Uniswap Exchange: A Crypto felhasználói áttekintési útmutatójának elsajátítása

uniswap

Hogyan kell használni, kereskedni és regisztrálni az Uniswap Exchange-re

Az Uniswap egy olyan protokoll, amely lehetővé teszi az Ethereumon keresztüli automatizált token-cseréket. Tudjon meg mindent, amit tudnia kell az Uniswap-ról és annak működéséről ma az útmutatónkból és az áttekintésből.

Mi az Uniswap?

Az Uniswap egy olyan protokoll, amely lehetővé teszi a tokenek cseréjét intelligens szerződés révén az Ethereum blokkláncon.

Az Uniswapnak köszönhetően felcserélheti az ERC-20 tokeneket, miközben 0,3% -os díjat fizet, és minden ügyletet intelligens szerződésekkel automatizálnak.

Az Uniswap négy alapelv alapján épült fel:

  • Egyszerű intelligens szerződéses felület az ERC-20 tokenek cseréjéhez
  • Formalizált modell a likviditási tartalékok egyesítésére
  • Nyílt forráskódú kezelőfelület kereskedők és likviditásszolgáltatók számára
  • Elkötelezettség a szabad és decentralizált eszközcsere iránt

Ma az Uniswap sikeresen megvalósította ezt a négy alapelvet. Ez egy nyílt csereprotokoll (bárki felsorolhat bármelyik ERC-20 tokent a protokollon keresztül). Decentralizált: minden ügyletet intelligens szerződésekkel automatikusan teljesítenek. A formalizált likviditás-összevonási modell sikeresen csoportosítja a likviditást oly módon, hogy ösztönözze a likviditás-szolgáltatókat, miközben versenytársi díjakat is felszámít a kereskedőktől (0,30%).

uniswap áttekintés

Az Uniswap az Ethereum Alapítvány támogatásának kedvezményezettje. Az Ethereum fejlesztője és az Uniswap feltalálója, Hayden Adams bejelentette az indítást 2018. április 2-án Adams inspirálta a projekt elindítását, miután elolvasta az Ethereum alkotója, Vitalik Buterin egyik Reddit bejegyzések Néhány évvel ezelőtt.

2019 decemberétől az Uniswap hivatalosan még béta állapotban van, és a kereskedőknek azt javasoljuk, hogy saját felelősségükre használják.

Számos dolog teszi egyedivé az Uniswap programot. Először is, a token lista nyitott és ingyenes, és minden intelligens szerződéses funkció nyilvános.

uniswap token csere

Másodszor, az Uniswap minimalista kialakításának köszönhetően sokkal gázhatékonyabb, mint mondjuk a Bancor és más protokollok. Az ETH – ERC-20 token kereskedelemhez az Uniswap körülbelül tízszer kevesebb gázt fog felhasználni, mint a Bancor. Az Uniswap az ERC-20 és az ERC-20 közötti kereskedéseket is hatékonyabban tudja végrehajtani, mint a 0x protokoll, és jelentős gázcsökkentéssel rendelkezik az olyan láncon lévő megrendelés-könyvcserékhez képest, mint az EtherDelta és az IDEX.

Cserélhet online ma az Uniswap.exchange oldalon, vagy többet megtudhat az Uniswapról és annak működéséről az Uniswap.io webhelyen..

Uniswap funkciók

uniswap crypto exchange

Az Uniswap főbb jellemzői:

Automatizált 24/7 kereskedés: Az Uniswap lehetővé teszi a tokenek kereskedését éjjel-nappal bármikor. Minden kereskedést automatikus intelligens szerződéssel hajtanak végre.

Kereskedjen ERC-20 tokenekkel: Az Uniswap lehetővé teszi az ERC-20 protokoll tokenek kereskedelmét az Ethereum blokkláncon.

Mint egy decentralizált tőzsde: Az Uniswap olyan, mint egy decentralizált tőzsde, amelyben zsetonokkal kereskedhet központosított harmadik fél beavatkozása nélkül. Azonban abban különbözik a decentralizált cserétől, hogy nincs valós P2P „csere”. Jelzőket cserél egy likviditási pooldal.

Fut örökkévalóságban: Az uniswap nem állítható le. A protokoll mindaddig fut, amíg az Ethereum hálózat fut.

Bármely méretű megrendelést képes kezelni: Az Uniswap technikailag bármilyen méretű megrendelést képes kezelni – 0-tól a végtelenig. A protokoll aszimptotikus görbét használ az érme árának emeléséhez, amint a kívánt mennyiség növekszik. Ez azt jelenti, hogy az Uniswap technikailag bármilyen méretű megrendelést képes kezelni, de az igazán nagy megrendelések egy bizonyos korlát után túlzottan drágák.

