BitMEX Exchange: 2020 A kriptográf felhasználói kézikönyv áttekintése

bitmex

A BitMEX Exchange használata, kereskedelme és regisztrációja

A BitMEX a világ egyik legnépszerűbb kriptovaluta tőzsdéje. Ma a BitMEX leginkább a tőkeáttételes kereskedési és határidős piacairól ismert. Olvassa tovább, hogy megtudjon mindent, amit tudnia kell a BitMEX-ről.

Jellemzők

 • Könnyű kriptokereskedelem szabályozatlan környezetben
 • Keressen titkosítást anonim módon, csak egy e-mail címmel
 • Három volt bank alapította 2014-ben

Betéti módszerek

 • Bitcoin

Előnyök

 • Nincs kereskedési korlátozás egyetlen számlához sem
 • Egyszerű kriptokereskedelem több kriptovalutában
 • Hozzáférhet akár 100-szoros tőkeáttételhez

Hátrányok

 • Nincs szabályozva bármely joghatóságban
 • Csak a bitcoin betétek támogatottak

Bevezetés

A BitMEX egy kriptovaluta-tőzsde, amelyet 2014-ben alapított egy HDR Global Trading Limited nevű társaság. Ezt a céget három korábbi bankár alapította, köztük Arthur Hayes, Samuel Reed és Ben Dello.

bitmex áttekintés

A „BitMEX” elnevezés a Bitcoin Mercantile Exchange rövidítése. A cég bejegyzése Seychelle-szigeteken van, bár egyetlen joghatóságban sem szabályozott.

2020-tól a BitMEX az egyik legforgalmasabb kriptovaluta-tőzsde a világon. A tőzsde rendszeresen a világ legnagyobb tőzsdéje lenne a Coinmarketcap kereskedési volumene szerint, de a Coinmarketcap nem követi a származékos piacokat, ami azt jelenti, hogy a BitMEX egyik volumene sem „számít”. 2020 januárjától azonban a BitMEX 24 órás kereskedési volumene körülbelül 2,5 milliárd dollár, így kereskedési volumen alapján a világ legnagyobb kriptotőzsdéje.

Mivel azonban a BitMEX nem észleli a kereskedési bitcoinokat, ezt a kereskedési volument másképp kezelik. A BitMEX kizárólag egy bitcoin származékos platform. Ez azt jelenti, hogy a BitMEX olyan termékekkel kereskedik, amelyek kapcsolódnak a bitcoinhoz – például a bitcoin határidős szerződésekhez -, de a BitMEX nem kereskedi magát a bitcoinot.

Az egyik első dolog, amit észrevesz a BitMEX-en, az a szabályozás teljes hiánya: a cserét egyetlen joghatóságban sem szabályozzák. Ez azt jelenti, hogy technikailag törvénytelen, hogy bizonyos országok felhasználói hozzáférjenek a platformhoz. A BitMEX azonban híresen (hírhedten?) Lazán viszonyul a meghatalmazottakhoz.

Ha az Egyesült Államokban vagy bármely más tiltott országban tartózkodik, akkor nem sok problémája lehet a BitMEX elérésével. Ha azonban az Egyesült Államokban tartózkodik, és nincs proxyja, akkor a BitMEX megtiltja a tőzsdén való kereskedést.

Mivel a BitMEX szabályozatlan, a kereskedők semmilyen KYC vagy AML követelményt nem találnak. Csak e-mail címmel hozhat létre fiókot. Azt is meg kell erősítenie, hogy betöltötte a 18. életévét (bejelölve egy négyzetet). A regisztráció után nincsenek kereskedési korlátok: letétbe helyezheti a bitcoinokat, és azonnal megkezdheti a korlátlan mennyiségű bitcoin kereskedését.

