Törés: A Crypto Exchange-ek 88% -a manipulálja a kereskedési volumenet a „Boost” rangsorokba

Ez a cikk egy nagy járványt vet át az iparban, ahol a kriptográfiai tőzsdék 88% -a manipulálja a kereskedési volumenet, hogy rangsorát „növelje”.. 

A közelmúltbeli jelentés BlockchainTransparency azt jelzi, hogy a Top 25 kriptovaluta tőzsde 88% -a manipulálja kereskedési volumenét, hogy növelje rangsorát a CoinMarketCap-ban. Ezek a feltörekvő statisztikák megnyitják az ajtót a titkos tőzsdék árnyékolt gyakorlatai előtt, amelyek kereskedési adataik növelésére ajánlatot tesznek. A kriptovaluta-cserék által végzett manipuláció mértéke egyöntetű erőfeszítést sugall a „minden áron nyerésre”, még akkor is, ha ez a nyilvánosság megtévesztését jelenti.

A jelentett adatok és a tényleges adatok következetlensége

A jelentés megvizsgálta a top 25 Bitcoin (BTC) kereskedési párost, kiszámítva valódi mennyiségüket és összehasonlítva a CoinMarketCap-on jelentett mennyiségükkel. Ijesztő módon a kereskedési pár tényleges forgalmának többsége nem éri el a jelentett mennyiség 1% -át, és csak 3 tőzsdén – a Binance, a Bitfinex és a Liquid – találtak valódi beszámolót kereskedési számaikról..

A kripto tőzsdék manipulálnak, a kripto tőzsdék manipulálják a kereskedési volument, manipulálnak, kereskedési mennyiséget

(Forrás: BlockchainTransparency)

A fenti adatok alapján a BTC párok mennyisége alapján a Top 25 cserék 88% -a manipulált és súlyosan eltúlzott. A jelentésben kiemelt legjelentősebb tettes az OKEx, amelyről kiderül, hogy manipulálja az összes Top 30 kereskedett tokenpár kereskedési volumenét. A következő a sorban Huobi, amelyről kiderült, hogy manipulálta a Top 25 token párjukat. Ezek az eredmények a kriptovaluta-cserék súlyos adatkezelésére utalnak.

(Bővebben: Útmutató az átverési érmék azonosításához)

Miért manipulálják a kriptovaluta tőzsdék kereskedési volumenüket?

Számos oka van annak, hogy a tőzsdék miért manipulálják kereskedési volumenüket:

1) Hivatkozási forgalom a CoinMarketCap-ból

A CoinMarketCap (CMC) a legnépszerűbb kriptovaluta webhely, amely a legfontosabb pénzügyi mutatókat és grafikonokat jeleníti meg a kriptovaluta világ összes érméjéhez és tokenjéhez, valamint a kapcsolódó adatokat az összes kriptovaluta tőzsdei kereskedési volumenéről. Az Alexa 438-as rangsorával a CMC naponta átlagosan 2,7 millió megtekintést kap, ami havi több mint 8 millió megtekintésnek felel meg!

A kripto tőzsdék manipulálnak, a kripto tőzsdék manipulálják a kereskedési volument, manipulálnak, kereskedési mennyiséget

(Forrás: Rank2Traffic)

A kitettség és az elérés ezen szintjén elengedhetetlenné válik, hogy a kriptovaluta tőzsdék versenyezzenek egymással azért, hogy a CMC-n magasan szerepeljenek. A CMC-től érkező hivatkozási forgalom óriási lendületet jelentene a tőzsde és üzleti tevékenysége számára. Mivel a fő tényező, amelyet a legtöbb kriptovaluta-befektető és -kereskedő keres a tőzsdén való kereskedés során, a likviditás, a kriptovaluta-tőzsdék ösztönzést kapnának arra, hogy mesterségesen növeljék a számukat, hogy vonzzák a felhasználókat a tőzsdére..


A likviditás arra utal, hogy egy érme készpénzre vagy más érmére könnyen átváltható. A magasabb fokú likviditást mindig előnyben részesítik, mivel a felhasználók gyorsan és hatékonyan tudják teljesíteni a megrendeléseket.

(Lásd még: Útmutató a decentralizált cserékhez: A népszerű DEX-ek összehasonlítása)

2) Listázási díjak

A kriptovaluta-tőzsde működtetése nagyon jövedelmező vállalkozás, a tőzsdei bevezetés díjai hatalmas mozgatórugók a tőzsdék üzleti modelljének. Jelentések azt javasolták, hogy azoktól a projektektől, amelyek kriptovaluta-tőzsdén szeretnék jegyzéseiket megszerezni, megdöbbentő összeget kértek fel tőlük, 50 000 USD és 1 millió USD között. Tekintettel arra, hogy mennyi érmét és zsetont hoztak létre a kriptopénzpiaci projektek, nem csoda, hogy a tőzsdék az élelmiszerlánc tetején vannak. Itt van egy áttekintés a kriptovaluta-cserék becsült napi bevételéről 2018 márciusában:

A kripto tőzsdék manipulálnak, a kripto tőzsdék manipulálják a kereskedési volument, manipulálnak, kereskedési mennyiséget

(Forrás: Bloomberg)

Ezek a robbanásszerű számok a növekvő kriptopénzpiacra utalnak, de ami a legfontosabb, rávilágít a tőzsdék által felszámított őrült tőzsdei díjakra. A nagyobb likviditású tőzsdéknek magasabb tőzsdei jegyzési díja lenne, mivel a jelképes likviditás a fő tényező, amelyet a kereskedők keresnek. Tökéletes ösztönzést nyújt a kriptovaluta-tőzsdék számára, hogy hosszú lövéssel növeljék a mennyiséget, hogy növeljék a rangsort, és jelentős díjat számolnak fel a tőzsdén bevezetendő jogokért..

(Lásd még: A Bitcoin árának összeomlása vezet-e a halálához?)

Hogyan manipulálják a kriptovaluták cseréje a mennyiségüket?

Kereskedési adataik manipulálása érdekében a kriptovaluta tőzsdék az úgynevezett technikát használják mosás kereskedés.

A mosáskereskedelem a piaci manipuláció folyamata, amikor a gazdálkodó egység egyszerre vásárol és ad el értékpapírokat azzal a kizárólagos céllal, hogy megtévesztő és mesterséges tevékenységet teremtsen a piacon.

A mosókereskedelem általános gondolata az, hogy hamis benyomást keltsen arról, hogy valóban jó szintű kereskedési tevékenység folyik. Ezt egy entitás – jelen esetben egy kriptovaluta-tőzsde – éri el, amely megbízásokat ad le a tőzsdén, és ezeket a megbízásokat maguk hajtják végre, tényleges érték nélkül a valós felhasználókkal. Ez azt jelenti, hogy ezek a hamis megrendelések értéke ugyanabban a kézben (vagy számlán) marad. Ennek fő célja a tényleges kereskedési adatok felfújása, ezáltal azt a benyomást kelti, hogy az eszköz iránti kereslet nagyobb, mint valójában.

Sok országban – különösen az Amerikai Egyesült Államokban (USA) – az illegális kereskedelem illegális a pénzügyi piacok számára, mivel kifejezetten a kereskedelem volumenének meghamisítását célozza.

(Olvassa el még: Útmutató a kriptovaluta-adókhoz: Útmutató a közös adózási helyzetekhez)

Az Exchange manipuláció tesztelésének módszerei

Jelentésük szerint a BlockchainTransparency számos módszertant alkalmaz ezen tőzsdék kereskedelem manipulációjának mértékének mérésére, amelyek magukban foglalják:

 • A tőzsdék rendelési könyveinek értékelése
 • A kereskedési volumen adatpontjainak elemzése
 • Kapcsolattartás a legfontosabb érdekelt felekkel, ideértve a piacképzőket, a nagyfrekvenciás kereskedőket és a kereskedelemfelügyeleti tanácsadókat

Az összegyűjtött kiterjedt adatokból a tőzsdék által alkalmazott különféle kereskedési bot-stratégiákat is felfedezhették kereskedési számuk növelése érdekében. Ezeket a botokat úgy programozták, hogy a napszakától függően különböző kereskedési párokon kereskedjenek. Érdekes megjegyezni, hogy a bot beállításai változhatnak az aktuális hangerő-trendektől vagy az adott érmét vagy tokent körülvevő aktuális hype-tól függően.

Ezenkívül a manipuláció mérésének közös módszere az úgynevezett „csúszás”, amely úgy értékeli a digitális eszközök likviditását, hogy az egyes eszközök egy bizonyos értékét eladja különféle tőzsdéken és méri az érmék árának csökkenését. Az adataikat manipuláló tőzsdék hatalmas csúszásokat mutattak, amit nagyobb mértékű árcsökkenés és instabil rendelésállomány jelzett. Ez azt jelenti, hogy kereskedési volumenük koholt és felfújt, mivel kis mennyiségű eladási megbízás elegendő a megbízási könyv és végső soron az érmék árának destabilizálásához..

(Lásd még: Útmutató a piaci kapitalizációhoz: Minden, amit tudnia kell a piaci sapkáról)

A kriptovaluta-tőzsdék szabályozva vannak-e?

Meg kell említeni, hogy a kriptovaluta-tőzsdék többsége nincs szabályozva. A kriptovaluta világban kétféle tőzsde létezik; fiat-elfogadó kriptovaluta-cserék és tiszta kriptopénz-cserék. Minden fiat elfogadó tőzsdéhez engedélyre van szükség, mivel a kormányok által szabályozott nemzeti papírpénzzel foglalkoznak, miközben a tiszta kriptovaluta-tőzsdéket jelenleg alig vagy egyáltalán nem szabályozzák. Itt van egy gyors összehasonlítás a kettő között:

A kripto tőzsdék manipulálnak, a kripto tőzsdék manipulálják a kereskedési volument, manipulálnak, kereskedési mennyiséget

A Top 100 tőzsdéknek csak 10% -a fiat elfogadó tőzsde, míg a 90% többi része tiszta kriptovaluta-tőzsde. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta-cseréknek csak kis részét – fiat-elfogadó cserék formájában – szabályozzák és ellenőrzik az illetékes hatóságok. A cserék zöme nem, és ezért gátlástalan magatartást tanúsíthat, mivel egyetlen kormányzó hatóság sem felügyeli őket. Egyszerűen, bármit megtehetnek, következmények nélkül.

Összefoglalva az egészet

Ismét igaz, hogy azok a vádak súlyossága igaz, hogy a kriptovaluta-csere árnyékos gyakorlatokat alkalmaz. Ezt megelőzően számos olyan jelentés és megalapozás született, amely feloldotta a szabályozatlan kriptovaluta-cserék manipulatív gyakorlatait. A felhasználóknak nagyon ajánlott, hogy végezzék átvilágításukat a kereskedéshez szükséges megfelelő tőzsdék kiválasztásakor, és ami a legfontosabb: megfelelő ismeretekkel rendelkeznek érméik és zsetonjaik biztonságos tárolásában a digitális pénztárcákban, ahelyett, hogy kriptovalutákban tennék őket. Azok a projektek, amelyek a tokenek listáját szeretnék felsorolni, kérjük, olvassa el Tanácsadó lista a BlockchainTransparency oldalról hogy a rossz listájú kriptovaluta-csere feketelistára kerül.

(Ön is érdekelheti: Crypto ICO vs. Stock IPO: Mi a különbség?)

Hasznos források az induláshoz

Ha a kriptovaluták bonyolult világába kezd utazni, itt talál egy listát hasznos forrásokról és útmutatókról, amelyek utat teremtenek:

A kripto tőzsdék manipulálnak, a kripto tőzsdék manipulálják a kereskedési volument, manipulálnak, kereskedési mennyiséget

Kereskedés & Csere

 • Crypto Guide 101: A legjobb kriptovaluta-csere kiválasztása
 • Útmutató a Bittrex Exchange-hez: Hogyan kereskedjünk a Bittrex-en
 • Útmutató a Binance Exchange szolgáltatáshoz: Hogyan nyissuk meg a Binance számlát, és mit kell tudnia
 • Útmutató az Etherdelta tőzsdéhez: Hogyan kereskedjünk az Etherdelta-val
 • Útmutató a kriptovaluta-kereskedelem alapjaihoz: Bevezetés a kriptográfiai technikai elemzésbe
 • Kriptopénz kereskedés: A kriptovaluta kereskedési párok megértése & Hogyan működik
 • Kripto kereskedési útmutató: 4 gyakori buktató, amelyet minden kripto kereskedő megtapasztal

Pénztárcák

 • Útmutató a kriptovaluta pénztárcákhoz: Miért van szükség pénztárcákra??
 • Útmutató a kriptovaluta pénztárcákhoz: Bitcoin pénztárca megnyitása
 • Útmutató a kriptovaluta pénztárcákhoz: MyEtherWallet (MEW) megnyitása

Olvassa el még: Kripto kereskedési útmutató: 4 gyakori buktató, amelyet minden kripto kereskedő megtapasztal és a kriptovaluta kereskedelem alapjai: Bevezetés a kripto technikai elemzésbe.

Iratkozzon fel ingyenes kriptovaluta webes szemináriumunkra, ahol mindent megtudhat, amit tudnia kell a kriptográfiai befektetésről.

Szerezd meg a mi exkluzív e-könyv amely lépésről lépésre végigvezeti Önt a Cryptocurrency befektetéseken keresztüli pénzkeresés megkezdésében!

Csatlakozhat Facebook-csoportunkhoz is a címen A kriptográfia elsajátítása: Fejlett kriptovaluta-ismeretek kérdéseket feltenni a kriptókkal kapcsolatban!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map