Najboljih 12 alata za svakog ozbiljnog trgovca kriptovalutom (ili vlasnikom)

Najboljih 12 alata za svakog ozbiljnog trgovca kriptovalutom (ili vlasnikom)

Ako ste uopće pratili tržišta kriptovaluta, bez sumnje znate koliko ta tržišta mogu biti profitabilna. Broj prilika na tim tržištima jednostavno zadivljuje. Stopa po kojoj ta imovina cijeni jednostavno je zapanjujuća.

Dopustite mi da vam dam samo nekoliko brojki kako bih svoju prethodnu izjavu stavio u perspektivu. Svi znamo o bitcoinima, pa nemojmo tamo ići. Ether, druga najpopularnija kripto valuta, samo u 2017. godini cijenjen je za 10 000%. Potresite manju kriptovalutu u smislu tržišne granice, udvostručio je rast etera samo u 2017. godini. Ove brojke govore same za sebe.

Ali ne možete samo uložiti svoj novac bez razumijevanja tržišta. Kao trgovci, spremni smo prihvatiti rizik kako bismo zaradili. Moramo znati kako prihvaćamo financijski rizik a to zahtijeva da donosimo utemeljene odluke na temelju pouzdanih informacija.

Naša sposobnost donošenja utemeljenih odluka ovisi o našim izvorima informacija i alatima koje koristimo. Ovi nam alati omogućuju razumijevanje prevladavajućih trendova na tržištu, osjećaja investitora i tako dalje.

U ovom članku želim razgovarati o najboljim trgovinskim alatima koje bi svaki ozbiljan trgovac kriptovalutama trebao imati na raspolaganju.

Pročitajte: Trgovanje kriptovalutama: Vodič korak po korak za 2018. godinu

Najbolji izvori tržišnih informacija

1. CoinMarketCap

Da, znam da vjerojatno znate za CoinMarketCap, ali toliko je novih ljudi koji ulaze na tržišta kriptovaluta i zato moram o tome razgovarati. Osim toga, ne mogu naglasiti koliko ovaj naizgled jednostavno izvor tržišnih informacija može biti važan.

Web stranica je ta koja objedinjuje sve vitalne informacije na tržištima kriptovaluta. Možete dobiti pristojnu sliku o svim ulaganjima imovine koja postoji i jednim pogledom možete se informirati o tržišnim kapitalizacijama, promjenama ukupnog volumena trgovanja, pa čak i dobiti 7-dnevne grafikone cijena.

2. CryptoWatch

CryptoWatch je još jedno web mjesto za koje mislim da biste trebali znati. Hibrid je CoinMarketCap-a i BitcoinWisdom-a, ali bolji. Nudi interaktivne karte na svim kriptovalutama i izvrstan je način da putem svojih vrlo intuitivnih karata dobijete pregled svih tržišta.

softver za trgovanje kriptovalutama

Čitav svijet kriptografije na vašem zaslonu s CryptoWatchom

Ono što mi se zaista sviđa CryptoWatch je da nudi zamjenjive grafikone slične NinjaTraderu, što znači da je također softver za trgovanje kriptovalutama. To je, naravno, usluga koja se plaća, ali je neizmjerno vrijedna. Možete ih čak i besplatno isprobati s njihovim besplatnim probnim periodom od 30 dana.


Oh, u slučaju da ne znate što su zamjenjive karte, možete trgovati izravno s ljestvica klikom na razinu cijene koju želite kupiti a možete čak i kliknuti i povući da biste prilagodili svoje naloge na čekanju, poput zaustavljanja naloga.

3. Ikostati

Ako ste zainteresirani za početne ponude novčića ili ICO-e i ne želite ništa više nego imati nešto slično CoinMarketCap za ICO onda ću vam sa zadovoljstvom reći da je Icostats ono što ste tražili.

softver za trgovanje kriptovalutama

Naslovnica Icostata

Na web mjestu ćete pronaći sve vjerodostojne ICO-ove, sa svim osnovnim informacijama iza ponude. Također će vam omogućiti da budete u toku sa svim predstojećim pretprodajama. Ali najvažnije, također nudi kalkulatore profitabilnosti za ICO što može dobro doći ako želite napraviti analizu postojećih ili potencijalnih ulaganja.

