Hogyan állítsunk be egy Bitcoin pénztárcát

A Bitcoin még mindig körül van – és biztos vagyok benne, hogy sokáig megmarad. Ha most felszáll a bitcoin vonatra, akkor valószínűleg egy bitcoin pénztárca beállítására törekszik. Igen, ahhoz, hogy bitcoinokat vagy bármilyen más digitális érmét tölthessen és tartson, pénztárcára van szüksége.

Ebben a cikkben lebontjuk az Ön számára a bitcoin pénztárca beállítása során.

Meg fogja tudni, hogy mi a bitcoin pénztárca, hogyan működik, hogyan kell beállítani, hogyan lehet pénzt küldeni rá, és még azt is, hogyan lehet biztosítani. Még akkor sem stresszel, ha digitális pénznemben zöld.

Ugorjunk bele közvetlenül.

Mi az a bitcoin pénztárca?

Egyszerűbben kifejezve: a bitcoin pénztárca olyan szoftver, amely lehetővé teszi a bitcoin egyenleg kezelését a bitcoin számládhoz tartozó kriptográfiai kulcsokkal együtt.

Csakúgy, mint egy valódi pénztárcád, amely a dollárodat vagy az euródat tartja, a bitcoin pénztárca is tárolja a digitális érméket. A pénztárca megkönnyíti az érmék nyomon követését és kiadását. Próbáljuk megérteni ezt jobban azok számára, akik nem ismerik ezt a digitális valutát: a Bitcoin-t.

Már közzétettünk egy bejegyzést a bitcoin működéséről, és amit tudnia kell a blockchain technológiáról – a bitcoinokat és más altcoinokat működtető technológia.

A pénztárcák működésének megértéséhez azonban ismernie kell a magánkulcsokat, a nyilvános kulcsokat és a bitcoin címeket.

A magánkulcsok és a nyilvános kulcsok megértése

Most, hogy bármilyen érmét elkölthessen a bitcoin hálózaton (azaz bitcoinokat küldjön egy másik számlára), be kell bizonyítania, hogy Ön annak a bitcoin számlának a jogos tulajdonosa, aki átadja a tulajdonjogot. Itt jön létre az ötlet Nyilvános kulcsú rejtjelezés vagy aszimmetrikus kriptográfia vesz részt. Az aszimmetrikus kriptográfiában egy pár kulcsot használnak – a két kulcsot magánkulcsnak és nyilvános kulcsnak nevezik. Az egyik kulcs az adatok titkosítására szolgál, míg a másik kulcs az adatok visszafejtésére, és fordítva.

A Bitcoin ugyanezt a koncepciót használja a tranzakciók aláírására és a bitcoin címek hitelességének ellenőrzésére. Valahányszor tranzakciót kezdeményez a blokkláncon, a pénztárca automatikusan aláírja a kimenő tranzakciót a privát kulcsával a létrehozáshoz egyedi digitális ujjlenyomat az adott tranzakció adatai. Csak a megfelelő nyilvános kulcsot használhatja (bárki láthatja) kinyit a digitálisan aláírt tartalom feloldása adatokat, ezért ellenőrizze, hogy a magánkulcs tulajdonosa engedélyezte-e a tranzakciót.

A privát kulcsa olyan, mint a postafiók titkos kulcsa; a nyilvános kulcs a cím. Ráadásul bárkinek megadhatja a címét (nyilvános kulcsát); te vagy az egyetlen, aki feloldhatja a postafiókot, és megnézheti annak tartalmát a titkos kulcsoddal. A privát kulcs lehetővé teszi a bitcoin-fiók ellenőrzését; ez a kulcs, amely lehetővé teszi az érmék elköltését. Ezért maradjon titkos. A privát kulcs sokféle formában ábrázolható.

A Bitcoin címek és működésük

A bitcoin cím egyszerűen azonosító, amely lehetővé teszi a blokklánc hálózatban lévő emberek számára, hogy bitcoinokat küldjenek egymásnak. Olyan ez, mint egy számla, amelyet pénzeszközök fogadására használ. A címek az azonosítás célját szolgálják aki egy adott BTC összeg birtokosa.

A bitcoin cím legfeljebb 35 karakterből áll, és mindig 1-gyel vagy 3-mal kezdődik. Valahogy így néz ki:

1B3SoKLu5UFGVKwYgQCZNeNZp5oBMtMnEU

Amikor beállít egy bitcoin pénztárcát, az automatikusan létrehozza a kulcspárt a hozzá tartozó bitcoin pénztárca címmel (címekkel). Használva Elliptikus görbe digitális aláírás algoritmus (ECDSA), egy tipikus pénztárca előbb levezeti a magánkulcsot, majd a nyilvános kulcsból generálja a titkos kulcsot. A nyilvános kulcs levezetése után, a pénztárca két algoritmuson keresztül összevissza – először a SHA-256 algoritmus és a kapott kimenetet a RIPEMD algoritmus – a létrehozott végső kimenet bitcoin cím.

