Vodič: Kako kupiti zvjezdane lumene (XLM) od Binancea

[Ovaj je vodič ažuriran u kolovozu 2019.]

Stellar Lumens (XLM) jedna je od najvećih kriptovaluta na tržištu u smislu procjene. Unatoč činjenici da je trenutno među prvih 11 digitalnih sredstava, diljem svijeta postoji mnogo investitora koji ne znaju kako kupiti ovu virtualnu valutu. Istodobno, XLM još uvijek ima puno prostora za rast.

Mnogi su uzbuđeni zbog potencijala tvrtke Stellar da promijeni svjetske financijske sustave, a uskoro bismo mogli vidjeti kako slijedi stope Ripplea – zapravo, IBM koristi Stellar za nadmetanje s Rippleom.

U ovom vodiču pokazat ćemo vam kako možete započeti ulaganje u XLM na jednoj od najvećih svjetskih burzi, Binance.

Što je XLM?

Prvo, treba izvršiti klasifikaciju. Slično kao Ripple i XRP, Stellar je blockchain mreža, a Lumens (ili XLM) kriptovaluta koja se koristi na Stellar mreži.

Međutim, sličnosti između Zvjezdane i Ripplea tu ne prestaju. Obje mreže imaju istu funkciju kako bi omogućile trenutne, jeftine, prekogranične transakcije, usredotočene na bankarski i financijski sektor. Zapravo je kreator Zvjezdane Jed McCaleb bio jedan od Rippleovih suosnivača. Tamo je služio kao glavni tehnički direktor prije nego što je napustio tvrtku i stvorio Stellar.

Glavni koncept Stellara je da djeluje kao protokol za razmjenu valuta. Omogućit će ljudima lakši prijenos između različitih valuta, koristeći Lumene kao posrednik. Ukratko, ako netko želi zamijeniti USD za EUR, Stellar će to učiniti zamjenom USD za Lumens, a Lumens za EUR. Mrežu podržavaju tvrtke koje pokreću pojedinačne čvorove, što je čini malo drugačijom od uobičajenih rudarskih kriptovaluta.

Stellar djeluje vrlo slično Rippleu. Cilj je financijskim tvrtkama i pojedincima širom svijeta olakšati i jeftinije obraditi prekogranične transakcije. Virtualna valuta koja se koristi na mreži Stellar brza je i jeftina za upotrebu, što znači da je vrlo učinkovita za financijske tvrtke i male ulagače koji žele premjestiti sredstva. 

Da bi mogli koristiti Stellar mrežu, korisnici će trebati imati lumene (XLM) za plaćanje naknada za transakcije i stvaranje računa na živoj Stellar mreži.

Iako je trenutno jedan od najvećih kovanica na svijetu, nije dostupno mnogo parova Fiat-Lumens. Dakle, najbolji način da dobijete XLM je da prvo kupite valutu poput Bitcoina ili Ethereuma i trgujete za Stellar Lumens na burzi, kao što je Binance.

Iako postoji mnogo burzi kriptovaluta širom svijeta, Binance je jedna od najvećih burzi digitalne imovine na tržištu. Kako je izvijestio CoinMarketCap, platforma je u posljednja 24 sata imala tržišnu kapitalizaciju od 800 milijuna dolara. To znači da je razmjena jedna od najvećih na svijetu. 

XLM ima različite trgovinske parove na tržištu i mogu se kupiti za Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) i Tether (USDT).

Evo kako započeti ulaganje u Stellar Lumens:

Korak 1: Registrirajte se na Binance


Ako već niste, morat ćete registrirati račun na Binance. Njihovo je sučelje vrlo jednostavno za upotrebu i postupak ne bi trebao dugo trajati.

binance registar 2

Korak 2: Potvrdite svoj račun

Binance zahtijeva da predate nekoliko KYC (poznajte svog kupca) dokumenata za provjeru prije nego što počnete trgovati. Također, trebat ćete postaviti sigurnu dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako biste zaštitili svoj račun.

Korak 3: Pošaljite BTC ili ETH na svoj Binance račun

Nakon što je vaš račun aktivan, morat ćete položiti Bitcoin ili Ethereum na svoj Binance novčanik.

Ako već niste vlasnik jednog od ovih novčića, možete ga kupiti s uključenom kreditnom ili debitnom karticom Coinmama ili Changelly, ili fiat-podržana razmjena poput Coinbase.

Kad steknete BTC / ETH i budete spremni za slanje na Binance, idite na gornju navigacijsku traku, odaberite “Sredstva” i “Depoziti”.

Na padajućem izborniku odaberite želite li uplatiti BTC ili ETH. To će vam dati adresu na koju ćete poslati svoje novčiće. Obavezno na tu adresu pošaljite samo odabranu valutu (tj. Bitcoin pošaljite samo na Bitcoin adresu). Ako pošaljete bilo koji drugi novčić, mogao bi se izgubiti.

depozitna binarnost 2

Korak 4: Pričekajte potvrdu

Ovisno o mrežnom opterećenju, može proći nekoliko trenutaka dok transakcija ne prođe.

Binance također omogućuje korisnicima kupnju digitalne imovine pomoću kreditne kartice, međutim, možda postoji neka digitalna imovina koja nije dostupna za kupnju ovom metodom.

Korak 5: Pronađite i odaberite BTC ili ETH par

Nakon što položite Bitcoin ili Ethereum u svoj Binance novčanik, morat ćete preći na odjeljak za razmjenu Binancea. Učinite to tako da zadržite pokazivač iznad “Exchange” na gornjoj traci i odaberite “Basic”.

Sada ste u području razmjene, idite na desnu stranu, gdje se prikazuju parovi za BTC, ETH, BNB i USDT. Odaberite novčić koji ste položili ranije i potražite XLM. Kliknite uparivanje da biste otvorili zaslon za trgovanje XLM-om.

xlm binance

Izborno: upotrijebite Binanceove napredne alate za kupnju u pravo vrijeme

Binance nudi brojne alate i grafikone podataka koji će vam pomoći da pratite izvedbu kovanica tijekom vremena. Koristeći ove podatke, možete biti sigurni da kupujete jeftino, a prodajete visoko.

Zaslon za trgovanje prikazat će vam povijest cijena i narudžbi za svaki par. Također vam daje mogućnost postavljanja ograničenja za kupnju ili prodaju. To znači da možete postaviti cijenu po kojoj će Binance automatski izvršiti trgovinu umjesto vas.

xlm binance 2

Korak 6: Odaberite količinu XLM-a koju želite kupiti

Ispod grafikona cijena možete postaviti cijenu po kojoj želite kupiti ili odabrati “Tržište”. Kupnja po tržišnoj cijeni izvršit će vašu transakciju bez obzira na vrijednost XLM u tom trenutku.

Za obje vrste narudžbe možete odabrati koliko XLM želite kupiti ili potrošiti 25%, 50%, 75% ili 100% kovanica u svom BTC / ETH novčaniku.

Korak 7: Kupite Zvjezdane lumene!

Kliknite gumb “Kupi XLM” i gotovi ste!

Korak 8: Premjestite svoje novčiće u zaštićeni novčanik Stellar

Najbolje je učiniti sredstva premjestiti u novčanik za kriptovalute posebno dizajniran za pohranu digitalne imovine. To je vrlo važno jer bi korisnicima omogućilo da sigurno skladište svoja sredstva i koriste ih kada su potrebna. Neki od najkorisnijih i najsigurnijih novčanika uključuju hardverske uređaje poput Ledger Nano S.

Trebat će vam novčanik koji podržava Stellar Lumens. Možete pronaći službeni popis novčanika koji podržavaju XLM ovdje. Popularne opcije uključuju Interstellar novčanik, novčanik s više platformi posebno za Stellar mrežu ili hardverski novčanik Ledger Nano S, jednu od najsigurnijih dostupnih vrsta novčanika.

Nakon što postavite i pripremite novčanik Stellar Lumens, idite još jednom na „Sredstva“ i odaberite „Isplate“. Odavde na padajućem izborniku pronađite XLM. Sada dodajte svoju XLM adresu novčanika i odaberite iznos za podizanje.

xlm binance 3

Kliknite “Pošalji” i pričekajte da se potvrdi transakcija. Kovanice bi se uskoro trebale pojaviti u novčaniku, ovisno o količini aktivnosti na mreži.

Zaključak

Kupnja XLM-a pomoću Binancea jedna je od najboljih odluka koju investitori mogu donijeti umjesto korištenja iliquid razmjena s mjerama niske sigurnosti. Štoviše, u slučaju da postoje problemi s novčanim sredstvima, Binance ima rezervni fond koji je već jednom korišten kada je na burzu utjecao napad. 

Nakon cijelog postupka kupnje sredstava, slanje XLM-a na hardver ili offline novčanik bila bi najbolja odluka za pohranu digitalnog sredstva. 

U vrijeme pisanja ovog članka, XLM ima tržišnu kapitalizaciju od 1,44 milijarde dolara i cijenu po kovanici od 0,073227 dolara. 

Sada ste spremni započeti ulaganje u Stellar Lumens, valutu koja stoji iza globalne financijske mreže budućnosti.

Andrija je pisac i prodavač digitalnih filmova s ​​Novog Zelanda, sa sjedištem izvan jugoistočne Azije. Zajedno sa svojim radom na mnogim područjima prostora e-trgovine, Andrew je zainteresiran za kriptovalute, posebno altcoine i projekte usredotočene na usvajanje kripto valuta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map