A BitMEX másik sajátossága, hogy a tőzsde csak a bitcoinon keresztül fogad el betéteket. Miután befizette a bitcoinot a számlájára, gyakorlatilag bármely más kriptovalutára kereskedhet. A BitMEX három különböző fiat devizapárt is támogat, köztük az amerikai dollárt (USD), japán jent (JPY) és kínai jüant (CNY), bár ezeknek a pénznemeknek egyikét sem lehet közvetlenül befizetni a BitMEX-be.

A kereskedők értékelik a BitMEX többféle megbízási típusát is, ideértve a limit megbízásokat, a piaci megbízásokat, a stop-limit megbízásokat, a piaci megrendelések leállítását, a leállási megbízások utáni végzését, a profit limitre vonatkozó megbízások elfogadását és a nyereségi piaci megrendelések elfogadását..

Összességében elmondható, hogy a BitMEX egy könnyen használható kriptovaluta-csere, amely lehetővé teszi a bitcoin gyors cseréjét sokféle kriptovaluta ellen. Hozzáférhet a tőkeáttételhez, miközben bitcoin származékokkal – például bitcoin határidős ügyletekkel – kereskedik a rendkívül likvid piacokon. Ha nagy volumenű, névtelen titkosítási cserére vágyik, akkor a BitMEX az egyik lehetőség, amely ma elérhető.


hogyan működik a bitmex

Főbb jellemzők

A BitMEX főbb jellemzői a következők:

TradingView: A BitMEX a TradingView segítségével szerzi be grafikus rendszerét, így a kereskedők széles skáláját kínálják a diagramkészítő eszközöknek és a piacok megtekintésének különböző módjait kínálják.

Többféle kereskedési típus: Limit, market, stop limit, stop market, trailing stop, profit limit felvétele és profit piaci megrendelések állnak rendelkezésre.

Örökös csereügyletek: A BitMEX volt az első tőzsde, amely örökös swap titkos szerződéseket vezetett be, amelyek határidős szerződések, amelyek soha nem járnak le.

Margókereskedelem: A BitMEX akár 100-szoros tőkeáttételt kínál az XBT kereskedésekor (és 5–50-szeres tőkeáttételt más pároknál), ezáltal maximalizálhatja a potenciális nyereséget. Kétféle árrés-kereskedelem létezik, beleértve az elkülönített és a határokon túli kereskedést.

Nincs spot kereskedés: Amikor valutákat vásárol és ad el a BitMEX-en, akkor nem valós valutákkal kereskedik. Minden BitMEX kereskedés derivatívák segítségével történik, ami azt jelenti, hogy csak olyan termékeket kereskedel, amelyek a bitcoinhoz kapcsolódnak. Nem BTC-vel kereskedsz, például XBT-vel. Ez egy kicsi, de fontos különbség, és ezért nem számolják a BitMEX kereskedési volumenét a Coinmarketcap.

Versenyképes díjak: A BitMEX egyike azon kevés tőzsdéknek, amelyek negatív készítői díjakat kínálnak, ami azt jelenti, hogy a piaci döntéshozók fizetnek a BitMEX-en való kereskedésért. A BitMEX kereskedési díjai hasonlóan olcsók, 0,05-0,075% között mozognak. A BitMEX azért számíthatja fel ezeket az olcsó díjakat, mert a piac bitcoin származékokból áll – nem „fizikai” bitcoinból.

Csak Bitcoin betétek és visszavonások: A BitMEX csak a bitcoinban támogatja a be- és kifizetést.

Nincs szükség ellenőrzésre: A BitMEX nem igényel ellenőrzést. A felhasználói ellenőrzés még csak nem is opció, és a BitMEX-nek nincs korszerű felhasználói ellenőrző rendszere.

Nincs kereskedési korlát: A BitMEX-nek szintén nincsenek kereskedési korlátjai. Korlátlan mennyiségű valutát vásárolhat és adhat el a BitMEX-en keresztül, minden számlával.

Névtelen kereskedés: A BitMEX támogatja az anonim kereskedést. A regisztrációhoz csak e-mail címre van szüksége.