hogyan lehet egy bitcoin pénztárcát beállítaniA Bitcoin-cím tipikus hossza 35 karakter

Abban az esetben, ha ez zavarónak tűnik, úgy gondolhatja a bitcoin címét, mint egy másik formában bemutatott nyilvános kulcsát. A kettő közötti igazi különbség az, hogy egy cím a hash funkció a nyilvános kulcs. Volt idő, amikor elküldhette a bitcoinokat egy nyilvános kulcsra – Pay to Public Key (P2PK). Mindazonáltal ez megváltozott, mivel közvetítő támadások voltak kihasználva a nyilvános kulcsokat az alapok ellopására. Emiatt a bitcoin protokoll frissült a Pay to Public Key Hash (P2PKH) -ra; ez általában azt jelenti, hogy bitcoinokat küld egy „nyilvános kulcs hashjának”.

Mivel a címek olyanok, mint a bankszámlák, ugyanúgy működnek. Ha valaki mástól szeretne bitcoinokat kapni, akkor csak arra van szüksége, hogy megossza velük címét; a bitcoinokat egyenesen a számlájáról küldik a tiédnek.

Érdekes: A legjobb névtelen Bitcoin pénztárca

Hogyan állítsunk be egy bitcoin pénztárcát

Itt az ideje, hogy beállítson egy bitcoin pénztárcát, amely megmutatja az összes lehetőségét. A pénztárcák különféle típusúak: nem determinisztikus, determinisztikus, hierarchikus determinisztikus, agyi pénztárcák, papír pénztárcák, online pénztárcák, mobil pénztárcák és hardver pénztárcák. Emellett kategorizálhatjuk a pénztárcákat akár melegnek, akár hidegnek; forró pénztárca csatlakozik az internethez, míg utóbbi nem. Emiatt a hideg tárolókat a legbiztonságosabb Bitcoin pénztárcáknak tekintik a meleg tárolókhoz képest.

A Bitcoin papír és pénztárcák a hűtőtároló kategóriájába tartoznak. Ennek ellenére a webes pénztárcák, az asztali pénztárcák és a mobil pénztárcák meleg tárolók. A pénztárca kiválasztása az Ön igényeitől függ. Vigyázatként érdemes hűtőtárolóba menni, ha hatalmas mennyiségű BTC-vel kíván foglalkozni (500 dollártól). Ésszerű, ha hűtőtárolóba megy, ha minimális tranzakciókat hajt végre. A forró pénztárca életképes, ha rendszeres tranzakciókat tervez.

Olvas: online pénztárcák és hardveres pénztárcák – ami a legjobb az Ön számára?

Online pénztárca beállítása

Az internetes pénztárca kényelmes lehet azok számára, akik tesztelni akarják a vizeket. Mivel azonban csatlakozik az internethez, ez a forró tárhely. Soha ne hagyjon sok pénzt online pénztárcában.

Blockchain.info az egyik online pénztárca, amelyet ajánlok. Használata egyszerű, és fiókja percek alatt készen áll. Ha még nincs fiókja, lépjen át a webhelyre, és hozzon létre egyet a címen https://blockchain.info/wallet/#/.

Győződjön meg róla, hogy meglátogatta a hivatalos weboldalt, amint azt az alábbi nyíl jelzi.

bitcoin pénztárca https biztonsági protokollGondoskodik arról, hogy a webhelyet https protokoll védje

Miután elküldte e-mailjét és érvényes jelszavát, a blockchain.info beállít egy bitcoin pénztárcát, és átirányít az irányítópultra.

Kattintson a Request gombra, hogy megkapja a bitcoin címét, vagy kérjen fizetést valakitől.

Kattintson Kérés hogy megkapja a bitcoin címét vagy Kérés fizetés valakitől.

bitcoin küldése a pénztárcáddalAlternatív megoldásként bitcoin másik pénztárcába történő elküldéséhez használja a Küldés fület.

Alternatív megoldásként a bitcoin másik pénztárcába történő elküldéséhez használja a Küld fülre.

Asztali pénztárcák

Az asztali pénztárcák kényelmesen használhatók. Mivel a szoftver csatlakozik az internethez, ezek is forró tárolók. Ha asztali pénztárcára van szüksége, különféle lehetőségek vannak itt. A legnépszerűbbek közé tartozik a Bitcoin Core, az Electrum, a GreenAddress, a MultiBit, a Copay, az Armory és az Exodus.

Electrum asztali pénztárca

Személy szerint azért szerettem az Electrumot, mert egyszerűen használható és könnyű. SPV pénztárca lévén (egyszerű fizetési ellenőrzés), akkor nem kell letöltenie a teljes blockchain szoftvert – jelenleg legalább 130 GB szükséges. Ennek ellenére, ha tudni akarja, mi történik a blokklánc-hálózatban, talán azért, mert hatalmas mennyiségű bitcoinral fog tranzakciót folytatni, vagy ha nagyobb magánéletre vágyik, futtasson teljes csomópontot, például a Bitcoin Core klienst.

Az Electrum használatának megkezdése.

