Top 5 web lokacija za kapitalno financiranje – Mišljenje

Crowdfunding postoji od 2008. godine lansiranjem indiegogo, a slijedi Kickstarter koji je pokrenut 2009. godine.

Rane web stranice za crowdfunding nudile su korisnicima besplatne pogodnosti i robu u zamjenu za financiranje njihovog poslovnog pothvata. Većina ovih start-upova nestala je nakon nekoliko mjeseci, ali neki od njih bili su široko uspješni. Jedna od najzapaženijih priča o uspjehu su slušalice za virtualnu stvarnost Oculus koje prikupio preko 2,4 milijuna dolara na Kickstarteru u kampanji koja je također privukla pažnju Marka Zuckerberga. Ubrzo nakon toga Oculus je Facebook kupio za 3 milijarde dolara. Ovo je bilo monumentalno stjecanje za početnike s izvrsnom vizijom i nula dobiti.

Nažalost, dok se Facebook kupnja Oculusa mijenjala za život tima Oculusa, početnici projekta na Kickstarteru nisu dobili ništa, jer nije ponuđen kapital za njihovu početnu potporu ovom projektu.

2012. godine usvojen je Zakon o radnim mjestima koji je otvorio vrata web lokacijama za financiranje sredstava koja nude rane ulagače. Sada investitori iz cijelog svijeta imaju priliku podržati novoosnovana poduzeća koja su premala da bi pristupila tradicionalnom financiranju rizičnim poduzećima.

Ove web stranice za kapitalno financiranje imaju važnu svrhu jer su izravno odgovorne za njegovanje poduzetnika, a istovremeno nude mogućnosti ulaganja investitorima koji nemaju sjedište u Silicijskoj dolini.

Ispod su, po mom mišljenju, najboljih 5 web lokacija za kapitalno financiranje. Kao odricanje odgovornosti, vlasnik sam vlasničkog kapitala u 3 dolje navedene tvrtke (WeFunder, Microventures, StartEngine).

# 1 – SeedInvest

SeedInvest se razlikuje fokusirajući se samo na ručno odabrane start-upove u nadolazećim industrijama. Ako želite ulagati u budućnost tehnologije, ovo je jedna od vaših najboljih mogućnosti. Često predstavljene industrije uključuju:

  • Proširena stvarnost
  • 3D ispis
  • Umjetna inteligencija
  • Robotika
  • Svemirske tehnologije

Pomogli su preko 150 tvrtki u prikupljanju kapitala, a tim izvrsno filtrira većinu tvrtki koje se prijavljuju i nudi investitorima kurirani popis tvrtki svjetske klase u koje mogu investirati.

# 2 – Mikroventure

Ova se web stranica razlikuje od ostatka popisa jer nude dva različita fokusa i ciljaju samo ovlaštene investitore.

Glavni fokus je na tvrtkama u kasnoj fazi. Neke od tvrtki u kasnoj fazi koje su predstavljene uključuju:

  • SpaceX
  • LYft
  • Pinterest
  • Iskrena tvrtka
  • Robin Hood

Ovo nudi najlakši mogući put za ulaganje u fenomenalne tvrtke u kasnoj fazi koje su često udaljene samo nekoliko godina od IPO-a. Minimalno ulaganje je često u rasponu od 5000 do 50000 USD, s tim da minimalno ovisi o razini kamate i tvrtki.

Oni također nude mogućnosti ulaganja u tvrtke s ranom fazom s minimalnim ulaganjima u rasponu od 3000 do 5000 dolara. Te se tvrtke često bave Fintechom, robotikom, trodimenzionalnim tiskom itd. Kvaliteta ovih tvrtki u ranoj fazi je visoka i također je odabrana.

# 3 – WeFunder

Oni su bili odgovorni za pomoć u pisanju zakona o radnim mjestima i jedna su od najstarijih tvrtki u prostoru za množično financiranje. Na ovom je web mjestu bilo nekoliko ogromnih priča o uspjehu.

U travnju 2013. Zenefits su skupili 9 milijuna dolara, a samo dvije godine kasnije u svibnju 2015. prikupili su dodatnih 500 milijuna dolara i procijenjeni su na 4,5 milijardi dolara. To znači da ste uložili 10000 USD, u razdoblju od dvije godine primili biste ugodan povrat od 500.000 USD.

WeFunder je izašao iz programa Y Combinator akceleratora, koji je najpoznatiji i najuspješniji akcelerator na svijetu. Neke odavde uspješne priče uključuju AirBNB, DropBox, Stripe, coinbase itd.

Razlog zašto je ovo važno jest što se tvrtke Y Combinator međusobno podržavaju u ogromnom ekosustavu. Mnogi od novoosnovanih poduzeća na WeFunderu su diplomci Y Combinatora (poput Zenefits-a).

# 4 – Mogu se financirati

Jedna od najstarijih platformi na ovom popisu, Fundable, pokrenuta je 22. svibnja 2012. Od tada nude pristup značajnom popisu tvrtki u svakoj industriji koje možete zamisliti. Vidio sam sve, od polja solarne energije do revolucionarne 3D tiskane protetike.

Fundable je web mjesto za množično financiranje koje nudi opsežne programe kompanija koje možete birati.

# 5 – StartEngine

Preko 90 milijuna prikupilo je 265+ tvrtki. Čak su nedavno uspješno prikupili STO za 10 milijuna dolara.

Iako je ovo izvrsna platforma, oni nisu tako selektivni kao ostatak web stranica za kapitalno financiranje na ovom popisu, pa morate biti oprezniji i provoditi krajnju dubinsku skrb u koga ulažete. biti pronađen. Hackernoon je nedavno uspješno završen povišica od 1,07 milijuna USD. Otkrivam da imaju previše tvrtki na popisu, što uvid u popis čini pomalo iscrpljujućim.

Sažetak:

Ovo je top 5 web lokacija za crowdfunding koje vjerujem da investitorima nude najbolji pristup mogućnostima ulaganja. Uvijek biste trebali provesti odgovarajuću skrbnu skrb i shvatiti da je ulaganje u ranu fazu visok rizik i da je veća vjerojatnost da ćete izgubiti pristup svom kapitalu. Također biste trebali očekivati ​​da je potrebno 7 do 10 godina da zaradite povrat bilo koje od ovih investicija.

Odricanje:

Securities.io nije, nije licenciran ili registriran pri američkoj Komisiji za vrijednosne papire, FINRA ili bilo kojem drugom regulatoru financijskih usluga. Konkretno, Securities.io nije Brokerski zastupnik registriran u FINRI-i i ne nudi ili prodaje vrijednosne papire niti se bavi bilo kojom drugom aktivnošću brokera. Ništa na ovoj web stranici ne predstavlja ponudu, distribuciju, prikupljanje ili marketing bilo koje vrijednosnice.

Nadalje, Securities.io nije burza, alternativni sustav trgovanja, escrow agent ili agent za prijenos. Securities.io ne pruža pravne, računovodstvene, porezne ili regulatorne savjete niti čuva bilo kakvu gotovinu, virtualnu valutu, sigurnosni token ili drugu digitalnu imovinu u ime ili u ime bilo koje treće strane.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner