Celsiusova mreža prikupila je 20 milijuna dolara na platformi za kapitalno financiranje BnkToTheFuture

Dva najpopularnija trenda koja su privukla pažnju investitora u 2020. godini su decentralizirano financiranje (DeFi) i kapitalno financiranje. Čini se da se zamah koji stoji iza popularnosti svakog od njih usporava, što pokazuju i nedavne vijesti o mreži Celzijevih koji završavaju prikupljanje kapitala veće od 20,2 milijuna USD.

Ovo je posebno povišenje interesa, jer uključuje tvrtke kategorizirane da djeluju unutar DeFi-a (Celsiusova mreža) i kapitalno financiranje (BnkToTheFuture).

Pojedinosti o podizanju

U ovom krugu financiranja, Celsiusova mreža prodala je 12,41% kapitala. Zauzvrat, prikupljanje kapitala privuklo je sudjelovanje preko 1000 ulagača, koji su pridonijeli preko 20,2 milijuna USD.

Ovo povišenje očit je uspjeh, jer ukupna generirana sredstva iznose približno 120% ciljanog cilja tvrtke. Iako postoje mnogi čimbenici koji su doveli do uspjeha ove povišice, trenutna popularnost platforme, bez sumnje, odigrala je veliku ulogu. Celsiusova mreža ukazuje da su sada osigurali preko 6,2 milijarde USD zajmova, uz kontrolu nad 630 milijuna USD imovine – što pokazuje jasnu potražnju za njezinim uslugama.

Neovisno razmišljanje

Od novca koji je prikupila mreža Celsius, otprilike 50% dolazi od jednog ulagača – Tethera. Ova Tetherova investicija u početku je izazvala zabrinutost korisnika platforme jer se bojalo da će mreža Celzija sada biti izložena vanjskom utjecaju. Jedan od čimbenika koji razlikuju Celsiusovu mrežu i njezinih konkurenata je njezin cilj podjele 80% svoje dobiti među klijentelom. Budući da veliki ulagači potencijalno mogu utjecati na odluke tvrtke, ovakvi ciljevi raspodjele dobiti mogli bi se prekinuti. Strah od ove mogućnosti ponukao je izvršnog direktora tvrtke Celsius Network, Alex Mashinsky, da prokomentira to pitanje u prošlosti.

“… obvezali smo se dati deponentima 80%, a ja sam najveći dioničar Celzija, ali sada ima puno više novca za brži rast i izgradnju boljih proizvoda.”

Sad kad je njegovo prikupljanje kapitala zaključeno, ti su strahovi očito bili pretjerani, jer nisu učinili ništa što bi usporilo investitore da navale na priliku.

DeFi konkurenti

Iako se naslov DeFi može koristiti kao krovni izraz za opis bilo kojeg broja financijskih aplikacija temeljenih na blockchainu, jedan od najpopularnijih primjera su platforme za kripto kreditiranje.

Gledajući dalje od Celzijeve mreže, sljedeće tvrtke trenutno funkcioniraju kao bliski rivali, nudeći slične / konkurentske usluge.

S obzirom da je kripto zajednica naseljena velikim brojem dugoročnih vlasnika, nije ni čudo da su usluge koje nude ove tvrtke vrlo tražene. Ulagaču koji ne namjerava trgovati svojom imovinom u kratkom roku jednostavan je način ostvarivanja pasivnog dohotka.

Dioničko grupno financiranje


DeFi je trenutno vrući sektor, ali što je s onim tvrtkama koje omogućuju prikupljanje kapitala?

U ovom se slučaju Celsiusova mreža okrenula popularnoj platformi BnkToTheFuture. Platforme poput ove pružaju ulagačima pristup prilikama koje su prije imali samo bogati kapitalisti rizičnog kapitala.

Slično kao i Celzijeva mreža, BnkToTheFuture nije sam u svom području. Razni natjecatelji bacili su šešire u ring jer nastoje uspostaviti reputaciju lidera u crowdfundingu. Slijedi nekoliko primjera takvih tvrtki.

  • Pametne zemlje
  • WeFunder
  • SeedInvest
  • StartEngine

Ova je popularnost nedavno istaknuta, jer je StartEngine privukao pozornost visokog poslovnog čovjeka Kevina O’Learyja, zvanog Mr. Wonderful. U to se vrijeme O’Leary dotaknuo potencijala crowdfundinga, navodeći,

„S pandemijom koronavirusa koja uzrokuje ekonomsku nesigurnost, startupi i male tvrtke imaju nevjerojatno težak pristup kapitalu, tako da ćete vidjeti materijalno povećanje interesa za tvrtke za financiranje mnoštva, poput StartEnginea, koji rješavaju taj problem … Idemo na osvrnite se na ovo razdoblje kao na početak uspona kapitalnog financiranja i mislim da je to industrija koju će StartEngine pobijediti. “

Celzijeva mreža

Osnovana 2017. godine, Celsius Network održava svoje poslovanje u Londonu u Engleskoj. Iznad svega, tim u Celzijevoj mreži nastoji razviti moderna financijska rješenja, korištenjem tehnologije poput blockchaina. Tvrtka je najpoznatija po naletu na kriptozajmove i kripto račune s kamatama.

Izvršni direktor Alex Mashinsky trenutačno nadgleda poslovanje tvrtke.

Korporativni video mreže CelsiusKorporativni video mreže Celsius

Pogledajte ovaj video na YouTubeu

U ostalim vijestima

Za one koji žele saznati više o tome što je kapitalno financiranje i kako može promijeniti način na koji ulažemo, pobrinite se da detaljno proučite praksu OVDJE.

Ako vas je ideja kapitalnog financiranja potaknula nakon što ste saznali njegove detalje, sljedeći će članak OVDJE rasvijetliti neke od čelnika u sektoru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map