Nem ideális bálnákhoz és nagy megrendelésekhez: Az uniswap azért működik, mert a bálnák nem tudják elárasztani a likviditási készleteket. A bálnáknak nincs ösztönzése arra, hogy nagymértékben kereskedjenek az Uniswap protokoll segítségével. Valójában a magas Uniswap kereskedési díjak megfizethetetlenül drágává teszik a nagy ügyleteket.

Megkapta az Ethereum Alapítvány támogatását: Az Uniswap fejlesztője, Hayden Adams támogatást kapott az Ethereum Alapítványtól az Uniswap fejlesztésére.

0,3% kereskedési díjak: Az Uniswap 0,3% -os kereskedési díjat számít fel, ez a pénz a likviditásszolgáltatók felé kerül. Ezek a kereskedési díjak nem az alapítókra vagy bármely központosított kereskedési platformra vonatkoznak. Csak a protokoll működésének fenntartása, valamint a likviditásszolgáltatók ösztönzése és ösztönzése a piacok létrehozására.

Jelenleg a Beta verzióban van: Az Uniswap 2018 novemberében indult, 2019 decemberétől kezdve az Uniswap teljes mértékben használható és csereügyletekre kész, bár technikailag még mindig béta.

80+ token: 2019 decemberétől az Uniswap több mint 80 tokent támogat, amelyek mindegyike ERC-20 protokoll token. Az összes elérhető tokent megtekintheti a Uniswap.exchange/swap oldalon. Csak keressen egy token nevet, szimbólumot vagy címet, majd válassza ki, és végezze el a cserét.

Keressen pénzt likviditás biztosításával: Azok, akik likviditást biztosítanak az Uniswap-on, csökkenthetik a kereskedési díjakat. A Uniswap.exchange webhelyen hozzáadhatja a likviditást a támogatott ERC-20 tokenek bármelyikének letétbe helyezésével.

Több támogatott Ethereum pénztárca: Az egyszerűbb csere érdekében Ethereum pénztárcáját közvetlenül csatlakoztathatja az Uniswap szolgáltatáshoz. Az Uniswap támogatja a Metamaskot, a Wallet Connect-et, a Coinbase-pénztárcát, a Fortmatic-ot és a Portist (nyilvánvalóan azonban küldhet pénzt bármely tetszőleges Ethereum-pénztárcának).

Gázhatékony: Az Uniswap minimalista kialakítása miatt a protokoll nagyon hatékony a gázzal kapcsolatban. Az Uniswap az ETH-hoz például a Bancornál tízszer kevesebb gázt használ fel az ERC-20 kereskedésekhez, és az ERC-20 tokent hatékonyabban továbbítja, mint a 0x. Az Uniswap jelentős gázcsökkentéssel rendelkezik az olyan láncon lévő megrendelések könyvváltásaihoz képest is, mint az EtherDelta és az IDEX.

uniswap éremcsere

Hogyan működik az Uniswap?

Az Uniswap az Ethereum hálózatra telepített intelligens szerződések összessége, ami azt jelenti, hogy a teljes kereskedelmi folyamat láncolatban zajlik. Nincs token, nincs központosítás, és nincs díja egyik alapítónak sem.

Minden intelligens szerződés egy adott ETH-ERC-20 párhoz kapcsolódik. Minden ERC-20 tokenenként egy csere-szerződés van. Ha egy token még nem rendelkezik cserével, akkor bárki létrehozhat csereszerződést az Uniswap gyári kapcsolattartója segítségével. A gyár nyilvános nyilvántartásként működik, és fel lehet használni a rendszerhez hozzáadott összes token és cím cseréjére.

Az Uniswap mechanikája a ma elérhető legkülönlegesebb swap platformok egyikévé teszi.

Először is: Uniswap eltávolítja az ötletet teljes limitkönyvi könyv. Az Uniswap-on nincs hagyományos „tőzsde”, és a piaci döntéshozók nem is határoznak meg árat a likviditás biztosításakor; ehelyett egyszerűen ellátják az alapokat, majd az Uniswap gondoskodik a többiről.

Egy tipikus kriptográfiai tőzsdén a piaci döntéshozók bizonyos árfolyamokon likviditást nyújtanak. Előfordulhat, hogy egy piacvezetőnek van egy ETH vételi megbízása 100 dolláros áron, az ETH eladási megbízása pedig 200 dollárért. A kriptovaluta árát, mint az ETH-t, a piac közepén jegyzik a legmagasabb és a legalacsonyabb ajánlat között..

