Što je DragonChain (DRGN) – sve što trebate znati

Jeste li se ikad zapitali kako bi izgledala Disneyjeva kriptovaluta? Ne? Ni ja, dok nisam saznao za Dragonchain, ICO platformu s cool imenom, koja je posljednjih mjeseci porasla preko 600%.

Što je Dragonchain?

Stvoren od strane tima pod krajnjom kontrolom Disneya, prije nego što je dodijeljen neprofitnoj zakladi Dragonchain, Dragonchain (DRGN) koristi kriptovalutu Dragons za upravljanje inkubatorom, tržnicom, blockchainom i poslovnom platformom. U početku je Dragonchain izradio tim pod Disneyem.

Kako je distribuiran Dragonchain?

DRGN je prvi distribuirao ICO koji je trajao između listopada i studenog 2017. Za ICO, Dragonchain nije imao ograničenje na doprinose, što znači da su suradnici dobili broj tokena koji je jednak njihovom udjelu u ukupnom doprinosu.

Iako nije ispunio svoj cilj za financiranje, Dragonchain je ipak odlučio nastaviti s projektom. ICO je distribuirao 55% Zmajeva, dok su ostali podijeljeni na sljedeći način:

 • 20% u fond Dragonchain
 • 10% u rezervi
 • 10% na temelj Dagonchain
 • 5% u Zmajevom fondu.
 • Ono što vrijedi napomenuti jest da je vrijednost DRGN povećana za 600%.

Što je Dragonchain Incubator?

“Inkubator s skalom gužve Dragonchain” pomaže manjim projektima da ubrzaju njihov rast korištenjem postojeće infrastrukture. Pomalo je ironično, s obzirom na to da je Dragonchain započeo na isti način, koristeći Ethereumov blockchain, baš kao i Monaco i OmiseGo. Dragonchain-ova platforma može se koristiti za pokretanje ICO-a, što znači da oni mogu funkcionirati i prije nego što se značajke potpuno razviju.

Korisnici Dragonchaina dobit će rani pristup projektima koji koriste platformu Dragonchain, a neki će korisnici dobiti i popuste ovisno o njihovom “ocjenu uspavanosti”. Taj se rezultat izračunava množenjem količine kovanica u vlasništvu korisnika i duljine vremena u kojem ih je pohranio.

Rezultat spavanja ne izračunavaju Zmajevi koji se drže na razmjeni, već samo oni koji se nalaze u novčaniku kojem posjedujete privatne ključeve. Ako napravite transakciju, vaš će se rezultat uspavanosti resetirati, stvarajući poticaj za držanje kovanica, smanjujući njihovu ponudu na tržištu.

Izračunavanje rezultata spavanja

Službena web stranica Dragonchain nudi kalkulator, gdje možete unijeti svoju ERC20 adresu. Jednom kad to dobije, izračunat će vaš rezultat uspavanosti. Ako želite znati matematiku koja stoji iza rezultata, pogledajte donju formulu.

Dragonchain’s Other Features


Dragonchainovo tržište omogućava zamjenu zmajevih tokena za pametne ugovore i usluge kao što su razvoj softvera, zapošljavanje, pravne i marketinške usluge.

Privatnost

Za ove pametne ugovore Dragonchain namjerava ponuditi visoku razinu privatnosti. Ti se “pametni ugovori” aktiviraju kada je uvjet zadovoljen i pohranjuju se u blockchain, što ih čini potpuno decentraliziranima. No, ovi ugovori sadrže osjetljive podatke, uključujući evidenciju kupaca – pa Dragonchain nastoji informacije držati privatnima, istovremeno čineći ih dostupnima i upotrebljivima.

Fleksibilnost kodiranja

Iako je Dragonchain kodiran u Pythonu, fleksibilnost je ugrađena na tržište. Omogućavanje pisanja pametnih ugovora na C #, Python, Java i Node. Ova višejezična podrška važna je za kriptovalute, pružajući fleksibilnost tvrtkama koje koriste jezike koji se razlikuju od jezika kriptovaluta.

Ethereum nema tu fleksibilnost, umjesto da zahtijeva da se projekti i pametni ugovori pišu u Solidityju. Međutim, ovaj jezik nije vrlo pogodan za početnike i nije uobičajen.

ERC-20

Dragonchain je ERC-20 token, što znači da radi na Ethereum blockchainu, iako se planira odvojiti od toga, lansirajući vlastitu platformu u nekom trenutku 2018. Za pohranu Zmajeva, budući da je ERC-20 token, myEtherWallet i Oba Ledger Nano S podržavaju Dragonchain.

Kako doći do Zmajeva

Trenutno se Zmajevi mogu kupiti samo putem KuCoin i EtherDelta. Kako Dragonchain trenutno nije naveden ni na jednoj glavnoj burzi kriptovaluta.

Kucoin, kineska burza, navodi niz novih kriptovaluta koje su pokazale potencijal, kao i više mainstream novčića poput Bitcoin, Litecoin, i Ethereum.

Etherdelta omogućuje vam trgovanje iz vlastitog Ether novčanika, jer je to decentralizirana razmjena.

Unatoč tome što na njemu nije navedeno, sjedište Dragonchaina smješteno je tik do Bittrexovog ureda u Seattlu u Washingtonu. Možda će ovo pomoći da se Zmajevi uskoro uvrste na popis, što bi trebalo povećati cijenu novčića.

Binance, druga velika burza provodi natječaj za “kovanice mjeseca”, tražeći glasove kripto zajednice da odluči koji bi novi kovanici trebali biti dodati na burzu. Ovo bi mogla biti prilika za Dragonchain. S obzirom na to da je Dragonchain u ovom natjecanju u siječnju 2018. bio treći, pobijedivši ga Raiblocks i Experience Points, pa bismo ga mogli vidjeti uskoro kako osvaja „Kovanicu mjeseca“.

Ako ovo ne uspije, Binance omogućuje plaćanje unosa na svoju razmjenu. Iako se ne mogu naći službene informacije, nagađa se da plaćeni oglasi mogu koštati oko 100 000 USD.

Može li se Dragonchain biti miniran?

Ne. Budući da Dragonchain radi na Ethereum blockchainu, on se ne može minirati, iako razmišljaju o dodavanju “bočnih lanaca” koji bi mogli omogućiti rudarstvo u budućnosti. Nakon što fiksni broj Zmajeva (433.494.437 DRGN) bude pušten na tržište, neće se stvarati novi novčići.

Je li Dragonchain otvoreni izvor?

Da. Izvorni kod Dragonchaina može se pronaći na službenom jeziku Dragonchain Github.

Što Dragonchain čini posebnim?

Dragonchain tim na ovo je pitanje sam odgovorio na svojoj web stranici, navodeći:

 1. Hibridni sustav koji omogućuje tvrtkama da imaju vlastiti lanac
 2. Ograničena izloženost podacima pametnih ugovora
 3. Višestruka valutna podrška, na jednom lancu
 4. Višejezična pametna interaktivna interakcija
 5. Arhitektura bez poslužitelja putem Amazon Web Services (AWS)
 6. Vlastiti inkubator i tržnica

Budući da dijele slične ciljeve i dijele tehnologiju, bit će zanimljivo vidjeti kako se Dragonchain uspoređuje s drugim kriptovalutama poput Enigme, Ethereuma i Cardanoa. Svakako, jedinstvene značajke Dragonchaina, poput sustava za ocjenjivanje inkubatora i spavanja, zasigurno pomažu da se istakne od ostalih kripto opcija.

Zajednica Dragonchain

1.181 korisnik pridružio se zajednici Dragonchain Reddit, to je prilično mali broj u usporedbi s drugim velikim projektima novčića. Iako, budući da je to novi projekt, nakon što je nedavno započeo trgovanje, taj broj uskoro može početi rasti. @dragonchaingang na Twitteru ima bolje cijene, s brojem sljedbenika od 29 000, pa bi ovdje moglo biti sve više sljedbenika.

Budućnost Dragonchaina?

Dragonchain ima neke prilično cool značajke u razvoju, pa bi bilo cool vidjeti što će se sljedeće dogoditi. Da biste pratili što se događa, slijedite službeni Twitter račun Dragonchain ovdje i provjerite njegovu cijenu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map