Bitstamp Exchange: A Crypto felhasználói áttekintési útmutatójának elsajátítása

bitstamp áttekintés

A Bitstamp Exchange használata, kereskedelme és regisztrációja

A Bitstamp egy régóta működő kriptotőzsde, amelynek székhelye Luxemburgban található. Tudjon meg mindent arról, amit ma tudni kell a Bitstamp-ról áttekintésünkben és felhasználói útmutatónkban.

Jellemzők

 • Könnyű kriptokereskedelem szigorúan szabályozott környezetben
 • Luxemburg-alapú kriptovaluta-csere
 • Zökkenőmentesen működik 2011 óta

Betéti módszerek

 • SEPA
 • Bankkártyák
 • Nemzetközi banki átutalások
 • Kriptovaluták (BTC, ETH, XRP, LTC és BCH)

Előnyök

 • A díjak jelentősen csökkennek nagy volumen mellett (0,0% -os díj 10 milliárd dollár feletti forgalom esetén)
 • Szigorúan szabályozott, megbízható és biztonságos
 • Könnyű banki átutalások és fiat valuta kereskedelem

Hátrányok

 • 0,5% -os kereskedési díj (ha havonta kevesebb mint 10 000 USD)
 • Kis számú támogatott kriptovaluta (5 kriptovaluta, összesen 14 pár)

Bevezetés

A Bitstamp-ot még 2011 augusztusában alapították az Mt. európai alternatívájaként. Gox. Abban az időben a japán székhelyű Mt. Gox uralta a rejtjelcsere terét, és az összes bitcoin tranzakció több mint 50% -át tette ki. A Bitstamp alapítói úgy vélték, hogy a piacnak alternatívára van szüksége, ezért indították el a Bitstampot.

bitstamp kriptográfia

A Bitstampot Nejc Kodrič (vezérigazgató) és Damijan Merlak alapította 2011 augusztusában, szülőföldjükön Szlovéniában, bár a tőzsde 2013 áprilisában az Egyesült Királyságba, majd 2016-ban Luxemburgba költözik. szlovéniai és londoni szabályozás nem megfelelő. 2016 áprilisában a luxemburgi kormány engedélyt adott arra, hogy a Bitstamp mint fizetési intézmény teljes körűen szabályozható legyen az EU-ban, lehetővé téve a Bitstamp számára, hogy mind az EU 28 tagállamában üzleteljen.

Ma a Bitstamp továbbra is megbízható, jó hírű és szabályozott kriptovaluta-csere. A tőzsde népszerű mind a kezdők, mind a haladó kereskedők körében. Különösen népszerű Európában, ahol a lakosok SEPA átutalások segítségével utalhatnak be forrásokat a Bitstampba. A Bitstamp-on lévő SEPA-befizetések ingyenesek, a SEPA-kifizetések ára pedig csak 3,00 EUR.

A Bitstamp valóban a kereskedők minden szintjét kiszolgálja, beleértve a kezdőket, akik először vásárolnak BTC-t, és a fejlettebb titkos kereskedőket. Vásárolhat kriptovalutát például hitelkártyával, és másodpercek alatt azonnal ellenőrizheti számláját. Ha európai alapú kriptográfiai kezdő vagy, és először akarsz kriptot vásárolni az EUR és az EU bankszámlájának használatával, akkor a Bitstamp lehetővé teszi, hogy ezt perceken belül megtehesd.

A Bitstamp haladó felhasználók számára is alkalmas. A tőzsde olyan FIX és HTTP API-kat kínál, amelyek lehetővé teszik a haladó kereskedők számára a Bitstamp integrálását a meglévő beállításaikba. A Bitstamp kereskedési díjai a kereskedési volumennel együtt is jelentősen csökkennek: az alacsony volumenű kereskedők (havi 10 000 dollárnál kevesebb) 0,50% -os díjat fizetnek, bár a nagy volumenű kereskedők (havonta több mint 10 milliárd dollár) 0,0% -os díjakat fizetnek.

bitstamp csere áttekintés

A Bitstamp központja Luxemburgban található, bár a tőzsde irodákat is tart Londonban és New Yorkban. Ez egy szigorúan szabályozott, nagy megbízhatóságú kriptovaluta-tőzsde, amelynek bizonyított története biztonságos kripto- és fiat-valuta kereskedelmet kínál felhasználóbarát környezetben.

Főbb jellemzők

A Bitstamp főbb jellemzői:

Ipar-vezető üzemidő: A Bitstamp állítása szerint a legjobb rendelkezésre állási idő a kriptotérben van. A csere 2011 óta szinte megállás nélkül folyik.

Speciális biztonság: A Bitstamp a legtöbb tőzsdéhez hasonlóan azt állítja, hogy fejlett biztonsági eljárásokat alkalmaz az ügyfelek és pénzeszközeik védelme érdekében. Az eszközök 98% -át hűtőházban tárolják, a személyes adatok nagymértékben titkosítottak, a belső ellenőrzések pedig korlátozzák a hibákat és a hozzáférést.


Könnyű felhasználói felület: A Bitstamp kezdőknek és haladó kereskedőknek egyaránt alkalmas. A Bitstamp azonban különösen barátságos a kezdő kereskedőkkel, és a csapat jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy cseréje könnyen használható legyen, még akkor is, ha még soha nem foglalkozott kriptográfiával. Fizethet és felvehet közvetlenül bankszámlájáról, például SEPA-átutalásokkal az EU-ban.

Mobilalkalmazások: A Bitstamp rendelkezik mobilalkalmazásokkal iOS és Android rendszerekhez. A mobilalkalmazások ugyanolyan rendeléstípusokat és kereskedési eszközöket tartalmaznak, mint az asztali verzió.

Intézményi fokozatú építészet: A Bitstamp a kriptokereskedők minden szintjét kiszolgálja, beleértve az intézményi kereskedőket is, erős likviditással, megbízható megbízásvégrehajtással és állandó üzemidővel.

Több API: A Bitstamp FIX és HTTP API-kat kínál, és a felhasználók a valós idejű adatfolyamokhoz csatlakozhatnak a Bitstamp WebSocket-hez, így a haladó kereskedők könnyedén integrálhatják a Bitstampot a jelenlegi kereskedési beállításaikba..

Azonnali kivonások: Számos másodperc alatt vegyen fel készpénzt a Bitstamp-ból, több kifizetési módszerrel és csak néhány kattintással.

Magas díjak alacsony volumenű kereskedőknek: A Bitstamp magasabb díjakat számít fel, mint egy tipikus tőzsde. Bárki, akinek kevesebb mint 10 000 USD kereskedési volumene van egy 30 napos időszakban, 0,50% -os kereskedési díjat fizet minden páron. Az árfolyamok akár 0,0% -ot is esnek, ha havi 10 milliárd dollárnál többet kereskednek.

SEPA betétek és visszavonások: A Bitstamp támogatja az EU-lakosok számára a SEPA-átutalásokat, megkönnyítve ezzel az európai bankszámlájáról a pénz be- és felvételét a Bitstamp-számlájára. A SEPA betétek ingyenesek, míg a SEPA befizetések átalánydíja 3 EUR.

Kripto betétek és visszavonások: A Bitstamp támogatja a kriptográf betéteket és visszavonásokat a BTC, ETH, XRP, LTC és BCH fájlokban.

Hitelkártya betétek: Csakúgy, mint a jól szabályozott tőzsdék, mint a Coinbase, a Bitstamp is lehetővé teszi, hogy hitelkártyákkal vásároljon kriptovalutát. Minden hitelkártya-vásárlás esetén 5% -os díjat számítanak fel, de hiteles kártyával bármilyen mennyiségű kriptot vásárolhat jogszerűen.

Megbízható pénzügyi nevekhez kapcsolódva: A Bitstamp a világ legmegbízhatóbb pénzintézeteihez kapcsolódik, köztük a Swissquote-hoz, a Credit Agricole-hoz és a Chicago Mercantile Exchange-hez. Kevés más kriptotőzsde rendelkezik ilyen típusú partnerséggel.

Fiat Trading: A Bitstamp támogatja a fiat kereskedelmet, és több fiat devizával és kriptovaluta párral rendelkezik. Titkosítást vásárolhat és adhat el USD vagy EUR áron. A Bitstamp segítségével svájci frankot (CHF) és angol fontot (GBP) használhat, bár jelenleg egyik devizával sem lehet kereskedni (kereskedésre USD-re vagy EUR-ra konvertálják őket).

Öt kereskedhető kriptovaluta: A Bitstamp öt kriptovaluta kereskedelmét támogatja, beleértve a BTC, XRP, ETH, LTC és BCH.

TradingView műszaki mutatók: A Bitstamp teljesen integrálta a TradingView-t a grafikonjaiba, így a felhasználók könnyedén elérhetik a különféle műszaki mutatókat, gyertyatartó opciókat és grafikus eszközöket.

Bitstamp pénznemek és párok

A Bitstamp átvette a támogatott pénznemek Coinbase stílusát, és több száz pénznem és pár felsorolása helyett kis számú kiváló minőségű valuta és pár támogatását választotta. Ma a Bitstamp hozzávetőlegesen 15 párral rendelkezik. A párok a fiat pénznemek (EUR és USD) és a kriptovaluták (BCH, BTC, XRP, ETH és LTC) különböző kombinációit tartalmazzák. A BTC / USD, BTC / EUR és XRP / USD párok a legtöbbet kereskedett párok a Bitstamp-on, amelyek az összes kereskedési volumen nagyjából 90% -át teszik ki.

Bitstamp pénznemek és párok

Bitstamp által támogatott befizetési és visszavonási módszerek

A Bitstamp egy jól szabályozott tőzsde, amely számos népszerű betéti és kifizetési lehetőséget támogat. Fizethet és visszavonhat kriptográfia (BTC, XRP, LTC, ETH és BCH), SEPA banki átutalások, hitelkártyák és nemzetközi átutalások segítségével.

Bitstamp regisztráció és bejelentkezési folyamat

A többi szabályozott tőzsdéhez hasonlóan a Bitstamp is megköveteli a felhasználóktól, hogy töltsék ki az azonosító igazolást, mielőtt a platformon kereskednének. Minden felhasználónak be kell tartania a KYC / AML előírásokat. Mielőtt pénzt befizetne vagy kereskedne a Bitstamp-on, feltöltenie kell útlevelet, vezetői engedélyt vagy kormány által kiállított fényképes igazolványt. Igazolnia kell telefonszámát és e-mail címét is. Összességében a bejelentkezés és a regisztráció folyamata zökkenőmentes és egyszerű. A Bitstamp támogatja a 2FA-t a Google Authenticator vagy a Duo segítségével.

Bitstamp kereskedés

A Bitstamp egy egyszerű vételi / eladási kereskedési felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a kezdést és a haladó felhasználók számára is a kereskedést. A fejlettebb kereskedők számára fejlett TradingView diagramok állnak rendelkezésre, a Bitstamp pedig FIX és HTTP API-kat kínál, amelyek segítenek integrálni a meglévő kereskedési beállításokkal..

Bitstamp kereskedés

Csak kevés ügylet áll rendelkezésre, beleértve az azonnali megbízásokat, limit megbízásokat, piaci megbízásokat és stop megbízásokat. Minden kereskedés elérhető a kereskedési ablak jobb oldalán.

Bitstamp díjak

A Bitstamp 0,0% és 0,50% közötti díjakat számol fel, a 30 napos kereskedési mennyiségtől függően. Aki kevesebb, mint havi 10 000 dollárt keresked, 0,50% -os díjat fizet, amely havi 20 000 dollárnál nagyobb kereskedés esetén 0,25% -ra csökken. Innentől kezdve a díjak a mennyiséggel fokozatosan csökkennek:

Bitstamp díjak

A hitelkártya-vásárlások 5% -os díjjal járnak, függetlenül a vásárlás összegétől. A SEPA betétek ingyenesek, míg a SEPA felvételek átalánydíja 3,00 EUR.

Bitstamp költségek

A nemzetközi banki betétek 0,05% -os díjjal járnak (minimum díj 7,50 USD vagy EUR, és maximum 300 USD vagy EUR), míg a nemzetközi banki átutalás esetén 0,1% -os díj (minimum 25 USD vagy EUR, maximum ).

A kriptográf betétek ingyenesek, bár kis összegű díjat kell fizetnie a visszavonáskor (például bitcoin-kivonásonként 0,0005 BTC).

Bitstamp biztonsági kérdések és leállás

A Bitstamp az évek során kevés jelentős biztonsági problémával vagy leállási incidenssel szembesült, ami különösen lenyűgöző, tekintve, hogy a Bitstamp 2011 óta működik. 2014 februárjában a Bitstamp átmenetileg felfüggesztette a kivonásokat néhány napra egy elosztott szolgáltatásmegtagadási támadás után. A támadás mögött álló emberek Nejc Kodrič, a Bitstamp vezérigazgatója váltságdíjat követelt 75 BTC után. Kodrič visszautasította, és a visszavonás néhány nappal később folytatódott.

Az egyetlen figyelemre méltó esemény, amely a Bitstampot érintette, 2015 januárjában történt, amikor a Bitstamp felfüggesztette a kereskedést, miután 19 000 BTC-t loptak el. A tőzsde egy héttel később nyílt meg, és a Bitstamp minden felelősséget vállalt a feltörésért. Az ellopott BTC értéke akkoriban körülbelül 5 millió dollár volt (275 dollár / BTC).

Ma a Bitstamp eszközök 98% -át hűtőházban tárolják. Minden személyes adat „erősen titkosított”, és a Bitstamp azt állítja, hogy „belső kontrolljai korlátozzák a hibákat és a hozzáférést”.

Bitstamp Könnyű használat

A Bitstamp hasonló kereskedési platformmal rendelkezik, mint bármely kriptovaluta-tőzsde, és a felület azonnal ismerős lesz, ha korábban már használt cserét. A Bitstamp általában könnyebben használható és felhasználóbarátabb, mint egy átlagos kriptovaluta-tőzsde. Az újoncok egyik legnagyobb előnye, hogy a Bitstamp kereskedéséhez nem kell saját kriptográfia. Ehelyett kriptot vásárolhat közvetlenül a SEPA, hitelkártyák vagy más befizetési módszerek segítségével. Amíg rendelkezik GBP, EUR, USD, CHF vagy az öt támogatott kriptovaluta valamelyikével, addig kereskedhet a Bitstamp szolgáltatással.

hogyan kell használni a bélyegzőt

Bitstamp Trust és adatvédelem

A Bitstamp megbízható és átlátható csere. A tőzsdét a luxemburgi kormány szabályozza, amely hivatalos uniós fizetési intézményként engedélyt adott a Bitstampnak.

A Bitstamp bizalmának jelzésére a New York-i főügyész 2018 szeptemberében 14 kriptovaluta-tőzsdén végzett felmérést, majd további információkat kért ezekből a cserékből. A Bitstamp egyike volt annak a 10 tőzsdének, amelyek válaszoltak a megkeresésre, és mind a hét tőzsde egyike, amelyek megerősítették, hogy a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumától (DFS) kértek jóváhagyást arra, hogy jogszerűen működjenek New York államban..

A Bitstamp blokkolja a VPN hozzáférést a központhoz. A Bitstamp rendszeresen ellenőrzi virtuális pénzeszközeit is.

Bitstamp ügyfélszolgálat

A Bitstamp jelentős összegeket fektetett az ügyfélszolgálatba. A központ egyike azon kevés kriptovalutáknak, amelyek telefonon keresztül a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Sok versengő központ – még a nagyobb központok egy része is – csak hosszú válaszidővel rendelkezik e-mail alapú ügyfélszolgálattal.

Bitstamp felhasználói útmutató: A Bitstamp beállítása és használata

A Bitstamp az egyik legegyszerűbb és legegyszerűbb beállítási folyamatot kínálja, amelyet a kriptográfia terében talál. A fiók első beállítása és ellenőrzése egyszerű. Itt van egy lépésenkénti útmutató:

1. Iratkozzon fel

Látogasson el a Bitstamp.net oldalra, hogy regisztráljon a platformra. Kattintson az oldal jobb felső sarkában a „Regisztráció” gombra.

iratkozzon fel a bitstampra

Válassza ki, hogy fiókja személyes vagy vállalati használatra szolgál-e.

bitstamp számla

Írja be a nevét és az e-mail címét.

hogyan lehet csatlakozni a bitstamphoz

2. Ellenőrzés

A Bitstamp e-mailt küld Önnek. Kattintson az e-mailben található linkre annak megerősítéséhez.

bitstamp ellenőrzés

Ezután el kell kezdenie az igazolási folyamatot. A Bitstamp telefonszámot kér, majd szöveges üzenetet küld a telefonszám ellenőrzésére.

bitstamp biztonság

Ezután feltöltenie kell egy fényképet a kormány által kiállított fényképes igazolványról. Az elfogadott személyi igazolványok közé tartozik az útlevél, a vezetői engedély vagy a nemzeti személyi igazolvány.

3. Két faktoros hitelesítés

A Bitstamp, mint a legtöbb kriptovaluta tőzsde, határozottan azt tanácsolja az ügyfeleknek, hogy állítsanak be kétfaktoros hitelesítést (2FA), mielőtt pénzt helyeznének a platformra. A Bitstamp támogatja a 2FA-t a Google Authenticator vagy a Duo segítségével. Töltse le bármelyik alkalmazást, majd olvassa be a QR-kódot a 2FA megerősítéséhez fiókjában.

bitstamp kereskedési felhasználói útmutató

4. Fizetési mód

Miután ellenőrizte fiókját, pénzt utalhat be. A Bitstamp számos betéti módot támogat, beleértve a SEPA-t (az EU-bankoktól érkező banki átutalásokhoz), a nemzetközi banki átutalásokat és a kriptográf betéteket (BTC, XRP, LTC, ETH vagy BCH). A Bitstamp-on minden betét ingyenes, az átutalások és a hitelkártya-betétek kivételével.

bitstamp fizetési mód

5. Kereskedelem kriptovalutával

A kriptopénz kereskedése a Bitstamp-on egyszerű. Csak kattintson a kívánt párra, majd írja be a vásárolni vagy eladni kívánt összeget. Választhat azonnali, piaci, limit vagy stop megbízásokat.

bitstamp kriptovaluta kereskedelem

A Bitstamp közvetlenül a kereskedési képernyőn jeleníti meg díját, így könnyen beláthatja, hogy az egyes ügyletek pontosan mennyibe kerülnek.

bitstamp útmutató

6. Kivonás

Visszavonhatja pénzeszközeit a Bitstamp-tól ugyanazokkal a lehetőségekkel, amelyek a pénzbefizetéseknél voltak, ideértve a SEPA-t, a nemzetközi banki átutalásokat és a kriptográfiai kifizetéseket (BTC, XRP, LTC, ETH és BCH).

bitstamp áttekintés

Végszó

A Bitstamp Európa Coinbase-je. A luxemburgi székhelyű kriptovaluta-tőzsde kényelmes titkos kereskedelmet kínál jó hírű, megbízható környezetben. A Bitstamp mindössze 14 kriptovaluta és fiat devizapárral rendelkezik, és két fiat devizát (USD és EUR) és öt kriptovalutát (BTC, ETH, XRP, LTC és BCH) támogat, hangsúlyozva a minőséget a mennyiség helyett.

A Bitstamp egyik nagy hátránya, hogy az átlagos felhasználó (havi 10 000 dollárnál kevesebbet kereskedik) viszonylag magas, 0,5% -os kereskedési díjat fizet. A kereskedési díjak azonban a volumen mellett jelentősen csökkennek, 0,25% -ra esnek, havi 20 000 dolláros forgalommal.

Ha egy jó hírű, európai kriptovaluta-tőzsdét keres, amely támogatja a SEPA átutalásokat, a hitelkártyás fizetéseket és a jó hírű kripto kereskedést, akkor a Bitstamp lehet a megfelelő választás az Ön számára.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map