Töltse le az alkalmazást innen: https://electrum.org/#download

Electrum pénztárcaFuttassa az alkalmazás telepítőjét. Öt percnél kevesebb időbe telik a telepítési eljárás befejezése.

Futtassa az alkalmazás telepítőjét. Öt percnél kevesebb időbe telik a telepítési eljárás befejezése.

Az Electrum lehetőséget ad egy bitcoin pénztárca beállítására további biztonsági rétegekkel. Választhat egy standard pénztárcát, egy 2FA-s pénztárcát, egy több aláírást tartalmazó pénztárcát (amelyhez két vagy több személy szükséges egy tranzakció engedélyezéséhez), és importálhat Bitcoin-címeket vagy privát kulcsokat egy másik pénztárcából.

Electrum pénztárcaVálassza a Normál pénztárca lehetőséget.

Válaszd a Normál pénztárca választási lehetőség.

Ne folytassa a címek és a magánkulcsok importálását, ha nem ismeri mindezt. Be fogunk állítani egy jelszót a pénztárca számára, amint telepíti.

A következő lépésben az Electrum arra kéri Önt, hogy hozzon létre új magot, vagy használjon már meglévőt. Ha van vetőmagja, szeretné használni, válassza ki az első lehetőséget új vetőmag létrehozásához.

bitcoin pénztárca generációs magAz Ön magja generálja a magánkulcsokat – a kulcsot, amely aláírja a bitcoin tranzakciókat.

Az Ön magja generálja a magánkulcsokat – a kulcsot, amely aláírja a bitcoin tranzakciókat.

Fontos: Ne veszítse el magját; ellenkező esetben soha nem fogja visszaszerezni az alapjait. Bélyegezze egy acéllemezre, ha sok pénzzel van dolga.

Ezután az Electrum titkosítási jelszó létrehozását kéri. Állítson be egy jelszót, amelyet könnyen megjegyezhet, hogy illetéktelen felhasználók ne férhessenek hozzá pénztárcájához.

Az Electrum pénztárca előzményei

A ‘Kap’ fülön megtekintheti a fogadó címet és a hozzá tartozó QR-kódot. Ha további címet szeretne látni, kattintson a gombra Kilátás>Címek megjelenítése.

Az Electrum pénztárca fülének fogadása

A bitcoinok másik címre történő elküldése az elektrum segítségével ugyanolyan egyszerű. Kattints a ‘Küld’Fülre, és illessze be a vevő bitcoin címét, az elküldeni kívánt összeget és a díj szintjét.

Az Electrum pénztárca fülének küldése

A törzsmag törléséhez kattintson a gombra Pénztárca > Információ: látnod kell a magod; írd le valahova.

Nézze meg, hogyan kezdheti el az Electrum használatát ebben a videóban:

GreenAddress asztali pénztárca

A GreenAdress egy másik kényelmes és egyszerű asztali pénztárca. Ennél is fontosabb, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a kulcsok vezérlését. Ezért soha ne veszítse el mnemos jelszavát, még a GreenAdress sem segíthet az alapok visszaszerzésében.

A GreenAdress pénztárca beállításához látogasson el https://greenaddress.it/en/ és navigáljon a Készítse el a pénztárcáját fülre.

Az alábbi ablak jelenik meg, amely felkéri Önt, hogy jegyezze fel mnemonikus jelszavát.

Jegyezze fel a memória jelszavát

Alternatív megoldásként kattintson a feliratú mezőre QR megjelenítéseKód hogy a kódot okostelefonnal készítse el a könnyebb hozzáférés érdekében.

Ügyeljen arra, hogy a jelszavát papírra írja, vagy ha szükséges, írja be a szavakat egy acéllemezre. Miután megerősítette, hogy felírta mnemos jelszavát, és megértette a szolgáltatási feltételeket, az alul lévő négyzet bejelölésével, a pénztárca a következő lépéshez viszi: annak igazolására, hogy helyesen készített biztonsági másolatot a jelszóval.

GreenAddress bitcoin pénztárca ellenőrzéseÍrja be a szavakat a sorrendben, és kattintson az Igazolás gombra.

Írja be a szavakat a sorrendben, majd kattintson az Igazolás gombra.

Miután ellenőrizte a memória jelszavát, a GreenAdress lehetőséget nyújt Önnek a 2FA beállítására e-mailben, Google Authenticatorban és telefonon keresztül.

2fa hitelesítésNe felejtse el beállítani a 2FA hitelesítést

A harmadik és az utolsó lépés egy 4-15 jegyű PIN kód beállítása. Bár ez opcionális, ez egy extra biztonsági réteg.

bitcoin pénztárca pin biztonságA PIN beállítása egy másik biztonsági réteg

Írja be PIN-kódját, és kattintson a Tovább gombra a bitcoin pénztárca beállításához és a használat megkezdéséhez. Van egy fül a tranzakciókhoz, a bitcoinok fogadásához és a bitcoinok küldéséhez. Navigáljon ide Kap fülre és kattintson URI és cím megjelenítése hogy megnézze a fogadó címét vagy a Küld lapon küldhet pénzt.

pénztárca nyilvános megszólításMost már hozzáférhet a nyilvános címéhez

Olvas: 9 bitcoin pénztárca, amelyben megbízhat

Mobil pénztárcák

Mivel csatlakozni tudnak az internethez, a mobiltárcák is meleg tárolók. Ezenkívül a mobil pénztárcák kevesebb helyet foglalnak el, mert SPV kliensek. A leggyakrabban használt mobil pénztárcák: Breadwallet, Mycelium, GreenAddress, Electrum, Copay, Airbitz és Greenbits,

Ne feledje, hogy néhány harmadik féltől származó pénztárca, például a Mycelium, nem ad lehetőséget a felhasználóknak a kulcsok vezérlésére. Inkább a magánkulcsaid a szervereiken vannak tárolva; a privát kulcsokat azonban az Ön jelszavával titkosítják.

Szeretem a pénztárcát, amely lehetővé teszi a privát kulcsok irányítását. Nem arról van szó, hogy pesszimista vagyok – szeretek a legrosszabb forgatókönyvet feltételezni, és ez nyugalmat ad nekem, tudván, hogy teljes mértékben uralom a magomat. Feltéve, hogy nem Ön rendelkezik a magánkulcsokkal, fennáll annak a lehetősége, hogy csalásokkal elveszítse a bitcoinjait. Például, rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező személy megpróbálhatja visszafejteni a jelszavakat, és visszakeresheti a magját.

A Breadwallet mobil pénztárca beállítása

Egy kezdő számára a Breadwallet remek lehetőségnek tűnik; még az iPhone-felhasználók is szeretik: használata egyszerű; te irányítod a privát kulcsokat; használja BIP39 helyreállítás; lehetőséget kínál bitcoinok adásvételére; és vannak verziók mind az Android, mind az iOS eszközökhöz. Ennek ellenére van néhány hátránya is: még nem támogatja a SegWit-et, és csak két díjazási lehetőséget kínál, amikor bitcoinokat küld egy másik címre.

Pozitívum, hogy mivel a Breadwallet támogatja a BIP39 Recovery kifejezés funkciót, a pénzt bármikor visszaszerezheti egy másik pénztárcában, amely támogatja ezt a funkciót arra az esetre, ha a vállalat varázsütésre eltűnik, vagy ha véletlenül elveszíti készülékét.

A kenyér tárcájának helyreállítási mondata csak néhány pénztárcával működik. Ennek az az oka, hogy a breadwallet más mechanizmust használ mind a magánkulcsok, mind a címek levezetésére a törzsmagból.

Töltse le az alkalmazást az App Store-ból. Az Android-felhasználók a Google Play áruházban kaphatják meg; Az iOs felhasználók az Apple Play Store-ból szerezhetik be. Alternatív megoldásként letöltheti az alkalmazást közvetlenül a Breadwallet hivatalos webhelyéről (https://breadwallet.com), vagy töltse le a forráskódot a Github-ból, ha a közvetlen telepítést részesíti előnyben – ez a legjobb módszer a rosszindulatú alkalmazások elkerülésére.

Az alkalmazás telepítése után kattintson a gombra Hozzon létre pénztárcát. A pénztárca lehetőséget nyújt helyreállítási kifejezés létrehozására.

helyreállítási mondatKattintson a helyreállítási kifejezés létrehozása lehetőségre.

Kattintson a gombra helyreállítási kifejezés generálása.

A Breadwallet elővigyázatossági üzenetet jelenít meg, mielőtt a helyreállítási kifejezés ablakába vezet. Kattintson előadás A folytatáshoz. Amikor megjelenik a helyreállító mondattal rendelkező képernyő, írja le egy papírra, és tegye meg az elővigyázatossági lépéseket a rögzítéséhez.

Érintse meg az Emlékeztessen később elemet a következő lépéshez: 4 számjegyű PIN beállítása

Érintse meg Emlékeztess később lépés a következő lépésre: egy négyjegyű PIN beállítása

Erre a kódra lesz szüksége a Breadwallet használatához: vagyis ellenőrizze az egyenleget, ellenőrizze a tranzakciókat vagy küldjön bitcoinokat.

Miután ellenőrizte a PIN-kódot, készen áll a mobil pénztárca használatára.

Miután ellenőrizte a PIN-kódot, készen áll a mobil pénztárca használatára.

Látnia kellene a Küld és Kap opciókat a főképernyőn.

A Breadwallet főképernyőjén megkapja ezt a két lehetőséget

Itt van egy bemutató videó, amely a következő lépéseket magyarázza:

Papír pénztárcák

Ha nem engedheti meg magának a hardveres pénztárcát, vagy nem hajlandó befektetni egybe, akkor a papírpénztárca a megfelelő út. Pozitívum, hogy hűtőház; ez azt jelenti, hogy a bitcoinjai biztonságban vannak a rosszindulatú alkalmazásokon keresztül történő lopásoktól, adathalászat vagy hardverhiba. Papírtárcákkal csak akkor veszítheti el befektetéseit, ha kiteszi a magánkulcsokat / törzsmagot, vagy ha elveszíti a papírtárcájának biztonsági másolatát, és nincs módja helyreállítani.

Hozd létre a papír pénztárcánkat a Bitaddress.org webhelyen.

Irány át bitaddress.org. Kaphat egy olyan képernyőt, mint az alábbi. Ezt megteheti kikapcsolt internetkapcsolatával, hogy senki ne kémkedjen utánad.

Ezen a képernyőn a webhely létrehozza az Ön bitcoin címét.

Ezen a képernyőn a webhely létrehozza az Ön bitcoin címét.

Először állítólag bármilyen irányba mozgatja az egeret, hogy nagyobb véletlenszerűséget adjon ehhez az eljáráshoz kriptográfiai entrópia. Ez akkor fog megtörténni, amikor a kurzort automatikusan a számítógép képernyője fölé viszi.

Miután 100% -ot elért az entrópia létrehozásakor, látni fogja a papírtárca létrehozásának lehetőségeit. Kattintson „Single Wallet” lapon megtekintheti a bitcoin címét és a hozzá tartozó privát kulcsot.

Most már csak annyit kell tennie, hogy a Papír pénztárca fülre navigál, hogy kinyomtassa a papír pénztárca adatait.

Most már csak navigálnia kell Papír pénztárca fülre nyomtathatja a papír tárca részleteit.

Amint az alább látható, kiválaszthatja a létrehozni kívánt címek számát a hozzájuk tartozó privát kulcsokkal együtt. A létrehozott címek bármelyikével elküldheti a BTC-t a pénztárcájába.

A kényelem érdekében nyomtasson körülbelül két címet oldalanként.

A kényelem érdekében nyomtasson körülbelül két címet oldalanként.

Győződjön meg arról, hogy az összes karakter olvasható, és a QR-kód beolvasható. Ne feledje, hogy ha elveszíti, akkor elvesznek a bitcoinjai.

Titkosíthatja titkos kulcsait egy jelmondattal; ha elveszíti papírpénztárcáját, az nem birtokolhatja a bitcoinokat, akinek van. Ehhez jelölje be a feliratú négyzetet BIP38 Titkosítás. Ne válasszon véletlenszerű jelszót; állíts be egyet, amire könnyen emlékszel.

Nézze meg ezt a rövid videót, hogy megtudja, hogyan állíthat be papírpénztárcát a bitaddress.org webhelyen.

Olvas: Lépésenkénti útmutató a papír pénztárca létrehozásáról a bitaddress.org oldalon

Hardver pénztárcák

Eddig a legbiztonságosabb módja annak, hogy megvédje bitcoinjait a csalóktól és hackerektől, ha hardveres pénztárcát használ, mert ez nem teszi ki a magánkulcsokat az interneten. Ha befektetése meghaladja a 100 dollárt BTC-ben, szerezzen be egy hardvertárcát. A legjobban a piacon a Trezor, a Ledger Nano S és a KeepKey található. Bár nem kevesebb, mint 99 dollárba kerül az egyik megragadása, akkor ez a nyugalom meglesz.

A Trezor Hardware pénztárca beállítása

Ha kézzel fogja, Trezor aprónak érzi magát, de elvégzi a munkát. Ez az egyik legbiztonságosabb hardvertárca, mert a számítógépéhez csatlakoztatott USB-kulcs nélkül nem férhet hozzá a Trezor online pénztárcához..

A Ledger Nano S hardvertárcához képest a Trezor fejlett helyreállítási lehetőséget kínál. Emellett a Trezor támogatja a Bitcoin Forks-t, mint a Bitcoin Classic és a Bitcoin Gold, valamint további altcoinokat, például az Etherium és a Litecoin.

A Trezor beállításakor követendő lépések

A kezdéshez csatlakoztassa az eszközt a számítógépéhez. Amint az eszköz beindul, a képernyőn megjelenik egy zár ikon és egy üzenet, amely felkéri Önt, hogy látogassa meg https://trezor.io/start/. Ezen az oldalon görgessen lefelé, és megjelenik az eszközmodell kiválasztásának lehetősége.

Válassza ki a modellt

Válassza ki a modellt; a következő oldalon megtalálja a Trezor Bridge szoftver telepítésének lehetőségét, amely kommunikál a Trezor hardvertárcájával. Alternatív megoldásként használhatja a króm kiterjesztés opciót.

A Trezor Bridge használatával telepítenie kell a Trezor pénztárcáját

Amint a hardver kommunikál a Trezor bridge szoftverrel, a webes felületen kérést kap az eszköz firmware-jének frissítésére..

Ezután telepítenie kell a jelenlegi firmware-t

Miután a firmware telepítése befejeződött, csak válassza le az eszközt, és csatlakoztassa újra. Navigáljon ide https://wallet.trezor.io/ hogy elérje a Trezor webes felületét.

Először is címkézze fel készülékét.

Először is címkézze fel készülékét.

Ezután nyomja meg a Folytatás gombot, és megkapja az egyedi PIN-kód létrehozásának lehetőségét. Most meg kell egyeznie az eszköz képernyőjén megjelenő számokkal a webes felületen található számokkal, ugyanazt a sorrendet követve. Ne felejtse el ezt a PIN-kódot; nélküle nem férhet hozzá a trezor pénztárcájához. Azonban még akkor is, ha elveszíti a PIN-kódot, de megvan a magja, visszaszerezheti a pénzét.

Például, ha a PIN-kódja megegyezik 654321, kövesse a Trezor eszköz mintáját, hogy beírja a számokat a webes felületen, ugyanúgy, mint az alábbi nyomtatási képernyőn.

A PIN kezdeti beállítása

Ha még mindig nem kapja meg, akkor megteheti nézze meg ezt a videót, hogy megtudja, hogyan kell beírni és ellenőrizni a PIN-kódot.

Miután megerősítette a PIN-kódot, a következő lépés az, hogy felírja a magját, egy 24 szóból álló sorozatot. A Trezor szó szerint generálja a helyreállítási magot. Írja le a készülékhez mellékelt füzetbe a 24 szót. E magmondat használatával bármikor visszaszerezheti pénzét egy másik eszközben, ha elveszíti az aktuális eszközt, vagy ha meghibásodik.

Ismét a nyugalom kedvéért helyezze a vetőmagot acéllemezre, és soha ne készítsen biztonsági másolatot magjáról online vagy digitális eszközön.

EMLÉKEZIK: Aki rendelkezik a helyreállítási mondattal, az a pénztárca tulajdonosa ”- tegyük fel, hogy valaki más rendelkezik a helyreállítási kifejezés másolatával – mindössze annyit kell tennie, hogy visszaszerezze a pénzeszközöket egy másik, saját tulajdonában lévő eszközön.

Ne lője le a jelszavát, és ne tárolja az interneten!

Miután megerősítette a gyógyulási magját, térjen vissza ide: https://wallet.trezor.io/ és írja be a PIN-kódját. Látnia kell egy olyan felületet, mint az alábbi. Most már készen áll a Trezor-fiók használatának megkezdésére.

Most csak annyit kell tennie, hogy megkapja a bitcoin címét, és készen áll a kifizetések fogadására. Navigáljon ide 1. számla > Kap. Látni fogja a bitcoin címét.

Mielőtt megosztaná a címet bárkivel, vagy bitcoinot küldene erre a címre, erősítse meg, hogy ez a megfelelő cím. Ehhez kattintson a gombra „Szem ikon” a cím túlsó végén; erősítse meg, hogy ugyanaz a karakterlánc, mint amelyet a Trezor eszközön megjelenített.

Hozzáférés a Trezor nyilvános címéhez

Nézze meg ezt a videót a Trezor hardvertárca beállításáról:

A Ledger Nano S beállítása

A Ledger Nano S egy másik hardvertárca, amelyben megbízhat a bitcoin privát kulcsaival, mert offline állapotban vannak. A Trezorhoz hasonlóan egyszerű beállítani. A Ledger Nano S ezen a weboldalon vásárolható meg.

Csatlakoztassa a készüléket egy USB-porthoz.

Amikor a főkönyv bekapcsol, látni fogja a Üdvözöljük képernyőn, valamint néhány útmutatást a különböző opciók navigálásához.

Ez a Ledger Nano belső képernyője, amikor csatlakoztatja

Ezek után a Ledger megadja a következő lehetőséget: az eszköz konfigurálására. Válaszd ki a aláír egy új eszköz konfigurálásához; a másik lehetőség helyreállítási célokat szolgál.

A jobb gombbal erősítse meg, hogy „új eszközként kíván konfigurálni”.

A jobb gombbal erősítse meg, hogy „új eszközként kíván konfigurálni”.

Ezután a készülék megkéri, hogy állítsa be a 8 jegyű PIN-kódot. Erre a PIN-kódra minden alkalommal szüksége lesz, amikor hozzáférni szeretne a hardvertárcához – állítson be egy PIN-kódot, amelyet könnyen megjegyezhet.

Ha valaha is elfelejti PIN-kódját, használhatja az alap kifejezést a pénzeszközök visszaszerzéséhez.

Ha valaha is elfelejti PIN-kódját, használhatja az alap kifejezést a pénzeszközök visszaszerzéséhez.

Miután megerősítette PIN-kódját, a harmadik lépés a helyreállítási mag, 24 szavas karaktersorozat biztonsági mentése. A készülékhez tartozik egy füzet a helyreállítási mag leírására. Ha valaha elveszíti a Ledger eszközt, vagy ha hibásan működik, akkor ezt a helyreállítási kifejezést használja pénzeszközeinek helyreállításához. Ha elveszíti, akkor a bitcoinjai örökre eltűnnek. Például a Mycelium mobil pénztárca segítségével visszanyerheti az egyedi 24 szavas magját, ha elveszíti a főkönyvet.

