Što je Bitcoin Private – sve što trebate znati

Jasno je da je srž Bitcoin protokol nedostaje privatnosti i anonimnosti. Iako vlada Bitcoin naziva anonimnim, daleko je od toga. Korisnici u određenoj mjeri imaju prikriveni identitet kada koriste Bitcoin. Bilo je prijedloga različitih programera da se posude elementi iz Monero protokola kako bi se u budućnosti postigla krajnje neprocjenjiva platforma. Dok se to ne dogodi, vjerojatno će biti još vilica koje će ponuditi više nadogradnji što se tiče sigurnosti i anonimno.

Što je Bitcoin Private?

Bitcoin Private (BTCP), bitcoin usmjeren na privatnost kojem je račvanje ZClassic (ZCL), kombinirajući izlaz neutrošene transakcije (UXTO) ZCL-a s onim Bitcoina (BTC).

Bitcoin Private račvasti od Bitcoina na 28. veljače 2018. Vlasnici ZClassic i Bitcoin dobivaju Bitcoin Private za kovanice držane prije snimke. Oni koji imaju privilegiju polagati pravo na Bitcoin privatne kovanice su oni koji su držali ZClassic u Novčanik ZClassic.

Bitcoin Private trebao bi poslužiti kao peer-to-peer oblik digitalne valute u kojem nije uključena treća strana. Čvorovi će emitirati i provjeravati transakcije prije nego što se proslijede rudarima na odobrenje. Bitcoin Private ima značajniju veličinu bloka u odnosu na Bitcoin; ovo je nesumnjivo zanimljivo za korisnike diljem svijeta, jer to znači i manje vrijeme potvrde transakcije.

O rašljama

Na 28. veljače, snimljen je snimak i ZClassic i Bitcoin blockchaina, a imatelji svake kriptovalute ispunjavaju uvjete za Bitcoin Private (BTCP) kriptovalute. Distribucija je u omjeru 1: 1, što znači da će vlasnici ZCL-a i BTC-a dobiti 1 BTCP za svakih 1 ZCL ili BTC žetona koje drže. Glavna mreža BTCP-a pokrenuta je otprilike dva dana nakon snimanja snimke. Ukupno 21 milijun kovanica stvorio bi se kao rezultat kombiniranja cirkulirajuće opskrbe BTC-a i ZCL-a.

Na najavi Bitcoin Private vilicom pred kraj 2017., uzrokovao je aprecijaciju cijena ZCL kovanica s oko 4 na više od 90 dolara u nekoliko tjedana.

Kako Bitcoin Private funkcionira?

The Bitcoin Private protokol ima kraće vrijeme bloka manje od 3 minute i puno opsežniju veličinu bloka od 2 MB od one Bitcoin jezgre. Njegov algoritam dokaza rada je ASIC otporan, ali GPU pogodan za rudarstvo.

Općenito, jedna od prednosti Bitcoin Private-a u odnosu na sve ostale verzije / vilice je njegova privatnost. To je ista tehnologija koja se koristi za ZClassic, zk-snarks (nula znanja). Plaćanja objavljena na ovakvim tehnologijama prolaze kroz javni blockchain radi transparentnosti, ali detalji svake transakcije koja uključuje primatelja, pošiljatelja transakcije ostaju skriveni i ne mogu se pratiti.

Kao i druge kriptovalute, decentralizirana priroda Bitcoin Private pruža još jednu prednost poput Bitcoina. Transakcije na mreži su peer-to-peer (pošiljatelj primatelju) bez potrebe za uključivanjem posrednika. Mrežni čvorovi provjeravaju transakcije na svom blockchainu pomoću kriptografije i one se evidentiraju u javnoj knjizi. Njegova nešto veća veličina bloka, s druge strane, omogućuje bržu isporuku više sigurnosti i anonimnosti od različitih verzija Bitcoina.


Kako zatražiti svoje bitcoin privatne kriptovalute

Imajte na umu da samo oni koji imaju Bitcoin ili ZClassic kriptovalute pohranjene u njihovim novčanicima prije snimanja blockchaina ispunjavaju uvjete za polaganje BTCP kovanica.

Polaganje prava na vaše BTCP ovisi i o novčaniku koji koristite. Bitcoin Private tim preporučuje da se BTC ili ZCL kovanice premjeste na novu adresu prije nego što upotrijebite privatne ključeve za polaganje prava na tokene za vilicu iz sigurnosnih razloga.

Korištenje Electrum novčanika

Možeš preuzimanje datoteka, izvucite i pokrenite izvršnu datoteku Electrum na računalu. Zatim stvorite novi novčanik. Unesite novčanik i privatne ključeve, a zatim kliknite gumb za čišćenje. Bit će zatraženo da unesete svoje privatne ključeve, a zatim pomete Bitcoin Private kovanice na novu adresu.

Korištenje novčanika s punim čvorovima

Korištenje novčanika s punim čvorovima zahtijeva ažuriranje jave. preuzimanje datoteka, raspakirajte i pokrenite datoteku BitcoinPrivateDesktopWallet.jar. Pokrenite i dopustite blockchainu da se sinkronizira. Kliknite “novčanik”, a zatim “uvezite jedan privatni ključ”. Kada se od vas zatraži da prebrišete, kliknite “da” i pričekajte da se zaglavlja blockchaina preuzmu.

Novčanici u kojima se mogu čuvati bitcoin privatne kriptovalute

Postoji nekoliko novčanika dostupnih za privatne kovanice Bitcoin, a sve više i više dobavljača novčanika trećih strana s više kripto valuta dodaje podršku za BTCP kovanice.

  • Imate mogućnost korištenja Full-Node novčanika za radnu površinu koji se može preuzeti za sve verzije operativnog sustava dostupne od Bitcoin Private GitHub stranica.
  • Postoji i mogućnost korištenja Electrum novčanika. Ovaj novčanik također je dostupan preuzeto na GitHub.
  • Opcija papirnatog novčanika dostupna je onima kojima je ugodno. The Stranica Novčanika za papir od strane Bitcoin privatnog tima omogućuje korisnicima da lako generiraju adrese s jednim potpisom i skupnim novčanikom.
  • Kako je najavio Coinomi o podršci Bitcoin Private kovanici, otada su to dodali na popis kovanica na Coinomi. Korisnici koji imaju ažurirane verzije aplikacije Coinomi za svoje Android uređaje mogu primati i slati Bitcoin Private tokene sa svojih mobitela.

Gdje kupiti BTCP

Bitcoin Private (BTCP) uvršten je na Trade Satoshi početkom ožujka 2017. Osim toga, trguje se i uživo na njemu Nanex, poznata razmjena u NANO zajednici. Bitcoin Private također ima aplikaciju za uvrštavanje na Binance i HitBTC proglasio da će navesti i BTCP.

Bitcoin Private se trenutno razmjenjuje na TrgovinaSatoshi za Bitcoin, Litecoin, Tether, Doge i Bitcoin Cash.

Analiza cijena

Početna cijena BTCP-a bila je 65,82 dolara. Najniža vrijednost koja je do sada zabilježena bila je 60,39 dolara, a najviša 85,68 dolara – prema CoinCodex. Cijena je i dalje prilično niska u skladu s očekivanjima zajednice – koja se nada da će top 10 burza uvrstiti BTCP i da bi mogli trgovati svojim kovanicama bez većih rizika.

Kako funkcionira privatno rudarstvo bitcoina

Bitcoin Private koristi Equihash. To znači da rudari mogu koristiti bilo koji rudar Zcash za rudarenje Bitcoin Privatea. Ne zaboravite postaviti URL spremišta uz broj porta.

Tu je i službeni rudarski bazen kojem se možete pridružiti. Izgradili su ga i njime upravljaju sami programeri Bitcoin Private. Postoje i neki drugi bazeni na kojima možete iskopati BTCP kovanice, popis bazena nalazi se na Bitcoin Private’s službena stranica.

Da bi se olakšalo odabir bazena za rudarstvo, on dijeli popis bazena sponzoriranih od strane zajednice koji su verificirali oni koji još nisu potvrđeni. Važno je biti oprezan prije pridruživanja neprovjerenim rudarskim bazenima.

Tim iza bitcoin privatnika

Iza tima Bitcoin Private stoji tim. Budući da je Bitcoin Private vođen zajednicom, bilo je više od 200 suradnika i više od 20 inženjera koji su se pridružili razvoju razvoja Bitcoin Private protokola u roku od 30 dana, a popis neprestano raste kako je sve više ljudi dobrodošlo u tim.

Zaključak

BTCP kombinira najbolji od dva protokola; Bitcoin i ZClassic. Primjenjuje privatnu prirodu ZClassic dok proširuje funkcionalnost Bitcoina.

Da biste saznali više o projektu, posjetite donje poveznice:

Službena stranica

Bijeli papir

Stranica s čestim pitanjima o vilicama

GitHub

Cvrkut

Facebook

Reddit

Nesloga

Telegram

Wikipedija

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map