Mi az a CFD kereskedés?

A CFD-k kereskedelme egyre népszerűbb a kereskedők körében, és a legnépszerűbb online brókerek körében széles körben kínálják a kereskedést. Tehát mi is az a CFD kereskedés?

Mi az a CFD?

A CFD a szerződés a különbségért rövidítése. Ez egy bizonyos típusú származékos ügylet, amelyet a brókerek kínálnak, amikor az eszköz árának különbségével kereskedik, amikor megnyitja a kereskedést és amikor bezárja a kereskedést, bár valójában nem az alapul szolgáló eszközt vásárolja meg..

Az ilyen típusú befektetés egyik nagy vonzereje a rugalmasság, amelyet megenged. A hagyományos kereskedés során alapvetően kötődik az eszköz megvásárlásához, hogy az egy irányba, felfelé mozogjon. A CFD kereskedéssel azonban sokkal nyitottabbak a választási lehetőségek. Spekulálhat a felfelé vagy lefelé irányuló mozgásokra, amikor vásárol a szerződésbe. Itt részletesebben megvizsgáljuk a CFD kereskedelem működését és azokat az eszközöket, amelyek a kereskedés során rendelkezésére állnak.

Hosszú vagy rövid CFD kereskedés

Ez a hosszú vagy rövid távú képesség kulcsfontosságú előny a CFD-k kereskedelmében, amely hagyományosabb értelemben nem elérhető az opciók használata nélkül, vagy esetleg egy összetett ETF-be vagy más típusú alapba történő befektetés..

A CFD-vel való hosszú távú vásárlás azt jelenti, hogy úgy gondolja, hogy az eszköz, amelybe befektet, drágulni fog. Ezért adjon „vételi” megbízást az adott eszközre.

Másrészt a CFD elmaradása azt jelenti, hogy úgy gondolja, hogy az eszköz, amelybe befektet, le fog esni. Ebben az esetben „eladási” megbízást adna az adott eszközre.

Mindkét esetben a CFD-k kereskedelméből származó profit csak akkor kerül kiszámításra, amikor bezárja a pozíciót. A zárás ezen a pontján nyereséget vagy veszteséget fog elérni az árkülönbség miatt.

Példa

Úgy látja, hogy a Tesla ára jelenleg 440 dollár részvényenként, és úgy gondolja, hogy az érték növekszik. Ebben az esetben a profit elérése érdekében „megvásárolná” a Teslát. Ha az ár a záráskor emelkedett, akkor profitál. Ha csökkent, veszteséget okoz.

Hasonlóképpen, ha látja, hogy az euró jelenleg 1,17 dollárban van az USD-vel szemben, és úgy gondolja, hogy ez csökkenni fog, akkor „eladási” pozíciót nyit meg CFD-jével. Ha az euró ára 1,17 dollár alá csökken, akkor profitot fog termelni. Ha mégis emelkedik az ár, akkor veszteséget fog okozni.

Amint láthatja, a hosszú távon valójában azt fogadják, hogy az Ön által választott eszköz ára emelkedni fog, míg a rövid idő előrejelzése szerint az eszköz ára csökken. Ebből a példából azt is láthatja, hogy általában a legfőbb CFD brókerektől elérhető számos eszköz, amelyekkel kereskedhet. Ezek általában sok devizapárt, részvényt, árut, kötvényt, sőt kriptovalutát is tartalmaznak.

A tőkeáttétel alkalmazása a CFD kereskedésben


A CFD-kereskedelem által élvezhető rugalmasság mellett a tőkeáttétellel történő kereskedésből is profitálhat. Minden CFD kereskedés tőkeáttétellel történik. Ez azt jelenti, hogy a szerződés költségeinek csak kis részét kell előre fizetnie.

A tőkeáttétel növeli kereskedési erejét, mivel kisebb tőkével nagy pozíciókat nyithat meg. Például, ha a bróker megengedi a 30: 1 tőkeáttételt (a CySEC-előírások szerint megengedett legmagasabb összeg Európában, akkor 30 000 dolláros kereskedést nyithat 1000 dolláros készpénzegyenleggel).