Miután megerősítette a helyreállítási kifejezést, eszköze készen áll a használatra.

Miután megerősítette a helyreállítási kifejezést, eszköze készen áll a használatra.

Ezen a ponton most összekapcsolhatja a pénztárcát olyan alkalmazásokkal, amelyek támogatják a Ledgert az alapok egyszerű kezeléséhez.

Ezután telepítenie kell a Ledger pénztárca-kezelőt a Chrome Store-ból.

Ezután telepítenie kell a Ledger pénztárca-kezelőt a Chrome Store-ból.

Ez az alkalmazás lehetőséget nyújt bitcoin alkalmazás letöltésére – egy könnyű szoftverre, amelyet a Ledger hardvertárca kezeléséhez fog használni. A Ledger konfigurálásával és egy bitcoin alkalmazás telepítésével egyszerű megragadni a címét és megosztani bárkivel, hogy pénzt kapjon a főkönyvére. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell elkezdeni a Ledger használatát a konfigurálás után.

Olvassa el: 5 lépés a megosztott Bitcoin pénztárca létrehozásához

Hogyan lehet pénzt bitcoin pénztárcába küldeni

Most, hogy tudja, hogyan szerezzen be egy bitcoin pénztárcát, a következő lépés valószínűleg néhány bitcoin eljutása egy választott pénztárcához.

A bitcoinok vásárlása valamikor régen nehéz eljárás volt – már nem.

Ma többféle módon vásárolhat bitcoinokat: banki átutalások, betéti / hitelkártyák, brókerek, bitcoin bankautomaták, vagy közvetlenül egyes pénztárcákból vásárolhat. Néhány pénztárcának, például a Breadwallet, az Airbitz és a Mycelium lehetősége van vásárolni az alkalmazásból. Lásd cikkünket hogyan lehet bitcoinokat vásárolni.

Ahhoz, hogy bitcoinokat küldjön pénztárcájába, mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a platformra a bitcoinjaival, és elküldi az érméket az egyik címére. A Coinbase és a Kraken néhány a kedvencek közül; megnézheti ez a további cserék listája.

Egyszerűbb módszer az, ha bitcoinokat vásárol a Coinbase és Transfer alkalmazásból egy kívánt pénztárcába: lehet Breadwallet, Trezor vagy Paper pénztárca. Amikor azonban bitcoinokat küld pénztárcájába, tranzakciós díjat kell fizetnie. Manapság a küldési díj kis összegek esetén is magas. A magas díjak elkerülése érdekében használhatja a Coinbase tulajdonában lévő Gdax nevű kereskedési platformot. Természetesen ez a módszer nem egyszerű; előnye, hogy szabadon mozgathatja a bitcoinokat.

Tipp: A kis BTC összegek elküldése költségesebb a nagy összegek mozgatásához képest.

Az alábbi videó elmagyarázza, hogyan lehet megvásárolni a BTC-t a Coinbase-nél, és díjak megfizetése nélkül küldhet el egy választott bitcoin címre..

Hogyan lehet biztosítani a bitcoin pénztárcáját

Annak ellenére, hogy a blokklánc hálózat hackbiztos, a bitcoin eltűnésének esetei elterjedtek. Sokféleképpen veszítheti el bitcoinjait hackerek és csalók. A Ransomware titkosíthatja a merevlemez-meghajtót, amely rendelkezik magánkulcsaival vagy magjával; egy rosszindulatú program ellophatja a privátokat a merevlemezről, ha titkosítatlanul tárolják őket; egy hacker rögzítheti a billentyűzet ütéseit (át billentyűzár) ellopni a jelszavakat; elveszítheti laptopját vagy telefonját, ha titkosítatlan pénztárca van telepítve.

Azonban az áldozatok többsége számára, akik elvesztették bitcoinjukat, a probléma a mag vagy a jelszó rossz kezelése. Vedd ezt komolyan, mert sok áldozat szorult helyzetben van, mert elfelejtették a helyreállítási jelszót vagy az általuk beállított jelszót.

Például:

A bevált gyakorlatok fenntartása; így nem teszi ki a pénztárca magját, és nem felejti el a jelszót, amely kinyitja a pénztárcáját. Íme néhány fontos szempont, amelyet érdemes megjegyezni a bitcoin pénztárca rögzítéséhez:

Soha ne felejtsd el a magodat

Ha elfelejti a gyógyulási magot, pénzeszközei örökre eltűnnek. Készítsen biztonsági másolatot erről a magról acél- vagy aranylemezre, ha szükséges, különösen, ha óriási értékű érmékről van szó. A vetőmagot acéllemezre írhatja, amely még a magas hőmérsékletnek is ellenállhat olyan katasztrófák esetén, mint a tűz. Ne felejtsük el, hogy valahol biztonságos helyen tartsuk; olyan helyet, amelyet csak Ön vagy családtagja találhat le, ha valami történik veled.

Ne írja le magját egy papírra, majd hagyja az irodai fiókban vagy egy könyv oldalán feküdni – egyedül fog sírni. Abban az esetben, ha titkosítja a pénztárcáját jelszóval, készítsen róla biztonsági másolatot, csakúgy, mint a mag. Az egyedi jelszó nélkül nem férhet hozzá pénztárcájához.

Tipp: Soha ne írja be a vetőmagot online weboldalakon vagy bármilyen elektronikus eszközön.

Biztonsági pénztárca rendszeresen

Szokássá tegye a pénztárca gyakori mentését, és az egész pénztárca biztonsági mentését, mert egyes pénztárcák rejtett privát kulcsokat használnak. Ne felejtsen el több biztonságos helyet biztosítani a biztonsági mentésekhez.

Titkosítsa a pénztárcát jelszóval

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy be kell állítania egy jelszót a pénztárcájához, ami a pénztárca biztonságának növelésének másik módja. Ha a készülékét ellopják, a tolvaj nem juthat el a bitcoinjaihoz a memorizált jelszó nélkül. Állítson be egy egyedi jelszót, amelyet mások nem tudnak kitalálni; olyan jelszónak kell lennie, amelyet könnyen megjegyezhet. A Bitcoin-ban korlátozott lehetőségei vannak a jelszó helyreállítására.

Figyelem: Ha elfelejti a jelszavát, és nincs biztonsági másolata a magról, akkor pénzeszközei örökre elvesznek.

Forró pénztárcák használata esetén foglalkozzon kis mennyiségekkel

Csak forró pénztárcákon és pénzváltókon kezeljen kis összegeket, amelyek elegendőek a fizetésekhez vagy a kereskedések végrehajtásához; ne tartson belőle sokat. Soha ne tartson annyi bitcoinot, amennyit hajlandó elveszíteni egy forró pénztárcában vagy egy pénzváltóban – mindig helyezze át az érméket egy hideg pénztárcába, amely teljes mértékben ellenőrzi a magánkulcsokat.

Kerülje a hamis webhelyeket és alkalmazásokat

Annyi késői csalás után győződjön meg róla, hogy a hivatalos pénztárcát használja, legyen az webalapú, mobil pénztárca vagy hardver pénztárca. Ha webes pénztárcát használ, keresse fel a megfelelő URL-t. Egy átverő művész olyan adathalász weboldalt állíthat fel, amely pontosan úgy néz ki, mint a hivatalos pénztárcája, hogy becsapjon benneteket a magjának odaadására. Későn voltak több esetben előfordul, hogy a blockchain.info pénztárcából elvesztik a bitcoinokat, valószínűleg adathalászat útján.

Jó trükk az, ha könyvjelzőkezelőt vagy jelszókezelő kiterjesztést használ, hogy elmentse az összes döntő hivatkozást a webhelyeire. Így elkerülheti, hogy rosszindulatú vagy hamis webhelyekre irányítsák át. Ne kattintson a közösségi fórumokon közzétett linkekre, például a Reddit és a Google hirdetésekre, ha meg akarja látogatni a pénztárcáját, vagy letölteni szeretne egyet..

Legyen különösen óvatos, amikor alkalmazásokat telepít a Play Áruházból, legyen az Apple vagy a Google.

Legyen különösen óvatos, amikor alkalmazásokat telepít a Play Áruházból, legyen az Apple vagy a Google.

Telepítse a hivatalos alkalmazást. A fejlesztő egy hamis alkalmazást tölthet fel az üzletbe, és ha meg merte volna használni bitcoinok fogadására, akkor az elsöpörte a fiókját. Egy ideje, volt olyan eset, mint ez hogy benne volt Breadwallet.

Végül szerezze be a hardver pénztárcáját egy ellenőrzött szállítótól. Ne kövesse el azt a hibát, hogy olyan aukciós oldalakról vásárol, mint az E-bay vagy harmadik fél viszonteladói. Ez valódi; valaki valamikor elveszítette az összes kriptóját, amikor használta egy Ledger Nano S, amelyet az E-bay-től vásárolt – a srác nagyjából 34 000 dollárt veszített kriptóban. Legyen éber, ez nem történik meg veled.

Végső gondolatok

Amikor a bitcoin fejlődött, csodálatos finomságokat hozott magával – te vagy a bank. Az elektronikus készpénz használatával most pénzt küldhet, és az árukért és szolgáltatásokért bárki számára fizethet a földgömbön, anélkül, hogy egy harmadik félen, például bankon keresztül menne át. Mindazonáltal, mivel a digitális pénzzel való foglalkozáskor már nem kell bankokon keresztül mennünk, FELELŐSSÉGED a pénztárcád biztosítása és a jó szokások gyakorlása, amelyek nem teszik sebezhetővé pénztárcád adatait. Amint egyre többen költöznek a kriptográfusba, az átverők és a hackerek új módszereket dolgoznak ki a nehezen megkeresett készpénz eléréséhez. Csak te garantálhatod a bitcoin pénztárcád biztonságát.

Olvassa el cikkünket A kriptopénzek sötét oldala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner