kérdés, amelyet mindannyian felteszünk: „mi a Bitcoin mempool?”. A válasz egy és nagyon egyszerű: a Bitcoin mempool információkat mutat az összes tranzakcióról, amelyek megerősítésre várnak a Bitcoin hálózaton.

Ezek a tranzakciók függőben vannak, és ezeket a lehető leghamarabb be kell vonni a következő Bitcoin blokkba. Minél nagyobb a Bitcoin mempool mérete, annál nagyobb a még nem megerősített tranzakciók száma.

A Bitcoin mempool mérőszámok széles skáláján keresztül elemezhető. A legfontosabbak a következők:

  • Meg nem erősített tranzakciók száma (ezt a Mempool Bitcoin használja)
  • Függőben lévő tranzakciós díj (a bányászoknak fizetendő díjak)
  • Mempool méret (mekkora a bitcoin mempool lemaradása)

Ezek az információk a Bitcoin mempoolról minden bizonnyal hatalmasak és nagyon hasznosak lehetnek. Megértjük a hálózat torlódásait meghatározott időpontokban. Ez aztán összekapcsolható más tényezőkkel, amelyek a Bitcoin-ban és annak hálózatában játszódnak le. Az alábbiakban láthatja a Bitcoin mempool diagramját.

Bitcoin mempool diagram

Amikor tranzakciót küldünk Bitcoin segítségével, azt a bányászoknak kell feldolgozniuk. A bányászok azok a felhasználók, akik a BTC tranzakciók megerősítéséért felelnek. Speciális hardvereszközök használatával a bányászok képesek feldolgozni a tranzakciókat és hozzáadni őket egy blokkhoz.

Minden Bitcoin blokkot 10 percenként dolgoznak fel, és 1 MB méretűek. Ez blokkonként átlagosan több mint 500 tranzakció feldolgozását teszi lehetővé. A BTC tranzakciók száma másodpercenként 2 és 7 között van. Ez azt jelenti, hogy a blokkok 4200 tranzakciót képesek támogatni.

A bányászok jutalmat kapnak e tranzakciók feldolgozásáért. A bányászok kétféleképpen jutalmazhatnak:

  • Tranzakciós díjak
  • Jutalmak blokkolása

Jelenleg a legtöbb bányász által kapott jutalom tömbjutalomból származik. A tranzakciós díjak még mindig nagyon alacsonyak ahhoz, hogy a bányászok fontos jövedelemforrásnak tartsák őket. Minden blokk 6,25 BTC-vel jutalmazza a bányászokat. A bányászok nem tudnának működni a blokkjutalom nélkül. Ehelyett az Ethereum (ETH) bányászai néha több pénzt kapnak tranzakciókból, mint blokkjutalmakból.

A következő szakaszokban információkat fogunk megosztani Önnel a Bitcoin mempool működéséről. Ezenkívül megtanulja, hogyan helyezze fontossági sorrendbe a tranzakciókat, és hol ellenőrizze a Bitcoin mempool live-t.

Hogyan működik a Bitcoin Mempool?

A Bitcoin mempool nagyon egyszerű módon működik. Csak beszámol nekünk a Bitcoin hálózatban még folyamatban lévő tranzakciók számáról. Függőben azt jelenti, hogy még mindig a bányászok jóváhagyására várnak.


A bányászok természetesen egyes tranzakciókat előnyben részesítenek másokkal szemben. De hogyan tudják eldönteni, hogy mely tranzakciókat kell prioritásként kezelniük? Ez a tranzakciónkénti díjtól függ. Ez látható az alábbi diagram függőben lévő tranzakciós díjain.

Bitcoin Mempool díjak

Ez a kép azokat a díjakat mutatja, amelyek még mindig függőben vannak a BTC hálózaton. Ha a bányászok a tranzakciók fontossági sorrendje mellett döntenek, minden bizonnyal a legmagasabb díjakkal járnak el. Ezt ábrázolja a diagram piros színnel.

Míg a tranzakciók többsége bájtonként 0 és 10 szatoszis közötti átutalási díjat fizet (kék szín), a tranzakciók csak egy kis része bájtonként több mint 140 szatiszot fizet. Mindazonáltal a második ábrán azt látjuk, hogy a bányászoknak járó tranzakciós díjak többsége a legkevesebb tranzakcióból származik.

Általában a Bitcoin tranzakciók 250 bájt nagyságúak. Ez azt jelenti, hogy azok, akik bájtonként legalább 140 szatiszot fizetnek, folyó áron, transzferenként több mint 6,78 dollárt fizetnek. Ez egyenlő 35 000 Satoshis-szal (0,00035 BTC). Bár ez nagy árnak tűnik, a többi kriptotranzakcióhoz képest a Bitcoin a legbiztonságosabb blokklánc-hálózat a világon.

Ezek az átutalások nagy felhasználókhoz kapcsolódnak, akik esetleg több ezer dollárt küldenek. A Bitcoin engedély nélküli, decentralizált és biztonságos. Ezért a felhasználók készek nagyobb pénzösszegeket fizetni pénzeszközeik lebonyolításáért. A hagyományos pénzügyi megoldások használata nem biztosítaná a felhasználóknak ugyanazokat az előnyöket, mint a Bitcoin. Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy függetlenül attól, hogy mekkora a tranzakció, a díjakat a feladó fogja kiválasztani. Természetesen mindenképpen fontos a nagy tranzakciók rangsorolása. Ez azt jelenti, hogy ha nagy mennyiségű BTC-t küld, akkor magasabb díjakat kell fizetnie. Ez biztosítja, hogy az alapok a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a címzett pénztárcájába.

A bányászok minden bizonnyal azokat az átutalásokat fogják prioritásként kezelni, amelyek a legnagyobb összegű díjakat biztosítják számukra. Így először a piros tranzakciókat kell tolni, és a kék és zöld tranzakcióknak tovább kell várniuk.

Hol van a Bitcoin Mempool?

A Bitcoin mempool olyan tranzakciókat tárol, amelyek még nincsenek feldolgozva. Ez lehetővé teszi, hogy értékes információkat használhassanak elemzők és a Bitcoin hálózat felhasználói. A mempoolban megjelenített összes tranzakciót még nem vették fel egy blokkba.

A Bitcoin hálózat csomópontjai ellenőrzik a tranzakciók érvényességét. Ha az ezen átvitelek által szolgáltatott összes adat helyes, akkor hozzáadódik a mempoolhoz.

Érdemes megemlíteni, hogy nincs univerzális medence. Mit jelent? Ez azt jelenti, hogy minden csomópont különböző időpontokban fog tranzakciókat fogadni. Ezért fogják feldolgozni a legmagasabb díjakat.

A felhasználók különböző webhelyeken keresztül férhetnek hozzá a Bitcoin mempoolhoz, amelyek információkat nyújtanak róla. Blockchain.com nagyon érdekes adatokat oszt meg a Mempoolról. Több kapcsolódó mutatót is ellenőrizhet. Ez magában foglalja a Mempool tranzakciók számát, a mempool méretének növekedését, a mempool méretét (bájtokban) és még sok mást.

Egy másik webhely, amely értékes információkat fog szolgáltatni a Mempoolról jochen-hoenicke.de. Ez az oldal nagyon egyszerű, ugyanakkor tartalmazza az összes információt, amelyet meg kell osztani róla. Megtalálja az összes szükséges adatot a bitcoin mempool elemzéséhez.

Ez az oldal megosztja veletek a Bitcoin mempool live-t is. Az összes adatot meg fogjuk osztani és megjeleníteni fogjuk ott. Kiválaszthatja azt az időtartamot is, amelyre az adatokat meg szeretné tekinteni. A Bitcoin mempool live elérésének további módja a saját csomópont futtatása. További információkat megosztunk róla a következő szakaszokban.

Mi a Mempool Prioritás?

Mint már korábban említettük, minden Bitcoin blokk korlátozott mennyiségű transzfert képes feldolgozni. Amikor az átutalások száma meghaladja a blokk által kezelhető tranzakciók számát, akkor a bitcoin mempool lemaradása nő.

Amikor a Bitcoin mempool lemaradása növekszik, a bányászok elkezdenek rangsorolni a legmagasabb díjakkal járó transzfereket. Minél magasabb a díj, annál gyorsabban fogják feldolgozni az átutalást. Minél alacsonyabb a fizetett díj, annál hosszabb ideig tart az átutalás feldolgozása.

A prioritás azoknak a felhasználóknak lesz, akik magasabb díjakat fizetnek. Még 2017-ben a BTC tranzakciónkénti díjak meghaladták az 50 dollárt. Abban az időben a Bitcoin hálózatán olyan sok volt az átutalás, hogy csak a legmagasabb díjakat dolgozták fel.

Bitcoin tranzakciós díjak

A fent megosztott diagram értékes információkkal szolgálhat a bitcoin mempool lemaradásáról. Ha a díjak magasabbak, akkor azt kell gondolnunk, hogy a bányászok nehezen tudnak prioritást kapni. Ez azt jelenti, hogy van egy lemaradás, amely növekszik a bitcoin mempoolon.