Az Uniswap kidobja az ablakon azt a hagyományos limit rendelési könyv koncepciót. Mindenki megrendelését összetéveszti, konkrét árak és korlátozások nélkül. Mindenki likviditását összevonják, majd a piacot egy determinisztikus algoritmus alapján készítik el.

Ez a determinisztikus algoritmus automatizált piackészítőként vagy AMM néven ismert. Az árakat a végfelhasználónak előre meghatározott szabálykészlet alapján idézi. Találhat olyan robotokat, amelyek AMM-ként működnek – például olyan botok, amelyek ajánlatot tesznek és minden 10 dollárt kínálnak a BTC közepes piaci árától, és a megrendeléseket folyamatosan felülvizsgálják, ahogy a piac mozog.

Hogyan működik az Uniswap

Az Uniswap AMM-je egyedülálló. Olyan változatot használ, amelyet a fejlesztői csapat az állandó termékpiac-készítő modellnek hív. Ez az AMM egyedülálló abban az értelemben, hogy mindig likviditást nyújt a megrendelés nagyságától vagy a likviditási pooltól függetlenül. Hogyan lehetséges ez? Cyrus Younessi magyarázza a legjobban:

„A trükk az, hogy aszimptotikusan növeljük az érme árát, amikor a kívánt mennyiség növekszik. Míg a nagyobb megrendelések általában szenvednek (amint azt egy pillanat alatt meglátjuk), a rendszernek soha nem kell aggódnia a likviditás elfogyása miatt. Szó szerint mindig működni fog.

Hogyan tudja az Uniswap kezelni a nagyobb ügyleteket? Nos, a díjak emelkednek, hogy a bálnák számára rendkívül nagy költségeket okozzon a nagyméretű megrendelések lebonyolítása.

Younessi sokkal további részletekbe megy arról, hogy ez a protokoll hogyan működik nagy és kis megrendeléseknél (egészen a végtelenségig). Bonyolulttá válik, de Younessi így összegez mindent:

„Dióhéjban az összevont likviditás kisimítja a megrendelés mélységét. Nincs több nagy lyuk vagy nagy vételi / eladási spread. Ez előnyben részesíti azokat a kiskereskedőket, akik nem akarnak korlátozott megbízási könyvekkel foglalkozni (az Uniswap UX az egyik legcsúcsosabb, amit az egész kriptóban láttunk). Nincs többé ajánlat vagy ajánlat vagy nehéz számítások elvégzése. A likviditási szolgáltatók „beállíthatják és el is felejthetik”. A megrendelések és pozíciók kezelése szempontjából lényegesen kevesebb az általános költség. Hihetetlenül passzív módszer a likviditás biztosítására és bizonyos díjak megszerzésére. “

Mindezt automatikusan kezelik az Uniswap protokollon keresztül.

Az árképzés visszavonása

Az Uniswap kereskedésenként 0,30% átalánydíjat számít fel. Ez a kereskedelem nem az Uniswap fejlesztőjét vagy bármely központosított szervezetet illeti meg. Ehelyett a likviditásszolgáltatóknak adják.

Uniswap díjak

Pontosabban, a 0,3% -os díjat a likviditásszolgáltatók osztják fel a likviditási tartalékokhoz való hozzájárulásuk arányában. Ha egy likviditási szolgáltató biztosítja a likviditáskészlet 50% -át például az ETH – AMPL intelligens szerződéshez, akkor ez a likviditásszolgáltató a tranzakciós díjak 50% -át megkapja az intelligens szerződéssel kötött csereügyletekből..

Az Uniswap használata

Az Uniswap használatával tokeneket cserélhet. Vagy hozzáadhatja a likviditást, hogy megszerezze az összes kereskedési díj egy részét. Így teheti meg mindkettőt.

Tokenek cseréje Uniswap segítségével

1. lépés) Látogatás https://uniswap.exchange

Az Uniswap használata

2. lépés) Válassza ki az elküldeni kívánt kriptovaluta típusát (ETH vagy ERC-20 token)

az Uniswap használatával

3. lépés) Válassza ki a megkapni kívánt kriptovaluta típusát

uniswap cryptocurrency

4. lépés) Adja meg az elküldeni kívánt összeget; a kimeneti ablakban megjelenik a megfelelő összeg, az árfolyam mellett

5. lépés) Ellenőrizze az árfolyamot; nagymértékben változik a kereskedelem nagysága alapján, és a nagyobb ügyleteknél szándékosan csillagászati ​​árfolyamok vannak a protokoll működőképességének fenntartása érdekében

uniswap pénztárca

6. lépés) Kattintson a „Csatlakozás egy pénztárcához” elemre, majd adja hozzá Ethereum pénztárcáját (az Uniswap támogatja a MetaMask, a Wallet Connect, a Coinbase Wallet, a Fortmatic és a Portis szolgáltatásokat)

7. lépés) Erősítse meg a tranzakciót a böngészőben, és hajtsa végre a cserét

Likviditás hozzáadása az Uniswaphoz

Az Uniswap nemcsak ETH és ERC-20 kereskedésekhez használható. Emellett likviditást is hozzáadhat az Uniswap szolgáltatáshoz, majd megkeresheti a tranzakciós díjak egy részét.

Likviditást ad hozzá az Uniswaphoz az ETH és az ERC-20 token egyenlő értékeinek megadásával. Nem adhat hozzá csak egyet vagy mást.

A következőképpen adhatja hozzá a likviditást az Uniswaphoz:

1. lépés) Menj https://uniswap.exchange (győződjön meg róla, hogy be van jelentkezve a MetaMask vagy más Web3 pénztárcába)

uniswap csere útmutató

2. lépés) Kattintson a „Pool” elemre a likviditásnövelő felületre való ugráshoz

3. lépés) Kattintson a „Likviditás hozzáadása” elemre a bal oldalon, a Betét mező fölött

mi az uniswap csere

4. lépés) Az Uniswap megmutatja az ETH és az alsó legördülő menüben kiválasztott ERC-20 token összekapcsolt pénztárca-egyenlegét. Láthatja az árfolyamot és a likviditási készlet részesedését is.

5. lépés) Amikor megad egy értéket az ETH vagy a Dai számára, az Uniswap automatikusan kitölti a másik eszköz helyes összegét az aktuális árfolyam alapján (ne feledje: egyenlő összegeket kell letétbe helyeznie mind az ETH, mind az ERC-20 tokenből, hogy hozzáadja a likviditást az Uniswaphoz).

6. lépés) Kattintson a „Tranzakció részletei” elemre, ha további információkat szeretne megtudni, beleértve a pénzverési tokenek számát és értékét.

7. lépés) Kattintson a kék „Likviditás hozzáadása” gombra. Ha MetaMask-ot használ, állítsa be a kívánt gázmennyiséget, majd kattintson az előugró ablakban a „Megerősítés” gombra.

8. lépés) Miután a tranzakciót megerősítették az Ethereum blokkláncon, a folyamat befejeződött. Ön hivatalosan hozzáadta a likviditást az Uniswap protokollhoz. A felület megmutatja az Ön frissített ETH- és Dai-egyenlegét, valamint a kereskedési pár teljes likviditási készletéből való részesedését. Az ETH és a Dai közötti kereskedelemben továbbra is keresni fogja a 0,3% -os díj egy részét, amíg eltávolítja likviditását a poolból.

A likviditás eltávolításához a készletből kövesse ugyanazt a folyamatot a harmadik lépésig, majd kattintson ugyanarra a legördülő menüre, de válassza a „Likviditás eltávolítása” lehetőséget..

Az Uniswapról

Az Uniswapot az Ethereum fejlesztője, Hayden Adams hozta létre, aki az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin Reddit-bejegyzése alapján fejlesztette ki a projektet..

Buterin és az Ethereum csapata eléggé lenyűgözte Ádám javaslatát, amely szerint az Uniswapnak Ethereum Alapítványi támogatást ítéltek oda.

Az Uniswap első verziója 2018 novemberében indult el. 2019 decemberétől az Uniswap még mindig béta állapotban van.

November 22-én Uniswap bejelentette a Twitteren keresztül hogy a 24 órás kereskedési volumen 7,9 millió dollárt ért el, ami minden idők új csúcsa:

Az Uniswapról

Végső szó

Az Uniswap az egyik legkülönlegesebb ma elérhető csereprotokoll. Az Ethereum blokkláncra épített csereprotokoll lehetővé teszi az ETH és az ERC-20 tokenek cseréjét az Ethereum blokklánc automatizált intelligens szerződésein keresztül. A protokoll mindenki számára nyitott, és bárki kereshet a kereskedési díjak egy részét azáltal, hogy likviditást biztosít az Uniswap protokollnak.

Ha többet szeretne megtudni, vagy az első Uniswap-kereskedelmet szeretné meglátogatni, látogasson el a webhelyre https://uniswap.exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner