Hogyan kezelik a tőzsdék a kriptovaluta piacot

Ez egy elemző cikk arról, hogy a tőzsdék hogyan manipulálják a kriptovaluta piacot és mit nyernek. 

Hogyan kezelik a tőzsdék a kriptovaluta piacot

Úgy tűnik, hogy a jelenlegi piacot nagyrészt nem az organikus vétel és eladás hajtja, hanem az azonnali piac tőzsdei vezérelt manipulációja a tőkeáttételes kereskedelem jelenlegi dinamikájának kiaknázása érdekében. Most láttuk újra, hogy a tőzsdék felszámolták a 3K hosszú pozíciókat, de az elmúlt hetekben újra és újra láthatja ezt a tiszta manipulációs mintát:

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

Mi van benne a tőzsdék számára?

Láttuk, hogy több erő ösztönözte a cseréket erre:

 • Következetesen csökkenő mennyiség: Ez alacsonyabb össztőzsdei bevételhez vezet, és ösztönzi az ár manipulálását annak érdekében felszámolással bevételt szerezhet nem pedig kereskedési díjak.
 • A tőkeáttételes pozíciók exponenciális növekedése: A tőkeáttételes rövidnadrág és a tőkeáttételes hosszú nadrág a rekord szintjén vagy annak közelében van. A rövidnadrágok különösen a januári 8K-ról a mostanra 33K-ra nőttek, a kiemelkedő pozíciók egészében megháromszorozódtak.

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

 • A származékok növekvő népszerűsége & Az azonnali piac elhalványulása: Bárki, aki az elmúlt hónapokban ellenőrizte a kombinált megbízási könyvet, látta, hogy a Bitmex teljesen átvette a piacot, míg a GDAX, a Bitfinex, a Gemini és mások következetes csökkenést tapasztaltak.

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

Az interneten nyilvánvalóan megnövekedett az érdeklődés a derivatívák működésével és anekdotikusan, egyre többen távolodnak el a „HODL” mémtől és a kereskedés irányába, magas fedezetű téteket kötnek a verem egy részével. (Lásd még: A kriptovaluta kockázat elemzése: Meglévő érmék vs ICO)

A fedezeti kereskedés óriási üzlet

Egyes cserék, mint az Ikrek, mindezekre reagáltak 400% -kal növelve a kereskedési díjaikat. Eközben úgy tűnik, hogy a Bitfinex kifejezetten súlyát használja az ár manipulálására annak érdekében, hogy kamatoztassa a tétet használó rekordszámú embert.

A Margin Trading lényegében kölcsönöket kölcsönöz a hitelezőktől, hogy növelje vásárlóerejüket, és nagyobb mennyiségű érmébe fektethessenek be, vagy amit úgy hívnak, hogy „tőkeáttétel”.

Mind a hosszú, mind a rövid nadrág fogadások arra, hogy az ár felfelé vagy lefelé mozog, és „likvidációs áruk” van, amelynél a tőzsde felszámolja őket. Lényegében a tőzsde megszerzi a teljes zsetont, amellyel fogadnak, és kivonja a magas piaci díjat, szorozva a tőkeáttétellel. Mivel a tőzsdék ismerik a kiemelkedő rövid / hosszú pozíciók jellemzőit, és mivel ezek a szivattyúk vagy oldalra sodródáshoz vezető dömpingek után alacsony a térfogat, lényegében olyan ármozgásokat tudnak kialakítani, amelyek jövedelmet teremtenek a felszámolások szempontjából. Ha sok a tőkeáttételes rövidnadrág, akkor egy tőzsde rövid időre botokkal pumpálhatja az árat, és összegyűjtheti a rövid pozíciót. Hosszúságokhoz hasonló, de fordítva gyors eladási nyomás.

(Olvassa el még: Útmutató az átveréses érmék azonosításához)

A manipuláció bizonyítékai


Ezt láthatja a Bitfinex legutóbbi pumpáiban is, ahol az 1K vételi megbízások a semmiből jelennek meg hosszú oldalirányú mozgás után, csak oldalirányú mozgás vagy lassú vérzés követi szánalmas hangerőn:

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

Vessen egy pillantást a legújabb, legfeljebb 7000 dolláros (BTC) szivattyúra, amely azonnal 700 likvid pozíciót likvidált:

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

Ez az utolsó dump egy létrás 12,5 ezer eladási megbízás volt a Bitfinex-en, amely 3K körüli szerződéseket számolt fel:

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

A Bitfinex általában ott van, ahol a nagy pénz kereskedők mozognak (minimális betétük 10 000). Ezért, még akkor is, ha minden hosszú pozíció átlagosan csak 0,5 BTC lenne, rengeteg pénzt keresnének. Ha megnézi a BitmexRekt twitter hírcsatornát, amely a Bitmex felszámolások listáját mutatja be humoros kommentárokkal, látni fogja, hogy az egymillió dollár feletti pozíciók felszámolásra kerülnek ezeken a lépéseken.

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

Ebből fakadnak mindazok a „Bart” formációk, amelyeket láttunk. Nem Soros György pumpálja a Bitcoint szórakozásból és kuncogásból, és nem is a ködös „bálnák”. Nincs ösztönzésük arra, hogy megpróbálják lehúzni a szivattyút és a szeméttárolót (P&Ds) most, hogy csak oldalsó mozgáshoz vezet, vagy a szivattyú után csökken. A PnD csak akkor működik, ha a delta a szivattyú végpontjának teteje és a kiindulási pont között pozitív, míg úgy tűnik, hogy ezt oldalirányú mozgás követi.

A Delta a derivatív kereskedelemben használt mutató, amely megmutatja az egyes származtatott ügyletek ára és az alapul szolgáló értékpapír ára közötti kapcsolatot.

Úgy tűnik, hogy azok, akik további felfelé irányuló mozgásokra akarnak fogadni, az azonnali piacon teszik, fedezeti ügyletet használva a határidős és örökös swap ügyletekkel a Bitmex-en. Ezáltal az alacsony volumenű spot piac megérett a manipulációra, a Bitfinexhez és a Bitmexhez hasonló tőzsdék jelenleg minden ösztönzést megadnak az ár manipulálására.

Az azonnali piac minden tőzsdén látható kereskedésre és árra utal. Például, ha a Bitcoin 10 000 dolláron kereskedik az Exchange ABC-n, akkor az azonnali ára 10 000 dollár.

(Olvassa el még: Hogyan befolyásolják a Bitcoin határidős ügyletei a Bitcoin árát? Íme, mit mond a történelem)

Ne húzzák be a mélybe

Visszatekintve szinte elkerülhetetlennek tűnik, hogy ez megtörtént volna, hogy a kereskedők megnövelt tőkeáttétel és derivatívák felhasználásával megpróbálják megismételni a látott nyereséget néhány hónappal ezelőtt azonnali piacon történő adásvétellel. Decemberben és januárban voltak olyan napok, amikor a részesedése legalább 20% -kal nőtt, függetlenül attól, hogy mit vásárolt. Miután megtapasztalta azt a napi 20% -os nyereséget, nem akar visszamenni egy olyan piacra, ahol lassan hetente néhány százalékot elvérez, ezért az emberek magas tőkeáttételű rövid pozíciókba ugrottak, hogy megsokszorozzák a profitjukat azon egyetlen százalékos lefelé mozogva.

Lényegében sokan mohók voltak, és felkészültek arra, hogy „duplázzák” a fogadásaikat

A kisbefektetők számára valóban nem sokat tehetünk ennek megakadályozása érdekében. Ez az, ami része egy szabályozatlan piaci eszközök, ez azt jelenti, hogy olyan dolgok megengedettek, mint a mosdás kereskedés és a hosszú / rövid felszámolási vadászat. (Bővebben: Crypto ICO vs. Stock IPO: Mi a különbség?)

A Wash Trading a tőzsdék manipulatív gyakorlata – többnyire szabályozatlan – a kriptovaluták egyidejű vétele és eladása, hogy mesterséges és félrevezető jeleket teremtsen a piacokon

Ha kereskedő vagy, akkor csak annyit tehetsz, hogy megnézed a hosszúkák és rövidnadrágok jelenlegi arányát a Bitfinex-en, és tudatában kell lennie annak, hogy ha a rövid szerződések túl magasak lesznek, akkor lehetséges, hogy egy tőzsde hasznot húzhat belőle. Alternatív megoldásként, ha a hosszúságok túlságosan dominánssá válnak, akkor szemetet láthatunk.

Hasznos források az induláshoz

Ha a kriptovaluták bonyolult világába kezd utazni, itt talál egy listát hasznos forrásokról és útmutatókról, amelyek utat teremtenek:

a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac, a tőzsdék, a tőzsdék, a kriptovaluta-piac kezelése

Kereskedés & Csere

 • Crypto Guide 101: A legjobb kriptovaluta-csere kiválasztása
 • Útmutató a Bittrex Exchange-hez: Hogyan kereskedjünk a Bittrex-en
 • Útmutató a Binance Exchange szolgáltatáshoz: Hogyan nyissuk meg a Binance számlát, és mit kell tudnia
 • Útmutató az Etherdelta tőzsdéhez: Hogyan kereskedjünk az Etherdelta-val
 • Útmutató a kriptovaluta-kereskedelem alapjaihoz: Bevezetés a kriptográfiai technikai elemzésbe
 • Kriptopénz kereskedés: A kriptovaluta kereskedési párok megértése & Hogyan működik
 • Kripto kereskedési útmutató: 4 gyakori buktató, amelyet minden kripto kereskedő megtapasztal

Pénztárcák

 • Útmutató a kriptovaluta pénztárcákhoz: Miért van szükség pénztárcákra??
 • Útmutató a kriptovaluta pénztárcákhoz: Bitcoin pénztárca megnyitása
 • Útmutató a kriptovaluta pénztárcákhoz: MyEtherWallet (MEW) megnyitása

Olvassa el még: Útmutató az adatvédelmi érmékhez: Névtelen kriptovaluták összehasonlítása és az Ethereum miért néz ki alapvetően erősnek ezen a medvepiacon

Iratkozzon fel ingyenes kriptovaluta webes szemináriumunkra, ahol mindent megtudhat, amit tudnia kell a kriptográfia-befektetésről.

Szerezd meg a mi exkluzív e-könyv amely lépésről lépésre végigvezeti Önt a Cryptocurrency befektetéseken keresztüli pénzkeresés megkezdésében!

Csatlakozhat Facebook-csoportunkhoz is a címen A kriptográfia elsajátítása: Fejlett kriptovaluta-ismeretek kérdéseket feltenni a kriptókkal kapcsolatban!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map