Što je Bitmex: Sve što trebate znati

U ovom ćemo članku objasniti što je BitMex razmjena, kako to funkcionira i koji su rizici i koristi korištenja platforme. Osim toga, također ćemo objasniti kako terminski ugovori funkcioniraju, kako otvoriti te terminske ugovore na platformi, što je trgovanje polugom i koji su rizici i koristi ovih trgovačkih alata.

Što je Bitmex?

Bitmex je razmjena kriptovaluta koja je pokrenuta 2014. godine i nudi različite financijske proizvode. Među tim proizvodima nalazimo trgovanje maržom kriptovaluta za Bitcoin, Ethereum i Litecoin do 100x u slučaju Bitcoina. Osim toga, burza nudi derivate kriptovalute i druge financijske proizvode za profesionalne investitore.

što je bitmex

To nije platforma za početnike jer nudi napredne mogućnosti trgovanja i usluge. Na primjer, maržinsko trgovanje treba shvatiti vrlo ozbiljno zbog činjenice da je tržište kriptovaluta vrlo nestabilno i da je predviđanja cijena ponekad teško izvodljivo.

Bitmex nudi Bitcoin i druge terminske ugovore s kriptovalutom i trgovinu polugom. Razumijemo koje su to usluge i kako utječu na investitore.

Što je terminski ugovor?

To su izvedeni proizvodi koji su sporazum radi kupnje ili prodaje određenog sredstva po unaprijed određenoj cijeni u određeno vrijeme u budućnosti. Bitmex nudi terminske ugovore s gotovinskim poravnanjem za nekoliko proizvoda koje nudi.

Futures ugovori uključuju različite mehanike koje korisnik treba pravilno znati prije ulaganja. Važno je znati koliko vrijedi jedan ugovor, oznaka položaja futures ugovora, razine marže koje određuju s kojim se polugom može trgovati i u kojem trenutku se događa likvidacija, kako i kada ročni ugovor istječe ili se podmiruje, i premiju ili popust po kojem se trguje terminskim ugovorima u usporedbi s osnovnom promptnom cijenom.

Kako započeti futures ugovor?

Da biste započeli terminski ugovor, potrebno je prijaviti se. Platforma ne zahtijeva posebnu dokumentaciju za provjeru. Jednom kada korisnik zapjeva na platformi, može izvršiti prvi polog koji će biti dostupan za samo nekoliko sati. Jednom kada se obradi, osoba može započeti trgovanje različitim vrstama ponuđenih ugovora.

Platforma nudi različite horizonte za svaki proizvod Neki od njih imaju dnevne i tjedne ugovore. Jednom kada investitor odluči koji ugovor odabrati, samo ga treba stvoriti.

Glavna namjera terminskih ugovora je upravljanje izloženošću riziku. Na primjer, ako poduzeće plaća svoje zaposlenike u Bitcoinu, tada će možda htjeti imati ugovor sa stabilnom cijenom Bitcoina, umjesto da nagađa sa svojom budućom cijenom.

Što je trgovanje polugom?

Trgovina polugom omogućuje investitorima da imaju veće količine novca kako bi ulagali u određenu imovinu. Na primjer, broker ili burza mogu dati investitoru 2, 10, 50 i do 100 puta veći iznos od novca koji investitor ima. Na taj način, ako je investitor posve siguran kako će se određena imovina kretati, tada može zatražiti taj iznos novca i staviti okladu.


U slučaju Bitmex, nudi stopostotni utjecaj na neke svoje proizvode. To znači da investitor može kupiti 100 puta više ugovora od onoga što je u mogućnosti platiti. No, mnogi stručnjaci ovu metodu trgovanja nazivaju ‘mačem s dvije oštrice’, a mi ćemo objasniti zašto.

Rizici i prednosti upotrebe Bitmexa

Glavna je prednost trgovanja terminskim ugovorima s kriptovalutama u tome što nudi mogućnost poluge. Ulagači mogu trgovati s većim iznosima novca i ostvariti veću dobit nego s početnim kapitalom. No, kao što smo već spomenuli, postoji nekoliko rizika koje moramo uzeti u obzir.

Ovaj alat nije jednostavan za upotrebu za početnike kao što to može biti uobičajeno trgovanje. Važno je imati iskustvo u korištenju i upravljanju terminskim ugovorima. Ulagač mora biti dovoljno iskusan da izbjegne pretjerivanje vlastitog kapitala i uspostavljanje ulaganja s kratkim i srednjim rizikom s polugom.

Ako neiskusni investitor stavi važnu količinu novca i odluči poslovati s polugom, tada ima velike šanse da izgubi sav kapital i zamjeni za novac koji je posuđen plati visoke naknade. Bitmex nudi različite naknade ovisno o imovini. Na primjer, poluga Bitcoin 100x ima naknadu za tvorca od -0,0250 posto, naknadu za uzimatelja od 0,0750 posto i naknadu za poravnanje od 0,05 posto.

Zaključak o tome što je Bitmex

Bitfinex je visoko sigurna razmjena kriptovaluta. Ima važne sigurnosne slojeve zbog kojih je razmjenu vrlo teško hakirati. Od danas Bitmex nikada nije hakiran. Mnoge druge važne burze kriptovaluta već su nekoliko puta hakirane. Na primjer, MtGox je najpoznatiji slučaj. Bila je to najveća burza kriptovaluta u ovom trenutku i kad je hakirana Bitcoin cijena pretrpjela je pad i dugo razdoblje stagnacije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map