Nincs amerikai felhasználó: A BitMEX már nem engedélyezi az Egyesült Államokbeli felhasználók számára a platform használatát (a szabályozás megsértésétől való félelem miatt). Sok amerikai felhasználó azonban továbbra is proxykon keresztül fér hozzá a BitMEX-hez.

Nincs rendelet: A BitMEX bejegyzése Seychelle-szigeteken van, bár egyetlen nemzeti ügynökség sem szabályozza. Szabályozatlan csere, ezért a felhasználóknak semmilyen KYC / AML követelményt nem kell betartaniuk.

Három Fiat pénznem: A BitMEX három fiat valuta származékot támogat, köztük az amerikai dollárt (XBT), a japán jent (XBJ) és a kínai jüant (XBC)..

Trading Technologies (TT) támogatás: A BitMEX nemrégiben együttműködött a Trading Technologies céggel, egy nagy teljesítményű kereskedelmi szoftver-szolgáltatóval, amelyet professzionális kereskedők, brókerek és piacra jutási szolgáltatók használnak. A szoftver széles körű kereskedési eszközöket és mutatókat kínál a felhasználóknak.

BitMEX Biztosító Alap: A BitMEX kifejlesztett egy biztosítási alaprendszert. Ennek a biztosítási rendszernek köszönhetően a felhasználóknak nem kell veszteséget elszámolniuk (azaz „hajvágást”), ha a BitMEX-nek ki kell fizetnie a tőkeáttételes ügyletek nyerteseit, amikor az egyik félnek nincs erre megfelelő forrása..

24/7 ügyfélszolgálat: A BitMEX 24/7 ügyfélszolgálatot nyújt e-mailben. A támogatás angol, kínai, orosz, koreai és japán nyelven érhető el.

2014-ben alakult: A BitMEX-et még 2014-ben alapították, bár az utóbbi két-három évben népszerűvé vált. 2019 júniusában a BitMEX új rekordot döntött, 11 milliárd dolláros kereskedési volumennel számolva egyetlen 24 órás időszak alatt. 2020 januárjában a BitMEX 24 órás kereskedési volumene átlagosan 2 és 3 milliárd dollár között mozog, ezzel a világ egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéje..

BitMEX pénznemek és párok

A BitMEX a következő pénznemek mindegyikét támogatja:

Fiat pénznemek: Amerikai dollár (XBT), japán jen (XBJ) és kínai jüan (XBC).

Kriptovaluták: Bitcoin (XBT), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Monero (XMR), Dash (DASH), ZCash (ZEC), Cardano (ADA) ), Tron (TRX) és EOS (EOS).

Tőkeáttételi lehetőségek: 5x tőkeáttétel (ZEC), 20x tőkeáttétel (XRP, BCH, ADA, EOS, TRX), 25x tőkeáttétel (XMR), 33x tőkeáttétel (LTC), 50x tőkeáttétel (ETH) és 100x tőkeáttétel (XBT) és XBC).

BitMEX támogatott befizetési és kivonási módszerek

A BitMEX befizetései és felvételei egyszerűek: a BitMEX csak bitcoinban (BTC) fogad el betéteket és felvételeket. A bitcoin befizetésénél vagy visszavonásánál nincsenek díjak, bár Ön a szokásos bitcoin hálózati díjakat fizeti. Legalább 0,001 BTC letét van. Nincs minimális visszavonási korlát.

BitMEX regisztráció és bejelentkezési folyamat

A BitMEX lehetővé teszi, hogy csak e-mail címmel regisztráljon a platformra.

A BitMEX egy szabályozatlan kriptovaluta-csere, ami azt jelenti, hogy nincs szükség ellenőrzésre. Az egyetlen korlátozás az, hogy az amerikai ügyfelek nem regisztrálhatnak a tőzsdére (bár sok felhasználó proxyval kerüli ezt a követelményt).