Ebben a Bitcoin mempool diagramban láthatjuk, hogyan van négy fő torlódási időszak a hálózatban. Az első csúcsok a Bitcoin bika piacának 2017-es bővülését jelentik. A harmadik csúcs a 2019 közepén tapasztalt bullish időszakhoz kapcsolódik. A bitcoin mempool lemaradásának legújabb növekedése most a BTC legutóbbi árteljesítményéhez kapcsolódik. Amint láthatja, összefüggés van a Bitcoin díjai és a bitcoin mempool lemaradás között is.

Bitcoin Mempool

A bitcoin mempool mérete általában növekszik, ha a piac bullish. Amikor a Bitcoin és a kriptopénzek magasabbra kerülnek, a kereskedők, a befektetők és a lakossági felhasználók tranzakciókat hajtanak végre. Ehelyett, amikor a piac medve-tendenciát mutat, kisebb az érdeklődés a BTC iránt és a transzferek feldolgozása iránt. Így a bitcoin mempool mérete várhatóan kisebb lesz.

A BTC-transzferek végrehajtása során a legjobb dolog a bitcoin mempool lemaradásának elemzése. Ez segít megérteni, hogy a szokásosnál magasabb díjakat kell-e fizetnünk vagy sem. Gondolkodnunk kell azon is, hogy melyik a prioritás az átadásunk során. Ha azt akarjuk, hogy az alapokat a következő blokkban szállítsák, akkor nagyobb díjat kell fizetnünk.

Ha nem érdekel a tranzakció megerősítéséhez szükséges idő, akkor egyszerűen kisebb díjat fizethetünk. A szokásos dolog az, hogy a bányászok által elsőbbséget élvező transzferért fizetni kell a szokásos díjat. Ennek ellenére a Bitcoin mempool nagyon hasznos lesz számunkra, hogy megértsük, melyik a tranzakciós elmaradás a hálózaton.

Hogyan ellenőrizhető a Bitcoin Mempool?

A Bitcoin mempool ellenőrzésének különböző módjai vannak. Egyszerűen meglátogathatja azokat a webhelyeket, amelyeket korábban megosztottunk Önnek: jochen-hoenicke.de és Blockchain.com. Ehelyett, ha további információkat szeretne megtudni a mempoolról, futtathatja a csomópontot, és friss információkat kaphat a Bitcoin hálózatról.

A Bitcoin csomópontok a Bitcoin hálózat résztvevői, amelyek információkat továbbítanak a tranzakciókról. A teljes Bitcoin csomópontok biztonságossá teszik a Bitcoin hálózatot, és ellenőrzik a tranzakciókat és a blokkolásokat. Ha saját Bitcoin csomópontot futtat, friss információkat kaphat a Bitcoin mempoolról.

A Bitcoin csomópont birtoklása nem biztos, hogy olyan egyszerű azoknak a felhasználóknak, akik nem rendelkeznek a szükséges felszereléssel. Sőt, a felhasználóknak bizonyos technikai ismeretekre is szükségük van ahhoz, hogy kezelni tudják a Bitcoin csomópontot. A Bitcoin csomópont használata a Bitcoin mempool ellenőrzésére lesz a legjobb megoldás. Megbízható információval rendelkezik, ahelyett, hogy másokra támaszkodna.

A kriptopiac azonban értékes információkat nyújt a felhasználók számára is. A Blockchain.com és a Jochen-Hoenicke több éve működik. Az általuk szolgáltatott adatok általában nagyon pontosak, és a világ minden tájáról származó elemzők használják őket. Ez lesz a legjobb várakozás az időfogyasztás és a használhatóság szempontjából a Bitcoin mempool ellenőrzésére.

Míg ez a két webhely rendelkezik néhány elmaradt jelentési adattal, egy Bitcoin csomópont használata lehetővé tenné hozzáférését a Bitcoin mempool live-hoz. Ha már fut egy csomópont, akkor saját maga kezdheti el ellenőrizni ezeket az információkat. A kriptovaluta piacon minden általában a bizalom csökkentésére irányul. “Ne bízzon, ellenőrizze.”

Bitcoin Mempool következtetés

Ez az útmutató arra irányult, hogy megossza veletek, mi a Bitcoin mempool, hogyan működik és így tovább. Megtanulta, hol van a Bitcoin mempool, ami a mempool prioritása és sok más dolog.

A Bitcoin mempool értékes információkat nyújt Önnek a Bitcoin hálózat jelenlegi állapotáról. Megosztja a felhasználókkal a felhasználás és a díjak adatait. Az adatok extrapolálhatók más mutatókkal, hogy megértsék azokat az időszakokat, amelyekben nagyszámú átutalást dolgoznak fel. Ezenkívül adatokat szerezhet a BTC díjairól, és megismerheti, hogyan helyezze fontossá az átutalásokat.

Azt is megtudhatja, hogy miként ellenőrizheti a Mempool-ot, hogyan juthat hozzá és hogyan tekintheti meg a diagramok széles skáláját.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map