Što je Wanchain (WAN) – sve što trebate znati

Wanchain Uvod

Wanchain distribuirana je financijska infrastruktura koja će omogućiti transakcije digitalne imovine kroz različite blockchains primjenom međusobnih transfera. S obzirom na širok broj digitalnih kovanica i tokena koji se trenutno nalaze u kripto prostoru, još uvijek nije razvijeno učinkovito decentralizirano rješenje koje bi omogućilo razmjenu između njih.

Wanchain radi kao neovisni blockchain; ovo povezuje račune drugih neovisnih lanaca da bi se stvorila mreža putem koje se razmjenjuju ta digitalna sredstva.

Ali ova platforma ima i mnoge druge aplikacije, osim prijenosa kriptovaluta. Korištenjem pametnih ugovora, protokola privatnosti i tokena Wancoin (WAN) možete stvoriti brojne slučajeve upotrebe.

Tehnologija koja stoji iza Wanchaina

Ovaj potpuno odvojeni blockchain stvoren je od Ethereum vilice. Njegova rodna Wancoin (WAN) također nije token temeljen na ERC20. Platforma se sastoji od mnogih elemenata koji se neprimjetno spajaju jedni s drugima, ali protokol komunikacije više lanaca stoji u srži Wanchaina.

 1. Cross-chain Communication Protocol

Komunikacijski protokol s više lanaca omogućuje prijenos podataka između Wanchaina i drugih blockchaina. Protokol koristi pametne ugovore kako bi vam omogućio razmjenu imovine između platforme i ostalih lanaca. Sastoji se od sljedećih funkcionalnih modula:

 • Modul za registraciju: Registrira lanac iz kojeg je došla transakcija, kao i preneseno sredstvo.
 • Modul za prijenos podataka o višelančanim transakcijama: Pokreće zahtjev za višelančanu transakciju Wanchainu, prepoznaje vraća li čvor validatora uspjeh ili ne, i omogućuje pravnu transakciju između čvora validatora i izvornog lanca.
 • Modul upita za status transakcije: Nadgleda status transakcije.

 1. Algoritam konsenzusa čvora provjere

Poput Ethereuma, Wanchain će prijeći na algoritam konsenzusa Proof-of-Stake (PoS). Očekuje se i primjena rješenja poput Plazme i Raiden mreže. PoS postavljanje uključuje tri vrste verifikacijskih čvorova koji održavaju cjelokupnu mrežu i raspodjeljuju naknade za transakcije:

 • Bonovi: su čvorovi s višestrukim lancima koji dokazuju sigurnosni depozit od naknade za transakciju. U zamjenu, oni potvrđuju transakciju između izvornog računa i zaključanog računa Wanchaina. Ako je transakcija nevaljana, sigurnosni polog oduzima se s računa na računu i vaučer više neće odobravati transakcije.
 • Provjerivači: općeniti čvorovi za verifikaciju koji registriraju podatke o transakcijama na blockchainu Wanchaina za dio naknade za transakciju. Ako su mrežne, transakcije se i dalje mogu izvršavati s minimalnim brojem dionica.
 • Trgovci: zaključani čvorovi za upravljanje računima koji moraju biti na mreži i zadržati vlastite ključne dionice da bi dobili svoj dio naknade. Ako nemate dovoljno Wancoin posjeda za pokretanje čvora za provjeru, još uvijek možete pokrenuti opći čvor.

 1. Shema generiranja zaključanog računa

Da bi osigurao sredstva i ključeve kada je uključeno više strana, Wanchain koristi shemu generiranja zaključanih računa. Temelji se na Shamirovoj shemi tajnog dijeljenja, koja ključ razdvaja na dionice i izdaje svim uključenim stranama.


Ovaj način raspodjele ključnih dionica ima nekoliko blagodati, uključujući povećanu decentralizaciju i stabilnost.

Svaka transakcija s zaključanim računom provodi se kroz izvorni lanac, bez potrebe za provjerom valjanosti.

 1. Anonimnost transakcije tokena pametnog ugovora

Wanchainovi pametni ugovori među prvima uključuju privatnost. Da bi korisnicima omogućio anonimnost tijekom prijenosa, koristi prstenaste potpise i jednokratno generiranje adresa.

Prstenasti potpis kombinira vaš potpis pošiljatelja s drugim lažnim računima, što vam otežava praćenje. Također, za svaku transakciju platforma generira novu adresu kako bi se spriječilo otkrivanje uzoraka transakcija.

O Wancoinu (WAN)

Wancoin (WAN) je Wanchainov token na platformi. Transakcije zahtijevaju određenu količinu WAN-a, jer čvorovi za verifikaciju među lancima trebaju WAN sigurnosni depozit kada se izvrši transakcija.

Tijekom njihovog ICO-a prodano je 107,1 milijuna tokena, čime je prikupljeno približno 120 000 ETH. Ti tokeni predstavljaju 51% ukupne ponude. Sredstva za prodaju tokena bit će raspoređena u skladu s tim: 60% istraživanja i razvoja, 10% razvoja zajednice, 10% marketinga, 10% infrastrukture i 10% dnevnog poslovanja.

 • Wan Storage

WAN-ovi se mogu pohraniti u novčanik koji pruža Wanchain. Kompatibilan je s operativnim sustavima Windows, Mac i Linux. Iako trenutno podržava samo WAN, uskoro će prihvatiti više valuta. Poveznicu za preuzimanje možete pronaći ovdje.

 • Trgovanje i kupnja WAN-a

U vrijeme pisanja ovog članka, WAN se može kupiti na Binance i Kucoin, ali u budućnosti će više razmjena kovati novčiće. Trgovački parovi dostupni u Binanceu su WAN / BNB, WAN / BTC i WAN / ETH. Na Kucoin-u se može trgovati WAN-om BTC i ETH

 

Tim iza Wanchaina

Zaklada Wanchain neprofitna je organizacija sa sjedištem u Singapuru koju je osnovao Jack Lu. Lu je u prošlosti bio suosnivač Factoma i pokrenuo Wanglu Tech, tvrtku specijaliziranu za razvoj blockchain aplikacija.

Predsjednik Wanchaina, Dustin Byington, također je bio uključen u razne projekte koji su uključivali blockchain. Osnovao je Bitcoin College 2014. godine, također poslujući kao suosnivač Tenderminta – softvera koji je replicirao aplikacije na različitim strojevima; i Satoshi Talent – platforma koja je povezala blockchain poduzetnike s programerima.

Tim je tek pokrenuo svoju glavnu mrežu i predstavio vrlo ambiciozan putokaz za 2018. Izdanje 2.0 u lipnju će sadržavati Ethereum cross-chain trgovanje, zajedno s novčanikom koji će podržavati više valuta. Verzija 3.0 usidrit će se i na Bitcoin.

Presuda

WanchainCilj je decentralizirati financijsku industriju zapošljavanjem najboljih tehnoloških dostignuća u industriji, uključujući pametne ugovore koji se križu između svih lanca. To će tvrtkama omogućiti stvaranje blockchain aplikacija za transakcije, ulaganja, plaćanja i još mnogo toga.

Wanchain kontakti i dodatne informacije:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map