BitMEX kereskedés

A BitMEX kereskedési opciók széles skáláját kínálja, beleértve az alábbiakat:

Limit sorrend: Állítson be egy limitet, és a kereskedés végrehajtásra kerül, amikor az ár eléri ezt a határt.

Piaci megbízás: Azonnal vásároljon vagy adjon el a legjobb piaci árfolyamon.

Stop Limit sorrend: Mint egy stop megbízás, de lehetővé teszi a megbízás árának beállítását, amint a stop ár aktiválódik.

Stop piaci megbízás: Olyan stop megbízás, amely nem kerül be a megbízási könyvbe, és láthatatlan marad, amíg a piac el nem éri a ravaszt.

Utómegállási sorrend: Hasonló a stop piaci megbízáshoz, de a felhasználók beállítanak egy záróértéket a piaci megbízás leadásához.

Nyereségkorlát sorrend: Megadhatja a stop árhoz hasonló célárat, de a nyereség biztosításához a limit veszteségek helyett.

Nyereség piaci megrendelés: Ugyanaz, mint egy take profit limit megbízás, de a megbízást a piac és nem egy meghatározott limit alapján indítják el.

Határidős A BitMEX támogatja a határidős szerződések kereskedését, lehetővé téve a határidős szerződések adásvételét. Minden határidős szerződés lehetővé teszi, hogy egy adott eszközt bizonyos áron, a jövőben egy bizonyos ponton vásároljon vagy adjon el.

Örökös csereügyletek: Az örökös csereügyletek hasonlóak a határidős ügyletekhez, azzal a különbséggel, hogy nincs lejárati dátum számukra és nincs elszámolás. Az örökös csereügyletek szintén az alapul szolgáló referenciaindex ár közelében kereskednek, míg a határidős ügyletek jelentősen eltérhetnek az index árától.

Fedezeti kereskedelem és tőkeáttétel: A BitMEX bizonyos szerződések esetén akár 100-szoros tőkeáttételes kereskedelmet is támogat. Kétféle fedezeti ügylet létezik a BitMEX-en, beleértve az Elkülönített és a Kereszt-Margint.

Az összes kereskedést hagyományos cserefelületen keresztül hajtják végre. A BitMEX-nek könnyen használhatónak kell lennie mindazok számára, akik korábban már használtak titkosítási központot.

BitMEX díjak

A BitMEX-nek nagyon elfogadható díjai vannak a hagyományos azonnali tőzsdékhez képest (ne feledje, hogy bitcoin származékokkal kereskedik, ami azt jelenti, hogy a BitMEX költségei sokkal alacsonyabbak).

Íme néhány figyelemre méltó díj a BitMEX-en:

 • Állandó szerződés-készítő díja (XBT és ETH): -0,0250%
 • Állandó szerződés-átvevő díja (XBT és ETH): 0,0750%
 • Futures Maker díjak: -0,050% (BCH, ADA, EOS, ETH, LTC, XRP és TRX) vagy -0,025% (XBT)
 • Futures Taker díjak: 0,250% (BCH, ADA, EOS, ETH, LTC, XRP és TRX) vagy 0,0750% (XBT)
 • Betéti díj: Ingyenes
 • Elállási díj: Ingyenes
 • Bitcoin (XBT) hosszú finanszírozási díjak: -0,0198% (finanszírozási intervallum 8 óránként)
 • Bitcoin (XBT) rövid finanszírozási díjak: 0,0198% (finanszírozási intervallum 8 óránként)
 • Ethereum (ETH) hosszú finanszírozási díjak: -0,0225% (finanszírozási intervallum 8 óránként)
 • Ethereum (ETH) rövid finanszírozási díjak: 0,0225% (finanszírozási intervallum 8 óránként)
 • Elszámolási díj: Ingyenes (BCH, ADA, EOS, ETH, LTC, XRP és TRX) vagy 0,050% (XBT)
 • Fejlett / hátrányos nyereség szerződés díjai: Ingyenes (nincs készítő, elvevő vagy elszámolási díj)

Ne feledje, hogy a BitMEX csak bitcoinban fogad el betéteket és pénzkivételeket. Nincsenek díjak a bitcoin befizetéséért vagy visszavonásáért a BitMEX-be vagy vissza, bár Ön szabványos bitcoin hálózati díjat fizet..

Fontos megjegyezni azt is, hogy a 0,075% -os vevői díjak megtöbbszöröződnek a tőkeáttétellel, ami azt jelenti, hogy 0,75% -os díjat kell fizetnie, ha 10x tőkeáttételt használ (10 x 0,075%).

BitMEX biztonsági kérdések és leállás

A BitMEX nem szenvedett komolyabb, nyilvánosan közzétett feltöréseket. Az egyetlen nagyobb biztonsági esemény a BitMEX történetében 2019 novemberében volt, amikor a BitMEX Twitterje röviden feltörték. A hackerek a fiók segítségével küldtek egy tweetet, amelyben kijelentették, hogy “feltörték” őket, és hogy a felhasználóknak “vegyék el a BTC-t és fussanak”, mert ma volt a “visszavonások utolsó napja”. A feltört tweeteket gyorsan eltávolították, és a BitMEX nem szenvedett nagyobb következményeket.

A biztonság szempontjából a BitMEX több aláírású betéti és visszavonási sémát használ a kriptográfiai állományainak biztosításához. A BitMEX az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatást is használja szervereihez, és az összes szervert szöveges üzenetek, hardver tokenek és más 2FA rendszerek védik.

A BitMEX abban is egyedülálló, hogy a kereskedési felület kdb + nyelven van megírva, amely egy adatbázis és eszközkészlet, amelyet a nagyobb bankok nagyfrekvenciás kereskedési alkalmazásokban használnak. A kereskedők általában dicsérik a BitMEX-et annak sebessége és stabilitása miatt.

BitMEX Könnyű használat

A BitMEX nem a kezdők számára a leginkább felhasználóbarát kriptográfiai kereskedési platform. A tőkeáttétes kereskedés (különösen 100-szoros tőkeáttétellel) rendkívül kockázatos a tapasztalatlan kereskedők számára.

A felület azonban egyszerű azok számára, akik más forex vagy crypto cseréket használtak. A BitMEX főoldalán megjelenik egy grafikon és megrendelési könyv, amely megkönnyíti a kereskedelem lebonyolítását bármely támogatott kriptovaluta vagy fiat pénznem között.

BitMEX Trust and Privacy

A BitMEX megbízhatóbb, mint az átlagos szabályozatlan csere. Ismerjük az alapító csapat nevét, köztük Arthur Hayes (társalapító és vezérigazgató), Ben Delo (társalapító) és Samuel Reed (társalapító és CTO). Arthur Hayes ismert, közéleti személyiség a kriptográfiai közösségben. Azt is tudjuk, hogy a BitMEX be van jegyezve Seychelle-szigetekre. Egyéb alapvető életrajzi adatok a BitMEX rólunk oldalon találhatók itt.

a bitmexről

Összességében azonban kevés oka van a BitMEX megbízatásának. A többi szabályozatlan cseréhez hasonlóan a BitMEX bármely nap leállhat.

BitMEX ügyfélszolgálat

A BitMEX az ügyfélszolgálatot a hét minden napján, a hét minden napján, e-mailes kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül biztosítja. Az ügyfélszolgálat angol, kínai, orosz, koreai és japán nyelven érhető el.

BitMEX felhasználói kézikönyv: A BitMEX beállítása és használata

A BitMEX a világ minden tájáról befogadja a felhasználókat (bár az amerikai felhasználók nem kereskedhetnek a platformon). Így regisztrálhat a BitMEX-re és kereskedhet először:

1. Iratkozzon fel

Látogasson el a BitMEX.com webhelyre, és kattintson a képernyő jobb felső sarkában a „Regisztráció” gombra.

A BitMEX használata

Felhívjuk figyelmét, hogy a BitMEX regisztráció hivatalosan nem érhető el az egyesült államokbeli lakosok számára, bár sok amerikai felhasználó továbbra is könnyen hozzáfér a BitMEX-hez proxy segítségével. Az amerikai ügyfelek továbbra is létrehozhatnak fiókot a BitMEX-en, bár proxy nélkül nem tudsz kereskedni. A BitMEX szolgáltatási feltételei nem engedik meg az amerikai felhasználók számára a proxy használatát, bár a webhely nem tesz semmit annak megakadályozására, hogy proxyt használjon.

a BitMEX beállítása

Írja be e-mail címét, jelszavát és országát. Megadhatja vezeték- és vezetéknevét, bár ez nem kötelező. Ezután kattintson a „Regisztráció” gombra.

2. Ellenőrzés

A BitMEX e-mailt küld a fiókjába. Kattintson az „E-mail megerősítése” elemre.

bitmex biztonság

Mindössze annyit kell tennie, hogy igazolja e-mailjét a BitMEX-en. Most már készen áll a bitcoin befizetésére és kereskedésre.

bitmex számla

3. Két faktoros hitelesítés

A BitMEX támogatja a kétfaktoros hitelesítést (2FA), bár erre nincs szükség.

bitmex csere útmutató

Az összes 2FA beállítást a BitMEX Security Center kezeli. A 2FA-t a Google Authenticator vagy a Yubikey segítségével engedélyezheti.

bitmex felhasználói ellenőrzés

4. Betéti módszer

A BitMEX csak bitcoinban fogadja el a betéteket és a pénzfelvételeket (XBT néven a BitMEX-en). Befizetéshez kattintson a „Számla” elemre, majd a zöld „Betét” gombra. A BitMEX létrehoz egy betéti címet a fiókjához. Küldjön bitcoinot a pénztárcájából erre a pénztárcára.

bitmex fizetések

5. Kriptopénz kereskedése

kereskedjen kriptovalutával a bitmex-en

A BitMEX rendelkezik egy szabványos kereskedési felülettel, amelyet mindenki ismerhet, aki más kriptográfiai kereskedési platformot használt. Kiválaszthatja a kívánt pénznemeket a bal oldalon, kiválaszthatja a megbízás típusát és megtekintheti az aktuális piaci részleteket.

megrendelés leadása a bitmex-en

A tőkeáttételt a bal oldalon is beállíthatja, 5x-től 100x-ig terjedő tőkeáttétellel, attól függően, hogy melyik párral kereskedik.

a bitmex használatával 2020-ban

6. Kivonás

Ha pénzt szeretne felvenni a BitMEX-ből, lépjen a felső menü „Számla” eleméhez, majd kattintson a kék „Visszavonás” gombra, és írja be a bitcoin címét.

bitmex rejtjelcsere áttekintés

Végszó

Végül a BitMEX a világ egyik legnagyobb volumenű kriptovaluta-tőzsdévé vált. 2020 januárjától a BitMEX 24 órás, 2,5 milliárd dolláros kereskedési volumene az első helyet foglalja el a Coinmarketcap listáján, ha a CMC bitcoin származékokat követne.

Nagyon sok oka van annak, hogy a kereskedők kedvelik a BitMEX-et. Sok kereskedő értékeli például a szabályozás hiányát (a világ bármely pontjáról csak e-mail címmel regisztrálhat). Hozzáférhet akár 100-szoros tőkeáttételhez, vagy egyedi kereskedési termékekhez, például örökös csereügyletekhez. Nem számít, hogy mi a bitcoin árjóslata, vagy mit tesz a BTC felezés a kriptopiacon, a BitMEX globális vezető és erővel kell számolni a blockchain pénzügyi iparban.

Mindezen és egyéb okok miatt a BitMEX továbbra is a világ egyik legnépszerűbb kriptovaluta-tőzsdéje – bár a szabályozás teljes hiánya miatt néhány kereskedő elfordul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map