A tőkeáttételes kereskedés nagyszerű lehet arra, hogy lényegesen nagyobb vásárlóerőt biztosítson CFD-k kereskedőként, de azt is szem előtt kell tartania, hogy bár a potenciális haszon megnövekszik, ugyanígy a kockázatok is. A veszteségek gyorsabban elérhetik a magasabb tőkeáttételt, ezért mindig győződjön meg arról, hogy elegendő forrással rendelkezik, és szilárd kockázatkezelési stratégiát alkalmaz..

Mi a fedezet és a fedezeti ügylet?

A CFD-k tőkeáttételes kereskedése fedezeti kereskedésnek is nevezhető. A margó kétféle formában jelenik meg. Először is ez az a pénzösszeg, amelyet először be kell fizetnie a tőkeáttételes kereskedelem megnyitásához. Ez a tőkeáttételi aránytól függően a kereskedelem méretének 2-50% -a lehet. Ezután lehet, hogy további fedezetet kell befizetnie, ha a kereskedelem ellened megy. Ebben az esetben fedezeti hívást kaphat a brókertől. Ez arra kéri Önt, hogy több pénzt utaljon be, ha nyitva akarja tartani a pozíciót.

A CFD kereskedés nagyszerű módja lehet a portfóliójában lévő bármely más részesedés fedezésének is. A kereskedők gyakran használják a CFD-ket ilyen módon, mivel gyorsan és könnyen el lehet kerülni bizonyos eszközöket. Például, ha az Apple részvényei vannak a részvényportfólióban, de attól tart, hogy pénzvesztést okozhatnak, ezt ellensúlyozhatja egy olyan CFD megnyitásával, amely rövidíti az Apple-t.

A CFD-k kereskedésének folyamata

A háttér világos megértésével készen áll a CFD-k kereskedésére. Itt van néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni, és a folyamat lépései, amelyeket teljesítenie kell a kereskedelem során.

Az egyik első dolog, amit általában észrevesz, hogy gyakran van vételi és eladási ár. Az eladási ár mindig valamivel alacsonyabb lesz, mint a jelenlegi piaci ár, és a vételár valamivel magasabb. Ez az árkülönbség a bróker spread, egy kicsi nyereség, amelyet az Ön kereskedése során szereznek, amelyet általában a lehető legversenyképesebbnek tartanak.

Egy másik megjegyzés, hogy a CFD-k kereskedése tételenként történik. A pozíció megnyitása előtt tisztában kell lennie egy eszköz tételméretével. Ezek az eszköztől függően változhatnak, bár a részvény CFD kereskedés általában 1 részvény tételenként.

Ha arról van szó, hogy mennyi ideig kell nyitva tartania a kereskedést, akkor ez teljesen rajtad múlik a CFD-k kereskedése során, bár kétszer ellenőriznie kell a brókertől az esetleges éjszakai díjakat, ha éjszakánként nyitva tart egy pozíciót.

Hol lehet CFD-ket kereskedni

Számos helyen lehet online CFD-vel kereskedni. Jelenleg a következőket javasoljuk:

Etoro – Többszörösen szabályozott bróker, amelyben több millió felhasználó bízik meg. Ha többet szeretne megtudni, olvassa el az Etoro áttekintést.

Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden kereskedés kockázattal jár. A lakossági befektetői számlák 67% -a pénzt veszít, amikor CFD-vel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnia, hogy megengedheti-e magának, hogy vállalja a pénz elvesztésének nagy kockázatát. Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál, és nem befektetési tanácsadás.

AvaTrade – Kriptovalutával, részvényekkel, indexekkel, alapanyagokkal, kötvényekkel és ETF-ekkel biztosítják a CFD kereskedelmét. Olvassa el AvaTrade áttekintésünket.

XM – Több mint 1200 eszközt kínálnak kereskedésre, köztük több mint 1100, amelyek CFD-ként forgalmazhatók. Olvassa el XM áttekintésünket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map