Najbolji alati za analizu i trgovanje

4. TradingView

TradingView je usluga za crtanje i platforma za društvene medije za trgovce i investitore. Nudi nevjerojatne ljestvice, koje su u rangu s većinom profesionalnih platformi za crtanje. Budući da je TradingView također platforma za društvene medije, možete proći kroz povijest različitih trgovaca i pratiti ih te učiti iz njihovog iskustva i stručnosti.

trgovački alat

TradingView, jedna od najmoćnijih platformi za crtanje

Također možete pronaći svaku pojedinu vrstu indikatora, oscilatora i strategije trgovanja koje možete zamisliti. Također nudi jedna od najvećih knjižnica u zajednici stvorila je trgovačke alate kako bismo dodatno poboljšali svoje iskustvo trgovanja. To je jednostavno ogromna banka znanja u smislu alata, ideja i mjesto gdje novi trgovci stupaju u interakciju s profesionalnim trgovcima.

5. Coinigy

Coinigy je softver za trgovanje kriptovalutama. Povezuje se sa svim glavne razmjene kriptovaluta i omogućuje vam izravno trgovanje s ljestvica pomoću ove platforme. Stvar je stvar preferencija želite li mijenjati karte ili ako više volite unositi razine cijena u traku kao većina trgovačkih platformi.

softver za trgovanje kriptovalutama

Vodeća platforma za trgovanje kriptovalutama

Sve dok TradingView ne omogući trgovanje grafikonima za većinu razmjena kripto valuta, Coinigy će ostati bez premca. Možda nije najbolja platforma za analizu grafikona, ali definitivno nudi neke od najsnažnijih alata za izvršenje i nevjerojatno je vrijedan za dnevne trgovce ili učestale trgovce.

6. BlockFolio

BlockFolio je jedan od mojih osobnih favorita. To je mobilna aplikacija za stvaranje višeplatformno praćenje investicijskog portfelja. Dopustite mi da objasnim kako to funkcionira. Aplikaciju možete koristiti za stvaranje portfelja koji prati sva vaša ulaganja na više burzi i platformi.

višeplatformno praćenje investicijskog portfelja

Čitav vaš portfelj kriptovaluta na dlanu s BlockFoliom

Recimo da imate bitcoin na CoinBase, Ethereum na Bitfinexu, Ripple i Monero na Poloniexu te Nxt i Bytecoin na Bittrexu. To je lijep mali portfelj, ali postoji na brojnim razmjenama. Smanjuje rizik povezan s razmjenom, ali značajno povećava napore da se svi prate.

Tu dolazi Blockfolio. Omogućit će vam da vidite sva svoja ulaganja u jednoj aplikaciji. Možete čak pregledavati grafikone cijena, postavljati upozorenja, pregledavati knjige narudžbi, količine itd. To nam jednostavno olakšava upravljanje našim investicijama. Zbog toga ga volim i znam da će se i vama svidjeti.

7. GitHub

Sad ćete se možda iznenaditi kada ćete pronaći GitHub na ovom popisu, ali vjerujte mi da postoji vrlo valjan razlog da je na popisu. Prije svega, GitHub je spremište otvorenog koda za aplikacije, kodove, algoritme itd. Značenje, ako postoji interes za nešto, naći ćete primjetne aktivnosti na spremištu.

github

Ovdje se možete usredotočiti na dvije stvari. Prvo je broj obveza, što stvarno znači zanimanje ili aktivnost u nečemu. Možete pratiti svoje omiljene kriptovalute i neprestano provjeravati broj izvršenih transakcija na web mjestu. Ako se broj obveza dramatično poveća, možete biti sigurni da postoji povećan interes zajednice za kriptovalutom, što bi potencijalno moglo utjecati i na njegovu cijenu.

Osim što ga koristimo kao prediktivni pokazatelj buduće cijene, postoje i druge namjene za tehnički nadarene među nama. Možeš naći tisuće različitih vrsta algoritama trgovanja, API-ji za integraciju botova i mnogo više.

Najbolji hardverski novčanik za hladno skladištenje

8. Novčanik Ledger

Nema ništa važnije od zaštite vašeg ulaganja i dobiti. I nema boljeg načina za to nego premještanjem ulaganja ili dobiti u hladnjaču. U slučaju da ne znate, hladnjača znači pohraniti vaše kriptovalute izvan mreže, što ih čini imunima na cyber napade i hakovanje.

hardverski novčanik

Moj omiljeni hardverski novčanik, Ledger novčanik

Ledger novčanik je po mom skromnom mišljenju najbolja opcija koju imate ako tražite hardverski novčanik za pohranu kriptovaluta izvan mreže. S početnom cijenom od samo 63 dolara, vjerujem da nudi najveću vrijednost za novac.

Osim toga, podržava gotovo sve popularne kriptovalute, uključujući, ali ne ograničavajući se na sljedeće:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Crtica
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Mreškanje
 • Neo

I znate što, također vam pomaže u zaštiti od vlastitih opasnih tendencija. Barem za mene, to je vrlo točno. Ovaj put sam ispustio hardverski novčanik i razbio ga. Zamisli što me je spopalo. Ali srećom, ti Uspio sam dohvatiti sve kriptovalute u novčaniku.

Bez obzira izgubite li je, slomite je ili nešto što se može zamisliti, novčanik Ledger štiti vas od svega. To je savršen hardverski novčanik. To će vas zaštititi od kriptovaluta. Mogu vam to garantirati. 

Najbolji društveni alati za informacije

9. Mlohavost

Siguran sam da svi znate, Slack je mrežno radno mjesto na mreži. Slack ima brojne skupine gdje profesionalni investitori i ozbiljni trgovci dolaze razgovarati o tržištima, strategiji i raspravljati o novim kriptovalutama. I sam pripadam nekoliko ovih skupina i iz osobnog iskustva mogu vam reći da su podaci o tim skupinama jednostavno neophodni.

Osobno mislim da bi se trebale pridružiti ove dvije skupine, neovisno o njihovom iskustvu:

 • Kriptominded
 • Kripto akvarij

Pazite, ne biste se trebali ograničavati samo na grupe koje vam kažem. Izađite tamo i pronađite još grupa za koje mislite da vam mogu pomoći u povećanju profitabilnosti. A ako pronađete nešto stvarno vrijedno, svakako biste trebali komentirati i podijeliti s nama ostalima.

10. Telegram

Telegram je usluga razmjene trenutnih poruka, a poput Slacka, i na Telegramu možete pronaći grupe temeljene na kriptovalutama. Zapravo, na Telegramu ima daleko više grupa, zbog čega morate napraviti malo domaćih zadaća pronaći one koji stvarno nude neku vrijednost.

Ovo su neke od grupa koje mislim da su izvrsne i svakako biste ih trebali provjeriti:

 • @WhaleClubBTC
 • @TheCoinFarm
 • @AugerProject
 • @GnosisPM

11. Reddit

Reddit, naslovna stranica interneta. Ako se ozbiljno bavite trgovanjem kriptovalutama, Reddit bi vam trebao postati druga priroda. Trebali biste znati sve pukotine Reddita kao svoj dlan.

Reddit je izvorni izvor svih vijesti i informacija vezanih uz kriptovalute.

Svaka nova kriptovaluta objavila je svoje bijele knjige na Redditu i to je mjesto na koje idete ako želite dobiti informacije iz izvora.

Naći ćete najozbiljnije kripto-entuzijaste na Redditu, kako kreatore peku kako bi razumjeli nove kriptovalute ili ažuriranja postojećih kriptovaluta. Ako želite biti u toku, čak i kad vijesti pristižu, Reddit je pravo mjesto za vas.

Ako želite pronaći informacije o kriptovalutama koje vas zanimaju, jednostavno poguglajte ime i napišite Reddit na kraju. Pronaći ćete njegovu službenu Reddit stranicu, zajedno s mnogim drugim stranicama vezanim uz kriptovalute.

12. Facebook grupe

Podrazumijeva se da je Facebook najveća i najčešće korištena platforma za društvene mreže. Dakle, prirodno ćete pronaći puno dobrih ljudi poput vas i mene umrežavanje i razgovor na kripto-tržištima na Facebook grupe. Neću ulaziti previše u ovo, dobro, jer znate što je Facebook i kako to radi.

Samo ću vam dati nekoliko grupa koje možete provjeriti ako ste zainteresirani:

Sažetak

Postoji razlog zašto veliki trgovci na Wall Streetu troše toliko na svoje otmjene alate za trgovanje. Alati koji su nam na raspolaganju igraju veliku ulogu u ishodu posla i to vrijedi bez obzira jeste li dugoročni investitor ili kratkotrajni trgovac.

Ovi alati možda vam ne garantiraju uspjeh, koji u potpunosti ovisi o vama. Ali mogu vas uvjeriti da će oni zaista povećati produktivnost i učinkovitost. Pomoći će vam da pojednostavite svoje radne procese i omogućiti vam da trošite više vremena na bitne stvari.

Pročitajte: 9 platforma za kriptovalute za trgovanje kripto valutom u 2018. godini

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map